نافرجامی خراسانی ها در هانگژو!
از بین 12 ورزشکار خراسانی در بازی های آسیایی فقط یک نفر طلای تیمی کسب کرد
علی ترابی / با وجود این که مسابقات بازی های آسیایی هانگژو تا 5 روز دیگر ادامه دارد، مسابقه نماینده های خراسان رضوی در رشته های مختلف ورزشی انجام شد که متاسفانه عملکرد قابل قبولی نداشتند و به جز یک مدال طلای تیمی ، دیگر مدالی حاصل نشد.
خراسانی ها در بازی های آسیایی هانگژو 12 نماینده در کاروان ایران داشتند که در بخش های انفرادی و تیمی به میدان رفتند. برخی از کارشناسان اعتقاد داشتند که خراسانی ها حداقل امسال می توانند سه مدال خوشرنگ را از آن خود کنند.اما در پایان کار فقط یک مدال تیمی آن هم در والیبال بهدست آمد. ورزش خراسان رضوی که دارای قهرمانان و سراسر استعدادهای خوبی است، طی یک دهه اخیر عقبگرد محسوسی از نظر مدال آوری و افتخارآفرینی در عرصه های بین المللی داشته است. نبود ثبات مدیریتی و حلقه مفقوده یک برنامه ریزی درست و بلندمدت در کنار خواب زمستانی برخی از هیئت های ورزشی این اوضاع نابسامان را بهوجود آورده است که خروجی آن را در این سال ها شاهد هستیم. هر چند که تک ستاره هایی بوده و هستند که رشد کرده و در بزنگاه هایی مدال آوری هم داشته اند. اما این محصول و خروجی یک برنامه و چشم انداز از سوی متولیان ورزش نبوده است. این ضعف اساسی در ورزش این خطه از کشور به شمار می رود که هنوز سنتی و با دیدگاه های گذشتگان در حرکت هستند. لذا عملکرد ورزشکاران خراسانی در بازی های آسیایی نیاز به یک کار کارشناسی دارد که بدانیم در کجا ضعف داریم و این که چرا قهرمانان ما با توانمندی های بالا در مدال آوری عقب می مانند تا بلکه در دوره های بعدی لااقل بهتر از امسال شویم و رشدی قابل توجه داشته باشیم.
بوکس - علی حبیبی نژاد
علی حبیبی نژاد از بوکسورهای خوب خراسانی در تیم ملی محسوب می شود که طی چند سال اخیر درخشان ظاهر شده است و توانست رضایت کادر فنی را برای حضور در بازی های آسیایی کسب کند. او در وزن منهای 63 کیلوگرم در مبارزه اول به مصاف «سینسیری» تایلندی رفت . با وجود این که مبارزه خیلی خوبی مقابل حریف خود داشت، در راندهای اول و دوم ۱۰ بر ۹ شکست خورد. در راند سوم خیلی امیدوار بود که بتواند شکست های قبل خود را جبران کند و با روحیه بالایی به میدان رفت اما در نهایت با نتیجه 10 بر 9 راند سوم را هم واگذار کرد تا در مجموع با نتیجه ۳۰ بر ۲۷ بازنده این رویداد باشد و از گردونه مسابقات حذف شود.
ووشو - احسان پیغمبری
خراسان رضوی در تیم ملی ووشو کشورمان یک نماینده در بخش تالو داشت که سابقه مدال آوری در بازی های آسیایی را هم داشت. احسان پیغمبری که چند سالی از میادین دور بود با صلاحدید کادر فنی به اردوهای تیم ملی فراخوانده شد و برای حضور مقتدرانه در هانگژو تمرینات خوبی را هم پشت سر گذاشت. او در فرم چانگ چوان به میدان رفت. اما نتوانست عملکرد قابل قبولی داشته باشد و تعادل لازم برای اجرای فرم را نداشت که در نهایت امتیاز ۹.۴۴۳ را کسب کرد و نتوانست به مدال برسد.
ریحانه کریمی – وزنه برداری
جوان ترین ورزشکار خراسانی در بازی های آسیایی ریحانه کریمی با 18 سال سن بود. او برای اولین بار در ترکیب تیم ملی بزرگسالان آن هم در بازی های آسیایی حضور یافت. ریحانه کریمی وزنه بردار دسته ۶۴ کیلوگرم روی تخته بازیهای آسیایی وزنه زد، اما چون تجربه خوبی در این سطح از مسابقات نداشت، خیلی زود با از دست دادن هر ۳ حرکت خود در یکضرب در صحنه رقابت اوت کرد. کریمی در یکضرب ابتدا دوبار وزنه ۸۹ کیلویی را از دست داد و در تلاش سوم هم موفق به مهار وزنه ۹۱ کیلوگرمی نشد. کریمی سه هفته پیش با مهار وزنه ۸۹ کیلوگرم در مسابقات جهانی ریاض، رکورد یکضرب جوانان و بزرگسالان ایران را به نام خود به ثبت رسانده بود.
حسن تفتیان – دوی 100 متر
بیشک حسن تفتیان سریع ترین مرد ایران جزو شانس های مدالآوری در بازی های آسیایی بود. از آن جا که او سابقه و عملکرد قابل قبولی دارد، امسال خیلی ها مدال آوری او را قطعی می دانستند. تفتیان در مرحله مقدماتی خیلی خوب دوید و درخشش قابل توجهی هم داشت. حسن تفتیان رکورددار سرعت مردان ایران در گروه سوم مرحله مقدماتی ماده ۱۰۰ متر مردان، با نمایندگان سنگاپور، کامبوجیا، مالزی، کره جنوبی، هنگ کنگ، مولداوی مسابقه داد و درنهایت با زمان 10 ثانیه و ۴۲ صدم ثانیه در رده دوم گروه خود بعد از دونده مالزیایی به مرحله نیمه نهایی این ماده صعود کرد. او در نیمه نهایی توفانی ظاهر شد و با رکورد ۱۰.۱۳ ثانیه به عنوان نفر اول راهی فینال شد. اما در فینال با بدشانسی همراه بود و با سه صدم ثانیه کمتر از مدال بازماند و با ثبت رکورد ۱۰:۱۴ در جایگاه چهارم قرار گرفت.
حمیده اسماعیل نژاد – دوی 100 متر
حمیده اسماعیل نژاد برای اولین بار به بازی های آسیایی اعزام شد. این دختر سبزواری در یک سال اخیر درخشش قابل توجهی در دوی 100 متر داشت و حتی رکورد ایران را به هم به نام خود ثبت کرد. او در ورزشگاه المپیک اسپورت سنتر شهر هانگژو به میدان رفت و با رکورد ۱۱.۵۷ ثانیه موفق شد به مرحله فینال راه یابد. اما متاسفانه در فینال با رکورد ۱۱.۵۴ ثانیه در جایگاه هفتم ایستاد. در این ماده دونده چینی با رکورد ۱۱.۲۳ ثانیه در جایگاه نخست ایستاد.
مهدی صابر - پرتاب وزنه
مهدی صابر از پرتابگرهای خوب کشورمان است که اصالتا اصفهانی است و حالا دو سالی می شود که ساکن مشهد شده و به عنوان ورزشکار خراسانی عازم این مسابقات شد. مهدی صابر در پرتاب وزنه مردان با ۱۲ پرتابگر دیگر از کشورهای کامبوج، کرهجنوبی، هند (۲ نفر)، قطر، عربستان، تایلند، اردن، قزاقستان، فیلیپین و چین تایپه به رقابت پرداخت که در نهایت با پرتاب ۱۹ متر و ۴۱ سانتی متر به عنوان بهتر از پنجمی نرسید.
والیبال - شهروز همایونفرمنش
اما در بین تمام خراسانی های حاضر در بازی های آسیایی هانگژو فقط شهروز همایونفرمنش به مدال رسید، آن هم به مدال طلای تیمی که ارزشمند است. ملی پوشان والیبال ایران در مرحله مقدماتی رقابتهای این دوره نپال و بحرین را شکست دادند و در مرحله نخست حذفی نیز تایلند را از پیش رو برداشتند و مستقیم به مرحله نیمه نهایی صعود کردند. شاگردان بهروز عطایی در مرحله نیمه نهایی موفق به شکست قطر شدند تا در فینال حریف چین شوند و با شکست سه بر یک میزبان در دیدار نهایی به مدال طلا و عنوان قهرمانی نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی دست یافتند. همایونفرمنش تنها ملی پوش خراسانی در تیم ملی والیبال است که حالا به برزیل سفر کرده اند.
هندبال - مجتبی حیدرپور ، محمدرضا کاظمی ، محمدرضا اورعی ، یونس آثاری
خراسانی ها در تیم ملی هندبال دارای چهار نماینده بودند و خیلی ها انتظار مدال آوری از هندبال را داشتند که در نهایت این کار به سرانجام خوشی نرسید. مجتبی حیدرپور کاپیتان و محمدرضا اورعی، محمدرضا کاظمی و یونس آثاری چهار بازیکن خراسانی هندبال کشورمان بودند که ورزش دوستان خراسانی را به افتخارآفرینی در بازی های آسیایی امیدوار کرده بودند .ملی پوشان کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی این رقابت ها با تیم های کویت، بحرین و کره جنوبی همگروه بودند و هرسه بازی شان را به حریفان واگذار کردند. نکته تأسف بار این شکست ها، باخت به کویت و کره جنوبی با کمترین اختلاف بود که بدجور دل اهالی هندبال کشور را سوزاند و وداعی تلخ با این رقابت ها داشت.
بسکتبال سه نفره - احســان دلیرزهان
در تیم ملی بسکتبال سه نفره یک خراسانی به نام احسان دلیر زهان داشتیم که سابقه بازی خوبی در این رشته ورزشی دارد و در ترکیب ثابت تیم ملی هم قرار دارد. اما این تیم هم از صعود به نیمه نهایی بازماند و بدون مدال به کار خود در بازی های آسیایی پایان داد.تیم ایران که با سومی در گروه B رقابتها به مرحله یک چهارم رسیده بود، در این مرحله حریف هند شد که با نتیجه نزدیک ۱۹ - ۱۷ به پیروزی دست یافت تا حریف تیم قدرتمند مغولستان در یک چهارم نهایی شود. تیم ملی بسکتبال سه نفره در حالی مقابل هند به برتری دست یافت که در مرحله مقدماتی هم برابر ژاپن، مالدیو و ترکمنستان پیروز شده بود و البته در رقابت با کره جنوبی شکست خورده بود. اما در مرحله یک چهارم در یک بازی نزدیک و نفسگیر مقابل مغولستان با نتیجه 16 بر 15 تن به شکست داد و از صعود به نیمه نهایی بازماند و به کار خود در بازیهای آسیایی پایان داد.