توسط کشتی گیر نوجوان سوادکوهی انجام شد
تعداد بازدید : 71
اهدای مدال طلای جهانی به موزه آستان قدس رضوی
نوجوان سوادکوهی مدال طلای نوجوانان کشتی آزاد جهان را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد. به گزارش تسنیم ، طی مراسمی که در محل دایمی نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، سینا خلیلی، نوجوان سوادکوهی مدال طلای نوجوانان کشتی آزاد جهان در سال 2023 را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد. این کشتیگیر نوجوان 17 ساله مازندرانی درباره این اقدام فرهنگی خود گفت: پیش از مسابقات جهانی بر مزار یکی از شهدای گمنام رفتم و همانجا از خدا و امام رضا(ع) خواستم تا مدال طلا بگیرم و آن را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کنم.
خلیلی خاطرنشان کرد: امیدوارم حالا که اولین مدال را اهدا کردهام، بتوانم مدالهای بیشتری کسب کنم و آنها را نیز به آستان حضرت رضا(ع) اهدا کنم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اختتامیه بزرگترین طرح سالانه قرآن کریم در مشهد برگزار شد
تعداد بازدید : 27
تجلیل از 40 حافظ قرآن کریم
تولیت آستان قدس رضوی: قرآن برای همه اعصار و تاریخ بشریت کاربرد دارد
بهاره موفقی/ مراسم اختتامیه بزرگ ترین طرح سالانه حفظ قرآن کریم با عنوان تحفیظ نبوی با حضور تولیت آستان قدس رضوی، رئیس شورای شهر مشهد و دیگر مسئولان استانی برگزار و در این مراسم از 40 حافظ قرآن کریم تقدیر شد. به گزارش «خراسان رضوی»، حجت الاسلام والمسلمین مروی، تولیت آستان قدس رضوی، در این مراسم ضمن گرامی داشت میلاد پیامبر(ص) و امام صادق(ع) اظهارکرد: خداوند متعال بهترین مخلوق خود یعنی پیامبر اسلام(ص) را برای هدایت مردم فرستاد و این نشان از محبت خدا به مردم و جایگاه والای انسان نزد خالق عالم دارد. وی با اشاره به اهمیت اعجاز پیامبر اکرم(ص) افزود: معجزه همه انبیا برای زمان خودشان است، اما معجزه پیامبر که قرآن کریم است، برای همه اعصار و تاریخ بشریت کاربرد دارد. آن چه ما امروز می بینیم نازل شده حقیقت قرآن به صورت کتاب است. صورت عینی و حقیقی قرآن در قیامت آشکار میشود و این عالم ظرفیت تحمل حقیقت قرآن را ندارد و حقیقت قرآن در روز قیامت آشکار میشود. حجت الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) با قرآن دلهای میلیونها انسان مرده و در طریق جهنم را زنده میکند و نجات میدهد؛ قرآن دلها را زنده میکند و در این هدایت، نورانیت و سعادت است. تولیت آستان قدس رضوی خاطرنشان کرد: خداوند قدرت و توانی بهلحاظ روحی و معنوی به پیامبر(ص) داد که توانست ۶هزار بار تجلی خدا را تحمل کند؛ درحالیکه حضرت موسی(ع) یک بار هم نتوانست این تجلی را تحمل کند. حجتالاسلاموالمسلمین مروی ادامه داد: فاصله جامعه قرآنی ما با مفاهیم و آموزه های قرآنی از زمین تا آسمان است. در جامعه قرآنی ۱۰میلیون پرونده در دادگستری نباید باشد، طلاق و جدایی تا این اندازه نیست و اختلاف و نفاق بین مردمش وجود ندارد. وی با اشاره به چند داستان واقعی و تاریخی از هدایت افراد مختلف به سوی قرآن گفت: انسانی که زمینه هدایت در او وجود دارد با یک آیه نیز هدایت و راهش عوض می شود. وی در پایان خطاب به قرآن آموزان اظهار کرد: سعی کنید به آن چه از قرآن آموختید، عمل کنید و عمل به قرآن داشته باشید که درباره آن بازخواست می شویم.
بازه 8 ساله طرح تحفیظ نبوی
حجت الاسلام والمسلمین سید محمد سلطانی، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان رضوی نیز در این مراسم بیان کرد: طرح تحفیظ نبوی در بازه زمانی هشت ساله در مشهد اجرا شد و امروز ۴٠ نفر حافظ قرآن در این طرح تجلیل می شوند. وی افزود: باید ستادهای مردمی قرآنی حمایت شوند، باید از مهدهای کودک روی قرآن کریم سرمایه گذاری شود. حجت الاسلام سلطانی خاطرنشان کرد: بشر با تمسک به قرآن کریم و اهل بیت(ع) از مسیر گمراهی نجات می یابد.
علی مولویحقیقی، رئیس ستاد مردمی تجلیل از پیش کسوتان و فعالان قرآن و عترت خراسانرضوی نیز گفت: این مراسم برای تجلیل و قدردانی از ۴۰ نوجوان و جوانی است که طی یک دوره بهنسبت طولانی بهعنوان حافظ و قاری قرآن کریم معرفی شدهاند. وی افزود: برگزاری اینگونه محافل، پاسخی به اهانتکنندگان به قرآن است که در جبهه تقابل با اسلام ناب فعالیت میکنند. مولوی تصریح کرد: برخی از مشکلات جامعه ناشی از کم توجهی به قرآن است. وی در ادامه با تاکید بر اهمیت و ضرورت حمایت از تشکل های قرآنی و بسط فرهنگ قرآنی بیان کرد: مسئولان عزیز کمک کنند، عده ای هستند کم لطفی می کنند، اما نمی خواهم اسم ببرم. مهدی حسنیکارگر، حافظ و قاری بینالمللی قرآن کریم نیز در این مراسم بیان کرد: حفظ قرآن موجب میشود قرآن به باور، یقین و عمل تبدیل شود. شاید بتوان گفت باب ورود به عمل به قرآن، حفظ قرآن است. وی افزود: راه موفقیت برای تربیت حافظان و قاریان قرآن کریم، ارتقای سطح شناخت مردم به قرآن و جایگاه قرآن است. حسنی کارگر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر نیاز به 10 میلیون حافظ قرآن کریم، بیان کرد: 10 میلیون حافظ قرآن نیاز داریم که از هر ۸نفر نیاز به یک حافظ کل قرآن داریم. منظور این نیست که صرفا الفاظ را حفظ کند بلکه فرد به خاطر مراوده با قرآن، با احکام و کلمات آن انس میگیرد و به سمت معارف آن جذب می شود و آنها را در زندگی به کار می بندد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 60
واکنشها به تعطیلی جلسه علنی شورا در دومین هفته پیاپی
دو هفته است که جلسات علنی شورای شهر مشهد برگزار نمیشود و دلیل آن هم از جانب رئیس شورا ۱۶ نفره شدن اعضا، به دلیل بازگشت هاشم دائمی پس از رفع تعلیق اعلام شده است. به گزارش ایسنا، برخی از اعضای شورا در صفحات شخصی خود در فضای مجازی، درباره تشکیل نشدن جلسات صحن علنی شورا انتقاداتی را مطرح کردهاند. به عنوان مثال مجید طهوریان عسکری، در صفحه اینستاگرامی خود از مخاطبانش پرسیده: «شما می دانید چرا جلسات شورای شهر مکرر تعطیل میشود؟ ما که نمیدانیم.» همچنین موسیالرضا حاجیبگلو دیگر عضو شورا نیز روز دوشنبه در توییتی نوشته است: «چند روز است به بهانه حل یک اختلاف، شورای شهر مشهد تعطیل است. کار مردم روی زمین مانده چون برخی نمیتوانند تصمیم بگیرند. برخی دیگر نیز میخواهند به هر طریقی و به هر مرامی در شورا روی صندلی بنشینند. برای حل این مشکل امروز استعفای خودم را به شورای شهر تقدیم خواهم کرد.»
حسن موحدیان، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در گفتوگو با ایسنا، در خصوص آخرین وضعیت حضور هاشم دائمی در شورا گفت: دادگاه آقای دائمی را رفع تعلیق کرده، بنابراین عملا عضو شورا بوده و به شورا برگشتهاند. وی افزود: از طرف دیگر آقای خلیل موحدی که جانشین وی آمدهاند، بیان میکنند براساس قانون ۶ ماه از حضور نداشتن آقای دائمی در شورا گذشته و به این دلیل که جانشین بعد از ۶ ماه جایگزین میشود، من نیز جایگزین آقای دائمی و عضو ثابت شدم. موحدیان ادامه داد: ما این موضوع را به فرمانداری که امور شورا را برعهده دارد، اعتبارنامه ما را امضا، انتخابات را برگزار و سلامت سیاسی و اجتماعی ما را تایید میکند، اعلام کردیم و فرمانداری باید نظر دهد. فرماندار نیز پیگیر هستند و چند جا استعلام کردند، امیدوارم پاسخ دهند و مشکل ما حل شود. رئیس شورای شهر مشهد بیان کرد: نامه رفع تعلیق آقای دائمی برای ما آمده و ما هم اقدامات قانونی را انجام دادیم. وی به شورا میآید. ما حکم رفع تعلیق آقای دائمی را برای فرمانداری فرستادیم. اگر غیبت وی در شورا غیرموجه بود ما میتوانستیم بررسی کنیم اما غیبت آقای دائمی موجه و براساس نظر دادسرا بوده بنابراین فرمانداری باید در این زمینه تعیین تکلیف کند. وی در پاسخ به این سوال که آیا نظر آقای موحدی درست است یا غلط، اظهار کرد: من نمیدانم و نمیتوانم در موضع شورا قضاوت کنم. این کار فرمانداری است. به دلیل این که ما ۱۶ نفر شدیم، نمیتوانیم برخی از جلسات را برگزار کنیم. آقای فرماندار به جد دنبال موضوع هستند. موحدیان افزود: دو هفته است که جلسات صحن علنی شورا برگزار نشده و از نظر قانون ما میتوانیم حداقل ماهی یک جلسه داشته باشیم. امیدواریم تا هفته آینده مشکل حل شود. رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص انتقادات برخی اعضا به هیئت رئیسه مبنی بر عدم تصمیمگیری در این موضوع، تصریح کرد: هیئت رئیسه نمیتواند خلاف قانون عمل کند. اگر جلسات علنی شورا را با ۱۶ نفر تشکیل دهیم در کل کشور موجب وهن شورا میشود. وی در خصوص استعفای حاجیبگلو، سخنگوی شورای شهر مشهد نیز گفت: من توییت را دیدم اما نامه استعفا را ندیدم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیر کل راه آهن استان خبر داد:
تعداد بازدید : 48
مشهد رکورد جابهجایی مسافر را شکست
حدود 9 میلیون مسافر در 6 ماه نخست امسال در مسیرهای ریلی مشهد جا به جا شدند. به گزارش ایرنا، مدیر کل راه آهن استان گفت: بیش از هشت میلیون و ۳۵۰ هزار مسافر طی ۶ ماه نخست امسال در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد جا به جا شدند که رکورد جدیدی از جا به جایی مسافر در تاریخ راه آهن کشور محسوب میشود. مصطفی نصیری افزود: طی ۶ ماه نخست سال گذشته، هشت میلیون و ۱۸۹ هزار مسافر در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد جا به جا شدند که در همان زمان نیز رکورد تاریخی جا به جایی مسافر شکسته شد و مقایسه میزان جا به جایی مسافر در نیمه نخست امسال با سال قبل، حکایت از رشد ۲ درصدی تردد مسافران با قطار به مشهد را دارد. مدیر کل راه آهن استان افزود: بیش از هشت میلیون و ۳۰۰ هزار مسافر یاد شده با ۱۴ هزار رام قطار مسافربری رفت و برگشت در مسیر ۲۷ شهر و مرکز استان تردد کردهاند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 49
مجتمع فرهنگی آموزشی ثامن الحجج(ع) در مشهد افتتاح شد
مجتمع فرهنگی آموزشی ثامن الحجج (ع) با حضور تولیت آستان قدس رضوی و ۳۰۰ نفر از طلاب در مشهد افتتاح شد. به گزارش ایرنا، تولیت آستان قدس رضوی روز دوشنبه در آیین افتتاح رسمی این مجتمع و آغاز سال تحصیلی مدارس علمیه حضرت مهدی(عج) با بیان این که بزرگان دین همواره به مطالعه اهتمام ویژه داشتهاند، طلاب جوان را به انس با کتاب توصیه کرد و گفت: کتاب خوب علاوه بر علم و دانش به انسان بصیرت میدهد تا شعاع دید خود را گسترش دهد و مطالعه فراوان یکی از اسباب مهم موفقیت طلاب است. حجت الاسلام والمسلمین مروی با بیان این که مطالعه از الزامات یک خطیب برای منبر است، ابراز کرد: مطالعه از ضروریات یک خطیب است، یک منبری برای موفقیت باید به مطالعه منظم روزانه عادت کند و همواره در حال افزایش اطلاعات و دانش خود باشد. عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان نیز در این آیین با بیان این که در این مراسم حدود ۳۰۰ نفر از طلاب مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی(عج) حضور دارند، گفت: رویکرد ما تربیت جامعه طلاب است. حجتالاسلام والمسلمین نظافت افزود: در تلاشیم تا طلابی با خلق و خوی محمدی و انقلابی، عاقل، عالم، اهل مدارا، اهل جذب حداکثری، مهربان، متدین و متعادل تربیت کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با حضور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه و رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت انجام شد
تعداد بازدید : 41
بهره برداری از 3 پروژه خیرساز دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
شجاعی مهر- با حضور مدیرکل امور خیرین و موسسات خیریه و رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از مسئولان و خیران نیشابوری ، بهرهبرداری از پروژههای خیّرساز دانشگاه علوم پزشکی نیشابور، به ارزش ۱۳۵ میلیارد تومان انجام و از خیران حوزه سلامت نیشابور تجلیل شد. به گزارش خراسان رضوی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: در آستانه ولادت پیامبر رحمت (ص) و امام جعفر صادق(ع)؛ کلینیک خیّرساز دندانپزشکی شهر اسحاق آباد به همت خیر نیک اندیش سلامت حاج حسین یوسفی با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال و زیر بنای ۱۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید که با افتتاح این مرکز به حدود ۱۰ هزار نفر جمعیت خدمات دهان و دندان با تعرفه دولتی ارائه خواهد شد. مجید درودی افزود: همچنین نخستین پایگاه اورژانس بانوان نیشابور به همت خیّر نیکاندیش سلامت جناب آقای حاج محمد اسماعیل بکائیان به یادبود فرزند شهیدش حمیدرضا بکائیان راه اندازی شد. این پایگاه در زمینی به مساحت ۹۰ متر مربع و با ارزش ۲۰۰ میلیارد ریال احداث شده است که از امروز وارد چرخه عملیات امدادرسانی به مردم نیشابور بهویژه بانوان خواهد شد. رئیس دانشگاه علوم پزشکی نیشابور تصریح کرد: همچنین بخش خدمات تخصصی درمان ناباروری مرکز پزشکی شمس شرق به همت خیران نیکاندیش سلامت، با اعتبار ۹۰ میلیارد ریال(۵۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات دانشگاه و ۴۰ میلیارد ریال مشارکت خیّرین) و زیربنای ۲۸۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید. وی اظهار کرد: همچنین عملیات اجرایی مرکز جامع درمان سرطان نیز با مشارکت خیران آغاز شد.
رشد 100 درصدی مشارکت خیران حوزه سلامت
مدیر کل امور خیرین وزارت بهداشت نیز در این مراسم گفت: آمار مشارکت خیران حوزه سلامت در 2 سال ابتدایی دولت سیزدهم در نیشابور ۱۳۴ میلیارد تومان بوده است. محمد جواد حیدری پور بیان کرد: در وزارت بهداشت سعی داریم ضوابط و قوانینی را که سرعت حضور خیران را کم میکند، برطرف و شرایط را برای حضور آنان تسهیل کنیم و قوانین تشویقی را مد نظر قرار دهیم. وی ادامه داد: در همین زمینه خیران حوزه سلامت برایشان بخشودگی مالیاتی لحاظ میشود و تجهیزات پزشکی که توسط خیران وارد کشور میشود با مصوبه دولت عوارض گمرک و مالیات آنها صفر شده است. وی خاطر نشان کرد: با اقدامات انجام شده طی دو سال ابتدایی دولت سیزدهم نسبت به دو سال قبل از آن، مشارکت خیران حوزه سلامت در سطح کشور بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشته است. رئیس مرکز پیوند اعضای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ۶ ماه نخست امسال در شاخص اهدای عضو نسبت به جمعیت تحت پوشش دانشگاه، موفق به کسب رتبه نخست کشوری در این زمینه شد. امیر حسام علیرضایی ضمن قدردانی از خیران حوزه سلامت ، از زحمات رئیس، مدیران و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در ارائه خدمات به مردم تقدیر و اظهار کرد: امیدواریم با تلاش تیم مدیریتی دانشگاه، در آینده نزدیک شاهد پیشرفتهای بسیار مطلوبی در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور باشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 34
مدیر کل راه آهن استان خبر داد:
مشهد رکورد جا به جایی مسافر را شکست
حدود 9 میلیون مسافر در 6 ماه نخست امسال در مسیرهای ریلی مشهد جا به جا شدند. به گزارش ایرنا، مدیر کل راه آهن استان گفت: بیش از هشت میلیون و ۳۵۰ هزار مسافر طی ۶ ماه نخست امسال در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد جا به جا شدند که رکورد جدیدی از جا به جایی مسافر در تاریخ راه آهن کشور محسوب میشود. مصطفی نصیری افزود: طی ۶ ماه نخست سال گذشته، هشت میلیون و ۱۸۹ هزار مسافر در مسیرهای ریلی منتهی به مشهد جا به جا شدند که در همان زمان نیز رکورد تاریخی جا به جایی مسافر شکسته شد و مقایسه میزان جا به جایی مسافر در نیمه نخست امسال با سال قبل، حکایت از رشد ۲ درصدی تردد مسافران با قطار به مشهد را دارد. مدیر کل راه آهن استان افزود: بیش از هشت میلیون و ۳۰۰ هزار مسافر یاد شده با ۱۴ هزار رام قطار مسافربری رفت و برگشت در مسیر ۲۷ شهر و مرکز استان تردد کردهاند.
اهدای مدال طلای نوجوان کشتی گیر به موزه آستان قدس رضوی
نوجوان سوادکوهی مدال طلای نوجوانان کشتی آزاد جهان را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد. به گزارش تسنیم ، طی مراسمی که در محل دایمی نمایشگاهها و همایشهای آستان قدس رضوی برگزار شد، سینا خلیلی، نوجوان سوادکوهی مدال طلای نوجوانان کشتی آزاد جهان در سال 2023 را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کرد. این کشتیگیر نوجوان 17 ساله مازندرانی درباره این اقدام فرهنگی خود گفت: پیش از مسابقات جهانی بر مزار یکی از شهدای گمنام رفتم و همانجا از خدا و امام رضا(ع) خواستم تا مدال طلا بگیرم و آن را به موزه آستان قدس رضوی اهدا کنم.
خلیلی خاطرنشان کرد: امیدوارم حالا که اولین مدال را اهدا کردهام، بتوانم مدالهای بیشتری کسب کنم و آنها را نیز به آستان حضرت رضا(ع) اهدا کنم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 17
بهرهبرداری از 1263 طرح محرومیتزدایی سپاه در استان
همزمان با میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق(ع)، ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق محروم و کم برخوردار خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.
مدیر بسیج سازندگی خراسان رضوی در این مراسم که در شهرستان زاوه برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور و همچنین سردار افراسیابی جانشین فرمانده سپاه امام رضا (ع) به بهرهبرداری رسید. سرهنگ پاسدار محمد روحانی افزود: این پروژهها شامل ۲۴ پروژه آبرسانی، ۳۸ پروژه آبوخاک شامل اجرای قنات ها، استخر ذخیره آب، ۱۰۲۱ واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد، ۶۰ پروژه آسفالت جاده روستایی و بین مزارع و ۱۳۰ پروژه مدرسه است که توسط بسیجیان و قرارگاه خاتمالانبیا (ص) به سازی، نوسازی، مرمت و احداث میشود. گفتنی است، همزمان با افتتاح ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی در خراسان رضوی، پروژه آبرسانی به یک شهر و دو روستای شهرستان زاوه به بهرهبرداری رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 29
نزدیک تر از همیشه به آسمان!
یک روز در آسایشگاه جانبازان نخاعی امام خمینی مشهد که در یک هفته گذشته، 2 مهمانش مسافر آسمان شدند
صادق غفوریان-از آقای مداح می پرسم، تعداد شهدای آسایشگاه چند نفر شدند؟ تاملی می کند و دو شهید یک هفته اخیر را حساب می کند و می گوید: با دوستان خوبمان شهیدان علی اصغر صالح نیا و علی محمد نوروزی که در یک هفته اخیر به شهادت رسیدند، تعداد شهدای جانبازان نخاعی به 73 نفر رسید...
این جا آسایشگاه امام خمینی، میعادگاه جانبازان نخاعی
بهانه ای که باعث شد، این بار به آسایشگاه بروم، پیامی بود که جانباز عباسی برایم فرستاد و نوشت: «دو شهید در یک هفته...».آقای عباسی بهمن ماه گذشته هم عکسی از تشییع شهید جانباز نخاعی، حسین نیازی خاتون آباد برایم فرستاده و نوشته بود: «یکی از مسئولان استان در این تشییع جنازه دیده نمی شه. جانبازان قطع نخاعی چطور بعد از چند سال درد و رنج دلگرم باشن؟!...یک کارتن خواب رو هم این طوری دفن نمی کنند!»به آقای عباسی قول می دهم که برای تهیه گزارش، این هفته به آسایشگاه بیایم. نه این که منتی برای آن ها باشد؛ این وظیفه رسانه بوده و هست که همیشه پل ارتباط میان آن ها و مردم باشد. عصر دوشنبه (10 مهر) در روشنی هوا مهمان آسایشگاه می شوم. خیلی از مردم خصوصا آن ها که گذرشان به بوستان ملت افتاده، این آسایشگاه را دیده اند. گوشه ای از این پارک بزرگ، سالیان دراز است یعنی از سال 1362 جانبازان 70 درصد قطع نخاع این جا رفت و آمد دارند. پس این جا آسایشگاه جانبازان امام خمینی است؛ جایی از زمین که اتفاقا به آسمان هم خیلی نزدیک است...
عکس ها ردیف شدند
فضای تابستانی محوطه آسایشگاه به مناسبت هفته دفاع مقدس با 73 عکس شهدای جانباز نخاعی تزیین شده است. آقای دوان، مسئول فرهنگی آسایشگاه که سال های طولانی این جا فعالیت دارد، در تلفن همراهش عکس های شهدای تازه آسایشگاه را نشانم می دهد و می گوید: از تمامی جانبازان آسایشگاه عکس های زیادی داریم، می خندد و جانبازان دیگر که دور ما نشسته اند، به هم نگاه می کنند و با هم می خندند. با عکس های آقای دوان، ماجراهایی دارند و بین خودشان شوخی هایی رد و بدل می کنند؛ انگار همه می دانند که کارکرد این عکس ها چیست!این روزها سالن اصلی آسایشگاه، در حال تعمیرات است و تخت های بستری به قسمت های دیگر آسایشگاه منتقل شده است.آقای غلام پور،مدیر آسایشگاه و آقای دوان به عنوان مسئول فرهنگی در حال تدارک مراسم تشییع شهید علی محمد نوروزی هستند که قرار است چهارشنبه (امروز صبح 12 مهر) از محل مهدیه به طرف حرم مطهر با حضور مردم بدرقه شود.
حضور مسئولان دستوری شده
به حمیدرضا مداح، مسئول گروه پیگیری امور جانبازان نخاعی استان که خودش نیز از جانبازان نخاعی است و در 16 سالگی قطع نخاع شده، می گویم، واقعا مسئولان در مراسم تشییع شهدا شرکت نمی کنند؟ می گوید: گاهی می آیند، گاهی هم نمی آیند. اما به نظرم حضور مسئولان در آسایشگاه یا تشییع شهدا دستوری شده؛ یعنی اگر به آن ها برای حضور در جمع جانبازان و مراسم شان دستور بدهند، شرکت می کنند و گرنه خیلی کم هستند که خودشان برای دل خودشان و بدون تشریفات این جا حضور پیدا کنند.
این همه تشریفات و هزینه چرا؟
آقای مداح، در این باره دلش پر از درد است. می گوید: یکی از مسئولان شهر هر وقت این جا می آید، کلی خدم و حشم و تشریفات عکاس و تصویربردار معطل حضور او در آسایشگاه می شوند. نمی دانم معنای این کار آقایان چیست؟ مگر شما که هستید و چقدر مهم هستید؟ نمی دانم برای یک حضور ساده چرا باید این مقدار وقت، نیرو و هزینه صرف شود.
مداح می گوید: ای کاش مسئولان، به جای این گونه کارها ی نمایشی، کاری می کردند جوانان با این آسایشگاه و مراکزی از این دست بیشتر آشنا می شدند. واقعا چرا بخشی از جامعه با فرهنگ شهدا و ارزش ها غریبه هستند؟ باور کنید، جوانان ما، دلشان پاک است، وقتی با آن ها درست حرف بزنیم، آن ها با فرهنگ شهدا وارزش ها آشتی می کنند. ای کاش شرایطی فراهم می شد که بتوان از طریق درست آن، حرف های دل جانبازان به جوانانمان منتقل شود. این جانبازان که حدود چهار دهه است روی ویلچر یا تخت هستند، در سینه هایشان حرف ها و ناگفته های زیادی دارند که متاسفانه در اغلب موارد، این حرف ها را با خودشان به آن دنیا می برند. دلیلش هم این است که مسئولان بیش از این که به فکر آثار زنده دفاع مقدس باشند به فکر موزه ها و آثار فیزیکی دفاع مقدس هستند. مگر این جانبازان که به طور میانگین هر چند هفته یکی از آن ها به شهادت می رسد، چقدر دیگر زنده هستند؟ متاسفانه به جای این که در زمان حیات جانبازان به فکر آن ها باشیم، بیشتر به این فکریم که مراسم تشییع شان را با شکوه و شلوغ برگزار کنیم.
از سال 62 تا امروز 73 نفر پرواز کردند
از مداح که خودش از 16 سالگی در دفاع مقدس قطع نخاع شده، می پرسم، تعداد شهدای آسایشگاه چند نفر شدند؟ تاملی می کند و دو شهید یک هفته اخیر را حساب می کند و می گوید: از سال 62 تا امروز با دوستان خوبمان شهیدان علی اصغر صالح نیا و علی محمد نوروزی که توی یک هفته اخیر به شهادت رسیدند، تعداد شهدای جانبازان نخاعی به 73 نفر رسید...
122 جانباز نخاعی در استان
محمدجواد غلام پور، مدیر این مجموعه هم که در جمع ما حضور دارد، می گوید: هم اکنون 122 جانباز نخاعی استان مخاطب خدمات این مجموعه شامل فیزیوتراپی، ویزیت، ورزش و... هستند و به طور متوسط روزانه حدود 70 نفر از جانبازان نخاعی از این خدمات استفاده می کنند. ضمن این که 40 تخت بستری هم داریم که تعدادی از این عزیزان به طور شبانه روزی از خدمات آن بهره می برند.
خراسان رضوی مرکز جامع توان بخشی ندارد
غلام پور می گوید: هم اکنون، بیش از 90 درصد استان های کشور دارای مراکز جامع توان بخشی ویژه جانبازان هستند اما خراسان رضوی با تمام ظرفیت هایی که داشته و دارد، از داشتن چنین مرکزی محروم است. اگر چنین مرکزی در استان می داشتیم، جانبازان ما هم می توانستند از امکانات خدماتی و درمانی پیشرفته آن استفاده کنند اما...!
علوم پزشکی مجوز نمی دهد
غلام پور درباره یکی از چالش های جدی این آسایشگاه این طور می گوید: سال ها پیگیر هستیم که بتوانیم، برای این مجموعه مجوز مرکز درمانی بگیریم اما علوم پزشکی، مسیر ارائه مجوز برای این جا را قفل کرده و هربار به دلایل و اشکالات سطحی که واقعا قابل چشم پوشی هستند، از ارائه مجوز امتناع می کند. طبیعتا اگر این مجوز صادر شود، بخش زیادی از هزینه های درمانی مجموعه را می توان از بیمه مطالبه کرد و امکان توسعه و افزایش کیفیت خدمات به جانبازان فراهم می شود.
نزدیک تر از همیشه به آسمان
تعدادی از مددکاران مشغول رتق و فتق آقای خلیلی از جانبازان نخاع گردن هستند، احوالی از آقای خلیلی می پرسم، با چشم و صورت اشاره می کند که خوب است. آقای دوان می گوید: خلیلی با شهادت این دو جانبازمان در این هفته، غصه دار شده است.قول می دهم به زودی برای مصاحبه با آقای خلیلی دوباره به آسایشگاه بیایم. ماجرای جانبازان نخاع گردنی، خودش یک ماجرای عجیب است، مثلا اگر تشنه باشی و کسی اطرافت نباشد، خودت نمی توانی آب را برداری و بنوشی...
این جا آسایشگاه جانبازان نخاعی بود؛ جایی که حالا بیش از هر زمان دیگری به آسمان نزدیک است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارش
تعداد بازدید : 37
طلسم کمبود بر بازار داروی مشهد
معاون غذا و داروی علوم پزشکی مشهد: همیشه کمبود دارو وجود داشته و بازار دارویی ما بدون کمبود نبوده است!
نویسنده : بهاره موفقی
«شما را به خدا به سازمان غذا و دارو بگویید اگر درکی از حال بیماران خاص دارند، این همه بیماران خاص را برای تهیه دارو اذیت نکنند.»
«این وضع دارو که حتی در بدترین دوران هم این گونه بحرانی نبود، نشانه بیتوجهی دولت و مجلس به اولیه ترین و ضروری ترین نیازهای مردم است. لطفا پیگیری کنید.»
یک دفتر چهل برگ را که تقریبا بیش از نیمی از صفحات آن پرشده، روی میز میگذارد و میگوید: «این لیست تمام داروهایی است که فقط در این یک ماه اخیر کمبود داشتهایم!» این پاسخ مسئول داروخانهای است که مراجعه کننده زیادی دارد. کمبود حالا دیگر پای ثابت بازار داروی مشهده شده است، وضعیت به گونه ای است که رئیس انجمن داروسازان مشهد درباره میزان آن میگوید: «در حال حاضر فکر میکنم حداقل در حدود 40 تا 50 قلم کسری دارو داشته باشیم.» با وجود این، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به وضعیت همیشگی کمبود دارو، درباره دلایل کمبود و زمان تامین آن اطلاع دقیقی ندارد و درباره زمان تامین داروهایی که با کمبود مواجه شده است، اظهار میکند: «نمیدانم چه زمانی این اتفاق میافتد، فقط منتظر میمانیم تا سازمان غذا و دارو تامین دارو کند.»
روایت های عینی از کمبود دارو در داروخانه های شهر
به گزارش «خراسان رضوی»، برای بررسی وضعیت بازار دارو سری به داروخانههای شهر در خیابان احمدآباد می زنیم. وارد یکی از داروخانههای بزرگ میشوم. مسئول داروخانه که خانم میانسالی است، در پاسخ به این سوال که هم اکنون کدام اقلام دارویی در بازار با کمبود مواجه شده است؟ میگوید: «اکثر داروها را نداریم. هر روز یک قلم از داروها کم است. برای مثال داروهای تزریقی مثل دگزامتازون و بتامتازون فعلا جزو داروهای کمیاب است. شرکت پخش هم
می گوید موجود نداریم.» وارد داروخانه دیگری میشوم که در چند قدمی همان داروخانه است. سر صحبت را با مسئول داروخانه که خانمی حدود 60 ساله به نظر می رسد، باز می کنم. او درباره کمبود داروها می گوید: «همه داروها کمیاب شده است. فکر میکنم حدود یک سالی میشود که داروی خارجی هم نداریم. انسولین هم کمبود داریم. پیراستام و شیاف دیازپام هم جزو داروهایی است که در بازار نیست. فنوباربیتال هم که دارویی ضد تشنج است و 15،30،60 و 100 میلی است، اما هیچ نوعش موجود نیست.» یکی دیگر از متصدیان فروش دارو در داروخانهای دیگر، درباره کمبود اقلام دارویی مدعی میشود: همه انواع دارو کم است؛ هم داروهای تزریقی و هم خوراکی. او ادامه میدهد: «مثلا قرص ناتریلیکس یک داروی قلب است، این دارو سه تا چهار ماه در بازار نبود و بعد این مدت تازه دو تا سه روز پیش توزیع شد که آن هم به داروخانه بزرگی مثل ما 28 جعبه توزیع کردند.» وقتی از او سوال میکنم که بازار از چه زمانی با کمبود دارو مواجه شده است؟ می گوید: خیلی وقت است، حدود دو تا سه سال می شود. شرکتها میگویند مواد اولیه ندارند. داروی خارجی هم وضعیت موجودی اش افتضاح است. از وقتی ایران دارو تولید میکند، داروی خارجی کمتر وارد میشود.
وارد یکی دیگر از داروخانههای بزرگ میشوم. مسئول داروخانه میگوید: «کمبود دارو زیاد است. هر روز لیست کمبود داروها از غذا و داروی استان به تهران میرود. حدود 900 داروخانه داریم، اما یک قلم دارو به اندازه صد جعبه در استان وارد میشود، بعد چگونه بین این همه داروخانه توزیع شود؟» او ادامه می دهد: الان از یک دارو هزار جعبه میگیرم، فردا میبینید تا 6 ماه این دارو نیست. چون در ایران خط تولید است؛ یعنی امروز دارویی را تولید می کنند، اما بعد از 10 روز تولید آن متوقف میشود. پس از آن هم مشخص نیست چه زمانی مجوز تولید دوباره به آن داده شود. قبلا من 5 هزار آمپول متیل پردنیزولون میخواستم شرکت به من میداد، اما الان به من 5 دانه می دهد درحالی که دکتر برای هر نسخه 8 آمپول متیل پردنیزولون می نویسد. وقتی شرکت به من 5 آمپول متیل پردنیزولون میدهد من آن را چهکار کنم؟» وارد یکی دیگر از
داروخانه های سطح شهر میشوم. مسئول داروخانه که حسابی سرش شلوغ است، درباره اقلام کمبود می گوید: آمپول متیل پردنیزولون، قرص ناتریلیکس 1.5، قرص سولفا سالازین، آمپول تریامسینولون و آمپول متوتروکسات از داروهایی هستند که از پنج تا شش ماه پیش کمبود داشتیم.
در داروخانه ای دیگر، وقتی از مسئول داروخانه درباره کمبود دارویی سوال میکنم، یک دفتر چهل برگ را روی میز میگذارد؛ دفتری که تقریبا بیش از نیمی از آن پر از دست نوشته است. سپس ادامه می دهد: تمام این دفتر که پر شده، لیست داروهایی است که طی یک ماه کمبود داشته ایم. او درباره جزئیات برخی از اقلامی که با کمبود مواجه است، می گوید: آمپول رگام برای کسانی که گروه خونی مادر و فرزند با هم سازگار نیست، استفاده میشود. این دارو را از اول سال کمبود داشتهایم. ترانگز آمیک اسید و دوکسی پین و شربت پیراستام هم جزو داروهایی است که در همین دفتر یادداشت کردهام. سپس ادامه میدهد: الان کپسول ترانگز آمیک اسید دارویی خیلی معمولی است و سه تا چهار کارخانه تولید میکنند و با تخفیف به داروخانه ها میفروشند، دوباره همه با هم تولید آن را متوقف میکنند. بعد تا کارخانه ثبت سفارش کند، تولید و توزیع کند، میبینید سه ماه طول کشید و این سه ماه این کپسول در بازار گم میشود.
کمبود؛ حداقل در 40 تا 50 قلم از اقلام دارویی
وضعیت بازار داروی مشهد، کمبودها و گلایههای مردم در این زمینه را از سیدعلی جعفری نژاد، رئیس انجمن داروسازان استان پیگیری میکنیم که وی درباره داروهایی که با کمبود مواجه شده است به «خراسان رضوی» می گوید: برخی کمبودها مقطعی برطرف میشود. هماکنون در حوزه داروهای تزریقی آمپول متوکاربامول یک داروی شل کننده عضلانی است که اصلا در بازار نیست، آمپول متیل پردنیزولون و بعضی آنتی بیتویکهای تزریقی نیز در بازار کسری دارد. برای داروهای خوراکی نیز کسری وجود دارد، اما اگر بخواهیم اسم بیاوریم، تعداد آن زیاد میشود. وی در پاسخ به درخواست خبرنگار خراسان مبنی بر ارائه آمار و ارقامی درباره تعداد اقلام کمبود دارو میگوید: هم اکنون فکر میکنم حداقل حدود 40 تا 50 قلم کسری داشته باشیم. وی می افزاید: از ابتدای سال همچنان با کمبود دارو مواجهایم از داروهای تخصصی گرفته تا داروهای عمومی. بیشتر کمبودهای ما در سطح تولید کننده است که ممکن است به دلایل ارزی، کمبود مواد اولیه و ... باشد. اکثر داروخانه های تولیدی در استان نیستند و 2 تا 3 داروخانه تولید دارو در مشهد بیشتر نداریم. علت کمبود را هم سازمان غذا و دارو باید پاسخ دهد.
بیاطلاعی غذاو دارو از زمان تامین اقلام کمبود دارو
علی روحبخش، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز درباره دلایل کمبود دارو به «خراسان رضوی» می گوید: همیشه کمبود دارو وجود داشته و بازار دارویی ما بدون کمبود نبوده است. معمولا بین 30 تا 60 قلم بسته به زمان، این کمبودها را داریم. دلایل کمبود هم متفاوت است و نمی توانم دقیق دلایل را بگویم چون تمام آن در اختیار سازمان غذا و دارو است و آنها میتوانند علت دقیق کمبود هر قلم از اقلام را بگویند، اما در کنار سایر دلایل، معمولا یا بحث تامین ارز مطرح بوده یا مشکل گمرگ است که نتوانستند به موقع وارد کنند. وی در پاسخ به این سوال که کمبود داروها چه زمانی رفع می شود؟ میگوید: ما فقط اقلامی را که کمبود داریم به سازمان منعکس می کنیم، اما نمیدانم چه زمانی این اتفاق می افتد، فقط منتظر میمانیم تا آنها تامین دارو کنند. وی تصریح می کند: در واقع، باید دلایل کمبود اقلام دارویی را موردی بررسی کنیم برای همین الان دقیق نمی توانم بگویم. مثلا یک مورد داروی تخصصی را برای مسمومیتهای دارویی که در بخش مسمومیت استفاده می شود، شخصا بررسی می کردم. در خصوص آن دارو اعلام کردند که در آزمایشگاه است و آزمایشگاه غذا و دارو ابتدا باید تایید کیفی آن را بدهد تا ترخیص شود. بنابراین دلیل کمبود هر قلم دارو را باید مورد به مورد و جداگانه بررسی کنیم. معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ میزان سهمیه دارویی استان بیان میکند: دارو هر روز به مقدار قابل توجهی وارد استان میشود و گردش دارویی بسیار بالایی است، این گونه نیست که دارو برای استان نیاید. بحث فقط درباره چند قلم دارویی است که درحال حاضر کمبود است. روحبخش
می افزاید: فقط بیش از 700 داروخانه در مشهد داریم که کلی عرضه دارو دارند و اینها باید تامین شوند؛ بنابراین این موضوع بدین معناست که شرکتها در حجم بالا دارو میآورند، تمام اقلام کمبود ازسوی اداره آمار و پایش سازمان غذا و دارو پایش و برای تامین آن برنامه ریزی
می شود. معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که تمهیدات آن ها برای جبران کمبود دارو در استان چیست؟ میگوید: فقط بحث استان ما نیست بلکه بحث کل کشور مطرح است. آنها می دانند کمبود دارو وجود دارد و باید حلش کنند، بنابراین باید مشکلات شرکت تولید داخلی را برطرف کنند اگر هم نمیتوانند به شکل موردی واردات انجام بدهند. وی در پاسخ به این سوال که آیا واردات دارو صورت گرفته است یا خیر؟ می گوید: اطلاعی ندارم که واردات انجام داده اند یا خیر. از وی سوال می کنم که هم اکنون بیشترین کمبود استان ما مربوط به کدام یک از اقلام دارویی است؟ که پاسخ می دهد: حضور ذهن ندارم! وی در اشاره خبرنگار خراسان به کمبود آمپول متیل پردمیزولون می گوید: این دارو کمبود است، اما صفر نیست. مقداری که توزیع می شود، جوابگوی تقاضا نیست و باید ببینیم سازمان غذا و داروی کشور چه اقدامی میکند. من به طور موردی از این مسئله اطلاع ندارم که سازمان برای کمبود آن چه اقدامی کرده است. وی در پاسخ به این سوال که تا چه زمانی وضعیت کمبود دارو ادامه دارد؟ میگوید: این موضوع همیشه بوده است، در حال حاضر وضعیت به طور کلی نسبت به 6 ماه پیش بهتر شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی:
تعداد بازدید : 67
زیرساختهای دوغارون برای مراودات مرزی مناسب نیست
رئیس نمایندگی وزارت امورخارجه در خراسان رضوی گفت: بسیاری از زیرساختهای مرز دوغارون هنوز آمادگی لازم را برای انجام مراودات روان مرزی در حوزه جابهجایی کالا و مسافر ندارد.
به گزارش ایرنا، احمد معصومی فر در بازدید از پایانه مرزی دوغارون شهرستان تایباد افزود: توسعه روابط در همه ابعاد با همسایگان از اولویتهای دولت سیزدهم است از طرفی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با افغانستان، حمل و نقل و لجستیک یک موضوع محوری است و پایانه مرزی نقش زیادی در توسعه این روابط ایفا میکنند.
وی گفت: امروز در بازدیدی که از پایانه مرزی، منطقه ویژه و بازارچه مرزی به عمل آمد بهوضوح مشخص شد، زیرساختهای حمل و نقلی در موارد مذکور هنوز تکمیل نشده و حتی از ظرفیتهای نرمافزاری و سخت افزاری موجود نیز استفاده نشده است. رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان رضوی تصریح کرد: با توجه به ظرفیتهای بازار افغانستان و صادرات سالانه 2.5 میلیارد دلار کالا به این کشور، مرز دوغارون مهمترین گذرگاه مرزی ایران با افغانستان محسوب میشود.
معصومی فر ادامه داد: اگر در بخشهای مختلف این گذرگاه مرزی، روانسازی و تسهیل جابهجایی تبادلات کالا انجام شود چه بسا جلوی موارد متعددی از قاچاق کالا و سوخت گرفته شود. وی اضافه کرد: با این حال آنچه اکنون مشاهده میشود، معطلیهای طولانی ناوگان تجاری در پایانه مرزی دوغارون است. این معطلیها با وجود دستگاههای «ایکس ری» رخ میدهد، این دستگاهها نصب شده اما هنوز از ظرفیت کامل آنها استفاده نشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 37
مشهد؛ 8 روز هوای پاک طی 196 روز!
مسئول مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد گفت: تعداد روزهایی که این کلان شهر هوای با کیفیت پاک در سال جاری داشته تا کنون فقط هشت روز بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال بیش از ۷۰ درصد کاسته شده است. رضا اسماعیلی در گفت و گو با ایرنا افزود: در ۱۹۶ روز گذشته ۱۴۸ روز نیز کیفیت هوا روی شاخص قابل قبول قرار داشت اما در مدت مشابه پارسال تعداد روزهایی که هوا کیفیت پاک داشت ۲۷ روز و تعداد روزهایی که هوا کیفیت قابل قبول داشت ۱۳۲ روز بود. وی اضافه کرد: همچنین امسال ۳۵ روز کیفیت هوا روی شاخص «ناسالم برای گروه های حساس» و سه روز نیز روی شاخص «ناسالم برای همه گروه ها» بود اما در مدت مشابه پارسال تعداد روزهای «ناسالم برای گروه های حساس» ۳۲ روز و «ناسالم برای همه گروه ها» 5 روز بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با حضور رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور انجام شد
تعداد بازدید : 29
بهرهبرداری از 1263 طرح محرومیتزدایی سپاه در استان
همزمان با میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق(ع)، ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مناطق محروم و کم برخوردار خراسان رضوی به بهرهبرداری رسید.
مدیر بسیج سازندگی خراسان رضوی در این مراسم که در شهرستان زاوه برگزار شد، اظهار کرد: در آستانه میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور سردار زهرایی، رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور و همچنین سردار افراسیابی جانشین فرمانده سپاه امام رضا (ع) به بهرهبرداری رسید. سرهنگ پاسدار محمد روحانی افزود: این پروژهها شامل ۲۴ پروژه آبرسانی، ۳۸ پروژه آبوخاک شامل اجرای قنات ها، استخر ذخیره آب، ۱۰۲۱ واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد، ۶۰ پروژه آسفالت جاده روستایی و بین مزارع و ۱۳۰ پروژه مدرسه است که توسط بسیجیان و قرارگاه خاتمالانبیا (ص) به سازی، نوسازی، مرمت و احداث میشود. گفتنی است، همزمان با افتتاح ۱۲۶۳ طرح محرومیتزدایی در خراسان رضوی، پروژه آبرسانی به یک شهر و دو روستای شهرستان زاوه به بهرهبرداری رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تحلیل دادههای رسمی بودجه عمرانی دستگاههای اجرایی خراسان رضوی در بودجه 1401 نشان داد
تعداد بازدید : 41
دولت دست به نقد اعتبار نسیه نداد
مسعود حمیدی/ تحلیل دادههای رسمی نشان میدهد دولت در بودجه 1401 بهصورت قابلتوجهی بیش از 90 درصد اعتبارات عمرانی دستگاههای اجرایی خراسان رضوی را بهصورت نقدی تخصیص داده و میزان اوراق خزانه در مقایسه با سال 1400 به یکدهم کاهشیافته که البته تاثیر افزایش قیمتها و درنتیجه افزایش درآمدهای نقدی دولت در این موضوع بیتاثیر نبوده است، با اینحال عملکرد دستگاهها در جذب این اوراق مثبت ارزیابی میشود که در ادامه خواهید خواند.
از سال 94 بود که دولت برای تسویه بدهیهای خود به پیمانکاران و اجرای پروژههای عمرانی، اوراق خزانه را در لوایح بودجه گنجاند. اوراقی که سررسید یک تا سهساله دارند. درواقع دولت برای اجرای پروژههای عمرانی خود به دو روش تامین اعتبار میکند؛ اول این که بخشی از اعتبارات را بهصورت نقد و بخشی را بهصورت اوراق خزانه تخصیص میدهد. این اوراق توسط دستگاههای اجرایی در اختیار پیمانکاران قرار میگیرد تا پروژههای عمرانی عملیاتی شود. رفتهرفته این اوراق به دردسر تبدیل شدند و در برخی سنوات بخش عمده اعتبارات عمرانی دولت در قالب این اوراق تخصیص پیدا میکرد که در سالهای 96 و 97 بالاترین گلایهها و اعتراض از سوی دستگاههای اجرایی و پیمانکاران طرف حساب دولت را موجب شد؛ زیرا دولت ترجیح میداد منابع نقدی را بر اساس اولویتهای دیگری تخصیص دهد و به پروژههای عمرانی اوراق دهد و این رویه ایرادات اساسی داشت. ابتدا این که ارزش اوراق در سررسید خود با توجه به نرخ تورم و به خصوص نوسانات ارزی سالهای 1397 تا 1400 بسیار ناچیز خواهد بود، هرچند دولت برای جبران این کاهش ارزش نرخ سود 15 تا 25 درصدی به این اوراق داده بود، اما بازهم متقاعد کردن پیمانکاران برای اخذ این اوراق در قبال مطالبات کار سختی برای دستگاههای اجرایی بوده و هست.طی سالهای گذشته یکی از گلایهها و مطالبه عمده مسئولان استان خراسان رضوی و رسانههای استان به خصوص روزنامه خراسان، تجدیدنظر در سهم بودجهای استان بود که همواره بر مدار4.5 تا 5 درصد بوده و این مسئله به این جا ختم نمیشود، دولت از سهم ناچیز اعتبارات همراه حدود 60 درصد اعتبارات را تخصیص میداد و بدتر آن که بخش عمده این اعتبارات بهصورت اوراق خزانه بوده است به همین دلیل است که بیشتر پروژههای مهم استان بعد از گذشت یک دهه هنوز با پیشرفت فیزیکی 10 درصد، لنگ منابع مالی هستند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم در تابستان 1400 انتظارها و امیدها برای رفع این اجحاف بودجهای بیشتر شد و دولت نیز وعدههای قابلتأملی داده بود، هرچند بودجه 1400 را دولت دوازدهم بسته بود و در اختیار دولت سیزدهم قرار داده بود و در همان ابتدای کار تخصیصها قفل شده بود. از سویی دولت سیزدهم مدعی بوده و هست که دولت یازدهم و دوازدهم ارثیهای سنگین برای آنها به بار گذاشته که این دولت باید آنها را تسویه کند و آن اوراق سررسید شده خزانه اسلامی است که دولت در اختیار پیمانکاران قرار داده بود و دولت فعلی باید آنها را پرداخت کند. قصد ورود به این موضوع را نداریم، اما حقیقت ماجرا آن است که دولت دوازدهم بخش قابلتوجهی از اعتبارات عمرانی را در قالب خزانه تخصیص داده بود و سررسید آنها در سالهای 1400 شروع شده بود، اما این تمام ماجرا نیست؛ زیرا دولت دوازدهم در بحران شدید نوسانات نرخ ارز و کسری شدید بودجه حتی در تامین منابع برای پرداخت حقوق کارکنان خود با مشکل اساسی مواجه شده بود، با اینحال دولت دوازدهم و حتی دولت یازدهم در دوران اوج شکوفایی اقتصادی خود بازهم اوراق خزانه در اختیار دستگاهها قرار میدادند که این اوراق کمکم برای دولت دوازدهم و سیزدهم تبدیل به دردسر شد.
اما دولت برای تخصیص اعتبارات از یکسو و پرداخت بدهیهای خود از سوی دیگر وابسته به منابع درآمدی است. در طول دهههای گذشته همواره میزان تحقق درآمدهای دولت در استان خراسان رضوی حدود 85 درصد بوده و این موضوع باعث شده بود که مدیران وقت استان این انتقاد را مطرح کنند که چرا دولت با وجود تحقق نیافتن درآمدها بازهم اصرار بر افزایش درآمدهای خود از خراسان رضوی دارد؟ اما در سال 1400 قصه گونهای دیگر شد و میزان تحقق درآمدهای دولت در استان به رغم این که حجم درآمدهای دولت از خراسان رضوی در بودجه 1400 دو برابر سال 99 شده بود، اما به دلیل پایان بحران کرونا و فعالیت مجدد حوزه اصلی اقتصاد استان یعنی خدمات وابسته به زیارت میزان تحقق درآمدهای بودجهای استان به 100 درصد سال 1400 رسید و بخشی از این منابع سرریز شده به استان بازگردانده شد که این موضوع بیسابقه بوده است.
تاثیر تورم و افزایش قیمت ها بر درآمدهای نقدی
تحلیل دادههای درآمدهای استان نشان میدهد اصلیترین دلیل تحقق درآمدهای دولت در استان به نظر نویسنده «تورم» است؛ زیرا افزایش نرخ تورم و قیمتها در سالهای 1400 تا 1401 باعث شده بود که میزان درآمدهای دولت از بخش مالیات بر ارزشافزوده که رابطه مستقیمی با افزایش قیمتها دارد بهصورت قابلتوجهی افزایش پیدا کند. از سویی دیگر افزایش 57 درصدی حقوق کارگر در سال 1401 نیز باعث شده بود که میزان درآمد دولت از مالیات کارکنان به همان نسبت افزایشی قابلتوجه داشته باشد. این افزایش درآمدهای نقدی دولت از وصول درآمدهای مالیاتی تاثیر خود را روی بودجه 1401 گذاشت. هرچند نمیتوان تثبیت نرخ ارز، حذف ارز دولتی از برخی کالاها و افزایش قیمت این کالاها و آزادسازی بخشی از منابع دلارهای نفتی را در این مسئله نادیده گرفت.اما تمام این رویهها چه تاثیری بر عملکرد دستگاههای استان در بودجه 1401 گذاشت؟ بر اساس گفتههای مدیران سازمان مدیریت و برنامهریزی استان، جمع اعتبارات عمرانی استان در بودجه 1401 معادل 3200 میلیارد تومان بوده که از این میزان 2300 میلیارد تومان معادل 74 درصد تخصیص پیدا کرد که البته نحوه این تخصیص خود جای تأمل دارد؛ زیرا تا پایان پاییز سال گذشته میزان تخصیصها کمتر از 30 درصد بود و یکباره در ماه پایانی سال یعنی اسفند که آخرینمهلت قانونی تخصیص اعتبارات بوده است، این درصد به 74 درصد رسید و این موضوع افتهایی هم دارد، این که در یک فرصت کوتاه نحوه تخصیصها بین دستگاههای استانی میتواند نقدهایی را به وجود بیاورد.اما نکته قابلتوجه آن که بخش عمده تخصیص اعتبارات عمرانی استان در سال 1401 بهصورت نقدی بوده که پیشتر به دلایلی که بر بالا رفتن تخصیصهای نقدی اثرگذار بودند، اشاره کردیم.در این گزارش به عملکرد 22 دستگاه اجرایی در جذب اعتبارات عمرانی 1401 خواهیم پرداخت، موضوعی که در سالهای گذشته همواره جزو گزارشهای پیگیرانه خراسان رضوی بوده و استاندار خراسان رضوی هم جایگاه دستگاههای اجرایی را متأثر از میزان جذب اعتبارات عمرانی دانسته است؛ زیرا در شرایطی که بخش عمده پروژههای عمرانی استان لنگ اعتبار هستند این که بخشی از منابع اعتبارات عمرانی بهخصوص اوراق توسط دستگاهها جذب نشود و به خزانه دولت بازگردد، نقدی جدی به دستگاههای اجرایی است.بنا بر اذعان سازمان مدیریت و برنامهریزی و خزانه استان، تنها 145 میلیارد تومان از منابع اعتباری بودجه عمرانی دستگاههای اجرایی استان در قالب اوراق خزانه سهمیهبندی شده که این موضوع بسیار حائز اهمیت است، اما برای بررسی عملکرد دستگاهها کمی ریزتر به بودجه 22 دستگاه عمده که بالاترین اعتبارات عمرانی را به خود اختصاص دادهاند، نگاه میکنیم.
راهداری در صدر اعتبارات مصوب
بر اساس دادههای رسمی، مجموع اعتبار مصوب این 22 دستگاه در قانون بودجه 1401 معادل 2 هزار و 346 میلیارد تومان بوده است که اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان بهتنهایی بیش از 500 میلیارد تومان اعتبار مصوب را به خود اختصاص داده و بنیاد مسکن، آبفای استان و جهاد کشاورزی هرکدام با 200 میلیارد در رتبه بعدی اعتبار مصوب بودجه 1401 قرارگرفتهاند و اینکه این 4 دستگاه بهتنهایی حدود نیمی از اعتبارات مصوب را به خود اختصاص دادهاند.
اجحاف در حق شهرداری مشهد
از سویی دیگر دادههای رسمی حاکی از آن است که دولت سیزدهم بیش از 1760 میلیارد تومان از اعتبارات مصوب بودجه 1401 متعلق به 22 دستگاه اصلی خراسان رضوی را تخصیص داده که حدود 75 درصد کل اعتبارات مصوب را دربر میگیرد و این موضوع بهرغم تمامی انتقادهای جدی و اجحافهای بودجهای قابلقبول است، هرچند محقق نشدن 25 درصد اعتبارات در شرایطی که تحقق درآمدها بیش از 105 درصد بوده بهجای خود باقی است. بالاترین میزان تخصیص اعتبارات عمرانی در بین 22 دستگاه متعلق به راهداری است که بیش از 421 میلیارد تخصیص اعتبار داشته است. با اینحال بالاترین درصد تخصیص اعتبارات مصوب 1401 برای دستگاههای اداره کل بهزیستی با تخصیص 100 درصدی، اداره کل ارشاد، استانداری و امور عشایر بیش از 90 درصد بوده و شهرداری مشهد، با 45 درصد تخصیص کمترین میزان تخصیص اعتبارات بودجه 1401 را به خود اختصاص داده است.
93 درصد اعتبارات نقدی
اما آن چه در مبحث بودجه 1401 حائز اهمیت است، میزان تخصیص اعتبارات نقدی است. بر اساس دادههای رسمی، دولت از 1760 میلیارد تومان اعتباری که به 22 دستگاه اصلی اجرایی استان در مهلت قانونی تخصیص داده بیش از 1631 میلیارد معادل 93 درصد را بهصورت نقدی تخصیص داده که میتوان بهجرئت گفت حداقل در 5 سال گذشته،این رقم بیسابقه بوده است بهمانند تخصیص 75 درصدی اینکه دولت 93 درصد اعتبارات را بهصورت نقدی در اختیار دستگاهها قرار دهد، شایسته تقدیر است. از سویی دیگر برخی دستگاهها تقریباً تمام اعتبارات خود را بهصورت نقدی دریافت کردهاند مانند اداره کل نوسازی مدارس با 98 درصد نقدی و بنیاد مسکن با 98 درصد نقدی در صدر قرارگرفتهاند و کمترین سهم نقدی مربوط به بهزیستی استان بود که 75 درصد نقدی بوده است که البته این دستگاه 100 درصد اعتبارات مصوب را تخصیص گرفته و دادههای رسمی نشان میدهد 100 درصد این تخصیصها توسط بهزیستی استان جذب شده است. در پایان باید اذعان کرد بر اساس دادههای رسمی 22 دستگاه استان که بالاترین سهم از اعتبارات عمرانی 1401 را به خود اختصاص دادهاند از مجموع 145 میلیارد اوراق خزانه اسلامی 129 میلیارد را سهم خود کردهاند که 100 درصد این اوراق توسط دستگاههای 22 گانه جذب شده است. البته باید توجه داشت مهلت قانونی جذب اوراق از پایان تیر تا نیمه نخست مهر تمدید شده است.
میزان اوراق یکدهم سال قبل شد
مهمتر آن که دادههای رسمی نشان میدهد، میزان اوراق خزانه اسلامی در بودجههای سالهای 1399 تا 1401 بهصورت قابلتوجهی تغییر کرده است. دولت در سال 99 بیش از 176 میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی دستگاههای اجرایی خراسان رضوی را بهصورت اوراق خزانه سهمیه داده که از این میزان 158 میلیارد تومان توسط دستگاههای اجرایی به پیمانکاران واگذار شده است. در سال 1400 دولت با تغییری قابلتأمل بخش عمده اعتبارات عمرانی را بهصورت اوراق خزانه در اختیار دستگاهها قرار داده طوری که سهم دستگاههای اجرایی خراسان رضوی نسبت به 99 حدود 8 برابر شده و به مبلغ 1367 میلیارد تومان رسیده است که البته دستگاههای اجرایی عملکرد مثبتی داشته و از این میزان 1360 میلیارد را جذب و واگذار کردهاند و در سال 1401 دولت سهم اوراق را بهصورت جدی کاهش داده که از 145 میلیارد تخصیصی بیش از 99 درصد توسط دستگاهها جذب و واگذار شده است.در پایان باید گفت اگرچه کاهش حجم اوراق اقدامی قابلستایش است، ولی باید توجه داشت که سررسید اوراق خزانه اسلامی 3 ساله است و دولت برای رفع تعهد اوراق خزانه 1300 میلیاردی بودجه 1400 با سررسید 1403 با مواجهه جدی در استان خراسان رضوی روبه رو خواهد بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 29
نافرجامی خراسانیها در هانگژو!
از بین 12 ورزشکار خراسانی در بازیهای آسیایی فقط یک نفر طلای تیمی کسب کرد
علی ترابی / با وجود این که مسابقات بازی های آسیایی هانگژو تا 5 روز دیگر ادامه دارد، مسابقه نماینده های خراسان رضوی در رشته های مختلف ورزشی انجام شد که متاسفانه عملکرد قابل قبولی نداشتند و به جز یک مدال طلای تیمی ، دیگر مدالی حاصل نشد.
خراسانی ها در بازی های آسیایی هانگژو 12 نماینده در کاروان ایران داشتند که در بخش های انفرادی و تیمی به میدان رفتند. برخی از کارشناسان اعتقاد داشتند که خراسانی ها حداقل امسال می توانند سه مدال خوشرنگ را از آن خود کنند.اما در پایان کار فقط یک مدال تیمی آن هم در والیبال بهدست آمد. ورزش خراسان رضوی که دارای قهرمانان و سراسر استعدادهای خوبی است، طی یک دهه اخیر عقبگرد محسوسی از نظر مدال آوری و افتخارآفرینی در عرصه های بین المللی داشته است. نبود ثبات مدیریتی و حلقه مفقوده یک برنامه ریزی درست و بلندمدت در کنار خواب زمستانی برخی از هیئت های ورزشی این اوضاع نابسامان را بهوجود آورده است که خروجی آن را در این سال ها شاهد هستیم. هر چند که تک ستاره هایی بوده و هستند که رشد کرده و در بزنگاه هایی مدال آوری هم داشته اند. اما این محصول و خروجی یک برنامه و چشم انداز از سوی متولیان ورزش نبوده است. این ضعف اساسی در ورزش این خطه از کشور به شمار می رود که هنوز سنتی و با دیدگاه های گذشتگان در حرکت هستند. لذا عملکرد ورزشکاران خراسانی در بازی های آسیایی نیاز به یک کار کارشناسی دارد که بدانیم در کجا ضعف داریم و این که چرا قهرمانان ما با توانمندی های بالا در مدال آوری عقب می مانند تا بلکه در دوره های بعدی لااقل بهتر از امسال شویم و رشدی قابل توجه داشته باشیم.
بوکس - علی حبیبی نژاد
علی حبیبی نژاد از بوکسورهای خوب خراسانی در تیم ملی محسوب می شود که طی چند سال اخیر درخشان ظاهر شده است و توانست رضایت کادر فنی را برای حضور در بازی های آسیایی کسب کند. او در وزن منهای 63 کیلوگرم در مبارزه اول به مصاف «سینسیری» تایلندی رفت . با وجود این که مبارزه خیلی خوبی مقابل حریف خود داشت، در راندهای اول و دوم ۱۰ بر ۹ شکست خورد. در راند سوم خیلی امیدوار بود که بتواند شکست های قبل خود را جبران کند و با روحیه بالایی به میدان رفت اما در نهایت با نتیجه 10 بر 9 راند سوم را هم واگذار کرد تا در مجموع با نتیجه ۳۰ بر ۲۷ بازنده این رویداد باشد و از گردونه مسابقات حذف شود.
ووشو - احسان پیغمبری
خراسان رضوی در تیم ملی ووشو کشورمان یک نماینده در بخش تالو داشت که سابقه مدال آوری در بازی های آسیایی را هم داشت. احسان پیغمبری که چند سالی از میادین دور بود با صلاحدید کادر فنی به اردوهای تیم ملی فراخوانده شد و برای حضور مقتدرانه در هانگژو تمرینات خوبی را هم پشت سر گذاشت. او در فرم چانگ چوان به میدان رفت. اما نتوانست عملکرد قابل قبولی داشته باشد و تعادل لازم برای اجرای فرم را نداشت که در نهایت امتیاز ۹.۴۴۳ را کسب کرد و نتوانست به مدال برسد.
ریحانه کریمی – وزنه برداری
جوان ترین ورزشکار خراسانی در بازی های آسیایی ریحانه کریمی با 18 سال سن بود. او برای اولین بار در ترکیب تیم ملی بزرگسالان آن هم در بازی های آسیایی حضور یافت. ریحانه کریمی وزنه بردار دسته ۶۴ کیلوگرم روی تخته بازیهای آسیایی وزنه زد، اما چون تجربه خوبی در این سطح از مسابقات نداشت، خیلی زود با از دست دادن هر ۳ حرکت خود در یکضرب در صحنه رقابت اوت کرد. کریمی در یکضرب ابتدا دوبار وزنه ۸۹ کیلویی را از دست داد و در تلاش سوم هم موفق به مهار وزنه ۹۱ کیلوگرمی نشد. کریمی سه هفته پیش با مهار وزنه ۸۹ کیلوگرم در مسابقات جهانی ریاض، رکورد یکضرب جوانان و بزرگسالان ایران را به نام خود به ثبت رسانده بود.
حسن تفتیان – دوی 100 متر
بیشک حسن تفتیان سریع ترین مرد ایران جزو شانس های مدالآوری در بازی های آسیایی بود. از آن جا که او سابقه و عملکرد قابل قبولی دارد، امسال خیلی ها مدال آوری او را قطعی می دانستند. تفتیان در مرحله مقدماتی خیلی خوب دوید و درخشش قابل توجهی هم داشت. حسن تفتیان رکورددار سرعت مردان ایران در گروه سوم مرحله مقدماتی ماده ۱۰۰ متر مردان، با نمایندگان سنگاپور، کامبوجیا، مالزی، کره جنوبی، هنگ کنگ، مولداوی مسابقه داد و درنهایت با زمان 10 ثانیه و ۴۲ صدم ثانیه در رده دوم گروه خود بعد از دونده مالزیایی به مرحله نیمه نهایی این ماده صعود کرد. او در نیمه نهایی توفانی ظاهر شد و با رکورد ۱۰.۱۳ ثانیه به عنوان نفر اول راهی فینال شد. اما در فینال با بدشانسی همراه بود و با سه صدم ثانیه کمتر از مدال بازماند و با ثبت رکورد ۱۰:۱۴ در جایگاه چهارم قرار گرفت.
حمیده اسماعیل نژاد – دوی 100 متر
حمیده اسماعیل نژاد برای اولین بار به بازی های آسیایی اعزام شد. این دختر سبزواری در یک سال اخیر درخشش قابل توجهی در دوی 100 متر داشت و حتی رکورد ایران را به هم به نام خود ثبت کرد. او در ورزشگاه المپیک اسپورت سنتر شهر هانگژو به میدان رفت و با رکورد ۱۱.۵۷ ثانیه موفق شد به مرحله فینال راه یابد. اما متاسفانه در فینال با رکورد ۱۱.۵۴ ثانیه در جایگاه هفتم ایستاد. در این ماده دونده چینی با رکورد ۱۱.۲۳ ثانیه در جایگاه نخست ایستاد.
مهدی صابر - پرتاب وزنه
مهدی صابر از پرتابگرهای خوب کشورمان است که اصالتا اصفهانی است و حالا دو سالی می شود که ساکن مشهد شده و به عنوان ورزشکار خراسانی عازم این مسابقات شد. مهدی صابر در پرتاب وزنه مردان با ۱۲ پرتابگر دیگر از کشورهای کامبوج، کرهجنوبی، هند (۲ نفر)، قطر، عربستان، تایلند، اردن، قزاقستان، فیلیپین و چین تایپه به رقابت پرداخت که در نهایت با پرتاب ۱۹ متر و ۴۱ سانتی متر به عنوان بهتر از پنجمی نرسید.
والیبال - شهروز همایونفرمنش
اما در بین تمام خراسانی های حاضر در بازی های آسیایی هانگژو فقط شهروز همایونفرمنش به مدال رسید، آن هم به مدال طلای تیمی که ارزشمند است. ملی پوشان والیبال ایران در مرحله مقدماتی رقابتهای این دوره نپال و بحرین را شکست دادند و در مرحله نخست حذفی نیز تایلند را از پیش رو برداشتند و مستقیم به مرحله نیمه نهایی صعود کردند. شاگردان بهروز عطایی در مرحله نیمه نهایی موفق به شکست قطر شدند تا در فینال حریف چین شوند و با شکست سه بر یک میزبان در دیدار نهایی به مدال طلا و عنوان قهرمانی نوزدهمین دوره بازیهای آسیایی دست یافتند. همایونفرمنش تنها ملی پوش خراسانی در تیم ملی والیبال است که حالا به برزیل سفر کرده اند.
هندبال - مجتبی حیدرپور ، محمدرضا کاظمی ، محمدرضا اورعی ، یونس آثاری
خراسانی ها در تیم ملی هندبال دارای چهار نماینده بودند و خیلی ها انتظار مدال آوری از هندبال را داشتند که در نهایت این کار به سرانجام خوشی نرسید. مجتبی حیدرپور کاپیتان و محمدرضا اورعی، محمدرضا کاظمی و یونس آثاری چهار بازیکن خراسانی هندبال کشورمان بودند که ورزش دوستان خراسانی را به افتخارآفرینی در بازی های آسیایی امیدوار کرده بودند .ملی پوشان کشورمان در مرحله یک چهارم نهایی این رقابت ها با تیم های کویت، بحرین و کره جنوبی همگروه بودند و هرسه بازی شان را به حریفان واگذار کردند. نکته تأسف بار این شکست ها، باخت به کویت و کره جنوبی با کمترین اختلاف بود که بدجور دل اهالی هندبال کشور را سوزاند و وداعی تلخ با این رقابت ها داشت.
بسکتبال سه نفره - احســان دلیرزهان
در تیم ملی بسکتبال سه نفره یک خراسانی به نام احسان دلیر زهان داشتیم که سابقه بازی خوبی در این رشته ورزشی دارد و در ترکیب ثابت تیم ملی هم قرار دارد. اما این تیم هم از صعود به نیمه نهایی بازماند و بدون مدال به کار خود در بازی های آسیایی پایان داد.تیم ایران که با سومی در گروه B رقابتها به مرحله یک چهارم رسیده بود، در این مرحله حریف هند شد که با نتیجه نزدیک ۱۹ - ۱۷ به پیروزی دست یافت تا حریف تیم قدرتمند مغولستان در یک چهارم نهایی شود. تیم ملی بسکتبال سه نفره در حالی مقابل هند به برتری دست یافت که در مرحله مقدماتی هم برابر ژاپن، مالدیو و ترکمنستان پیروز شده بود و البته در رقابت با کره جنوبی شکست خورده بود. اما در مرحله یک چهارم در یک بازی نزدیک و نفسگیر مقابل مغولستان با نتیجه 16 بر 15 تن به شکست داد و از صعود به نیمه نهایی بازماند و به کار خود در بازیهای آسیایی پایان داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.