4ماه از پیگیری ها و وعده ها برای سامان دهی مطب پزشکان در احمدآباد گذشت
تعداد بازدید : 21
جراحی احمدآباد با تیغ شکسته!
رئیس نظام پزشکی مشهد: نمی توانیم بگوییم یک پزشک نباید در احمدآباد فعالیت کند
گروه جامعه/ پس از پیگیری های مداوم روزنامه خراسان درباره معضل قدیمی ازدحام مطب های پزشکی در برخی خیابان های بولوار احمدآباد مشهد و ترافیک سرسام آور آن، اردیبهشت امسال بالاخره تصمیماتی درباره سامان دهی مطب ها در احمدآباد گرفته شد و 6 سناریو نتیجه نشست های مشترک مسئولان در این زمینه بود؛ سناریوهایی که روی کاغذ ماند و باید بررسی می شد و در نهایت به نتیجه ای برای آغاز اجرا می رسید اما پس از گذشت چهار ماه هنوز خبری از فعالیت اجرایی متولیان امر نیست. حالا اما رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد از نبود قوانین فرادستی برای حمایت از سامان دهی چنین مناطقی گفته و از تلاش برای تدوین مشوق ها برای پزشکان و انتقال آن ها به مناطق دیگر خبر می دهد.
قول شهرداری برای پیگیری اقدامات کوتاه مدت
به گزارش «خراسان رضوی»، در دو گزارش قبلی که امسال در همین زمینه منتشر شد، به سراغ مدیریت شهری مشهد رفتیم و این بار نظام پزشکی پاسخگوی سوالات و مطالبات مردم درباره ازدحام مطب ها در احمدآباد و ترافیک عجیب این منطقه بود. علیرضا صداقت، رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد درباره سامان دهی مطب های پزشکی این منطقه به «خراسان رضوی» گفت: از حدود 10 سال قبل سامان دهی حرفه های پزشکی در منطقه احمدآباد وجود داشته، در این مدت جلسات مختلفی برگزار شده و نظرات مختلفی را هم بررسی کردیم که ایده جابه جایی بیمارستان قائم (عج) یکی از این موارد بود که از داخل همین جلسات بیرون آمد و به تازگی هم جلسات مختلفی در شورای شهر مشهد و نظام پزشکی برگزار شده، یک جلسه نیز با شهرداری مشهد داشتیم که هم ما نظرات خودمان را گفتیم و هم شهرداری نظرات خودش را بیان کرد. وی افزود: چند موضوع کوتاه مدت در دستور کار قرار گرفته که شهرداری این کار را برعهده گرفته است، سامان دهی مجوزها و پروانه های ساخت و ساز، بلند مرتبه سازی های جدید، ساخت واحدهای مسکونی بدون پارکینگ که هنوز در این منطقه در حال اجراست از مواردی است که شهرداری قول پیگیری داده است.
وعده نظام پزشکی برای پیگیری توقف ارائه مجوز جدید در احمدآباد
صداقت تاکید کرد: در بخشی که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی است دقیقا همین سامان دهی مجوزها مدنظر خواهد بود، منطقه بندی فعالیت پزشکان و مجموعه های درمانی یکی از کارهایی است که باید انجام شود، به هر حال این منطقه از نظر حضور حرفه های پزشکی اشباع است و در سال های اخیر باز هم شاهد ارائه مجوزهای جدید برای دایر کردن درمانگاه یا مراکز مختلف در این منطقه بودیم که این کار باید سامان دهی و جلوی آن گرفته شود. البته برای دایر کردن مطب، مجوزی برای ندادن پروانه طبابت در یک منطقه خاص نداریم و پزشکی که در یک شهرستان دیگر کارهای طبابت را انجام داده و امتیازات لازم را کسب کرده می تواند درخواست دایرکردن مطب در شهر مشهد را بدهد و هیچ قانونی هم از ما حمایت نمی کند که این مسئله را مدیریت کنیم که مطب ها با چه پراکندگی در شهر دایر شود، مثلا نمی توانیم بگوییم نباید یک پزشک در احمدآباد فعالیت کند. وی افزود: این مسئله ای است که خود ما سال هاست پیگیر آن هستیم، حتی اگر آن چنان که در یکی از سناریوهای بلند مدت آمده با ارائه بسته های تشویقی این بافت را از پزشکان تخلیه و آن ها را در شهرک های سلامت جانمایی کنیم، باز ما در آینده نمی توانیم مانع فعالیت افراد جدید در این منطقه یا هرجای دیگر باشیم و ممکن است دوباره این مشکل به وجود بیاید.
ضرورت اصلاح قوانین بالادستی
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: این کار انجام نمی شود مگر این که قوانین بالادستی اصلاح شود، مدت ها قبل در شهر مشهد مناطق مختلفی دسته بندی شده بود که هرکدام امتیاز ویژه ای داشت و همه نمی توانستند به احمدآباد بیایند، در حالی که این پروژه برای عدالت و کاهش آسیب های ترافیکی و توزیع پزشکان در همه مناطق شهر ایجاد شده بود اما عده ای آن را بی عدالتی و... خوانده بودند که خب در نهایت شورای رقابت مانع از این کار شده و این مصوبه ابطال شد، هرچند در کوتاه مدت ما به دنبال بهینه سازی این موضوع هستیم و در صدور مجوز به مسائل مختلفی از جمله پارکینگ و بلند مرتبه سازی هاو... توجه ویژه ای خواهیم داشت. صداقت به سناریوهای بلند مدت برای حل معضل ازدحام مطب های پزشکی در احمدآباد اشاره و تصریح کرد: در فاز بلند مدت یکی از موضوعاتی که وجود دارد، وجود بیمارستان های بزرگ در یک منطقه است، وقتی یک بیمارستان در منطقه ای شکل می گیرد کلنی خدمات مورد نیاز آن بیمارستان هم در اطراف شکل می گیرد و ما نمی توانیم بگوییم پزشکان به آن جا نیایند، یکی از موارد بلند مدت جابه جایی بیمارستان هاست که از مهم ترین سناریوها بوده و البته نیاز به همکاری بین بخشی و عزم جدی دستگاه های متولی دارد چون قطعا از توان دانشگاه علوم پزشکی به تنهایی خارج است و نیاز به کار حاکمیتی است و به این سادگی نخواهد بود، به هر حال در این منطقه حدود 10 بیمارستان دولتی و خصوصی وجود دارد که نمی توان به سادگی همه آن ها را منتقل کرد. وی افزود: البته در موضوع کرونا، در ستاد علمی بررسی هایی کردیم و همین جمع شدن یک جای مراکز درمانی فقط در یک منطقه خاص به نفع ما بود و ما توانستیم از این موضوع بهره ببریم ولی در عین حال مشکلاتی را نیز برای ما به وجود آورده، به هر حال برای همکاری با شهرداری و سامان دهی این محل اعلام آمادگی می کنیم و الان هم در حال طراحی مشوق هایی برای تشویق به انتقال پزشکان به دیگر نقاط هستیم.
بررسی سناریوی تخلیه کل بافت از پزشکان
رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد گفت: درباره مجتمع های پزشکی این طور نیست که یک مجتمع معمولی را بتوان به مجتمع پزشکان تبدیل کرد و شرایط نظارتی خاصی از نظر معاونت درمان و نظام پزشکی برای آن وجود دارد که در احمدآباد به دلیل اشباع بودن منطقه خیلی امکان این کار نیست و نیازی به آن هم احساس نمی شود اما در حاشیه شهرها و... با شرایطی خاص می توان این مجتمع ها را ایجاد و با شرایطی پزشکان را به استفاده از آن تشویق کرد. البته در یکی از سناریوها تخلیه کل بافت از پزشکان و انتقال آن ها به مجتمع های جدید در میان مدت وجود داشت که در حال بررسی این موضوع هم هستیم اما نیاز به اقداماتی هم دارد.