در اولین همایش مشاغل مرتبط با گیاهان دارویی مطرح شد
تعداد بازدید : 3
الزام رصد، پایش و آموزش برای صنف عطاری ها
حقدادی/ فرماندار تربت جام در اولین همایش مشاغل مرتبط با گیاهان دارویی که به همت دانشکده علومپزشکی در محل سالن ابن سینا برگزار شد، گفت: بر مداخله نداشتن طب سنتی در علم پزشکی تاکید می کنیم. باید برنامه ریزی برای رصد، پایش و آموزش صنف عطاری ها انجام شود.
حسین جمشیدی افزود: طبق فرمایش بزرگان ما تقابلی بین طب سنتی و علم پزشکی وجود ندارد و آن دو مکمل هم هستند. مسائلی که از آسیب های مهم اجتماعی است مثل مواد مخدر و داروهای سقط جنین در شهرستان نداشته، نداریم و نخواهیم داشت. محور توسعه کشور نیروی انسانی است، از ورود به موضوعات و دخالت در قتل نفس خودداری کنید.
وی تصریح کرد: عطاری ها باید کمک حال پزشکان و جامعه پزشکی باشند و باید مراجعان به عطاری ها با علایم حاد بیماری را به علم پزشکی و انجام آزمایش ارشاد و راهنمایی کنند.
امام جمعه اهل سنت تربتجام نیز گفت: صحت، سلامتی و امنیت دو موضوع مکتوم و مجهول است که اگر نباشد قدر آن را خواهیم دانست.مولوی شرف الدین جامی الاحمدی با گرامی داشت یاد و نام حکیمان تربتجام افزود: حکیمان در گذشته خدمات ارزندهای برای سلامتی مردم ارائه داده اند، پزشک و حکیم باید باهم تعامل داشته باشند و اگر خدایی نکرده دستورات پزشکی و حکما با هم مغایرت داشته باشد، سنگ روی سنگ نخواهد ماند.
وی ادامه داد: عطاری ها در شهرستان، هیچ گاه در امر پزشکی و تجویز دارو برای «سقط جنین و ترک اعتیاد» مداخله نخواهند کرد و نباید دخالت کنند و اگر خدای نکرده این اتفاق افتاد، آنان را به اشد مجازات برسانید و هیچ گونه حمایتی از آنان نخواهد شد.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی تربت جام نیز گفت: به دنبال تعامل با عطاری ها هستیم و بر اساس آیین نامه ها و بخشنامه های ابلاغی از سوی حوزه سلامت پیش می رویم و گوش شنوایی برای عطاری ها هستیم. هدف همه ما انجام اقداماتی برای سلامت مردم است.
دکترمحمد محمدی افزود: عطاری ها نقش مهمی در سلامت مردم دارند و گاهی با فروش دارو، توصیه و تذکر در سلامت مردم دخیل هستند. فروش دارو در عطاری به عنوان مداخله در درمان محسوب می شود و عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
لزوم اصلاح دیدگاهی که می گوید داروی گیاهی ضرری ندارد
وی تصریح کرد: دیدگاهی در جامعه وجود دارد که داروی گیاهی ضرری ندارد. برخی داروهای گیاهی میزان سم بالایی دارند، باید این دیدگاه را عوض کنیم. داروهای گیاهی و سنتی جوابگوی تمام دردها و آلام نیستند، باید کمک کنیم تا این طرز تفکر اصلاح شود.
سرپرست دانشکده علوم پزشکی تربت جام با اشاره به این که سیاست های کلی سلامت توسط مقام معظم رهبری در حوزه گیاهان دارویی ملاک عمل همه ما بوده و هست، در ادامه یادآور شد: ارائه خدمات سلامت درمانی تشخیصی مبتنی بر اصول و ارزش های اسلامی، تصمیم گیری و اقدام بر اساس یافته های علمی است، در پزشکی اقدامی انجام نمیشود مگر این که مبتنی بر مبانی علمی باشد.دکتر محمد علی سبحانی، مدیریت غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی تربت جام گفت: فروشنده های گیاهان دارویی مجاز به فروش دارو، ویزیت و تایید و عرضه داروهای غیر مجاز نیستند و عرضه و فروش داروهای تاریخ گذشته، ترکیبی شیمیایی، دست ساز، فاقد برچسب و انجام فرمول دارویی ممنوع است.
دکتر محمد علی سبحانی افزود: از دیدگاه متخصصان علوم پزشکی، هر بیماری که در دنیا وجود دارد، با گیاه دارویی قابل درمان است اما نگاه مسلم در علوم پزشکی این است که چه کسانی آن را تجویز می کنند.
وی تأکید کرد: دانشکده علوم پزشکی به عنوان متولی و مدافع سلامت مردم، مجری و موظف به نظارت و اجرای قوانین در حوزه بهداشت و درمان است و عطاری ها باید در عرصه گیاهان دارویی سالم و اصیل همت خود را به کار گیرند.در این همایش همچنین کارگاه آموزشی با موضوع مسائل مرتبط با گیاهان دارویی ویژه عطاری ها توسط دکتر محمدرضا زیرک برگزار شد.