مدیرکل کتابخانههای عمومی استان با اشاره به تفاهم نامه شهرداری و نهاد کتابخانه اعلام کرد
تعداد بازدید : 131
وصول 2.5 میلیارد از مطالبات کتابخانههای عمومی مشهد
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان گفت: در شش ماه ابتدای امسال با وصول 2.5 میلیارد تومان، جذب اعتبارات نیم درصدی شهرداری برای نهاد کتابخانههای عمومی مشهد در مقایسه با سال گذشته 400 درصد رشد داشته است. به گزارش خراسان رضوی، «حسین اکبری» مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان در حاشیه نشست انجمن کتابخانههای عمومی استان به خبرنگار ما گفت: تاکنون برای 24 میلیارد تومان از مطالبات نهاد کتابخانههای عمومی استان از شهرداری مشهد در فاصله سالهای 83 تا 92 تفاهم نامه امضا شده و این 5/2 میلیارد تومان بر اساس این تفاهم نامه وصول شده است. وی ادامه داد: بخش زیادی از اعتبارات جذب شده مربوط به سالهای گذشته است، ضمن این که در سال 95 تنها 600 میلیون تومان این میزان جذب شده است. وی بیان کرد: در استان 73 شهرداری مشغول فعالیت است که میانگین مبالغ واریزی آنها به حساب نهاد کتابخانهها 20 درصد بوده است.
کمبود 100 کتابخانه عمومی در مشهد
اکبری همچنین در این نشست خبری اظهار کرد: هم اکنون با کمبود 100 کتابخانه عمومی در مشهد مواجه هستیم و برای روستاها نیز از کتابخانههای سیار با نوبت دهی هر دو هفته یک بار استفاده میکنیم.
وی با اشاره به روز 17 اسفند و برنامه «کتابخانه گردی» گفت: در این روز برای ترویج هر چه بیشتر کتابخوانی بسیاری از مسئولان استان، نمایندگان مجلس و شورای شهر در کتابخانهها حاضر خواهند شد، ضمن این که با استفاده از قابلیت هنرمندان مطرح بومی و پوشش خبری صدا و سیما، ظرفیت جدیدی برای ترویج بیشتر کتابخوانی در استان ایجاد خواهد شد.
تقدیر از نگاه فرهنگی شورای شهر برای جذب اعتبارات نیم درصدی
«سیدکمال الدین حسینی» مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست بیان کرد: برای جذب نیم درصد درآمد شهرداریها در نهاد کتابخانههای عمومی استان، شورای شهر مشهد دارای نگاهی فرهنگی است، البته ما هم تنگناهای مالی شهرداری را درک میکنیم.
وی با تأکید بر گفتمان سازی جهت توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان، اظهار کرد: شاید پردیس کتاب در مقایسه با برخی دستگاههای فرهنگی، در زمینه کتاب فعالیتهای بهتری انجام داده باشد.
وی خواستار حضور و جذب هر چه بیشتر تشکلهای مردم نهاد در جهت ایجاد نهضت کتابخوانی شد و گفت: برای تحقق عضویت 30 درصد دانش آموزان در کتابخانههای عمومی شهر، پیشنهاد میکنم یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران آموزش و پرورش، تلاش برای افزایش عضویت دانش آموزان در کتابخانههای عمومی باشد.
کمبود کتاب به جای کتابخوان در کانون
«جواد محقق نیشابوری» مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز در این مراسم گفت: در کتابخانههای کانون پرورش فکری استان با کمبود کتاب بیشتر از کمبود کتابخوان رو به رو هستیم.
وی ادامه داد: کتابهای داخلی کانون از نظر کیفی و علمی کاملا کنترل میشود و با مراجعات زیادی رو به رو هستیم.
وی تصریح کرد: زمانی مراجعهکنندگان کتابخانههای عمومی زیاد میشود که این افراد در کودکی با فرهنگ کتابخوانی به درستی آشنا شده باشند، بنابراین لازم است زیرساختهای ایجاد کتابخانه برای کودکان و نوجوانان بیشتر فراهم شود.