داریوش فرضیایی یا همان «عمو پورنگ» محبوب چند نسل:
تعداد بازدید : 187
هربار دلم میگیرد به زیارت امام رضا (ع) می آیم
نویسنده : سید فرید موسوی
15سال از تولد شخصیت «عمو پورنگ» در رسانه ملی میگذرد و کودکانی که آن سالها مشتاقانه پای این برنامه تلویزیونی مینشستند، حالا قد کشیده و در سنین جوانی هستند. اما عموپورنگ دوستداشتنی، هنوز هم یک پای ثابت و محبوب برنامه کودک است.
این وسط شاید کمتر کسی بداند که داریوش فرضیایی یا همان عموپورنگ خودمان، کارش را هشت سال قبلتر، از رادیو آغاز کرده و بعد از دوره ای فعالیت به عنوان گزارشگر، در برنامه عصر جمعه با شخصیتهای «ننه بلقیس» و «گل پسر» ظاهر شده است. او بعدها با مجموعه «تورنگ و پورنگ» به تلویزیون میآید و از سال 81 اجرای برنامه کودک و نوجوان را در قالب شخصیت «عمو پورنگ» کلید میزند. کاراکتری که حسابی به دل خرد و کلان مینشیند.
حالا داریوش فرضیایی یا همان عموپورنگ با سابقه اجرای 17 برنامه تلویزیونی برای کودکان و عرضه دو کار شبکه خانگی، مهم ترین چهره رسانه ای عرصه کودک شناخته می شود.
این هنرمند در روزهای گذشته سفری به مشهد داشته و مهمان اهالی این شهر بوده است. همین، بهانه کافی را برای یک گفت و گوی کوتاه فراهم میکند:
*با کودکان از دنیا به زبان خودشان سخن بگوییم
اما از داریوش فرضیایی که کارش را از گزارشگری رادیو و برنامههای بزرگ سالان آغاز کرده و بعدها قدم به دنیای کودکان گذاشته است، درباره تفاوت های تولید برنامه تلویزیونی برای کودکان با برنامه سازی برای بزرگ سالان می پرسیم که در پاسخ میگوید: کار کودک متناسب با نگاه و درک اوست. تلاش میکنیم به دنیای زیبایش نزدیک شویم و اعتماد و توجهش را جلب کنیم. برای مخاطبان کوچولویمان، بیان ما ساده و بیتکلف است، اما درباره برنامهسازی برای بزرگ سالان، محوریت بر موضوعاتی قرار میگیرد که به نوعی دغدغه افراد جامعه است.
این برنامهساز موفق همچنین باور دارد که با تمام سادگی دنیای کودکان، تولید کار برای آنها به مراتب دشوارتر از والدینشان است؛ «بزرگ سالان درک بالاتری دارند و قوه تجزیه و تحلیلشان کمک میکند مفاهیم راحتتر منتقل و درک شود اما برای کودکان، این سطح از توان تحلیل وجود ندارد، ضمن آن که باید تلاش کنی تا توجه و علاقهشان را جلب کنی، باید با آنها از نکاتی بگویی که برایشان جذاب و ساده است. در یک کلام باید با کودکان از دنیا و مسائل پیرامون آن به زبان خودشان سخن بگویی.»
*آینده کاری عموپورنگ
حالا 15سالی از فرو رفتن داریوش فرضیایی در جلد «عمو پورنگ» محبوب میگذرد. از او میپرسیم آیا با این سابقه، وسوسه نشده تا در حوزه دیگری مثلا ساخت برنامه برای بزرگ سالان خودش را محک بزند؟ در پاسخ میگوید: حالا که نه اما درباره آینده هم معتقدم هر چیزی باید در زمان خودش اتفاق بیفتد و به اقتضای شرایط درباره اش تصمیم گرفت. حوزه کودک، عرصه مورد علاقه من برای فعالیت است اما هیچ کدام از ما نمیتوانیم آینده را پیش بینی کنیم. ترجیح میدهم فعلا به زمان حال فکر کنم و این که چطور میتوانم آثاری خلاقانه و خوب برای کودکان تولید کنم.
وی تاکید میکند: اگر اتفاقات در آینده به گونهای رقم بخورد که شرایط دستخوش تغییر شود، طبعا درباره ادامه فعالیت و فضای کاریام با توجه به همان شرایط تصمیمگیری میکنم.
*حرم امام رضا(ع) فضایی برای رسیدن به آرامش روحی
از داریوش فرضیایی که طی روزهای اخیر مهمان مشهدیها بوده، درباره حال و هوای این سفر میپرسیم که می گوید: هرکسی چمدانش را به نیت مشهد میبندد، نیت اول و آخرش برای حضور در این شهر، پابوسی حضرت رضا(ع) است. برای کسی که دنبال کنج خلوتی با خود و خدایش است، حرم امام، بهترین مکان است. فضایی برای رسیدن به یک آرامش روحی لذتبخش.
وی ادامه میدهد: من هم بالطبع مثل همه افراد، وقتی دچار دغدغه های روزمره می شوم و احساس می کنم که به یک خلوت نیاز دارم، بلیتی به مقصد مشهد میخرم تا این نیرو را از این جا تامین کنم.
این هنرمند از سفر اخیرش نیز چنین میگوید:به اقتضای ایام و نزدیک شدن به پایان تعطیلات، حرم بسیار شلوغ بود و مجال زیارت کوتاهی دست داد که همان هم برایم مغتنم بود.
عمو پورنگ در مشهد هم به فکر بچه ها و زائران کوچک امام رئوف بوده است و می گوید: مسئولان شهری و استانی باید قدر زائران و عاشقان امام رضا(ع) را بدانند. این شهر به برکت وجود حضرتش از رونق فراوانی بهرهمند است و این فرصت خوبی به شمار میآید برای جذب افرادی که مشتاق زیارتند. همزمان از این بستر باید برای ایجاد امکاناتی استفاده شود که به رفاه حال زائران به ویژه کوچکترها میانجامد. به هر حال امام رضا(ع) قطبی است در عالم شیعه و در همه ایام سال افرادی برای زیارت به این شهر می آیند و این فرصت باید مغتنم شمرده شود.
وی خاطر نشان میکند: من هم هر وقت دلم می گیرد و نیاز به پالایش روحی دارم به مشهد می آیم و به نوعی خودم را آن جا پیدا میکنم. تلاشم رفع نقصانها و کاستی های درونم به برکت نیروی معنوی این خاک است. امیدوارم این زیارت قسمت همه بشود و برای ما هم دعا کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
همزمان با عید سعید غدیر خم
تعداد بازدید : 56
2واحد بزرگ صنعتی در سرخس افتتاح میشود
تمدن- مدیر روابط بین الملل منطقه ویژه اقتصادی سرخس از افتتاح دو واحد بزرگ صنعتی در این منطقه در روزهای آتی خبر داد.سعید امیراحمدی در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: یک واحد در حوزه صنایع غذایی و واحد دیگر مربوط به فاز دوم نیروگاه 550 مگاواتی است.وی ادامه داد: واحد صنایع غذایی را سرمایهگذار خارجی، به ارزش 60 میلیارد ریال انجام داده است که با افتتاح آن برای 40 نفر شغل ایجاد خواهد شد.امیراحمدی اضافه کرد:پروژه دیگر فاز دوم نیروگاه با توان 75 مگاوات با سرمایهگذاری داخلی به میزان 150 میلیارد ریال احداث شده است که زمینه اشتغال برای 25 نفر را فراهم خواهد کرد.وی با اشاره به ایجاد زیرساختهای مناسب در منطقه ویژه اقتصادی سرخس و قوانین حمایتی از سرمایهگذاران خارجی گفت: بر این اساس، در یک سال گذشته با حجم زیادی از متقاضیان برای سرمایهگذاری در این منطقه روبه رو بودهایم.مدیر روابط عمومی و بین الملل منطقه ادامه داد: در این منطقه، 7 زون(بخش) مختلف برای سرمایهگذاری ایجاد شده است که همزمان زیرساختهای مطلوب اعم از آب، برق، گاز، تلفن و... در اختیار سرمایهگذاران قرار میگیرد.وی تاکید کرد: قوانین حمایتی و معافیتهای مالیاتی و گمرکی، از جمله مشوقهای خاص مناطق ویژه به شمار میرود که باعث ترغیب و تشویق سرمایهگذاران به سرمایه گذاری در این مناطق شده است.امیراحمدی، میزان سرمایهگذاری خارجی انجام شده در یک سال گذشته در این منطقه را بیش از 600 میلیارد ریال و ارزش جذب سرمایه را حدود سه میلیون دلار اعلام کرد و افزود: تحقق این مهم در یک سال اخیر، زمینه اشتغال مستقیم را برای 250 نفر ایجاد خواهد کرد.وی همچنین از افتتاح و بهرهبرداری چهار واحد تولیدی دیگر در یکی دو ماه آینده در این منطقه خبر داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در جلسه علنی شورای شهر مشهد صورت گرفت
تعداد بازدید : 77
تصویب آیین نامه اجرای پروژه های عمرانی از طریق منابع مالی غیرنقد
نویسنده : علی نژاد
شورای اسلامی شهر مشهد در دوره پنجم، روز گذشته در دومین جلسه علنی، آیین نامه اجرای پروژه های عمرانی از طریق منابع مالی غیرنقد وکمک تسهیلاتی به کارکنان بازنشسته شهرداری و دریافت ورودی برای خانه های تاریخی درمالکیت شهرداری را تصویب کرد. یکی دیگر از موضوعات این جلسه بررسی هبه بدهی دو مسجد مشهد بود که اعضای شورا به این دلیل که این بدهی ناشی از تخلفات ساختمانی در این مساجد بوده، بخشش آن را تصویب نکردند، البته به این نکته اشاره شد که شورای چهارم مشهد هم با این هبه مخالفت کرده بود.
ارجاع مصوبه اربعین به کمیسیون تخصصی
به گزارش خراسان رضوی، در ابتدای این جلسه، «محمدرضا حیدری» رئیس شورا با مرور مناسبت های پیش رو گفت: فاصله بین عید قربان تا عید غدیر خم فرصتی برای اشاعه فرهنگ علوی توام با شادی و نشاط است که برنامه های شهرداری در این زمینه با قوت ادامه پیدا خواهد کرد. حیدری سپس به موضوع مخالفت هیئت تطبیق با یک مصوبه شورای چهارم که طی روزهای گذشته در فضای مجازی بازتاب داشته است، اشاره کرد. وی با بیان این که طی چند روز اخیر مباحثی درباره کمک های شهرداری به مراسم اربعین حسینی مطرح شده است، افزود: برگزاری شعائر دینی و مذهبی وظیفه است و آن چه این شعائر و مناسک را در طول 1400 سال ماندگار کرده پیوند آن با مردم عاشق است که از دل و جان و با انتخاب و اختیار، کمک هزینه ها را پرداخت می کنند و رمز ماندگاری این بوده که با دولت و حکومت ها پیوند نخورده است و اگر حیات و تامین منابع مالی آن با دولت ها و حکومت ها
پیوند می خورد اکنون این گونه پرشور برگزار نمی شد. حیدری با بیان این که مردم در موضوعی مثل عید غدیر داوطلبانه حضور می یابند و هزاران میلیارد هزینه می کنند، تصریح کرد: رویکرد شورای پنجم این است که منابع را در زمینه هایی هزینه کنیم که موجب هم افزایی و تحرک شود. وی تصریح کرد: اربعین را حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری با مشارکت شورای اجتماعی محلات، مستقل از بودجه شهرداری برگزار خواهد کرد البته امسال چون فرصت برنامه ریزی وجود نداشته و سرمایه گذاری هایی را شهرداری انجام داده، در چارچوب ضوابط و مقررات و قوانین مصوب همراهی انجام خواهد شد. وی یادآورشد: اعلام نظر فرماندار از زاویه بررسی مغایرت با قوانین بالادستی است و بر همین اساس مصوبه در جلسه کمیسیون تخصصی بررسی خواهد شد. رئیس شورای شهر گفت: با توجه به شرایط مالی در حد امکان کمک خواهیم کرد، ضمن این که خدمات اشاره شده در اربعین خدمت به مردم مشهد است.
نطق پیش از دستور
در ادامه جلسه «حمیدرضا موحدی زاده» عضو شورای شهر مشهد در نطق پیش از دستور به نتایج انتخابات شوراها اشاره کرد و گفت: ضمن تشکر از زحمات شورای چهارم و آقای مرتضوی شهردار سابق مشهد، از مردم مشهد، مجریان و دست اندرکاران انتخابات به ویژه آقای نوروزیان، فرماندار مشهد تشکرمی کنم. وی با بیان این که پیروزی لیست امید و اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر مشهد نشان داد پایتخت فرهنگی کشورهای اسلامی دارای مردمانی نجیب، باهوش، صبور، آینده نگر و مقاوم است، گفت: این منطقه جغرافیایی و تاریخی مفتخر به وجود مرقد مطهر حضرت رضا(ع)، مجموعه فرهنگی تاریخی فردوسی، آرامگاه های نادرشاه افشار، خیام و عطار و برخوردار از مفاخر عرصه فرهنگ، هنر، ادب، شعر و موسیقی اصیل ایرانی است. وی ادامه داد: مشهد خاستگاه آیت ا... خامنه ای رهبر معظم انقلاب، آیت ا... مطهری، دکتر شریعتی، اخوان ثالث و سایر مفاخر و فقیهان و ادیبان و هنرمندان است. وی گفت: مشهد دارای نام آوران موسیقی اصیل ایرانی و مقامی نظیر استاد محمدرضا شجریان، استاد حاج قربان سلیمانی، استاد محمد یگانه و استاد عثمان محمد پرست است.
موحدی زاده با اشاره به ویژگی های منحصر به فرد مشهد تاکید کرد: هنر عالمان دینی، مدیران و صاحبان مقام و شهرت و موقعیت آن است که مایه دلگرمی و ماندگاری مردم و جوانان مشهدی باشند، چرا که آنان صاحبان شهر هستند و خوشحال از این نباشند که دلبستگی مردم به محل تولد و زندگی شان کم شود و شهر خودشان را به سوی دیگر شهرهای ایران و جهان ترک کنند. عضو شورای اسلامی شهر مشهد همچنین با اشاره به فرایند انتخاب شهردار در این دوره تصریح کرد: انتخاب مهندس تقی زاده خامسی برکارآمدی و مدیریت تخصصی، پاکدستی، اصلاح طلبی، برنامه محوری و تعامل دو سویه از سوی اعضای شورا و لیست امید تاکید دارد. موحدی زاده تصریح کرد: انتظار می رود دستگاه های اجرایی و نظارتی، آستان قدس، نهادهای حاکمیتی و نمایندگان مجلس، شهردار را در انجام وظایف قانونی اش یاری کنند. وی خواستار تسریع در صدور حکم رسمی شهردار منتخب از سوی وزیر کشور شد. سپس مدیر فرهنگ سرای غدیر گزارشی درباره جشنواره «زنگ کار» با هدف تقویت حس مسئولیت پذیری دانش آموزان ارائه کرد و سپس از دانش آموزان برگزیده این جشنواره تقدیر شد.
طرح حمایت از تولیدات ملی و بومی
در ادامه طرح 2 فوریتی حمایت از تولیدات و خدمات داخل کشور و بومی استان در دستور کار قرار گرفت و «امیرشهلا» عضو شورا به عنوان یکی از طراحان این طرح گفت: خروج از رکود در استان و مشهد موضوعی جدی است و اشتغال در حوزه کسب و کار داخلی باید مورد توجه قرار گیرد. البته این موضوع قبلا هم جزو اولویت های شهرداری بوده اما در عمل موضوع خرید کالاهای غیرایرانی وغیربومی انجام می شد و از حساسیت برخوردار نبود، پیشنهاد این است که شهرداری مشهد ملزم به خرید و استفاده از کالاهای ایرانی باشد.در ادامه جلسه 2 فوریت این طرح رای نیاورد و با تصویب یک فوریت، طرح پس از بررسی در کمیسیون های تخصصی دوباره به صحن علنی خواهد آمد.
تمدید معافیت خسارت تاخیر تادیه
در ادامه جلسه طرح 2 فوریتی تمدید دوره زمانی معافیت خسارت تادیه اسناد نکول شده مودیان شهرداری در دستور کار قرارگرفت و «محمدحسین ودیعی» نایب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه گفت: با توجه به رکود اقتصادی، این موضوع در شورای قبلی نیز چندین بار به تصویب رسیده و تمدید شده است و برای آخرین بار یک دوره 6 ماهه تا پایان سال 96 به افرادی که بدهی دارند فرصت داده شد از بخشودگی جرایم استفاده کنند که با این طرح به نوعی مطالبات شهرداری وصول می شود و به خروج از رکود صنعت ساختمان کمک می کند. «شهناز رمارم» در مخالفت با این طرح گفت: تمدید بخشودگی ها به یک رویه تبدیل شده است و به نظر این طرح باید پس از بررسی در کمیسیون های تخصصی با در نظر گرفتن ضمانت های اجرایی لازم به صحن علنی بیاید. «سید مسعود ریاضی» در موافقت گفت: ما فرصت دیگری نداریم و مصوبه قبلی تا پایان شهریور بوده است.
59 میلیارد تومان چک که به سادگی نقد نمی شود
همچنین «محمد آذری» سرپرست شهرداری گفت: قبل از سال 94 خسارت تاخیر می گرفتیم و با توجه به ایراداتی که به خسارت های ناشی از تاخیر وارد شد، درصدد برآمدند که حذف شود و به چک های برگشتی مهلت داده شد که باعث شد تعداد قابل توجهی از چک های برگشتی وصول شود. وی افزود: 6412 فقره چک با رقم 59 میلیارد تومان وجود دارد که با توجه به مشکلات اقتصادی این چک ها به سادگی نقد نمی شود، با کلیت موضوع موافقیم ، البته باید چاره اندیشی شود که به رویه تبدیل نشود. همچنین «برهانی» مدیر درآمدهای عمومی شهرداری مشهد گفت: از سال 94 که مصوبه عدم شمولیت جرایم تاخیر مصوب شد چک های برگشتی تقریبا دو برابر شده است، در سال 94 و 95 به ترتیب 1154 و 1209 فقره چک پرداخت نشده وجود دارد و جایگزین های خسارت چک و مصوبه ضمانت ها عملا قابلیت اجرایی نداشت. پس از تصویب 2 فوریت جزئیات نیز تصویب شد .همچنین «احمد نوروزی» دیگر عضو شورا پیشنهاد کرد که این خسارت به صورت پلکانی دریافت شود، خسارت تاخیر تا پایان آبان ماه دریافت نشود و بعد از آن ماهیانه 25 درصد جریمه دریافت شود تا در ماه پایانی سال نیز 100درصد جریمه دریافت شده باشد. در ادامه جلسه متن ماده واحده با اصلاحات پیشنهادی نوروزی به تصویب رسید.
مخالفت با هبه بدهی تخلفات ساختمان 2 مسجد
در ادامه جلسه، هبه بدهی مسجد امام سجاد(ع) و حسینیه سید الشهدا(ع) در دستور کار قرار گرفت و ودیعی نایب رئیس کمیسیون برنامه وبودجه گفت: در شورای قبل نیز این موضوع مطرح و با درخواست هبه مخالفت شده است و اکنون نیزکمیسیون با این لایحه مخالفت کرده است. «احسان اصولی» رئیس کمیسیون فرهنگی نیز گفت: با توجه به این که این هبه و بخشش متوجه تخلفات ساختمانی است، کمیسیون فرهنگی با آن مخالفت کرده است. در ادامه بررسی، اعضای شورا مخالفت با این دو هبه را تصویب کردند. در ادامه جلسه، لایحه دریافت بهای ورودی برای بازدید از خانه های تاریخی تحت مالکیت شهرداری که لایحه آن در دوره قبل ارائه شده بود در دستور کار قرار گرفت وبراساس نظریه کمیسیون برنامه و بودجه مصوب شد از بازدیدکنندگان ایرانی تا سقف 30 هزار ریال و از بازدید کنندگان خارجی تا سقف 150 هزار ریال به عنوان بهای ورودی دریافت شود.در ادامه جلسه طرح 2 فوریتی کمک تسهیلاتی به کارکنان بازنشسته شهرداری در دستور کار قرار گرفت و نظریه کمیسیون به تصویب رسید.سپس پاسخ اعتراض به مصوبه افزایش تعرفه خدمات دفاترفنی و مهندسی و پیشخوان شهرسازی در دستور کار قرار گرفت. ودیعی گفت: شورای چهارم مصوبه ای دراردیبهشت مبنی بر افزایش تعرفه دفاتر پیشخوان شهرداری داشته که در هیئت تطبیق مخالفت شده است و دلیل آن ها نیز بند پ قانون برنامه ششم توسعه بوده است. وی افزود: نظریه کمیسیون این است که قانون برنامه ششم توسعه مربوط به شهرداری ها نمی شود و بر افزایش تعرفه نیز تاکید و اصرار داریم. سپس نظریه کمیسیون برنامه بودجه به رای گذاشته و تصویب شد.
آیین نامه پروژه های عمرانی مصوب
در ادامه جلسه، آیین نامه اجرای پروژه های عمرانی مصوب از طریق تامین منابع مالی غیرنقد در دستور کار قرار گرفت و نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت ها در این باره گفت: این آیین نامه برای این است که پروژه ها به صورت تهاتری یا اعطای امتیاز پروانه یا ملک انجام شود. سپس کلیات آیین نامه به تصویب رسید و در ادامه جزئیات بررسی و تصویب شد.
براساس این آیین نامه هر شخص حقیقی یا حقوقی اعم از دولتی یا غیردولتی می تواند سرمایه گذار یا مشارکت کننده، درخواست کننده «تهاتر هزینه های اجرایی پروژه با پروانه ساختمانی» و «تهاتر هزینه های اجرایی پروژه با املاک و مستغلات متعلق به شهرداری» باشد البته متقاضیان از طریق مزایده یا مناقصه شناسایی خواهند شد. همچنین درشرح فرایند این آیین نامه مواردی از جمله روش های تامین مالی پروژه، نحوه واگذاری منابع مالی پروژه به متقاضی و تضامین مربوط به تصویب رسید.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارشی از تولید یخچال های صنعتی با نشان تجاری جعلی و موتورهای مستعمل در حاشیه شهر
تعداد بازدید : 119
یخچال های صـنعتی تقلـبی!
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان: برخورد قهری کارساز نیست
نویسنده : مسعود حمیدی
میگوید «این یخچالها را با دست خودمان ساختیم و از نمونههای داخل بازار خیلی ارزانتر هستند سفارش از شما ساخت ارزان از ما» این حرفهای مسئول کارگاهی در حاشیه شهر مشهد است که یخچالهای ویترینی و صنعتی را بدون رعایت هیچگونه استانداردی سرهم میکند و موتور مستعمل روی آنها می گذارد و به اسم یخچالهای برند به بازار عرضه میکند. یخچال هایی که به اسم یخچال نو در بازار فروخته می شود اما نو نیستند.یخچال های ویترینی شیک و زیبایی که با موتورهای تعمیری و دست دوم کار می کنند و برای همین بسیار ارزان تر از یخچال های استاندارد به فروش می رسند .شاید در این میان، خیلی اهمیت کارکرد یک یخچال در فرایند فروش و بازار به چشم نیاید اما وقتی این یخچال کارکرد خود را از دست می دهد هم سرمایه یک فروشنده به تاراج می رود و هم سلامت مردم به خطر می افتد.در چند ماه اخیر، شکایت های زیادی به بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت رسیده است که همین یخچال های شیک و ارزان قیمت، پس از مدت کوتاهی موتور سوزانده و به اصطلاح تقلبی از کار درآمده اند. بعد از هماهنگی های لازم و شناسایی تعدادی از این کارگاه ها در حاشیه شهر مشهد توسط تیم های شناسایی بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، به تعدادی از این کارگاه ها مراجعه می کنیم.کارگاه که نه؛ منازلی بعضا مسکونی یا انبارهای بی نام و نشانی که همه چیز در آن ها ساخته می شود از مبل و نرده های فرفورژه تا یخچال های صنعتی و ....
به یکی از کارگاه هایی که از قبل گروه بازرسی شناسایی کرده است، می رویم. وارد کارگاه که می شویم خبری از یخچال نیست. الوارهای چوبی و قطعات فلزی که به نظر میرسد برای ساختن بدنه یخچال از آنها استفاده میشود به چشم میخورند. خودمان را بهعنوان مشتری معرفی میکنیم که قصد خرید یخچال داریم.یک نفر از کسانی که در کارگاه مشغول بود درباره نوع فعالیت کارگاه میگوید: کارگاه ما به صورت سفارشی کار می کند و تا روز گذشته حدود 10 یخچال ویترینی در کارگاه داشتیم که سفارش دهنده آن ها را تحویل گرفت.شما هم اگر مشتری هستید، سفارش خود را بدهید و با مدیر کارگاه هماهنگ کنید تا یخچال ها را برای شما تولید کنیم...
صاحب این نشان تجاری ام
آدرس کارگاه بعدی یکی از روستا های حاشیه شهر مشهد است. پس از گذر از میان شلوغی کارگاه هایی که از ظاهرشان معلوم است هیچ گونه مجوزی ندارند و مخفیانه فعالیت می کنند، سرانجام به کارگاهی می رسیم که نام و نشان تجاری یک تولید کننده مطرح داخلی را نیز سردر خود نصب کرده است و چند یخچال ویترینی و صنعتی از تولیدات همان نشان تجاری جلوی کارگاه به چشم می خورد.داخل کارگاه می شویم و قیمت یخچالها را سوال می کنیم .مالک کارگاه که تصور می کرد ما مشتری هستیم درباره محصولاتش تبلیغ می کرد اما مهم ترین نکته ای که روی آن دست می گذاشت این بود که این یخچال ها چون تولید همین کارگاه و نام و نشانش هم از خودمان است از یخچال هایی که در مغازه های شهر به فروش می رسد، ارزان تر است.درواقع دست اول خرید می کنید.بی واسطه!
کنار این مغازه سوله ای به چشم می خورد. وارد آن شدیم. داخل این کارگاه حدود هشت نفر مشغول کار بودند، بوی گاز موتور یخچال فضا را پر کرده بود و تعدادی از کارگرها در حال برش دادن جداره ها برای تولید بدنه یخچال و عده ای دیگر نیز مشغول نصب جداره ها و قفسه های داخل یخچال ها هستند.بدون رعایت نکات استانداردمشغول سرهم کردن تکههای برش خورده ، جوشکاری شده و رنگ شده یخچالهایی هستند که بالای آنها اسم برندهای مشهور یخچال را درج میکنند.
موتور مستعمل روی بدنه دست ساز
انتهای این کارگاه موتور های مستعمل و کار کردهای وجود داشت که آن ها را پس از تمیز کردن، روی این یخچال های رنگ و لعاب یافته نصب می کردند .مسئول کارگاه با بیان این که تمام مجوز های لازم رابرای تولید یخچال دارد، ادعا کرد:من کاری ندارم که این نشان تجاری قبلا به اسم کسی ثبت شده است، من این یخچال ها را در کارگاه با قیمت کمتری تولید می کنم و زیر نشان تجاری، نام خودم را نیز به عنوان تولید کننده حک می کنم.از او پرسیدم اسم های دیگری که روی یخچال ها می زنی هم مال تو هستند؟ که پاسخ می دهد: آن ها را به عنوان یخچال های کار کرده می فروشم.او در پاسخ به این سوال که چرا موتور مستعمل روی یخچال ها کار می گذاری؟ هم گفت :کارایی آن ها خوب است و مشتری ها راضی هستند.
ما را بیکار نکنید
پس از تنظیم شکایت توسط کارشناس بازرسی سازمان صنعت ،هنگام خروج از کارگاه ، چند جوانی که آن جا مشغول کار بودند، جلو آمدند و گفتند: این کارگاه نان خانواده های ما را تامین می کند آن را نبندید که ما بیکار می شویم .شاید این حرف همه جوان هایی باشد که در این کارگاه های غیر استاندارد و غیر مجاز کار می کنند و تنها راه امرار معاش آن ها همین کارگاه های حاشیه شهر است اما بی تردید، تولید محصول بی کیفیت و بدون استاندارد هم تخلفی است که دودش به چشم جامعه می رود .
ارزان فروشی
در خلال این بازرسی، مقدسی کارشناس بازرسی سازمان صنعت و معدن استان با بیان این که یخچال ها مشمول استاندارد اجباری هستند، تاکید کرد:این یخچال ها نه استاندارد هستند ونه نشان تجاری آن به نام این افراد ثبت شده است. از طرفی تضمینی وجود ندارد که این یخچال ها با موتورهای دست دوم و مستعمل با عنوان یخچال نو روانه بازار نشود. مقدسی ادامه داد:چند ماهی است در برخی واحد ها در یکی از خیابان های مشهد که مرکز عرضه این نوع یخچال هاست، شاهد فروش یخچال های ارزان قیمتی هستیم که هیچ گونه استانداردی ندارند.وی افزود: این یخچال ها بیشتر به صورت ویترینی ساخته و تولید و با نام برندهای مشهور و با قیمتی حداقل یک میلیون تومان کمتر از یخچال های اصلی با همان نشان تجاری در بازار عرضه می شوند.وی با بیان این که این یخچال ها در کارگاه های حاشیه شهر و روستا های اطراف مشهد ساخته و برای فروش به بازار مشهد منتقل می شوند، پیشنهاد داد برای بازدید از این کارگاه ها سری به حاشیه مشهد بزنیم.
10 پرونده روی میز تعزیرات
در ادامه رئیس اداره بازرسی و مبارزه با قاچاق کالای سازمان صنعت، معدن و تجارت با بیان این که تاکنون 10 پرونده در این زمینه تشکیل و به تعزیرات حکومتی ارسال شده است، اظهار کرد: تخلف این افراد، فروش یخچال های غیر استاندارد با نشان های تجاری تقلبی است.مقدسی افزود: ارزش ریالی پرونده های تشکیل شده براساس کشفیات صورت گرفته فعلا حدود دو میلیارد ریال است اما تعداد این کارگاه ها کم نیست و در حاشیه شهر چندین کارگاه دیگر وجود دارند که یخچال های غیر استاندارد با جعل عناوین تجاری مشهور تولید و به بازار عرضه می کنند.علیرضایی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان نیز در این باره به خراسان رضوی گفت: اصل موضوع به شکایت یکی از نمایندگان تولید کننده یخچال در استان که از وجود برخی یخچال های تقلبی در بازار گلایه داشت و می گفت این موضوع باعث بدنام شدن شرکت ها و نشان های تجاری مشهور تولید یخچال در استان شده است، باز می گردد.علیرضایی ادامه داد:این موضوع باعث لطمه خوردن به اعتماد مشتری و متضرر شدن شرکت های مشهور تولید کننده یخچال در استان خواهد شد.وی افزود: تخلف هایی که در این کارگاه ها صورت می گیرد؛ استفاده از نام و نشان های تجاری مشهور به صورت تقلبی، رعایت نکردن استاندارد اجباری در تولید یخچال و همچنین استفاده از موتور های یخچال بی کیفیت و مستعمل است.
ما هم مقصریم
علیرضایی با اذعان به این که یکی از دلایل به وجود آمدن این کارگاه ها در حاشیه شهر وجود فرایند های قانونی طولانی و بسیار سخت است، افزود: این کارگاه ها به قصد فعالیت مثبت و ایجاد اشتغال دایر می شود اما به دلیل این که فرایند های دریافت مجوز و شروع کسب و کار دشوار است، افراد به فرایندهای غیر رسمی و غیر قانونی روی می آورند.از این منظر در برخورد با این کارگاه ها و فعالیت ها باید این تفکیک ها را هم در نظر گرفت که گروهی حرفه آن ها تولید است و برای تولید به دنبال روش های آسان و ارزان قیمت می گردند.
برخورد قهری کارساز نیست
علیرضایی تصریح کرد: ما تمام کارگاه هایی که از گذشته در محور غرب مشهد فعال بودند را در یک فرایند قانونی سامان دهی کردیم باید قبل از برخورد قهری با این واحد ها نیز زمینه های فعالیت و مکان های مورد نیاز آن ها را فراهم کنیم.وی ادامه داد: در صددیم برای سامان دهی این واحد ها در چندین رشته با کمک شهرداری ها و شهرک های صنعتی، شهرک های صنفی را تشکیل دهیم تا واحد هایی را که کار تولیدی می کنند، با حمایت های قانونی در این شهرک ها جذب کنیم.وی افزود: البته با واحد های متخلف حتما برخورد های لازم صورت خواهد گرفت که با انجام طرح ثبت انبار ها، می توان این وضعیت را سامان دهی کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کتابخانه مرکزی مشهد، 22 سال انتظار، 85 درصد پیشرفت، 14 میلیارد کمبود اعتبار
تعداد بازدید : 378
شاهکار پروژه های ناتمام!
نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس: موضوع کتابخانه مرکزی مشهد را در مجلس پیگیری می کنیم
مسلمی- دیگر بهتر است از آن به عنوان پروژه ای بی رقیب در کشور یاد کنیم و ماجرای آن را در کتاب های درسی هم بگنجانیم تا خاطره اش برای نسل بعد هم ماندگار شود و بدانند کتابخانه مرکزی مشهد «اسطوره پروژه های ناتمام» این شهر بوده است. کتابخانه ای که ساخت آن از سال 1374 آغاز شد و با گذشت 22 سال، هنوز امیدی به تکمیل و افتتاح آن نیست. مردم مشهد هم دیگر از جفای مسئولان به این پروژه عظیم فرهنگی، در شهری که عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام را دارد، خسته شده اند و ساکنان محدوده این پروژه در بولوار هفت تیر نیز به جای حس و حال فرهنگی یک کتابخانه، جز خاک و خُل چیزی عایدشان نشده است. چند ماه قبل و با توافق شهرداری مشهد و نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای تسویه 24 میلیارد تومان بدهی شهرداری (معوقات سهم نیم درصدی کتابخانه های عمومی از درآمد شهرداری ها)، امیدها برای تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد زنده شد اما آن طور که مسئولان نهاد کتابخانه های عمومی می گویند، پرداخت شدن این سهم تنها کفاف هزینه های جاری و اقداماتی همچون توسعه منابع کتابخانه ای استان را می دهد و نمی توان برای تکمیل کتابخانه مرکزی مشهد به آن اتکا داشت.
کتابخانه مرکزی مشهد متولی تامین مالی ندارد
«سیدباقر میرعبداللهی» مدیر منابع نهاد کتابخانه های عمومی کشور در گفت وگو با خبرنگار ما می گوید: دلیل توقف ساخت کتابخانه مرکزی مشهد همانند بیشتر پروژه ها این است که متولی تامین مالی ندارد. وی با بیان این که با مسئولان و مدیران فرهنگی برای تامین مالی کتابخانه مرکزی مشهد صحبت هایی شده است، می افزاید: هم اکنون نمی توانم جزئیات تامین مالی کتابخانه مرکزی را بیان کنم چرا که اگر محقق نشود، حساسیت بیشتری ایجاد خواهد شد. وی همچنین درباره اختصاص نیم درصد درآمد شهرداری ها به کتابخانه ها می گوید: این نیم درصد ربطی به کارهای عمرانی ندارد و اگر تاکنون نهاد کتابخانه های عمومی به خوبی اداره شده است، لابد در جذب این سهم موفق بوده ایم.
اعتبار ملی می خواهد
«حسین اکبری» مدیر کل کتابخانه های عمومی استان نیز اظهار می کند: هم اکنون علاوه بر تامین نشدن اعتبار، محل تامین آن هنوز مشخص نیست. اکبری با بیان این که مجری پروژه بیش از دو ماه است که اجرای پروژه را متوقف کرده است، می افزاید: اداره کل کتابخانه عمومی استان، بهره بردار این پروژه است و پس از تکمیل مسئولیت آن را بر عهده خواهیم داشت. وی تصریح می کند: با وجود این، در طول 3 سال گذشته از طرف نهاد کتابخانه های عمومی کشور بیش از سه میلیارد تومان برای تکمیل پروژه کمک شده است. مدیر کل کتابخانه های عمومی استان به این نکته نیز اشاره می کند که تاکنون در سه مرحله منابع و تجهیزات کتابخانه مرکزی مشهد از تهران به استان ارسال شده و منابع مورد نیاز آن در حال تکمیل است. اکبری می افزاید: پیشنهاد ما این است ، این پروژه به عنوان پروژه ملی پیگیری شود تا بتوان اعتبار آن را تامین کرد که با روی کار آمدن دولت دوازدهم امیدواریم این امر محقق شود.
برآورد 14 میلیاردی برای تکمیل پروژه
«جاسم حسین پور» مدیر کل نوسازی مدارس استان نیز به عنوان نهادی که کارفرمای این پروژه است و در آن ایفای نقش می کند، می گوید: پروژه کتابخانه مرکزی بیش از 80 تا 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته و برای تکمیل آن 14 میلیارد تومان هزینه برآورد شده است، ضمن این که پنج میلیارد تومان به پیمانکار پروژه بدهکار هستیم و پرداخت نشدن مطالبات پیمانکار باعث تعطیلی کارگاه شده است. وی تصریح می کند: در صورت تامین اعتبار، پروژه را ظرف مدت شش ماه تمام می کنیم.
احتمال آسیب دیدگی پروژه با گذشت زمان
حسین پور می افزاید: اگر این پروژه تامین اعتبار نشود با گذر زمان هزینه های آن روز به روز بیشتر می شود و ممکن است آسیب جدی به پروژه وارد شود و مسئولان باید به سرعت و با جدیت به این مسئله ورود کنند.
100 سال دیگر هم همین طور ناتمام می ماند
حجت الاسلام والمسلمین «نصرا... پژمانفر» نایب رئیس دوم کمیسیون فرهنگی مجلس، به بهره برداری نرسیدن کتابخانه مرکزی مشهد بعد از حدود 20 سال را مایه آبروریزی بیان و تصریح می کند: نهاد کتابخانه عمومی می گوید ما موظفیم این پول را دریافت کنیم، خب شما پول را گرفتید کجا هزینه کردید! آیا فقط این پول به عنوان دستمزد و حقوق کارکنان داده می شود، حقوق و دستمزد را که می دهند از این پول چیزی باقی نمی ماند، با این شرایط طبیعتا این پروژه که 20 سال ناتمام مانده است، 100 سال دیگر همین طور می ماند.
خلأ قانونی و درست اجرا نشدن قانون
وی با بیان این که پولی که از سهم درآمد شهرداری ها به نهاد کتابخانه های عمومی پرداخت می شود، بیشتر برای حقوق و دستمزد کارکنان استفاده می شود، می افزاید: با این اوصاف چیزی از این پول باقی نمی ماند، ضمن آن که این موضوع باعث می شود ما هر سال دعوایی بین شهرداری و کتابخانه مرکزی داشته باشیم، این وسط تنها مجموعه ای که سرش بی کلاه می ماند، خود نهاد کتابخانه عمومی استان و مشهد است. نماینده مردم مشهد با اشاره به این که بر نحوه هزینه کرد سهم کتابخانه ها از درآمد شهرداری نظارت خواهد شد، تصریح می کند: نگران این موضوع هستیم که از این اعتبار در مسیر خدمت رسانی به کتاب و کتاب خوانی در مشهد استفاده نشود، در حالی که این پول مال مردم مشهد است؛ مردمی که با همه مشکلات اقتصادی عوارض شهرداری را پرداخت می کنند و در این شرایط اگر این پول در جای دیگر هزینه شود، مشکل شرعی دارد و ظلم است. حجت الاسلام و المسلمین پژمانفر خلأ قانونی و درست اجرا نشدن قانون هزینه کرد این نیم درصد را باعث ایجاد مشکلات بیان می کند و می افزاید: قانون پیش بینی کرده است که این پول در حوزه کتاب و کتاب خوانی صرف شود ولی این کار انجام نمی شود، بالاخره اگر می خواهند با این پول حقوق کارکنان شهرهای کلان را پرداخت کنند، برای انجام کارهای دیگر چیزی باقی نمی ماند و در این زمینه قانون گذار محل صرف اعتبارات را درست پیش بینی نکرده است. طبیعتا نهاد کتابخانه های عمومی باید حقوق کارکنان خود را پرداخت کند و این حق نهاد است، اما خلأ قانونی و ابهامی که در آن وجود دارد، باعث ایجاد مشکلاتی شده است.
پیگیری در مجلس
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس به پیگیری این موضوع در مجلس اشاره می کند و می افزاید: در حال آماده کردن طرحی هستیم و قرار است در کمیسیون فرهنگی مجلس این موضوع مطرح شود و گرهی که در نهاد کتابخانه های عمومی و همچنین موضوع بهره برداری کتابخانه مرکزی مشهد ایجاد شده است ، باز شود و جزئیات این طرح را بعدا اعلام می کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سرگردانی مردم از تصمیم جدیدبرای معاینه فنی خودرو ها
تعداد بازدید : 97
یک مرکز برای خودروهای گاز سوز استان!
مدیر کل استاندارد: تا یک ماه دیگر مشکلات رفع می شود
نویسنده : عقیل رحمانی
«مالک یک خودروی دوگانه سوز کارخانه ای هستم. هفته قبل پس از اتمام مدت زمان یک ساله معاینه فنی خودروام، طبق سال های گذشته راهی مراکز معاینه فنی شهرداری شدم. پس از کلی انتظار در صف، وقتی نوبت به من رسید متصدی پذیرش اعلام کرد از امروز دیگر خودرو های شما در مراکز معاینه فنی تست نمی شود و ابتدا باید به مرکز تست خودروهای دوگانه سوز واقع در بولوار آزادی مراجعه کنید و پس از تاییدهای اولیه برای تست عمومی خودرو به مراکز معاینه فنی بیایید. از همان روز خواب از من گرفته شد چرا که هر موقع به محل مراجعه می کنم نوبت به من نمی رسد. این چه برنامه ریزی است؟ بدون اطلاع قبلی تمامی خودروهای دوگانه سوز را به تنها مرکز فعال در مشهد ارجاع می دهند آن هم بدون فراهم کردن امکانات!»
«در سرویس مدارس کار می کنم. چند روزی است که مراکز معاینه فنی دیگر به خودروهای دوگانه سوز برچسب معاینه فنی نمی دهند و ما را به مرکز تازه تاسیس تست خودروهای دوگانه سوز حواله می دهند. چندین روز متوالی به مرکز مذکور مراجعه کردیم اما هیچ وقت نوبت به ما نرسید چرا که تاکسی ها تمام نوبت ها را به خود اختصاص داده اند. از همان روز که این مشکل برای من ایجاد شده است مدرسه ای که وظیفه جابه جایی دانش آموزانش را قرار بود برعهده بگیرم پرونده ام را به خاطر نقص مدارک معلق کرده است. چرا باید به دلیل بی برنامگی دیگران ما دچار مشکل شویم؟»
از ابتدای این هفته، تماس های مکرری با گروه حرف مردم روزنامه «خراسان رضوی» برقرار و پیام های زیادی ارسال شد که طی آن شهروندان از تصمیم جدید برای معاینه فنی خودروهای گازسوز گلایه کرده و خواستار پیگیری در این زمینه شدند.
توپ در زمین اداره استاندارد!
برای بررسی موضوع و پیگیری گلایه ها با مسئول مراکز معاینه فنی خودروی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد گفت و گو می کنیم. سیاوش میلانیان مشکل ایجاد شده را مربوط به مراکز معاینه فنی خودرو ها نمی داند و می گوید: سامانه معاینه فنی خودروها در کشور متمرکز است و زیر نظر وزارت کشور فعالیت می کند. باتوجه به این که تمام مراحل پذیرش و پلاک خوانی خودروها و استعلامات مربوطه به صورت مکانیزه انجام می شود حدود یک هفته پیش هنگام پذیرش خودروهای دوگانه سوز متوجه شدیم سامانه به محض ثبت پلاک این خودروها قفل و خواسته می شود خودرو به مراکز تست سی ان جی در سطح شهر معرفی شود.
وی تصریح می کند: مراکزی هم که در این زمینه فعال هستند زیر نظر اداره استاندارد فعالیت می کنند نه شهرداری مشهد و آن ها باید زیرساخت های مربوط را فراهم می کردند، ما در مراکز معاینه فنی مشکلی نداریم و طبق سال های گذشته تست خودروها را هم انجام می دهیم.
وی می افزاید: این اقدام همزمان در تمام کشور انجام گرفته است.
یک مرکز برای کل شهر!
میلانیان یادآور می شود: قرار بود برای تست خودروهای دوگانه سوز چهار محل در شهر فعال شود تا مالکان این گونه خودروها مراحل تست را به سرعت طی کنند اما تا کنون فقط یک مرکز عملیاتی شده و آن هم با پیگیری های فراوان ما به سرانجام رسیده و ارتباطش با مراکز معاینه فنی برقرار شده است.
مسئول مراکز معاینه فنی خودروی سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد می گوید: این که گفته شود مراکز معاینه فنی از پذیرش خودروهای دوگانه سوز امتناع می کنند صحیح نیست چرا که سیستم یک پارچه است و تا تاییدیه مراکز سی ان جی در سیستم ثبت نشود سامانه به ما اجازه پذیرش خودروهای دوگانه سوز را برای ادامه روند تست عمومی نمی دهد.
خودروهای باعمر زیر 5 سال فقط تست چشمی می شود
در ادامه با مدیر کل استاندارد خراسان رضوی گفت و گو می کنیم. «جمیع» که این اقدام برای انجام تست خودروهای دوگانه سوز را به منظور حفظ سلامت شهروندان می داند در پاسخ به گلایه های مطرح شده ، می گوید: وظیفه ای که به عهده سازمان ملی استاندارد گذاشته شده، این است که تست مخازن سیلندرهای گاز را انجام دهد و قرار شد خودروهایی که عمر آن ها زیر 5 سال است به صورت چشمی در مراکز معاینه فنی خودرو تست شوند و همان جا دیگر مراحل معاینه فنی هم انجام می شود، اما کپسول گاز خودروهای دوگانه سوزی که عمر تولید آن ها بالای 5 سال است باز می شود و برای تست هیدرو استاتیک به آزمایشگاه های مورد تایید اداره استاندارد ارسال خواهد شد.وی تصریح می کند: در این مراکز هم تست های مربوط به پوسیدگی و... انجام می پذیرد و اگر سیلندر گازی در تست های انجام گرفته، نمره قبولی دریافت نکند باید تعویض شود.
مدیر کل اداره استاندارد استان تاکید می کند: طبق دستوری که در اسفند سال گذشته از سوی وزارت کشور ابلاغ شد، از ما خواسته شد 10 مرکز آزمایش سیلندر گاز در استان ایجاد شود و ما هم در همین زمینه فراخوان دادیم تا از میان متقاضیان، پنج مرکز در مشهد و پنج مرکز هم در دیگر شهرستان های استان فعال شود اما در نهایت از میان درخواست ها و بررسی های مربوط در کمیته سی ان جی استانداری خراسان رضوی چهار مرکز تایید شد و در مشهد آغاز به کار کرد که شامل مرکز آزمون سیلندر اطمینان در جاده کلات، اکسیژن خوراکیان در جاده مشهد - قوچان، نوین توس در بولوار رسالت و یک مرکز هم در بولوار آزادی است.
ما وظیفه باز و بسته کردن سیلندر را نداریم
وی به تقسیم وظایف صورت گرفته برای انجام تست سیلندر گاز خودروهای دوگانه سوز اشاره می کند و می گوید: در اجرای این اقدامات مسئولیتی هم به عهده اتحادیه صنف سی ان جی ها گذاشته شده بود تا مراکزی برای باز و بسته کردن مخازن در نظر گرفته شود چرا که مراکزی که ما ایجاد کردیم فقط تست مخازن را انجام می دهد، ما متولی ایجاد آزمایشگاه ها بودیم و متولی باز و بسته کردن کپسول های گاز خودروهای دوگانه سوز نیستیم و اتحادیه مربوط باید این اقدام را انجام می داد.
یک ماه دیگر همه چیز ردیف می شود
مدیر کل استاندارد استان عنوان می کند: برای رفع مشکلات پیگیری هایی را هم انجام داده ایم و شرکت های بازرسی را هم برای باز و بسته کردن کپسول ها تایید صلاحیت کرده ایم و قرار بر این شده است جلسه ای با حضور مسئولان آزمایشگاه ها و شرکت ها در اداره استاندارد استان برگزار و قرارداد فعالیت آن ها هم منعقد شود تا آن ها هم وارد مدار فعالیت شوند.
وی می افزاید: طبق بررسی های ما تا یک ماه آینده چهار مرکز فعالیت خود را آغاز خواهند کرد و با توجه به شرایط ایجاد شده، به دنبال آن هستیم تا در شهرستان ها هم یک مرکز تست ایجاد کنیم.
وی درباره این که چرا بدون بستر سازی و به یک باره این تصمیم برای معاینه فنی خودروهای گازسوز گرفته شد نیز می گوید: اعلام و اجرای زمان طرح در اختیار اداره استاندارد نبوده و در اختیار سیستم سامفا، وزارت کشور و استانداری بوده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون رئیس جمهوردر مراسم رونمایی از سامانه ملی طلاق
تعداد بازدید : 166
لایحه تامین امنیت زنان مراحل نهایی را در قوه قضا ییه طی می کند
نویسنده : خبیری
معاون رئیس جمهور در امور زنان وخانواده گفت: لایحه امنیت زنان مراحل نهایی تصویب خود را در قوه قضاییه می گذراند.به گزارش خراسان رضوی«معصومه ابتکار» روز گذشته در مراسم رونمایی از سامانه ملی پیشگیری وکاهش طلاق در تمامی استان ها وایجاد اورژانس اجتماعی در 150شهر کشورکه در مشهد برگزار شد، افزود: به منظور اصلاح قوانین، لایحه تامین امنیت زنان که از اهمیت زیادی برخوردار است در دستور کار قرار گرفته ومراحل نهایی تصویب را در قوه قضاییه می گذراند که خواستار سرعت بخشیدن به این فرایند هستیم.وی اضافه کرد: متاسفانه خشونت در خانواده و جامعه افزایش یافته و این درحالی است که اگر خشونتی در خانواده وجود داشته باشد زن، مرد و کودک آسیب می بینند. وی با اشاره به موفقیت اجرای طرح مداخله در طلاق و سامانه طلاق دراستان اظهارکرد: این تجربه موفق در کاهش آسیب ها تاثیر داشته است و امیدواریم با اجرای آن به صورت ملی شاهد روند کاهش همه شاخص های آسیب های اجتماعی باشیم.ابتکار تصریح کرد: به دلیل برخی محدودیت ها که در دین ما هم وجود ندارد وبی دلیل آن ها را تعریف کرده ایم جوانان ما در ناآگاهی وبا تصمیمات غلط وارد رفتارهای پرخطر می شوند که این موضوع باید با حضور متخصصان صاحب نظر و همکاری حوزه های علمیه بررسی و راهکارهای لازم برای ارتقای آگاهی های نسل جوان ارائه شود.معاون رئیس جمهور گفت: تقویت مهارت های زندگی از الزاماتی است که باید با همکاری دستگاه های مسئول و رویکرد و نگاه درمانی در سطح مدارس شکل گیرد تا فرزندانمان را در مقابل آسیب هایی که به خاطر فناوری های جدید تغییر شکل داده و گسترش یافته اند مصونیت بخشیم.همچنین «محمدباقر الفت»معاون اجتماعی قوه قضاییه نیز در این مراسم با اشاره به این که قانونگذار همیشه در صدد حفظ کیان و استحکام خانواده جهت تربیت فرزندان بوده است اظهارکرد: به دلیل فعالیتهای ناهماهنگ وبخشی در این راه توفیقی حاصل نشده بود.وی افزود: خوشبختانه دردوسال گذشته تحت فرماندهی رهبرمعظم انقلاب، فعالیتهای چشمگیری انجام شده است وبه دنبال آن دولت در برنامه ششم توسعه مکلف به علتشناسی و تدوین برنامهای جامع برای پیشگیری وکنترل آسیبهای اجتماعی شده است.الفت گفت: متاسفانه از طریق اعمال حق طلاق بسیاری از خانوادهها از بین رفتند که ما تلاش میکنیم با ارجاع زوجین به مراکز مشاوره این آمار را کاهش دهیم و در راستای حمایت از کیان و انسجام خانوده مراجعه به دادگاه ها را برای درخواست طلاق کاهش دهیم.در ادامه این مراسم «رشیدیان» استاندار نیز با بیان این که در راستای کنترل و کاهش آسیبهای اجتماعی 84 پروژه با اعتبار چهار میلیارد تومان در مرحله نخست در استان آغاز شده است، اظهارکرد: این طرحها شامل 26 طرح کاهش طلاق، 24 طرح مقابله با اعتیاد، 30 طرح مقابله با مفاسد اخلاقی و چهار طرح دیگر است.وی تصریح کرد: بیش از 150 اورژانس اجتماعی در کشور افتتاح می شود که از این تعداد 11اورژانس اجتماعی در 11شهر خراسان رضوی به بهره برداری خواهند رسید.رشیدیان به افتتاح پارلمان مشورتی زنان استان اشاره کرد وگفت: این پارلمان که با 109 عضو و پنج کمیسیون در شهریورافتتاح خواهد شد تنها به مسائل مربوط به زنان توجه ندارد بلکه مسائل اجتماعی نیز مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.«سید جواد حسینی» معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استان نیز در این مراسم اظهارکرد: پارلمان مشورتی زنان را در ۱۳ شهرستان خراسان رضوی راهاندازی کردهایم که هزار و ۲۰۰ بانوی فعال از ۲۵ قشر و گروه اجتماعی در این تشکلها مشارکت میکنند.همچنین در ادامه این مراسم «محسنی بند پی» رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره طلاق تصریح کرد: در سال ۹۱، از ۱۵۰ هزار ثبت ازدواج ۷۴ هزار طلاق داشتیم، در سال ۹۲ ، ۴۳/۹ درصد و در ۹ ماهه نخست سال ۹۵، ۶۱ هزار و ۲۰۷ نفر طلاق داشتیم.وی با بیان این که دو طرح بزرگ آموزشی دانش آموزان کشور در حال اجراست گفت: در نظام مراقبت آموزشی دانش آموزان، ۲۳ بسته مددکاری و ۳۲ بسته حمایتهای اجتماعی ارائه شده است.محسنی ادامه داد: راه اندازی ثبت الکترونیکی طلاق یکی دیگر از اقدامات است که با همکاری قوه قضاییه شکل گرفته و میزان سازش بعد از مشاوره ۱۸ درصد افزایش داشته و ۳۰ درصد از میزان مراجعان کاسته شده است، همچنین در سال ۹۴، چهار هزار و ۲۴۰ نفر را از خودکشی نجات دادیم.درخور ذکر است که روزگذشته سالن چند منظوره مرکز ماده 16قانون مبارزه با مواد مخدر ویژه معتادان زن کارتن خواب واولین خانه تشکل های مردم نهاد استان بهره برداری وهمچنین کارگروه تخصصی زنان وخانواده با حضور ابتکار معاون رئیس جمهور درامورزنان وخانواده برگزار شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خبر
تعداد بازدید : 100
دیدار دوباره دانش آموزان تربیت معلم قوچان پس از 43 سال
نسیم سهیلی- بیش از صد نفر از دانش آموزان شبانه روزی تربیت معلم قوچان دور هم نشسته اند با این که 43 سال می گذرد اما دوستان وفادار با موی سپید و سر و صورتی که گرد پیری بر آن نشسته، دیداری تازه کرده اند. سخت یکدیگر را می شناسند، یکی می گوید : هفتاد درصد دوستانم را بعد از گذشت این سال ها نشناختم .دیگری می گوید: در تلگرام که عکس های گذشته و حال را می گذاشتیم همدیگر را تشخیص می دادیم. علی خامسی که توانسته همکلاسی های قدیمش را دور هم جمع کند می گوید: همدیگر را از طریق فضای مجازی پیدا کردیم و بعد از سه ماه زحمت، از یک جمع 12 نفره به هشتاد نفر رسیدیم. او اضافه می کند: ورودی های سال 1351 هستیم و رده سنی مان حدود 61 تا 63 سال است. از 156 نفر دانش آموز، 22 نفر از آنها فوت شده و 2 نفر به مقام والای شهادت رسیده اند و تعدادی نیز در بستر بیماری اند اما هنوز از 12 نفر بی خبریم.همچنین دو تن از استادان ما هم متاسفانه ما را ترک کرده اند. ساعت یازده و نیم است و دیگر اکثر دانش آموزان قدیمی آمده اند. یکی یکی حال و احوال می کنند و گویی هر کس با دیدن آن یکی، تلی از خاطرات 43 ساله، در ذهنش جان می گیرد. وزیرپناه که از همه سرزنده تر است در بین جمعیت راه می رود و خاطراتی را باز گو می کند که برای همه آشنا ست و لبخند را به لب ها می نشاند. او می گوید: «بیشتر از این که درس بخوانم تقلب می کردم. یک روز با کت ضخیمی رفته بودم سر جلسه امتحان و زیر آستین آن یک صفحه تقلب را با کش به دستم وصل کرده بودم. معلم دید در هوای گرم کت پوشیده ام. بنده خدا گفت بیا برو دم در بشین باد به سر و صورتت بخورد! این طوری بود که هم گرما نخوردم هم تقلب کردم ! » صدای خنده از یادآوری تلخی که به شیرینی بدل شده در سالن می پیچد. یکی بلند می گوید
« همیشه مردم آزار بودی وزیر پناه! »
سرودی برای مرخصی
یکی از اعضای گروه «پیشاهنگی گلمکان» شعر می خواند و همه دست می زنند تا همراهی اش کنند. پسر بچه های دیروز و میان سالان امروز که آن زمان گروه سرودی کوچک بودند با کت جگری و آرمی روی سینه، به یاد قدیم، سرپرستشان «جابانی» را صدا می زنند و می گویند: «جابانی.... رحمی کنید به حال ما،جابانی... مرخصی دهید به ما، جابانی.... »
محمود جابانی در حالی که بلند می خندد؛ می گوید: انسجام عجیبی بین استادان، دانش آموزان و کادر اداره آن مدرسه شبانه روزی بود ... و پس از او استادان دیگر نیز باب سخن می گشایند. استاد نائینی می گوید: گرچه شغل معلمی از نظر مادی در سطح خوبی نیست اما از نظر معنوی پر از فیض است .
محمدی هاشمی می گوید: تمام عمرم در شغل معلمی خدمت کردم اما باز هم پیش خدا شرمنده ام از این که نتوانسته ام از این نعمت به نحو خوبی استفاده کنم ما هر شغلی غیر از این داشتیم الان دور هم نبودیم و معلمی باعث این دیدار دوباره پس از 42 سال شد و این بزرگ ترین منصب است.
گلباران یاران سفر کرده
عکس 12 یاری که دیگر در کلاس نیستند، روی دیوار نصب شده و استادان به رسم احترام پوستر آنها را گلباران می کنند تا یادشان را زنده نگه دارند و یکی از دوستان قدیمی در وصفشان می خواند:
«همچون لاله جگرم در غم یارانم سوخت
پر پروانه ز آه دل سوزانم سوخت »
خاطرات کهنه اما ماندگار
دانش آموزان قدیمی هر کدام دنیایی از خاطرات شنیدنی دارند. عباس مصدق می گوید: از خاطره به یاد ماندنی مسابقه نوشابه خوری بود که تنها بنده و آن هم با خوردن 11 نوشابه توانستم دوستانم را ببرم اما بعد روانه بیمارستان شدم!
رمضان حاتمی دیگر کسی است که از خاطرات شیرینش این گونه می گوید: آن زمان تلفن همراه نبود وثابت هم به ندرت پیدا می شد تنها راه تماس با خانواده نامه بود. مسئول خوابگاه از من پرسید: دوچرخه دوست داری؟ من هم یکی از آرزوهایم همین بود و گفتم: بله. او شرطی گذاشت و گفت: باید در قبالش نامه بچه ها را به پست خانه برسانی و نامه خانواده آن ها را تحویلشان بدهی. من از خدا خواستم و این پست را قبول کردم. شیرینی دوچرخه سواری سختی راه و نامه رسانی را برایم راحت کرده بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد :
تعداد بازدید : 87
سرانه فضای ورزشی بانوان افزایش مییابد
پیروز- رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: با همکاری شورا و شهرداری مشهد، سرانه فضاهای ورزشی ویژه بانوان تا سال ۹۷ افزایش مییابد.
به گزارش پایگاه خبری ورزش و جوانان استان، «محمدرضا حیدری» یک شنبه شب گذشته در افتتاحیه هشتمین المپیاد ورزشی بانوان محلات مشهد گفت: برای توسعه شادابی و نشاط در شهر مشهد، بهترین راهکار، ورزش و به خصوص ورزش همگانی است.
وی افزود: امیدواریم در سال ۹۷ با همکاری شورای شهر و شهرداری مشهد، امکانات بیشتری برای ورزش همگانی در نظر گرفته شود تا شاهد نشاط بیشتر جوانان در جامعه باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد تصریح کرد: توسعه زیرساختهای ورزشی برای داشتن زندگی شاد و سالم شهروندان یکی دیگر از مسائلی است که باید به آن توجه ویژه شود.
«محمد رضا حیدری»رئیس شورای اسلامی شهر مشهد عنوان کرد: هم اکنون، ۶۰ درصد از زیرساختهای ورزشی شهر مشهد در اختیار بانوان است که این مهم، کمک ویژهای به بانوان میکند تا در عرصههای مختلف ورزشی حضور پررنگی داشته باشند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تصریح رئیس هیئت بدن سازی و پرورش اندام استان:
تعداد بازدید : 72
هیئت بدن سازی مشهد ادغام شده نه انحلال!
ترابی- رئیس هیئت بدن سازی و پرورش اندام خراسان رضوی درباره حاشیه های به وجود آمده درخصوص برداشت هایی که از صحبت هایش در کاشمر درباره انحلال هیئت بدن سازی مشهدشده، تصریح کرد: هیئت بدن سازی مشهد منحل نشده، بلکه مثل بسیاری از هیئت ها در هیئت استان ادغام شده است . "مهدی بکائیان" در گفت وگو با خبرنگار ما افزود: طی چند روز اخیر مطالبی در فضای مجازی مطرح شد که ناشی از برداشت اشتباه برخی بود و من اصلا چنین مسائلی را مطرح نکرده بودم. وی اظهار کرد: به خاطر دوگانگی که بین هیئت مشهد و استان وجود داشت و برای این که بهتر بتوانیم کارهای مربوطه را انجام دهیم و نظارت بهتری وجود داشته باشد،هیئت بدن سازی مشهد با هماهنگی فدراسیون و اداره کل، دیگر به صورت مستقل فعالیت نمی کند و مثل بسیاری از رشته ها در هیئت استان ادغام شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت
تعداد بازدید : 75
ضرورت توسعه بخش تعاون با هدف کمک به اقتصاد مردمی
نویسنده : ماشاءا... عظیمی دبیرکل اتاق تعاون ایران
جایگاه تعاون از دیدگاه قانون اساسی به درستی مشخص و مطرح شده است، چنان که در اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی چنین آمده است: نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران بر پایه سه بخش دولتی، خصوصی و تعاونی با برنامه ریزی های منظم و صحیح استوار است.
به بیان دیگر اصل 43 و 44 قانون اساسی به صراحت به جایگاه و اهمیت بخش تعاون اشاره دارد و این مسئله حاکی از رویکرد مطلوب نظام اسلامی به اقتصاد مردمی و پویاست، چرا که بخش تعاون می تواند به مثابه نوعی از اقتصاد مقاومتی عمل کند که پایه های آن بر خاستگاه سرمایهها و توان مردمی استوار است.
هم اکنون بخش تعاون در دنیا جایگاه مهمی دارد و توانسته ظرفیتهای اقتصادی فراوانی را فراهم سازد. چنان که طی سال های 2006 تا 2016 اعضای جهانی اتحادیه بین المللی تعاون 30 درصد افزایش پیدا کردند که این مسئله حاکی از اهمیت این شیوه اقتصادی است.
این بخش باید یکی از سه رکن اصلی در تولید ناخالص ملی باشد اما در واقعیت مشاهده می شود که سهم این حوزه در این سالها بسیار کم بوده است، از این رو حرکت در جهت توانمندسازی و تقویت تعاونی ها برای رسیدن به استقلال اقتصادی باید سرلوحه کارهای دولت قرار گیرد.
نکته حائز اهمیت آن است که در سال های اخیر با خیل عظیم جویندگان کار مواجه ایم که فرصتهای شغلی موجود و پیش بینی شده پاسخ گوی میزان تقاضای آنها نبوده و متاسفانه به دلایل گوناگون در سال های گذشته دولت نتوانسته است آن چنان که باید برای مقابله با بیکاری به طور موثر عمل کند. در این شرایط به نظر می رسد برای مواجهه منطقی و کاربردی با این دغدغه بزرگ؛ در نظر گرفتن توانمندی های اقتصادی و اجتماعی داخلی، فعالیت های تولیدی و اشتغالزا در قالب تشکل های مشارکتی و مدیریتی به ویژه تشکیل شرکت های تعاونی ضرورت دارد، چرا که یکی از کم هزینه ترین روش ها برای ایجاد فرصت های شغلی نوع تعاونی آن است.
به طور مثال اکنون 240 رشته صنایع دستی در بخش تعاون وجود دارد که از این میان 40 تا 50 رشته در یونسکو به ثبت رسیده است. از این رو سیاست گذاران و دولتمردان باید به این رشته ها توجه لازم را مبذول دارند تا بتوانیم شاهد خروج از اقتصاد نفتی باشیم. فرش دستبافت و تولیدات دانش بنیان و .... از این قبیل محصولات و کالاها هستند.
حال با این که بخش تعاون می توانست در مقوله بیکاری بنیان کن باشد ولی متاسفانه به دلیل اجرایی نشدن برنامه پنجم و نظارت ضعیف در حسن اجرای اصل 44 به جایگاه شایسته خود دست نیافته است هرچند ما بر این باوریم مسیر اشتغال پایدار، رفاه و عدالت از تعاون می گذرد.
به بیان دیگر بخش تعاون به عنوان یکی از بخش های سه گانه اقتصادی کشور در جذب سرمایه گذاری مولد و اشتغالزا تابع سیاست های کلان و قوانین جاری کشور است. این بخش با رفع موانع و محدودیت ها در زمینه تولید و ارتقای ضریب امنیت سرمایه گذاری داخلی در صورت اجرای طرح های حمایتی، ایجاد تسهیلات مالی و اعطای وام های کم بهره با ضمانت دولت و نیز بازنگری و تجدیدنظر در قوانین و مقررات و آیین نامه های اجرایی و جلب حمایت سرمایه گذاران می تواند به عنوان محور توسعه اقتصادی در جلب سرمایه گذاری و همچنین ایجاد اشتغال مولد، نقش سازنده ای داشته باشد و به عنوان یک بازوی قوی اقتصادی و اجتماعی در خدمت دولت و جامعه قرار گیرد.
بنابراین با این که خبرگان منتخب مردم هنگام تدوین قانون اساسی به موضوع تعاون توجه کافی مبذول داشته و در اصل 43 و 44 به تعاون به عنوان یک بخش اقتصادی پرداخته اند اما این بخش با چالش ها و موانع بسیاری مواجه است که عمده این ناکامی ها به ضعف بنیه مالی تعاونیها باز می گردد.
اکنون تامین مالی مهم ترین مشکل توسعه تعاونی ها در کشور است، از این رو دولتمردان و مجلس شورای اسلامی نیز باید توجه ویژه ای را به منظور اعطای کمک های فنی، اعتباری و تسهیلات مناسب به بخش تعاون معطوف دارند.
نکته دیگر رفع موانع کسب و کار است، قوانین دست و پاگیر و دارای ابهام باید در این باره با برنامه ریزی برطرف شود.
حال اگر موانع سر راه تولید کننده و کارآفرین برداشته نشود، چطور می توان اقتصاد را به سمت توسعه و عدالت رهنمون کرد؟
از این رو به قوانین متعدد و متراکم در حوزه تعاون نیازی نیست بلکه نیاز واقعی و اصلی باور به تعاون و کار جمعی است که باید نهادینه شود و در این حوزه فرهنگ سازی لازم انجام گیرد، چرا که به نظر می رسد فردگرایی، روحیه انزواطلبی، میل به تکاثر ثروت و نهادینه نشدن فرهنگ کار جمعی و ارزش های کلیدی بخش تعاون در جامعه از بزرگ ترین موانع توسعه این بخش در کشور است.
حال امید است دولت دوازدهم در این گامهای آغازین خود، بخش دولتی و تعاونی را به هم نزدیک کند تا بتوان با نزدیک کردن دیدگاه ها و اراده ها، وحدت رویه ای به منظور ارتقای بخش تعاون ایجاد کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 96
اخبار
افتتاح بخش دیالیز بیمارستان ۵۵۰ نیروی زمینی ارتش
بخش دیالیز بیمارستان ۵۵۰ نیروی زمینی ارتش در مشهد مقدس افتتاح شد. به گزارش روابط عمومی قرارگاه منطقه ای شمال شرق نزاجا،سرهنگ پزشک" سید بهروز افتخارزاده "
رئیس این بیمارستان گفت: این بخش برای خدمات رسانی هرچه بیشتر و بهتر به خانواده های کارکنان نیروهای مسلح در مشهد مقدس و شهروندان با پیگیری و تلاشهای شبانهروزی کارکنان و همکاری فرماندهی و ریاست اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی افتتاح شد.
طرح نذر خون
در استان اجرا می شود
جانشین مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی از اجرای طرح نذر خون علوی در پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی خبر داد. به گزارش روابط عمومی انتقال خون خراسان رضوی دکتر" محمد شریف الحسینی" اظهار کرد: همزمان با ایام فرخنده دهه امامت و ولایت طرح نذر خون علوی به مدت 10 روز و در دو نوبت صبح و عصر و از ساعت 8 تا 12:45 و 14:30 تا 18:45 در پایگاههای اهدای خون خراسان رضوی اجرا میشود.
وی افزود: این طرح که از روز عرفه آغاز شده تا روز عید سعید غدیرخم ادامه مییابد و علاقهمندان به مشارکت در این طرح میتوانند با در دست داشتن کارت ملی خود به پایگاههای اهدای خون سطح استان مراجعه کرده و در این ایام مبارک در این کار خیر و خداپسندانه شریک شوند.
ادامه پروژه احداث پارکینگ در منطقه آبشاردرود با وجود مخالفت راه وشهرسازی
نجم الشریعه / در حالی که پنج شنبه 9 شهریور ماه "مهندس کاووسی " رئیس اداره مسکن وشهرسازی شهرستان نیشابور از توقف احداث پارکینگ در اراضی ملی درّود توسط شهرداری این شهر به خبرنگار ما خبر داد ، حال با گذشت چهار روز ازاین هشدار ، هنوز فعالیت در این پارکینگ توسط دستگاه های موجود ادامه دارد .
در همین باره رئیس اداره راه وشهر سازی شهرستان نیشابور در گفت وگو با خبرنگار ما گفت : عملیات احداث پارکینگ در روز پنج شنبه گذشته متوقف شده است وچنان چه فعالیتی انجام شود ، خلاف است . مهندس کاووسی افزود :
روز شنبه 11 شهریورنیز سرپرست شهرداری درّود دراین اداره حضور یافت و حضوری نیز به وی ابلاغ شد که تا زمان تایید اداره کل راه وشهر سازی خراسان رضوی، این فعالیت متوقف شود وهیچ گونه عملیاتی در این طرح انجام نشود .
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خبر
تعداد بازدید : 131
دیدار دوباره دانش آموزان تربیت معلم قوچان پس از 43 سال
نسیم سهیلی- بیش از صد نفر از دانش آموزان شبانه روزی تربیت معلم قوچان دور هم نشسته اند با این که 43 سال می گذرد اما دوستان وفادار با موی سپید و سر و صورتی که گرد پیری بر آن نشسته، دیداری تازه کرده اند. سخت یکدیگر را می شناسند، یکی می گوید : هفتاد درصد دوستانم را بعد از گذشت این سال ها نشناختم .دیگری می گوید: در تلگرام که عکس های گذشته و حال را می گذاشتیم همدیگر را تشخیص می دادیم. علی خامسی که توانسته همکلاسی های قدیمش را دور هم جمع کند می گوید: همدیگر را از طریق فضای مجازی پیدا کردیم و بعد از سه ماه زحمت، از یک جمع 12 نفره به هشتاد نفر رسیدیم. او اضافه می کند: ورودی های سال 1351 هستیم و رده سنی مان حدود 61 تا 63 سال است. از 156 نفر دانش آموز، 22 نفر از آنها فوت شده و 2 نفر به مقام والای شهادت رسیده اند و تعدادی نیز در بستر بیماری اند اما هنوز از 12 نفر بی خبریم.همچنین دو تن از استادان ما هم متاسفانه ما را ترک کرده اند. ساعت یازده و نیم است و دیگر اکثر دانش آموزان قدیمی آمده اند. یکی یکی حال و احوال می کنند و گویی هر کس با دیدن آن یکی، تلی از خاطرات 43 ساله، در ذهنش جان می گیرد. وزیرپناه که از همه سرزنده تر است در بین جمعیت راه می رود و خاطراتی را باز گو می کند که برای همه آشنا ست و لبخند را به لب ها می نشاند. او می گوید: «بیشتر از این که درس بخوانم تقلب می کردم. یک روز با کت ضخیمی رفته بودم سر جلسه امتحان و زیر آستین آن یک صفحه تقلب را با کش به دستم وصل کرده بودم. معلم دید در هوای گرم کت پوشیده ام. بنده خدا گفت بیا برو دم در بشین باد به سر و صورتت بخورد! این طوری بود که هم گرما نخوردم هم تقلب کردم ! » صدای خنده از یادآوری تلخی که به شیرینی بدل شده در سالن می پیچد. یکی بلند می گوید
« همیشه مردم آزار بودی وزیر پناه! »
سرودی برای مرخصی
یکی از اعضای گروه «پیشاهنگی گلمکان» شعر می خواند و همه دست می زنند تا همراهی اش کنند. پسر بچه های دیروز و میان سالان امروز که آن زمان گروه سرودی کوچک بودند با کت جگری و آرمی روی سینه، به یاد قدیم، سرپرستشان «جابانی» را صدا می زنند و می گویند: «جابانی.... رحمی کنید به حال ما،جابانی... مرخصی دهید به ما، جابانی.... »
محمود جابانی در حالی که بلند می خندد؛ می گوید: انسجام عجیبی بین استادان، دانش آموزان و کادر اداره آن مدرسه شبانه روزی بود ... و پس از او استادان دیگر نیز باب سخن می گشایند. استاد نائینی می گوید: گرچه شغل معلمی از نظر مادی در سطح خوبی نیست اما از نظر معنوی پر از فیض است .
محمدی هاشمی می گوید: تمام عمرم در شغل معلمی خدمت کردم اما باز هم پیش خدا شرمنده ام از این که نتوانسته ام از این نعمت به نحو خوبی استفاده کنم ما هر شغلی غیر از این داشتیم الان دور هم نبودیم و معلمی باعث این دیدار دوباره پس از 42 سال شد و این بزرگ ترین منصب است.
گلباران یاران سفر کرده
عکس 12 یاری که دیگر در کلاس نیستند، روی دیوار نصب شده و استادان به رسم احترام پوستر آنها را گلباران می کنند تا یادشان را زنده نگه دارند و یکی از دوستان قدیمی در وصفشان می خواند:
«همچون لاله جگرم در غم یارانم سوخت
پر پروانه ز آه دل سوزانم سوخت »
خاطرات کهنه اما ماندگار
دانش آموزان قدیمی هر کدام دنیایی از خاطرات شنیدنی دارند. عباس مصدق می گوید: از خاطره به یاد ماندنی مسابقه نوشابه خوری بود که تنها بنده و آن هم با خوردن 11 نوشابه توانستم دوستانم را ببرم اما بعد روانه بیمارستان شدم!
رمضان حاتمی دیگر کسی است که از خاطرات شیرینش این گونه می گوید: آن زمان تلفن همراه نبود وثابت هم به ندرت پیدا می شد تنها راه تماس با خانواده نامه بود. مسئول خوابگاه از من پرسید: دوچرخه دوست داری؟ من هم یکی از آرزوهایم همین بود و گفتم: بله. او شرطی گذاشت و گفت: باید در قبالش نامه بچه ها را به پست خانه برسانی و نامه خانواده آن ها را تحویلشان بدهی. من از خدا خواستم و این پست را قبول کردم. شیرینی دوچرخه سواری سختی راه و نامه رسانی را برایم راحت کرده بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.