در گفت وگو با«خراسان رضوی»مطرح شد:
تعداد بازدید : 24
سالهای بدون خانه تکواندوی استان
نویسنده : تربت حیدریه،اصغر غضنفری
رئیس هیئت تکواندوی خراسان رضوی اخیرا در راستای سرکشی از شهرستان های استان به منظور بررسی وضعیت این رشته ،سفری به شهرستان تربت حیدریه داشت و در یک گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ما به سوالات وی پاسخ داد که مشروح این گفت وگو امروز تقدیم علاقه مندان رشته های ورزشی رزمی می شود
رییس هیئت تکواندوی استان درپاسخ به وضعیت این رشته ورزشی در استان نسبت به سایر استان ها و مقایسه با استان های موفق به"خراسان رضوی" گفت: واقعیت این است که تکواندوی خراسان رضوی در مقایسه با سایر استان ها، از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.هرچند در گذشته تلاش های خوبی صورت گرفته،ولی در یک مقطع خاص سایر استان ها به ویژه استان های برخوردار از جمله البرز، تهران و مازندران از خراسان رضوی پیشی گرفتندو در این میان برخی عوامل از جمله دوری از مرکز و نداشتن نماینده در تیم ملی باعث شدتا شاهد سیر نزولی این رشته در خراسان رضوی باشیم. «حسین حسین زاده» در خصوص برنامه های ارتقای تکواندوی استان افزود: در سال گذشته و با ورود جدی تر وپشتوانه سازی و اقدامات مثبتی از جمله برگزاری 50 مسابقه در استان-که یک رکورد محسوب می شود-کمک شد تا افرادی از دل همین مسابقات شناسایی و به اردو دعوت شوند. به طوری که توانستیم در مسابقات کشوری، موفق به کسب یک مقام چهارمی در مسابقات جوانان کشور در بخش بانوان، ویک مقام هفتمی کشور در بخش آقایان در بین 33 استان شویم.وی درخصوص نتایج مسابقات ورزشکاران خراسانی در مسابقات بین المللی گفت: اواخر سال گذشته وبرای اولین بار در تاریخ تکواندوی استان ،2اعزام جهانی در پاراتکواندوی آقایان واعزام ورزشکاران به پاراتکواندوی بین قاره ای درآفریقا داشته ایم،که ره آورد آن یک مقام دومی انفرادی ومقام اول تیمی بود. در سال جاری برای اولین بار توانستیم با حدود 8 مدال در مسابقات سبک"هان مادانگ"رکورد بزنیم و جالب تر آن که توانستیم تک مدال طلا توسط ورزشکاری از گناباد ویک مقام سومی کشور را کسب کنیم.
راهکارهای غلبه برمشکلات
رئیس هیئت تکواندوی استان درباره برنامه های آینده هیئت،برای ارتقای سطح فنی، کیفی وکمی تکواندو گفت:اولویت اول هیئت،توجه به بخش قهرمانی است ودر این راستا وبرای ارتقای سطح کمی وکیفی،برنامه ریزی جامع وبسیار خوبی در بعد فنی وقهرمانی با درنظر گرفتن جوایز نقدی در سال جاری پیش بینی شده است.به طوری که برای مدال آوران کشوری به ترتیب 8 ،6و4 میلیون ریال تعیین شده،که نسبت به قبل از افزایش 100 درصدی برخوردار است. وی افزود: همچنین به مربیانی از استان که بتوانند صاحب مقام تیمی کشور شوند،بین 150 میلیون تا 40 میلیون ریال پاداش پرداخت خواهد شد."حسین زاده" به آمار ورزشکاران تکواندوی استان اشاره کرد وبیان داشت:طبق سامانه فدراسیون ،25 هزار تکواندوکار دختر و پسر در مقاطع مختلف در استان داریم که 14 هزار نفر آنها فعال هستند وبیشترین ورزشکاران نیز در مشهد فعالیت دارند.
ضرورت استعدادیابی علمی
وی در پاسخ به سوالی درباره راهکارهای کشف استعدادهای این رشته در استان خاطرنشان کرد:در سال گذشته ،یک دوره کلاس مربیگری بین المللی استعدادیابی در تهران برگزار شد و مسئول استعدادیابی استان در این کلاس شرکت کرد و دوره های مختلف را با موفقیت پشت سر گذاشت و در حال حاضر نیز مشغول شناسایی استعدادها می باشد و در همین راستا، دستگاه ویژه ای برای «پیکر سنجی» از فدراسیون خریداری کرده ایم،تا به صورت علمی وتخصصی استعدادیابی دقیق تر انجام شود. در شهرستان ها هم کمیته های استعدادیابی فعال است و نسبت به شناسایی ورزشکارانی که استعداد دارند،برنامه ریزی لازم انجام می شود. همچنین تفاهم نامه ای با آستان قدس،بسیج،آموزش وپرورش ودانشگاه فردوسی منعقد شده تا به صورت اصولی از سنین پایه کار شود.
رشته ای بی خانه
«حسین زاده» می گوید:متاسفانه رشته ما از محروم ترین رشته های ورزشی استان است. رئیس هیئت تکواندوی استان در خصوص امکانات وشرایط موجود نسبت به سایر هیئت ها گفت: در حوزه فضای ورزشی و مالی از محروم ترین هیئت ها هستیم .به طوری که از داشتن یک «خانه تکواندو» حتی در مرکز استان بی بهره می باشیم وتنها فضایی که در اختیار ما قرار دارد،یک سالن استیجاری است که به همت اداره کل ورزش وجوانان در راستای تبصره وماده 88 واگذار شده است.مصرانه دنبال یک قطعه زمین هستیم و چنانچه زمینی واگذار شود،مشکلی برای ساخت وتجهیز آن نداریم .چون رایزنی وپیش بینی های لازم با ادارات مختلف وبخش خصوصی وخیران شده است.«حسین حسین زاده» هدف از سفرهای شهرستانی را شناخت بیشتر از نقاط ضعف وقوت برشمرد وبیان داشت:در هیئتهای برخی شهرستان ها شرایط مطلوبی حاکم نیست و چون شعار هیئت استان،توجه به شهرستان ها وتمرکز زدایی از مرکز استان است،تاکنون به 12 شهر استان به همراه اعضای هیئت سفر کرده ایم که بسیار تاثیر گذار بوده است. وی اضافه کرد: اهمیت دادن به شهرستان ها چه دربعد ورود قهرمانان شهرستانی به تیم استان،تحت پوشش قرار دادن آنان ،توجه به ورزشکاران پایه،اعزام مربیان از مرکز استان به شهرستان ها برای ارتقای کیفی ورزشکاران،همدلی وهمفکری بین سازمان های مختلف با هیئت های شهرستانی،شناساندن تکواندو وهمگانی کردن آن در دید مسئولین ومردم وتشویق خانواده ها ،ایجاد حرکت وجنبش وجوشش در هیئت ها و خروج ازحالت رکود و رخوت وبررسی عملکرد هیئت ها از جمله انگیزه های سفر به شهرستان هاست. وی همچنین برگزاری مسابقات مهم کشوری واستانی در شهرستان ها را از عوامل موثر در توسعه وارتقای کمی وکیفی تکواندو عنوان وخاطرنشان کرد: آمادگی برگزاری بخشی از آزمون های کمربند را در شهرستان هایی که متقاضی باشند،داریم. وی افزود:برای رفع نقاط ضعف وتقویت نقاط قوت،قصد داریم استان را به 4 منطقه تقسیم ،ودر هر منطقه نماینده تام الاختیار تعیین نماییم تابا رصد موارد یاد شده،هر ماهه گزارش جامعی از روند فعالیت ها،داشته باشیم تا بر این اساس مشکلات به حداقل برسد.
مسابقات روستایی کشور در آینده نزدیک در مه ولات برگزار می شود
حسین زاده گفت: اولین دوره مسابقات تکواندوی روستایی کشور در شهرستان مه ولات درآینده نزدیک برگزار خواهدشد و هماهنگی های لازم با هیئت بومی ومحلی استان نیز انجام شده است.همچنین در سال جاری تعداد 10 تیم از استان خراسان رضوی در مسابقات لیگ های کشوری در مقاطع مختلف سنی حضور خواهند یافت.
رئیس هیئت تکواندوی استان در خصوص شهرستان های موفق استان بیان داشت:شهرستان های تربت حیدریه،نیشابور،قوچان،تربت جام ودرگز از شرایط خوبی برخوردارند،و تربت حیدریه نیز به عنوان یک وزنه سنگین در تکواندوی استان مطرح و از رشد فزاینده ای برخوردار می باشد. دراین رشته باحضور حسین ذاکری در راس هرم این هیئت،تربت حیدریه از فعال ترین هیئت های استان محسوب می شود.وی عملکرد رئیس اداره ورزش وجوانان این شهرستان را نیز از عوامل موفقیت ورزش در این شهرستان نامید وحضور وی را برای ورزش شهرستان مغتنم ارزیابی کرد وگفت:این شهرستان شایسته داشتن خانه تکواندویی آبرومند ودر شان وجایگاه فعالیتی که دارد هست که امیدوارم با اختصاص زمینی بزرگ ومناسب بتواند به حقش برسد.