تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
داوطلب ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، آیت ا... علم الهدی:
تعداد بازدید : 9
انتخابات تکلیف شرعی مردم است
آیتا... سید احمد علم الهدی در گفت و گو با خراسان با اشاره به ضرورت های مشارکت در ساحت های مختلف انتخابات از جمله مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: عزیزان من، انتخابات، تعیینکننده تکلیف شرعی ماست. اصل تفاوت اندیشه سیاسی اسلام با اندیشه سیاسی لیبرال دموکراسی هم به این است که آن جا مشارکت سیاسی را به منزله حق تلقی میکنند که هرکس آزاد است رأی بدهد یا ندهد و یعنی از حق خود استفاده بکند یا نکند. اینجا اما مشارکت سیاسی مثل یک تکلیف است که اگر کسی مشارکت نکند، از نظر فقه سیاسی گنهکار است چون ترک واجب کرده و مشارکت سیاسی هم مثل نماز یا هر واجب شرعی دیگر ضرورت پیدا می کند.
وی افزود: اینجاست که بحث انتخابات مطرح میشود چون امکان ندارد مردم بتوانند در همه شئون و امور سیاسی دخالت کنند و بنابراین باید عرصهای فراهم باشد تا نمایندگانی تعیین شوند که از طرف مردم، به وظایف سیاسی و حاکمیتی خود عمل کنند. حالا مجلس شورای اسلامی در عرصه برنامه ریزی، دولت در عرصه اجرا و خبرگان در عرصه تعیین مهمترین جایگاه اثرگذار نظام یعنی رهبری؛ اما در هر حال، نمایندگان ملت تکلیف دارند همان سیاستی را دنبال کنند که مردم خواهان آن هستند.
آیتا... علم الهدی این را هم گفت که درباره نامزدها هیچ نظری نمیدهد و پیش از این هم اعلام کرده که کوچکترین دخالتی در انتخابات ندارد اما نکته موردتأکید وی ناظر بر این بود که انتخابات باید در هر حالت آزاد باشد و نفوذ هیچکس در آن، زمینه ساز تبلیغات ناعادلانه برای فردی نشود. امام جمعه مشهد ادامه داد: با این حال، آن چه مسلم است، این است که مردم اگر بخواهند کسی را انتخاب کنند که زاویه با رهبری با ولایت دارد، بدانند نیرویی را به کار می گیرند که موردطمع دشمنان قرار خواهد گرفت زیرا با سازوکاری که در این نظام وجود دارد و زمینه ای که برای شورای نگهبان و سایر نهادهای محافظ قانون فراهم شده، امکان ندارد آمریکا و دشمنان ملت بتوانند کسی را بفرستند که نیروی نفوذی آن ها باشد. این مسلم است اما هنوز این امکان وجود دارد آن ها از داخل بدنه قوا و نهادهای حاکمیتی نیرو به استخدام خود دربیاورند و در این شرایط هرکس مقابل با رهبری باشد یا حتی زاویهای با این منطق داشته باشد، بهترین گزینه برای این تطمیع یا تهدید خواهد بود.
آیتا... سید احمد علم الهدی در سال ۱۳۲۳ شمسی در یکی از خانوادههای مذهبی و اهل علم مشهد به دنیا آمد. وی در پانزده سالگی تحصیلات حوزوی خود را در نزد عالمان اندیشمند حوزه علمیه مشهد نظیر مرحوم ادیب نیشابوری و آیت ا... مدرس یزدی آغاز کرد و در درس خارج فقه و اصول از آیات عظام سید محمدهادی میلانی، میرزا علی آقا فلسفی و حاج شیخ حسین وحید خراسانی بهره گرفت. ضمن اینکه از همان ابتدای ورود به سلک روحانیت به امر خطابه و تبلیغ اهتمام ورزید.
وی در سال ۱۳۵۳ به تهران مهاجرت کرد و در مدت حدود سی سال حضور در تهران به کارهای مختلف تبلیغی و مبارزاتی مشغول بود. مهمترین فعالیت این دوران تأسیس دانشگاه امام صادق علیه السلام و تصدی معاونت آموزشی آن بوده است.
آیت ا... علم الهدی در سال ۱۳۸۴ با حکم مقام معظم رهبری به عنوان امام جمعه مشهد منصوب شد و به موطن اصلی خود مراجعت کرد و در کنار وظیفه امامت جمعه، تدریس در حوزه علمیه و برگزاری جلسات تفسیر قرآن برای عموم مردم را در دستور کار خود قرار داد که پس از گذشت ۱۸ سال همچنان به طور منظم و پیوسته ادامه دارد.
از مهمترین فعالیت های اجتماعی آیت ا... علم الهدی در مشهد تأسیس ستاد ساماندهی فرهنگی حاشیه شهر است که آثار آن در از بین رفتن بخش قابل توجهی از محرومیت های امنیتی، فرهنگی و اقتصادی مناطق حاشیه شهر مشهد ظهور و بروز یافته است.
آیت ا... علم الهدی پس از درگذشت مرحوم آیت ا... طبسی از سوی مقام معظم رهبری به عنوان نماینده معظم له در استان خراسان رضوی انتخاب شد.
عضویت در شورای عالی حوزه علمیه خراسان و نمایندگی مردم خراسان رضوی در ادوار چهارم و پنجم مجلس خبرگان رهبری از دیگر مسئولیت های وی بوده است
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
داوطلب ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، آیتا... غلامرضا مغیسه
تعداد بازدید : 6
جایگاه خبرگان رهبری به بلندای اهمیت ولایت فقیه است
آیتا... مغیسه، داوطلب ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری گفت: جایگاه خبرگان رهبری بسیار مهم و به بلندای اهمیت خود مسئله ولایت فقیه و رهبری در نظام اسلامی است.
آیت ا... غلامرضا مغیسه در سال ۱۳۳۷ در روستای مغیسه از توابع شهرستان داورزن کنونی، که آن زمان بخشی در تابعیت شهرستان سبزوار بود، چشم به جهان گشود. وی در سال ۱۳۵۰ با ورود به حوزه علمیه مشغول به تحصیل علوم دینی شد.
آیتا... مغیسه سطوح حوزوی را نزد اساتیدی همچون حضرات آیات ستوده، سید ابوالفضل موسوی تبریزی و مرجع عالیقدر آیتا... فاضل سپری کرد و رسائل، مکاسب و کفایه را نزد این علمای بزرگ فرا گرفت.
سوابق علمی و اجرایی
این داوطلب ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری دروس سطح خارج حوزه علمیه را نزد آیات عظام وحید خراسانی و آقا میرزا جواد تبریزی گذراند، تفسیر را در خدمت آیتا... مشکینی، فلسفه و منظومه را نزد استاد دکتر احمد بهشتی و مرحوم آیتا... انصاری شیرازی و اسفار ملاصدرا را در خدمت حضرات آیات حسن زاده آملی و جوادی آملی آموخت.وی صاحب تالیفاتی است که کتاب ولایت در کتاب و سنت، رجعت از نگاه عقل و دین و مقالاتی شامل رابطه جبرئیل و پیامبر در نقد نظرات دکتر عبدالکریم سروش از آن جمله است.
آیتا... مغیسه به موازات تحصیل در حوزه علمیه، فعالیت خود را در زمینه تدریس نیز آغاز کرد که تاکنون ادامه دارد. وی بیش از ۲۰ سال در سطوح عالی خارج قم و در حوزه علمیه سبزوار تدریس فقه و اصول خارج را برعهده داشته است. همچنین استاد داور پایاننامههای سطوح سه و چهار حوزه های علمیه قم و مشهد است.وی سابقه قضاوت در دستگاه قضا به مدت ۲ سال و نیز فعالیت های فرهنگی و تبلیغی در ایام ماههای محرم و رمضان را در کارنامه دارد. همچنین از سال ۵۴ به مدت ۲۰ سال به عنوان روحانی کاروان حج با بعثه مقام معظم رهبری همکاری داشته است که این همکاری در سازمان حج با آموزش و تربیت روحانی تداوم یافته است. همچنین امامت جمعه سبزوار از سال ۹۵ تاکنون برخی از فعالیت های اجرایی وی به شمار می رود.این داوطلب نمایندگی ششمین دوره مجلس خبرگان که در دی ماه سال ۱۳۹۵ به عنوان امام جمعه شهر سبزوار منصوب و معرفی شد بیش از سه دهه در قم به تدریس علوم دینی مشغول بوده و طی یک دهه گذشته با تکیه بر کرسی درس خارج فقه و اصول به نشر معارف اسلامی همت گماشته است.
جایگاه و کارکرد مجلس خبرگان
آیتا... مغیسه در تشریح جایگاه و اهمیت مجلس خبرگان در گفتوگو با ایرنا گفت: جایگاه خبرگان رهبری بسیار مهم و به بلندای اهمیت خود مسئله ولایت فقیه و رهبری در نظام اسلامی است. همانگونه که مسئله رهبری و ولایت فقیه در استحکام نظام بسیار موثر است، جایگاه مجلس خبرگان رهبری هم مبتنی بر آن و بسیار مهم است.
وی افزود: مجلس خبرگان رهبری طبق اصل ۱۰۷ و ۱۰۸ و اصول دیگر قانون اساسی موضوع مهمی چون انتخاب جانشین رهبری و نظارت بر استمرار اوصاف لازمه رهبری را در رهبر نظام برعهده دارد.
آیت ا... مغیسه بیان کرد: خبرگان رهبری علاوه بر وظایف قانونی خود، طبق رهنمودهای رهبر انقلاب باید مطالبات مردم را نیز به مسئولان بالادست کشوری منتقل کنند و پیگیر مطالبات همه مردم باشند. بنده در جایگاه امامت جمعه به مطالبات کلی هماستانیهای عزیز آگاه و از طریق جلسات با ائمه جمعه استان نسبت به مطالبات مردم شهرستانهای استان مطلع و واقف هستیم.
ضرورت شرکت در انتخابات
نامزد ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری استان خاطرنشان کرد: با توجه به این جایگاه والای خبرگان رهبری، امت انقلابی و هماستانیهای عزیز که در خراسان رضوی زندگی میکنند باید توجه به این موضوع داشته باشند و آن را مورد توجه جدی قرار دهند.وی افزود: همه بزرگانی که شرایط رای دارند باید به انتخابات خبرگان رهبری همچون انتخابات مجلس شورای اسلامی اهمیت بدهند و با توجه به این جایگاه والای خبرگان رهبری، امت انقلابی و هماستانیهای عزیز که در خراسان رضوی زندگی میکنند باید توجه به این موضوع داشته باشند و آن را مورد توجه جدی قرار دهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.