روسای ادارات آب و فاضلاب، محیط زیست و امور منابع آب کاشمر در جلسه شورای شهر تاکید کردند:
تعداد بازدید : 12
ضرورت صیانت از منابع آب در احداث مسکن ملی کاشمر
سیدهادی مهدیان/ شهریورماه سال گذشته بود که با حضور استاندار خراسان رضوی کلنگ احداث واحدهای مسکونی طرح ملی مسکن در سایت 34 هکتاری اراضی واقع در ضلع شمال شرقی شهر کاشمر به زمین زده شد و همزمان در فضای مجازی مطالبات و موضوعاتی درخصوص جانمایی و خطر تهدید آلودگی منابع آبی مطرح شد و در راستای اطمینان به شهروندان در صورتجلسه ای که به امضای مسئولان دستگاه های متولی از جمله آب و فاضلاب، محیط زیست، آب منطقه ای و ... رسیده بود، آمده بود که با رعایت الزامات از جمله اجرای سیستم فاضلاب و حفظ مسیل، تهدید و خطری وجود ندارد، اما با توجه به ادامه دار بودن این موضوع و راه اندازی کارزاری برای جلوگیری از اجرای این طرح، اعضای شورای شهر کاشمر در جلسه قبلی خود بر اساس درخواست شهروندان و دغدغه ای که در این عرصه وجود داشت، مصوب کردند که در جلسه آینده شورا با دعوت از روسای آب و فاضلاب، حفاظت محیط زیست و امور منابع آب کاشمر این دغدغه را پیگیری کنند.
شائبه آلوده شدن منابع آبی
رئیس شورای شهر کاشمر در جلسه علنی با اشاره به این که تامین مسکن یکی از وظایف دولت است، گفت: اگرچه طرح نهضت ملی مسکن همزمان با سراسر کشور در کاشمر در دست اجراست، اما گویا جانمایی برای اجرای این طرح شائبه هایی ایجاد کرده است. علی اصغر مرادزاده با اذعان به این که موضوع جانمایی مسکن ملی در کاشمر در جلسات مکرر و شورای مسکن تبیین شده است، افزود: برخی از شهروندان مدعی هستند که احداث مسکن در محل فعلی، موجب آلوده شدن آب شرب شهر می شود، لذا به عنوان نمایندگان مردم در شورای شهر انتظار داریم، دستگاه های متولی به صورت کاملا شفاف در این خصوص اظهار نظر کنند.
الزام به اجرای شبکه فاضلاب
مدیر آب و فاضلاب کاشمر با اشاره به این که بحث مسکن ملی در این شهرستان از حدود یک و نیم سال قبل شروع شده است، گفت: با توجه به ثبت نام 8 هزار متقاضی مسکن در کاشمر، در جلسات متعددی موضوع تامین آب مورد نیاز مورد بررسی قرار گرفت که بعضا به دلیل مشکل سند یا موقوفه بودن اراضی انجام نشد. سیدمهدی عراقی زاده با بیان این که در نهایت سه نقطه در مجاورت بیمارستان ابوالفضل(ع)، چهارده معصوم و مجموعه 34 هکتاری برای احداث مسکن پیشنهاد شد، اظهار کرد: در کمیته ایمنی آب موضوع احداث مسکن در سایت 34هکتاری مطرح شد که به دلیل مجاورت با دو حلقه چاه آب شرب مخالفت شد، اما عملا مشکل حادی وجود نداشت که اگر اجرا نمی شد، بهتر بود. وی با اذعان به این که بر اساس نظریه کارشناسی، مشکل حادی با احداث مسکن در ضلع شمال غربی وجود ندارد، بیان کرد: در این راستا و با دستور فرماندار وقت به منظور پایان دادن به اعتراضات فضای مجازی و اطمینان دادن به شهروندان، صورتجلسه ای با امضای دستگاه های متولی منتشر شد و در آن اجرای سیستم فاضلاب به منظور جلوگیری از احتمال آلوده شدن منابع آبی جزو الزامات مهم و ضروری قرار گرفت. مدیر آب و فاضلاب کاشمر با اشاره به این که امضاکنندگان صورتجلسه با اجرای این الزام قانونی ، با احداث مسکن در این نقطه شهر موافقت کردند، خاطرنشان کرد: اجرای پروژه فاضلاب در مجموعه 34 هکتاری بستر و زمینه ای برای اجرای فاضلاب در سایر نقاط شهر خواهد بود.
شبکه فاضلاب تا زمان تکمیل شدن واحدهای مسکونی اجرا می شود
وی با بیان این که هم اکنون با تهیه اسناد طرح آب رسانی، با تامین اعتبار 26 میلیارد ریالی، لوله های مورد نیاز خریداری شده است، اظهار کرد: درخصوص اجرای سیستم فاضلاب در این مجموعه، معاون عمرانی استاندار در بازدیدی که از پروژه داشت و در جلسات شورای مسکن خراسان رضوی برای تامین اعتبار مورد نیاز قول مساعد داد. در این راستا نیز سند طرح فاضلاب شهری حدود یک ماه و نیم قبل تهیه شده و طی نامه ای به معاون استاندار اعلام کردیم که اجرای این طرح به بیش از 5 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و بر اساس پیگیری هایی که به تازگی داشتیم در مرحله تامین اعتبار قرار دارد. عراقی زاده با تاکید بر این که تا زمان تکمیل شدن خانه ها، سیستم فاضلاب نیز اجرا می شود، تصریح کرد: تصفیه خانه فاضلاب پس از رفع نواقص فنی به لحاظ محیط زیست در یک مکان مناسب جانمایی و با تامین اعتبار 100 میلیارد تومانی احداث می شود. وی با یادآوری این که با اجرای شبکه فاضلاب، مشکل زیست محیطی برای سفره های آبی وجود نخواهد داشت، افزود: تصمیماتی که امروز گرفته می شود، نباید طوری باشد که آیندگان بگویند به خاطر خانه دار شدن هزار خانوار، آب شرب 160 هزار نفر آلوده شد.
مدیر آب و فاضلاب کاشمر با بیان این که 80 درصد شهر کاشمر دارای بافت درشت دانه است و آب به راحتی به سفره های زیرزمینی نفوذ می کند، گفت: منطقه شهید صادقی یکی از مناطقی است که در دو قدمی یکی از چاه ها واقع شده که تاکنون هیچ کس برای آن چیزی نگفته است. وی با اذعان به این که تمامی شهرهایی که پروژه فاضلاب آن در دست انجام است، دارای ردیف ملی است، تصریح کرد: با توجه به این که دولت خودش را مکلف به تخصیص اعتبار تا تکمیل شدن پروژه می داند، ضروری است که پیگیری اختصاص ردیف اعتبار ملی برای پروژه فاضلاب در دستور کار قرار گیرد و در روند اجرای آن تسریع شود. عراقی زاده با بیان این که فاضلاب برخلاف سایر پروژه ها زمانی قابلیت بهره برداری دارد که به صورت کامل تکمیل شود، اظهار کرد: چند سال قبل به دلیل وجود سرمایه گذار، به دنبال اعتبار دولتی و ردیف ملی نرفتند و با توجه به مشکلاتی که برای سرمایه گذار به وجود آمده، این پروژه رها شده است.
برای سایت 34 هکتاری استعلامی از محیط زیست گرفته نشده است
رئیس حفاظت محیط زیست کاشمر نیز با اذعان به این که برای سایت 34 هکتاری اراضی طرح نهضت ملی مسکن، استعلامی از محیط زیست گرفته نشده است، گفت: برای احداث مسکن در اراضی 180 هکتاری ضلع غربی جاده کارخانه آسفالت مخالفت کردیم. جواد علیپور با اشاره به این که برای اراضی 188 هکتاری در ضلع شمالی جاده مشهد در مجاورت زندان در دست احداث درخواست استعلام شد، افزود: اگرچه پاسخ اولیه محیط زیست به این استعلام منفی بود، اما در جلسه ای که با حضور معاون استاندار برگزار شد، اعلام شد که این زمین تنها گزینه است و الزامات را اعلام کنید تا در صورت احداث آن رعایت شود. وی تصریح کرد : با اجرای طرح فاضلاب به عنوان یکی از الزامات، مانعی در احداث مسکن در این اراضی وجود ندارد.
اعتراض به آسفالت کردن یک مسیل
رئیس امور منابع آب کاشمر نیز با تاکید بر این که صحبت های کارشناسی که مطرح می کنیم، خریدار ندارد، اما شورای شهر نهادی است که می تواند دلسوزانه ترین تصمیمات را برای شهر و شهروندان بگیرند، گفت: ما درخصوص آب های زیرزمینی، دغدغه چندین برابری نسبت به سایر دستگاه ها داریم که موضوع آلودگی و تغذیه سفره های زیرزمینی مهم ترین آن است. حسین حکمتی فر با اشاره به این که با دو جانمایی که برای اجرای نهضت ملی مسکن در کاشمر انجام شده، کاملا مخالف بودیم،اظهار کرد: مجموعه 34 هکتاری خیلی وقت قبل به شهر الحاق و به تازگی بحث تغییر کاربری آن انجام شده است. وی با بیان این که یکی از مسیل ها در دست آسفالت است و نسبت به آن نیز اعتراض کردیم، اما کسی تحویل نگرفته است، اظهار کرد: اگرچه جانمایی انجام شده دارای مزایایی است، اما در شرایطی که منابع آبی در خطر تهدید خشکسالی قرار دارد، جانمایی فنی و کارشناسی انجام نشده به خصوص سایت 188 هکتاری که در ضلع شمال جاده مشهد جانمایی شده است. رئیس امور منابع آب کاشمر با تاکید بر این که در جانمایی انجام شده مخالف کامل آن هستیم، گفت: با توجه به این که راهی وجود نداشته است، الزاماتی تعیین کردیم که اگر رعایت شود، مشکلی وجود ندارد، اما متاسفانه اولین مورد از این الزامات رعایت نشده است و امروز شاهد آسفالت کردن مسیل هستیم.