آغاز برداشت گندم در تربت جام
حقدادی/ مدیرجهاد کشاورزی تربت جام گفت: عملیات برداشت محصول راهبردی گندم از سطح 11هزار و 300 هکتار از اراضی تربت جام از امروز در تربت جام آغاز و پیشبینی می شود بیش از هزار تن گندم در این شهرستان تولید شود. به گزارش خراسان رضوی، باقر خدادادی با اشاره به خسارت 25درصدی به مزارع گندم افزود: خسارت به مزارع گندم در مناطق مختلف شهرستان متفاوت و بین 20 تا 30 درصد بوده اما مزارع جو دچار خسارت های بسیاری شده است.
وی با اشاره به خرید تضمینی گندم اظهار کرد: امسال حدود 40 هزار تن گندم در تربت جام تولید خواهد شد که از این میزان حدود ۳۳ هزار تن آن خرید تضمینی خواهد بود. مدیرجهاد کشاورزی تربت جام با بیان این که سطح زیر کشت گندم امسال نسبت به سال گذشته 8 درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: برداشت گندم در تربت جام از ششم خرداد شروع می شود و دو مرکز خرید تضمینی در شهرستان آماده دریافت گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در قالب خرید تضمینی است.
معاون بهره برداری و توسعه آبفای استان:
تنش آبی در ۵۸ روستای قوچان
ایشان زاده / معاون بهره برداری و توسعه آبفای خراسان رضوی در گفتوگو با خراسان رضوی اظهار کرد: ۵۸ روستا در شهرستان قوچان با تنش آبی مواجه شده است.
مهدی جهان طلب افزود: ادامه خشکسالی ها و کاهش بارندگی ها هر سال مشکلات در حوزه تامین آب را بیشتر کرده و قوچان نیز با این مشکل مواجه است؛ به طوری که دبی مجاز بهره برداری از چاه ها ۴۱۲ لیتر بر ثانیه بوده اما اکنون این میزان به ۲۲۰ لیتر رسیده که به حدود نصف، کاهش یافته است. وی با بیان این که آب شرب شهر قوچان از ۲۲ حلقه چاه ، یک رشته قنات و مقداری از سد تبارک تامین می شود، افزود: ۵۸ روستا در شهرستان قوچان با تنش آبی مواجه شده اند که برای تامین آب شرب آنها ، آبرسانی با تانکر انجام می شود. معاون بهره برداری وتوسعه آبفای خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای تامین آب شرب و کاهش این مشکل و جلوگیری از رسیدن به مرحله بحرانی ، اقداماتی چون حفر چاه عمیق برای تامین آب شرب شهر و حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق در روستاهای واقع در دشت مشهد و قوچان ،
لای روبی و... از جمله موارد لازم و مدنظر است.
۱۶۶ مصوبه ستاد تسهیل استان برای نیشابور، فیروزه و زبرخان
شجاعی مهر/ معاون برنامه ریزی فرمانداری نیشابور در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان که با محوریت شهرستان های نیشابور، فیروزه و زبرخان در نیشابور برگزار شد، با اشاره به تشکیل ستاد تسهیل استان در نیشابور با هدف حضور مدیران در میان مردم و صنعتگران و کشاورزان برای پیگیری و حل مشکلات، گفت: در این جلسات معاون امور هماهنگی اقتصادی استانداری، مدیر کل صمت، دبیر کمیسیون بانک های استان و۷ سرپرست بانک ها، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، مدیر شرکت شهرک های صنعتی استان، فرمانداران فیروزه و زبرخان و نماینده مردم نیشابور در مجلس به همراه تعداد دیگری از مدیران استانی و شهرستان نیشابور حضور داشتند . به گزارش خراسان رضوی، مسعود اکبری خاطرنشان کرد: ستاد تسهیل استان برای نیشابور، فیروزه و زبرخان، 166 مصوبه داشت که ۱۰۰ مورد آن شامل امور بانکی می شد که از این موارد ۴۱ فقره تسهیلات کشاورزی بود. همچنین ۴۰ مصوبه در امور زیربنایی و انرژی، ۱۷ مصوبه در امور مالیاتی و ۹ مصوبه در حوزه مشکلات کشاورزی بود.
وی اظهار کرد: همچنین در جلسهای که در حاشیه این ستاد برگزار شد، در حوزه سرمایه گذاری و گردشگری، چهار موضوع مهم مطرح و برای تایید به استان ارسال شد که به محض تایید جزئیات آن اطلاع رسانی خواهد شد.
اکبری بیان کرد: یکی دیگر از مصوبات مهم ستاد تسهیل در نیشابور، واگذاری اجرای امهال وام های کشاورزی به کارگروهی در شهرستان بود که پیش از این حتما باید در استان تایید می شد و این کار فرایند رسیدگی به کار کشاورزان را بسیار کوتاه می کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: سرمایهگذاری خارجی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل از آن در استان ۵/۳ برابر و به میزان ۳۰۰ میلیون دلار بود. ابوالفضل چمندی افزود: توجه ویژه به راهگذرها و بخشهای تجاری مانند سرخس و باجگیران از سیاستهای اصلی ما بوده، به نحوی که میزان ترانزیت در استان از سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۱۰برابر افزایش یافته است. وی اظهار کرد: خراسان رضوی بیشترین سهم تجارت را با کشور افغانستان دارد و روابط دیپلماتیک منطقهای در بهبود روابط اقتصادی نقش مهمی دارد.