بخش عمده اشتغال ایجاد شده در استان در سامانه رصد ثبت نمی شود
تعداد بازدید : 4
چشمان کم سوی سامانه رصد اشتغال در استان
بهاره موفقی/ آن طور که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی اظهار می کند بخشی از دلایل اختلال در سرعت سامانه رصد اشتغال استان به لحاظ سیستماتیک به تهران مربوط می شود اما بخشی دیگر به نداشتن جدیت لازم اداره کار و سازمان صمت استان در پیگیری مشکلات این سامانه از تهران مربوط است. ضمن این که اداره کار باید با حضور در اتحادیه های صنفی آموزش دقیقی را در این خصوص ارائه می کرده است. مشکلات سامانه رصد تا آن جا بود که به تذکر استاندار خراسان رضوی به سازمان های مربوط در پنجاه و دومین نشست قرارگاه اشتغال خراسان رضوی در روز یک شنبه منجر شد. همه این ها درحالی است که مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار می کند: سامانه رصد مشکلی ندارد و اختلال در فرایند ثبت به این دلیل است که دستگاه های اجرایی نظارت بر کاربران را رها کرده اند و تذکر استاندار به دستگاه های اجرایی بوده است. این در حالی است که معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اذعان می کند که تذکر استاندار به اداره کار و سازمان صمت بوده است.سامانه رصد اشتغال در سال 1390 راه اندازی و در اسفند سال 1400 به روزرسانی شد و سامانه جدید رصد اشتغال شکل گرفت. با وجود گذشت این بازه زمانی از شکل گیری این سامانه، هنوز نقایصی وجود دارد که در برخی از استان ها روند ثبت اشتغال را با اختلال مواجه کرده است.
رتبه ششم استان در سامانه رصد اشتغال
ابوالفضل چمندی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی درباره مشکلات سامانه رصد می گوید: یکی از مشکلات این سامانه در استان ما این است که در فرایند ثبت، شماره تلفن شخص باید دقیقا منطبق با کد ملی باشد که در برخی موارد این گونه نیست و باعث شده این روند کند شود. همچنین کلمه کاربری و گذرواژه هایی که باید برای اصناف و اتحادیه های مختلف طراحی می کردند خیلی دیر به دست ما رسیده که به کندی سامانه رصد منجر شده است. مشکلات سامانه رصد را با وزارت کار در تهران مطرح کردیم و امیدواریم تا هفته آینده وضعیت ما مطلوب شود. هرچند از نظر عددی ما در کشور رتبه ششم را داریم. در فصل بهار با این که اشتغال خالص کل کشور وضعیت مطلوبی نداشت، اشتغال خالص در استان ما مثبت 69 هزار نفر بوده که عدد قابل ملاحظه ای است. طی 10 تا 12روز آینده آمار اشتغال تابستان هم اعلام می شود.
چمندی درباره دلایل مشکل در سامانه رصد می گوید: بخشی از آن به اداره کل تعاون و سازمان صمت در خراسان رضوی مربوط می شود که باید با جدیت بیشتری پیگیری می کردند تا این نقص ها زودتر مشخص و به تهران انتقال داده می شد. همچنین اداره کار باید در اتحادیه صنفی حضور می یافت و آموزش را دقیق تر و تسریع می کرد. بخشی هم به تهران مربوط
می شود که از ابتدا باید این مسائل پیش بینی می شد و آن را منوط به مواردی مثل تطبیق شماره تلفن کارگر با کد ملی اش نمی کردند.
ضعف نظارت دستگاه های اجرایی بر کاربران
محمد امین بابایی، مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز درباره سامانه رصد می گوید: سامانه رصد اشتغال مشکلی ندارد. در سامانه رصد پیگیری به این شکل است که کاربر از سه فیلتر باید عبور کند تا اجازه ثبت نام داده شود. هر کدام از این سامانه ها به هر دلیلی خطا بدهد، دیگر نمی توانید اطلاعات را در سامانه رصد ثبت کنید. دستگاه های اجرایی به محض این که یکی از این ها خطا می دهد، می گویند سامانه مشکل دارد، در حالی که این گونه نیست. وی در پاسخ به این سوال که اگر سامانه مشکل ندارد پس علت تذکر استاندار چه بوده است، می گوید: تذکر استاندار به این دلیل است که طبق اعلام مرکز آمار 60 هزار اشتغال مثبت داشته ایم و دستگاه های اجرایی این 60 هزار نفر را شناسایی نکرده اند.
وی خاطر نشان کرد: دستگاه های اجرایی نظارت بر کاربران را در یک مقطعی رها کرده اند. ما نزدیک به 900 کاربر تعریف کردیم و اداره کار نمی تواند به تنهایی بر این ها نظارت کند. از اتاق اصناف خواسته ایم در سطح ملی پیگیری کند تا لینک ارتباط سامانه رصد با سامانه اصناف ایران یکی باشد که اطلاعات به صورت هوشمند از آن جا برداشته شود و به ثبت کاربری نیاز نباشد. اگر این اتفاق بیفتد قطعا سرعت عملکردمان بیشتر خواهد شد.بابایی درباره پیگیری مشکلات سامانه از تهران می گوید: تمام مشکلات به تهران در همین شش ماه اعلام شده و اسناد مکاتبات ما موجود است. ما برای کاربران دستگاه های اجرایی، آموزش گذاشتیم. نمی خواهم توپ را به زمین کسی بیندازم اما بحث این است که این نظارت باید توسط دستگاه های اجرایی انجام می شد. با تمام دستگاه های اجرایی مکاتبه کرده ام و کد کاربران آن ها را داده ام که مثلا چند روز است این کاربر وارد سامانه نشده که اطلاعات را وارد کند. حال چون کاربر کوتاهی کرده و ثبت نکرده است، نباید اداره کار و سازمان صمت را مقصر بدانیم. وی افزود: این که سرعت کم بود و در باره آموزش ها گیرایی آقایان کم و زیاد بوده و...قابل قبول است و باید نظارت ها بیشتر باشد و ما نباید به یک آموزش همگانی اکتفا می کردیم.
وی درباره عملکرد استان در سامانه رصد
می گوید: استان از لحاظ عملکرد ثبت شده در کشور رتبه ششم را دارد. بر اساس آمار ارائه شده در 9 مهرماه استان های تهران با 66 هزار و 833 نفر، خوزستان 32 هزار و 132 نفر، فارس 27 هزار و 522 نفر،کرمان 26 هزار و 648 نفر، هرمزگان 25 هزار و 925 نفر و خراسان رضوی با 24 هزار و 512 نفر در رتبه های اول تا ششم هستند که در روز دوشنبه این آمار در استان ما به 25 هزار و 375 نفر رسیده است. ما از لحاظ اختصاص سهمیه 115 هزار نفر هستیم و بقیه استان های کشور زیر 80 هزار نفر هستند. ظرفیت ما در استان حداکثر 80 تا 90 هزار نفر در سال است.