معاون وزیر بهداشت در مشهد:
هنوز تا مهار کرونا در خراسان رضوی فاصله داریم
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: گرچه عملکرد استان خراسان رضوی در زمینه مدیریت کرونا مطلوب بوده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اوضاع بحرانی این بیماری مسلط است اما هنوز تا مهار بیماری در استان خراسان رضوی و کشور فاصله داریم. به گزارش ایرنا، دکتر قاسم جان بابایی روز گذشته در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونای استان که در مشهد برگزار شد، افزود: خراسا ن رضوی با وجود ویژگیهای منحصر به فرد خود، بهترین عملکرد را در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا داشته است. وی افزود: طی بیش از ۵۰ روز که از شیوع ویروس کرونا میگذرد، همکاری و هماهنگی میان استاندار خراسان رضوی و اعضای شورای اداری استان، آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مردم در مقابله با بیماری کرونا بسیار خوب و شایسته بوده است. وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی به دلیل وجود حرم مطهر رضوی، تعداد زیاد کارخانهها، حضور مسافران و تعدد سفر به این استان شرایط خاصی را نسبت به دیگر استانهای کشور دارد و هرگونه تصمیم گیری در زمینه بیماری کرونا باید در این استان به صورت مرحله به مرحله باشد. جانبابایی افزود: در طرح فاصله گذاری هوشمند، تعدادی از مشاغل و اصناف ضروری فعالیت خود را آغاز کردهاند و برای اطلاع از نتایج این طرح و بررسی آثار آن در میزان بیماری ۲ هفته زمان لازم است تا بتوان تصمیم های بعدی را اجرایی کرد. وی با تاکید بر این که هر گونه غفلت و اشتباه در تصمیم گیری ممکن است موجب بروز بحران شود، از مردم خواست برای فعالیت در دیگر مشاغل و اصنافی که هنوز فعال نشدهاند، صبوری کنند.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی استان خبر داد:
راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کرونا برای بیماران سرپایی
رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان از راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ در خراسان رضوی توسط این سازمان برای بیماران سرپایی خبر داد. دکتر شمسیان همزمان با افتتاح این آزمایشگاه در مشهد، گفت: خوشبختانه جهادگران پرتلاش پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی زودتر از دیگر واحدها، موفق به ساخت کیت تشخیص مولکولی این بیماری به عنوان نخستین کیت تشخیصی داخلی شدند که به تایید مرکز تشخیص سریع انستیتو پاستور ایران هم رسید. بنا به گفته دکتر شمسیان سازمان جهاددانشگاهی استان با همکاری معاونت درمان و گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،حمایت شورای شهر مشهد و مسئولان ارشد استان از ۲۵ فروردین، فعالیت خود را در زمینه بیماران سرپایی مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ آغاز کرد. به گفته وی، بیماران مشکوک به کووید۱۹ ابتدا باید با شمارههای 6-۳۱۹۹۷۶۰۴ تماس بگیرند تا پس از تکمیل اطلاعات لازم و شرححال برای انجام نمونهگیری به بیماران نوبت دادهشود. وی افزود: نمونهگیری از ترشحات نازوفارنکس و اوروفارنکس ( خلف حفره بینی و انتهای حفره دهان) انجام میشود.
هر آزمایش 390 هزار تومان
حمیدرضا بیدخوری معاون جهاد دانشگاهی استان در پاسخ به هزینه و مدت زمان پاسخ گویی این آزمایش به «خراسان رضوی» گفت: نتیجه این آزمایش ها طی 24 ساعت اعلام می شود و مبلغ دریافتی از مراجعان 390 هزار تومان تعیین شده که این عدد از تعرفه دولتی هم پایین تر است. وی افزود: هم اکنون ما توان انجام 50 تا 100 نمونه آزمایش را داریم و در صورت افزایش تقاضا انجام آزمایش به تعداد بیشتر نیز قابل انجام است البته به جز آزمایش مولکولی کووید 19، چهار آزمایش سرمی نیز انجام و نمونه خون مراجعان نیز گرفته می شود.
توزیع 50 هزار بسته معیشتی در ماه رمضان بین اقشار آسیب پذیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد نیز در بازدید از این آزمایشگاه، گفت: 50 هزار بسته معیشتی در حال آمادهسازی است که در ماه مبارک رمضان میان اقشار آسیب پذیر جامعه که حقوق ثابت ندارند، توزیع
می شود. امیدواریم با این مجموعه اقدامات بتوانیم در کنار مردم باشیم و رضایت آنان را کسب کنیم. رضا خواجه نائینی با اشاره به بازدیدش از این آزمایشگاه اظهارکرد: طرح آغاز شده توسط جهاد دانشگاهی، طرح خوبی است اما تفاوتهایی نیز با تستهای معمول دارد که مهم ترین آن، شناسایی ناقلان ویروس کرونا است.