
رئیس سازمان جهاددانشگاهی استان از راه اندازی آزمایشگاه تشخیص کووید ۱۹ در خراسان رضوی توسط این سازمان برای بیماران سرپایی خبر داد. دکتر شمسیان همزمان با افتتاح این آزمایشگاه در مشهد، گفت: خوشبختانه جهادگران پرتلاش پژوهشکده معتمد جهاددانشگاهی زودتر از دیگر واحدها، موفق به ساخت کیت تشخیص مولکولی این بیماری به عنوان نخستین کیت تشخیصی داخلی شدند که به تایید مرکز تشخیص سریع انستیتو پاستور ایران هم رسید. بنا به گفته دکتر شمسیان سازمان جهاددانشگاهی استان با همکاری معاونت درمان و گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد،حمایت شورای شهر مشهد و مسئولان ارشد استان از ۲۵ فروردین، فعالیت خود را در زمینه بیماران سرپایی مشکوک به ابتلا به کووید ۱۹ آغاز کرد. به گفته وی، بیماران مشکوک به کووید۱۹ ابتدا باید با شمارههای 6-۳۱۹۹۷۶۰۴ تماس بگیرند تا پس از تکمیل اطلاعات لازم و شرححال برای انجام نمونهگیری به بیماران نوبت دادهشود. وی افزود: نمونهگیری از ترشحات نازوفارنکس و اوروفارنکس ( خلف حفره بینی و انتهای حفره دهان) انجام میشود.
هر آزمایش 390 هزار تومان
حمیدرضا بیدخوری معاون جهاد دانشگاهی استان در پاسخ به هزینه و مدت زمان پاسخ گویی این آزمایش به «خراسان رضوی» گفت: نتیجه این آزمایش ها طی 24 ساعت اعلام می شود و مبلغ دریافتی از مراجعان 390 هزار تومان تعیین شده که این عدد از تعرفه دولتی هم پایین تر است. وی افزود: هم اکنون ما توان انجام 50 تا 100 نمونه آزمایش را داریم و در صورت افزایش تقاضا انجام آزمایش به تعداد بیشتر نیز قابل انجام است البته به جز آزمایش مولکولی کووید 19، چهار آزمایش سرمی نیز انجام و نمونه خون مراجعان نیز گرفته می شود.
توزیع 50 هزار بسته معیشتی در ماه رمضان بین اقشار آسیب پذیر
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، معاون مالی و پشتیبانی شهرداری مشهد نیز در بازدید از این آزمایشگاه، گفت: 50 هزار بسته معیشتی در حال آمادهسازی است که در ماه مبارک رمضان میان اقشار آسیب پذیر جامعه که حقوق ثابت ندارند، توزیع
می شود. امیدواریم با این مجموعه اقدامات بتوانیم در کنار مردم باشیم و رضایت آنان را کسب کنیم. رضا خواجه نائینی با اشاره به بازدیدش از این آزمایشگاه اظهارکرد: طرح آغاز شده توسط جهاد دانشگاهی، طرح خوبی است اما تفاوتهایی نیز با تستهای معمول دارد که مهم ترین آن، شناسایی ناقلان ویروس کرونا است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

استمرار بارش های بی سابقه در شهرستان ها و روستاهای خراسان رضوی به قطع آب شرب 600 خانوار روستایی و برق 12 روستاوانسدادبرخی محورها منجر شد و متاسفانه نوجوانی 13 ساله نیز در روستای ملک آباد رشتخواربه دلیل سقوط در سیلاب جان خودرا ازدست داد. در روستای زرداب سلامی خواف نیز یک راننده پراید در سیلاب جان خود را از دست داد.از سوی دیگر سازمان هواشناسی طی اطلاعیهای از تداوم فعالیت سامانه بارشی و احتمال وقوع سیلاب و آب گرفتگی معابر طی امروز در خراسان رضوی و 10 استان دیگر خبر داد .
سیدعلی حسین زاده رئیس جمعیت هلال احمر رشتخوار از غرق شدن نوجوان ۱۳ ساله در روستای ملک آباد رشتخوار بر اثر سقوط درسیلاب خبر داد و گفت:در پی تماس های مردمی، سه تیم امدادی برای خروج جسد این نوجوان به محل اعزام شدند و پس از دو ساعت جسد این نوجوان را از آب خارج کردند.متاسفانه این نوجوان برای تماشای سیلاب در اطراف یک بند که محل ذخیره علوفه دام بوده حضور داشته است و لغزندگی اطراف این مکان باعث سقوط این نوجوان در داخل آب و در ادامه مرگ وی شده است.ادامه بارندگی های شدید طی چند روز گذشته در نیشابور به وارد آمدن خسارت به تاسیسات جاده ای این شهر منجر شد. رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نیشابور در گفت وگو با خراسان رضوی با اعلام این خبر اظهار کرد: به دلیل بارندگی های شدید و وقوع سیلاب بیش از دو میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال به جاده های این شهرستان خسارت وارد شده است. مجید مفیدی فر افزود: سیلاب به ۱۵ جاده روستایی و شهری نیشابور خسارت وارد کرده و هم اکنون محور ارتباطی با تلاش راهداران به طور موقت بازگشایی شده است.سرپرست امور آب و فاضلاب نیشابور گفت: وقوع سیلاب شدید به مجتمع آب رسانی منطقه بزق که به روستاهای بزق، عطائیه،آستایش و شوررود آب رسانی میکند، خسارت وارد کرده است.سلطانی گفت: در این روستاها ۶۰۰ خانوار زندگی میکنند و تا زمان رفع مشکل، آب رسانی با تانکر انجام خواهد شد.علی محسنی فرزقی، مسئول اداره برق در رباط سنگ گفت: بر اثر رعد و برق شدید و باران، برق ۱۲ روستای بخش رخ تربت حیدریه شامل عمادیه، خرم، کامه علیا، قُجاق، نوری، مختاری، نسر، سربالا، اسدیه، معدن و پوستین دوز، کوهی و شیله گشاد قطع شد.مدیر جهاد کشاورزی رشتخوار گفت: بارندگیهای شدید چند روز گذشته، جاری شدن سیلاب و بارش تگرگ در رشتخوار باعث وارد آمدن خسارت سه میلیارد تومانی به بخش کشاورزی در این شهرستان شد.اعظمی گفت: جاری شدن سیلاب و بارش تگرگ به مزارع جالیز، کلزا، گندم، جو و زیره سبز در سطحی حدود ۳۰۰ هکتار از اراضی روستاهای احمدآباد و ملک آباد رشتخوار خسارت وارد کرده است. اکبری معاون وزیر راه از خسارت هزار میلیارد تومانی سیل و بارندگی های شدید به راه های کشور از ابتدای سال تاکنون خبر داد.وی در حاشیه بازدید از محور سبزوار - شاهرود گفت:از ابتدای امسال تاکنون پنج سامانه بارشی شدید در نواحی مختلف به جادههای کشور آسیب زده است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

بهبودی نیا - سرهنگ دهنوی رئیس پلیس راهور استان در باره زمان بازگشایی و ارائه خدمات مراکز تعویض پلاک در استان به «خراسان رضوی» گفت: هنوز هیچ دستوری مبنی بر شروع به فعالیت مراکز تعویض پلاک و مراکز آموزش رانندگی به دست ما نرسیده و تا اطلاع ثانوی این مراکز برای حفظ سلامت مردم تعطیل است. وی افزود: شروع به کار مراکز تعویض پلاک با شرایط ویژه ای همراه خواهد بود و قرار نیست در شرایط فعلی پس از شروع به کار مراکز تعویض پلاک تجمع در این مراکز ایجاد شود و یکی از پیشنهادهای ما به پلیس راهور کشوراین بوده که مالکان خودرو طبق شماره آخر پلاک در طول هفته به این مراکز مراجعه کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ویروس منحوس کرونا چند هفته ای است که بسیاری از صنوف را درگیر خود کرده که در این بین برخی فعالان از جمله سینماداران خیلی زودتر از دیگر مشاغل ناگزیر به تعطیلی کسب و کار خود شدند. تعطیلی کرونایی سینماها از 3 اسفندآغاز شد و ایام نوروز به عنوان بهترین زمان فروش فیلم ها و درآمدزایی سالن های سینمایی از دست رفت، حالا هم هنوز مشخص نیست این تعطیلی تا چه تاریخی ادامه خواهد داشت. سینماهای مشهد در سال های گذشته حدود 5/1 تا 2 میلیارد فروش نوروزی داشته اند که اگرچه بخش مهمی از آن متعلق به صاحبان فیلم ها بوده اما سهم سینماداران نیز قابل توجه بوده است، عددی که در اسفند و فروردین امسال به صفر رسیده و خسارت سنگینی را به بار آورده است. طی روزهای گذشته مسئولان اداره کل ارشاد استان اعلام کردند که گزارش خسارات صنف های مختلف از جمله سینماداران به وزارت ارشاد ارائه شده است. دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز 24 فروردین در توئیتی از پیگیری این موضوع خبر داد و نوشت :« نامه برآورد جامع خسارات حوزه فرهنگ، نشر، تئاتر، موسیقی، تجسمی، سینما، رسانه، آموزشگاهها، موسسات، کانونها و مشاغل مرتبط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آقایان جهانگیری و نهاوندیان ارسال شد. اصحاب فرهنگ و هنر منتظر خبرهای خوب از جلسه کمیته اقتصادی ستاد ملی کرونا هستند».
در این باره با دو تن از مدیران سینمایی استان گفت وگو کردیم تا آن ها از مشکلات خود و هم صنفانشان بگویند و تقاضای خود از مسئولان را مطرح کنند.
امیدواریم حمایت ها جوابگو باشد
«حیدر مرادی» سرپرست امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی که چند سینمای استان از جمله سینماهای هویزه، آفریقا و قدس مشهد زیرمجموعه مدیریت اوست می گوید : در تهران بنا بر صحبتی که آقای انتظامی رئیس سازمان سینمایی انجام داد قرار بود به ازای سالن های سینمایی که وجود دارد تسهیلاتی را در نظر بگیرند، بر این اساس برای هر سالن ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته بودند که اگر اشتباه نکنم به صورت وام4درصد و در شرایطی که تعدیل نیرو صورت نگیرد اختصاص یابد. وی ادامه می دهد : امیدوارم که حداقل حمایت از طرف وزارت ارشاد به نحوی باشد که جوابگوی بعضی از ضررهای بی سابقه تمامی اصناف و مشاغل به خصوص سینما که پیک کاری خود در اواخر اسفند و فروردین را از دست دادند، باشد.
تعدیل نیرو نداشتیم
حیدر مرادی همچنین می گوید : در روزهای نزدیک سال نو همه دوستان خودشان را آماده کرده بودند تا با فروش خوب فیلم و همچنین اکران نوروزی خوب بد جلف2، علاوه بر
در آمد همیشگی، پاداش هم دریافت کنند اما با شرایطی که پیش آمد حتی نگران از دست دادن کارشان شدند. با این شرایط و خسارات، قاعدتاً هر حمایتی صورت بگیرد قابل احترام است و در یاد و خاطره همه همکاران ما می ماند. مرادی البته بر این موضوع تاکید می کند که خوشبختانه در سینماهای تحت مدیریت حوزه هنری استان، به هیچ وجه تعدیل نیرو صورت نمی گیرد که خدایی نکرده فشار روانی به این عزیزان و خانواده هایشان وارد نشود.
زودتر از همه تعطیل شدیم، دیرتر از همه فعال خواهیم شد !
«فرزین جیرانی» مدیر پردیس سینمایی گلشن مشهد هم در این باره می گوید : با آمدن کرونا اولین حوزه ای که در کشور ما تعطیل شد سینماها، تئاترها و کنسرت های موسیقی بود، سه حوزه ای که در شرایط عادی هم از لحاظ اقتصادی دچار بحران بودند. حالا هم اگر بنا باشد فعالیت اصناف به صورت مرحله ای به حالت طبیعی برگردد، طبیعتا ما که اولین صنف بودیم، آخرین صنف برای فعالیت مجدد خواهیم بود، چون کار ما از کارهای جمعیتی است و زمانی دوباره به حالت قبل برمی گردد که دوره شیوع گسترده بیماری تمام شده باشد و مردم خیالشان راحت باشد.
وام 10 میلیونی برای سینماها؛ یک وام خنده دار !
جیرانی ادامه می دهد : معمولاً بهترین زمان فروش ما اسفند و فروردین است و متاسفانه امسال درآمد سینماها زیر صفر است! کارکنان سینماها بیکار شده اند و عملا بدون حقوق هستند.
وی درباره پیگیری ها برای جبران خسارت سینماداران می گوید : آن طور که در خبرها دیده ایم، گفته شده 10 میلیون وام به سینماهای خصوصی می دهند اما به این شرط که کارکنان را اخراج نکنند در حالی که مسئله فقط کارکنان سینماها نیستند، بلکه با این شرایط طبیعتاً سرمایه چند میلیاردی سینمادار به هیچ بازدهی نمیرسد. ضمن این که در مقابل ضرر اقتصادی سینماداران، 10 میلیون تومان مبلغی نیست که بتواند جوابگوی مشکلات و بحران های فعلی و پیش رو باشد. مدیر پردیس گلشن می افزاید: هم اکنون ما هیچ درآمدی نداریم و با این شرایط چگونه می توانیم حقوق کارکنان را بدهیم؟! کارکنان ما بیکار شدند و ناراحتیم، یعنی می بینیم به ما زنگ میزنند و می گویند ما در این شرایط چه کنیم، کار نداریم، پول اجاره خانه و خورد و خوراک را از کجا بیاوریم؟ ما هم مانده ایم، آن ها هم مانده اند. به نظر من باید مسئولان یک فکر جدی کنند، نه این که مبالغی را برای حمایت مطرح کنند که واقعا خنده دار است.
بدون شک دیگر مدیران سینمایی و کارکنان آن ها نیز دغدغه هایی مشابه دارند که باید گوش شنوایی برای آن باشد و برای پاسخ به آن چاره اندیشی شود. حالا چشم فعالان این حوزه به تصمیم ستاد اقتصادی کرونا دوخته شده است، تصمیماتی که باید منطقی باشد و بتواند خسارات واردشده را جبران کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اگرچه امسال کرونا مانع از برگزاری مراسم باشکوه بزرگداشت روز عطار شد اما صبح دیروز تعدادی از مسئولان شهرستان نیشابور به نمایندگی از همه دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی، بر مزار آن مرد نامی حضور یافتند و آرامگاه او را گلباران کردند. در این مراسم مسئولانی از جمله امام جمعه، فرماندار و فرمانده بسیج نیشابور نیز حضور داشتند. همچنین بزرگداشت روزملی عطار با پویش بزرگ عطار شناسی در فضای مجازی از 23 فروردین آغاز شده و تا 30فروردین ادامه خواهد داشت.
بزرگداشت عطار، بزرگداشت علم و معرفت
دکتر «جعفر مروارید» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی روز بزرگداشت عطار را تبریک گفت. به گزارش روابط عمومی اداره کل ارشاد، در بخشی از این پیام آمده است : «بزرگداشت عطّار و تلاش در راه شناخت و معرفی وی به جامعه، در حقیقت بزرگداشت علم و ادب و معرفت ایرانی_اسلامی از سویی و پاسداشتن گنجینه گرانبار آثار و مفاخر فرهنگی کشور، به عنوان پشتوانه سترگ عزّت و غرور ملی، از سوی دیگر است. دو وظیفه و بلکه رسالت خطیری که در شرایط کنونی باید بیش از پیش جدی گرفته شود و بدان اهتمام گردد».

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

شعبانی-قنبری زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرستان تربت حیدریه از راه اندازی آزمایشگاه تشخیصی، پژوهشی کووید ۱۹ در تربت حیدریه خبر داد و گفت:هزینه آزمایش رایگان است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

مسعود حمیدی/ کسبه و مستأجرانی که به دلیل بحران کرونا دو ماه تعطیل بوده اند و درآمدی برای پرداخت اجاره خود ندارند، مشمول حمایتهای مختلفی از سوی دولت و نهادهای غیردولتی مانند آستان قدس و بنیاد مستضعفان شدند. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان نیز سرانجام خبر از برنامه این سازمان برای تعامل با مستأجران آسیبدیده از بحران کرونا داد.به گزارش خراسان رضوی از ابتدای اسفند سال گذشته، شاهد شیوع ویروس کرونا در کشور و بهتبع آن در استان بودیم. از همان ابتدا روزنامه خراسان رضوی براساس رسالت ذاتیاش، ابعاد بحران و آثار آن را زیر ذره بین قرار داد و با مبحث «کاسبان کرونا» کسانی را که از التهاب به وجود آمده در جامعه در حوزههای کالاهای سلامتمحور مانند ماسک و مواد ضدعفونیکننده و کالاهای اساسی، برای خود کاسبی به راه انداخته بودند، مورد عتاب قرار داد و گزارشهای متعددی در این خصوص منتشر کرد و در بخش دیگر با انتشار سلسله گزارشهایی با عنوان «جهش از خوان کرونا» پیگیر بعد اقتصادی تعطیلی صنوف مختلف و وعدههای مسئولان برای حمایت از اصناف متضرر شد که برخی نهادهای قانونی و درآمدی دولت مانند، اداره مالیات، بانکها و تأمین اجتماعی وعدههای مهمی در خصوص این حمایتها دادند و بخشی از آنها توسط دولت مصوب و به استانها ابلاغ شد. بخش دیگری از حمایتها باید از سوی نهادهای غیردولتی صورت میگرفت، نهادهایی که طرف حساب مردم و صاحبان اصنافی بودند که در این وضعیت اقتصادی به شدت در تنگنا قرار داشتند، مانند آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعفان که بخشی از بدنه اقتصادی کشور و استان در مستغلات این دو نهاد مستأجر بودند و قادر نبودند مطالبات آن ها را به دلیل رکود ناشی از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی کسبوکارشان پرداخت کنند. به همین دلیل این دو نهاد غیردولتی برای حمایت از کاسبان و مستأجران متضرر از بحران کرونا تصمیم گرفتند، حداقل اجارههای ماههای اسفند 98 و فروردین 99 را به مستاجران ببخشند تا مرهمی بر زخم اقشار آسیبدیده از بحران کرونا در استان و کشور باشند. اما یکی دیگر از نهادهایی که مانند آستان قدس و بنیاد مستضعفان در استان و کشور دارای مستغلات هستند و بخشی از این مستغلات در اجاره مردم و کسبه بوده و هست؛ سازمان اوقاف و امور خیریه است. تقریباً دو ماه از بحران کرونا میگذرد اما موضع گیری رسمی از سوی این نهاد برای حمایت از کاسبان و مستاجران متضرر از کرونا اعلامنشده بود.
روز دوشنبه (25 فروردین) «محمدسعید احدیان» مدیرمسئول روزنامه خراسان و مدیرعامل موسسه فرهنگی خراسان توئیتی را با این متن منتشر کرد: «عدم امکان پرداخت، مهمترین مشکل بسیاری از کسبوکارهاست. آستان قدس رضوی و بنیاد مستضعفان از بخشش اجاره املاک خود خبر دادند اما #اوقاف که تعداد بسیار زیادی مستأجر دارد، درباره این وظیفه اجتماعی سکوت کرده است. آقایان اوقاف منتظریم چشم خیلیها به تصمیم شما دوختهشده است». همین توئیت کافی بود که در فضای مجازی موضعگیریهای مختلفی درباره عملکرد و انتظارات از سازمان اوقاف و امور خیریه صورت بگیرد. به رغم این که درآمد هزینههای این سازمان هنوز برای رسانه شفاف نیست؛ این که چه میزان از درآمدهای این سازمان خرج ایتام و مستضعفان و چه میزان هزینه دیگر امور فرهنگی و اجتماعی یا حاشیه شهر مشهد میشود، برای اصحاب رسانه هنوز سؤال است. اما بههرحال در این برهه از زمان که بحران کرونا بر کسبوکارها چنبره زده و کسبه و مستأجران درآمدی ندارند که بتوانند اجارههای خود را پرداخت کنند، اداره کل اوقاف و امور خیریه استان چه برنامهای برای حمایت از مستأجران متضرر شده خود از کرونا دارد؟
می خواهید از مال الاجاره فقرا چشم پوشی کنیم؟
حجتالاسلاموالمسلمین محمد احمدزاده مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان در گفت وگو با خراسان رضوی در پاسخ به این سؤال که این نهاد چه برنامهای برای حمایت از مستأجران متضرر از کرونا دارد؟ اظهار کرد: ابتدا این که باید توجه داشت یک تفاوت ماهوی بین موقوفات عام و دیگر دستگاههای ملکدار وجود دارد، املاک آستان قدس وقف زائر است والان که زائری وجود ندارد راحت میتوان از این چشمپوشی کرد. اما نمیتوان برای اوقافی که وقف فقرا و نیازمندان است این برنامه را داشت و چشمپوشی کرد و بگوییم مال الاجاره فقرا و مستضعفان گرفته نشود. این طرح سؤال مدیرمسئول روزنامه خراسان یعنی این که بنده بیایم مال الاجاره فقرا و محرومان را ببخشم. علاوه بر این، اوقاف درآمد موقوفات را در قالب بستههای حمایتی تهیه و بین فقرا و نیازمندان توزیع میکند. اما طرح این سؤال یعنی این که ما اجاره نگیریم و فقرا را تعطیل کنیم.
تشکیل کمیته ای برای بررسی نحوه تعامل با مستاجران اوقاف
وی در پاسخ به این سؤال که اداره کل اوقاف چه برنامهای برای کسانی دارد که مستأجر این نهاد هستند و در بحران کرونا به اجبار تعطیلشدهاند و هیچ درآمدی برای پرداخت اجاره ندارند؟ گفت: در سازمان اوقاف کمیتهای تشکیلشده است تا نحوه تعامل با مستاجران آسیبدیده از کرونا را بررسی کنند و مصوبات بهصورت کشوری ابلاغ خواهد شد.مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان توضیح داد: نباید تصور شود که املاک موقوفه متعلق به سازمان اوقاف است که حال تصمیم بگیرد اجاره آن را بگیرد یا ببخشید. موقوفات برای فقرا و نیازمندان جامعه وقفشدهاند و اگر بخواهیم در این برهه مال الاجاره را ببخشیم باید به فقرا و نیازمندان بگوییم مال الاجاره شمارا بخشیدیم.
متولی موقوفه به مصلحت خود عمل می کند
وی در پاسخ به این موضوع که «بنیاد مستضعفان و دیگر نهادهای حمایتی نیز درآمدهای خود را باید مانند اوقاف، برای فقرا و مستضعفان هزینه کنند و بنیاد مستضعفان این حمایت را انجام داده ولی سازمان اوقاف هنوز برنامه حمایتی خود را اعلام نکرده است» گفت: درواقع طبق تکالیف شرعی هر موقوفه متولی دارد که باید درباره آن تصمیمگیری کند. آستان قدس رضوی یک متولی دارد و تصمیم اش را گرفت. در استان خراسان رضوی بیش از دو هزار متولی وجود دارد که هیچکدام کارمند سازمان اوقاف نیستند و مصلحت موقوفه خودشان را میدانند و باید از خود متولی بپرسید که برنامه شما چیست؟ علاوه بر این، درباره بخشش حقوق فقرا و نیازمندان باید از خودشان سوال کنید.
اوقاف مال الاجاره را مستقیم به فقرا میدهد اما دیگر سازمان ها خیر
وی افزود: اداره کل اوقاف استان تابع تصمیمات سازمان کشوری اوقاف است. مال الاجاره ای که سازمان دریافت میکند به طور مستقیم به فقرا و نیازمندان پرداخت میشود اما در دیگر سازمانها این گونه نیست. شاید آنها از مستضعفان اجازه گرفتهاند که باید از خودشان بپرسید. در خصوص اماکن استیجاری اوقاف، سازمان مرکزی در حال بررسی است و تدبیری برای حمایت از آنها خواهد داشت و بلاتکلیف نخواهند ماند. اما از سویی هم ممکن است فردا این سؤال مطرح شود که این سازمان چه پاسخی برای فقرا و مستضعفانی دارد که حقوقشان را بخشیده اند؟
اظهارات مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان در حالی مطرح می شود که بسیاری از کسبه مستاجر این نهاد اکنون در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند و امکان پرداخت مال الاجاره را ندارند. همچنین تاکنون گزارشی در این باره ندیدهایم که اوقاف نیازمندان تحت پوشش دارد و به آن ها کمک می کند و اکنون اعلام آمادگی میکنیم اگر چنین اتفاقی در اوقاف در حال انجام است به ما اطلاع داده شود تا گزارش کاملی از این خدمات ارائه کنیم. اما در عین حال ذکر این نکته نیز ضروری است که محل مصرف بسیاری از موقوفات، نیازمندان نیستند. به عنوان مثال یکی از بزرگ ترین موقوفات کشور، موقوفه بانو گوهرشاد است که مدیر کل امور اوقاف و امور خیریه استان اردیبهشت سال گذشته در همایش بزرگداشت «بانو گوهرشاد» در وصف وی بیان کرده بود، «یکی از بهروزترین و بزرگ ترین موقوفات کشور و جهان اسلام موقوفه بانو گوهرشاد است» .موقوفه ای که مصارف موقوفات آن باید صرف عمران و آبادی مسجد گوهرشاد شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

محمد حسام مسلمی /اعضای شورای شهر مشهد روز گذشته در هشتاد و هشتمین جلسه علنی، با سه مصوبه کرونایی فعالیت خود را آغاز کردند، بر این اساس با ادامه تعطیلی قطار شهری و فعالیت محدود برخی خطوط اتوبوسرانی از اول اردیبهشت ماه موافقت کردند، همچنین ایجاد بانک اطلاعات برای اقشار آسیب پذیر جامعه با قید دو فوریت و کمک 2.5 میلیاردی برای راه اندازی واحد تشخیص مولکولی نیز از دیگر مصوبات کرونایی روز گذشته شورا بود.
رویکرد مدیریت شهری، ترجیح سلامت بر معیشت و اقتصاد
به گزارش «خراسان رضوی»، محمدرضا حیدری رئیس شورای شهر مشهد در ابتدای جلسه، با بیان این که سلامت شهروندان، اولویت نخست ماست گفت: فارغ از هرگونه مصلحتاندیشی، تصمیمات لازم را هم در این زمینه گرفتهایم و امیدواریم شهروندان نیز با خودکنترلی و رعایت پروتکلهای بهداشتی مانع از شیوع ویروس کرونا شوند. وی با تاکید بر این که رویکرد مدیریت شهری مشهد، همچنان ترجیح سلامت شهروندان به معیشت و اقتصاد است، اظهارکرد: تحمل رنج و مشقت برخی از اقشار ضعیف هرچند برای یک تا دو ماه، که با کمک خیران کمرنگ شده، بهتر از این است که خانوادهای سرپرست خود را از دست بدهد، خسارت فقدان یکی از اعضای خانواده قابل قیاس با از بین رفتن چند شغل نیست. وی شرایط با ثبات امروز مبتلایان را ثمره دوهفته اجرای شبه قرنطینه و رعایت مردم بیان کرد و گفت: آزادسازی صورت گرفته و حضور فراگیر مردم در شهر و برقراری ترددهای بین شهری و استانی موجب افزایش نگرانیها شده ولی در عین حال امیدواریم این خوشبینی مدیران عالی کشور محقق شود. رئیس شورای شهر مشهد در ادامه با تشکر و قدردانی از همراهی ستاد مبارزه با کرونای استان به مسئولیت استاندار، تصریح کرد: از عالمان دینی، فقها و تولیت آستان قدس رضوی نیز تشکر میکنیم که با درایت، مطابق نظرات حوزه بهداشتی عمل کردند. وی با بیان این که توجه به اقشار آسیبپذیر یکی از دغدغههای جدی مدیریت شهری است، تصریح کرد: خوشبختانه شهرداری مشهد با تاکید شورای شهر در این زمینه پیشقدم شد و طرح تهیه 300 هزار بسته معیشتی در دستورکار قرار گرفت که با همراهی بخشهای مختلف همراه شده است.
حیدری همچنین از ابتلای شهناز رمارم عضو هیئت رئیسه شورای شهر مشهد به کرونا خبرداد و گفت: اطلاع یافتیم که همکار پرتلاش ما سرکار خانم رمارم به دلیل کرونا در بیمارستان بستری هستند که برای سلامتی وی دعا می کنیم.
ارتش همچون گذشته در کنار مردم
امیر سرتیپ دوم رضا آذریان فرمانده قرارگاه شمالشرق نیروی زمینی ارتش که به مناسبت روز ارتش در جلسه شورا حضور یافته بود، در سخنانی با بیان این که قرارگاه شمال شرق در 6 استان فعال است و 700 کیلومتر مرز تحت پوشش دارد که اجازه پیش آمدن کوچک ترین مشکلی در این نواحی را نمیدهیم، تصریح کرد: علاوه بر این اقدامات، ارتش در بحرانهای مختلفی همچون سیل، زلزله، کرونا و ... در کنار مردم بوده و هست. آذریان از همراهی شورای شهر مشهد و مدیریت شهری تقدیر و تشکر کرد و افزود: شورای پنجم شهر مشهد در بحثهای مختلف فرهنگی، عمرانی و ... در کنار ارتش بوده است، شهردار محترم نیز به خوبی همراهی و تعامل داشته که قدردان آن هستیم.شایان ذکر است، به مناسبت روز ارتش با حضور شهردار مشهد از امیر آذریان با اهدای لوحی تقدیر شد.
احمد نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی شورا نیز که ناطق پیش از دستور هشتاد و هشتمین جلسه علنی شورا بود به بحران کرونا اشاره کرد و گفت: اقتصاد شهر مشهد بیش از همه کشور از بحران کرونا آسیب دید چون محور توسعه شهر مشهد گردشگری است و پایه اقتصاد شهر مشهد زائر و زیارت و ارائه خدمات است که با محدودیت تردد و مسافرت همه تعطیل شدهاند، بهویژه برای فعالان حوزه گردشگری که تقریبا در تعطیلی صد درصد هستند. وی در بخش دیگری از نطق خود خطاب به استاندار گفت: جناب آقای استاندار ما برای عبور از رکود اقتصادی و ایجاد رونق پس از کرونا به شدت نیازمند تعیین تکلیف طرح بافت پیرامون حرم با رعایت حقوق مکتسبه قانونی سرمایهگذاران هستیم تا از رکود سرمایه های سنگین انجام شده جلوگیری شود، همچنین از وزیر محترم راه و شهرسازی تقاضا دارم که آسیب شناسی کنند چرا طرح جامع شهر مشهد بعد از 13 سال هنوز تکمیل نشده و مطالعات پهنه بندی حریم شهر مشهد و طرح بلند مرتبه سازی انجام نشده و هنوز در تعیین محدوده شهر مشهد دچار اختلاف است.
تذکر عضو شورا به شهردار
در ادامه حیدری رئیس شورای شهر گفت: آقای حاجیان شهری رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا به آقای شهردار مبنی بر عدم اجرای کامل مصوبه در موضوع راه اندازی سامانه جامع معاملات شهرداری مشهد تذکری دادند که آقای شهردار پاسخ آن را خواهند داد، همچنین سوالی را در خصوص عدم تهیه پیوست های زیست محیطی پروژه های عمرانی و عدم پاسخ مناسب و غیر قابل قبول از سوی شهردار مطرح کردند که به آقای شهردار ارسال خواهد شد.
در ادامه اعضای شورای شهر وارد اولین دستور کار خود یعنی بررسی نحوه فعالیت خطوط حمل و نقل همگانی از ابتدای اردیبهشت ۹۹ به بعد شدند که در قالب طرح دو فوریتی از سوی شهردار مطرح شده بود. پس از بحث و بررسی حدود یک ساعته این لایحه، در نهایت با رای اعضای شورا تصویب شد و بر اساس آن شهرداری مشهد مکلف است، به منظور جلوگیری حداکثری از شیوع ویروس کرونا و ضرورت سرویسدهی به صاحبان مشاغل و اصنافی که حضور آنان در محل کار اجتناب ناپذیر است ، با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حوزه حمل و نقل عمومی(که باید به تایید کمیسیون خدمات شهری برسد)، بر اساس بندها و تبصرههای مطرح شده اقدام کند. خطوط اتوبوسرانی از تاریخ اول اردیبهشت تا 15 اردیبهشت صرفاً در خطوط محوری و BRT (تعداد ۲۷ خط از خطوط روزانه) و خطوط حومه در دو نوبت صبح (از ساعت ۶:۳۰ تا۸:۳۰) و عصر (از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۹) سرویسدهی کند. تصمیمگیری در خصوص کاهش یا تغییر خطوط و ساعات فعالیت ناوگان در مدت یاد شده، به عهده شهردار مشهد خواهد بود. همچنین سرویسدهی ناوگان در روزهای تعطیل (جمعه و سایر تعطیلات رسمی) صورت نخواهد گرفت. ضمن این که شهرداری مکلف است، بهمنظور تصمیمگیری در خصوص ادامه تعطیلی قطار شهری و همچنین تعیین تکلیف وضعیت سرویسدهی اتوبوسرانی بعد از 15 اردیبهشت، پس از تهیه نظرسنجی مردمی، با در نظر گرفتن شرایط روز و آخرین گزارش ستاد مقابله با کرونا، نسبت به ارائه لایحه پیشنهادی به شورا اقدام کند.
تصویب طرح ایجاد بانک اطلاعات اقشار آسیب پذیر
تصویب طرح ایجاد بانک اطلاعات برای اقشار آسیب پذیر با قید دو فوریت دومین دستور کار اعضای شورا بود که به تصویب رسید. بر اساس این مصوبه «شهرداری مشهد مکلف است، به منظور فعالیت هدفمند در زمان بحران های اجتماعی مانند شیوع کرونا ویروس، بلایای طبیعی احتمالی و کمک به اقشار آسیب پذیر در دوره بحران مانند کارگران روزمزد، دست فروشان و غیره، بانک اطلاعات شهروندان را با اولویت اقشار آسیب پذیر و کارگران ساختمانی، کارگران روزمزد و زنان سرپرست خانوار با استفاده از بانک اطلاعات دیگر نهادها، شورای اجتماعی محلات، خیریه ها و غیره ایجاد کند.»تصویب لایحه واگذاری بلوکهای شماره ۱ و ۲ پروژه یاس واقع در بولوار توس، بین توس ۵۱ و۵۳ به قرارگاه منطقهای شمال شرق نزاجا در ازای بخشی از مطالبات قرارگاه نیز در این جلسه به تصویب رسید.
اختصاص 2.5 میلیارد تومان طرح راهاندازی واحد تشخیص مولکولی
آخرین دستور کار نیز راهاندازی واحد تشخیص مولکولی SARS-CoV-2بود که به تصویب رسید. بر این اساس «به شهرداری اجازه داده می شود، به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در شهر مشهد از طریق راه اندازی واحد تشخیص مولکولی SARS-CoV-2 توسط سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، نسبت به هزینه کرد جمعا تا مبلغ 25 میلیارد ریال در سال ۱۳۹۹، اقدام کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان از رفع تصرف از 7.5 هکتار از اراضی ملی و منابع طبیعی و قلعوقمع 77 هکتار مستحدثات غیرمجاز خبر داد.به گزارش مدیریت روابط عمومی و ارتباطات دادگستری خراسان رضوی، درودی، دبیر شورای حفظ حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی و حقوق عامه استان، با اعلام خبر تشکیل گروه گشت مشترک شورای حفظ حقوق بیتالمال در اراضی ملی و منابع طبیعی استان ضمن هشدار جدی به متصرفان اراضی ملی و منابع طبیعی اظهار کرد: برابر قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغها، هرگونه تغییر کاربری جرم تلقی می شود و همچنین مطابق ماده 6 قانون منع فروش و واگذاری اراضی فاقد کاربری مسکونی برای ساخت مسکن، هرگونه نقل و انتقال اعم از رسمی و عادی، تفکیک، افراز و صدور سند و تغییر کاربری زمینهای موضوع این قانون ممنوع است.وی همچنین با اشاره به این که برخی افراد نیز بعضا تحت پوشش اتحادیه صنف املاک و از طریق فضای مجازی اقدام به انتشار آگهیهای خلاف واقع با موضوع فروش املاک و اراضی در حاشیه شهر میکنند، اظهار کرد: در صورت وقوع جرم، این افراد نیز تحت پیگرد قرار خواهند گرفت و بر اساس قوانین و مقررات با آنان برخورد خواهد شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس از ارسال بیش از 750 اثر به دبیرخانه طرح فرهنگی «آقا سلام با شما خوشیم» در هفته نخست اجرای طرح خبر داد. به گزارش خبرگزاری رضوی حجت الاسلام «حجت گنابادی نژاد» افزود : طرح آقا سلام با شما خوشیم با پنج پویش #مثل_مسجد، #بهار_خوان، #به_وقت_لبخند، #به_توان_مهربانی و #خانه_ات_آباد به منظور توکل؛ توسل؛ دانش؛ مهربانی و آوردن لبخند به منازل مردم در شرایط شیوع ویروس کرونا به همت آستان قدس رضوی و با مشارکت رادیو زیارت 15 فروردین آغاز به کار کرد. وی افزود: یکی از پویش ها #مثل_مسجد بوده و شامل برنامه های عبادی و معنوی از جمله اقامه نماز جماعت در منازل، برگزاری روضه خانگی، جلسه قرآن و دیگر اعمال، آداب، مناسبت ها و مناسک مربوط به ایام است. پویش دوم با عنوان #به_توان_مهربانی مربوط به اموری مانند صله رحم به صورت غیرحضوری و مجازی، کمک به نیازمندان و همراهی با حرکت های جهادی برای کمک به نیازمندان می شود. پویش دیگر مربوط به بازی ها و سرگرمی های سالم در منازل است که با عنوان #به_وقت_لبخند شامل سرود به ویژه سرودهای مخصوص امام رضا(ع)، لطیفه، مشاعره ، قصه گویی و ساخت کار دستی می شود ؛ همچنین # بهار_خوان پویش دیگری است که مباحث مربوط به کتاب و کتاب خوانی را دربرمی گیرد. پویش #خانه_ات_آباد نیز مربوط به همکاری و همراهی همه اعضای خانه در کارهای منزل است. رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس با اشاره به پخش برنامه این طرح در رادیو زیارت افزود : برنامه «آقا سلام با شما خوشیم» به طور مستمر صبح از ساعت 10 تا 13 و عصر از ساعت 17 تا 20 از رادیو زیارت پخش می شود و شنوندگان از طریق این شبکه امکان استفاده از محتوا و پویش های در نظر گرفته شده را دارند. شایان ذکر است مهلت شرکت در پنج پویش در نظر گرفته شده 20 اردیبهشت امسال است و در پایان 88 هدیه ویژه و 888 هدیه نفیس به برترین آثار اهدا می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سرپرست اداره کل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: 41میلیارد و 960 میلیون تومان از مطالبات مراکز درمانی و موسسات طرف قرارداد با اداره کل بیمه سلامت استان در فروردین ماه 99تسویه شد. به گزارش روابط عمومی بیمه سلامت استان، دکتر علیرضا رمزی افزود: در فروردین 99 حدود 23 میلیارد تومان از مطالبات سال1398موسسات درمانی و مراکز طرف قرارداد خود را پرداخت و تسویه کردیم. وی تصریح کرد: مانده مطالبات بستری شهریور ومهر 98 بیمارستان های غیر از دانشگاهی وبخشی از مطالبات آبان 98 بیمارستان های خیریه به مبلغ 12 میلیارد و10 میلیون تومان تسویه شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

پس از تاکید وتقدیر مقام معظم رهبری از کمک های مومنانه مردم در نقاط مختلف کشور به نیازمندان، شاهد استمرار این حرکت در دیگر شهرستان ها نیز بودیم. در شهرمرزی باجگیران، گروههای داوطلب جهادی و خیران و باجگیرانیهای مقیم شهرهای دیگر کشور، پایکار آمدند و ۱۰ تن مواد غذایی برای کمک به نیازمندان و آسیبدیدگان از کرونا تهیه کردند. در بردسکن بیش از 400 سبد غذایی به ارزش بیش از 400 میلیون ریال جمع آوری شد. کارکنان پالایشگاه خانگیران سرخس 12 راس گوسفند به مبلغ 300 میلیون ریال ذبح و برای خانواده های نیازمند 445 بسته گوشت گوسفند تهیه کردند. در درگز هم 50 بسته انواع موادغذایی به ارزش 75 میلیون ریال بین نیازمندان آسیب دیده از ویروس کرونا در منطقه میانکوه درگز توزیع شده است.سرهنگ جنیدی فرمانده سپاه بردسکن گفت: تاکنون بیش از 400 سبد غذایی به ارزش بیش از 400 میلیون ریال توسط حوزه مقاومت بسیج مالک اشتر شهرآباد، حوزه مقاومت بسیج امام رضا(ع) انابد و پایگاه های مقاومت بسیج امام حسن(ع) روستای رکن آباد و امام محمد باقر روستای حسن آباد از توابع این شهرستان تهیه و بین خانواده های نیازمند توزیع شده است.دبیر خیریه کارکنان شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد نیز گفت: به همت کارکنان عضو خیریه این مجتمع گازی، سبد غذایی و حمایتی تهیه و در بین خانواده های نیازمند روستاهای پیرامونی پالایشگاه و همچنین تحت پوشش بهزیستی سرخس توزیع شد. به گزارش خراسان رضوی، محمد زاهد افزود: با مساعدت همکاران خیر و نیکوکار پالایشگاه خانگیران، 12 راس گوسفند به مبلغ 300 میلیون ریال خریداری و ذبح شد. وی با اشاره به دشواریهای اقتصادی ناشی از کرونا برای خانواده های نیازمند بیان کرد: 445 بسته گوشت گوسفند نتیجه این سنت حسنه بود که پس از بسته بندی کامل، این اقلام در بین 24 روستا و همچنین خانواده های تحت پوشش خیریه و بهزیستی سرخس توزیع شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: گرچه عملکرد استان خراسان رضوی در زمینه مدیریت کرونا مطلوب بوده و دانشگاه علوم پزشکی مشهد به اوضاع بحرانی این بیماری مسلط است اما هنوز تا مهار بیماری در استان خراسان رضوی و کشور فاصله داریم. به گزارش ایرنا، دکتر قاسم جان بابایی روز گذشته در حاشیه نشست ستاد پیشگیری و مبارزه با کرونای استان که در مشهد برگزار شد، افزود: خراسا ن رضوی با وجود ویژگیهای منحصر به فرد خود، بهترین عملکرد را در مدیریت و مقابله با بیماری کرونا داشته است. وی افزود: طی بیش از ۵۰ روز که از شیوع ویروس کرونا میگذرد، همکاری و هماهنگی میان استاندار خراسان رضوی و اعضای شورای اداری استان، آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مردم در مقابله با بیماری کرونا بسیار خوب و شایسته بوده است. وی تصریح کرد: استان خراسان رضوی به دلیل وجود حرم مطهر رضوی، تعداد زیاد کارخانهها، حضور مسافران و تعدد سفر به این استان شرایط خاصی را نسبت به دیگر استانهای کشور دارد و هرگونه تصمیم گیری در زمینه بیماری کرونا باید در این استان به صورت مرحله به مرحله باشد. جانبابایی افزود: در طرح فاصله گذاری هوشمند، تعدادی از مشاغل و اصناف ضروری فعالیت خود را آغاز کردهاند و برای اطلاع از نتایج این طرح و بررسی آثار آن در میزان بیماری ۲ هفته زمان لازم است تا بتوان تصمیم های بعدی را اجرایی کرد. وی با تاکید بر این که هر گونه غفلت و اشتباه در تصمیم گیری ممکن است موجب بروز بحران شود، از مردم خواست برای فعالیت در دیگر مشاغل و اصنافی که هنوز فعال نشدهاند، صبوری کنند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس خبر داد :
ارسال بیش از 750 اثر به دبیرخانه طرح فرهنگی «آقا سلام»
رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس از ارسال بیش از 750 اثر به دبیرخانه طرح فرهنگی «آقا سلام با شما خوشیم» در هفته نخست اجرای طرح خبر داد. به گزارش خبرگزاری رضوی حجت الاسلام «حجت گنابادی نژاد» افزود : طرح آقا سلام با شما خوشیم با پنج پویش #مثل_مسجد، #بهار_خوان، #به_وقت_لبخند، #به_توان_مهربانی و #خانه_ات_آباد به منظور توکل؛ توسل؛ دانش؛ مهربانی و آوردن لبخند به منازل مردم در شرایط شیوع ویروس کرونا به همت آستان قدس رضوی و با مشارکت رادیو زیارت 15 فروردین آغاز به کار کرد. وی افزود: یکی از پویش ها #مثل_مسجد بوده و شامل برنامه های عبادی و معنوی از جمله اقامه نماز جماعت در منازل، برگزاری روضه خانگی، جلسه قرآن و دیگر اعمال، آداب، مناسبت ها و مناسک مربوط به ایام است. پویش دوم با عنوان #به_توان_مهربانی مربوط به اموری مانند صله رحم به صورت غیرحضوری و مجازی، کمک به نیازمندان و همراهی با حرکت های جهادی برای کمک به نیازمندان می شود. پویش دیگر مربوط به بازی ها و سرگرمی های سالم در منازل است که با عنوان #به_وقت_لبخند شامل سرود به ویژه سرودهای مخصوص امام رضا(ع)، لطیفه، مشاعره ، قصه گویی و ساخت کار دستی می شود ؛ همچنین # بهار_خوان پویش دیگری است که مباحث مربوط به کتاب و کتاب خوانی را دربرمی گیرد. پویش #خانه_ات_آباد نیز مربوط به همکاری و همراهی همه اعضای خانه در کارهای منزل است. رئیس سازمان فرهنگی آستان قدس با اشاره به پخش برنامه این طرح در رادیو زیارت افزود : برنامه «آقا سلام با شما خوشیم» به طور مستمر صبح از ساعت 10 تا 13 و عصر از ساعت 17 تا 20 از رادیو زیارت پخش می شود و شنوندگان از طریق این شبکه امکان استفاده از محتوا و پویش های در نظر گرفته شده را دارند. شایان ذکر است مهلت شرکت در پنج پویش در نظر گرفته شده 20 اردیبهشت امسال است و در پایان 88 هدیه ویژه و 888 هدیه نفیس به برترین آثار اهدا می شود.
آرامگاه «عطار» گلباران شد
اگرچه امسال کرونا مانع از برگزاری مراسم باشکوه بزرگداشت روز عطار شد اما صبح دیروز تعدادی از مسئولان شهرستان نیشابور به نمایندگی از همه دوستداران فرهنگ و هنر ایرانی، بر مزار آن مرد نامی حضور یافتند و آرامگاه او را گلباران کردند. در این مراسم مسئولانی از جمله امام جمعه، فرماندار و فرمانده بسیج نیشابور نیز حضور داشتند. همچنین بزرگداشت روزملی عطار با پویش بزرگ عطار شناسی در فضای مجازی از 23 فروردین آغاز شده و تا 30فروردین ادامه خواهد داشت.
بزرگداشت عطار، بزرگداشت علم و معرفت
دکتر «جعفر مروارید» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در پیامی روز بزرگداشت عطار را تبریک گفت. به گزارش روابط عمومی اداره کل ارشاد، در بخشی از این پیام آمده است : «بزرگداشت عطّار و تلاش در راه شناخت و معرفی وی به جامعه، در حقیقت بزرگداشت علم و ادب و معرفت ایرانی_اسلامی از سویی و پاسداشتن گنجینه گرانبار آثار و مفاخر فرهنگی کشور، به عنوان پشتوانه سترگ عزّت و غرور ملی، از سوی دیگر است. دو وظیفه و بلکه رسالت خطیری که در شرایط کنونی باید بیش از پیش جدی گرفته شود و بدان اهتمام گردد».
مشارکت 2هزار خانواده در پویش #خانواده_کتابخوان
پویش خانواده کتابخوان که همزمان با قرنطینه خانگی برگزار شده بود، مشارکت دو هزار خانواده را به همراه داشت و با تقدیر از برگزیدگان به کار خود پایان داد. اگرچه با توجه به وضعیت فعلی کشور امکان برگزاری اختتامیه عمومی برای این پویش وجود نداشت اما تنی چند از مسئولان گرد هم جمع شدند و درباره نتایج مثبت این طرح گفت وگو کردند. به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، حجت الاسلام «نصرا... پژمانفر» نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس در این جلسه گفت: حتی در شرایط بحران می توان تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد و مدیریت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با اجرای طرح پویش خانواده کتابخوان در ایام بحران کرونا نشان داد که می تواند از فرصت خانه نشینی مردم در جهت ترغیب و تشویق جامعه به کتاب و کتاب خوانی بیشترین بهره را ببرد. حجت الاسلام «علی اکبر سبزیان» مدیرکل کتابخانه های عمومی استان نیز با ارائه گزارشی از روند برگزاری پویش خانواده کتابخوان گفت: این پویش ملی در زمانی که مدارس، کتابخانه ها، دانشگاه ها و دیگر مراکز فرهنگی و اقتصادی تعطیل بود و شیوع ویروس کرونا به اوج رسید برنامه ریزی شد و خانواده ها با تهیه فیلم، عکس و نقاشی در این پویش شرکت کردند. «مرتضی کرباسی» نایب رئیس مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتاب خوانی استان نیز در این جلسه از برگزاری پویش خانواده کتابخوان در ایام شیوع بیماری کرونا تقدیر کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

ویروس منحوس کرونا چند هفته ای است که بسیاری از صنوف را درگیر خود کرده که در این بین برخی فعالان از جمله سینماداران خیلی زودتر از دیگر مشاغل ناگزیر به تعطیلی کسب و کار خود شدند. تعطیلی کرونایی سینماها از 3 اسفندآغاز شد و ایام نوروز به عنوان بهترین زمان فروش فیلم ها و درآمدزایی سالن های سینمایی از دست رفت، حالا هم هنوز مشخص نیست این تعطیلی تا چه تاریخی ادامه خواهد داشت. سینماهای مشهد در سال های گذشته حدود 5/1 تا 2 میلیارد فروش نوروزی داشته اند که اگرچه بخش مهمی از آن متعلق به صاحبان فیلم ها بوده اما سهم سینماداران نیز قابل توجه بوده است، عددی که در اسفند و فروردین امسال به صفر رسیده و خسارت سنگینی را به بار آورده است. طی روزهای گذشته مسئولان اداره کل ارشاد استان اعلام کردند که گزارش خسارات صنف های مختلف از جمله سینماداران به وزارت ارشاد ارائه شده است. دکتر سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز 24 فروردین در توئیتی از پیگیری این موضوع خبر داد و نوشت :« نامه برآورد جامع خسارات حوزه فرهنگ، نشر، تئاتر، موسیقی، تجسمی، سینما، رسانه، آموزشگاهها، موسسات، کانونها و مشاغل مرتبط به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به آقایان جهانگیری و نهاوندیان ارسال شد. اصحاب فرهنگ و هنر منتظر خبرهای خوب از جلسه کمیته اقتصادی ستاد ملی کرونا هستند».
در این باره با دو تن از مدیران سینمایی استان گفت وگو کردیم تا آن ها از مشکلات خود و هم صنفانشان بگویند و تقاضای خود از مسئولان را مطرح کنند.
امیدواریم حمایت ها جوابگو باشد
«حیدر مرادی» سرپرست امور سینمایی حوزه هنری خراسان رضوی که چند سینمای استان از جمله سینماهای هویزه، آفریقا و قدس مشهد زیرمجموعه مدیریت اوست می گوید : در تهران بنا بر صحبتی که آقای انتظامی رئیس سازمان سینمایی انجام داد قرار بود به ازای سالن های سینمایی که وجود دارد تسهیلاتی را در نظر بگیرند، بر این اساس برای هر سالن ۱۰ میلیون تومان در نظر گرفته بودند که اگر اشتباه نکنم به صورت وام4درصد و در شرایطی که تعدیل نیرو صورت نگیرد اختصاص یابد. وی ادامه می دهد : امیدوارم که حداقل حمایت از طرف وزارت ارشاد به نحوی باشد که جوابگوی بعضی از ضررهای بی سابقه تمامی اصناف و مشاغل به خصوص سینما که پیک کاری خود در اواخر اسفند و فروردین را از دست دادند، باشد.
تعدیل نیرو نداشتیم
حیدر مرادی همچنین می گوید : در روزهای نزدیک سال نو همه دوستان خودشان را آماده کرده بودند تا با فروش خوب فیلم و همچنین اکران نوروزی خوب بد جلف2، علاوه بر
در آمد همیشگی، پاداش هم دریافت کنند اما با شرایطی که پیش آمد حتی نگران از دست دادن کارشان شدند. با این شرایط و خسارات، قاعدتاً هر حمایتی صورت بگیرد قابل احترام است و در یاد و خاطره همه همکاران ما می ماند. مرادی البته بر این موضوع تاکید می کند که خوشبختانه در سینماهای تحت مدیریت حوزه هنری استان، به هیچ وجه تعدیل نیرو صورت نمی گیرد که خدایی نکرده فشار روانی به این عزیزان و خانواده هایشان وارد نشود.
زودتر از همه تعطیل شدیم، دیرتر از همه فعال خواهیم شد !
«فرزین جیرانی» مدیر پردیس سینمایی گلشن مشهد هم در این باره می گوید : با آمدن کرونا اولین حوزه ای که در کشور ما تعطیل شد سینماها، تئاترها و کنسرت های موسیقی بود، سه حوزه ای که در شرایط عادی هم از لحاظ اقتصادی دچار بحران بودند. حالا هم اگر بنا باشد فعالیت اصناف به صورت مرحله ای به حالت طبیعی برگردد، طبیعتا ما که اولین صنف بودیم، آخرین صنف برای فعالیت مجدد خواهیم بود، چون کار ما از کارهای جمعیتی است و زمانی دوباره به حالت قبل برمی گردد که دوره شیوع گسترده بیماری تمام شده باشد و مردم خیالشان راحت باشد.
وام 10 میلیونی برای سینماها؛ یک وام خنده دار !
جیرانی ادامه می دهد : معمولاً بهترین زمان فروش ما اسفند و فروردین است و متاسفانه امسال درآمد سینماها زیر صفر است! کارکنان سینماها بیکار شده اند و عملا بدون حقوق هستند.
وی درباره پیگیری ها برای جبران خسارت سینماداران می گوید : آن طور که در خبرها دیده ایم، گفته شده 10 میلیون وام به سینماهای خصوصی می دهند اما به این شرط که کارکنان را اخراج نکنند در حالی که مسئله فقط کارکنان سینماها نیستند، بلکه با این شرایط طبیعتاً سرمایه چند میلیاردی سینمادار به هیچ بازدهی نمیرسد. ضمن این که در مقابل ضرر اقتصادی سینماداران، 10 میلیون تومان مبلغی نیست که بتواند جوابگوی مشکلات و بحران های فعلی و پیش رو باشد. مدیر پردیس گلشن می افزاید: هم اکنون ما هیچ درآمدی نداریم و با این شرایط چگونه می توانیم حقوق کارکنان را بدهیم؟! کارکنان ما بیکار شدند و ناراحتیم، یعنی می بینیم به ما زنگ میزنند و می گویند ما در این شرایط چه کنیم، کار نداریم، پول اجاره خانه و خورد و خوراک را از کجا بیاوریم؟ ما هم مانده ایم، آن ها هم مانده اند. به نظر من باید مسئولان یک فکر جدی کنند، نه این که مبالغی را برای حمایت مطرح کنند که واقعا خنده دار است.
بدون شک دیگر مدیران سینمایی و کارکنان آن ها نیز دغدغه هایی مشابه دارند که باید گوش شنوایی برای آن باشد و برای پاسخ به آن چاره اندیشی شود. حالا چشم فعالان این حوزه به تصمیم ستاد اقتصادی کرونا دوخته شده است، تصمیماتی که باید منطقی باشد و بتواند خسارات واردشده را جبران کند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.