
ارجمندترین مردم کسی است که آن چه را برایش سودی ندارد رها کند.
من لا یحضره الفقیه ج 4 ، ص 395 - الامالی(صدوق) ص 21

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

الهی، چگونه شور و نوایم نباشد که از آن چه در کامم ریختی، اگر کوه دماوند از آن لب تر کند، پای کوبان سر از پا نشناسد و دست افشان از دست برود.
الهی، اگر علم رهزن شود، عاصم جز تو کیست.
الهی، اگر دانشمند رهزن شود از هر اهریمنی بدتر است که دزد با چراغ است.
الهی، حاصل یک عمر درس و بحثم این شد که جهان را جهانبانی است و انسان را سر و سامانی.
الهی، ای آشنایم، تو خود دانی که بیگانه ام، بیگانه ترم کن. خوشا به حال مؤمن که غریب است!

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سرپرست فرمانداری مشهد:
رشد جمعیت، خدمت رسانی به روستاهای مشهد را کند کرده است
سرپرست فرمانداری مشهد گفت: نرخ زیاد رشد جمعیت، خدمت رسانی به روستاهای حریم این کلان شهر را کُند و با مشکل مواجه کرده است.حیدر خوش نیت در گفت و گو با ایرنا افزود: 68 روستا در حریم شهر مشهد قرار دارد که علاوه بر این که بافت شهری پیدا کرده اند، توقعات و نیازهای آن ها نیز از بافت روستایی به محیط شهری ارتقا یافته است. وی اظهار کرد: در حالی که نرخ رشد جمعیت روستایی این استان 6 دهم درصد است، این نرخ در روستاهای شهرستان مشهد به طور متوسط 3.5 درصد و در برخی روستاهای حریم مشهد 13 درصد است.وی گفت: مهاجرت بسیار و افزایش ناگهانی جمعیت در مناطق حریم مشهد، دستگاه های خدمت رسان این شهرستان را با کمبود بودجه و از نظر تامین خدمات مختلف از جمله آب، گاز و بهداشت با مشکل مواجه کرده است.
یک کارخانه موتورسیکلت در استان در آستانه تعطیلی
موتورهایی برای هیچ کس
خبر تعطیلی کارخانهها در کشور به تازگی تبدیل به یک موضوع عادی شده است. هر چند وقت کارخانهای در گوشه کنار کشور یا استان به سبب مشکلات داخلی یا خارجی اعلام تعطیلی میکند که این مسئله آغازگر مشکلات جدیدتری در حوزههای مختلف میشود، در این میان کارگران از کار بیکار شده بیشترین تبعات ناشی از تعطیلی این کارخانهها را متحمل میشوند.
به گزارش ایسنا، هنوز دلایل تعطیلی کارخانه بزرگ کارتنسازی مشهد با 50 سال سابقه فعالیت و 400 کارگرش در خردادماه امسال به صورت دقیق مشخص نشده که این روزها کارخانه پیشتازموتور مشهد هم در آستانه تعطیلی قرار گرفته و راهکارها و اظهارات سیاستمداران راه به جایی نبرده است.
بر اساس این گزارش، کارخانه «پیشتاز موتور مشهد» یکی از کارخانههای فعال و رو به رشد در خراسان رضوی است که در صنعت موتورسیکلت، پیش از انقلاب فعالیت خود را آغاز کرد و پس از سالها تلاش مستمر توانست به جایگاه قابل قبولی دست پیدا کند اما امروز به دلایل گوناگونی ازجمله وابستگی مواد اولیه به خارج و اختلال در قیمت آن بهواسطه تحریم، تغییرات مکرر بخشنامهها و مقررات حوزه صنعت، ایجاد اختلال در صادرات تولیدات بهواسطه تحریمها، نوسانات نرخ ارز، کاهش قدرت خرید مردم و... مجبور به تعطیلی شده است.
مدیرعامل کارخانه درباره سابقه فعالیت خود و خانوادهاش در حوزه صنعت چنین توضیح داد: سال 1386 ، 35 هزار و 337 موتور تولید کردیم که آمار بسیار خوبی بود اما از سال 1386 به بعد قانونگذاریهای گوناگون در این حوزه، منجر به راکد شدن تولید شد. در گذشته 150 تولیدکننده در صنعت موتورسیکلت کشور فعالیت داشتند که متأسفانه امروز این تعداد به زیر 50 تولیدکننده رسیده است. درواقع کاهش تعداد تولیدکنندگان این صنعت بهدلیل مقررات دستوپاگیر و توقف تولید است.
احمد عرفانی افزود: برای نمونه در مهرماه سال 1395، 7 ماه توقف تولید داشتیم و 30 میلیارد تومان موتور کاربراتوری تولید کرده بودیم که بلوکه شده بود. علت این توقف، قانون تبدیل موتور کاربراتوری به موتور انژکتوری بود، هر چند از سال 1393 ممنوعیت تولید این نوع موتور را به ما اعلام کردند اما باید توجه داشت که ما پیش از ارائه این قانون استوک هایی خریده بودیم و در کارخانه داشتیم. از سوی دیگر شرکتهایی که از آنها موتور تهیه میکنیم در چین هستند و این شرکتها نتوانسته بودند خود را با قوانین کشور وفق دهند؛ چراکه استاندارد جهانی هنوز موتور کاربراتوری را از رده خارج نکرده است.
وی با بیان این که «متأسفانه از اول مهرماه تا پایان سال 1395 دادن پلاک موتورهای کاربراتوری متوقف شد» افزود: با پیگیریهای سندیکا، هیئت وزیران پس از شش ماه توقف در ارائه پلاک، تبصرهای را تصویب کرد که به تعداد مشخصی موتور کاربراتوری در هر شرکتی پلاک داده شود. حال آن که میتوانستند تصویب این تبصره را در مدت زمان کوتاهی انجام دهند تا صنعت کشور بچرخد.
مدیرعامل این کارخانه گفت: مسئولان در زمینه استانداردهای موتورسیکلت بسیار جلوتر از دنیا عمل میکنند، حال آن که در صنعت خودرو عملکرد مسئولان، برعکس استانداردهای جهانی است و بسیاری از قوانین جهانی در حوزه خودرو در ایران اجرا نمیشود.
وی بیان کرد: از سوی دیگر در سال 1396 چهار ماه و در سال 1397، پنج ماه توقف تولید داشتیم. در اوایل امسال، چهار ماه جلوی پلاک کردن موتورهای ما گرفته شد به این دلیل که براساس مصوبات، باید موتور انژکتوری یورو چهار تولید کنیم. ما اعلام کردیم که تولید چنین موتوری بهراحتی امکانپذیر نیست که در مدت زمان کوتاهی یوروی خود را به چهار تغییر دهیم. متأسفانه مسئولان نمیدانند که زیرساختهای این تغییرات در کشور فراهم نیست؛ چراکه ما وابسته به واردات هستیم و باید منتظر باشیم تا کشور خارجی این تغییرات را در محصولات خود ایجاد کند. باوجود این طی امسال استاندارد ایزو 9001 ورژن 2008 را به 2015 ارتقا دادیم و این استاندارد را از شرکت نوبل و با نظارت مستقیم نماینده IAF ایتالیا گرفتیم. وی برای نظارت بر عملکرد کادر نمایندگی خود از ایتالیا به ایران و کارخانه ما آمد تا ایزوی کارخانه را بررسی کند و از ایزویی که در کارخانه پیشتازموتور پیاده شده، رضایت کامل داشت.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

سمینار «سلول های بنیادی و مهندسی بافت» با همت ستاد پژوهش و کاربرد سلول های بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.به گزارش وب دا، این سمینار با همکاری گروه بیوتکنولوژی پزشکی پانزدهم اسفند ماه در محورهای بیومتریال در مهندسی بافت، کاربرد کشت ارگانوئید و کشت سه بعدی در مهندسی بافت و مهندسی بافت استخوان در تالار امام رضا(ع) دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

نفوذ و قدرت بالا انجمن ایالتی و ولایتی
به جرئت می توان گفت، مشهد از انقلاب مشروطه تا پایان حکومت قاجار یکی از پیچیده ترین دوران تاریخی خود را از سر گذراند و هر روز وقایع و اتفاقاتی رقم میخورد که نشان از نارضایتی عمومی و تحولات سیاسی در این شهر داشت. ادیب هروی(از ادبای برجسته و شعرای نامور آن دوران)، احتشام کاویانیان(نویسنده) و تجلی سبزواری(از شعرای شاخص سبزوار) هر کدام در تالیفاتشان به انعکاس حوادث مربوط به دوران مشروطه در مشهد پرداخته و همچنین اسناد و گزارش های روزنامه های آن زمان موجب می شود تا بخشی از حوادث آن زمان با شفافیت بیشتری مورد تحلیل قرار گیرد.
مولف کتاب «انقلاب اسلامی در مشهد» ضمن بررسی اوضاع سیاسی شهر پس از مشروطه و فعالیت انجمن ها و احزاب، در مقاله ای درباره شرایط آن ایام چنین نوشت: «قدرت انجمن ایالتی و ولایتی پس از سوء قصد ذیالقعده 1325ق. به محمد علی شاه، به اوج خود رسید و به مامورین دولت امر و نهی می کرد. ریاست آن را ابتدا میرزا حبیب ا... مجتهد به عهده داشت و جلسات انجمن به مدت دو سال در منزل وی برگزار می شد. میرزا محمد باقر رضوی، مدرس اول آستان قدس رضوی از طرف علمای خراسان به نمایندگی این انجمن انتخاب شد و تا زمانی که انجمن ایالتی در منزل میرزا دایر می شد، او نیز در آن حضور می یافت. امر و نهی و حل و عقد به دست وی سامان می یافت و نامه ها با املای وی نوشته می شد. نفوذ انجمن حد و مرزی نداشت و اعضای آن در همه جا حضور داشتند و در راس امور قرار گرفته بودند.
در دوره استبداد صغیر، با این که همه انجمن های صنفی تعطیل شد با پافشاری مردم که از آن به بعد گروه های مجاهد را به وجود آوردند، انجمن ایالتی به حیات خود ادامه داد و مرکز انجمن از منزل میرزا حبیب به منزل حاج میرزا هاشم شفتی که در غرب مسجد گوهرشاد قرار داشت، انتقال یافت.[1]»
ماجرای قتل بگلربیگی مشهد
در آن ایام رکن الدوله استاندار وقت، مخالف انجمن ایالتی بود، ولی قدرت به هم زدن ساختار و توقف فعالیت هایش را نداشت.
از سوی دیگر، در محله نوغان به سردستگی نایب علی اکبر حسینی و در محله سراب به سردستگی شجاع التولیه، نایب یوسف خان اسجیلی و بیگلربیگی وقت، مستبدینی فعال بودند و با مشروطه مخالفت می کردند. نایب یوسف خان بیگلربیگی، به دلیل مساعدت ضمنی با شجاع التولیه و نایب علی اکبر حسنی، سردسته مستبدین، به انجمن ایالتی احضار و مورد توبیخ قرار گرفت و موقع بیرون رفتن از انجمن، بالای پله ها به وسیله یکی از مجاهدین از پای درآمد؛ در همان موقعی که از پله ها پرت می شد با اسلحه کمری خود، قاتل را هدف گلوله قرار داد و هر دو مردند. مجاهدین تحت امر انجمن ایالتی، جنازه بیگلربیگی را به دم قاطر بستند و پس از گردش در کوچه های شهر، به تخت داروغه واقع در پایین خیابان مقابل کوچه عباسقلی خان بردند و مردم تا غروب به تماشای جسد وی می رفتند و او را که مظهر استبداد موثر شهر بود، لعن می کردند و جنازه قاتل که از مجاهدین آذربایجانی بود، با تجلیل و احترام تشییع شد و بازار تعطیل و تمام علما و طلاب و تجار و اصناف و حدود هزار مجاهد مسلح شهری و روستایی جلوی جنازه، در ردیف های چهار نفری صف آرایی کرده و جنازه را داخل صحن حرم رضوی به خاک سپردند. اما در ادامه، امیر حسین خان شجاع از مخالفان مشروطه به بهانه خونخواهی بیگلربیگی اقدام به غارت مشروطه خواهان و از آن میان منزل کاشف الملک کرد. بعد از آن بود که اعلام شد: «مجاهدین شجاع الایاله که با کفایت و کارآزموده می باشند از روی لیاقت از طرف آقایان عظام به سمت بیگلربیگی گری معین گردیدند».[2]
اعتراض سرکنسول روس به ناامنی ها
اما ناامنی های شهر موجب شد تا در جمادی الاولی 1327 ، سرکنسول روسیه در مشهد تحملش سر آید و طی مکتوبی به تولیت از بی نظمی مشهد بنویسد: هر روزه یکی دو نفر مجروح یا مقتول می شوند، شب ها به شما معلوم است که در هر محل شلیک رولور و تفنگ بی اندازه می شود و مردم را لخت می نمایند. حالت خارج شهر هم طوری شده است که در هیچ وقت این نحو نبوده، راه عبور و مرور بسته و مال التجاره را از ترس سارقین و بی نظمی ممکن نیست که بیاورند.[3]
ترور اعتضاد التولیه
ترور میرزا عبدالرضا اعتضادالتولیه یکی از خانواده های قدیمی شهر مشهد از ماجراهای جالب توجه در آن روزگار است. در نسخ تاریخی آمده است:« اعتضادالتولیه پسر حاجی میرزا ابوالحسن سرکشیک پنجم آستانه در 21 شوال 1300هـ.ق. طی حکمی از سوی ناصرالدین شاه به جای پدرش سرکشیک پنجم شد و در ربیع الاول 1311هـ.ق. از سوی ناصرالدین شاه ملقب به اعتضاد التولیه گردید.[4] در شب 15 خرداد1288هـ.ش.(16 جمادی الاولی1327) عده ای از مستبدین که در منزل حاج اعتضاد التولیه سرکشیک پنجم، واقع در پاچنار مشهد برای چاره جویی جمع شده بودند، مورد تهاجم مجاهدین قرار گرفتند و حاج اعتضادالتولیه با شلیک گلوله مجاهدین از پای درآمد.[5] مستبدین متواری شده و نیز حاج احمد تاجر اسکویی در مسجد گوهرشاد با گلوله حسین مجاهد تهرانی به قتل رسید.[6] »
انعکاس یک ترور در اسناد تاریخی
نحوه کشته شدن اعتضادالتولیه در سندی به تاریخ 16 جمادی الاول 1327 منعکس شده است: «کشتن مرحوم حاجی اعتضاد التولیه- شنبه شب، چهارساعت و نیم گذشته بود که عده ای آمدند و با گلوله زدند. هشت نفر بودند، اما 9 تیر زدند، سه تا در زیر ناف یکی به دست و یکی در کمر و یکی در شانه، دو تا هم در پهلوی راست خورده...[7] »
در شماره 16روزنامه خراسان به تاریخ، پنج شنبه 21 جمادی الاولی 1327 تحت عنوان «حوادث شهری» به ترور اعتضاد التولیه اشاره شده و در گزارش مذکور آمده است: «شب شنبه 16 ماه، چهار ساعت و نیم از شب گذشته، متجاوز از بیست نفر اشخاص مسلح دفعتا وارد حیاط بیرونی حاجی اعتضاد التولیه گردیده و چند نفر از کسان آن ها را که در همان شب به حسب دعوت در آن جا حاضر بودند، اعلان دادند که از آن دوروبر متفرق شوند، بلافاصله حاجی اعتضاد را با هفت یا هشت تیر تفنگ به قتل رسانیده، کاغذی در روی سینه او گذاشته و به آرامی مراجعت نمودند. از قرار مسموع کاغذ مزبور مشتمل بر مضمون ذیل بوده است: چهار روز قبل عموم اجله و اعیان و علما و آقایان ارض اقدس از طرق هیئت مجاهدین با نهایت احترام به آستان مبارک دعوت شدند و در آن محضر مقدس اتحاد و اتفاق در موافقت با اساس مشروطیت تخلف ننمایند. حاجی اعتضاد التولیه که از رجال نمره اول خراسان بود مفتشین غیبی را از اعمال و افعال سری و علنی خود غافل و بیخبر پنداشته، عهد و میثاق با کلام خدا را وقعی نگذاشته با دشمن دین و وطن ما مراودت سری و اقدامات و تحریکات مخفی گذاشت، قومیته سری خراسان برای عبرت هم قطاران او ما را به قتل او مامور ساختند.»
مولف حدیقه الرضویه از برگزاری مجلس ترحیم برای اعتضاد التولیه یاد کرده و در این زمینه نوشته است: دو روز بعد از قتل اعتضاد التولیه مجلس ترحیمی میان شبستان امام جمعه تشکیل دادند.[8]
تجلی سبزواری هم در کتاب تاریخ «انقلاب خراسان» به ترور اعتضاد پرداخته و حکایت آن را به با نظم چنین بیان نموده است.
اندر آن روز نیز با صد جهد / بسته شد در میانه شان این عهد
که کس ار بر خلاف بشتابد / کرده خویش را جزا یابد
دو سه روزی گذشت از این میثاق / که گرفت اعتضاد راه نفاق
ارگیان را به وجه دلخواهی / مخفیانه نموده همراهی
از کمیسیون فدائیان غیور / بشدندی به کشتنش مأمور
شب به قتلش قیام بنمودند/ کار او را تمام بنمودند
حرمت عهد چون نداشت نگاه / بشدش خصم جان کلام ا...[9]
مولف تاریخ معاصر مشهد ضمن مرور حوادث سال 1327ق. به درگیری مشروطه خواهان و مستبدین در مشهد پرداخته که در این درگیری ها منزل نبیل الملک کارگزار غارت شد و دو نفر سالدات روسی هم کشته شدند. بعد از این حرکات بود که روس ها در انجمن را بسته و نیروهای زیادی وارد مشهد کردند و منتظر بودند تا با ورود مجدد رکن الدوله به مشهد اوضاع آرام شود.[10] اتفاقاتی که ذکر شد، سرآغاز تحولات بعدی در شهر مشهد بود.
منابع
[1] مروری بر تاریخچه احزاب و انجمن های سیاسی خراسان در عصر مشروطیت. غلامرضا جلالی. 15خرداد. سال پنجم. شماره 23. ص95-96
[2] روزنامه خراسان. 21 جمادی الاولی 1327 ، ص3
[3] همان، ص2
[4] بررسی جایگاه خاندان اعتضاد رضوی در تشکیلات آستان قدس رضوی. حمیده شهیدی. شمسه. دوره یک . شماره 4. آذر و دی 1388
[5] حدیقة الرضویة. تالیف محمدحسنبن محمدتقی خراسانی شهیر بهروی. ج1. مشهد: شرکت چاپخانه خراسان. ۱۳۲۶، ص391
[6] تاریخ معاصر مشهد به روایت محمد احتشام کاویانیان: از انقلاب مشروطیت تا سال ۱۳۴۰ شمسی. پژوهش و تصحیح سیدمهدی سیدقطبی، حسنعلی فریدونی. قم: مجمع ذخائر اسلامی. ۱۳۹۶، ص34
[7] مرکز اسنادآستان قدس رضوی، سند شماره 65471
[8] حدیقه الرضویه. ج1، ص179.
[9] تاریخ انقلاب خراسان و بنای مشروطیت. رجبعلی تجلی سبزواری. تهران: 1327ق، ص18
[10] تاریخ معاصر مشهد: پژوهشی پیرامون تاریخ تحولات سیاسی ـ اجتماعی مشهد از انقلاب مشروطیت تا انقلاب اسلامی. یوسف متولی حقیقی. ج1. مشهد: شورای اسلامی شهر مشهد، مرکز پژوهشها. ۱۳۹۲. ص111

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

طرح کوثر رسول ا... (ص) در مساجد سراسر کشور
همچنین همزمان با شب ولادت حضرت زهرا(س) طرح کوثر رسول ا...(ص) با موضوع قرائت سوره یاسین در مساجد کشور برگزار می شود. مدیر مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی با اعلام این خبر گفت: این طرح با همکاری دفاتر نمایندگی آستان قدس رضوی و کانون های خادمیاری قرآنی سراسر کشور علاوه بر حرم مطهر رضوی در اماکن متبرکه و مساجد برگزار می شود و
پیش بینی شده ۵۰۰ هزار نفر در این طرح مشارکت داشته باشند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز قرآن آستان قدس،حجت الاسلام «سیدمسعود میریان» افزود: یکی از ارکان خواندن سوره یاسین هدیه کردن ثواب آن به حضرت زهرا(س) است.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

وی تاکید کرد: با تمام احترام برای حریفان، تیم اف سیدنی همیشه نامزد پیروزی در بازی هاست زیرا تیم خوبی در لیگ استرالیا هستیم. همه بدانید نمی خواهم به این زودی متقاعد شوم اما بسیاری از تیم ها می خواهند در جدول رده بندی به ما نزدیک شوند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.