مدیر حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: با ارائه مشاوره های حقوقی به صاحبان صنعت و حمایت های این سازمان، از ابتدای امسال تاکنون 94 واحد راکد و نیمه راکد در خراسان رضوی به چرخه تولید و اشتغال بازگشته اند.به گزارش ایرنا، فرهاد اصل ایرانی فام دیروز در نشست هیئت داوری شرکت شهرک های صنعتی خراسان رضوی در مشهد بر رفع موانع تولید، احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در جهت روند توسعه صنعتی مناسب تاکید و بیان کرد: رویکرد سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی درخصوص موضوع کارآفرینی، فعالیت های صنعتی و اقدامات موثر در حوزه صنعت، حمایتی در راستای افزایش تولید و اشتغال بوده است؛ بنابراین حمایت های لازم انجام شده است. وی افزود: این سازمان از سرمایه گذاری های مشروع با هدف ایجاد تولید و اشتغال حمایت کرده و همچنین در خصوص رفع موانع تولید آن ها مشاوره های حقوقی ارائه داده و همیشه در کنار صاحبان صنعت بوده تا روند شروع کار آن ها با شتاب انجام شود. مدیر حقوقی و امور قراردادهای سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران ادامه داد: با توجه به فرصتی که از سوی این سازمان برای واحدهای صنعتی و تولیدی راکد و نیمه راکد فراهم شده، صنعتگران باید از آن نهایت بهره را ببرند تا ساخت و ساز واحد خود را به اتمام برسانند.
وی گفت: همه پرونده های حقوقی صنعتگران در سراسر شهرک ها و نواحی صنعتی کشور با دقت زیاد رصد و بررسی شده تا کوچک ترین حقی از صنعتگران ضایع نشود. در چارچوب کمک به واحدهای صنعتی تولیدی و حرکت به سمت تولید و اشتغال پایدار مهلت لازم برای اجرای پروژه ها و روند اجرای کار به صاحبان صنایع داده شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری خراسان رضوی گفت: جوانان باید از تندروی بپرهیزند، از اخبار و تحلیلهای مخدوش دوری کنند، به آینده امیدوار و مصمم باشند و به جای این که مدام گلایه کنند، دست به کار شوند.
محسن بنیهاشمی در گفتوگو با ایسنا، در خصوص نقش جوانان در بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب، افزود: بدترین وضعیت در شرایط کنونی برای ملت ما و به ویژه جوانان، ناامیدی و گلایه کردن است، دوست و دشمن از هر سو و به هر دلیل در حال ناامید کردن ملت اند و همه اقشار از پیر و جوان به هر دلیل در حال گلایه کردن هستند.
وی ادامه داد: این دقیقا همان چیزی است که دشمن میخواهد و همان چیزی است که ملت را از پای در میآورد و انقلاب را نابود میکند. در این شرایط خطیر، رهبر معظم انقلاب به موضوع ورود میکنند، به ملت روحیه و رهنمود میدهند، داشتههای ملت را یادآوری، آرمانهای انقلاب را مرور و امید به پیروزی را تقویت میکنند. ایشان تمام آحاد ملت به خصوص جوانان را مامور میکنند تا راه را تا پیروزی نهایی ادامه دهند.رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری خراسان رضوی با بیان این که این پیام ابعاد گوناگونی دارد، افزود: این پیام در همه مراکز و محافل دولتی و مردمی باید تجزیه و تحلیل شود، هر فرد و گروه باید خود را مخاطب رهبری بداند، سهم خود را از پیام مشخص و سپس در حد وسع و در حیطه کاری خود عمل کند.
وی ادامه داد: ملت باید بداند که اکنون در یک جنگ وسیع و همهجانبه قرار داریم و نهادهای حکومتی به تنهایی قادر نیستند این جنگ را اداره کنند. اگر توان تک تک مردم پشت سر حکومت نباشد، پیروزی مشکل میشود. همه باید به این بیندیشیم که ما در این معرکه در کجای کار قرار داریم و به چه سودی میتوانیم برسانیم، از سودجویی پرهیز کنیم و دست سودجویان را که در شرایط جنگی از پشت و جلو به ملت خنجر میزنند، قطع کنیم.
بنی هاشمی با اشاره به این که جوانان مخاطب اصلی این پیام هستند زیرا آینده متعلق به آنان است، تصریح کرد: جوانان باید از تندروی بپرهیزند، از اخبار و تحلیلهای مخدوش دوری کنند، به آینده امیدوار و مصمم باشند، امکانات عظیم کشور، ملت و انقلاب را بزرگ بشمارند، همت خود را عالی قرار دهند و به جای این که مدام گلایه کنند، دست بر زانوی خود بگذارند و توشهای برای فرزندان و آخرت خود فراهم کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دادسرای عمومی و انقلاب مشهد در پاسخ به اظهارات حسینی پویا رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد درباره دلیل غیبت امیر شهلا در جلسات علنی شورای شهر که با عنوان «امیر شهلا با نامه دادستانی از حضور در شورا منع شده است» در تاریخ 30بهمن ماه در همین صفحه منتشر شد، جوابیه ای ارسال کرده است که در ادامه می آید:
در خصوص اظهارات رئیس محترم کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد در قالب خبر فوق ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد:
1 – استفاده از عبارت «خاطرم نیست» از ناحیه رئیس محترم کمیسیون حقوقی شورا امری بعید است و می طلبد اظهارات یک فرد حقوقدان در رسانه های جمعی مستند به قانون باشد و احاله پاسخ به مرتکب فعل مجرمانه، در مقام رئیس کمیسیون حقوقی وجاهتی ندارد.
2 – برخلاف ادعای مشارالیه اقدام متهم یک «اتفاق» نیست، بلکه «ارتکاب یک فعل مجرمانه» می باشد و معمولا اتفاق امری سهوی و غیرعمدی است، لکن ارتکاب فعل مجرمانه یک عمل عمدی و هنجارشکنانه نیز می باشد که جامعه و قانون آن را نمی پذیرد.
3 – همان گونه که می دانیم دستور قضایی موصوف برابر ماده 7 قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری صادر شده و ارسال و استعلام شورا از وزارت کشور در این زمینه وجاهت قانونی نداشته، وزارت کشور حق مداخله در تصمیمات صادره قضایی را ندارد.
4 – ذکر این جمله که مرتکب فعل مجرمانه «معتقد است که کیفرخواست دارای ایرادهای اساسی است» از لسان رئیس کمیسیون حقوقی شورا که خود مدرس دانشگاه نیز می باشد، امری مذموم است؛ چراکه هیچ متهم و مرتکبی نخواهد گفت که مستوجب صدور کیفرخواست و جلب به دادرسی است. رئیس کمیسیون حقوقی شورا فردی عامی نیست که از رسانه جمعی و بدون بررسی دقیق اعلام نماید، کیفرخواست صادره دارای ایرادهای اساسی است بلکه ایشان باید از منظر حقوقی اظهار نماید تا جامعه و مخاطب را دچار تشویش و تردید ننماید و موجب ایجاد التهاب در جامعه نشود.
5 – به نظر می رسد نامبرده به ماهیت موضوع کاملا آگاه است، چرا که شخص مرتکب، در مراجعه خبرنگار محترم روزنامه خراسان و سوال از دلیل عدم حضورش در جلسات شورا، پاسخ گویی را به شورا و سخنگوی آن احاله می نماید. در مراجعه به رئیس و سخنگوی شورا، محتوای نامه محرمانه اعلام شده است و متهم نیز در پاسخ خبرنگار اظهار می دارد «اگر آقای حسینی پویا گفته اند، حتما درست است» پس اظهارات رئیس کمیسیون حقوقی شورا در بی اطلاعی از محتوای نامه مقرون به واقع نیست. وانگهی اگر متن نامه محرمانه است پس ادعای مطروحه در خصوص فحوای نامه وجاهتی ندارد.
6 – بدیهی است که مقام قضایی در اتخاذ تصمیمات قضایی مستقل است و فصل الخطاب را قانون می داند، ارتکاب افعال مجرمانه رشاء و ارتشاء از جمله جرایم علیه امنیت و آسایش عمومی محسوب گردیده و از نظر قانون گذار این فعل مجرمانه، صرف نظر از تضییع حقوق عمومی، باعث برهم زدن امنیت و آرامش و اعتماد عمومی، می تواند موجبات بدبینی آحاد جامعه نسبت به دولتمردان و نظام اسلامی را سبب گردد.
7 – اخذ رشوه یکی از اشکال فساد اداری است که معمولا برای ابطال حق و احقاق باطل است. سابقه افراد در جامعه نباید باعث نادیده گرفتن تخطی آنان از قانون و مانع اجرای عدالت گردد و در احقاق حقوق عمومی، ناخشنودی خواص اهمیتی ندارد.
8 – دستگاه قضایی هیچ گاه در مقابله با فساد اداری کوتاه نخواهد آمد و اغماض در این زمینه، جوازی نداشته و چنین اظهاراتی متأسفانه، اقناع ذهنی مردم و درک آنان نسبت به قضاوت صحیح را مخدوش می سازد و سبب بی اعتمادی می گردد و از سویی تمایلات جناحی و سیاسی و اظهارنظرهای شخصی در تصمیمات قضایی جایگاهی ندارد.
9 – امنیت سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و اخلاقی جامعه در گرو امنیت قضایی آن جامعه است و این امر ضرورت همدلی نخبگان وخواص را در بی اثر کردن وسوسه های خناسان اجتناب ناپذیر می سازد. بنابراین ایجاد التهاب، تشکیک و تردید در جامعه به صلاح نظام نیست. امید است که این گونه اظهارنظر به قصد تشویش اذهان عمومی یا اعمال فشار صورت نپذیرفته باشد، چه آن که شناسایی گلوگاه های فساد و مبارزه با آن از وظایف این قوه است و تسامح در مبارزه با فساد یعنی همدستی با فساد و مفسد. قطعا اگر دستگاه های اجرایی در مبارزه با فساد اداری، اقدام می نمودند امروز ضرورتی نداشت تا چند هزار پرونده مفاسد اقتصادی در قوه قضاییه تشکیل گردد.
10 – تفسیر دلخواه از اجرای قانون، جامعه را دچار تشویش می نماید و سوءنیت خاص فرد اظهار کننده و احراز آن می تواند مشمول مجازات های قانون باشد. حتی اظهارنظر تلویحی و با هدف خاص، مشمول ارتکاب عمل مجرمانه است. یکی از رسالت های عظیم مطبوعات در نظام جمهوری اسلامی و برابر ماده 2 قانون مطبوعات، روشن ساختن افکار عمومی، تلاش برای نفی مرزبندی های کاذب و تفرقه انگیز و قرار ندادن اقشار جامعه در مقابل یکدیگر است. برابر بند(د) ماده یک این قانون ترویج و گسترش فضایل اخلاقی از دیگر رسالت های مطبوعات است، لذا درج و انتشار مطالبی که سبب تشدید رذایل اخلاقی گردد، ممنوع است.
11 – انتقاد سازنده باید بر پایه قانون، استدلال و منطق باشد و تفکر تخریبی را دنبال ننماید. در خصوص موضوع مطروحه قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء، اختلاس و کلاهبرداری صراحت دارد. برخلاف نظر رئیس محترم کمیسیون حقوقی شورای اسلامی شهر مشهد، در خصوص شوراها و شهرداری ها قانون کاملا صراحت دارد. در قانون مذکور و ماده 3 آن برای ارتکاب فعل مجرمانه اخذ رشوه، مجازات های سنگین چون انفصال دایم و یا موقت، شلاق و حبس در نظر گرفته شده است که نشانگر اهمیت ویژه برخورد با این مفسده است. ماده 7 قانون مذکور بیان می دارد در صورتی که مرتکب از مأمورین مذکور در این قانون باشد از تاریخ صدور کیفرخواست از شغل خود معلق خواهد شد و دادسرا مکلف است صدور کیفرخواست را به اداره یا سازمان ذی ربط اعلام دارد. این ماده اطلاق عام مأمورین مذکور در این قانون را بیان می نماید و استثنایی در آن وجود ندارد، لذا ابهامی در دامنه مشمول آن نیست و کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مذکور در ماده 3 را شامل می گردد. در هر حال نگاه به تصمیمات قضایی که به موجب قانون صادر می گردد نباید از منظر سیاست یا هر نیت و سوءنیتی باشد کما این که مقام محترم قضایی علاوه بر اتهام مذکور، برابر ماده 2این قانون متهم را مشمول ارتکاب فعل مجرمانه اقدام به تحصیل وجوه از طریق نامشروع نیز دانسته است و اظهار داشته که اقدام وی فاقد مشروعیت قانونی است. وظیفه دستگاه قضایی اجرای عدالت کیفری در راستای اصلاح جامعه با استفاده از سلاح قانون است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کلاته-طی ماه ها وسال های گذشته شاهد بروز حوادث متعددی ناشی از خواب آلودگی رانندگان در جاده های استان به خصوص جاده سبزوار -شاهرود بودیم ،کثرت حوادث دراین محور باعث شد تا در سلسله گزارش های پیگیرانه برای سامان دهی این مسیر ، این محور به جاده خواب آور معروف شود؛ موضوعی که رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای سبزوار از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای نصب خطوط و نوارهای لرزاننده و اکستروژن در این محور و دیگر محورهای سبزوار خبرداده است. رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای سبزوار از اختصاص بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار طی امسال برای ارتقای ایمنی راه های بین شهری خبر داد.
مهدی رحمتی در گفت وگو با خراسان رضوی اظهارکرد: به منظور هوشیار سازی رانندگان خودروهای سواری و سنگین نصب نوارهای لرزاننده در پنج مقطع پر تصادف محورهای شهرستان سبزوار انجام شد. وی با بیان این که با بررسی های به عمل آمده در قسمت هایی از سطح محورهای حوزه استحفاظی شهرستان سبزوار آمار حوادث ناشی از خستگی و خواب آلودگی در یک بازه زمانی شش ماهه افزایش یافته است، افزود: با پیگیری های انجام شده نصب خطوط و نوارهای لرزاننده و اکستروژن در این محورها در حال انجام یا انجام شده است. رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای سبزوار بیان کرد: مقاطع روستاهای افچنگ و کراب در محور های سبزوار – اسفراین، سبزوار - ششتمد، سبزوار – بردسکن، روستای رباط سرپوش در محور سبزوار – نیشابور و پیچ قائم محور سبزوار – شاهرود با اجرای خطوط لرزاننده و اکستروژن ایمن سازی شده است. رحمتی با اشاره به اختصاص بیش از 10 میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای ایمنی راه های بین شهری سبزوار، تصریح کرد: ایمن سازی محور شهرستان های سبزوار و داورزن در آستانه سفرهای نوروزی با انجام اقداماتی مانند نصب نوار لرزاننده، خط کشی عرضی، نصب تابلوهای مورد نیاز و نصب چراغ چشمک از سوی اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای سبزوار در حال انجام است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
همچون سال گذشته، امسال نیز طرح «عید و داستان» برای ایام نوروز دانش آموزان پیش بینی شده است. معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش استان با اعلام این خبر گفت: تعیین تکلیف نوروزی ممنوع است و از مدارس خواستهایم به شکل گذشته به دانشآموزان تکلیف داده نشود، در این زمینه آزادی عمل را به معلمان دادهایم تا با کتابهایی که معرفی میکنند، بچهها از دید و بازدیدهای عید بهرهمند شوند و از این فرصت برای مطالعه نیز استفاده کنند. «ابوالحسن حقیقی» در گفت وگو با ایسنا افزود: سال گذشته تکلیف «عید داستان» داشتهایم که خود مدارس و مناطق اعلام میکردند بچهها باید کتابی را بخوانند و در کلاس بازگو کنند و ارائه دهند. حقیقی همچنین در خصوص استفاده از کتابهای کمکآموزشی بیان کرد: ما اعتقادی به سختبودن کتابهای درسی نداریم، گروهی از متخصصان در سازمان پژوهش برنامهریزی درسی با توجه به سن، مهارتها و مطالب مورد نیاز دانشآموز، کتابها را تدوین کردهاند. بعضی از مطالب درسی نیاز به کار بیشتری دارد، اما به هیچ عنوان نیازی نیست والدین به سمت کتابهای کمکآموزشی بروند، زیرا مطالب درون کتابدرسی به اندازه کافی گویا، ساده و روان است. وی ادامه داد: همکاری والدین با معلمان باعث تسهیل آموزش مطالب میشود و از سوی دیگر، استفاده از کتاب کمکآموزشی به رونق گرفتن موسسات غیرمجاز و غیرتخصصی کمک میکند. حقیقی تصریح کرد: ما به ورود این موسسات نقد داریم و نباید به دلیل کیفیت آموزش، استرس افزایش پیدا کند، بهخصوص با موسساتی که به مافیای کنکور برمیگردند. حقیقی درباره جایگزین کردن تکالیف مهارت محوربه جای مشق شب نیز اظهار کرد: در دوره اول ابتدایی پرداختن به تکالیف، مهارتمحور مورد توجه قرار دارد و با این رویکرد به آن پرداختیم و به معلمان آموزش داده شد تا به جای مشق شب سنگین، بچهها در خانه به تکالیف مهارتمحور بپردازند، چرا که این تکالیف به معنای پیوندزدن اهداف و فعالیت برنامهدرسی با مهارتهای زندگی است.
شیر در مدارس حاشیه شهر توزیع می شود
حقیقی در خصوص طرح توزیع شیر در مدارس نیز گفت: در بخشی از مدارس حاشیه شهر مشهد به کمک آستانقدس، کمیته امداد و سپاه شیر به صورت سه روز در هفته در حال توزیع است و حدود 16 هزار نفر از دانشآموزان حاشیهشهر مشهد در نواحی یک، دو، پنج و تبادکان را در گام اول تحتپوشش قرار دادهایم. وی افزود: اما برای دانشآموزان شهر مشهد فعلا بودجه تخصیص داده نشده و برنامهای برای توزیع شیر در مدارس مشهد نداریم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خراسان رضوی دومین استان کشور از لحاظ تعداد کلاس های درس نیازمند تخریب و بازسازی است؛ طبق آخرین آمار وزارت آموزش و پرورش که تا بهمن ماه 97 اعلام شده، استان خراسان رضوی با هفت هزار و 80 کلاس درس نیازمند تخریب و بازسازی، دومین استان کشور در این زمینه است و این تعداد کلاس به تخریب و بازسازی کامل نیاز دارد. موضوع بازسازی کلاس های فرسوده مدارس استان، از موضوعاتی است که روزنامه «خراسان رضوی» تاکنون بارها درباره آن به مطالبه گری پرداخته است. حالا آن طور که از آمار وزارت آموزش و پرورش برمی آید، در مجموع در کل کشور 66 هزار و 628 کلاس درس به تخریب و بازسازی نیاز دارند که در این بین تهران با 8419 کلاس و خراسان رضوی با 7080 کلاس رتبه های اول این آمار را دارند. استان های گیلان با 5 هزار و 203 کلاس درس، خوزستان با 4 هزار و 718 کلاس، سیستان و بلوچستان با 4 هزار و 268 و مازندران با 4 هزار و 211 کلاس درس به ترتیب در رده های بعدی قرار می گیرند. وجود بیش از 7 هزار کلاس درس با پایه های سست که به اذعان آموزش و پرورش نیازمند تخریب کامل و سپس بازسازی است، زنگ خطری است که نیاز به اقدام فوری برای رفع خطرات احتمالی است.
اعتبار بدهند، بازسازی می کنیم
برای پیگیری موضوع و برنامه ریزی ها برای بازسازی این تعداد کلاس درس فرسوده، با مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان گفت و گو می کنیم. جاسم حسین پور با اشاره به این که سال آینده طرحی به نام تخریب و بازسازی در آموزش و پرورش اجرا می شود و اعتبارات ملی از سازمان نوسازی مدارس کشور برای نوسازی مدارس فرسوده تعلق می گیرد، به «خراسان رضوی» می گوید: در زمینه نوسازی و تخریب مدارس برای سال آینده هنوز میزان اعتبار اعلام نشده است و در خراسان رضوی به تناسب اعتباری که در نظر گرفته شود، تخریب و بازسازی مدارس در دستور کار قرار می گیرد. این که چه تعداد کلاس را می توانیم نوسازی کنیم، بستگی به میزان اعتبار دارد.
وی می افزاید: معمولا در اردیبهشت ماه ابلاغ اعتبار صورت می گیرد و تا زمان ابلاغ اعتبار برنامه ریزی می شود تا کلاس هایی که نیازمند مرمت است، بازسازی شود. پیگیری های زیادی در خصوص تامین اعتبار کرده ایم و به میزانی که اعتبار به استان ما تعلق بگیرد، مدارس فرسوده مرمت و بازسازی می شود، اما از آن جایی که اعتبارات محدود است، هیچ وقت جوابگوی کامل بازسازی و نوسازی مدارس فرسوده نیست.
مشهد و تبادکان دارای بیشترین مدارس نیازمند بازسازی
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان رضوی با اشاره به مناطقی که بیشترین مدارس فرسوده را دارد، می گوید: نواحی مشهد و تبادکان و شهرستان های بزرگ مانند نیشابور و سبزوار بیشتر از مناطق دیگر دارای مدارس نیازمند بازسازی هستند و هرچه شهرستان بزرگ تر باشد، تعداد مدارس فرسوده آن بیشتر است. حسین پور درباره بازسازی و مقاوم سازی مدارس نیز تصریح می کند: طرح نوسازی و بازسازی مدارس از سال 85 شروع شده است که تا دهه فجر امسال، 760 پروژه با 5 هزار و 710 کلاس در استان تخریب و بازسازی و 180 پروژه با هزار و 721 کلاس هم مقاوم سازی شده است.
وی درباره تعداد مدارسی که تاکنون افتتاح شده است نیز یادآور می شود: از ابتدای سال 97 تا دهه فجر،203 فضای آموزشی با هزار و 49 کلاس و زیربنای 111هزار و 500 متر مربع و هزینه ای بیش از هزار و 700 میلیارد ریال در کل استان، افتتاح شده و به بهره برداری رسیده است.
تخریب مدارس مساوی است با دانش آموزان بازمانده از تحصیل
در ادامه با مدیرکل آموزش و پرورش استان تماس می گیریم که وی به دلیل حضور در جلسه قادر به پاسخگویی نبود؛ از این رو مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان پاسخ گوی سوالات ما می شود. مهدی مجیدی فر در پاسخ به این سوال که تحصیل دانش آموزان در مدارس فرسوده چه توجیهی دارد؟ مدارس را به قطاری در حال حرکت تعبیر می کند و می گوید: اگر قرار است این قطار را تعمیر و اصلاح کنیم، باید در حال حرکت تعمیر شود، چرا که اگر فعالیت آموزشی را در مدارس به این بهانه که یک مدرسه آسیب هایی در جهت تخریب دارد، متوقف کنیم، عملا با یک چالش دیگر که تعدادی دانش آموز بازمانده از تحصیل است، مواجه می شویم. از این رو نمی شود فعالیت مدرسه ای را متوقف کنیم.
وی می افزاید: باید به شکلی این موضوع را مدیریت کنیم که مدارس شرایط ایمنی اولیه را داشته باشند و همزمان در بحث تحصیلی و آموزشی مشکلی برای دانش آموزان پیش نیاید. وی تصریح می کند: سعی می کنیم تعمیراتی را برای فضای مدرسه هایی که نیازمند تخریب هستند، انجام دهیم تا ایمنی های لازم در مدارس فراهم شود اما یک سری از مدارس هم هستند که با توجه به سن ساخت به تخریب و بازسازی نیاز دارد اما نمی شود این را ملاک قرار دهیم که حالا که یک مدرسه نیازمند تخریب و بازسازی است، فعالیت مدرسه را متوقف کنیم. مدرسه باید در مسیر آموزشی قرار داشته باشد.
مجیدی فر می گوید: با این که اتفاقات خوبی در حوزه های مختلف از جمله آموزش و پرورش افتاده اما هنوز با کمبود فضای آموزشی در بخش هایی مواجه هستیم و در مشهد این موضوع مشهودتر است و اگر قرار است اتفاقی بیفتد باید ابتدا جانمایی یک مدرسه جدید باشد و مطمئن باشیم دانش آموزی از تحصیل باز نمی ماند و بعد به سراغ تخریب و بازسازی مدرسه فرسوده برویم.
مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان رضوی تاکید می کند: ما در تلاش هستیم حداقل ایمنی های مدارس را فراهم کنیم و با اعتباراتی که تخصیص پیدا می کند، در حوزه تعمیراتی که انجام می دهیم، کمترین خطری متوجه دانش آموزان در مدارس باشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با گشتی کوتاه در اغلب مراکز تجاری شهر، می توان شاهد مغازه هایی بود که یا تعطیل شده اند یا از همان ابتدا خالی بودند. دلیل این موضوع را هم می توان در عوامل متعددی جست و جو کرد، از افزایش قیمت ها و تورم و به تبع آن کاهش تمایل مردم جامعه به خرید گرفته تا افزایش قیمت و اجاره بهای مغازه ها و نداشتن صرفه اقتصادی و غیرحرفه ای بودن آن برای مغازه داران و افزایش بی رویه مجتمع های تجاری بدون توجه به ظرفیت مورد نیاز شهر.
باید به این نکته توجه داشت که تعدد مراکز عرضه، جدای از این که بازار را رقابتی تر می کند، در این رقابت گاهی ناعادلانه بسیاری از مراکز قدیمی از چرخه رقابت خارج می شوند و همچنین بازارهای جدید نیز به ظرفیت اسمی خود در فعالیت نخواهند رسید که این موضوع گلایه های کسبه بازارهای قدیمی و جدید شهر را در پی داشته است. برای بررسی وضعیت فعالیت در مجتمع های تجاری مشهد، به سراغ تعدادی از این مجتمع ها می رویم و با کسبه آن ها گفت و گو می کنیم.
15 واحد فعال از مجموع 105 واحد تجاری
یکی از مجتمع های تجاری مشهد که زائران سال های زیادی آن را به عنوان یکی از مراکز خرید سوغاتی خود در نظر داشتند، مجتمع ... است، مجتمعی که چند سالی می شود با ایجاد مجتمع های دیگر از قبیل ... و ... در حوالی آن، دیگر آن رونق قدیم را ندارد.
وارد فاز 2 مجتمع تجاری ... می شوم، ساعت حدود 12 ظهر است و به یقین من تنها فردی غیر از مغازه داران و نیروهای خدماتی مجتمع هستم که در آن جا حضور دارد. طبقه همکف این فاز به صورت کامل خالی است و همه مغازه ها بسته اند.
یکی از کسبه آن جا می گوید: «از مجموع 105 واحد تجاری این مجتمع، حدود 15 واحد آن به صورت کامل فعال است و با این روندو این که دیگر مردم به این مجتمع نمی آیند، بعید نیست به زودی همین تعداد هم جمع کنند و بروند.»
یکی دیگر از مغازه داران مجتمع ... می گوید: «در این مجتمع، از صنف ما که سوغاتی فروش هستیم، تنها دو واحد مانده و همین دو واحد هم مشتری نداریم، در حالی که تا همین چند سال پیش شش واحد بودیم و همه پر از مشتری. اوضاع لباس فروشی ها از ما هم بدتر است، تقریبا لباس فروشی دیگری در این مجتمع باز نیست.»
وی ادامه می دهد: «چند سال پیش در مغازه من چهار نفر کار می کردند و ناهارمان را نوبتی می خوردیم، چون همیشه مغازه پر از مشتری بود اما الان دیگر شاگرد داشتن صرف ندارد و خودم تنها هستم و برای خودم هم کار نیست، چرا که به عنوان مثال جمعه چند هفته گذشته که روزی تعطیل بود حتی یک مشتری هم نداشتم و در کل چندین روز است که مشتری نداشته ام.»
زمانی 5 شعبه مغازه داشتم...
اوضاع در مجتمع تجاری ...حداقل بنا به ظاهر تا طبقه دوم آن چنان بحرانی نیست اما از طبقه دوم به بعد، می توان شاهد تعداد قابل توجهی از مغازه ها بود که خالی هستند و بسته. با یکی از فروشندگان پوشاک وارد گفت و گو می شوم، او می گوید: « ماه هایی بود که هفته ها مشتری نداشتم، همه این واحدهایی هم که خالی کرده اند، به همین دلیل بوده، فروش نداشتند و اجاره بها هم سنگین بود».
وی صحبت هایش در خصوص وضعیت بازار را ادامه می دهد: «زمانی آن چنان این جا رونق داشت که پنج شعبه در مجتمع ... داشتم و در هر کدام از این شعبه ها چند شاگرد اما هم اکنون تنها همین مغازه را دارم، بدون شاگرد و با شش ماه اجاره عقب مانده.»
یکی دیگر از مغازه داران هم می گوید: «زمانی که ...تازه افتتاح شده بود، مغازه داران ... هم برای فعالیت در این جا مغازه ای اجازه می کردند و کار و بار رونق داشت اما از وقتی که ... را در کنارش ساختند و وضع اقتصادی هم بدتر شد، این جا هم مشتری هایش کمتر شد و البته وصال هم رونق نگرفت.»
هزینه های بالای تبلیغاتی و انتظاری که برآورده نشد
در مجتمع ... از همان طبقه همکف می توانی مغازه هایی را پیدا کنی که خالی هستند. به طبقه دوم این بازار که چند ماهی است به بورس عرضه ... تبدیل شده است می روم و با چند مغازه دار صحبت می کنم. یکی از آن ها می گوید: «شش ماهی است که این بورس راه افتاده و با وجود هزینه های بالایی که برای تبلیغات انجام شده، حداکثر 30درصد از آن چیزی که انتظار داشتیم رقم خورده است.»
یکی دیگر از مغازه داران می گوید: «با این که هنوز مدتی از راه اندازی این طبقه نمی گذرد، واحدهایی تخلیه یا امتیازشان را واگذار کردند، چون نتوانستند فروش داشته باشند.»
پاشنه آشیل پارکینگ مجتمع های تجاری
اوضاع حاکم بر اغلب مجتمع های تجاری شهر، برای مجتمع های تجاری بولوار وکیل آباد نیز صادق است. مجتمع های ... که کاسبان آن ها نیز از اوضاع کسب و کارشان ناراضی هستند و از روندی که در مشهد همچنان با قدرت پیش می رود و روز به روز به مجتمع های تجاری شهر افزوده می شود، گلایه دارند. یکی دیگر از نکاتی که در خصوص این مجتمع های تجاری و بسیاری دیگر از این دست صادق است، این است که بیشتر مجتمع ها فضای پارکینگ برای مراجعان ندارند و این سبب می شود مردم اقبال کمتری برای خرید از آن ها پیدا کنند، این موضوعی است که در گفت و گو با مشتری های چند مجتمع تجاری مطرح شد.
بازی قیمت ارز بازار را کساد کرده
می توان گفت اوضاع کسب و کار در مجتمع ... نسبت به دیگر مجتمع های تجاری مشهد، بسیار بهتر است، البته عواملی مانند پارکینگ طبقاتی نیز در این زمینه بی اثر نیستند. به طبقات بالای این مجتمع می روم و با یکی از فروشندگان کیف و کفش صحبت می کنم. او می گوید: «تا چند ماه پیش دو شعبه بودیم اما به دلیل کسادی بازار و اجاره ها، یکی از آن ها را بستیم.»
این فروشنده کیف و کفش صحبت هایش را با انتقاد از سیاست گذاری هایی که در خصوص ارز صورت گرفته ادامه می دهد: «با بالا رفتن قیمت ارز، قیمت مواد اولیه تمامی اجناس ما که از خارج تامین می شوند، چندین برابر شد، بعد از آن پایین آمدن قیمت ارز، تفاوت قیمت بین ایران و کشورهایی مانند عراق که بخشی از مشتری های ما را تشکیل می دادند، کم کرد و بالطبع اقبال آن ها برای خرید از ایران نیز کم می شد. مسئولان دولتی هیچ پیگیری نمی کنند که چرا با وجود پایین آمدن قیمت دلار، قیمت مواد اولیه و محصولات پایین نمی آید.»
فروش روزانه که هیچ، در هفته هم فروش نداریم
در حوزه لوازم خانگی، بازار قدیمی مشهد که به نام ... شناخته می شد، به مرور به دلیل قرار گرفتن در بافت مرکزی شهر و سختی دسترسی به آن رونق خود را از دست داده است و جایگزین آن را می توان ... در حوالی منطقه سیدی دانست. اما این بازار هم چند سالی است که با آغاز یا تکمیل احداث پروژه های تجاری متعدد در معرض تهدید است و باز هم همان سوال اساسی پیش می آید که آیا مردم مشهد می توانند جواب گوی همه این ظرفیت هایی که در حوزه لوازم خانگی در آن حوالی ایجاد شده یا در دست احداث هستند باشد؟
یکی از مجتمع های بزرگ تجاری تازه تاسیس در مشهد، مجمتع تجاری ... است، مجتمعی با محوریت عرضه ....
در این مجتمع نیز برای اطلاع از وضعیت کسب و کار نیازی به رفتن به طبقات بالا نیست، در همان طبقه اول می توان واحدهایی را دید که هنوز در آن ها کسب و کار آغاز نشده است. برخی از کاسبان این مجتمع، همان کاسبان قدیمی... هستند که در این مجتمع نیز واحدی را گرفته و کسب و کار در آن راه انداخته اند.
در طبقات بالاتر نیز فروشگاه های خالی زیادی به چشم می خورد.هنوز تمام مغازه های طبقه اول برخی مجتمع های تجاری محدوده میدان 17 شهریور هم فعال نشده است، چه برسد به دیگر طبقات و این تمرکز مجتمع های تجاری بیش از حد، هم باعث از رونق افتادن مجتمع های قدیمی شده و هم مجتمع های جدید را خالی نگه داشته است.
... یکی دیگر از بازارهای قدیمی مشهد است که نام آن بین غیر مشهدی ها هم شهره است. یکی از مغازه داران این مجتمع در خصوص وضعیت بازار می گوید: این مجتمع پر از مغازه هایی است که تعطیل شده اند، یکی از طبقات هم به صورت کامل تعطیل شده است و آن جا نمایشگاه ایجاد کرده اند. در طبقه منفی یک هم حدود نیمی از مغازه ها خالی هستند.
به ازای هر 27نفر در مشهد، یک واحد صنفی فعال است
اتاق اصناف مشهد به عنوان بازوی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در عرصه مدیریت و سامان دهی واحدهای صنفی در شهر، باید بر روند رشد واحدهای صنفی در مشهد نظارت داشته باشد.
رئیس اتاق اصناف مشهد در گفت و گو با خراسان رضوی با تصریح بر این که تعداد واحدهای تجاری در مشهد طی سال های اخیر به شکل بی رویه ای افزایش یافته است، افزود: مجتمع سازی و اعطای پروانه های تجاری موقت سبب این موضوع شد.
محمود بنانژاد ادامه داد: سرانه واحد صنفی در مشهد، به ازای هر 27 نفر یک واحد است، در حالی که این عدد در کشورهای توسعه یافته به ازای هر واحد صنفی 200 نفر و در کشورهای درحال توسعه یک واحد صنفی به ازای 150 نفر است و همین موضوع سبب می شود، واحدهای صنفی به دلیل ناتوانی در تامین هزینه های خود و کسب درآمد، کارشان به تعطیلی بکشد.
وی گفت: در قانون نظام صنفی موضوعی با عنوان رعایت حریم واحدهای صنفی وجود دارد که اتحادیه ها سالیانه این موضوع را به کمیته نظارت مرکز استان پیشنهاد می دهند و بر همین اساس تعداد واحدهای صنفی خود را مشخص می کنند اما متاسفانه این ظرفیت قانون برای کنترل تعداد واحدهای صنفی به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت اجرایی نشده است چرا که کمبود اشتغال وجود دارد. با وجود این به جد به دنبال اجرایی کردن این قانون هستیم.
وضعیت کنونی، نتیجه مجوزهای اعطا شده دوره قبل مدیریت شهری است
شهرداری به عنوان نهاد مدیریت بافت های شهری و مسئول ارائه مجوز فعالیت واحدهای تجاری، یکی از دستگاه های مسئول در پیش آمد وضع کنونی در بازارهای مشهد است، به همین منظور موضوع را با معاون اقتصادی و رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری مشهد مطرح و با وی در خصوص برنامه های شهرداری برای مدیریت توزیع متناسب بافت تجاری در شهر گفت و گو می کنیم.
رضا خواجه نائینی با تاکید بر این که نقشه راه شهرداری طرح جامع است، افزود: در حوزه تجاری ها میزان استاندارد تابع روش های محاسبه مختلفی است، این که براساس جمعیت ساکن در شهر باشد یا میزان گردشگر هم محاسبه شود، جدای از این موضوع میزان ماندگاری زائر نیز بر این موضوع تاثیر گذار است و بر همین اساس مبنای کار طرح های تفصیلی و جامع است.
وی ادامه داد: در این دوره مدیریت شهری سعی مان بر این است که در سقف طرح های تفصیلی پروژه اجرا شود و بیش از آن مجوزی اعطا نشود. از همین رو در این مدت تاکنون ستاد عالی سرمایه گذاری مجوزی برای مجتمع های تجاری بزرگ نداده و در حوزه اقتصادی پروانه ای بدون نظر کمیسیون ماده ۵ ارائه نشده است.
معاون اقتصادی و رئیس سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های شهرداری مشهد با بیان این که مجتمع های تجاری که اکنون در حال ساخت هستند، در دوره گذشته مدیریت شهری مجوزهای خود را دریافت کرده اند، افزود: این حجم مجوزهای صادر شده در دوره قبل یکی از مشکلات ماست و آن ها به نوعی درآمدهای کنونی ما را پیش فروش کرده و همچنین توازن شهر را بر هم زده اند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دبیر جشنواره خانه بهار 98 شهرداری مشهد با ارائه گزارشی درباره نتایج این جشنواره و طرح های برگزیده گفت: 900 اثر المان موقت به دبیرخانه ارسال شد که از بین آن ها، 52 اثر برای نمایشگاه و 25 اثر برای اکران در سطح شهر انتخاب شد، همچنین در حوزه سازههای نوری 10 اثر منتخب شد و دیگر بخشها نیز برگزیدگان خود را داشت. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری، «صدرا مذهب یوسفی» افزود: نظر بر این است که این المانها دایمی و از جنس و ساختاری باشد که در شهر ماندگارتر شوند. میتوان برای بهرهوری بیشتر همه مناطق، این المانها را در شهر جابه جا کرد و حتی شهرهای اطراف نیز از این المانها بهرهمند شوند. یوسفی به دیگر بخش های این جشنواره اشاره و تصریح کرد: امسال نگاه جدی به هنرهای نمایشی وجود دارد و نمایش خیابانی یکی از رشتههایی است که میتواند اتفاقات خوبی را در شهر رقم بزند. یوسفی همچنین با اشاره به پیش بینی بخش هایی از جمله دیوارنگاری و آذین بندی شهری برای نوروز 98 گفت: در بخش دیوارنگاری نیز 320 اثر دریافت و 32 اثر برای اجرا در دیوارهای اصلی شهر انتخاب شد.
رنگ آمیزی محلات توسط مردم
«هادی بختیاری» معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد نیز ارتقای کیفیت حضور زائران در مشهد را هدف اجرای برنامههای فرهنگی در نوروز 98 برشمرد و گفت: جشنوارههای مختلفی برای نوروز در نظر گرفته شده که از آن جمله میتوان به برپایی جشنواره خیابان غذا، جشنوارههای فرهنگی-تفریحی، هفت خوان، نقالیخوانی و برنامههای فرهنگی در اقلیم توس اشاره کرد که همه با هدف ارتقای کیفیت حضور زائران و مهمانان امام هشتم(ع) در مشهد برنامه ریزی شده و اجرا خواهد شد.وی با اشاره به فعالیت بیش از یک دهه شهرداری مشهد در زیباسازی شهر در آستانه نوروز، بیان کرد: این اقدام با هدف ارائه طراوت و شادابی به چهره شهر در آستانه بهار و نوروز رقم میخورد و برای این که همگام با طبیعت قدمی برداشته شود، هنرمندان از تمام ذوق هنری خود در زیباسازی شهر استفاده میکنند. وی به برگزاری پویش رنگها در نوروز 98 اشاره و اظهار کرد: با تامین رنگ مورد نیاز، از شهروندان خواستیم محله خود را رنگآمیزی کنند. در این زمینه از ظرفیتهای 30 گروه مردمی برای نوروز 98 استفاده خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نماینده ولی فقیه در استان گفت: برخی از انجمن های خیریه به گونه ای عمل می کنند که به اداره این خیریه ها بیشتر از زندگی خود اهمیت می دهند و کار برخی از این انجمن ها واقعا جهادی است. به گزارش Alamolhoda.com، آیت ا... علم الهدی در دیدار با مدیرکل کمیته امداد استان و جمعی از مدیران موسسات خیریه حمایتی مشهد اظهار کرد: انسان می تواند در زندگی به گونه ای زندگی کند که تنها نباشد و این بسیار ارزشمند و پربرکت است که مردم چشم شان به او باشد، با دیدن او تقاضا داشته باشد و الحمدلله شما این گونه هستید و این که مردم چشم شان به دست شما باشد برای شما برکات مادی و معنوی بسیار دارد و انسانی که بندگان خدا از او خوشش بیاید خدا هم از او خوشش می آید. وی افزود: مسئله مهم در کارهای مردمی حفظ آزادی در این فعالیت هاست، مردم در کارهای مردمی با قصد خلوص می خواهند خودشان عمل کنند و این حالت باید در این انجمن های خیریه حفظ شود، شخصیت استقلالی باید به شکل خیریه حفظ شود، اگر کار ستادی و تشکیلاتی شد و در این ساز و کار تغییر حاصل شد، جریانات مردمی و هویت استقلالی انجمن های خیریه ضربه می خورد. نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: باید سامان دهی و مدیریت این موسسات به گونه ای باشد که هویت و شخصیت استقلالی این انجمن ها حفظ شود، بنده از فعالیت برخی از این انجمن ها خبر دارم و برخی از این انجمن هابه گونه ای عمل می کنند که به اداره این خیریه ها بیشتر از زندگی خود اهمیت می دهند و کار برخی از این انجمن ها واقعا جهادی است. آیت ا... علم الهدی افزود: کار تکراری و دوباره کاری مصیبت در این فعالیت هاست، باید با ثبت اطلاعات موسسات یک سامانه ای ایجاد شود و اطلاعات کامل همه موسسات خیریه، همه افراد تحت پوشش با نحوه امداد به آن ها در آن ذخیره شود و هر روز مرتب این سامانه چک و به روز رسانی شود تا از دو موسسه به طور موازی برای یک فرد کار انجام نشود، در حالی که برای فردی دیگر هیچ کاری صورت نگرفته باشد. امام جمعه مشهد تصریح کرد: باید هماهنگی بین نهادهای خیریه ایجاد شود و پیشنهاد بنده تشکیل یک ستاد موقت است که با تشکیل آن می توان این سامانه و جریان ارتباطی و هماهنگی را ایجاد کرد، عملیاتی کردن طرح های خیریه هماهنگ با ایجاد این سامانه ممکن خواهد بود. وی گفت: باید مراقب سوءاستفاده ها از جریان خیریه باشید، نکته مهم این است که فعالیت خیریه ها نباید محدود به روش خاص باشد اما باید روش های انتخاب شده روش های خوبی باشد، شما نوکری مردم را به خاطر قرب الهی انجام می دهید نه به خاطر شکم مردم و این نوکری شکم مردم برای رضای خدا و دین او است تا با برطرف کردن نیاز یک نیازمند او را به خدا و دین او نزدیک کنیم، نباید در مقام تامین محرومیت مردم با روش هایی که مورد غضب خداست، این نوکری انجام شود. برخی روش ها در این فعالیت ها خیلی با مبانی دینی و شرعی همخوانی ندارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آب و هوای خوب و باغ های سرسبز و شهرت شهرستان طرقبه شاندیز به ویژه منطقه شاندیز سبب شد از دهه 70 به بعد تعداد زیادی از ادارات ،نهادها و سازمان ها از استان های مختلف کشور در قالب تعاونی مسکن به فکر خرید اراضی کشاورزی دشت سوران شاندیز بیفتند.این تعاونی های مسکن به اعضای خود وعده خرید زمین مسکونی در بهترین منطقه و با آب و هوایی مفرح دادند که با پرداخت مبالغی اندک کارکنان این نهادها و سازمان ها و ادارات می توانند مالک زمینی بشوند که هم آینده دارد و هم می توان در آن به ساخت مسکن اقدام کرد.تعاونی های مسکن این زمین های کشاورزی را که اغلب موقوفه ای بود به صورت مشاع خریدند و سپس آن ها را قطعه بندی و در قطعات 300 ،۵۰۰ و 1000 متری به اعضای خود واگذار کردند تا به خیال خود در آینده در این زمین ها مجتمع های مسکونی یا ویلاهای زیبا بسازند و دوران آخر خدمت یا بازنشستگی خود را در این ویلاها بگذرانند. یکی از اعضای تعاونی های مسکن شهرستان... که در دهه ۷۰ قطعه زمین ۵۰۰ متری را خریده بود ماجرا را چنین شرح می دهد:”وقتی مدیران تعاونی مسکن موضوع واگذاری قطعه زمین ۵۰۰ متری با قیمت ۱۵۰ هزار تومان را با ما در میان گذاشتند بسیاری از همکاران به هر زحمتی شده پول زمین را فراهم کردند و در اختیار تعاونی مسکن به این امید قرار دادند که پسانداز و سرمایه ای برای آینده خود داشته باشند.وی افزود:تعاونی مسکن درباره موقعیت زمین به ما گفت: این اراضی در منطقه سوران مشهد است که البته آن زمان طرقبه شاندیز شهرستان نشده بود و جزو مشهد محسوب می شد به علاوه این که ما اصلا نمی دانستیم سوران کجاست و در چند کیلومتری مشهد واقع است.در واقع فریب تبلیغات تعاونی مسکن را خوردیم و زمین را خریدیم. وی بیان کرد: چند سال گذشت و خبری از زمین ها نشد و حتی خواستیم که قطعه ای را که به نام ما خریداری شده نشان دهند تا بدانیم کدام زمین متعلق به ماست اما چنین نشد تا این که پس از چند سال به مشهد سفرکردیم و حتی نتوانستیم موقعیت زمین ها را پیدا کنیم و از محلی ها که پرسیدیم زمین های سوران کجاست؟ پاسخ می دادند که هزاران هکتار زمین در سوران وجود دارد و شما باید نشانی دقیق زمین ها را بگویید تا بتوان آن را پیدا کرد. خلاصه خبردار شدیم که با مراجعه به اداره اوقاف استان و در صورت پیدا کردن خریدار می توان زمین خود را به فردی دیگر واگذار کرد. من هم پس از جست و جو درباره قیمت این اراضی دریافتم که این زمین ها کشاورزی بوده و قیمتش افزایشی نداشته ، خلاصه این که به همان مبلغی که زمین را خریده بودم به شخص دیگری فروختم.
اعتراض یک خریدار
یکی از شهروندان استان خوزستان گلایه و شکایت داشت که چندین سال است در قالب تعاونی مسکن اقدام به خرید قطعه زمینی از اراضی منطقه سوران کرده و حال که برای دریافت مجوز ساخت و ساز آمده است هیچ نهادی به او چنین مجوزی را نمی دهد.این شهروند خوزستانی افزود: تعاونی مسکن مربوطه به آن ها گفته بودکه می توانند در این زمین ها ساخت و ساز کنند ولی حالا می بینند که قضیه برعکس است.در پاسخ به اعتراض این فرد، فرماندار طرقبه شاندیز مطرح کرد که تعاونی های مسکن مرجع تصمیم گیری در زمینه ساخت و سازها نیستند و آن ها ممکن است برای راضی نگه داشتن اعضا هر مطلبی را بر زبان آورند که هیچ سندیتی ندارد.
جولان ۵۰۰ تعاونی مسکن
سید حسن حسینی فرماندار طرقبه شاندیز درباره وضعیت اراضی منطقه سوران و خرید و فروش و واگذاری این اراضی گفت:طی چندین سال گذشته برخی ادارات ، نهادها و سازمان ها باتشکیل تعاونی های مسکن و وعده و وعیدهای فراوان به اعضای خود هکتارها از اراضی کشاورزی منطقه سوران را که اغلب موقوفه ای است خریداری کردند تا به خیال خود در این زمین ها خانه سازی کنند. حسینی افزود: تبلیغات فریبنده برخی از این تعاونی های مسکن سبب شدکه خیل عظیمی از خریداران شکل بگیرد به گونه ای که ۵۰۰ تعاونی مسکن از نقاط مختلف کشور از قبیل خوزستان و سیستان و بلوچستان از اراضی سوران زمین خریدند و آن را قطعه بندی کردند و در اختیار اعضای خود قراردادند به این امید که زمین های مذکور روزی از زراعی به مسکونی تغییر کاربری یابد که باید گفت این موضوع غیر ممکن و خلاف قانون است و برای این اراضی چنین کاربری تعریف نشده است.
ضوابط کاربری گردشگری
حسینی افزود:اگر این زمین ها بخواهد تغییر کاربری یابد باید ابتدا به یکی از شهرهای طرقبه یا شاندیز الحاق شود که برای آن هم چنین برنامه ای وجود ندارد.وی اظهار کرد: از همه نقاط کشور افرادی در قالب تعاونی مسکن اراضی باغی و زراعی را خریداری کرده اند تا در آن مسکن بسازند این در حالی است که اولا ایجاد زیر ساخت هایی مانند آب، برق، گاز و تلفن در این منطقه وجود ندارد و برای آن چنین زیرساخت هایی اصلا تعریف نشده است.دوم این که پهنه سوران گردشگری است و تعاونی های مسکن می توانند درخواست مجوز مجموعه های گردشگری در یک یا چند هکتار یا درخواست مجوز برای تولیدات گیاهی کنند.
این شهرستان زیرساخت های لازم برای بارگذاری جمعیت در منطقه سوران را ندارد
حسینی افزود :این شهرستان (طرقبه شاندیز ) زیرساخت های لازم برای بارگذاری جمعیت در منطقه سوران را ندارد و اگر بارگذاری مسکونی شود شاید جمعیت میلیونی برای سکونت به این منطقه بیایند و ما شاهد قاسم آباد دیگری خواهیم بود که نه به نفع طرقبه شاندیز است و نه مشهد. وی بیان کرد: از سوی دیگر عمده مخازن زیرزمینی تامین آب شرب مشهد در سوران قرار دارد و رودخانه های کنگ و زشک دشت سوران را تغذیه می کنند که ۲۰۰ حلقه چاه تامین آب شرب مشهد در این جاست و اگر این منطقه مسکونی شود آب شرب مشهد آلوده خواهد شد. از طرف دیگر اگر دشت سوران خانه سازی شود و بارگذاری های مسکونی در طرقبه شاندیز ادامه یابد آن وقت مردم برای تفریح و گردش به کجا باید بروند؟ حسینی تاکید کرد: منطقه مذکور باید پهنه ای گردشگری تفریحی باشد و باید فضای سبز در این پهنه گسترش یابد. از سوی دیگر با توجه به باد غالب به سمت مشهد که جهت آن غربی - شرقی است حتی در صورت بارگذاری صنعتی نیز باد آلودگی کارخانه ها را به مشهد می برد.
نبود نشانی مالک زمین معضل بزرگ برای اعمال قانون
مهندس نادری مدیر جهاد کشاورزی طرقبه شاندیز گفت:از ابتدای سال بیش از ۲۰۰ فقره پرونده قضایی و قلع و قمع در طرقبه شاندیز به دلیل همین ساخت و سازهای غیر مجاز تشکیل و احکامی نیز اجرا شده و جهاد کشاورزی به طور جدی پیگیر است تا با تغییر کاربری های غیر مجاز برخورد کند.وی افزود:برای مقابله باساخت و سازهای غیر مجاز و قلع بنا در اراضی کشاورزی باید پرونده قضایی تشکیل شود تا با حکم مقام قضایی دستور قلع و قمع صادر شود ولی باید گفت تشکیل پرونده قضایی نیازمند داشتن مشخصات و نشانی مالک زمین است که در بیشتر اراضی و به خصوص سوران ما برای اعمال قانون درباره یک زمینی که مثلا به طور غیر قانونی دور آن را دیوار کرده اند نمی دانیم زمین متعلق به چه کسی است و نشانی مالک آن کجاست تا براساس این مشخصات برای وی پرونده تشکیل دهیم و اورا به مقام قضایی معرفی کنیم. مهندس نادری افزود: جهاد کشاورزی نمی تواند راسا و بدون تشکیل پرونده و حکم قضایی اقدام به تخریب بناهای غیر مجاز در اراضی کشاورزی کند.وی افزود: یکی از راهکارهای ما برای پیشگیری از ساخت و سازها و جلوگیری از تغییر کاربری ها تشکیل گشت های مشترک با برخی ادارات است که این گشت ها انجام می گیرد ولی نمی توان با چنین گشت هایی هم به طور شبانه روزی مراقبت کرد،حتی در برخی مواقع اقدام به نصب تابلوی هشداردهنده و ...هم شده است ولی برخی مالکان این اراضی تابلوها را برمی دارند یا تخریب می کنند.
سندهای اوقاف باغی کشاورزی است
حجت الاسلام صادقی طرقی رئیس اداره اوقاف و امور خیریه طرقبه شاندیز هم درباره فروش زمین های اوقافی سوران به برخی تعاونی مسکن های ادارات گفت: ۲۵ سال پیش افرادی در قالب تعاونی این زمین ها را از اوقاف خریدند و خودشان تعاونی مسکن تشکیل دادند و اراضی را بین اعضای خود تقسیم بندی کردند.وی افزود:در سندهایی که این اراضی به خریداران اجاره داده شده آمده است که کاربری آن ها اراضی و باغی است و به هیچ عنوان مسکونی نیست و اوقاف با عنوان زمین مسکونی به کسی زمین واگذار نکرده است. حجت الاسلام صادقی بیان کرد: برخی از افراد ریسک کردند و در این اراضی ساخت و ساز می کنند این در حالی است که ما اصلا مجوز ساخت و ساز به کسی نمی دهیم. وی گفت: ساخت و ساز در این نوع اراضی در صورتی انجام می گیرد که یا در بافت روستایی باشد و دهیاری آن را تایید کند یا مجوز تغییر کاربری از مراجع و دستگاه های ذی صلاح داشته باشد. وی اظهار کرد: اداره اوقاف به عنوان عضو شورای حفظ حقوق بیت المال درباره تغییر کاربری ها شاکی است و این موضوع را پیگیری می کنیم ولی نمی توانیم جلوی مردم را بگیریم. وی گفت: مردم می توانند در این اراضی به کشت و کار بپردازند ولی برخی ادعا می کنند که خاک این زمین ها برای کشاورزی مناسب نیست و از طرفی آب هم برای کشاورزی موجود نیست. رئیس اداره اوقاف طرقبه شاندیز افزود:اداره اوقاف این زمین ها را به صورت قرارداد اجاره پنج ساله در اختیار خریداران قرار داده است به گونه ای که اعیان آن ملک خودشان محسوب می شود و عرصه آن ها وقف است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
با ما از تجربهتان از مراجعه به ادارات مختلف استان بگوییدو مشکلات را با #سرزده به شماره ٢٠٠٠٩٩٩پیامک کنید
از «سرزده» بیشتر بدانید
حتما برای شما هم پیش آمده که برای انجام و پیگیریِ کاری، به یک اداره دولتی سر بزنید و به هر دلیل از این تجربه، خاطره خوشی در ذهنتان نمانـده باشد. بوروکراسی و کاغذبازی، کاستیهای ساختار اداری و ناهماهنگیِ سیستم، امروز و فـردا کردن کارمندان و برخورد نامناسب با اربابرجوع، قطع بودن گاه و بیگاه خطوط تلفن و اینترنت، مرخصی و ماموریت و جلسات طولانی مدیران، حضور نداشتن کارکنان به بهانههایی مثل صرف صبحانه و ناهار و... از جمله دلایلی است که معمولا منجر به راه نیفتادنِ کار ما بهعنوان مُراجــع و نیاز به دوباره و چندباره سر زدن و خسته و فرسوده شدنمان میشود. روی همین حساب، بیشترمان از ساز و کار و نحوه پیشرفت امور در ادارههای دولتی شاکی هستیم و از تصور مراجعه به ادارههای دولتی، لرزه برانداممان میافتد. صفحه حرفمردم به احترام همین دغدغهها و برای نظارت بر شرایطِ کلی پاسخ گویی ادارههای دولتی به مراجعان، هر هفته و در قالبی با عنوان «سر زده در ادارات»، بیخبر و بدون هماهنگی به یکی از ادارات مختلف مشهد سرکشی میکند، حرف و درددل مراجعان را میشنود و منعکس میکند و در ادامه، تلاش میکند گفتوگوی چهرهبهچهرهای با مسئولان آن اداره برای شنیدن پاسخهایشان به مشکلات مردم، ترتیب دهد. پنجمین قرار سرزده ما، دیدار با مُراجعان و مسئولان آرامستان بهشترضا(ع) است که پیش رویتان قرار دارد.
خودروی «نعشکش» به سرعت از کنار خودرویی که در آن هستیم، عبور میکند و چند خودرو هم ویراژکشان دنبالش میکنند و از ورودیِ «بهشترضـا(ع)» به سمت غسالخانه میروند. راننده زیر لب غر میزند که: «نمیدانم کی قرار است این جاده خراب، سر و سامان پیدا کند؟ در کنار این، سرعت بالای خودروها و دست فروشهایی که برای فروش اجناسشان تا وسط جاده جلو میآیند، آخرکار دستمان میدهند». با این مقدمه، حتما متوجه شدهاید که این بار برای تهیه گزارش «سرزده» خراسانرضـوی، به سراغ بهشترضا(ع) مشهد رفتیم. در بدو ورود، پیرمردی عصا به دست را میبینیم که روی جدولهای کنار خیابان ورودی نشسته و خودروی ما را که میبیند، دست بلند میکند و میایستیم. به محض این که سوار میشود، گله میکند: «هر وقت به بهشترضا(ع) میآیم همین وضع است. نمیدانم چرا مسئولان بهشترضا(ع) حداقل در روزهای شلوغ یک اتوبوس، ون یا مینیبوس برای رفت و برگشت مردمی که به این جا میآیند، اختصاص نمیدهند؟» همان طور که پیرمرد صحبت میکند، از کنار پایانه اتوبوسهای بهشترضا(ع) عبور میکنیم و میبینیم هیچ اتوبوسی در جایگاه نیست. پیرمرد ادامه میدهد: «با این قیمتِ قبــر در بهشترضا(ع) آدم میترسد بمیــرد و مردهاش روی زمین بماند. بهخصوص این که شنیدهام هرجای دیگری غیر از بهشترضا(ع) مثل «خواجه ربیع» یا «بهشت جوادالائمه(ع)» هم که قصد دفن عزیزی را داشته باشی، باز باید مبلغی به حساب بهشترضا(ع) واریــز کنی. من که بچهای ندارم ولی به همه نزدیکانم سپردهام وقتی مُردم، راضیام مرا وسط بیابانهای مشهد دفن کنید ولی راضی نیستم برای قبر و سنگقبر گران قیمت در این جا، خرجِ بی خود کنید. این روزها اگر پول داشته باشی که هیچ، اگر پول نداشته باشی در قبرستان هم جایی نداری!» و بعد میگوید: «همین جاست. آرامگاه عزیزم این جاست. من پیاده میشوم.» وبه زحمت پیاده و با کمر خمیده، سلانه سلانه دور میشود.
پیادهروهای خطرناک، نبود مسیر معلولان و روشنایی مناسب
نکتهای که در فضای بهشترضا(ع) جلبتوجه میکند، پیادهروهای ناقص است. پیادهروهایی که سطحِ خاکی دارند و بهجای کاشیکاریهای منظم و صاف و امن، با کاشیهای ناهمگون و ناهموار و طبیعتا خطرناک پوشیده شدهاند. بهگونهای که راه رفتن در پیادهروها، هر لحظه مساوی است با آسیب دیدن پا. زنی که در پیادهرو، در حال رفتن به سمت یکی از بلوکهای بهشترضا(ع) است هم، بعد از چندبار پیچ خوردن پا و از دست دادن تعادلش، ترجیح میدهد بقیه مسیر را داخل خیابان ادامه دهد. پیرزنی که روی ویلچر نشسته و حواسش به زن است، لبخند میزند و میگوید: «رفتن به سر مزار عزیزان خوب است اما نه به قیمت زمین خوردن و آسیب دیدن.» و ادامه میدهد: «در بهشترضا(ع) عرض و شیب مسیرهای عبور ویلچر هم اصلا به درد نمیخورد و برای یکی مثل من، قابل استفاده نیست؛ انگار بعضی چیزها را برای رفع تکلیف میسازند. هروقت به این جا میآیم، برای رفتن به سرویسبهداشتی و نمازخانه مشکل دارم. ضمن این که یک مسیر مناسب برای نابینایان این جا ساخته نشده. ناهمواریِ قبرها هم، افرادی را که از مشکلات جسمی رنج میبرند برای رفت و آمد خیلی اذیت میکند. خلاصه من که سواد چندانی ندارم اما میدانم هیچ چیز این جا برای افراد زمینگیری مثل من، استاندارد نیست.» خانم میان سالی هم که در همان نزدیکی، روی جدول سنگیِ پیادهرو نشسته، ادامه میدهد: «خواهش میکنم به مسئولان بهشترضا(ع) بگویید چند چراغ برای تامین روشنایی مناسب، داخل قبرستان بگذارند تا کسانی که بعد از تاریکی هوا به هر دلیل کنار قبر عزیزانشان میمانند، اذیت نشوند.»
بلوکهای آرامستان در اجاره قرآنخوانها
در یکی از بلوکها، یک مرد قرآنخوان، کنار دو زن جوان بر سر سنگقبری نشسته و سوره الرحمان میخواند. یکی از زنها، دستش را توی جیب فرو میبرد و اسکناسی به مرد میدهد و روانهاش میکند و رو به من که خودم و موضوع گزارش را که «انعکاس کمی و کاستیهای بهشترضا(ع)» است، معرفی کرده و توضیح دادهام، میگوید: «چند وقت قبل به بهشترضا(ع) آمده بودیم تا دقایقی کنار عزیزانمان باشیم که دیدیم دونفر قرآنخوان به خاطر کار به جانِ هم افتادهاند و مشغول دعوای سختی هستند. وقتی پرس و جو کردیم، متوجه شدیم مسئولان بهشترضا(ع)، بلوکهای مختلف را برای ارائه این گونه خدمات به قرآن خوانها اجاره میدهند. یعنی بهشترضا(ع) را به دو بخشِ قبرهای قدیم و جدید تقسیم کردهاند و برای قرآنخوانی در منطقه قبرهای جدید، به شکل هفتگی مبلغی حدود 250 هزار تومان میگیرند و برای قبرهای قدیمی، کمتر. روی همین حساب، آنهایی که در بخش قبرهای قدیمی قرآن میخوانند، وقتی میبینند مشتری ندارند به قسمت قبرهای جدید میآیند و قرآن خوانهای این بخش، با اینها، جلوی چشم مردمی که آمدهاند تا چند دقیقه خلوت کنند درگیر میشوند و این زد و خوردها اصلا صورت خوشی ندارد. کاش مسئولان بهشترضا(ع) فکری اساسی برای مدیریت این موضوع بکنند.» در ادامه، یکی از نیروهای خدماتی هم که چند لحظهای است به ما پیوسته، میگوید: «بله. قرآن خوانهای این جا، هر کدام برای خودشان یک منطقه را در قرق دارنـد و هیچ کدام حق ندارد به قرق دیگری وارد شود وگرنه تاوان دارد!»
قبرستان قدیمی بهشترضا(ع)؛ جولانگاه کلاغ و موش
میرویم تا به بخش قدیمی بهشترضا(ع) میرسیم. جایی که چهره متفاوتی با دیگر بلوکها دارد. فضایی قدیمی که انگار جز کلاغها و موش خرماها که رفت و آمدشان کاملا دیده میشود، سالهاست کسی به این قبرستان سری نزده. زمینی که مساحت آن به حدود چندهزارمتر میرسد، به حالِ خود رهــا شده و نه کفسازی دارد و نه سامان دهی شده. به زمین که پا میگذاریم، تعداد زیادی سوراخ و حفره ریز و درشت کنار قبرها که حتما توسط موشهای صحرایی ایجاد شده، به اضافه سنگقبرهای کهنه و آسیب دیده، این ترس را به دلمان میاندازد که هر لحظه پایمان در قبر و حفرهای فرو خواهد رفت. براساس مشخصات روی قبرها که به ندرت خواناست، میتوان فهمید بیشترشان متعلق به کودکانی است که در سالهای دور درگذشتهاند؛ بچههایی که سن برخی از آن ها در لحظه مرگ، متاسفانه گاهی کمتر از یکسال بوده. زنی که ایستاده و به قبرستان قدیمی خیره مانده، با اندوه میگوید: «چقدر تلخ است که به وضع این قبرستان قدیمی رسیدگی نمیشود. آدم وقتی این جا را میبیند، دلش میگیرد. شنیدهام افراد بینام و نشان را در این گوشه دفن میکنند. با این همه باید به شرایط این منطقه رسیدگی شود؛ مگر مرده با مرده فرق دارد؟»
نرخهای عجیب و متناقض مافیای کفن و دفــن
مرد جوانی که کنار قبری نشسته و در حال فاتحه خواندن است، یکی دیگر از افرادی است که با او همکلام میشوم و گلایه میکند: «کاش بروید سراغ بررسی مافیای کفن و دفن که از زمانی که فرد فوت میشود، به روشهای مختلف، خود را بالای سر میت میرسانند و سعی میکنند اعتماد بستگانِ فرد فوت شده را برای به عهده گرفتن کارها و خدماتِ مربوط به کفن و دفن در سطوح معمولی و لاکچــری، جلب کنند. از کفن و دفن و تهیه سنگ و پذیرایی از مهمانان جلسه ختــم گرفته تا هماهنگی مراسم و روحانی و مداح و اعلامیه. تا این جا همه چیز خوب است، منتها مهم است بدانیم برای هیچ کدام از این خدمات، قیمت مصوبی تعریف نشده و هرچقدر زورشان برسد، به مردم تحمیل میکنند. کاش خود مسئولان بهشترضا(ع) برای سر و سامان دادن به این نیاز، کاری میکردند.» بعد از گپ و گفت با چندین نفر دیگر، از بهشترضا(ع) بیرون میآییم. کمی جلوتر از در ورودی، زنی تنها، بیتفاوت به سرمای هوا و خودروهایی که با سرعت از کنارش عبور میکنند، روی زمین نشسته و شاید نیازمند کمک است. چند قرآنخوان زن هم در حالی که سرشان را از شدت سرما زیر چادرهایشان پنهان کرده اند، در حال قرائت قرآن هستند. کمی جلوتر، جوان دست فروشی یک تکه کارتن در دست دارد و ماهی تازه جنوب میفروشد. تصویری غمگین و ناخوشایند برای مهمانان و مراجعان بهشترضا(ع).
قبر در بهشترضا(ع)؛ رایگان یا پولی؟
برای باخبر شدن از قیمت قبور در بهشترضا(ع) به شکل ناشناس با واحد پذیرش سازمانفردوسها تماس می گیرم. اپراتور درباره قیمت هر قبر در بهشترضا(ع) توضیح میدهد: «برای دفن در بلوک عمومی، قیمت هر قبر یک طبقه یک میلیون و 500هزارتومان با هزینه خدمات است. منتها این توضیح لازم است که هر روز از هفته، فقط در یک بلوکِ خاص امکان به خاک سپاری وجود دارد و در صورتی که بخواهید در بلوکی، غیر از بلوکِ تعیین شده در آن روز که در اصطلاح «بلوک جاری» خوانده می شود، میتی دفن کنید، قیمت هر قبر پنج میلیون تومان در می آید.» در ادامه برای باخبر شدن از قیمت پیش خرید قبور، با واحد واگذاری قبور تماس می گیرم که اپراتور در پاسخ می گوید: «برای پیش خرید قبر یک طبقه، شش میلیون و 800 و برای خرید قبور دو طبقه، برای هر طبقه چهار میلیون تومان باید پرداخت شود و مبلغ خدمات هم به این مبلغ اضافه می شود.» وی در پاسخ به این سوال که اگر بخواهیم چند قبر کنار هم داشته باشیم، قیمت تفاوت دارد یا نه؟ اعلام می کند فرقی نمی کند.» اینها در حالی است که حجت الاسلام مهدوی دامغانی، مدیرعامل سازمان فردوسها 5اسفند (بعد از تهیه این گزارش) در جلسه پاسخ گویی به شماره ۱۳۷ شهرداری، اعلام کرد: «بسیاری از شهروندان اطلاع ندارند که هزینه قبر فقط از کسانی دریافت میشود که جای قبر را خود انتخاب میکنند، در غیر این صورت هزینهای بابت جای قبر از خانواده اموات دریافت نمیشود؛ هزینههای دریافتی در بهشترضا(ع) فقط بابت هزینههای کفن و دفن و ... است!»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمدامین شرکت اول- یک شنبه هفته گذشته بود که معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی از تصمیم گیری نهایی برای «پدیده» در تاریخ شنبه چهارم اسفند خبر داد اما در روز جلسه و حتی بعد از جلسه مقرر شده، هیچ یک از مسئولان پاسخ گوی موضوع تعیین تکلیف وضعیت شرکت پدیده نشدند.
در آن روز قربان میرزایی در گفت و گو با «خراسان رضوی» با اشاره به جلسه برگزار شده در تاریخ 28 بهمن در تهران برای تصمیم گیری درباره شرکت پدیده با حضور وزیر اقتصاد و جمعی از مدیران، افزود: این جلسه با حضور وزیر اقتصادبرگزار و در آن مباحث و پیشنهادهایی مطرح شد اما جمع بندی نهایی آن به جلسه شنبه آینده موکول شد.وی با تاکید بر این که در این مرحله از پیگیری ها بسیار امیدواریم که اتفاق بسیار خوبی برای پدیده بیفتد، ادامه داد: برای حل مسئله پدیده اراده جدی به وجود آمده است و امیدواریم به زودی پرونده پدیده بسته شود.
پس از این صحبت ها بود که اخبار غیر رسمی و گمانه زنی هایی در فضای مجازی و در بین سهام داران پدیده در خصوص موضوع این جلسات مطرح شد؛ مباحثی مانند موضوع واگذاری پدیده به دستگاه یا بنگاهی اقتصادی. حتی در این بین اسامی مانند یک موسسه مالی و اعتباری و یک بانک و حتی برخی نهادها نیز به میان آمده است.
موضوع واگذاری مطرح نیست
از همین رو، برای شفافیت این اخبار غیر رسمی و جویا شدن نتایج جلسه شنبه، چندین بار با افرادی از قبیل قربان میرزایی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان رضوی، محمد دهقان نماینده مردم طرقبه و شاندیز، حسین زارع صفت رئیس هیئت مدیره شرکت پدیده و ابوالفضل انتظاری مدیرعامل این شرکت تماس گرفتیم که هیچ کدام پاسخ گوی سوالات ما نبودند.
نصرا... پژمانفر، نماینده مردم مشهد در مجلس نیز در پاسخ به سوالات ما گفت: در خصوص این جلسه قرار به صحبت نشده و جلسه محرمانه بوده است.
وی در خصوص صحبت هایی که درباره موضوع این جلسه و پیگیری بحث واگذاری شرکت پدیده مطرح شده است، گفت: این جلسات برای حل مشکلات پدیده است و راهکارهایی ارائه شده که درباره آن ها نمی توانم صحبت کنم.
پژمانفر باوجود همه اخبار غیررسمی مطرح شده، در پاسخ به این که راهکار واگذاری شرکت پدیده در این بین مطرح شده یا خیر، گفت: بحث واگذاری مطرح نیست و بحث ورود بخش های دیگر به این موضوع مطرح است و بیشتر از این نمی توانم توضیح دهم.
خرید سهام عمده پدیده در دستور کار بنیاد مستضعفان نیست
دیروز برخی رسانه ها خبر دادند که بر اساس شنیده ها بنیاد مستضعفان قرار است سهام عمده شرکت پدیده را بخرد و مدیریت آن را به دست بگیرد. با توجه به این که سعیدی کیا رئیس بنیاد مستضعفان در جلسه ملاقات مردمی حضور داشت، برای بررسی بیشتر، موضوع را از روابط عمومی بنیاد جویا شدیم. روابط عمومی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی شب گذشته در گفت و گو با خبرنگار ما اعلام کرد که چنین موضوعی در دستور کار این بنیاد قرار ندارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.