صبح دیروز و همزمان با افتتاح مرکز تخصصی تئاتر کودک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نکوداشت استاد داوود کیانیان برگزار شد. داوود کیانیان نویسنده، کارگردان و محقق برجسته حوزه کودک و نوجوان است که در عرصه هنر و تئاتر در زمره مهمترین و بهترین کارگردانهای تئاتر ایران قرار دارد. شایان ذکر است مرکز تخصصی تئاتر کودک استان در خیابان فکوری 45 واقع شده و با دارا بودن پلاتو، سالن نمایش، سالن خیمهشب بازی، موزه عروسک و محلی برای اجرای تئاتر روباز به عنوان ظرفیتی فوق العاده هنری در مشهد افتتاح شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
افتتاح رسمی خط دو قطار شهری مشهد و اتصال آن به خط یک 17 اردیبهشت ماه توسط رئیس جمهور کشورمان انجام شد که بر این اساس تاکنون 10 کیلومتر آن از انتهای بولوار طبرسی شمالی تا میدان شریعتی احداث شده است و با این اتفاق مشهد به عنوان دومین شهر بعد از تهران دارای شبکه حمل و نقل ریلی درون شهری شد. آن طور که از گفته های مدیر عامل بهره برداری قطار شهری مشهد پیداست، عملیات عمرانی هشت ایستگاه از خط دو قطار شهری مشهد به پایان رسیده و تنها برخی ریزه کاری ها باقی مانده است که به تدریج تکمیل می شود. از همین رو به بررسی میدانی وضعیت خط 2قطارشهری مشهد و خدمت رسانی آن به مردم بعد از افتتاح رسمی پرداختیم.
مسافران هنوز سردرگم هستند
اگر بخواهید مسافر ایستگاه شریعتی به سمت سعدی، راه آهن، مفتح، نبوت، فجر، ولایت و در نهایت طبرسی باشید، باید یک ربع را در ایستگاه ها سپری کنید. این خط با تمام مزیت هایی که دارد با یک سفر چند ساعته، نقص های آن هم به چشم می آید. ساعت 9و 30 دقیقه صبح است که وارد ایستگاه شریعتی می شویم. مأموران قطار در این ایستگاه شاید بیش از دیگر ایستگاه ها مشغول پاسخگویی به مسافران باشند. با چند سوال و جواب از ماموران قطار شهری مسیر خط دو را جویا می شوم. برای رفتن به این خط باید از چند راهرو پی در پی بگذرید و در نهایت با پله برقی خود را به ایستگاه برسانید. مسافران تازه وارد که می خواهند وارد خط دو شوند سردرگم هستند و از این و آن مسیر را جویا می شوند. هرچند این موضوع به دلیل جدید بودن این خط است اما بازهم ضرورت اطلاع رسانی بیشتر در محل را یادآور می شود.
تجهیزات اطفای حریقی که فعال نیست
وارد ایستگاه که می شوم هنوز از قطار خبری نیست، دو نفر از مسافران هم به صندلی تکیه داده اند تا مسافر این قطار نو رسیده باشند، کافی است به هر دو طرف ایستگاه نگاه کنید و نداشته هایی را از نزدیک لمس کنید؛ امکاناتی که نبود آن ها ممکن است اتفاقات ناگواری را رقم بزند. یک نفر مامور فقط در این ایستگاه حضور دارد که او هم مثل مسافران روی صندلی تکیه زده و منتظر است قطار از راه برسد. وضعیت امکانات ایستگاه را بررسی می کنم. باکس اطفای حریق ایستگاه هنوز تجهیز نشده است. در لابه لای دیوارهای ایستگاه کاشی کاری شده، سیم و کابل های برق خودنمایی می کند. علاوه بر این، نبود سرویس بهداشتی، نبود دستگاه های شارژ من کارت، کمبود نیروی حفاظتی، نبود تابلوهای راهنمای مسافران در ایستگاه و... برخی مشکلاتی است که مامور مستقر در ایستگاه به آن اشاره می کند.
پله برقی خراب و ایستگاه بی آسانسور
ساعت 9و 45 دقیقه قطار از راه می رسد، بلندگوی قطار مسیر بعدی را ایستگاه شهدا اعلام می کند، به ایستگاه شهدا که می رسیم حتی یک مامور حفاظت در دو طرف ایستگاه حضور ندارد. پله برقی ایستگاه هم هنوز غیرفعال است و خبری از آسانسور هم نیست. یکی از مسافران که در ایستگاه منتظر قطار است، می گوید: یک تابلوی راهنما در ایستگاه قرار نداده اند که مسافران بدانند قطار بعدی کی می رسد. می گویند یک ربع فاصله زمانی رسیدن قطار است ولی دو سه بار که سوار شدم از یک ربع هم بیشتر منتظر قطار مانده ام.»
به اطراف ایستگاه نگاه می کنم؛ این جا هم سیم های برق از دیوارها آویزان است.
امکانات خوب در ایستگاه راه آهن
ساعت حدود 10 صبح است که به ایستگاه راه آهن می رسیم. این جا آن قدر سوت و کور است که گویی خبری از قطار نیست و ایستگاه تعطیل است. در این ایستگاه هم از ماموران حفاظت خبری نیست، اما نسبت به ایستگاه های دیگر امکانات خوبی فراهم شده است. پله برقی بدون هیچ مشکلی در حال فعالیت است، دوربین های مدار بسته هم در جای جای ایستگاه نصب شده، هرچند باکس اطفای حریق این ایستگاه همانند ایستگاه های دیگر تجهیز نشده است.
کمبود نیروهای حفاظت
آماده رفتن به ایستگاه های بعدی می شوم؛ ایستگاه فجر همانند ایستگاه های قبلی باکس اطفای حریق تجهیز نشده ای دارد، اما در این ایستگاه مانیتورهای زمان سنج و راهنما نصب شده و پله برقی هم فعال است. در فاصله زمانی رسیدن قطار بعدی با یکی از ماموران ایستگاه همکلام می شوم، او از کمبود نیرو در ایستگاه ها گلایه می کند و می گوید: برای راهنمایی و کمک به مسافران یک نفر نمی تواند جوابگو باشد و امیدوارم هر چه زودتر نواقص ایستگاه ها برطرف شود تا مردم راحت تر بتوانند از خط دو استفاده کنند.
بعد از گذر از ایستگاه های ولایت به مسیر ایستگاه آخر یعنی طبرسی می رسیم، این جا هم در دو طرف ایستگاه فقط یک مامور حفاظت حضور دارد و البته نقص قابل توجه دیگری ندارد.
ایستگاه های کامل با نواقصی جزئی
در مجموع بررسی میدانی نشان می دهد که ایستگاه های خط 2قطارشهری مشهد نسبت به افتتاح قبلی که داشت، کامل تر و مجهزتر شده است و اگر از مشکلات نقص سیستم اطفای حریق بگذریم، مشکل و نواقصی اندک در ایستگاه ها وجود دارد که البته خلل و مشکلی جدی در استفاده مردم از خط 2قطارشهری ایجاد نمی کند، هرچند ضرورت رفع این نواقص جدی است.
نواقص تا 3ماه آینده رفع می شود
در ادامه برای پیگیری با کیانوش کیامرز مدیرعامل قطار شهری مشهد گفت و گو می کنیم. وی درباره نواقص موجود در ایستگاه های خط 2قطارشهری می گوید: دولت برای تکمیل قطار شهری مشهد بیش از 400 میلیارد تومان اوراق مشارکت اختصاص داده است و پیش بینی می کنیم که اوایل خرداد ماه پول آن را دریافت کنیم و کل نواقصی که وجود دارد، ظرف سه ماه آینده برطرف می شود.
کیامرز با بیان این که در کل دنیا اگر 90 درصد قطار شهری آماده شود، مسافرگیری نیز شروع می شود تاکید می کند: وقتی در قطارشهری مسافرگیری انجام می شود یعنی ایمنی های لازم رعایت شده است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که در برخی از ایستگاه ها باکس اطفای حریق ناقص و غیرفعال است، می گوید: ممکن است نواقصی در این زمینه وجود داشته باشد، ما قصد داریم سیستم اطفای حریق پیشرفته را در ایستگاه ها فعال کنیم تا به صورت خودکار اطفای حریق انجام شود. وی می افزاید: تمام مصالح به کار رفته در ایستگاه ها ضد حریق است و مشکل خاصی در زمینه اطفای حریق وجود ندارد. وی همچنین درباره مشکلات پله برقی و آسانسور در برخی از ایستگاه های خط 2نیز اظهار می کند: در یک طرف ایستگاه ها پله برقی وجود ندارد و آسانسور هم در هیچ کدام از ایستگاه ها نیست، تجهیزات پله برقی و آسانسور خریداری شده ولی در گمرگ است.
ایستگاه های خط 2کمی ریزه کاری دارد
در ادامه با «وحید مبین مقدم» مدیرعامل شرکت بهره برداری قطارشهری مشهد نیز گفت و گو می کنیم. او در پاسخ به وجود برخی نواقص و مشکلات در ایستگاه های خط 2می گوید: پروژه خط دو قطار شهری مشهد در حال تکمیل است، خط 2کاملا استاندارد است و ایمنی های لازم را دارد، یک سری ریزه کاری در ایستگاه ها وجود دارد که پیمانکار پروژه در ساعات تعطیلی خط 2آن را انجام می دهد.
وی تصریح می کند: هم اکنون خط 2ظرفیت جابه جایی 70 هزار مسافر را دارد، افتتاح این خط جذابیت خاصی برای مردم شهر ایجاد می کند، بنابراین تقاضا برای سفر با مترو افزایش می یابد، البته زیرساخت های فراهم شده نیز نیاز مردم و خواست آن ها را پاسخ می دهد.
مبین مقدم همچنین درباره کرایه پرداختی مسافران برای جابه جایی در خطوط نیز می گوید: هم اکنون میزان پرداختی مسافران 650 تومان است و با ارتباط خط یک و دو قطار شهری مسافران نیاز نیست برای جابه جایی دوباره کرایه پرداخت کنند و فرد می تواند با یک پرداخت از دو خط استفاده کند.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که خط دو قطار شهری چه زمانی به طور کامل تکمیل خواهد شد، یادآور می شود:4 ایستگاه برای تکمیل نهایی باقی مانده است که با برنامه ریزی های صورت گرفته خط دو تا پایان امسال به طور کامل تکمیل خواهد شد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که چرا برخی از ایستگاه ها با کمبود نیروی حفاظت فیزیکی یا گذربان مواجه است، می گوید: در هر ایستگاهی گذربان و حفاظت فیزیکی تعریف شده است، ممکن است در بازه زمانی در ایستگاه این مامور به دلایلی حضور نداشته باشد، ولی سیستم های حفاظت در همه ایستگاه ها به صورت سیستمی کنترل می شود و هیچ گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در آستانه اولین سالگرد تعطیلی کارخانه مشهد نخ، عضو هیئت مدیره این کارخانه از آغاز فعالیت دوباره آن از ابتدای ماه آینده خبر داد.
اول خرداد سال گذشته، به دنبال تداوم دو سال ضرر و زیان کارخانه «مشهد نخ»، از تعطیلی این کارخانه بزرگ و بیکاری 300 کارگر این مجموعه با تیتر «دومینوی تعطیلی کارخانه ها به مشهد نخ رسید»، نوشتیم. کارخانه ای بزرگ که 27 سال قبل با توان تولید سه هزار تن نخ پنبه ای و 1500 تن نخ آکریلیک شروع به فعالیت کرد اما رفته رفته همانند بسیاری دیگر از واحدهای تولیدی، با افزایش واردات محصولات بی کیفیت چینی، روزگار این واحد تولیدی نیز به کسادی رسید و حدود 700 تن تولیدات این واحد نیز در انبارها ماند.
در ادامه پیگیری های روزنامه خراسان رضوی در 4 خرداد سال گذشته با عنوان «گره مشهد نخ در تهران باز می شود؟» به وعده فرماندار طرقبه شاندیز رسیدیم؛ وعده ای که حکایت از پیگیری برای رسیدگی به تخلفات کسانی داشت که با دور زدن قانون، اقدام به واردات نخ از چین کرده بودند. علاوه براین، مسئولان استانداری در جلسه ای ضمن استماع مشکلات این کارخانه، برای فروش محصولات کارخانه وعده هایی داده بودند. دو ماه بعد از آن و در تیر ماه سال گذشته، از تداوم مشکلات این کارخانه با تیتر «گره مشهدنخ باز نشد»، به بیان گلایه های مدیرعامل این کارخانه پرداختیم؛ گلایه هایی که علی رغم دعوت چند باره از مدیرعامل این کارخانه برای بیان مشکلات، از تحقق نیافتن کمک ها به کارخانه مشهد نخ و تداوم تعطیلی این کارخانه حکایت داشت. در چهارمین گزارش روزنامه خراسان رضوی در 23 شهریور نیز به امیدهای تازه ای برای رفع مشکل مشهد نخ، با تیتر «وام 25 میلیاردی برای گره گشایی از مشهد نخ» اشاره کردیم و از وعده های پیگیری نماینده مردم طرقبه شاندیز در مجلس، نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل تامین اجتماعی نوشتیم و این که قرار است 25 میلیارد تومان برای جبران بخشی از کسری سرمایه در گردش، در اختیار مدیران این کارخانه قرار گیرد، ضمن این که وعده داده شد برای رفع مشکلات صدورمجوز فعالیت زیرمجموعه این کارخانه در تپه سلام نیز اقداماتی انجام شود. در آخرین گزارش نیز در 14 آبان سال گذشته نوشتیم «25 میلیارد نرسید، گره مشهدنخ کورتر شد» و به بیان اظهارات مدیرعامل این شرکت که گفته بود بانک ها قرار است سرمایه در گردش این کارخانه را هم بازپس بگیرند، پرداختیم. از سوی دیگر رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در آن گزارش اعلام کرد با توجه به مصوبه کارگروه ماده 8 استانداری درباره ارائه پاسخ مثبت به استعلام محیط زیست شرکت مشهد نخ واقع در جیم آباد، مانعی برای صدور پروانه بهره برداری این واحد در آن منطقه وجود ندارد و به محض صدور پروانه فعالیت مشهدنخ در تپه سلام، مدیران این کارخانه می توانند تسهیلات 25 میلیارد تومانی دریافت کنند.
25 میلیارد تومان نرسید
در همین باره، روز گذشته «شهریار بادامچی» عضو هیئت مدیره و ناظر اجرایی این کارخانه به خبرنگار ما گفت: 25 میلیاردی که وعده دادند به هیچ طریقی عملیاتی و پرداخت نشد.
بادامچی اظهار کرد: با هدف اشتغال مجدد کارگران در این مجموعه، بخشی از کارخانه مشهد نخ را فروختیم و بخش های دیگر را هم اجاره دادیم، به همین منظور با بنکداران مطرح که سال ها خریدار محصولات ما بودند، مذاکره و آن ها را به تولید دعوت کردیم.وی افزود: تعدادی قبول کردند با سرمایه گذاری در کارخانه، موجبات فعالیت دوباره و زمینه بازگشت 110 نفر از کارگران را به کارخانه فراهم کنند.بادامچی ادامه داد: به همین منظور از ابتدای خرداد ماه، دوباره تولید در کارخانه مشهد نخ آغاز خواهد شد و امیدواریم رفته رفته بتوانیم این ظرفیت را افزایش دهیم و به سال های اوج تولید بازگردیم.
تصویب واگذاری کارخانه نساجی جیم آباد
بادامچی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت کارخانه تپه سلام (جیم آباد) به عنوان یکی از زیرمجموعه های مشهد نخ، اظهار کرد: مجموعه جیم آباد که قرار بود تولید محصولات نساجی را عهده دار باشد، متأسفانه به فرجام نرسید و با تصمیم هیئت مدیره قرار است این مجموعه واگذار شود.عضو هیئت مدیره مجموعه مشهد نخ درباره نحوه واگذاری این کارخانه نیز گفت: این مسئله فعلا در حد طرح است و پس از نهایی شدن، از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای خرید و مزایده دعوت خواهیم کرد.بادامچی افزود: در کارخانه شادیلون به عنوان یکی دیگر از زیرمجموعه های مشهد نخ نیز از اسفند ماه و پس از شش ماه تعطیلی، 100 نفر در بخش پلوش (تولید خز مصنوعی) و در بخش نخ نیز 70 نفر دوباره مشغول به کار شدند.وی اظهار کرد: در مجموعه «نوبافت شادیلون» از دیگر زیرمجموعه های مشهد نخ که در شهرستان فریمان به بافت پتو اختصاص دارد نیز 460 نفر مشغول به کار هستند البته این کارخانه از زمان راه اندازی در سال 82 تاکنون تعطیلی نداشته است.وی درباره 700 تن نخ موجود در انبارهای مشهد نخ که در گزارش های گذشته خراسان رضوی به آن اشاره شد نیز بیان کرد: بخش زیادی از موجودی انبار به فروش رفته و تنها 100 تن دیگر نخ در انبارها باقی مانده است.عضو هیئت مدیره مشهد نخ درباره چگونگی رونق تولید در این کارخانه نیز اظهار کرد: با توجه به افزایش قیمت دلار، قاچاق برای بسیاری از اجناس مقرون به صرفه نیست و می توان به رونق بیشتر تولید داخل امیدوار بود، هر چند که نوسانات قیمت باعث شده است برخی خریداران هنوز برای خرید دچار تردید باشند.
فعالیت 730 نفر در مجموعه مشهد نخ
وی ادامه داد: مجموعه کارخانه های مشهد نخ تا چند سال قبل و با فعالیت هر سه کارخانه، 1300 نفر نیروی کار داشت و بزرگ ترین واحد تولیدی کشور محسوب می شد اما اکنون با احتساب 460 نیروی فعال در نوبافت شادیلون، 170 نفر در شادیلون و 100 نفری که از ابتدای این ماه، چرخ کارخانه مشهد نخ را به حرکت در می آورند، شمار کارگران این مجموعه به 730 نفر خواهد رسید.بادامچی ابراز کرد: دستگاه ها و نهادهای دولتی برای دریافت پروانه، همکاری هایی انجام دادند اما درباره کارخانه جیم آباد کار به سرانجام نرسید. وی در پاسخ به این سوال که چرا مجموعه اقداماتی را که منجر به راه اندازی مجدد کارخانه شد در سال گذشته انجام ندادید، اظهار کرد: سال گذشته به جای واگذاری بخش هایی از دستگاه ها و بخش هایی از کارخانه به سرمایه گذاران بیرون از کارخانه، تمام تلاش مان معطوف به راه اندازی آن توسط خودمان بود و برای این منظور به حمایت دولتی و جذب اعتبار 25 میلیارد تومانی نیز امیدوار بودیم.
بادامچی ادامه داد: با توجه به افزایش قیمت دلار در بازار، واردات اجناس خارجی برای بنکداران پارچه سوددهی چندانی ندارد و در عوض تولید در داخل با سوددهی بیشتری توأم خواهد بود، بنابراین برای تولید تمایل پیدا کردند.
وی در پاسخ به سوال دیگر ما در باره برنامه های پیش رو برای دعوت به کار تعداد بیشتری از کارگران کارخانه مشهد نخ، گفت: در مشهد نخ با توجه به فروش برخی دستگاه ها، دیگر جایی برای واگذاری بیشتر نمانده است و در کارخانه نوبافت به فکر توسعه بیشتر هستیم و امکان دارد از کارگران سابق استفاده کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان درباره وجود جرایم جنسی کودکان در برخی از گیم نت ها هشدار داد و گفت: جرایم جنسی کودکان در برخی از گیم نت ها قابل توجه است و یکی از محیط هایی است که اتفاقات ناخوشایندی برای کودکان می افتد.
به گزارش «خراسان رضوی»، نیره عابدین زاده روز گذشته در دومین نشست شورای عالی دفتر مطالعات حقوق کودک که در محل موسسه خیریه گلستان علی (ع) برگزار شد، با بیان این که باید نظارت ویژه ای بر گیم نت ها اعمال شود، اظهار کرد: متاسفانه بیشتر گیم نت ها به دوربین های مداربسته مجهز نیستند و در زیر زمین فعالیت می کنند و این بستر جرم کودک آزاری را فراهم می کند. وی تصریح کرد: برای گیم نت ها خواستیم که در زیر زمین فعالیت نکنند و باید در این زمینه اداره اماکن و اتحادیه این صنوف بازرسی های ویژه داشته باشند.
معاون دادستان مشهد در ادامه به قوانین موجود در حوزه کودکان اشاره کرد و افزود: در کشورمان قوانین متعددی برای حمایت از کودکان وجود دارد ولی متاسفانه در اجرا با مشکل مواجه هستیم، حتی دستگاه های اجرایی که می خواهند قانونی را اجرا کنند تفسیرهای متفاوتی از قانون ارائه می کنند و در این میان حقوق کودکان نادیده گرفته می شود.
برای حل آسیب های اجتماعی از اتاق های شیک بیرون بیاییم
وی با بیان این که همه ما در زمینه آسیب های اجتماعی که در جامعه اتفاق می افتد مسئول هستیم تاکید کرد: باید برای حل مشکل آسیب های اجتماعی در جامعه از اتاق های شیک بیرون بیاییم و به حاشیه شهر برویم و از نزدیک مشاهده کنیم که چه اتفاقاتی می افتد. عابدین زاده به موضوع کودک آزاری ندا، کودک 10 ساله، در مشهد اشاره کرد و گفت: وقتی موضوع ندا پیش آمد مسئولان، مردم، تشکل های غیر دولتی و... که در حوزه کودکان کار می کردند هر کدام با احساس دلسوزی خواستند کمک کنند، آیا به جز دلسوزی کار دیگری اتفاق افتاد؟ چه بسا ممکن است این دلسوزی های غیر هدفمند به آسیب های اجتماعی دیگری منجر شود و این یکی از نقاط ضعفی است که باید به آن فکر کنیم.
معاون دادستان مشهد نبود آموزش را یکی از ضعف های عمده در برخورد با آسیب های اجتماعی بیان کرد و گفت: اگر خانواده ها به ویژه مادران آموزش های مهارت های زندگی را ببینند، بسیاری از مشکلات و آسیب های اجتماعی اتفاق نمی افتد که در این زمینه بیش از یک هزار و 773 مادر این آموزش ها را سپری کرده اند.
«حقیقی» مسئول امور حقوقی موسسه خیریه گلستان علی (ع) نیز در این نشست به پیمان نامه حقوق کودک اشاره کرد و گفت: بیش از 190 کشور در دنیا این پیمان نامه را امضا و تصویب کرده اند. وی تصریح کرد: در کشور قوانین خوبی در حوزه حمایت از کودکان تدوین شده است که به هم افزایی دستگاه های اجرایی در زمینه اجرای این قوانین نیاز دارد.
بازنگری قوانین حوزه حمایت از کودکان
«مجید علیمردانی» وکیل دادگستری و یکی از فعالان حقوق کودک نیز در این نشست با بیان این که قوانین موجود کشور در حوزه حمایت از کودکان به بازنگری نیاز دارد، تصریح کرد: متاسفانه قوانین موجود در حوزه اجرایی با مشکل مواجه می شود و مورد توجه قرار نمی گیرد. وی افزود: به نظر می رسد دغدغه اصلی همه فعالان حوزه حمایت از کودکان، بهبود وضعیت عمومی زندگی کودکان باشد، اما این که این مسئله چگونه اتفاق می افتد باید اطلاع رسانی و فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دقیق و هدفمند انجام شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«شهر هوشمند» رویکرد و نگاهی است که توسط برخی از کلانشهرهای کشور به عنوان یک هدف یا شعار اصلی مدیریت شهری انتخاب شده است. پیشرفت های فناوری و کاربردهای مختلف آن در زندگی شهری و سهولت انجام فعالیت های روزمره به قدری زیاد بوده است که تمام شهرهای توسعه یافته و در حال توسعه یا تبدیل به شهر هوشمند شده اند یا به سرعت در مسیر تحقق ابعاد آن گام برمیدارند.
البته در کشور ما با توجه به وضعیت فعلی کلانشهرهایی از قبیل تهران، مشهد، اصفهان، تبریز و ... بحث شهر هوشمند بیشتر از جنس چشم انداز شهر است تا هدفی کوتاه مدت یا حتی میان مدت، چرا که تحقق شهر هوشمند نیازمند برداشتن گام هایی است که هنوز مسیر طولانی و درازی برای تحقق آن در پیش است. البته این که شهر هوشمند را به عنوان یک چشم انداز توسعه کلان شهرها در نظر داشته باشیم خوب است اما در این میان باید به یک نکته اصلی توجه کرد و آن این است که شهر هوشمند به عنوان تنها یکی از اجزای چشم انداز کلان شهر ها باید مد نظر باشد و اموری کلان تر و مهم تر از آن نیز در مدیریت کلان شهری وجود دارد که غفلت از آن ها برای ادامه مدیریت کلان شهرها فاجعه بار خواهد بود.
نکته اصلی که پاشنه آشیل مدیریت شهری و مخصوصا کلان شهری ما در کشور است نه بحث شهر هوشمند است و نه شهر شاد و نه شهر بدون ترافیک و نه هیچ کدام از شعارهایی که هم اکنون در مدیریت کلان شهرها وجود دارد. آن چه علت العلل این مشکلات یا بهتر است بگوییم بحران ها در مدیریت کلان شهری ما در کشور است مدل مدیریت شهری ماست که مبتنی بر مدل از بالا به پایین حکومت محور است. در این مدل حکومت یا شهرداری یا دیگر متولیان مدیریت شهری خود را تصمیم گیر اصلی می دانند و بالطبع تمام مسئولیت ها نیز بر دوش آن ها خواهد بود و مشارکت مردم و نهادهای مردمی و دیگر فعالان غیر حکومتی عملا وجود ندارد.
این مدل مدیریت شهری که از آن به عنوان حکومت شهری یاد می شود سال هاست که در ادبیات مدیریت شهری جهان منقضی شده است و به عنوان مدلی ناکارآمد برای مدیریت کلان شهرها قلمداد می شود. در کلان شهرها دارای جمعیت بالا و پیچیدگی بسیار بالای مسائل و مشکلات و بازیگران متعدد و مختلف عرصه مدیریت شهری هستیم و شهرداری به تنهایی نمی تواند با تکیه بر توان مالی و حتی کارشناسی خود به اداره شهر بپردازد. حتما باید دیگر بازیگران غیر حکومتی مدیریت شهری نیز شناسایی و در تصمیم گیری های شهری و حتی در بسیاری از موارد، در اجرا نیز مشارکت داده شوند.
به عبارت دیگر مشارکت نهادهای غیر حکومتی در مدیریت شهری باید به صورت واقعی (و نه نمایشی و محدود) باشد تا با این ترکیب بتوان با پیچیدگی و تعدد بازیگران عرصه مدیریت شهری رو به رو شد و در یک فرایند مشارکتی مدیریت شهری انجام شود.
این مدل مدیریت شهر را در ادبیات مدیریت شهری «حکمروایی خوب شهری» (Good Urban Governance) می نامند. در این مدل باید به مردم، نهادهای مردمی (مثل تشکل ها، هیئات، NGO ها و ...)، بخش خصوصی و بازار و فعالان اقتصادی اجازه مشارکت در تصمیم گیری های اصلی شهری در سطوح مختلف محله ای، منطقه ای و شهری داده شود تا در یک فرایند مشارکتی تعاملی پیچیده بتوان بر پیچیدگی های محیط کلان شهری غلبه کرد.
بنابراین شهر هوشمند نیز می تواند به عنوان یکی از ابزارهای تحقق این حکمروایی خوب شهری به کار گرفته شود و البته از بهترین ابزارها و بسترها برای مدیریت این فرایند مشارکتی پیچیده و کسب مشارکت حداکثری اقشار مختلف است. به این ترتیب شهر هوشمند را باید نه به عنوان یک غایت اصلی شهر بلکه باید به عنوان ابزاری برای تحقق مدیریت مشارکتی در شهر تلقی کرد. در غیر این صورت اگر مدیریت شهری به همان صورت بالا به پایین و با مشارکت های حداقلی بخواهد انجام شود، نه شهر هوشمند و نه هیچ ایده فناورانه یا حتی فرهنگی و اجتماعی دیگری نیز نمی تواند کلان شهرهای ما را از باتلاقی که در آن گرفتار هستند، بیرون آورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه فرهنگی - 32 ماه از تشکیل آخرین جلسه «شورای ملی احیای توس» میگذرد و همچنان از ادامه تشکیل جلسات این شورای مهم ملی خبری نیست. به گزارش خراسان رضوی، از نوزدهم تیرماه سال 1375 که رهبر معظم انقلاب در بازدید توس و آرامگاه فردوسی این نکته مهم را مرقوم کردند که «احساس من آن است که دولت موظف است با همت به کار در این بخش بپردازد و آن چه تاکنون شده بسی کمتر ازاندازه بایسته است»، همه تردیدها درباره ضرورت احیای این منطقه تاریخی و پاسداشت فردوسی بزرگ، کنار زده و عزم ملی برای انجام ماموریتهای این حوزه تقویت شد. تشکیل شورای ملی احیای توس، از مهمترین اقدامات برای انجام ماموریتهای این حوزه بود که زمینه سازمان دهی و اتخاذ تصمیمهای ملی درباره این موضوع را فراهم ساخت.
شورایی که در ابتدای کار شروع خوبی داشت اما به مرور تشکیل آن به خاطره تبدیل شد. وقتی در سال93 این شورا پس از 15 سال تعطیلی، دوباره تشکیل جلسه داد، امیدها به احیای آن زنده شد. تشکیل چند جلسه این شورا در سالهای 93 و 94، امیدبخش بود اما این امید هم چندان پایدار نبود و دوره تعطیلی طولانی مدت آن دوباره آغاز شد. حالا از آخرین جلسه تشکیل این شورا که 19 شهریور سال 94 بود، حدود سه سال سپری شده است. اگرچه در این مدت شورای راهبردی احیای توس در استان جلسات و تصمیم سازیهایی داشته است اما جای تردیدی نیست که تعطیل بودن شورای ملی و حضور نداشتن معاون رئیس جمهور و نمایندگان وزارتخانههای مرتبط، کار برای فردوسی را در سطح محلی نگاه میدارد و دغدغه ملی برای آن شکل نمیگیرد.
وضعیت تشکیل جلسات شورای ملی احیای توس را روز گذشته از مدیر کل میراث فرهنگی استان پیگیر شدیم و «ابوالفضل مکرمی فر» در این باره به «خراسان رضوی»توضیحاتی ارائه کرد: بخشنامهای در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور تبیین شده که بر اساس آن بیش از 70 نقطه مهم میراث فرهنگی کشور تبدیل به پایگاه پژوهشی میراث فرهنگی شدهاند و از جمله آن میتوان به پایگاه فرهنگی توس، نیشابور، پاسارگاد و. .. اشاره کرد. هر یک از این پایگاه ها، هیئتهای راهبردی دارند که ابلاغ آن را ادارات کل انجام میدهند و آنها در زمینه توسعه، احیا، ترویج و تمامی آن چه که مربوط به آن پایگاه است، تام الاختیار هستند. آن چه که میخواهد در آن پایگاه صورت بگیرد در هیئت راهبردی مصوب و اجرا میشود. چون این هیئتها قدرت پیدا کردهاند، اختیارات به آنها تفویض شده است. آخرین جلسه هیئت راهبردی توس هم حدود یک ماه پیش برگزار شده است».
این اظهارات مدیر کل میراث فرهنگی استان، اگرچه در جای خود دارای اهمیت است و از تفویض اختیار و مجوز تصمیم گیریهای استانی در حوزه توس حکایت دارد، اما تجربه سالهای اخیر و اختلاف نظرهای موجود بین دستگاههای اجرایی همچون میراث فرهنگی، شهرداری، صنعت و معدن، دادستانی و. .. گواه آن است که احیای توس با تصمیم سازیهای محلی کار دشواری است و ضرورت تداوم برگزاری جلسات شورای ملی احیای توس انکارناپذیر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
چند روز پیش خبر کوتاهی منتشر شد که یک راننده مشهدی چهارمیلیون تومان پول نقدی را که مسافرش گم کرده بود به او بازگردانده است. امانتداری این راننده مشهدی، آن هم در این روزگار پرهیاهو که بیاعتمادی، چاشنی زندگی اجتماعی ما شده است؛ خبری خوش بود. به همین بهانه سراغ این همشهری خوب رفتیم.
خودم را جای آن که گمشدهای داشت گذاشتم
مجتبی محجوب هفده سال است که معاش خود را به حرفه تاکسیرانی پیوند زده است و پشت فرمان خودرویش از کله سحر تا پاسی از شب، خدمت خلق می کند. او ماجرای پیدا شدن این پولها را برایمان این طور تعریف می کند:
اولین باری نبود که در خودرو ام پول پیدا می کردم، راستش را بخواهید بعد از این همه سال کار کردن در این حرفه خوب میدانم که برای من و همکارانم، پیدا شدن وسایل گمشده یک مسافر، حُکم امتحانی را دارد که نباید در آن رفوزه شویم. چند روز پیش هم که چهارمیلیون پول در صندلی عقب خودرو ام پیدا کردم، فقط به این فکر می کردم که بنده خدا صاحب این پولها چه حالی دارد؟
وی ادامه می دهد: 11 شب بود که قصد عزیمت به منزل را کردم. خودرو ام را در پارکینگ پارک کردم که چشم ام به پلاستیکی در صندلی عقب افتاد. قبل از باز کردن پلاستیک، گمان کردم لباسی یا وسیله ای باشد، اما بعد از باز کردن تراول و اسکناس دیدم. به خانه رفتم و همسرم را از این قضیه مطلع کردم. چند میلیون پول رقم کمی نبود، با خودم گفتم صاحب اش الان چه می کشد. اما خب شماره ای از او نداشتم وگرنه همان شب برایش می بردم. تا این که صبح روز بعد به تاکسیرانی مراجعه کردم و از قضا او هم به تاکسیرانی مراجعه کرده بود.
این تاکسیران صالح می افزاید: وقتی باخبر شد که پولش پیدا شده است با دیدن من و پول هایش اشک در چشمانش حلقه زده بود. او هم کارگری ساده بود. تا مرا دید گفت؛ این پول دست من امانت بود و باید به صاحب کارم می رساندم. شب گذشته رئیسم نیامد و من مجبور شدم دخل را خالی کنم و پول هایش را تا روز بعد که به سرکار بر می گردم به او برگردانم. اصلا فکرش را هم نمی کردم، پیدایش کنم.
مال بادآورده می تواند تمام زندگی را بر باد دهد
محجوب تاکید می کند: در مواقعی که چیزی را پیدا می کنم، خودم را جای طرف مقابل می گذارم و بعد تصمیم می گیرم. من خودم مستاجر هستم. در این دوره و زمانه چه کسی است که مشکل مالی نداشته باشد؟ من هم از این قضیه مستثنا نیستم. اما همیشه برای به دست آوردن پول، زحمت کشیدم. به همان میزان هم برکت اش را دیده ام. دروغ چرا یک سری اعتقاداتی دارم که به آن ها پایبندم. اگر برای مثال از مسافری ۱۰۰ تومان اضافه تر گرفته ام چند برابرش برایم مشکل آفرین شده است. معتقدم مال بادآورده، می تواند کل زندگیات را بر باد بدهد.
یک سبد توت، پاداش یک کار خوب
از او می پرسیم با دیدن این مقدار پول و با وجود مشکلات زندگی چرا وسوسه نشدی؟ جواب می دهد: بالاخره من هم بنده خدا هستم و وجدانی دارم. دَم خداوند به آدمی حیات داده، از برکت آن دَم، وجود هر کدام ما رنگی از خدایمان دارد و همان هم ما را از خطا رفتن نجات می دهد.
این راننده امانتدار بیان می کند: صاحب پول به قدری از پیدا شدن پولش خوشحال شده بود که کیسه پول را مقابلم گرفت و گفت هرچه می خواهی بردار، به او گفتم نیازی به این کار نیست من فقط برای رضای خدا این کار را کردم. با اصرار، خودش ۱۵۰ هزار تومان به من هدیه داد. البته از توت های باغش نیز سبدی برایم فرستاد.وی ادامه می دهد: در تمام عمرم سعی کرده ام از مسیر درست خارج نشوم. غلو هم نمی کنم. فقط کافی است سری به محله مان بزنید و پرس و جویی بکنید. مدام خدا را شکر می کنم که در امتحانش رفوزه نشدم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«مختار دهقان» قاری مشهدی که رتبه دوم مسابقات بینالمللی قرآن در کشور مالزی را کسب کرد، عصر دیروز با استقبال مردم و مسئولان به مشهد بازگشت. به گزارش ایکنا، نماینده شایسته کشورمان که برای اولین بار در مسابقات بینالمللی مالزی شرکت میکرد، با کسب رتبه دوم، برگ دیگری به افتخارات ایران در قدیمیترین مسابقات قرآن جهان اسلام افزود، اگرچه انتظار بدون شک کارشناسان قرآنی کشورمان و استاد همراه وی رتبه نخست بود. آیین اختتامیه شصتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن مالزی، شامگاه شنبه در سالن اجتماعات «استقلال» مرکز تجارت جهانی «پوترا» برگزار شد. در رشته تلاوت و در بخش آقایان این دوره مسابقات «عبدا... بن فهمی بن جی نور» از مالزی، «مختار دهقان» از ایران، «صلاحالدین هیصام» از الجزایر، «ایمن احمد حسن ابوعلام» از مصر و «محمد مسعود مسروحن» ازاندونزی بهعنوان نفرات اول تا پنجم معرفی شدند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خشکسالی بی سابقه دراستان و تایباد باعث فقیرتر شدن مراتع وبه شماره افتادن نفس واحدهای دام پروری در تایباد شده است. طبق اعلام رسمی هواشناسی استان ،تایباد امسال بین شهرستان های خراسان رضوی کمترین میزان بارندگی را داشته که کاهش 77درصدی بارندگی کشاورزی ودام پروری در تایباد را با مشکل مواجه کرده است. امسال دامداران تایبادی شاهد شدیدترین خشکسالی طی دهه جاری هستند که باعث شده است ظرفیت تعدادی ازدامداری های شهرستان خالی شودو مرکز جمع آوری شیر دام های تایباد تعطیل و تبدیل به مکانی برای تعویض روغن خودرو ها شود. طبق اظهارات مدیر جهادکشاورزی تایباد ، هم اکنون، 220هزارراس دام سبک وچهار هزار و 900راس دام سنگین و560هزارقطعه طیور، دربخش دامپروری تایباد وجود دارد واشتغال 80درصد مردم شهرستان مرتبط با بخش کشاورزی ودام پروری است .درهمین باره موضوع تاثیر خشکسالی بی سابقه تایباد برواحدهای دامداری را درگفت وگوبا کارشناسان ، دامداران ومسئولان شهرستان بررسی کردیم. آن چه می خوانید گوشه ای ازمشکلات دامداران شهرستان است.
گلایه ها ازقیمت بالای علوفه
هاشم زاده یکی از دامداران تایباد می گوید: به علت خشکسالی بی سابقه درتایباد ، نفس دامداری های شهرستان به شماره افتاده و فقر مراتع دامداری های سبک وعشایری را با مشکل جدی مواجه کرده است. ازطرفی علوفه دام آزاد وخیلی گران است که برای جلوگیری ازبحران وتلف شدن دام ها ، هرروز تعدادی ازدامداران دام های لاغر ونحیف خود را به گنج ( محل فروش دام ها) میآورند وبا حسرت وآه ، دام خود را با کمترین قیمت میفروشند. وی میگوید:یک کیلوشیر گاورا 1300تومان میفروشیم ویک کیلوخوراک دام ازکارخانه آفرین جام را 1480تومان می خریم.یکی دیگر ازدامدار ان سنتی تایبادمی گوید: امسال به دلیل فقرمراتع دام های سبک خود را ازدشت به محل زندگی خودمان آورده ایم و برای تامین علوفه آن ها مشکل داریم بنابراین به هیچ عنوان نمی توانیم علوفه دام های خود راتامین کنیم . وی می گوید : درتایباد تنها کارخانه خوراک دام متعلق به تعاونی مرزنشینان درشهرک صنعتی مرزی، به دست استاندار افتتاح شد ولی حتی یک کیلو علوفه هم برای دامداران تولید نکرد ، اما کارخانه خوراک دام پس ازرفتن استاندار تا امروز تعطیل است.یک کارشناس دام پروری نیزدراین باره می گوید:مطابق استاندارد قیمت هرکیلوشیر دامدار، باید برابر با سه کیلوخوراک دام باشد تا برای دامدار صرفه اقتصادی داشته باشد. این که یک کیلوخوراک دام قیمتش ازیک کیلوشیر بیشتر است ، برای دامداران فاجعه است. دولت باید برای جلوگیری ازبیکارشدن دامداران مرزنشین، خوراک دام یارانه ای وحمایتی به دامداران بفروشد.دکتر اعتضادی کارشناس بخش کشاورزی تایباد می گوید: هم اکنون به دلیل نبود تناسب قیمت فراورده های دامی با مخارج دام ها ، به نظرم بیش از70درصد ظرفیت دامداری های شهرستان خالی است ومسئولان شهرستان اعم ازفرماندار و جهاد کشاورزی تلاش می کنند، مشکلات خشکسالی را کم کنند. به این منظورپیگیر خوراک دام یارانه ای بیشتری برای ارسال به شهرستان هاو دامداری ها هستیم. وی می گوید : امسال به یکی ازدهستان های شهرستان قرارگاه سازندگی سپاه وارد شده و برای کاهش مشکلات روستاییان به مردم کمک می کند.جهانی رئیس شورای شهرتایباد می گوید: واحد دام پروری گاوشیری داشتم و به دلیل گرانی خوراک وپایین بودن قیمت شیر بیش از300راس گاوشیری خود را به کشتارگاه بردم. برای این که شاهد کشتاردام های شیری خود نباشم به طورکلی به محل فروش وکشتارگاه نرفتم .
مرکز جمع آوری شیر درتایباد به مکان تعویض روغن خودروتبدیل شده است
«خودستان» مسئول مرکز جمع آوری شیر تایباد که تعطیل شده است ، می گوید: به علت کاهش واحدهای گاوداری شیری درتایباد ونوسانات قیمت شیر و پرداخت نشدن پول شیر دامداران توسط کارخانه های استان ناچارشدیم که تنها مرکز جمع آوری شیر شهر تایباد را که چندین سال کار جمع آوری شیر بخش مرکزی تایباد را به عهده داشت تعطیل کنیم و چهار نفر بیکار شدند وبیش از100واحد دام پروری شیر دام های خود را به این مرکز تحویل می دادند و مرکز جمع آوری شیر درتایباد هم اکنون به مکان تعویض روغن خودروتبدیل شده است .
توزیع 3 هزار تُن نهاد ه دامی
جعفر حاجی مجتهد معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان به خراسان رضوی گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر در استان و شدت داشتن این خشکسالی ها در مناطقی همچون شهرستان تایباد در سال گذشته و ابتدای امسال با پیگیری هایی که برای تامین علوفه دامداری های شهرستان تایباد انجام شده سه هزار تن انواع نهاده هایی را که برای خوراک دام استفاده می شود به قیمت تعادلی به شهرستان تایباد تخصیص دادیم. حاجی مجتهد افزود: اقداماتی که ما با هدف حمایت از دامداری ها انجام خواهیم داد تابع بودجه سالیانه است و ما پیشنهادهایمان را به استانداری دادیم و با توجه به این که خراسان رضوی جزو استان هایی است که خشکسالی چندین ساله شدید دارد، منتظر مطرح شدن پیشنهادها و اختصاص بودجه هستیم.معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی استان افزود: ما پیگیری می کنیم از طریق تهران تا سهمیه نهاده های دامی استان را افزایش دهیم و ان شاء ا... از 5 خرداد حمل سویا به استان برای استفاده در خوراک دام و طیور انجام می شود.وی افزود: خوشبختانه طی دو هفته گذشته کیلویی 100 تا 120 تومان ذرت و جو ارزان شد و ما تابع سیاست های کشوری هستیم و سهمیه های نهاده های مورد استفاده در خوراک دام را شرکت پشتیبانی امور دام تخصیص داده است.مدیر جهاد کشاورزی تایباد درباره تاثیرات خشکسالی برواحدهای دام پروری شهرستان تایباد میگوید: در تایباد، به دلیل این که اکثریت اشتغال مردم ازطریق بخش کشاورزی ودام پروری است ، تمام تلاش مسئولان اجرایی شهرستان این است که اثرخشکسالی را بردامداری های شهرستان کاهش دهیم. وی می گوید: برای جلوگیری ازمهاجرت روستاییان وکاهش مشکلات، وام اشتغال درنظرگرفته شده که درصدسود آن پایین است ومقداری هم سهمیه مواد اولیه برای خوراک دام برای شهرستان درنظرگرفته شده است . مهندس میری می گوید: به تازگی مسئولان پشتیبانی اموردام ازتنها مرکز خوراک دام مرزنشینان که بامشکل نقدینگی وسرمایه درگردش مواجه است بازدید کرده اند ودرآینده تمهیداتی برای دادن مواد اولیه حمایتی برای این کارخانه دیده می شود تا بتواند خوراک ارزان قیمت تولید کند وبه دامداران تحویل دهد .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نشست خبری اعلام برنامههای روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، روز گذشته در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برگزار شد. به گزارش «خراسان رضوی» در این نشست، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: امسال در ستاد بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی، علاوه بر حضور دستگاههای مختلف و مسئول، از تعدادی از سمنها و تشکلهای مردمی و نهادهای عمومی نیز دعوت به عمل آمد.
تجلیل از 3 شخصیت در حوزه شناخت فردوسی
«سید سعید سرابی» افزود: امسال نشان حکیم ابوالقاسم فردوسی به 3 شخصیت برجسته در حوزه شناخت فردوسی و شاهنامه اعطا خواهد شد. همچنین، همایش علمی و پژوهشی با همکاری قطب علمی و فرهنگی فردوسی شناسی و انجمن دبیران استان در روزهای 24 و 25 اردیبهشت ماه برگزار میشود.
تجلیل از استادکاران ساخت آرامگاه
مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز در این نشست گلباران آرامگاه فردوسی، اجرای ورزش باستانی در آرامگاه و سخنرانی استاندار خراسان رضوی، نقالی، شاهنامه خوانی، اجرای تئاتر «زال و رودابه»، نورپردازی سه بعدی و نورافشانی را از جمله برنامههای مراسم روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برشمرد و گفت: امسال برای نخستین بار از استادکارانی که در 50 سال قبل آرامگاه فردوسی را ساختهاند تجلیل میشود. «ابوالفضل مکرمی فر» افزود: همچنین، کاروان نمادین تشییع پیکر فردوسی از روستای پاژ (محل تولد فردوسی) به سمت آرامگاه فردوسی حرکت میکند و از دروازه «رزان» وارد آرامگاه خواهد شد. مکرمی فر خاطرنشان کرد: برنامههای بزرگداشت این روز در 23 شهرستان برگزار خواهد شد. همچنین، «نبرد 12 رخ» که از وقایع مهم شاهنامه فردوسی است در روستای «زیبد» گناباد بازسازی خواهد شد. وی افزود: اجرای برنامه گروه موسیقی «خوشنواز» با تلفیقی از خوانندگی تاجیک، افغان و ایران و نکوداشت دکتر «یعقوب دانش دوست» به عنوان پدر معماری مرمت بناهای استان و به ویژه احیای باغ آرامگاه فردوسی در 26 اردیبهشت ماه از دیگر برنامههای بزرگداشت فردوسی است. از دیگر برنامههای این روز، نمایش «شاهنامه بایسنقری» است که قرار است برای نخستین بار در معرض نمایش عمومی قرار بگیرد و پیگیر مسائل امنیتی و حفاظتی آن هستیم و در صورتی که این کار میسر نشود، «شاهنامه طهماسبی» به نمایش در میآید. وی در ادامه گفت: بازدید از آرامگاه فردوسی در روز 25 اردیبهشت ماه برای مردم رایگان خواهد بود.
90 میلیارد ریال برای توس طی 3سال
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در ادامه به تخصیص برخی اعتبارات درباره احیای توس اشاره کرد و گفت: 30 میلیارد ریال اعتبار برای احیای توس و رسیدگی به آرامگاه فردوسی، برج و باروها و دروازهها در نظر گرفته شده است. علاوه بر این، در سفر اخیر کاروان تدبیر و امید نیز مبلغ 90 میلیارد ریال به این موضوع اختصاص یافته که قرار است طی سه سال تأمین شود.
پرونده ثبت جهانی توس تا 2 ماه آینده ارسال میشود
مکرمی فر در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره مشارکت آستان قدس در برنامههای احیای توس نیز گفت: آستان قدس در عرصه محوطه تاریخی، مالک حدود 10 هکتار زمین است که تاکنون هم سو با میراث فرهنگی عمل کرده و در بخشهایی که لایههای تاریخی دارد، ساخت و ساز انجام نمیدهد.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اقدامات انجام گرفته برای احیای توس گفت: برای عرصه 42 هکتار نیزفاز صفر مطالعاتی آماده است و با اختصاص یافتن 30 میلیارد ریال برای توس، برج و بارو را احیا خواهیم کرد و تلاش میکنیم شکوه توس را برگردانیم.
وی افزود: بحث ثبت جهانی توس نیز همچنان مطرح است و هم اکنون، سه پرونده را برای ثبت جهانی در مرحله پیشنهاد داریم که پرونده شهر تاریخی توس در اولویت است و تا دو ماه دیگر ارسال میشود. مکرمی فر همچنین از توقف فعالیت معادن توس خبرداد و گفت: تردد کامیونها در عرصه تاریخی شهر توس متوقف شده است.
جشن فردوسی در میدان فردوسی
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی فرهنگی شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: شهرداری و شورای شهر در دوره جدید، اقداماتی را در دستور کار قرار داد که از جمله آن میتوان به تشکیل کمیسیون ویژه توس اشاره کرد. «هادی بختیاری» افزود: متناظر با آن در حوزه فرهنگی، بخش ساختاری در شهرداری برای آن تعریف شد و به طور ویژه طی امسال ردیف بودجهای را برای توس و مسائل فرهنگی آن لحاظ کردیم. برای بزرگداشت روز ملی فردوسی نیز برنامههایی از جمله افتتاح نمایشگاه خوشنویسی در چهارسوق هنر، دو تئاتر برای اجرا در معابر و پارک ها، 200 نقالی در مدارس و فرهنگسراها، اکران تصاویری از مشاهیر توس در بولوار شاهنامه، مسابقات کشتی باچوخه، کارناوال دوچرخه سواری از میدان استقلال تا میدان فردوسی، رویداد نوآفرینی با موضوع شاهنامه و گردشگری و مراسم بزرگداشت فردوسی در میدان فردوسی (از ساعت 17 تا 22 دوشنبه) از جمله برنامههای شهرداری است. معاون شهردار در ادامه گفت: خانه شاهنامه در منطقه یک شهرداری راهاندازی شده است و تلاش میکنیم در همه مناطق شهرداری حداقل یک خانه شاهنامه داشته باشیم. بختیاری در پاسخ به پرسشی درباره تفاهم شهرداری و میراث فرهنگی استان گفت: اراده خوبی در شورای شهر و شهرداری برای پرداختن به موضوع توس به وجود آمده است و در حوزه فرهنگی نیز برنامههایی را آماده کردیم تا طی سال انجام دهیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سی و ششمین اجلاس هیئت نمایندگان اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر ایران روز گذشته با حضور استانداران خراسان رضوی و اصفهان ، شهردار مشهد ،هیئترئیسه اتاق بازرگانی ایران و جمعی از فعالان اقتصادی در مشهد برگزار شد و طی آن سخنرانان مواضع و نظرات خود رادرباره بازار ارز ،خروج آمریکا از برجام و تاثیرات آن بر اقتصاد کشور و همچنین راهکارهای عبور از این شرایط بیان کردند.
استاندار خراسان رضوی در این جلسه با اشاره به شرایط جدید پیش رو و خروج آمریکا از برجام خاطرنشان کرد: بهطور حتم، این تصمیم در تعاملات بینالمللی ایران و اقتصاد کشور تأثیر دارد. رشیدیان اظهار کرد: در چنین موقعیتی، برای اداره امور نیاز به عقلانیت، تدبیر و آرامش داریم که از این رهآورد به تصمیمی برسیم که به نفع مردم و کشور است. وی گفت: برای حضور مؤثر در بازارهای پررقابت بینالمللی باید قیمت تمامشده کالاهای داخلی کاهشیابد و تسهیلات ارزانقیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار دهیم. استاندار خراسان رضوی کاهش مالیات و عوارض، ارتقای بازدهی تولید، استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و شبکهسازی از تولید تا عرضه را از دیگر راهکارهایی دانست که به رونق تولید منجر خواهد شد. وی درباره مسائل پیش آمده در بازار ارز هم گفت بااعتماد به بخش خصوصی می توانیم از این شرایط به خوبی عبور کنیم.
تهیه 100 بسته حمایتی برای سرمایهگذاری در شهر مشهد
شهردار مشهد دیگر سخنران این جلسه بود که با اشاره به جمعیت 30 میلیونی زائران واردشده به استان در سال گذشته گفت: این زائران کمتر از فرصتهای ویژه شهر مشهد بازدید میکنند علی رغم این که فرصتهای سرمایهگذاری در این شهر بسیار زیاد است بهطور مثال در مدت شش شب بیش از 110 هزار نفر در خیابان غذای مشهد، غذا خوردند و بیش از 180 هزار نفر از نمایشگاه گل و گیاه مشهد در مدت پنج روز بازدید کردهاند. نماینده کلان شهرهای ایران در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با بیان این که باید از فرصت های مشهد برای سرمایه گذاری بهره برد، افزود: شهرداری مشهد نیز 100 بسته سرمایه گذاری برای کمک به سرمایه گذاران آماده کرده است.
با زور و بازرسی نمیتوان تخلف واحدهای توزیعی را برطرف کرد
تقی زاده خامسی با اشاره به شعار سال گفت: حمایت از کالای ایرانی یک چرخه است و فقط در تولید خلاصه نمیشود. درواقع ما در کشور بیش از سه میلیون واحد توزیعی داریم که 30 درصد آنها بهصورت غیرقانونی فعالیت میکنند. به همین دلیل اگر در یکی از خیابانهای مشهد یا تهران و دیگر شهرها قیمت یک کالا را بررسی کنید شاهد تفاوت 100درصدی قیمتها خواهید بود که این مسئله با زور و بازرسی قابلحل نیست.
تقی زاده :چرا سیاست شکستخورده ارزی دوباره اتخاذ شد؟
شهردار مشهد نیز با اشاره به نوسانات اخیر ارزی کشور به موضوع ارز صادراتی اشاره کرد و گفت: حداقل توقع ما از دولت و معاون اول دولت این بود که در خصوص ارز صادراتی، مشورتی با بخش خصوصی میکردند. بههرحال وقتی وضعیت کشور بحرانی میشود در فایلهای دستگاههای دولتی پیشنهادهایی وجود دارد که ارائه میشود. تقی زاده خامسی ادامه داد: مگر این اتفاق در دولتهای قبلی رخ نداده است؟ مگر این تصمیمات آن زمان اتخاذ نشده بود؟ آیا ندیدید که سیاستها ناموفق بودند، چرا دوباره این سیاستها اتخاذ می شود؟ همه جای دنیا برای صادرات سیاستهای تشویقی گذاشته میشود، شما که سیاست تشویقی نمیگذارید چرا میگویید ارز بازگردانده شود. وی تصریح کرد: خیلی از کسانی که بنده در مشهد میشناسم در حال فعالیت با ریال هستند و ارزی در کار نیست.
بنابراین ازدولت خواهش می کنم در این موضوع تجدیدنظر و از صاحبنظران اتاقهای ایران استفاده کنند تا صادرات تعطیل نشود .برداشت من این است که هم اکنون صادرات تعطیلشده است و این مسیر، مسیر مطلوبی نیست.
شافعی : ترامپ سازمان ملل را به سخره گرفت
رئیس اتاق ایران،نیز در این جلسه بابیان این که خروج آمریکا از برجام قابل پیشبینی بود، اظهار کرد: این خروج به ما ثابت کرد که نمیتوان در اقتصاد جهانی به این دولت و حتی دولتهای دیگر اعتماد کرد و اعتماد باید مطلقاً بر ملت خودمان و فعالان اقتصادی و ظرفیتهای خودمان باشد. غلامحسین شافعی تصریح کرد: برجام تنها یک توافق برای صلحآمیز بودن برنامه هستهای ایران نبود بلکه مسیری برای آزمون بخشی گفت وگو برای صلح و آرامش جهانی بود که با رویکرد نابخردانه دولت آمریکا به نتایج خوبی نرسید و این موضوع در جامعه جهانی مسلماً بازتاب منفی خواهد داشت. بسته شدن باب گفت وگو یعنی نقش بر آب شدن نقش سازمانهای بینالمللی و سازمان ملل زیرا برجام تحت نظر همه اعضای شورای امنیت بوده و شایسته نبود آمریکا اینگونه سازمان ملل و اعضای آن را به بازی بگیرد.
پیمان های منطقه ای اثر بخش خواهد بود
وی ادامه داد: موضع جمهوری اسلامی ایران بهدرستی توسط رئیسجمهور اعلام شد و بخش خصوصی و اتاقهای بازرگانی با تمام توان از این موضع پشتیبانی میکنند اما برای گذار از این شرایط لازم است راهکارهای منطقی دیگری تعیین شوند.شافعی افزود: واقعیت این است که تحریمها کاغذ پاره نیستند و نمیتوان به صنعت گران و تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی گفت که مشکلی پیش نخواهد آمد بنابراین باید باصداقت به گفت وگو نشست و وحدت و انسجام ملی را دوچندان کرد و در قدم بعدی به این موضوع در این شرایط توجه کرد که گسترش روابط بینالمللی با کشورهای همسایه میتواند ما را از آثار سوء تصمیمات آمریکا محافظت کند.پیمانهای منطقهای و قراردادهای ترجیحی برای کشور اثربخش خواهد بود. از سویی برای حضور پررنگتر در دیپلماسی سیاسی و اقتصادی در این شرایط باید برنامه ریزی بیشتری انجام دهیم.
اقتصاد کشور را دوباره به دلالان نسپارید
رئیس اتاق ایران ادامه داد: دیگر نباید اقتصاد کشور را بیپناه در اختیار اشتهای سیریناپذیر دلالان، واسطه گران و رانتخواران گذاشت و باید چارهای مناسب برای خروج از این وضعیت اندیشید زیرا سایه سنگین غیر مولدها بر شانه اقتصاد ایران سنگینی میکند تا از این قاعده مخرب ضد توسعه رهایی نیابیم تولید و صنعت در کشور پا نخواهد گرفت. زیرا سود فعالیتهای اقتصادی ما قادر به رقابت با اینگونه فعالیتها نخواهد بود و دایم شاهد فرار و انحراف سرمایه از بازار تولید خواهیم بود.
نباید دوباره اقتصاد به سیاست یارانه بدهد
شافعی افزود: آمارهای بانک مرکزی در خصوص شاخصهای اقتصادی نشاندهنده سهم ضعیف واحدهای مولد و صنعت در اقتصاد کشور است درصورتیکه در افق برنامه 1404 بنا بود سهم تولید افزایش یابد اما اینگونه نشد. رئیس اتاق ایران با اشاره به نوسانات ارزی اخیر در کشور گفت: بنا بر آمار بانک مرکزی میزان نقدینگی کشور در 10 ماه 96 حدود 1460 هزار میلیارد تومان بوده که رشد محدود تولید و اصلاح نشدن ساختار نظام بانکی معلوم نیست چه پیامدهایی برای آینده اقتصادی کشور خواهد داشت و چه کسی باید برای آن فکری کند زیرا حرکت جدی در کشور برای این موضوع دیده نمیشود. تاکنون بارها رئیسجمهور اظهار کرده که سیاست باید به اقتصاد یارانه بدهد. در موقعیت خطیر امروز نباید اقتصاد مکلف به پرداخت یارانه زیانبار به سیاست شود زیرا اقتصاد بدون تعامل در فضای اقتصاد جهانی قابل پیشبرد نیست و نمیتوان در این فضا به تولید و صادرات غیرنفتی امید داشت و برای آن برنامهریزی بلندمدت کرد.
ضعفهای عمیق در اقتصاد کشور
شافعی با تأکید بر این که باید پذیرفت که اقتصاد کشور دارای ضعفهای عمیق است، اظهار کرد: فعالان اقتصادی بارها این ضعفها را بازگو کردهاند بااین حال اقدامات نظام باید بهگونهای پایدار باشد تا بتوانیم از این بحرانها عبور کنیم. وی ادامه داد: واکنش ما در برابر ترامپ باید تنشزدایی از سیاست خارجی، تعامل سازنده با جهان، ایجاد توان هرچه بیشتر و افزایش توان تولید و صادرات کشور و رسیدن به مرزهای توسعه اقتصادی باشد که میتوان با انسجام داخلی و مقابله باسیاستهای زیادهطلب خارجی، کشور را بهسلامت گذراند.
اقتصاد مقاومتی پروژههای دولتی نیست
وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی این نیست که کارهای روزانه دستگاههای دولتی در قالب پروژههای اقتصاد مقاومتی ردیف و ارائه شود بلکه اقتصاد مقاومتی باید با مشارکت آحاد ملت و فعالان اقتصادی و طبق رهنمودهای مقام معظم رهبری اجرایی شود.
حاضران در جلسات دولت نماینده بخش خصوصی نیستند
وی در ادامه با اشاره به سخنان شهردار مشهد گفت: آن چه ما امروز از سوی سیاستگذاران و سیاستسازان میبینیم این است که در جلسات تصمیمگیری مسئولان دولتی خود افراد را انتخاب میکنند و بهعنوان نمایندگان بخش خصوصی از آنها نامبرده میشود و باکمال تأسف در همین اتفاقات روزهای اخیر از اتاق بازرگانی نظری خواسته نشده و کسانی که دولت از آنها نظرخواهی کرده اند هرچند محترم و فعال اقتصادی هستند اما نماینده اتاق بازرگانی نیستند .
محمدرضا انصاری، نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران که مسئولیت راهبری کمیته ارزی اتاق بازرگانی بر عهده او گذاشتهشده است نیز در خصوص اقدامات صورت گرفته در چارچوب این ساختار، بیان کرد: در گفت وگوهایی که با بدنه دولت داشتیم، به نظر میرسید بهشدت امیدوار هستند که با تعیین نرخ 4هزار و 200تومانی، بازار و عرضه و تقاضا را کنترل کنند اما این اشتباه بود چون در بیرون، ارز راه خود را پیش گرفت و شرایط دیگری رقم خورد. از طرفی بازار نشان داد که قابلکنترل نیست و حتی برخوردهای صورت گرفته نیز در نهایت مراکز حضوردلالان دلار را به دیگر نقاط شهر منتقل کرد.
مسعود خوانساری نایبرئیس اتاق ایران نیز در بخشی از این نشست گفت: متأسفانه رویکرد دولت برای کنترل قیمت ارز به نرخ4هزار و 200تومان ممکن نیست و هم اکنون شاهد رشد چشمگیر تقاضا هستیم و بیم تقلب نیز در این بخش وجود دارد. وی حذف شبکه صرافی از بازار ارز را عامل دیگری برای پیچیده شدن شرایط موجود دانست و بیان کرد: صرافیهای ما در سالهای گذشته ارتباطاتی را در کشورهای مختلف ایجاد کرده بودند اما شبکه بانکی اطلاعات و ارتباطات کافی را برای جایگزینی این بخش ندارد.
بیانیه ای که فعلا صادر نشد
شایان ذکر است در این جلسه بیانیه ای توسط مسئولان برگزاری جلسه در اختیار حاضران در این نشست قرار گرفت که در خلال جلسه، سخنگوی رئیس هیئت اتاق ایران اعلام کرد این بیانیه فعلا صادر نخواهد شد و قرار است اصلاحاتی در آن صورت گیرد و متعاقبا منتشر خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمدامین شرکت اول- معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از کشف حدود 7.5 میلیارد ریال ارز قاچاق از یکی از واحدهای نقره فروشی و مقادیری نیز از یک واحد عطاری درشهر مشهد خبر داد.
علیرضا باخرد در گفت و گو با خراسان رضوی با اشاره به جریان نوسانات ارزی اخیر در بازار کشور، افزود: دولت به منظور کنترل این نوسانات اقدام به ایجاد سامانه عرضه ارز 4200 تومانی کرد و برای آن سامانه «نیما» به راه افتاد و موارد متعددی از جمله تجار وارد کننده برنج پاکستانی هم توانستند این ارز را تهیه کنند که ما آن ها را رصد می کنیم.
وی ادامه داد: یکی از ماموریت هایی که این روزها ما به آن می پردازیم و از سمت دولت نیز حساسیت زیادی درباره آن وجود دارد و حتی وزیر صنعت، معدن و تجارت هم هفته گذشته در مشهد مجدد بر این موضوع تاکید کردند، بحث توزیع ارزهای قاچاق در برخی واحدهای صرافی غیرمجاز یا دیگر واحدهای صنفی بود.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در تشریح اقدامات نظارت بر بازار ارز در خراسان رضوی بیان کرد: در این زمینه ما به واسطه رصدهای صورت گرفته اخباری مبنی بر عرضه ارز قاچاق در یکی از واحدهای نقره فروشی در محدوده خیابان طبرسی دریافت کردیم. بازرسان ما به محض دریافت این اطلاعات و اخبار به منظور بررسی میدانی موضوع به عنوان خریدار صوری به محل مراجعه کردند و با حجم قابل توجهی از ارز قاچاق مواجه شدند، به طوری که خودمان هم از این میزان تصوری نداشتیم.
باخرد در خصوص میزان ارز قاچاق کشف شده از این واحد صنفی متخلف نیز گفت: از این مغازه نقره فروشی حدود 7.5 میلیارد ریال انواع ارزهای مختلف از جمله حدود 110 هزار دلار کشف شد .
وی افزود: این فرد اقدام به فروش دلار به قیمت واحد 6700 تومان می کرد که به واسطه اقدام بازرسان ما ارزها کشف شد و فرد مد نظر دستگیر و تحویل سازمان تعزیرات حکومتی شد و ضمن دریافت وثیقه های مورد نیاز و هماهنگی با شعبه هشتم تعزیرات حکومتی، ارزها به نماینده بانک مرکزی در استان تحویل داده شد.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با تاکید بر محرز بودن این تخلف، در توضیح جرایم مد نظر در این زمینه گفت: براساس قوانین موجود، علاوه بر بلوکه شدن اصل مال، فرد خاطی به میزان حداقل دو برابر ارزش اصل مال نیز جریمه خواهد شد و هم اکنون نیز برای این فرد متخلف به میزان سه برابر ارزش ارزهای کشف شده از واحد صنفی او، وثیقه تعیین شده بود که به علت تامین نشدن این مبلغ، وی بازداشت شده است.
وی در خصوص یک مورد دیگر از این قبیل تخلفات نیز گفت: از یک واحد صنفی عطاری در خیابان نواب صفوی نیز مقادیری ارز قاچاق کشف و ضبط شد.
باخرد با بیان این که عرضه کنار خیابانی ارز در حوزه نظارت و پیگیری نیروی انتظامی است، در خصوص حوزه کاری این معاونت که واحدهای صنفی است، تصریح کرد: این بازرسی ها و رصدها قطعا ادامه خواهد یافت و شدت آن هم بیشتر خواهد شد، هر چند که پس از اقدام در خصوص این واحد صنفی متخلف، سایر واحدهای متخلف این بساط را جمع کرده اند ولی من می گویم ما چندین واحد صنفی دیگر را که به این کار مشغول هستندزیر نظر داریم و امیدواریم از این اتفاق رخ داده درس بگیرند و از ادامه تخلف خود منصرف شوند، در غیر این صورت با آن ها نیز برخورد قانونی و شدید خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.