
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پیگیری های دفتر رهبری و دولت برای تکمیل پروژه خبر داد:
تعداد بازدید : 49
«علایم حیاتی» در بیمارستان امدادی جنوب
نویسنده : ملیحه رفیع طلب

دفتر رهبر معظم انقلاب، دولت و وزارت بهداشت پیگیر تکمیل بیمارستان امدادی جنوب مشهد هستند و طی روزهای اخیر، در این باره جلسه ای تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد. به گزارش خراسان رضوی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در نشست خبری هفته سلامت، در پاسخ به سوال خراسان رضوی در زمینه «دلایل متوقف ماندن عملیات اجرایی بیمارستان امدادی جنوب مشهد» گفت: راه اندازی این بیمارستان از محل اعتبارات رهبری تصویب شده بود و به زودی شاهد ادامه فعالیت پروژه خواهیم بود. دکتر «شاپور بدیعی» روز گذشته در نشست خبری که به مناسبت هفته سلامت برگزار شد، تصریح کرد: برای راه اندازی این بیمارستان از محل اعتبارات رهبری تصویب شده بود که کار انجام شود. سه روز قبل برای پیگیری همین مسئله با دکتر بحرینی معاون توسعه مدیریت منابع وزارت بهداشت، جلسه ای در وزارت خانه داشتیم، علاوه بر آن قبل از شروع سال جدید هم نمایندگان دفتر رهبر معظم انقلاب به مشهد آمدند و پیگیر رسیدگی به این بیمارستان شدند. همچنین نمایندگانی از دولت پیگیر وضعیت این بیمارستان هستند.
ارائه برنامه عملیاتی
وی ادامه داد: بررسی ها و اقداماتی برای ادامه تکمیل این بیمارستان انجام شده است و برنامه عملیاتی پروژه را به آن ها ارائه دادیم و طی یکی دو ماه آینده برنامه هایش شفاف می شود. ما به شدت به این بیمارستان نیازمندیم و امیدوارم مانند پروژه بیمارستان شهید هاشمی نژاد که سال ها مسکوت مانده بود و امسال فاز اول آن افتتاح می شود، بیمارستان امدادی جنوب مشهد نیز به نتیجه برسد و همت دانشگاه علوم پزشکی این است که این بیمارستان به مرحله بهره برداری برسد.
وی در ادامه گفت: در مشهد به رغم کمبود امکانات، با بیش از دو هزار تخت بیمارستانی به خدمات رسانی می پردازیم و این موضوع نشان دهنده عملکرد مثبت این حوزه است. دکتر بدیعی گفت: حوزه درمان دانشگاه علوم پزشکی در کل کشور، در دو حیطه اورژانس پیش بیمارستانی و ارائه خدمات درمانی به فعالیت می پردازد، سال گذشته در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اقدامات چشمگیری داشت که یکی از آن ها راه اندازی مرکز پایش مراقبت های درمانی در بخش اورژانس است که باعث شد خدماتی در گستره دانشگاه علوم پزشکی مشهد و خراسان بزرگ انجام دهیم و با راه اندازی آن بسیاری از مشکلات ناشی از اعزام بیماران برطرف شد. معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به بحث ارائه خدمات در بخش بیمارستانی افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حدود شش هزار تخت به ارائه خدماتی می پردازد که قسمتی از آن را زائران امام رضا (ع) و قسمتی را نیز اتباع تشکیل می دهند. به رغم کمبود تخت های بیمارستانی سعی کرده ایم در این دو حیطه هم کار خود را به ثمر برسانیم.
وی با تاکید بر این که سال گذشته را سال تحول در حوزه منابع فیزیکی، نیروی انسانی و ارائه خدمات در این دانشگاه می دانیم، تصریح کرد: در سال گذشته حدود شش بیمارستان در حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعال شدند که به جبران کمبود تخت های بیمارستانی انجامید، همچنین 1400 تخت بیمارستانی را اضافه کردیم. مثال بارز این خدمت راه اندازی بیمارستان 610 تختخوابی امام رضا (ع) است که هم اکنون با پوشش 75 درصد برای هر تخت، استفاده می شود و راه اندازی بیمارستان اکبر نوید دیگری در این مسیر محسوب می شود.
کاهش زمان انتظار ارائه خدمت شیمی درمانی به کودکان
وی تاکید کرد: در گذشته زمان انتظار برای کودکان شیمی درمانی در بیمارستان شیخ بین یک و نیم تا دوماه بود و با راه اندازی بیمارستان اکبر این میزان به کمتر از یک روز رسیده است. راه اندازی بیمارستان هایی مانند حضرت زهرا(س) در فریمان، خاتم الانبیا(ص) در خلیل آباد و جذب حدود بیش از 72 متخصص در سال گذشته کیفیت خدمات را نشان می دهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان این که در قالب طرح نظام سلامت پرداختی از سمت مردم و بیمه روستایی به کمتر از 5 درصد رسیده است افزود: پرداخت مردم از ارائه خدمات کمتر از این میزان است.
بستری در راهروی بیمارستان ها فقط در شرایط بحرانی
وی با اشاره به این که در حوزه درمان سعی کرده ایم که به بازسازی تجهیزات خود بپردازیم، ابراز کرد: سال گذشته با پیگیری هایی که با کمک معاونت های دانشگاه صورت گرفت، توانستیم تجهیزات خوبی را جذب کنیم که راه اندازی بخش های آنژیوگرافی و اضافه کردن یک دستگاه آنژیوگرافی هایتک در بیمارستان قائم نمونه ای از آن است. همچنین در گذشته در راهروهای بیمارستان قائم بیش از 200 بیمار بستری می شد و اکنون با این معضل مواجه نیستیم مگر در شرایط بحرانی و خاص و با افتخارمی گوییم بیمارستان قائم جزو بیمارستان های درجه یک است.
افتتاح بیمارستان باخرز طی روزهای آینده
وی ادامه داد: هفته گذشته اتاق عمل بیمارستان رشتخوار که یکی از محروم ترین مناطق کشور است، فعال شد و بخش جراحی های زنان در آن قسمت به شکل یک تا دو روز در هفته به فعالیت می پردازد. بیمارستان باخرز نیز در یک یا دو هفته آینده در منطقه ای محروم افتتاح خواهد شد و به ارائه خدمات به بیماران دیالیزی می پردازد. وی درباره بیمارستان اکبر و نداشتن آزمایشگاه مجهز این بیمارستان گفت: این بیمارستان هم اکنون آزمایش های معمول و یکی سری از آزمایش های تخصصی و فوق تخصصی را انجام می دهد و امکاناتش را نیز دارد. یک سری آزمایش هایی داریم مانند بیماری های خاص ژنتیکی که باید به تهران ارسال شود و در گذشته هم همین روال بوده است. مواردی از این نارضایتی ها از طرف والدین این کودکان دریافت شده است که چرا ارائه خدمات به صورت کامل نیست. باید اشاره کرد که بعد از افتتاح بیمارستان، پروسه های زمانی و فاز بندی در راه اندازی قسمت های مختلف را در نظر داریم ضمن این که برخی آزمایش ها بنا به سیاست گذاری هایی که صورت می گیرد باید در تهران انجام شود و حتی به بیمارستان های مرجع خارج از کشور ارسال شود.
تکمیل فاز دوم بیمارستان اکبر طی ماه جاری
بدیعی ادامه داد: در بیمارستان اکبر اشکالاتی در زمستان وجود داشت که برطرف شده است. ما مرحله تکمیل فاز دوم آزمایشگاه اکبر را طی ماه جاری خواهیم داشت و دو بیمارستان شیخ و اکبر را به عنوان یک مرکز فوق تخصصی در نظر می گیریم و اگر آزمایش هایی در بیمارستان اکبر هنوز به مرحله اجرا نرسیده باشد این آزمایش ها به بیمارستان دکتر شیخ یا امام رضا (ع) ارسال می شود.
استفاده از دستکش های پلاستیکی استاندارد است
وی درباره استفاده از دستکش های فریزی در برخی بیمارستان ها به جای دستکش های بیمارستانی نیز گفت: ما براساس دستور العمل کنترل عفونت موظف هستیم در مواردی از دستکش های کاملا استریل و در مواردی از دستکش های یک بار مصرف استفاده کنیم. در گذشته نظارت ما در این که از دستکش های استریل در همه موارد استفاده شود، ضعیف بوده است. در مواقعی می توانیم از این دستکش ها استفاده کنیم اما استفاده مکرر از آن ها هم هزینه زیادی دارد و هم کارایی لازم را ندارد، بنابراین دستور العمل مشخصی برای استفاده از دستکش ها در بیمارستان ها نوشته شده و براساس آن عمل می کنیم. هرچند که برخی پرستاران هنوز روی این قضیه مقاومت دارند. همچنین هفته پیش کنگره ای برگزار شد و از تمام دنیا دعوت کردیم و سیستم ما را ارزیابی کردند و به این نتیجه رسیدند که روشی که ما برای استفاده از دستکش و کنترل از عفونت اتخاذ می کنیم، روشی استاندارد در دنیا محسوب می شود.
در ادامه، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به چهار شاخص مرگ مادر، مرگ نوزاد، مرگ کودک زیر یک سال و مرگ کودک زیر پنج سال گفت: در هیچ مقطعی به اندازه الان در منابع مالی و خدماتی رشد نداشتیم و بعد از طرح تحول سلامت 111 پایگاه، 42 مرکز و حدود دو هزار نیرو جذب کردیم. حدود 307 میلیارد در بخش تحول سلامت شهری و 413میلیارد در بخش پزشک خانواده روستایی طی این مدت تزریق شده است.
دکتر «حمیدرضا بهرامی» افزود: در انتهای سال 93 بحث پرونده سلامت الکترونیک بومی در دانشگاه کلید خورد و مجموع هزینه ای که صورت گرفته کمتر از 100 میلیون بوده است. در سال 94، 405 پروژه در قالب تفاهم سه جانبه بین وزیر، استاندار و رئیس دانشگاه مبادله شد که 50 درصد این پروژه ها از منابع وزارتی و بقیه از منابع داخلی و خیران تامین شد و از این تعداد 172 پروژه در مشهد آن هم با شرایط خاص این شهر که زمین ها یا اوقافی یا آستانه ای هستند، صورت گرفت. وی ادامه داد: همچنین در جلسه ای که با امام جمعه مشهد داشتیم، بیان کردند که رهبری به تولیت آستان قدس رضوی تاکید کرده اند زمین یا هر برنامه ای را در حاشیه شهر برای ارتقا ی خدمات قرار دهیم و امیدواریم با این موارد مشکلات سامان دهی شود.
نظارت بر عطاری ها وظیفه معاونت غذا و دارو نیست
همچنین در این نشست مدیر اداره تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو، درباره سوال خراسان رضوی مبنی بر «فروش برخی مواد مخدر در بعضی عطاری ها» گفت: بحث طب سنتی یکی از رویکردهای برنامه ششم توسعه است و بر همین اساس مدیریت این برنامه در معاونت درمان دانشگاه تشکیل شد؛ همچنین اداره داروهای طبیعی سنتی و مکمل و شیرخشک در معاونت غذا و دارو تشکیل و وظایفی برای معاونت بهداشتی تعریف شد که تمام این ها در بستر مناسب در قالب طب سنتی قابلیت ارائه به بیماران دارد. دکتر «حسین روغنگران» ادامه داد: عطاری ها توسط اتحادیه های زیر مجموعه شان اداره می شود و نظارت بر آن ها وظیفه معاونت غذا و دارو نیست و از ما مجوز نمی گیرند.