پرونده تخلفات همراه اول در کم فروشی و گران فروشی اینترنت برای ادامه پیگیری ها روی میز تعزیرات حکومتی استان رفت. به گزارش «خراسان رضوی»، پیرو تماس های مکرر شهروندان درباره کم فروشی بسته های اینترنت همراه اول، روزنامه «خراسان رضوی» در تاریخ 25 شهریورماه گزارشی با عنوان «کم فروشی و گران فروشی همراه اول» منتشر کرد که در آن گزارش، معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان با اشاره به تکالیف مشخص شده در قانون برای واحدهای تولیدی و خدماتی گفت که «در واحدهای خدماتی گران فروشی، تقلب، کم فروشی، عرضه نامناسب و ... وجود دارد که بر مبنای بند 2 ماده 3 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، عرضه کنندگان اینترنت و از جمله شرکت مخابرات موظف هستند، اطلاعات لازم درباره خدمات خود را در همان زمان ارائه خدمت و به صورت شفاف در اختیار مصرف کنندگان قرار دهند.» کارشناس مسئول اداره نظارت و بازرسی این سازمان نیز با اشاره به بازرسی صورت گرفته از شرکت مخابرات استان از احراز تخلف گران فروشی و کم فروشی همراه اول در ارائه خدمات اینترنتی خبر داد و اعلام کرد که بین خدمات معرفی شده و خدمات ارائه شده اینترنتی، تفاوت قابل توجهی مشاهده می شود و بسته های اینترنتی بدون اطلاع رسانی کافی به مشتری به فروش می رسد که این کار مصداق گران فروشی و کم فروشی و تخلف است. او همچنین این را هم گفت که فروش بسته های اینترنتی با این روش، مصداق تبلیغات خلاف واقع برای خدمات است که بر اساس ماده 7 قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان، ممنوع و مشمول مجازات است.در پی انتشار این گزارش بود که شرکت ارتباطات سیار ایران با ارسال جوابیه ای به روزنامه «خراسان رضوی» مدعی شد که اتهام خرید غیر شفاف بسته های اینترنتی، غیر واقعی است و کلیه اطلاعات به طور شفاف و دقیق در سایت همراه اول ذکر شده است.
مکاتبه با سازمان تنظیم مقررات و تعزیرات حکومتی
اما برای پیگیری ادامه روند رسیدگی به ماجرای تخلفات همراه اول با معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت و گو می کنیم که وی از انجام مکاتبات با نهادهای مربوط برای روشن شدن ابعاد این موضوع خبر می دهد و می گوید: در زمینه فروش بسته های اینترنتی به تعدادی سؤال ابهام آمیز رسیده ایم و برای دریافت پاسخ مقتضی، مکاتباتی داشته ایم از جمله این که در مکاتبه با سازمان تنظیم مقررات، موضوع پوشاندن اطلاعات کامل خدمات از مصرف کننده مورد سؤال قرار گرفته است که این سازمان نیز موضوع را به تهران ارجاع داده و هنوز پاسخی درباره آن ارائه نشده است. باخرد تصریح می کند: همچنین با توجه به این که مرجع قانونی رسیدگی کننده به این موارد و احراز تخلف از منظر قضایی، تعزیرات حکومتی است، گزارش بازرسی سازمان صنعت و معدن استان به تعزیرات حکومتی استان ارسال شده تا از منظر قضایی رسیدگی شود که این کار از مصادیق گران فروشی، کم فروشی یا پنهان کردن اطلاعات از مصرف کننده است یا خیر؟
احراز قطعی تخلف بر عهده تعزیرات حکومتی است
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تأکید می کند: گزارشی که به تعزیرات ارسال می شود، گزارش تخلف قطعی احراز شده نیست؛ به این معنی که تشخیص تخلف در گزارش بازرسی، ممکن است در تعزیرات حکومتی تأیید یا رد شود. وی می افزاید: همکاران ما از منظر گزارش تخلف اعلام کرده اند که این موضوع تخلف است و به مرجع ذی صلاح یعنی تعزیرات حکومتی نیز منعکس شده اما این تخلف هنوز از منظر قضایی محرز نشده است. در گزارش ارسال شده به تعزیرات، ما وارد حسابرسی نشده ایم و اگر به صورت قاطع و بدون ابهام به آن می رسیدیم، حسابرسی از میزان تخلف نیز انجام می شد.معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یادآور می شود: از یک سو، ابهامات قانونی در عرضه خدمات باید به صورت شفاف بیان شود و از سوی دیگر، با استناد به مواد 3 و 7 قانون حمایت از مصرف کنندگان و آیین نامه اجرایی ذیل ماده 7 این قانون، حقوق مصرف کنندگان خدمات اینترنتی نیز باید رعایت شود.
بررسی پرونده بسته های اینترنتی در تعزیرات حکومتی استان
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان نیز در گفت و گو با «خراسان رضوی» از بررسی پرونده خدمات اینترنتی همراه اول توسط کارشناسان این سازمان خبر داد. حمیدرضا کریم افزود: این موضوع برای بررسی بیشتر به شعبه رسیدگی کننده ارجاع داده شده است و پس از پایان بررسی های لازم نتیجه به اطلاع عموم شهروندان خواهد رسید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
بعد از گذشت حدود سه ماه از تکلیف مجلس به دولت برای بیمه قالیبافان و حدود دو ماه از وعده وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مبنی بر پیگیری موضوع، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان گفت: هنوز هیچ اقدامی در این زمینه انجام نگرفته و هیچ سهمیه جدیدی برای بیمه قالیبافان استان تعیین نشده است. این درحالی است که نمایندگان مجلس از ایراد شورای نگهبان به اصل مصوبه و تلاش برای اصلاح آن در کمیسیونهای خانه ملت خبر میدهند.
صنعت قالیبافی یکی از قطبهای مهم اشتغال و تولید در استان است که حدود 15 درصد از فعالان کشور در این حوزه، در استان خراسان رضوی پای دار قالی مینشینند. دیرزمانی فعالان این حوزه در استان بیش از 180 هزار نفر بودهاند اما امروز این رقم به حدود 90 هزار نفر کاهش یافته است. گزارش 22 خردادماه خراسان رضوی با تیتر «قالیبافان قربانی بدهی دولت به تأمین اجتماعی» حکایت از آن داشت که از حدود 90 هزار فعال صنعت قالیبافی استان فقط 20 درصد آنها تحت پوشش بیمه هستند و از سال 92 تاکنون، تأمین اجتماعی کسی را بیمه نکرده است و بیش از پنج هزار نفر از این سال تاکنون در صف بیمه شدن قراردارند .در آن گزارش تأمین اجتماعی استان مدعی شد بدهی دولت به تأمین اجتماعی دلیل بیمه نشدن قالیبافان است و از سویی دیگر مدیرکل اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان که به سختی با رسانهها گفت و گو میکند، بیان کرد قالیبافان میتوانند بهصورت آزاد خود را بیمه کنند! که البته موضوع جدیدی نیست و فقط اختصاص به قالیبافان ندارد اما بی تردید با بیمه مد نظر گزارش تفاوت دارد. اما همزمان با چاپ گزارش خراسان رضوی، در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی مورخ 22 خردادماه امسال قانونی به این شرح مصوب شد :«بهموجب ماده 2 دولت مکلف است در اجرای قانون بیمه اجتماعی قالیبافان،بافندگان فرش و شاغلان صنایعدستی شناسنامهدار (کد دار) مصوب 13مرداد 1388 نسبت به سامان دهی و بیمه نمودن کلیه واجدان شرایط اقدام نماید.»
وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی: بیاطلاعم اما پیگیری میکنم
پسازاین مصوبه خراسان رضوی پیگیر بیمه قالیبافان بود تا این که روز 15 تیرماه وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه نشست کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان در پاسخ به سؤال خبرنگار ما درباره سرنوشت بیمه قالیبافان و اجرای مصوبه مجلس برای بیمه کردن قالیبافان با بیان این که اطلاع دقیقی دراینباره ندارد، اظهار کرد: موضوع را حتماً پیگیری میکنم. با این حال بعد از گذشت حدود سه ماه از مصوبه مجلس و حدود دو ماه از وعده وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی مبنی بر پیگیری کردن بیمه قالیبافان و مصوبه مجلس برای پیگیری سرنوشت بیمه قالیبافان استان، به سراغ مسئولان رفتیم. رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف استان گفت: هنوز در این زمینه هیچ اقدامی نشده و هیچ سهمیه جدیدی برای بیمه قالیبافان استان تعیین نشده است. پرده شناس افزود: چندین بار برای پیگیری موضوع به مسئولان اداره فرش استان و تأمین اجتماعی استان مراجعه کردم ولی پاسخی دراینباره دریافت نکردهام.مسئولان استان مدعی هستند که هنوز بخشنامه اجرایی مصوبه مجلس درباره بیمه قالیبافان از طرف دولت به آنها ابلاغ نشده است. رئیس اداره فرش استان نیز با تایید سخنان پرده شناس و بیان این که از سال 93 تاکنون هیچ سهمیهای برای بیمه قالیبافان تخصیص نیافته است، به خراسان رضوی گفت: مرکز ملی فرش کشور از ما فهرست افراد واجدالشرایط را خواسته است و ما نیز آن را اعلام کردهایم اما بیمه قالیبافان خارج از محدوده اختیارات ماست و مربوط به بیمه تأمین اجتماعی است. سعید کاظمی افزود: با توجه به میزان بدهی دولت به تأمین اجتماعی، بعید میدانم دولت بتواند افراد جدیدی را برای بیمه به تأمین اجتماعی معرفی کند.
دولت سهم خود را نپردازد، اجرای مصوبه ممکن نیست
در ادامه گزارش، مدیرکل تأمین اجتماعی استان بابیان این که حدود پنج هزار قالیباف در استان در صف بیمه شدن هستند، به خراسان رضوی گفت: میزان بدهی دولت به تأمین اجتماعی حدود 120 هزار میلیارد تومان است که از این میزان حدود 8درصد متعلق به استان خراسان رضوی است.
نظام خیرآبادی با اذعان به این که از سال 93 تاکنون هیچ سهمیهای برای بیمه قالیبافان کشور و بهتبع آن قالیبافان استان تخصیص نیافته است، بیان کرد: سهمیه جدیدی نیز تعلق نخواهد گرفت و تا زمانی که دولت سهم خود را برای بیمه قالیبافان نپردازد، نمیتوان مصوبه مجلس را اجرا کرد. وی بابیان این که مصوبه مجلس در خصوص بیمه قالیبافان هنوز به سازمان تأمین اجتماعی ابلاغ نشده است، اظهار کرد: در زمینه مصوباتی که مجلس شورای اسلامی به دولت تکلیف میکند باید منابع تأمین اعتبارات آن نیز مشخص و اعلام شود که دولت از کدام منبع باید در خصوص پرداخت سهم خود برای بیمه قالیبافان اقدام کند.
ایرادات برطرف شده، به زودی ابلاغ میشود
اما با وجود این اظهارات برای پیگیری بیشتر موضوع و این که چرا مصوبه مجلس درخصوص بیمه قالیبافان اجرایی نشده است، به سراغ عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس رفتیم. رمضانعلی سبحانی فر با بیان این که طی دهه اخیر بیمهری زیادی به قالیبافان شده است، به خراسان رضوی گفت: مصوبه موردنظر در قالب یک طرح جامع و فراگیر در کمیته کمیسیون صنایع و معادن مصوب و پس از برطرف کردن ایرادات مدنظر شورای نگهبان که موجب شد یک بار اصل مصوبه به مجلس برگردد، در این کمیسیون تصویب شد و بهزودی برای ابلاغ به دولت ارسال خواهد شد. وی بابیان این که دولت موظف است سهم کارفرمای خود را در بیمه قالیبافان پرداخت کند، اظهار کرد: در این مصوبه دولت موظف شده است سهم خود را بپردازد و در زمینه بیمه قالیبافان اقدام کند.
در مجلس و کمیسیون پیگیری میشود
سبحانی فر درباره تخصیص نیافتن سهمیه بیمه به قالیبافان استان از سال 93 با تأکید بر این که دولت موظف است هرچه زودتر اقدام لازم را در این زمینه انجام دهد، گفت: هم بهعنوان نماینده مردم استان در مجلس شورای اسلامی و هم عضو کمیسیون صنایع و معادن این موضوع را بهصورت جدی در مجلس و کمیسیون پیگیری خواهم کرد. شایان ذکر است برای پیگیری قول وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی چندین بار سعی کردیم با مدیر کل این وزارت در استان گفت و گو کنیم که تلاش ما بینتیجه ماند.
اما با توجه به بدهی 120 هزار میلیارد تومانی دولت به تامین اجتماعی، شاید خوش بینانه باشد که انتظار داشته باشیم کسی در جهت احقاق حق این قشر از زحمت کشان و نگه دارندگان سنت دیرینه قالیبافی استان قدمی جدی بردارد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی گفت: این استان سال زراعی گذشته برای هفدهمین سال متناوب با شرایط خشکسالی مواجه بود.
محسن عراقی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بر اساس روش SPEI پدیده خشکسالی متوسط برای خراسان رضوی در سال زراعی گذشته یعنی از ابتدای مهر پارسال تا 31 شهریور امسال تشخیص داده شده است.
وی ادامه داد: SPEI مساحت تحت تاثیر خشکسالی یک منطقه را طی یک دوره یک ساله بررسی میکند.
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی گفت: بر این اساس حدود 50 درصد مساحت استان تحت تاثیر پدیده خشکسالی متوسط قرار داشته و بقیه نقاط آن دچار خشکسالی خفیف، شدید و بسیار شدید بوده است.
وی افزود: شهرستانهای بجستان و کلات به ترتیب بدترین و بهترین شرایط را از نظر خشکسالی طی سال زراعی گذشته داشته اند به طوری که در این مدت 67 درصد مساحت بجستان دچار خشکسالی بسیار شدید بوده است. عراقی زاده ادامه داد: شهرستان کلات شرایط بهتری داشت زیرا 45 درصد مساحت این شهرستان تحت تاثیر خشکسالی خفیف بود.
وی گفت: در مشهد نیز بر اساس ارزیابیها 96.6 درصد از وسعت این شهرستان سال زراعی گذشته دچار خشکسالی خفیف بود و 1.8 درصد مساحت آن وضعیت نرمال و 1.6 درصد خشکسالی متوسط داشته است. مدیرکل اداره هواشناسی خراسان رضوی افزود: در این مدت برای هیچ یک از شهرستانهای استان ترسالی تشخیص داده نشده است. تنها بخشی از مساحت پنج شهرستان چناران، درگز، قوچان، کلات و مشهد وضعیت نرمال داشتند یعنی نه دچار خشکسالی بوده و نه ترسالی داشته اند.
میانگین سالانه بارندگی در سطح کشور حدود 240 میلیمتر و در استان خراسان رضوی 206 میلی متر است.
سال زراعی گذشته 181 میلیمتر باران در خراسان رضوی بارید که نسبت به دوره آماری بلند مدت 10 درصد و نسبت به سال قبل 18 درصد کمتر شده است.
بارندگی شهر مشهد در دوره آماری درازمدت 258 میلیمتر است. طی سال زراعی گذشته میزان بارندگی در این شهر نسبت به دوره آماری دو درصد افزایش داشت.
استان شش میلیون و 400 هزار نفری خراسان رضوی با وسعت 118 هزار و 851 کیلومترمربع (11 میلیون و 740 هزار و 659 هکتار) معادل هفت درصد مساحت کل کشور و شامل 28 شهرستان، 70 بخش و دو هزار و 540 روستاست. خراسان رضوی منطقه ای خشک و نیمه خشک است زیرا 75 درصد وسعت آن در اقلیم بیابانی یعنی خشک، نیمه خشک و فراخشک قرار دارد. یک میلیون و 651 هزار و 511 هکتار از زمینهای خراسان رضوی در مناطق بیابانی متاثر از کانونهای فرسایش بادی قرار دارد که شامل حدود 30 درصد از وسعت استان است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شرکت اول- روز گذشته سه پرواز خروجی شرکت هواپیمایی کاسپین از فرودگاه شهیدها شمی نژاد مشهد دچار تاخیر شدند. حسن جعفری، مسئول روابط عمومی اداره کل فرودگاههای استان در گفت و گو با خراسان رضوی به تشریح این تاخیرات پرداخت و افزود: پرواز مشهد - اصفهان به شماره 6904 که قرار بود ساعت 11:45 دوشنبه انجام شود، به دلیل نقص فنی هواپیما انجام نشد و به دلیل نبود هواپیمای جایگزین برای انجام آن، مسافران تا زمان رفع نقص به هتل منتقل شدند. همچنین پرواز دیگر شرکت کاسپین از مشهد به مقصد اهواز با شماره 6912 که باید ساعت 12:45 همان روز انجام میشد، به دلیل تاخیر در ورود هواپیما به مشهد با تاخیر مواجه شد و مسافران این پرواز نیز به هتل منتقل شدند. وی درباره سومین پرواز دارای تاخیر این شرکت هواپیمایی نیز گفت: پرواز ساعت 17:15 مشهد به تهران این شرکت هم با تاخیر پنج ساعت و 45 دقیقهای به علت تاخیر در ورود هواپیما مواجه شد که البته به گفته مسئولان کاسپین این تاخیر به اطلاع مسافران پرواز رسیده است. وی در پایان گفت: دو پرواز اول پس از رفع مشکلات انجام خواهد شد و مسافران تا زمان پرواز در هتل اقامت دارند و از آنها پذیرایی میشود؛ در زمینه پرواز سوم هم به دلیل اعلام قبلی شرکت به مسافران، هیچ مسافری در فرودگاه حاضر نشده است و براساس همان میزان تاخیر اعلام شده به فرودگاه مراجعه میکنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فرش دست باف در زمره کالاهای غیرنفتی قرار میگیرد و جایگاه ویژهای در اقتصاد کشور دارد. این صنعت در زمینه ایجاد اشتغال مولد، ارزش افزوده و ارزآوری، جایگاه در خوری دارد که باید تقویت شود.
در واقع از همان آغاز، اشتغال و ایجاد درآمد، یکی از علل مهم برای توسعه هنر و صنعت قالی بافی در مناطق مختلف ایران بوده است، به گونه ای که هم اکنون بخشی از اقتصاد روستایی و عشایری کشورمان به این حوزه وابسته است.
باید تاکید کنیم که صنعت فرش دست باف ایران متاثر از ویژگی های برجسته فرهنگی و هنری، به سبب نقش قابل ملاحظه ای که در تولید و صادرات و اشتغال زایی داشته ، در دهه های اخیر یکی از منابع مهم ارز آوری در اقتصاد کشورمان بوده است.این کالای سنتی شهرت جهانی زیادی دارد. در بسیاری از کشورها هنر ایرانی را فرش دست باف معرفی کرده است.
به بیان دیگر نگاهی به ویژگی ها، قابلیت ها و امکانات بالقوه قالی بافی، نظیر قابلیت ایجاد، رشد و توسعه در تمامی مناطق، ناچیز بودن نسبت سرمایه گذاری به سودآوری، سهولت آموزش و یادگیری و از همه مهمتر ارزش افزوده بسیار زیاد فرش بافی و امکانات استثنایی آن از نظر صادرات، موید آن است که قالی بافی، برای اشتغال جنبی روستاییان و عشایر بسیار مهم و تعیین کننده است.
استان خراسان رضوی نیز یکی از استان های پیشرو در این عرصه و دارای بستر مناسبی برای تولید فرش دست باف است. این استان هم اکنون سهمی حدود 18 تا 20 درصد در تولید فرش کشور دارد. از دلایل عمده این امر، ظرفیت زیاد منطقه چه از نظر مواد اولیه و چه از نظر پایین بودن میزان دستمزدهاست و این ظرفیتها، بسیاری از تولیدکنندگان را از مناطق دیگر ترغیب به سرمایه گذاری در استان می کند. هم اینک شهرستان های نیشابور، مشهد، سبزوار، کاشمر، قوچان، تربت حیدریه، تربت جام،گناباد، بردسکن و درگز اصلی ترین مناطق تولید فرش در استان و حدود 90 هزار قالی باف در قالب کارگاه های خانگی و مجتمع های متمرکز و غیر متمرکز در این حرفه مشغول فعالیت هستند که از میان این تعداد بافنده، حدود 15 هزار نفر تحت پوشش بیمه بافندگان فرش قرار دارند و علاوه بر این 21 اتحادیه صنفی تولیدکنندگان و بافندگان فرش دست باف در استان فعال هستند.
براساس ارزیابی های انجام شده در چهار ماه نخست امسال، 169 هزار دلار فرش دست باف از گمرک های استان به مقصد بحرین، اسپانیا، قطر، ایالات متحده آمریکا، کویت و افغانستان صادر شده است. این میزان از صادرات شامل انواع فرش دست باف، قالیچه و ... است که در اندازه ها و طرح های مختلف به طور عمده، قالی بافان استان تولید کرده اند. حال به رغم این که فرش بافی در این استان به عنوان هنر مردمی و یکی از راه های معیشت بعد از کشاورزی رونق داشته اما با توجه به صنعتی شدن شهرها، جایگاه آن دستخوش تلاطماتی شده است. هم اکنون استان با تولید میانگین 650 هزار متر مربع انواع فرش دست باف شامل فرش های بزرگ سفارشی، مصارف خانگی، صادراتی و همچنین انواع فرش های تزیینی (تابلو فرش)، بزرگ ترین تشکل های تولیدی مرکز استان و دیگر نقاط آن را مدیریت می کند.
البته ناگفته نماند طی سالهای اخیر، کاهش صادرات فرش دست باف متاثر از عوامل داخلی و خارجی نیز بوده است. چنان که بیش از چهار سال است که آمریکا واردات فرش ایرانی را به خاک خود ممنوع کرده است. حال آن که پیش از این تحریم، 25 درصد فرش دست باف ایرانی به این کشور صادر می شد. علاوه بر این، وقوع رکود اقتصادی در بعضی بازارهای هدف از جمله برخی کشورهای اروپایی و همچنین ناآرامیهای سیاسی و بحران در برخی کشورهای عربی که مشتری فرش ایرانی بودند، به کاهش صادرات فرش دامن زد. علاوه بر آن عوامل غیرمستقیمی نیز روی صادرات این محصول تاثیر گذاشت، به طور مثال از یک سو، پیامدهای تحریمهای عمومی کشور که در برخی مواقع به افزایش هزینههای بیمه و حملونقل منجر شد و از سوی دیگر ورود کالاها و کفپوشهای جایگزین فرش دست باف در داخل و خارج از کشور یعنی انواع فرشهای ماشینی و همچنین تغییر در سبک زندگی و استفاده از انواع موکتها، پارکتها و کفپوشهای صنعتی از عوامل دیگری بودندکه به بازار فرش دست باف آسیب رساندند. هدفمندی یارانهها نیز از دیگر دلایلی بود که بعضی از فعالان این عرصه را از گردونه تولید خارج کرد.
در شرایط فعلی نیز فرش دست باف با چالش های متعددی همچون از دست دادن بازارهای سنتی و نبود تلاش برای دست یابی مجدد به آن ، بازارسازی نکردن در کشورهای دیگر همچون روسیه و چین، وجود نداشتن زیر ساخت های مناسب برای ارسال کالا در استان مانند ایرلاین و مشکلات گمرکی، سرقت طرح های ایرانی، ناهماهنگی تولید با نیاز بازار، نبود تبلیغات و بازاریابی بهینه و... مواجه است که باید این چالش ها با ارائه کمک های فنی و اعتباری، معافیت های مالیاتی، گسترش پوشش بیمه ای، خلاقیت در طرح و ثبت آن، حضور در نمایشگاه های بین المللی و ترغیب مصرف کنندگان به خرید محصولات این بخش، مرتفع شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل بنیاد مسکن استان ضمن تشریح جزئیات ساخت 1700 واحد مسکونی برای زلزله زدگان استان تا نیمه آبان گفت: سیمان و بلوکه های سقفی زلزله زدگان استان اهدایی رهبر انقلاب است.موسوی نیا تصریح کرد:180 کیسه سیمان رایگان، اهدایی توسط مقام معظم رهبری برای هر واحد مسکونی در حال ساخت در مناطق زلزله زده استان ارائه شد، همچنین بلوکه های سیمانی سقفی رایگان، اهدایی توسط مقام معظم رهبری به وسیله آیت ا... علم الهدی امام جمعه مشهد به زلزله زدگان ارائه شد.موسوی نیا در گفت وگو با خراسان رضوی جزئیات ساخت 1700واحد مسکونی برای زلزله زدگان استان تا نیمه آبان را تشریح کرد.سیدرضا موسوی نیا گفت: نحوه ساخت واحدهای مسکونی برای زلزله زدگان استان به این شکل است که خود مردم (اهالی روستاهای آسیب دیده از زلزله) با سازندگان مسکن قرارداد می بندند و بنیاد مسکن ناظر بر قیمت و نحوه ساخت واحدها است ضمن این که پروانه ساخت و نظارت مهندسی رایگان است و به هر واحد مسکونی نیز 25 میلیون تومان وام تعلق می گیرد که پنج میلیون تومان بلاعوض و 20 میلیون تومان وام ساخت است.وی در ادامه تصریح کرد: تا الان در کل استان 1400 واحد مسکونی به مرحله سقف گذاری و خاک گچ رسیده است که تا این مرحله در تعهد بنیادمسکن و بقیه کار را خود مالک مسکونی به سلیقه خودش انجام می دهد و با سلیقه خودش کاشی کاری و سنگ کاری و کابینت گذاری میکندوتفاهم اولیه ما هم همین بوده است.وی گفت: تا نیمه آبان ماه 1700واحد مسکونی به مرحله خاک گچ می رسد و تحویل متقاضیان می شود.
افزایش سرعت ساخت با مشارکت مالکان
وی افزود: کسانی که الان در واحدهای مسکونی ساخته شده می نشینند، خودشان مشارکت بیشتری کردند و پای کار بودند.موسوی نیا در ادامه گفت: پنج میلیون تومان وام بلاعوض و 20 میلیون تومان وام بانکی کفاف کابینت گذاری و کاشی کاری و سنگ کاری را نمی دهد و این مراحل باید توسط خود متقاضی انجام شود.وی تصریح کرد: وظیفه ما نظارت بر پرداخت وام بلاعوض و وام ساخت و کنترل مراحل ساخت توسط سازندگان است و خود افراد متقاضی نیز باید دنبال روند ساخت باشند و افراد یا خودشان در کار ساخت مشارکت می کنند یا آورده دارند و توان مالی و سلیقه افراد متفاوت است و وقتی واحد تکمیل شود، یک فرش نیز به خانواده ها هدیه داده می شود.موسوی نیا در ادامه گفت: ما در هیچ کجا سازنده نیستیم و نقش هماهنگ کننده برای ساخت و ساز را داریم و نظارت می کنیم که سازندگان در حق مردم اجحاف نکنند.
سیمان وبلوکه های سقفی اهدایی توسط مقام معظم رهبری به زلزله زدگان
وی افزود: 180 پاکت سیمان رایگان توسط مقام معظم رهبری به هر خانوار (واحد مسکونی) اهدا شده است.وی افزود: بلوکه های سیمانی سقفی رایگان نیز توسط مقام معظم رهبری و به وسیله آیت ا... علم الهدی، امام جمعه مشهد به زلزله زدگان ارائه شد.
10 میلیون تومان وام برای ساخت محل نگهداری از دام های روستاییان
موسوی نیا درباره معضل دیگر اهالی روستاهای زلزله زده استان که تخریب محل های نگهداری از دام هایشان در اثر زلزله است، گفت: 10میلیون تومان وام توسط بانک کشاورزی برای کمک به ساخت محلی برای نگهداری دام های روستاییان در نظر گرفته شده است که این وام ها به صورت زنجیره ای است و جهاد کشاورزی استان افراد متقاضی را به ما معرفی کرده است و ما هم آن ها را به بانک کشاورزی برای دریافت وام معرفی می کنیم و در مورد مکان ساخت واحدهای نگهداری دام هم با نظام مهندسی کشاورزی هماهنگی کردیم که تا 40مترمربع وام 10میلیون تومانی کشاورزی تعلق می گیرد و بیشتر از آن نیز هشت میلیون تومان وام قرض الحسنه از بانک مهر ایرانیان می گیرند.مدیرکل بنیاد مسکن استان گفت: اهالی مناطق زلزله زده در 200واحد مسکونی از شهریور تا نیمه مهر سکونت کردند و این واحدها تکمیل شده و قابل سکونت است.وی در ادامه گفت: برای واحدهای ساخته شده پروانه ساخت رایگان، نظارت مهندسی رایگان و پنج میلیون تومان وام بلاعوض و همچنین 180کیسه سیمان و بلوکه های سیمانی سقفی رایگان (هدیه مقام معظم رهبری) در نظر گرفته شده است.وی تصریح کرد: آواربرداری اولیه رایگان بوده است و نظارت های نظام مهندسی ساختمان و نظام مهندسی کشاورزی رایگان است.وی افزود: یک مقدار از تسریع در ساخت و ساز نیز با حضور خود فرد متقاضی پای کار ساخت و ساز ارتباط دارد و افرادی که حضور داشتند، کار ساخت واحد مسکونی آن ها زودتر انجام شده است.وی درباره افرادی که توان مالی خیلی پایینی دارند، گفت: این افراد مشمول کمک های کمیته امداد می شوند.وی درباره اظهارات برخی افراد در زمینه دریافت نکردن هفت میلیون تومان از وام ساخت گفت: بانک برای پرداخت وام برنامه زمان بندی دارد و وام را یک جا پرداخت نمی کند.وی در ادامه گفت: 30میلیارد تومان اعتبار برای طرح های هادی در کل استان در نظر گرفته شده است.
توضیحات رئیس بنیاد مسکن فریمان درباره روند ساخت واحدهای مسکونی
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان فریمان در گفت وگو با خراسان اظهار کرد:طبق تعهد بنیاد مسکن خانه های مناطق زلزله زده سفیدسنگ فریمان تا مرحله سفت کاری یعنی دیوار، سقف و خاک گچ تحویل صاحبان آن میشود. مهندس عباس قادری افزود: طبق آخرین آمار(شنبه 15 مهرماه) از مجموع 292 واحدی که باید ساخته شود در 235 واحد سقف و دیوار آن اجرا شده و 124 واحد هم خاک گچ شده است که از نظر ما تکمیل است بنابراین خود مالکان بایدکف را سیمان و در و پنجره را نصب کنند و ساکن شوند. مهندس قادری گفت:هم اکنون 275 واحد در مرحله نصب اسکلت است و آن تعداد واحد باقی مانده نیز مربوط به روستاهای زیر 10خانوار خانقاه، کمر زرد ، یخدان و ... است که افراد به طور دایم در روستا ساکن نیستند، البته به آن ها اخطار داده شده که تعیین تکلیف کنند و به همین علت ساخت و ساز واحدهای آنان به کندی انجام می شود. وی اظهار کرد: در روستاهای دوقلعه براشک، سرچشمه و الغور که بیشترین آمار ساخت و ساز را داریم اکثرا در مراحل پایانی هستند، چون افراد سکونت دایم دارند و همکاری بیشتری داشته اند، بنابراین در روستای دوقلعه براشک 56 واحد خاک گچ آن انجام شده و در الغور از مجموع 71واحد، 45 واحد خاک گچ شده است. قادری یادآور شد: شروع و اتمام کار بازسازی با خود مردم است و وظیفه بنیاد حمایت، هدایت و نظارت است بنابراین طبق دستور العمل به اندازه 20 میلیون تومان وام بنیاد مسکن و پنج میلیون تومان بلاعوض که تا مرحله خاک گچ است کار انجام می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
فیلم «نگار» با حضور رامبد جوان در پردیس سینمایی هویزه و سینما آفریقای مشهد اکران خواهد شد. بر اساس اعلام روابط عمومی پردیس سینمایی هویزه مشهد، اکران مردمی فیلم سینمایی نگار، با حضور رامبد جوان کارگردان این فیلم، پنج شنبه ۲۰ مهر، ساعت 18 در پردیس سینمایی هویزه و ساعت 20 همان روز در سینما آفریقای مشهد برگزار خواهد شد. فیلم نگار دومین ساخته رامبد جوان، کارگردان، بازیگر و مجری صدا و سیماست. فیلم سینمایی نگار بر خلاف کار قبلی وی که از مضمون طنز برخوردار بود، در ژانر پلیسی معمایی تولید شده است. در این فیلم نگار جواهریان، محمدرضا فروتن، مانی حقیقی، آتیلا پسیانی، فریبا کامران، علیرضا شجاع نوری، افسانه بایگان، اشکان خطیبی، علیرضا آقاخانی، محمود کریمی، ایلیا کیوان، شایان کامروز و عیسی حسینی به عنوان بازیگر حضور دارند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نامش در زمره بهترین کارگردانان تئاتر ایران ثبت شده است. او شاگردی استادان بزرگی را در کارنامه خود دارد و هر بار که حرفی از این رشته پیش کشیده میشود، به ادب، یادی میکند از آنهایی که پیش از او این مسیر را هموار کردند.«محمد رحمانیان»، نمایشنامهنویس، کارگردان و مدرس تئاتر و همسر مهتاب نصیر پور، بازیگر شهیر سینما؛ تئاترهای بسیاری را طی سه دهه حضورش در عالم هنرهای نمایشی روی صحنه برده است. اما مخاطبانش او را بیشتر با تله تئاترهای تلویزیونی اش چون «نیمکت»، «توی گوش سالمم زمزمه کن» و «خانه های اجاره ای» به یاد دارند. یکی از تازهترین آثار او فیلمتئاتر «آینههای روبهرو» بود که به تازگی اجرای آن به اتمام رسید. اثری متفاوت که 37سال بعد از نگارش توسط بهرام بیضایی، محمد رحمانیان آن را بر صحنه برد و از قضا توجه مخاطبان را به خود جلب کرد.حضور این استاد برجسته در مشهد، بهانهای فراهم کرد برای یک گفت وگو با او از حال هوای تئاتر و هنر تا علایق و آرزوهایش:
کارگردان آوانگارد
تئاتر برای او از مدرسه و ساعتهای فراغت از مشق و درس آغاز میشود. از فراز همان صحنه، عاشق این هنر میشود. همان سالی که دیپلم میگیرد، جنگ هم آغاز میشود و این یعنی یک دگرگونی بزرگ برای او. در 19 سالگی، اولین نمایش نامه مستقل کشور را با عنوان «سرود سرخ برادری» مینگارد که این اثر به نام رحمانیان در یک کتاب به ثبت رسیده است. بعد از آن عالم هنرهای نمایشی رنگ و لعاب جدی تری برایش می گیرد. محمد رحمانیان غالب نمایش نامه هایش را نخستین بار خودش اجرا کرده است. از آن روزهای جوانی تا به امروز، زمان زیادی سپری شده است اما رحمانیان تاکید دارد: تمام این مسیر یک تلاش بزرگ برای بهتر شدن و پا جای پای استادان این رشته گذاشتن، بود.
دوره خاصی برای بازیگری ندیده اما نمایش نامه های بیضایی، رادی، آرتور میلرو آنتوان چخوف برایش بزرگ ترین کلاس درس بودهاند. خودش در خصوص این تاثیرپذیری میگوید:«کار تلویزیونی «نیمکت» بازخورد اولین تجربههایم با نمایش نامههای ابراهیم مکی بود.» از این مقطع به بعد، شناخته می شود و کارش را با مرحوم جمشید اسماعیل خانی، درنمایشی با عنوان «عروسک ها و دلقک ها» در سال 1363 پی میگیرد.
هنوزهم اولویتم رسانه ملی است
در قالب همکاری با گروه های کودک، اجتماعی و فیلم و سریال تلویزیون، فصل دیگری از کارنامه هنری اش را در صدا وسیما دنبال می کند. او تعریف میکند: عاشق کار با تلویزیون و سه دوربین بودم. اگر الان هم بپرسند، بین صحنه، سینما و تلویزیون کدامیک را انتخاب میکنم، هنوزهم اولویتم رسانه ملی است اما حیف...(این «حیف» را به چاشنی آهی میگوید تا بپرسیم سرنوشت همکاریاش با تلویزیون چه شد؟) با تاکید می گوید: نه آن ها علاقه دارند با من کار کنند و نه من با آن ها.
می پرسیم، دوست نداشت بازیگر شود، چرا کارگردانی؟ صریح پاسخ می دهد: من از اول قرار بود، کارگردان باشم. نمایش نامه نویسی برای من اتفاقی بود. البته آن طور که چهره های این عرصه مانند چرمشیر، امجد و محمد رضایی راد کارهای بزرگی ارائه داده اند، هیچ وقت عنوان نمایش نامه نویس را بر خودم نمی گذارم.
«نوید محمدزادهها» کم نیستند
این کارگردان تئاتر کشور با اشاره به فضای آکادمیک دانشگاه و تاثیر آن بر آموزش فعالان این حوزه بیان میکند: بهترین اتفاقی که در دانشگاه برای علاقه مندان به هنرهای نمایشی میافتد، این است که بچهها همدیگر را پیدا و بعضی تعالیم اولیه را نیز دریافت میکنند، اما این کافی نیست. هنرجویان باید فعالیتهایی خارج از برنامه دانشگاهیشان داشته باشند تا بنیه اجرایی خوبی بهدست آورند. از سوی دیگر باید از مسیر مطالعه که این روزها در میان جوانان کمرنگتر شده است ، پایههای هنری خود را تقویت کنند. دانشجویان امروز با آثار خارجی، تاریخ نمایش نامه نویسی ایران و حتی با تئاترهای موجود بر صحنه نیز بیگانهاند. امسال بعد 12سال کارگردانی، می خواستم تدریس کنم. از دیدن این همه بیاطلاعی دانشجویان حیرت زده شدم و پس از سه روز دانشگاه و تدریس را رها کردم. آن کسی که میخواهد، کارگردان، نمایش نامهنویس یا هنرمند شود ولی وقت لازم را برای مطالعه ندارد، بهتر است بوتیک باز کند.به رغم انتقاداتی که به میزان دانش هنرجویان جوان امروز دارد، وقتی نوبت به بیان دیدگاهش در خصوص توان و استعداد بازیگران تئاتر میرسد، آن ها را «عالی» خطاب می کند و ادامه می دهد: با وجود بیمیلی به مطالعه، شاهد ظهور بازیگران خوبی در تئاتر و سینما هستیم که به سرعت جای نسلهای قدیمی تر را پر می کنند. امثال «نوید محمدزاده» را در این عرصه کم نداریم.
نویسندگان وطنی پیشتازترند
از او می خواهیم یک کتاب را از میان آثار مورد علاقهاش نام ببرد، سری تکان می دهد و میگوید: «نمی شود انتخاب کرد، چون به بقیه کارها ظلم میشود... حتی آثار خارجی»؛ اما اولویتهای مطالعه را در زمینه نویسندگان به ترتیب دوره کلاسیک یونان، عصر نئوکلاسیک الیزابت، رمانتیک ها، رئالیست ها و بالاخره آثار مدرن قرن بیستم برمی شمارد. همچنین توصیه می کند از «سوفوکل» شروع کنند؛ بهخصوص نمایش نامه «آنتیگون» که اثر بالینی این رشته است یا «اُدیپ» که برای آموختن و سیر مطالعاتی بسیار مناسب است.
به نظر رحمانیان، آثار نمایش نامهنویسی ایرانی ارزشی کمتر از بزرگ ترین آثار نمایشی جهان ندارد و در برخی نوشتهها حتی یک سر و گردن بالاتر است. وی خاطرنشان میکند: به عنوان نمونه آثار بیضایی را جدیدتر و مدرنتر از برتولت برشت میبینم یا آثار آنتوان چخوف را میتوان با کارهای رادی مقایسه کرد. از دهه 40 تاکنون صرف نظر از برخی انقطاعهای تاریخی، ادبیات نمایشی خوبی تولید کردهایم. حتی نویسندگان ما در زمینه درامنویسی بسیار بهتر از ادبیات داستانی عمل کردهاند. از آن جایی که ادبیات داستانی با اقبال عام مواجه است، بیشتر دیده میشود ولی ادبیات نمایشی از نظر کیفیت و خدمتی که به زبان فارسی میکند، از ادبیات داستانی جلوتر است.
دو فیلم سینمایی ساخته است ولی برای دریافت مجوز ساخت فیلم نامه «آدمکش» گلایههایی دارد. می گوید: تنها فیلم نامهای که بدون مجوز و دغدغه ساختم، فیلم بلند «کنسل» در کشور کانادا بود. به قول خودش، «آدمکش» کاری است که دوست دارد انجام دهد ولی تاکنون موفق به ساخت آن نشده است.این هنرمند تاکید میکند: کارگردان به یک باره تصمیم نمیگیرد، کاری را در سینما یا دیگر مدیومها شروع کند. گاه کارگردان امکان تعریف برخی از نوشتهها را تنها در یک مدیوم دارد. مثلا شیوه متفاوت اجرای «پسران طلایی» فقط امکان تلویزیونی شدن داشت، با آن روش نمیشد آن کار را در تئاتر اجرا کرد. رحمانیان، یکی از بهترین فیلم نامهنویسان و کارگردانانی که کارهایش را می پسندد، محمد رضایی راد معرفی میکند.
سالن استاندارد نداریم
باور دارد که تماشاچی خیلی زود بازیهای خوب و بد را تشخیص میدهد. کار نمایشی بسیار حساس است زیرا با ضعف در یک جزء نمایش و بازیها، همه کار از بین میرود. شاید به دلیل جلوهها و امکانات ویژه سینما، تشخیص برای بیننده سختتر باشد. در تئاتر، عواملی چون حضور، صدا و بدن خوب، برای هنرمند لازم است که با سالها تمرین، ممارست، تجربه و تمرکز حاصل خواهد شد. تربیت حس، مبحث فراموش شده حضور یک بازیگر نمایش روی صحنه است. در مقطعی که ما شاگردی میکردیم، استاد حمید سمندریان روی این موضوع خیلی حساس بود تا بازیگر بتواند انواع احساسات وجودیاش را بسته به روایت به نمایش بگذارد.وی ادامه میدهد: اکنون خودم در بحث پلاتوها، کلاسهای مستقلی را به صورت شخصی اداره و در آن ها روی این مفاهیم مهم اما مغفول، با شاگردانم کار میکنم. تمایلی به کار تحت نظر آموزشگاههای هنری ندارم، چرا که اصول و سبک کارشان و روش تدریس استادان مدعو، با کار یک استاد دیگر همخوانی ندارد.رحمانیان، بزرگ ترین مشکل امروز تئاتر کشور را «سخت افزاری» میداند و با نگرانی می گوید: سالن نمایش امن و حرفهای نداریم. باز با تاکید تکرار میکند: «حتی یک سالن با استانداردهای روز جهان در کشورمان نساختهاند» و هر اتفاقی به هر ابعادی در این سالنها بیفتد، فاجعهبار خواهد بود. حتی سالنهای خصوصی ما نیز دارای این مشکل هستند که تهران و شهرستان هم ندارد. امسال پنجاهمین سال گشت سالن نمایش رودکی است و 52 سال هم از عمر بنای تماشاخانه سنگلج می گذرد.
قرارداد صحنه برای هنرمندان
تعریف این هنرمند از جهان صحنه و نمایش اینگونه است: صحنه برای بازیگر و گروه اجرایی، یک جهان وسیعتر است که شاید در یک قاب صحنه خلاصه شود. صحنه یعنی این قرارداد که خانهای با چهار دیوار وجود دارد و یک دیوارش را به نفع تماشاگر برداشتهاند و همه بازیگران به سمت یک دیوار صحبت میکنند تا تماشاچی ببیند. به شخصه، تئاترهای محیطی را دوست دارم چون این قراردادها را بر هم میزند و از چارچوب تنگ صحنه میگریزد.طرح نمایشی جدیدش که قرار است از اول آذر به مدت یک ماه در پردیس شهرزاد تهران روی سن برود، قسمت دوم نمایش «ترانه های قدیمی» با عنوان «پیکان جوانان» است. همچنین شش ماهی است که روی نمایش «لاله زاری ها» پژوهش می کند. «لاله زاری ها»، داستان تحولات ساکنان این خیابان تاریخی را در سال 1358 و در حالی که تنها چند ماهی از آغاز انقلاب گذشته است، روایت می کند. در صورت نگارش این اثر، آن را طی سال آینده به اجرا در می آورد.
دیالوگ ماندگار
معتقد است که یکی از بهترین نمایش نامههایی که نوشته درباره مشهد است. نمایش «مسافران» رحمانیان با تِم مذهبی، سال 1395 ودر اختتامیه چهارمین دوره جشنواره تئاتر رضوی، در تالار وحدت روی صحنه رفت.او در این باره میگوید: بهترین دیالوگهایی که در عمرم نوشتم، در آن کار آوردهام.وی به جز مطالعه، تماشای فیلم و گوش دادن به موسیقی را نیز دوست دارد؛ البته انتخاب یک ملودی را بسته به حسی که در آن لحظه دارد، مشروط میکند، نه یک سبک یا خواننده خاص. تعدادی از کارهای رحمانیان، موسیقی ـ نمایش بودهاند.در پایان صحبت مان با لبخندی میگوید: تمام عمرم از درس خواندن و سفر کردن بیزار بودم، از قضا تمام عمرم به تحصیل و تدریس و سفر گذشت.
پــیــوســت
خاطره شنیدنی محمد رحمانیان از نمایشی با بازی «خسرو شکیبایی» و «امیر آقالو» را امروز در کانال «اخبار خراسان» تماشا کنید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
«با توجه به آغاز سال تحصیلی، امیدواریم امسال توزیع شیر رایگان در مدارس به تأخیر نیفتد.»
یکی از شهروندان با ارسال پیامکی به سامانه حرف مردم روزنامه «خراسان رضوی» خواستار توزیع به موقع شیر رایگان در مدارس شد. به گزارش «خراسان رضوی»، بر اساس مصوبه شورای اقتصاد در سال 1383، نوآموزان مهد های کودک و دانش آموزان، تحت پوشش اجرای برنامه توزیع شیر رایگان قرار گرفتند و کمیته ای نیز با عنوان کمیته ملی شیر، برای ساماندهی به این موضوع در وزارت آموزش و پرورش تشکیل شد و این طرح به اجرا در آمد. اما گاهی اوقات تأخیر در اجرای این طرح گلایه های شهروندان را به دنبال داشته است و در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید نیز برخی از والدین دانش آموزان خواستار بررسی زمان توزیع شیر درمدارس شده اند.
برای پیگیری موضوع با مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت و گو می کنیم. حسین عیدی می گوید: با توجه به این که اعتبار شیر مورد نیاز برای استان ها به صورت سالانه مشخص می شود و دستور العمل آن در اختیار استان ها قرار می گیرد، ما نیز منتظر دستورالعمل مالی - اعتباری وزارت آموزش و پرورش هستیم تا پس از آن برای تهیه شیر قرارداد بسته شود.
وی می افزاید: بر اساس رویه چند سال گذشته، توزیع شیر رایگان در مدارس آبان ماه محقق می شود و آموزش و پرورش استان نیز برای اجرای طرح، آمادگی لازم را دارد. عیدی تصریح می کند: بیش از 600 هزار دانش آموز دوره دبستان و اول متوسطه و دانش آموزان مدارس شبانه روزی استان مشمول برخورداری از توزیع شیر رایگان هستند.
کمبود اعتبارات در سال گذشته
مدیر روابط عمومی و اطلاع رسانی اداره کل آموزش و پرورش استان یادآور می شود: متأسفانه اعتبارات سال گذشته وزارت آموزش و پرورش برای این موضوع کافی نبود و تلاش کردیم از محل دیگری این کمبود را جبران کنیم. عیدی می گوید: بر اساس گزارش سیستم مالی ما، بیش از 60 درصد تعهدات سال گذشته به کارخانه های طرف قرارداد، پرداخت شده است.
وی با تأکید بر انجام نظارت های لازم در زمینه توزیع شیر در مدارس اظهار می دارد: نظارت کیفی در این زمینه توسط دام پزشکی و شبکه های بهداشت انجام می شود و علاوه بر آن کیفیت شیر در مدارس کنترل و گزارش های مستمر در این زمینه ارائه می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دود غلیظی به آسمان بلند شده وآسمان خاکستری را سیاه کرده است؛ با وزیدن باد، بوی تعفن وسوختگی پارچه وپلاستیک مشام را آزار می دهد، مکانی که باید با ورود به آن بوی خوش سبزه زار وکشتزارها روح را صفا دهد وجسم را طراوت ببخشد، اکنون به گذرگاه خودروهای حمل ضایعات وزباله تبدیل شده و بوی تعفن ودود ناشی از آتش زدن زباله ها فضا را غیرقابل تحمل کرده است. گزارش خراسان رضوی از مشکلات محیط زیستی دهرود و تجمع زباله ها را می خوانید.
همراه "تقوی" دهیار روستای دهرود به خیابان طالقانی 10 می رویم. در این خیابان، زباله های بازیافتی در دو طرف، انبار و گذرگاهی بین زباله های بازیافتی ایجاد شده است، با عبور از این گذرگاه، رهسپار کال سیاسک در انتهای روستای دهرود مشهد می شویم. در میان راه، دهیار روستا ازوضعیت اسفبار محیط زیستی اراضی اطراف روستا وکالی که محل عبور سیلاب منتهی به یکی از شاخه های کشف رود است، سخن به میان می آورد واز آلودگی هوا وبوی تعفن ناشی از آتش زدن زباله ها گلایه می کند. درحالی که به صحبت های دهیار گوش می کنم، بوی تعفنی به شدت آزاردهنده فضا را پر می کند ومهر تاییدی می شود بر گفته های دهیار روستای دهرود. به حاشیه کال سیاسک می رسیم، جایی که زباله ها در محیط زیست واراضی اطراف آن رها شده و دود غلیظی به آسمان بلند شده است. از دهیار، دلیل آن را می پرسم که می گوید:مسئولان انبار بزرگ زباله موجود در حاشیه کال، زبالههایی را که نمی توانند بازیافت کنند ، پشت انبار آتش میزنند ودر این تجارت، پولش نصیب آن ها ودود وآلودگیاش نصیب ساکنان روستا می شود. زمین های مجاور کال سیاسک را تلی از زباله های آتشین که از خاکسترشان هنوز دود بلند می شود، پوشانده است. در میان این زباله ها آلونکی برپا شده است و زن و مردی درحال زیرو روکردن زباله ها هستند. یکی از آن هامی گوید: سرایدار کارخانه مجاوراست که در میان زباله های باقی مانده، به دنبال سیم یا آهن های کوچک برای فروش به بازیافتی ها می گردد. مردی هم که به دنبال زباله های بازیافتی است، خود را داماد این خانواده معرفی می کند و می گوید : ما درمیان زباله های آتش زده ، جست وجو می کنیم وهر آن چه را بتوانیم تبدیل به اندکی پول کنیم، جمع آوری می کنیم. به سراغ ساکنان روستای دهرود که می رویم همه از آلودگی هوا وبوی تعفن ناشی از زباله ها وآتش زدن آن ها گلایه دارند وخواستار رسیدگی به این وضعیت هستند . یکی از آن ها می گوید : زندگی برایمان عذاب آور شده است، از بوی تعفن نمی توانیم پنجره اتاق هایمان را باز کنیم به ویژه هنگام شب که زباله ها را آتش می زنند. از مسئولان تقاضا داریم به این وضعیت رسیدگی کنند. این حرف ها گلایه یک نفر نیست بلکه گلایه وخواست همه ساکنان روستاست. تقوی دهیار روستای دهرود با گلایه از بی توجهی سازمان محیط زیست، شهرداری وفرمانداری مشهد می گوید: درمجاورت روستای دهرود، بیش از 150انبار تفکیک زباله وجود دارد که مدعی اند از سازمان پسماند مجوز دارند اما تعداد زیادی از این انبارها، زباله هایی را که پس از بازیافت به دردشان نمی خورد در کالی که انتهای روستا قرار دارد می ریزند یا آتش می زنند. وی می افزاید: این کار باعث آلودگی هوا ومحیط زیست روستا واراضی مجاور روستای دهرود که درکنار شهر قراردارد، شده است. وی اضافه می کند: براثر آتش زدن زباله های باقی مانده پس از بازیافت، دود وبوی تعفن، فضای روستا ومناطق مسکونی نزدیک به آن را فرا می گیرد به طوری که نفس کشیدن برایمان سخت می شود. تقوی با بیان این که برای پیگیری به سازمان پسماند شهرداری مشهد مراجعه کرده وخواستار نظارت بر کار این انبارها شده ایم، اظهارمی کند: آن ها در پاسخ می گویند ما فقط در حدمجوز دادن، مسئولیت داریم. دهیار روستای دهرود می افزاید: به محیط زیست هم مراجعه کرده ایم ، آن ها نیز به این مشکل محیط زیستی توجهی نمی کنند ومی گویند هرسازمانی مجوز داده خودش هم نظارت کند.
اواضافه می کند: به مرکز بهداشت هم که مراجعه می کنیم، اعلام می کنند زورما به آن منطقه نمی رسد، به استانداری مراجعه می کنیم، می گویند فرمانداری ،فرمانداری هم می گوید شهرداری وشهرداری هم اعلام می کند جزو محدوده آن ها نیست؛ گویا این جا برای نظارت به هیچ سازمانی تعلق ندارد. وی با اشاره به این که هنوز هم در این منطقه ضایعات کارگاه های روده پاک کنی تلنبار می شود، اظهار می کند: جرئت نداریم به این کارگاه ها مراجعه واعتراض کنیم زیرا برخی از آن ها با چوب وچماق به جانمان می افتند. تقوی اضافه می کند: کالی که زباله ها را درون آن می ریزند، محل عبور سیلابی است که به کشف رود می ریزد، سیلابی که با گذر از میان این زباله ها آلوده می شود. دهیار روستای دهرود می افزاید: سال گذشته قرار شد این منطقه جزو محدوده شهرداری مشهد شود اما شورای شهرقبول نکرد . وی می گوید: از مسئولان می خواهیم به این وضعیت اسفبار که سلامتی ساکنان روستا ومحیط زیست منطقه را به خطر انداخته است، هرچه سریع تر رسیدگی کنند.
محیط زیست یک دستگاه نظارتی است
در همین حال " محمدعرفانی "معاون نظارت و پایش محیط زیست استان درباره این معضل زیست محیطی به خراسان رضوی می گوید: براساس ماده 7قانون مدیریت پسماند، جمع آوری پسماند از ابتدا تا زمان بازیافت ودفع بر عهده تولید کننده زباله است که اگر درشهر باشد ، با شهرداری و اگر در روستا باشد با دهیاری است وخارج از شهر هم بخشداری باید اقدام به این کار کند. وی می افزاید: سازمان محیط زیست دستگاهی حاکمیتی است که وظیفه نظارتی دارد ودستگاه های مختلف همه باید در حیطه مسئولیت خود برای حفظ محیط زیست، وظایف خود را انجام دهند. وی اضافه می کند: حفظ حریم وبسترکال ها، بر عهده آب منطقه ای است که باید برای جلوگیری از ریختن زباله وآلودگی آن اقدام کند. وی با بیان این که دربحث سامان دهی پسماندها به سازمان پسماند شهرداری مشهد اختیار سامان دهی انبارهای بازیافت داده شده است، اظهارمی کند: از این رو مقررشده است در برنامه ای مدون، مکانی را مشخص واین انبارها را سامان دهی کنند تا هم تفکیک زباله ها انجام شود وهم به محیط زیست آسیبی وارد نشود. عرفانی تصریح می کند: درخصوص انباشتن وآتش زدن زباله ها در مجاورت کال وروستای دهرود، با دستگاه های مختلف مکاتبه وموضوع را پیگیری خواهیم کرد تا دستگاه هایی که در این زمینه وظیفه دارند برای رفع این مشکل اقدام کنند.
سامان دهی وانتقال انبارهای پسماند تا سال آینده
"عبدالامیربخشی زاده" مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد نیز در این خصوص می گوید: نظارت بر انبارهای بازیافت ضایعات که در مجاورت روستای دهرود قراردارد، برعهده مناطق شهرداری مشهد است تا براین انبارها نظارت وانبارهای غیر مجاز را به کمیسیون ماده20معرفی کند. وی می افزاید: سازمان مدیریت پسماند شهرداری مشهد، برای حل اساسی این مشکل پیگیر سامان دهی این انبارها وانتقال آن ها به محل مناسبی است که به همین منظور به دنبال ورودسرمایه گذاران بخش خصوصی برای انتقال این انبارها هستیم. تاکنون چند سرمایه گذار اعلام آمادگی کرده اند وامیدواریم تا پایان سال، با تامین زمین ومشخص کردن سرمایه گذارشاهد آغاز کار باشیم. وی اضافه می کند: با توجه به زمان بر بودن آماده کردن محل برای انتقال انبارهای ضایعات وبازیافت زباله، بهره برداری از این مجموعه در سال آینده محقق خواهدشد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مهدی عسکری- چندی پیش تیم روباتیک دانش آموزی آرمان به نمایندگی از دانش آموزان مشهدی در بیست و هفتمین دوره مسابقات جهانی روباتیک «فیرا» در شهر «گائوشونگ» تایوان با کسب مدال طلا در بخش مسابقه مدیریت بحران دانش آموزی (DRC-Explorer) و مدال برنز در بخش لیگ عملیات غیرممکن، در میان 106 تیم دانش آموزی و 65 تیم دانشجویی از کشورهای مختلف دنیا، خوش درخشیدند. در کنار ابعاد افتخار آفرینی، شاید شنیدن مصائب و مشکلاتی که این تیم برای رسیدن به قهرمانی طی کرد، خالی از لطف نباشد.
برای این گفت وگو «احمدعلی ملکوتی» و «پوریا نوری» دو دانش آموز عضو این تیم، «عمادالدین امیدوار» دانشجوی رشته کامپیوتر و مربی تیم، به همراه «حسین نیرومند» سرپرست تیم و «محمدجواد دل آرامی» مسئول موسسه آرمان مهمان ما بودند.
مضیقه های مالی برای ساخت روبات ها
«نیرومند» گفت وگو را با اشاره به حمایت رسانه ای روزنامه خراسان از این تیم آغاز می کند و می گوید: اولین بار روزنامه خراسان با انتشار چند خبر درباره فعالیت های تیم، از ما حمایت کرد و به واسطه این اخبار با مرکز آکادمی کسب و کار فردوسی آشنا شدیم و آن ها نیز از طریق رایزنی با بانک ها و موسسات مالی، تا حدودی تسهیلات مالی و غیر مالی را برای ما فراهم کردند. متأسفانه در سال 2014 به دلیل حضور دیرهنگام حامی مالی همه اعضای تیم موفق به شرکت در این مسابقات نشدند. «دل آرامی» نیز با اشاره به مضیقه های مالی برای ساخت روبات ها می گوید: بعد از موفقیت در مسابقات کشوری و دریافت سهمیه مسابقات جهانی، در مجموع هفت میلیون تومان برای ساخت دو روبات هزینه کردیم که تمام این هزینه ها شخصی بود. او ادامه می دهد: در سال 93 تیم دانش آموزی مشهد در کشور رتبه اول را کسب کرد اما بعد از مسابقات برزیل که با قهرمانی ما همراه شد، حمایت و پشتیبانی نکردن باعث شد از آن تیم فقط عمادالدین امیدوار باقی بماند و همه پراکنده شدند. ملکوتی نیز حرف های او را این گونه ادامه می دهد: حمایت هایی که از تیم های خارجی می شود برای ما یک آرزو است. ما قهرمان هم که بشویم باز به چشم نمی آییم. البته نه توقعی داریم و نه بر سر کسی منت می گذاریم اما در کشور ما این تفاوت ها بسیار بیشتر به چشم می خورد.
همه وعده کمک دادند اما ...
به مشکلات زمان اعزام بر می گردیم و دل آرامی می گوید: همه به ما وعده مساعدت دادند. اعزام ما به تایوان در خرداد ماه قطعی شد و به پشتوانه مقام قهرمانی سال 2014، مسئولان استانی هم قول حمایت دادند و حتی آقای استاندار نیز برای پیگیری امور ما نامه ای به یکی از معاونان خود نوشت و از وی خواست نتیجه کار را حتما گزارش کند. بعد از پیگیری از طریق استانداری، سراغ بنیاد ملی نخبگان رفتیم. اما بنیاد هم هیچ گونه همکاری با ما نداشت تا این که رسیدیم به سه هفته قبل از اعزام و برای تمام هزینه ها و اعزام نیاز به 110 میلیون تومان پول داشتیم. او ادامه می دهد: این درحالی بود که بانک ملی حامی یکی از تیم های دانش آموزی تهرانی بود و دانشگاه امیرکبیر حامی یک تیم دانشجویی. به تیم دانشگاه آزاد سنندج هم مجموعه دانشگاه آزاد کمک کرده بود اما هنوز در مشهد ما متولی و حامی نداشتیم. برای یافتن حامی به سراغ بسیاری از سازمان ها و دستگاه های دولتی رفتیم اما همه آن ها در ابتدا وعده می دادند اما پای عمل که می رسید ما را به تهران و دفتر مرکزی شان ارجاع می دادند. متأسفانه با این پاس کاری ها راه به جایی نبردیم. در قبال این همکاری نکردن، بعد از پیروزی و کسب موفقیت خیلی ها سر و کله شان پیدا شد.
مسئولان حتی اجازه تغییر رشته هم ندادند
«پوریا نوری» نیز به ابعاد دیگری از مشکلات اشاره کرده و می گوید: مدرکی که در مسابقات جهانی به ما داده شد بین المللی و بسیار معتبر است و با این مدارک در هر دانشگاه جهان مزایایی برای بورسیه به برندگان تعلق می گیرد اما در داخل ایران متأسفانه اوضاع اینگونه نیست و مسئولان اعلام کردند برای ورود به دانشگاه حتما باید از طریق کنکور وارد دانشگاه شویم. وی می افزاید: طبق قوانین آموزش و پرورش افرادی که رتبه های اول تا سوم کشوری و جهانی دارند می توانند بدون نیاز به امتحانِ تغییر رشته، در رشته دیگری در دبیرستان مشغول تحصیل شوند. من هم سه مقام کشوری و جهانی دارم و در جشنواره خوارزمی نیز طرح پذیرفته شده دارم اما وقتی این موارد را نزد مسئول سنجش آموزش و پرورش در یکی از نواحی مشهد بردم، اعلام کردند که مقامات شما معتبر نیست! و جالب بود که همین شخص می گفت مدیران این مسابقات جهانی باید به آموزش و پرورش ناحیه نامه بزنند و شما را تأیید کنند.
گفتند مدالتان را به دیوار اتاق بزنید بهتر است!
«امیدوار» با اشاره به مشکلاتی که سه سال قبل بعد از مسابقات برزیل ایجاد شد، اظهار می کند: در تیم سه سال قبل سه مدال طلا در برزیل کسب کردیم. بعد از مسابقات شش ماه وقتم را برای دریافت سهمیه کنکور از دست دادم. برای دریافت سهمیه کنکور به سازمان سنجش و خانمی که مسئول رسیدگی به این موارد بود رفتیم اما آن خانم وقتی فهمید مدال روبوکاپ گرفته ایم گفت به درد خودتان می خورد و بهتر است این مقام را به دیوار اتاق تان نصب کنید!
حتی اجازه عبور به ساختمان بنیاد ملی نخبگان را هم ندادند
وی ادامه می دهد: این تمام مشکلات ما نبود. حتی ما قبل از اعزام به مسابقات جهانی، در تهران به ساختمان بنیاد ملی نخبگان هم مراجعه کردیم اما حتی از در نگهبانی هم نگذاشتند عبور کنیم و نگهبان بعد از تماس با مدیران خود و اعلام حضور ما، پیغام آن ها را به ما منتقل کرد و گفت اعلام کردند لازم نیست داخل شوید، امروز وقت ندارند! وی می افزاید: در جای دیگری هم گفتند مدارکتان باید معادل سازی شود. مدارک را دادیم و گفتند خبرتان می کنیم چند ماه گذشت و خبری نشد و به تماس های ما هم پاسخی ندادند.
جای خواب نداشتیم، غذایمان هم فقط میوه بود!
ملکوتی نیز می افزاید: در سفر به تایوان به اندازه کافی پول برای خرید غذا نداشتیم، به ناچار تا توانستیم از میوه هایی که در مسابقات بود استفاده کردیم. در شهر محل برگزاری نیز رستوران غذای حلال پیدا نکردیم و 10 روز میوه و کنسروهای آماده خوردیم. جالب است بدانید تیم های دیگر کشورها اتوبوس ویژه داشتند؛ درست مثل اتوبوس های تیم ملی و به خوابگاه می آمدند و اعضای تیم را به محل مسابقات می بردند اما ما سوار مترو می شدیم و بعد هم دو تا سه اتوبوس عوض می کردیم و بعد از دو سه ساعت به مقصد می رسیدیم. ما حتی برای گرفتن روادید هم مشکل داشتیم زیرا ایران در تایوان سفارت ندارد و دوستان دانشگاه امیرکبیر برای دریافت روادید ما را راهنمایی و مساعدت کردند.
گاهی به دلیل 80 هزار تومان کارمان لنگ می ماند
ملکوتی ادامه می دهد: قبل از آغاز مسابقات و در مشهد گاهی برای 70 تا 80 هزار تومان برای خرید یک قطعه کارمان لنگ می ماند. در تایوان هم اگر قطعه ای خراب می شد، یکی از اعضای تیم باید نصف روزش را پای این کار می گذاشت و برای خرید قطعه، با اتوبوس به بازار می رفت و بعد از خرید دوباره به محل مسابقات بر می گشت. اما کشورهای دیگر تا دلتان بخواهد در کیف شان قطعه یدکی برای تمام موارد داشتند.
هنوز تفکر گذشته بدون تغییر است
امیدوار هم در حالی که معلوم است از رویه فعلی همانند گذشته ناراضی است، می گوید: همان تفکر سال های 2012 و 2013 هنوز هم هست و تغییری در نگرش مسئولان ایجاد نشده است. از تیم اعزامی به برزیل چیزی باقی نمانده و این در حالی است که این افراد، نسل طلایی روباتیک دانش آموزی مشهد بودند. او به تجربه ای قابل تأمل از سفر به تایوان اشاره کرده و تصریح می کند: در تایوان سری هم به دانشکده مکانیک آن جا زدیم؛ جایی که دانشجوها مشغول طراحی موتور خودرو بودند. آن جا کارخانه ها مسائل و مشکلات شان را به دانشگاه اعلام می کردند و استادان دانشگاه این موارد را به عنوان پروژه در اختیار دانشجویان قرار می دادند. در آن جا در کنار هر تیم دانشجویی که مشغول کار بودند یک آکواریوم بود. وقتی سوال کردیم در کنار کارهای حساس الکترونیک چرا آکواریوم دارید؟ گفتند وقتی فشار عصبی مان زیاد می شود به جای بحث و جدل کردن با هم باید به ماهی ها نگاه کنیم تا آرامش بگیریم و این مسئله برای ما الزام آور است... .
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عبدالهی- هشتم شهریور ماه، آن روزی که اولین کاشی ماندگار میراث فرهنگی در خطه خراسان، بر سر درِ منزل استاد «محمدپرست» هنرمند ماندگار این خطه ایران نقش بست، خرسند شدیم از این که اقدامی هرچند کوچک برای دل خوشی هنرمندان نامدار خراسانی انجام شده و روحشان را جلا داده است. حالا اما یک ماه و چند روز از هشتم شهریور می گذرد و اتفاقی بس تلخ و ناگوار ... . بی مهری و کم لطفی مسئولان به هنرمندان را بارها دیده و تلخی آن را چشیده بودیم، اما تصور و باور این که مردم خطه خراسان در حق هنرمندان خویش جفا کنند، آن قدر تلخ و دردآور است که نه باورش می کنیم و نه آن را به عاشقان فرهنگ و هنر ایران زمین نسبت می دهیم. شکسته شدن کاشی ماندگار سر درِ منزل استاد محمدپرست، پیش کسوت موسیقی مقامی خراسان که سال های سال برای فرهنگ و هنر ایران زمین خون دل خورده و در کنار اعضای «انجمن یاوری خراسان» صدها مدرسه خیرساز را احداث کرده، آن چنان اسفبار و حزن انگیز است که قلم هم توان نگارش آن را ندارد و بر چنین فاجعه ای می گرید. «وندالیسم فرهنگی» و تخریب نمادها و نشانه های فرهنگ و هنر، هرچند اتفاق تازه ای نیست، اما باور انجامش توسط مردم خطه خراسان آن هم در مشهد که مهد فرهنگ و هنر است باورپذیر نیست، ما هم باورش نمی کنیم و خودمان را با این اعتقاد تسکین می دهیم که این جا دیار فرهنگ دوستان و هنردوستان است، دیاری که مرام مردمش احترام به پیش کسوتان و چهره های ماندگار است و کار بی خردانه عده ای بی فرهنگ، نخواهد توانست به اعتبار هنرمندان و مردم هنردوست این دیار خدشه ای وارد کند. بر اساس اعلام اداره کل میراث فرهنگی استان، کاشی ماندگار سر درِ منزل استاد محمدپرست در مشهد، به زودی جایگزین می شود و علاوه بر آن در شهر خواف زادگاه این اسطوره موسیقی مقامی نیز کاشی مشابهی نصب خواهد شد. نصب کاشی ماندگار از ابتکارات سازمان میراث فرهنگی است که به منظور حفظ افتخار آفرینان این سرزمین فراهم شده و هدف از آن، گرامی داشت میراثهای ماندگار و ناملموس این سرزمین است که باعث افتخار آفرینی شده اند. اگرچه نقدهایی به اجرای این طرح وارد است و برخی کارشناسان درباره اجرای آن صحبت هایی دارند، همچون این که شاید ساده ترین تمهید برای ماندگاری بیشتر این کاشی ها ساخت آن با مواد مستحکم تر و کیفیت مطلوب تر بود، یا این که با توجه به فعال بودن سه مدرسه در اطراف منزل استاد محمدپرست و میزان بالای تردد در این منطقه، همچنین تجربه های گذشته در حوزه وندالیسم فرهنگی و کم توجهی برخی هموطنان به آثار و نمادهای میراث فرهنگی، باید از همان ابتدا بروز چنین اتفاق ناگواری پیش بینی و کاشی های ماندگار به صورتی طراحی می شد که به این سادگی و شاید با شیطنت ها و شوخی های کودکانه رهگذران، صدمه و آسیب نبیند. اما جدای از این نقدها، بی شک حفظ نمادهای میراث فرهنگی و مشارکت مردمی در این موضوع جای خود را دارد وباید برای اصلاح این فرهنگ نادرست فکر کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یک شنبه همین هفته بود که سازمان هواپیمایی کشوری خبر ممنوعیت فروش اینترنتی بلیت پروازهای اربعین را منتشر کرد.بر اساس اعلام این سازمان، در ایام اربعین حسینی امسال حدفاصل روزهای ۱۳ تا ۲۲ آبانماه فروش بلیت هواپیما برای پروازهای نجف و بغداد تنها از طریق شرکتهای هواپیمایی و نمایندگی فروش آنها انجام خواهد شد و فروش بلیت پروازهای اربعین از طریق سایتها یا عاملان فروش مجازی تخلف محسوب میشود.
همچنین در این خبر قیمتهای مصوب پرواز دو طرفه مشهد - نجف و مشهد – بغداد، یک میلیون و پانصد هزار تومان و یک طرفه آن 750 هزار تومان اعلام شد؛ نرخی که تاکید شد حتی چارترکنندگان پروازهای اربعین نیز باید به آن پای بند باشند.
پس از انتشار این خبر بود که بر آن شدیم وضعیت بازار عرضه اینترنتی بلیتهای پرواز در بازه اربعین را بررسی کنیم. در اولین تماس با یکی از سایتهای عرضه اینترنتی بلیت هواپیما، اپراتور مربوط با تایید فروش اینترنتی بلیت پرواز مشهد- نجف گفت: آن چیزهایی که بخشنامه است و تلویزیون و رسانهها اعلام میکنند با آن چه به صورت عملی اجرا میشود متفاوت است، من به شما میگویم که چنین بخشنامههایی عملی نمیشود، چرا که کسی که باید آن را اجرا کند، شرکت چارتر کننده است که آنها هم هیچ کدام زیر بار چنین حرفهایی نمیروند. او درباره نرخ بالاتر از میزان مصوب این بلیتها هم اظهارکرد: وظیفه نظارت برعهده همان دستگاهی است که چنین نرخی را اعلام کرده است.
اپراتور یکی دیگر از این سایتها در پاسخ به سوالی درباره ممنوع بودن فروش اینترنتی بلیتهای عتبات عالیات در بازه زمانی برگزاری راهپیمایی بزرگ اربعین گفت:این خبر را خودمان هم دیدیم ولی هم اکنون نه تنها ما بلکه همه چارتر کنندهها این گونه بلیتها را میفروشند و هیچ مشکلی هم وجود ندارد. اپراتور سایتی دیگر که اتفاقا قیمتهای اعلامی آن به مراتب بالاتر از قیمتهای مصوب سازمان هواپیمایی کشوری است، گفت: تا کنون هیچ چیزی در این باره به ما اعلام نشده است. چارترکنندهها خودشان به هر قیمتی که میخواهند میتوانند بلیت را عرضه کنند این قیمتها به صورت لحظهای تغییر میکند، البته همان طور که ممکن است این قیمتها افزایش یابد این امکان نیز وجود دارد که قیمت بلیت در بازهای کاهش یابد. آن چه دراخبار گفته میشود قیمت اولیه بلیت است، نه قیمت نهایی آن. چارتر کننده، هواپیما را اجاره میکند و به هر قیمتی که دوست دارد و برحسب تقاضای بازار میتواند بلیت را بفروشد. از جمله نکات جالب توجه در این گفت و گوها، تفسیر عجیب یکی از اپراتورها از خبر ممنوعیت فروش بلیت اینترنتی است. او در تفسیر این خبر به ما گفت :مسئولان سازمان هواپیمایی گفته اند که در آن بازه خاص حق فروش اینترنتی بلیت را نداریم و تا قبل از آن میتوانیم اقدام به فروش بلیتهای اینترنتی برای اربعین کنیم.
این موضوعات را از چندین سایت عرضه بلیت هواپیما پیگیری و تنها یک سایت را پیدا میکنیم که عرضه بلیت مشهد-نجف و برعکس را در بازه زمانی تعیین شده مسدود کرده است؛ در بقیه سایتها ، حتی در یکی از سایتهای عرضه بلیت وابسته به یکی از خبرگزاریهای رسمی کشور هم این تخلف آزادانه انجام میشود. جدای از بحث عرضه خلاف مقررات بلیت، موضوع قیمت آن هم قابل تامل است. قیمتهایی که میتوان گفت نرخ مصوب در اعلام آنها رعایت نشده و به بالاتر از 900 هزار تومان هم در پرواز یک طرفه رسیده است.
نام دفاتر مجاز عرضه بلیت پروازهای اربعین را اعلام میکنیم
پس از بررسی وضعیت عرضه بلیتها و گفت و گو با چند نفر از اپراتورهای فروش سایتها ، به سراغ رضا جعفرزاده، سخنگو و مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری رفتیم. وی اگرچه درباره روش و میزان بازرسی و نظارت بر عملکرد سایتهای عرضه بلیت هواپیما پاسخ مشخصی نداد اما تصریح کرد : روز یکشنبه جلسهای با حضور معاون هوانوردی و امور بین الملل سازمان هواپیمایی کشوری، نماینده سازمان حج و زیارت، دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی، مدیرکل دفتر نظارت، مسئولان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و پلیس فتا در محل سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل و درباره چگونگی توزیع و برخورد با متخلفان احتمالی بلیت شرکتهای هواپیمایی در ایام اربعین بحث و گفت و گو شد. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: اگرچه تعیین نرخ بلیتهای خارجی به صورت رقابتی است اما به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع و با توجه به توافقات با شرکتهای هواپیمایی و تعیین نرخها دراین ایام، برای برخورد با هرگونه سوء استفاده در زمینه فروش غیر قانونی تدابیری اندیشیده شده است. وی با رد ادعای یکی از اپراتورها در خصوص این که چارتر کننده میتواند به هر قیمتی که مدنظرش است بلیتها را به فروش برساند، درباره مراکز مجاز و معتبر عرضه بلیت برای این بازه زمانی گفت: طی یکی دو روز آینده قرار است شرکتهای هواپیمایی دفاتر مورد تایید خود را برای عرضه بلیت پروازهای اربعین اعلام کنند و غیر از این مبادی که اعلام خواهد شد، فروش بلیت هواپیما غیرقانونی است و توصیه ما هم این است که متقاضیان این سفر از مبادی که اعلام خواهد شد، اقدام به خرید بلیت کنند. جعفرزاده برای افرادی هم که بلیت پروازهای اربعین را خریداری کرده اند، توصیهای داشت و در این باره گفت: این افراد میتوانند برای اصالت سنجی بلیت خود به سایت سازمان هواپیمایی کشوری و همچنین سایت انجمن شرکتهای هواپیمایی مراجعه کنند تا اگر احیاناً مشکلی در زمینه بلیت خریده شده وجود داشت، فرصتی برای پیگیری و رفع مشکل داشته باشند و در زمان پرواز سرگردان نشوند و اگر هم شکایتی در این زمینه وجود دارد، افراد میتوانند از طریق سایت سازمان هواپیمایی کشوری شکایت خود را ثبت کنند که قطعا پیگیری خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خبر داد:
فراهم شدن امکان استعلام پیامکی وضعیت گواهی ایمنی آسانسور
معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی از امکان استعلام پیامکی وضعیت گواهی ایمنی آسانسور خبر داد. به گزارش روابط عمومی این سازمان، ابراهیم ناصری اظهارکرد: براساس اعلام سازمان ملی استاندارد ایران، امکان استعلام پیامکی وضعیت گواهی ایمنی آسانسور در سامانه مدیریت عملکرد آسانسور فراهم شده است. وی افزود: بر این اساس، با ارسال پیامک حاوی شناسه ملی آسانسور به سامانه پیامکی به شماره 10001517، اطلاعاتی از قبیل نام شرکت نصاب، نام شرکت بازرسی کننده، تاریخ آخرین بازرسی و تاریخ انقضای بازرسی آسانسور و... به ارسال کننده اطلاع داده خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای شهر مشهد:
طرح میدان شهدا، از طرح های بسیار خوب شهرداری است
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت های شورای شهر مشهدگفت: طرح میدان شهدا، از طرح های بسیار خوب شهرداری است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای شهر مشهد، "احمد نوروزی "افزود: طرح هایی که برای بهبود امر عبور و مرور در تقاطع های غیرهمسطح در نظر گرفته شده، عمدتا به گونه ای هستند که مردم برای تردد با مشکل روبه رو می شوند. نوروزی افزود: طرح میدان شهدا با نگاه متفاوتی تهیه شده و در این طرح بعد اجتماعی میدان به عنوان یک اولویت مدنظر قرار گرفته است.
مدیر کل راهداری استان:
روشنایی محور خلیل آباد به کاشمر اعتبار ملی ندارد
نوری/ مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی گفت:روشنایی محور جاده خلیل آباد به کاشمر که به طول 15 کیلومتر است، اعتبار ملی ندارد. به گزارش خراسان از خلیل آباد، ابراهیم نصری در سفر به شهرستان خلیل آباد در گفت وگو با خبرنگار ما اظهار کرد: جایی که قانون به ما مجوز کار می دهد روشنایی نقاط مه گیر است که شرکت برق صرفا برای آن مسیر ها تامین روشنایی می کند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد در بازدید از اقامتگاه همراهان بیمار دکتر شیخ:
حمایت از اقشار آسیب پذیر ماموریت حوزه اجتماعی مدیریت شهری است
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهرمشهدمقدس گفت: مجموعه حمایت از اقشار آسیب پذیر و در کنار آن اقامتگاه همراهان بیمار در بیمارستان دکتر شیخ برای حمایت از اقشار آسیب پذیر است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، احسان اصولی اظهار کرد: ظرفیت این اقامتگاه 90 تخت شبانه روزی است که با تشخیص و معرفی مدد کاری بیمارستان دکترشیخ، همراهان بیماران می توانند در این مکان اسکان موقت داشته باشند و این مجموعه مرهمی بر نگرانی های خانواده هاست.
حسن تفتیان:
حاضر نشدم با تیمی قرارداد ببندم!
پیروز- ملی پوش خراسانی دوومیدانی گفت: به خاطر مبالغ ناچیزی که به دوومیدانی کاران پرداخت می کنند، حاضر نشدم با هیچ تیمی قرارداد ببندم. "حسن تفتیان" در گفت وگو با فارس گفت: متاسفانه امسال هم مانند سال گذشته، باوجود میل باطنی در لیگ دوومیدانی کشور با هیچ باشگاهی به توافق نرسیدم. وی افزود:ورزشکار حرفه ای باید برای خودش درآمد خوبی داشته باشد تا بتواند ورزش حرفه ای را دنبال کند.12 سال است که دوومیدانی کار می کنم اما وقتی تیم ها می خواهند برای یک سال تمرین و حضور در مسابقات، فقط حدود 20 میلیون تومان پرداخت کنند؛ تصمیم گرفتم امسال حضور نداشته باشم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نسیم سهیلی- دختر ها گرد هم نشسته اند، هنر و خلاقیت شان به هم پیوند می خورد و گل بی جان را سر و شکل می دهند. کاغذ هایی بریده می شود، تا می خورد و به شکل کار دستی های رنگی جان می گیرد، عده ای نیز سرگرم خواندن کتاب اند و غرق در داستان ها و مطالب علمی شده اند. خلاصه در این کلاس علمی، فرهنگی، هنری و ادبی؛ هر کس مشغول یادگیری کار و هنری است. شور و حال عجیبی بین کودکان و نوجوانان منطقه توس، یکی از مناطق محروم و حاشیه ای شهر مشهد برپاست. این جا کانون تازه شکل گرفته پرورش فکری کودکان و نوجوانان و نعمتی برای بچه های محله ای است که از خدمات فرهنگی و تفریحی کمتر از دیگر نقاط شهر برخوردارند.
شادی های کوچکی که رنگ می گیرد
«سحر» یکی از 140 کودکی است که در این کانون کوچک اما پر طرفدار عضو شده. خانه شان در اطراف آرامگاه فردوسی است و می گوید: از طریق دوستانم با این مرکز آشنا شدم، اوقات فراغت تابستانم را هم در این جا گذراندم و از شرکت در کلاس های این کانون راضی ام. سحر همان طور که مشغول سفالگری است، ادامه می دهد: از فعالیت هایی که در این جا به ما آموزش می دهند، من کاردستی و سفالگری را دوست دارم و برخی اوقات هم کتاب امانت می گیرم. «ریحانه» نیز چند هفته ای است که عضو کانون شده و می گوید: این جا را دوست دارم و مربیان خیلی خوبی داریم که نقاشی، شعر خوانی، بازی و چیز های جالب و آموزنده ای به ما آموزش می دهند.او که منزلش همان اطراف توس در همسایگی آرامگاه فردوسی است، می افزاید: خانه ما از این جا دور است اما چون مرکز و کلاس های کانون را خیلی دوست دارم، هر روز می آیم و قصه گویی، کاردستی و سفالگری از رشته های مورد علاقه ام است.
امروز، روز دخترهاست اما چند نوجوان پسر هم آمده اند که کتاب امانت بگیرند. «الیاس» کلاس هفتم است و می گوید: از بین کلاس ها و فعالیت های این کانون به مطالعه کتاب علمی خیلی علاقه دارم. او کارت امانت کتابش را نشانم می دهد. مهر های آبی رنگ روی آن، ادعای الیاس13 ساله را ثابت می کند. این پسر نوجوان تقریبا به صورت مرتب کتاب امانت می گیرد و مطالعه می کند. او در ادامه می افزاید: نمایش عروسکی، قصه گویی و کتاب های علمی را بیشتر از بقیه فعالیت ها دوست دارم و روزی دوتا کتاب امانت می گیرم.
استقبال بی نظیر از کانون حاشیه شهر
مربی مسئول مرکز شماره 9کانون، مشغول راهنمایی و آموزش بچه هاست. یک نفر صدا می زند: آقای سالاری کار من را نگاه کنید! دیگری می خواهد خودش را به رخ مربی بکشد و آن یکی درباره کتابی که خوانده سوال دارد. دختری دیگر از پس خواندن کلمه ای دشوار بر نمی آید و مفهومش را نمی داند.در پی سوالات بی انتهای بچه ها، مربی وظیفه دارد پاسخ گوی تک تکشان باشد. کمی که سرش خلوت می شود، کنارمان می نشیند و از فعالیت های عمده کانون سخن می گوید. «محمد سالاری» با بیان این که مرکز شماره 9مشهد امسال همزمان با روز فردوسی افتتاح شد می گوید: استقبال از این مرکز در نوع خود بی نظیر است. وی می افزاید: این جا منطقه محرومی است و بچه ها سرگرمی هایی از قبیل استخر، شهربازی، سینما و... ندارند و دلخوشی شان همین کانون است که این خلاء را برای آن ها پر کرده است. سالاری با اشاره به 28 فعالیت فرهنگی، هنری، ادبی و علمی این کانون، بیان می کند: فعالیت های فرهنگی شامل قصه گویی، شعرخوانی، معرفی شخصیت های مهم ایران در هرزمینه ای، معرفی کتاب، رو خوانی کتاب و... است. فعالیت ادبی شامل خلاقیت ادبی است که نگارش و انتقال ذهنیات به صورت نوشتاری را در بردارد و به خلاقیت کودک کمک می کند همچنین فعالیت های علمی شامل معرفی کتاب، تحقیق و... است. این مربی کانون درباره آثار مفید فعالیت های علمی کانون می افزاید: نتیجه این فعالیت ها این است که وقتی دانش آموز وارد مدرسه می شود، از همکلاسی هایش که هیچ گونه فعالیت علمی انجام نداده اند یک سر و گردن بالاتر است و با این گونه کار ها آشنایی کامل دارد. همچنین بچه ها کتاب هایی را می گیرند و خلاصه آن را به صورت کنفرانس ارائه می دهند که به این ترتیب شیوه ارائه کنفرانس و نحوه تحقیق علمی را آموزش می بینند. سالاری با ذکر این که کار کردن با این بچه ها لذت بخش است، خاطر نشان می کند: آن ها سرشار از استعدادند و به خاطر کمبود امکانات در محل زندگی شان، تمام انرژی کودکی خود را در این فعالیت ها تخلیه می کنند مثلا عضوی داریم که کلاس دوم است و شاهنامه خوانی می کند، خواهرش نیز در روخوانی کتاب با توجه به سن اش پیشرفت زیادی کرده است. وی با تاکید بر این که بچه ها به کتاب خوانی علاقه زیادی دارند تصریح می کند: سه هزار و 800 جلد کتاب در کتابخانه این مرکز داریم که در حال تکمیل شدن است.
پرورش ذهن کودک و نوجوان و افزایش مشارکت گروهی
کارشناس فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان نیز در این باره اظهار می کند: دختر ها به فعالیت هایی مانند کاردستی و سفالگری و پسر ها به کار های علمی علاقه بیشتری دارند همچنین برخی فعالیت ها مانند نمایش عروسکی جذاب است و بچه ها را در نیم سال دوم نیز در مرکز نگه می دارد. «مرضیه فیروزکوهی» با ذکر این نکته که فعالیت ها عمدتا گروهی است و هدفمان یادگیری احساس مشارکت و تعامل است تاکید می کند: مهم ترین فعالیت در این زمینه معرفی کتابی است که بچه ها باید آن را بخوانند و گروهی درباره آن بحث کنند تا قدرت بیان و تحلیل شان افزایش یابد همچنین در این زمینه نمایش و نقد فیلم را داریم که بچه ها درباره نتایج مثبت آن بحث می کنند. وی درباره طرح جدیدی که به منظور افزایش بازدهی فعالیت های علمی دانش آموزان در مدارس از سوی این کانون اجرایی شده اظهار می کند: طرح کانون مدرسه را از سال گذشته اجرایی کردیم تا با همکاری آموزش و پرورش دانش آموزان عضو کانون شوند و درس هایشان در قالب فعالیت کانون ارائه شود. فیروزکوهی با ذکر این که ما در کانون، آموزش نداریم بلکه پرورش داریم، اشاره می کند: هر چند اعضای این کانون حاشیه شهر، از لحاظ فرهنگی با مراکز دیگر تفاوت هایی دارند اما آن ها با استعدادند. از طرف دیگر امکانات ما نیز در تمامی شعبه های استان مساوی است همچنین همه افراد با همان پنج هزار تومان اولیه می توانند برای یک سال عضو کانون باشند.
شاهنامه خوانی و کتاب خوانی، دو فعالیت مهم کانون
وی می گوید: اولویتی که به این مرکز دادیم به خاطر همجواری با آرامگاه فردوسی، بحث شاهنامه خوانی است و بچه ها در این زمینه بیشتر فعالیت می کنند. این کارشناس فرهنگی با اشاره به اهمیت کتاب خوانی و تاکید کانون بر این فعالیت می افزاید: با هدف کتاب خوان کردن بچه ها باشگاه صدتایی ها و دویست تایی ها داریم و بچه هایی که در طول یک سال، صد، دویست و یا بیشتر از آن کتاب خوانده باشند عضو این باشگاه می شوند و فعالیت هایی را در زمینه نقد کتاب در این باشگاه انجام می دهند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی خبر داد:
پیگیری برای تامین و تجهیز روستا های بزرگ استان به وسایل بازی برای کودکان
استاندار خراسان رضوی گفت: امسال، تامین و تجهیز روستا های بزرگ به وسایل بازی برای کودکان را به عنوان یک اولویت و هدیه به کودکان استان، پیگیری می کنیم. به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، "علی رضا رشیدیان" روزگذشته دردیدارتعدادی از کودکان منتخب استان، به مناسبت هفته ملی و روز جهانی کودک افزود: کودکان آینه های مهرورزی و پاکی، با دنیایی سرشار از رنگ، نور و سادگی هستند که زندگی بدون حضورشان خالی و سرد و جهان بی صدایشان ساکت و تهی می شود. وی افزود: یکی از نیاز های کودکان، ایجاد فضای بازی و تفریحی است که سال گذشته تلاش شد این اماکن در 73 شهر استان تامین شود.
درمان تومور مغزی با تجهیزات نوین ساخت ایران در شمال شرق کشور میسر شد
مدیر گروه جراحی مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با خرید دستگاه نوروناویگیشن ساخت متخصصان ایرانی، برداشتن تومور های مغزی با روش های نوین و پیشرفته برای نخستین بار در شمال شرق کشور میسر شد. دکتر حمید اعتماد رضایی روز گذشته در گفت وگو با ایرنا افزود: این دستگاه که در حذف تومور های مغزی با استفاده از روش های نوین نقش به سزایی دارد با پیگیری های انجام شده و حمایت ها به تازگی در اتاق عمل جراحی مغز و اعصاب بیمارستان قائم(عج) مشهد نصب و راه اندازی شده است. او بیان کرد: این دستگاه ساخت متخصصان ایرانی، حدود شش سال پیش مطابق نمونه استاندارد جهانی آن طراحی و ساخته شده است.
رئیس تعاون روستایی کاشمر خبر داد:
بیش از ۳ هزار کشاورز کاشمری یارانه کشمش می گیرند
فیض عارفی- رئیس اداره تعاون روستایی کاشمر از ثبت نام سه هزار و 86 کشاورز برای دریافت یارانه کشمش خبر داد. محمدرضا فارسیان در گفت وگو با خراسان رضوی اظهار کرد: به منظور حمایت از کشاورزان خسارت دیده دولت مصمم به پرداخت یارانه به تولیدکنندگان کشمش شد که ابتدا قرار بود به ازای هر کیلو کشمش به تولیدکننده مبلغ 200 تومان و به صادرکننده مبلغ 500 تومان پرداخت شود اما در نهایت ضمن انجام رایزنی هایی با انجمن های صنفی، قرار شد به تولیدکننده کشمش به ازای هر کیلو مبلغ 500 تومان پرداخت شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.