
معاون وزیر بهداشت در سبزوار خبرداد:
تعداد بازدید : 55
اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از مهرماه

پورسخاوت / معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از مهرماه امسال در کشور آغاز می شود. به گزارش خراسان رضوی،علی اکبر سیاری جمعه شب گذشته در مراسم گرامیداشت روز پزشک در سبزوار با بیان این که تاکنون این طرح در چهار شهر به صورت آزمایشی (پایلوت) اجرا شده است، اظهار کرد: اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع از مهم ترین اولویت های برنامه وزارت بهداشت و درمان در کشور است و زیر ساخت های لازم برای اجرای طرح فراهم شده است. وی با بیان این که هماهنگی های خوبی بین معاون بهداشتی و معاونت درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اجرای این طرح ها وجود دارد، تصریح کرد: در این زمینه ما نیاز به جذب پزشکان عمومی و اعتبارات داریم که این موضوع از طریق معاونت درمانی درحال پیگیری است. معاون بهداشتی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به این که در طرح پزشک خانواده به ازای هر سه هزار نفر روستایی یک پزشک عمومی اختصاص می یابد، گفت: این طرح همزمان در شهرها نیز اجرا می شود که همه افراد در این برنامه از پرونده الکترونیک پزشکی بهره مند می شوند. وی با اشاره به این که در طرح نظام ارجاع برای پزشکان متخصص نیز برنامه ویژه ای پیش بینی شده است تصریح کرد: هر پزشک متخصصی مبلغی را به عنوان حق ویزیت دریافت می کند که اگر در اجرای نظام ارجاع با ماهمکاری لازم را داشته باشد بخشی از مبلغ توسط وزارت بهداشت و درمان،بخشی توسط بیمه و بخشی نیز توسط مردم پرداخت می شود.
تدوین سند راهبردی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر
وی با اشاره به تدوین سند راهبردی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر در دولت یازدهم ادامه داد: دولت درباره موضوع کنترل بیماری های واگیر توجه ویژه ای دارد. سیاری با بیان این که این سند باید در شهرستان ها و استان ها بومی سازی شود گفت: هم اکنون این سند توسط ریاست جمهور ابلاغ شده و مدیران دانشگاه های علوم پزشکی،فرمانداران و مسئولان ادارات موظف به پیگیری و اجرای آن هستند. سیاری با بیان این که بیش از 10 میلیون و 300 هزار حاشیه نشین در کشور شناسایی شده اند، خاطرنشان کرد:وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی برای محلات و سکونتگاه های غیر رسمی مراکز سلامت را ایجاد کرده که اقدامی مناسب برای ارائه خدمت به این قشر است.
راه اندازی اورژانس روستایی در کشور
معاون بهداشتی وزیر بهداشت با اشاره به راه اندازی اورژانس روستایی در کشور گفت: این طرح برای نخستین بار و در دولت یازدهم اجرایی می شود. وی با بیان این که این پایگاه ها در کنار مراکز بهداشتی و درمانی در روستا ها مستقر می شوند ، افزود: این طرح با همکاری معاونت درمان وزارت خانه مزبور اجرا می شود که زمینه خوبی برای ارائه خدمات به روستاییان است. سیاری با بیان این که این طرح امسال اجرایی می شود، تصریح کرد: براین اساس یک دستگاه آمبولانس و تکنسین های آموزش دیده اورژانس در این پایگاه ها مستقر می شوند.
شناسایی 30 هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور
معاون بهداشتی وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: براساس پیش بینی ها بین 70 تا 90 هزار بیمار مبتلا به بیماری «ایدز» در کشور وجود دارند که از این تعداد 30 هزار نفر تاکنون شناسایی شده اند. سیاری افزود:براساس برنامه ریزی ما در طرح تحول نظام سلامت 90 درصد از افراد مبتلا به این بیماری شناسایی می شوند و تحت درمان قرار می گیرند. وی ادامه داد: 90 درصد افراد مبتلا نیز پس از درمان تحت مراقبت های خاصی قرار دارند تا اطمینان حاصل شود که بیماری توسط آن ها به کسی منتقل نشده است.
فعالیت 3هزار و 200 مرکز بهداشتی و درمانی در سطح روستاها
سیاری با بیان این که سه هزار و 200 مرکز بهداشتی و درمانی در روستاهای کشور فعال و در حال خدمت رسانی به افراد نیازمند است،افزود:تعداد 2هزار و 300 مرکز جامع خدمات سلامت نیز در شهر ها فعال است که خدمات بهداشتی و دندانپزشکی را به مردم ارائه می کند. وی ادامه داد: برای نخستین بار در دولت یازدهم 700 سکونتگاه غیر رسمی کشور تحت پوشش طرح تحول نظام سلامت قرار گرفت که تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت هیچ خدمات بهداشتی و درمانی ارائه نمی شد. سیاری افزود: شهرهای مشهد، کرج،تبریز و اهواز با جمعیت 500 تا یک میلیون و 200 هزار نفر بیشترین تعداد حاشیه نشین را در خود جای داده است. وی با بیان این که برای ارائه خدمات به حاشیه نشینان مراکز سلامت در سکونتگاه های غیر رسمی احداث شده است،ادامه داد: 500 کارشناس تغذیه به همراه پزشک در پایگاههای سلامت مستقر شده اند.