مشهد فعلا بدون آنفلوآنزا!
علوم پزشکی مشهد: اواخر مهرماه موج اول شیوع آنفلوآنزاست
بهاره موفقی- هر چند ویروس آنفلوآنزا طی دوماه اخیر در سطح دانشگاه علوم پزشکی مشهد هنوز شناسایی نشده، اما معمولا طبق روال هر ساله با شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، ویروس آنفلوآنزا سلامت عمومی مردم را نشانه می گیرد؛ موضوعی که برنامه ریزی و تمهیدات بیشتر مسئولان ذی ربط را برای جلوگیری از شیوع این بیماری می طلبد، با این حال، واکسن آنفلوآنزا هنوز برای کادر درمان در بخش دولتی به عنوان یکی از گروه های هدف و اولویت دار نه تنها هنوز توزیع نشده، بلکه زمان توزیع آن هم هنوز اعلام نشده است.
موردی از آنفلوآنزا در استان شناسایی نشده است
دکتر زهرا نهبندانی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت و گو با «خراسان رضوی» درباره وضعیت بیماری آنفلوآنزا در استان می گوید: مانند هر سال با شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا، بیماری های تنفسی به ویژه آنفلوآنزای فصلی شیوع بیشتری می یابد، به خصوص که فصل شیوعِ موج اول آن در اواخر مهرماه است، ویروس آنفلوآنزا در مراکز دیدهوری در مراکز مراقبت بیماری آنفلوآنزای فصلی طی دو ماهه اخیر در محدوده دانشگاه علوم پزشکی مشهد شناسایی نشده است. وی می افزاید: در واقع، مواردی هستند که با علایم سرماخوردگی، آلرژی، عطسه و سرفه مراجعه می کنند، اما در هیچ کدام از آن ها ویروس آنفلوآنزا شناسایی نشده است.
واکسن آنفلوآنزا برای بخش دولتی هنوز توزیع نشده است
نهبندانی درباره وضعیت توزیع واکسن آنفلوآنزا نیز می گوید: واکسن آنفلوآنزا برای بخش خصوصی و داروخانه ها طی دو هفته توزیع شده است که در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. برای بخش دولتی آمارها را آماده کرده ایم و به وزارتخانه نیز اعلام کردیم، اما واکسن آنفلوآنزا برای بخش دولتی در اختیار دانشگاهها برای گروههای هدف قرار نگرفته است. وی در پاسخ به این سوال که آیا زمان توزیع واکسن برای بخش دولتی اعلام شده است یا خیر، می گوید: بعد از پیگیری اعلام کرده اند که درحال لیبل زدن واکسن در معاونت غذاو دارو هستند و به محض انجام این کار به دانشگاه توزیع میکنند و هنوز هیچ اعلامی برای دریافت واکسن به ما نکرده اند. وی در بیان توصیه هایی درباره پیشگیری از ابتلا به این بیماری می گوید: به گروه های پرخطر، کودکان زیر دو سال، مادران باردار و... توصیه می کنیم که از حضور در تجمعات خودداری کنند. اگر ناگزیر به حضور در تجمعات هستند، حتما از ماسک استفاده کنند، از مایعات فراوان استفاده کنند و دست های خود را مرتب شست و شو دهند. در صورت تب از درمان های رایج کاهش تب استفاده کنند تا دوره بیماری طی شود و در صورت تشدید بیماری حتما به مراکز درمان مراجعه کنند. نهبندانی ادامه می دهد: با بازگشایی مدارس که جزو مراکز تجمعی هستند، افراد در صورتی که علایم دارند از رفتن به محل تحصیلی خودداری کنند. به اولیای دانش آموزان توصیه می کنیم از فردی که دچار علایم تنفسی است، حتما بخواهند که به مدرسه نیاید و برای رفتن به مدرسه سخت گیری نکنند. در خوابگاه ها برای افراد مبتلا به ویروس فضای جداگانه درنظر گرفته شود و جداسازی این افراد می تواند از شیوع جلوگیری کند. در مدارس به خصوص مدارس ابتدایی و مهد کودک ها حتما در ساعات بین کلاس ها، تهویه انجام شود و پنجره و درها باز شود که هوا در فضا جریان یابد. وی درباره تمهیدات دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای پیشگیری از این بیماری می گوید: هماهنگی و مکاتباتی با آموزش و پرورش در این باره انجام داده و تشدید مراقبت کرده ایم. همچنین برای مسافران این تشدید مراقبت ها در مرزها طبق روند همیشگی وجود دارد، تدارک داروهای مورد نیاز را انجام و به مراکزمان تحویل دادیم. همچنین وسایل پیشگیری و آموزش های لازم و تامین واکسن را پیگیر هستیم که انجام شود تا موردی از شیوع آنفلوآنزا نداشته باشیم.