داد کشاورزان بردسکنی از عملکرد صندوق بیمه
مدیرعامل نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان: پارسال ۶ برابر مجموع حق بیمهها را به عنوان غرامت به خسارت دیدگان پرداخت کردیم
علی نوری/ عمل نکردن صندوق بیمه محصولات کشاورزی به تعهداتش موجب بی رغبتی کشاورزان بردسکن به بیمه شده است. بیمه محصولات کشاورزی پشتیبانی برای تولید و جبران خسارتهای ناشی از بلایای طبیعی است اما صندوق بیمه محصولات کشاورزی نتوانسته در بسیاری از موارد حامی و گره گشای بهره برداران باشد و کشاورزان بردسکن از عملکرد آن گلایه دارند. کشاورزان بردسکن علاوه بر مواجهه با مشکلات متعدد ناشی از تنش آبی و کاهش درآمد، با خسارتهای جدی ناشی از بلایای طبیعی نیز مواجه میشوند و در شرایط کنونی میطلبد مسئولان از این قشر زحمتکش حمایت کنند.
ذبیح ا... میری یکی از پسته کاران روستای چراغچین از توابع بخش شهرآباد گفت: صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید ارزش هر محصول را جداگانه بسنجد نه این که ارزش یک کیلوگرم گندم با پسته برابر باشد. وی اظهارکرد: بنده 15 میلیون تومان محصول پسته خود را تحت پوشش بیمه قرار دادم و غرامتی که صندوق بیمه پرداخت کرده تنها 3 میلیون تومان بوده است. به گفته وی، کشاورزی یکی از پرمخاطره ترین فعالیتهای اقتصادی محسوب میشود. چرا که همیشه در معرض بلایای طبیعی و تغییرات ناگهانی دما قرار دارد و به همین دلیل هم هر لحظه ممکن است خسارتهای زیادی به کشاورزان وارد شود. یکی دیگر از کشاورزان در این باره گفت: باید توجه داشت آن چه اکنون تحت عنوان بیمه محصولات کشاورزی اجرا میشود، در واقع بیمه درآمد محصولات کشاورزی نیست بلکه بیشتر میشود نام آن را بیمه هزینه گذاشت اگر چه همین نام نیز برای آن مناسب نیست چرا که میزان غرامت پرداختی بیمه به کشاورزان حتی جبران هزینههای یک مرحله از سه مرحله کاشت، داشت و برداشت محصولات کشاورزی را نیز نمیکند.
فقط 15 تا 17 درصد باغها و مزارع شهرستان بیمه هستند
مدیرعامل نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان بردسکن نیز در این باره گفت: تنها راه پرداخت غرامت به خسارت دیدگان ناشی از سیل و تگرگ اخیر، داشتن بیمه محصولات است. محمد رضایی افزود: سال گذشته صندوق بیمه ۶ برابر مبلغ جمع آوری حق بیمه را به عنوان غرامت به خسارت دیدگان پرداخت کرده است. وی افزود: صندوق بیمه محصولات کشاورزی، یک صندوق دولتی است و نقش حمایت از کشاورزان را دارد نه جبران خسارتها. مدیرعامل نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان بردسکن بیان کرد: هر محصول حق بیمه و ارزش اقتصادی خود را دارد و برای هر محصول یک نوع بیمه تعریف شده است. وی گفت: در پی بروز خسارات ناشی از سیل و تگرگ برای تمامی افرادی که تحت پوشش بیمه بودهاند، پرونده خسارت تشکیل و به مراجع ذی صلاح ارجاع شده است. رضایی بیان کرد: در شهرستان بردسکن از مجموع سطح زیر کشت باغها و مزارع این شهرستان که بیش از ۲۸ هزار هکتار است، بین ۱۵ تا ۱۷ درصد تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی هستند. مدیرعامل نمایندگی بیمه کشاورزی شهرستان بردسکن همچنین تصریح کرد: در شهرستان بردسکن ۱۶۰۰ هکتار از باغ ها، ۲۷۰۰ هکتار از محصولات زراعی، ۴۰۰۰ هکتار از مراتع، ۳۰۰ هکتار زمین زیر کشت گیاهان دارویی و ۲۰۰ هکتار اراضی درختکاری شده، تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار دارند. رضایی با بیان این که در پی بارش تگرگ و سیل اخیر بین ۳۰ تا ۹۵ درصد به باغهای پسته خسارت وارد شد، افزود: متاسفانه هنوز فرهنگ بیمه در بین کشاورزان جا نیفتاده است.
وی خاطرنشان کرد: تا وقتی که اجباری برای بیمه محصولات کشاورزی نباشد، کشاورزان رغبتی به بیمه کردن محصولات شان نخواهند داشت و در بروز هرگونه حوادث غیر مترقبه هیچ غرامتی به آنها پرداخت نخواهد شد و کم کاری خود را نباید به صندوق بیمه محصولات کشاورزی ربط دهند.
صندوق بیمه محصولات کشاورزی در پرداخت غرامتها عملکرد خوبی نداشته است
مدیر جهاد کشاورزی بردسکن نیز در این خصوص گفت: متاسفانه به دلیل این که صندوق بیمه محصولات کشاورزی در پرداخت غرامتها عملکرد خوبی نداشته است، کشاورزان رغبتی به بیمه کردن محصولات کشاورزی خود ندارند. مهدی مسروری افزود: صندوق بیمه باید به ارزش محصولات کشاورزی نیز توجه و در عملکرد خود تجدید نظر کند.
وی تصریح کرد: به رغم این که شهرستان بردسکن بیش از ۲۸ هزار هکتار سطح زیر کشت باغها و مزارع را دارد ولی چون صندوق بیمه کشاورزی نتوانسته است اعتماد کشاورزان را به خود جلب کند و خسارتهای واردشده ناشی از بلایای طبیعی را به کشاورزان پرداخت کند، دیگر کشاورزان رغبتی به بیمه کردن محصولات کشاورزی خود ندارند. وی همچنین گفت: در پی بارش تگرگ و سیل اخیر در شهرستان بردسکن بیش از هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی شهرستان بردسکن وارد شد که در این باره مکاتبات لازم با ستاد مدیریت بحران شهرستان و استان و سازمان جهاد کشاورزی استان شده است.