در گفتوگو با 3 نماینده راه یافته از مشهد و کلات به مجلس دوازدهم مطرح شد
تعداد بازدید : 36
اولویتهای وکلای جدید مردم مشهد
نتیجه انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه مشهد و کلات در حالی مشخص شد که تنها 3 نفر برای 3 کرسی از 5 کرسی این حوزه انتخابیه میزان رأی کافی را کسب کردند و تعیین تکلیف برای 2 کرسی به دور دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی منوط خواهد شد.
نتایج نهایی آرای مردم
بر اساس اعلام فرمانداری مشهد، نصرا... پژمانفر با ۳۸۷ هزار و ۴۱۰ رأی، میثم ظهوریان با ۲۷۹ هزار و ۶۲۲ رأی و علیاصغر نخعی راد با ۲۲۰ هزار و ۴۶۶ رای و کسب ۲۰ درصد آرای صحیح ماخوذه در دور نخست به عنوان منتخبان مشهد و کلات معرفی شدند. وی تعداد برگهای رای صحیح در حوزه انتخابیه مشهد و کلات را ۷۸۷ هزار و ۳۶۳ رای اعلام کرد و افزود: پس از منتخب ذکر شده احسان عظیمی راد با ۱۵۴ هزار و ۵۸۸ رای، کاظم معتمدی فر با ۱۴۴ هزار و ۵۲۳ رای، حسنعلی اخلاقی امیری با ۱۳۰ هزار و ۲۰۲ رای و جواد کریمی قدوسی با ۱۰۵ هزار و ۹۷ رای به دور دوم انتخابات راه یافتند.
داوری همچنین تعداد آرای باطله غیرماخوذه را ۶ هزار و ۱۷۶ رای و تعداد آرای باطله ماخوذه را ۱۳۱ هزار و ۲۴۵ رای اعلام کرد.
در گفت و گو با 3 منتخب مردم مشهد در نخستین دور رأیگیری این دوره از مجلس شورای اسلامی از اولویت پیگیری برنامههایشان در خصوص مشهد بعد از آغاز به کار در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سؤال کردیم.
دولت مشهد را مانند تهران ببیند
نصرا... پژمانفر در پاسخ به این سؤال گفت: در امتداد فعالیتهایی که تاکنون داشتهایم و ادامه خواهیم داد، پیگیری مشکلاتی اعم از مسائل زیرساختی مانند مشکل آب مشهد، مشکل انرژی، بحث محیط زیست، بحث بافت پیرامونی حرم مطهر و حاشیه شهر مشهد از مسائل مهمی است که باید پیگیری شود. علاوه بر آن، با توجه به اینکه بیش از 30 میلیون نفر انگیزه سفر به مشهد را دارند، باید زیرساختهای لازم برای حمل و نقل درون و برون شهری فراهم شود. در نتیجه، لازم است به موضوع مشهد نگاه ملی شود و از اعتبارات ملی برای آن در نظر گرفته شود و دولت همان نگاهی را که به تهران دارد به مشهد هم داشته باشد.
مواجهه سیاستگذارانه با محرومیتزدایی
میثم ظهوریان در شرح برنامه های خود درخصوص مشهد بعد از شروع به کار دور جدید مجلس شورای اسلامی گفت: در مورد مشهد دو-سه موضوع محوری وجود دارد. از جمله مسئلهای که به عنوان حاشیه شهر شناخته میشود ولی به نظرم ذیل مسئله ای کلانتر تعریف می شود و آن اضعاف و محرومیت در مشهد است حتی ممکن است این مسئله در متن شهر و روستاها نیز وجود داشته باشد.
وی افزود: وقتی از کارکرد مجلس صحبت میکنیم طبیعتا جنس مواجهه با این مسئله باید سیاستگذارانه باشد. ما مجموعه ای از قوانین و سیاست هایی در کشور داریم که مولد فقر و محرومیت هستند و به نظرم مجلس باید با این مسائل روبه رو شود مانند افزایش حقوقهای سالیانه که عملا سیاستی که از سال 97 به بعد داشته ایم عمدتا بار کنترل تورم را بر دوش کارگران و کارمندان انداخته ایم با کنترل حقوق در قانون کار و خدمات کشوری، در حالی که، قوانین بالادستی رویکرد متفاوتی دارد. مورد دیگر، اصلاح نظام یارانه های انرژی است چرا که مبتنی بر مصرف است. گزارش سازمان برنامه نشان می دهد که دهک ثروتمند جامعه 25 برابر بیشتر از دهک محروم از یارانه استفاده می کند، اصلاح این مسئله در قالب سبد انرژی متناسب تعداد نفرات خانواده باعث میشود، خانواده های محروم نیز به طور مساوی از یارانه انرژی استفاده کنند. همچنین مقوله زمین برای ساخت مسکن در قالب اجاره بلند مدت، زمین هایی که به صورت راکد در اختیار نهادهای عمومی است به این صورت در نهضت زمین و مسکن می تواند استفاده شود. من معتقدم این جنس از مواجهه با مسئله فقر و محرومیت با رویکرد سیاست گذارانه اولویت اول است.وی در مورد مسائل اقتصادی مشهد بیان کرد: یکی بحث توسعه فضایی و جغرافیایی شهر است که به صورت یک جانبه به سمت غرب توسعه پیدا کرده است عملا حرم مطهر رضوی به عنوان کانون هویتی شهر مشهد به تدریج به حاشیه شهر رانده شده است، این که ما بتوانیم مشهد را به صورت متوازن توسعه بدهیم و کمک کنیم که از طریق همسوسازی نهادهای عمومی شرق مشهد هم توسعه پیدا کند. تغییر الگوی احیای بافت اطراف حرم نیز همین طور است. اصلاح این الگو از اولویت های مشهد است و مشخصا هم دفاع از طرح جدید شورای عالی شهرسازی معماری که در دستگاه های عمومی معارض هم دارد از مواردی است که می تواند این الگو را اصلاح کند.
مشهد؛ کلان شهر ملی است
در ادامه، علی اصغر نخعیراد، دیگر منتخب مردم مشهد و کلات با اشاره به این که در استان و به صورت مشخص شهر مشهد مشکلاتی داریم که چون مشهد را کلان شهر ملی می دانیم، معتقدیم مشکلات این شهر ملی است، به مرز مشترک کشورهایی همچون ترکمنستان و افغانستان با استان اشاره کرد و گفت: استان به اندازه کافی رشد اقتصادی نکرده است تا بتواند در تأمین نیازهای این کشورها ایفای نقش کند و مرزهای شرقی مانند مرزهای غربی در حوزه اقتصادی فعال شود. رشد اقتصادی بسترهایی لازم دارد از جمله: کریدور شرق به غرب و اتوبان قم به مشهد که حرم تا حرم است و می تواند نقش مهمی را در رفت و آمد زائران و ترانزیت جاده ای ما ایفا کند. مشکل دوم، مسئله زیارت مشهد است، نیمی از مردم ایران طی سال به مشهد سفر می کنند و از 62 کشور جهان به مشهد پرواز وجود دارد، بنابراین بودجه زیارت را باید برای مشهد مجددا احیا کنیم و مطلب سوم حاشیه شهر مشهد است که معضل آن بدون ورود دولت حل نخواهد شد، ما باید پیگیری کنیم تا دولت را پای کار بیاوریم.