داغ شدن تنور انتخابات در گناباد و بجستان
صفری- ارتباط با نمایندگان مجلس شورای اسلامی در حوزههای انتخابیه شهرهای کوچک موجب میشود تا همواره حال و هوای انتخابات با همه انتخابات دیگر متفاوت باشد. اردیبهشت ماه همین امسال بود که درآخرین سال از فعالیت یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، محمد صفایی دلوئی نماینده مردم شهرستانهای گناباد و بجستان وعضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، به دلیل نامساعد بودن شرایط جسمی در بیمارستان مسیح دانشوری تهران بستری شد. بعد از آن نیز برای ادامه دوره درمان مجبور به خانه نشینی شد. مسئولان، فعالان اجتماعی و کنشگران سیاسی این شهرستانها، تجربه روزهای بدون نماینده را تجربه سخت و غیرقابل جبرانی برای این حوزه انتخابیه عنوان میکنند. درواقع ساختار نامناسب نظام اداری و تمرکزگرایی در تهران، نماینده مردم در شهرستانهای کوچک و دور از پایتخت را به تنها پل ارتباطی مردم و مسئولان این شهرها با بدنه قانونگذاری و اجرایی کشور تبدیل کرده است. حضور فعال نمایندگان شهرهای کوچک در بین مردم حوزه انتخابیه و ارتباطات اجتماعی گسترده آن ها، زمینه بیان مشکلات و دغدغههای اقشار مختلف را فراهم میکند؛ هرچند تلاش نمایندگان این شهرها در توزیع و جذب بودجه، تسهیل حضور سرمایهگذاران، رفع موانع تولید و پیگیری حل مشکلات اجرایی درراستای تحقق عدالت اجتماعی غیرقابل انکار است. همین احساس نزدیکی وارتباط با نمایندههای مجلس شورای اسلامی در حوزههای انتخابیه شهرهای کوچک والبته تأثیرگذاری آن ها در همه امور این شهرها، موجب میشود تا همواره حال و هوای انتخابات مجلس شورای اسلامی با همه انتخاباتهای دیگر متفاوت باشد.
انتخاب نامزد اصلح؛ دغدغه اصلی مردم
تنورانتخابات درشهرستان های گناباد و بجستان نیز که از مدت ها قبل و با ثبت نام نامزدهای انتخاباتی روشن شده بود، اکنون با اعلام نتایج و تایید صلاحیت نهایی نامزدهای انتخاباتی به گرمی گراییده و بحث انتخاب نامزد اصلح به یکی از دغدغه های اصلی مردم این حوزه انتخابیه تبدیل شده است. یک فعال فرهنگی و رسانه ای گناباد، گفت: رسانه دو نقش مهم قبل وبعد ازانتخابات دارد. قبل ازانتخابات باید با تبیین مصادیق نامزدهای اصلح و بیان اهمیت حضور گسترده درانتخابات، در گرم شدن تنور انتخابات نقش آفرین باشد. صادق ایزدی افزود: پس از انتخاب نماینده و راهیابی منتخب مردم به مجلس، نظارت رسانه ها به عنوان نمایندگان افکار عمومی بر عملکرد آنان ادامه می یابد و بر این اساس فعالان رسانه ای باید با افزایش اطلاعات و آگاهی های خود در زمینه های مختلف بتوانند ناظران خوبی در این بخش باشند.
یک فعال سیاسی اصولگرا در شهرستان بجستان نیز ازنگاه محلی مردم به نمایندگان مجلس به عنوان یک معضل یاد کرد و گفت: این مسئله موجب شده که بیشتر وقت نمایندگان صرف بررسی مطالبات جزئی مناطق شهری وروستایی شود و آنان نتوانند به وظایف اصلی خود درسطوح ملی بپردازند. محمد معصومی گفت: مردم باید در انتخابات مجلس شورای اسلامی به افرادی رای دهند که صلاحیت و توانایی لازم برای تدوین و تصویب قوانین را داشته و از شجاعت لازم برای مشارکت در تصمیم گیری های مهم برخوردار باشند. عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد نیز از نمایندگان منتخب مردم خواست تا از تجربه های دیگر نامزدهای انتخاباتی ورقبای خود به عنوان یک سرمایه مهم برای توسعه منطقه ای و ملی استفاده کنند. ابوالقاسم شفیعی گفت: هرکدام از این نامزدها به نوبه خود دارای سوابق و تجارب خوبی هستند که بهره گیری از آن ها می تواند گام مهمی برای توسعه و کاهش مشکلات موجود باشد.
خوشحالی رای اولی ها از حضور درانتخابات
یکی از جوانان رای اولی گنابادی با ابراز خوشحالی از حضور در انتخابات جمعه 11 اسفند ماه گفت: برای من یک افتخار است که می توانم با رای دادن در سرنوشت کشورم سهیم باشم. آیدا صالحی افزود: شرکت در انتخابات یک وظیفه مهم برای مردم به خصوص جوانان به عنوان آینده سازان کشور است. وی از حضور در انتخابات به عنوان خاطره ماندگار و جشن تکلیف و بلوغ سیاسی یاد کرد و ادامه داد: به برکت نظام جمهوری اسلامی بستری برای مشارکت همه مردم در سرنوشت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فراهم شده و هر اندازه این حضور پررنگتر باشد، در سطوح ملی و بین المللی تاثیر بیشتری خواهد داشت.
یکی دیگر از جوانان رای اولی گناباد هم گفت: دانشآموزان و جوانان رای اولی در کنار دیگر اقشار مردم با شرکت در انتخابات در آینده کشور و منطقه خود سهیم می شوند و می توانند گامی مهم و موثر در افزایش شور انتخاباتی بردارند و حماسهآفرین باشند. علیرضا محسنیان افزود: برای من جای خرسندی است که از نظر فکری، بینش و آگاهی به این حد رسیدهام که میتوانم در انتخابات شرکت کنم.
علی آخوندی، از فعالان حوزه صنایع فرآوری و بسته بندی بخش کشاورزی گناباد نیز گفت: یکی از مشکلات در دوران انتخابات آن است که هر یک از نامزدها برای جلب آرای مردم شعارها و وعده هایی را طرح کرده و انتظارات جامعه را افزایش میدهند، حال آن که با اجرایی نشدن این وعده ها بعد از انتخاب، به ایجاد نوعی سرخوردگی و ناامیدی در بین مردم می انجامد. وی گفت: یکی از بخش هایی که نامزدهای انتخاباتی باید در شعارهای خود به آن توجه کنند، بخش تولید است و البته باید شعارهای آنان منطبق بر مسائل عملیاتی و راهکارهای اجرایی باشد. وی تصریح کرد: در دوره های قبل برخی از نامزدهای انتخابات مجلس بدون شناخت کافی نسبت به ظرفیت های اجرایی و اقتصادی کشور و تنها برای کسب رای با وعده و وعیدهای مختلف انتظارات جامعه را بالا بردند و پس از راهیابی به مجلس چندان پیگیر اجرای آن نشدند. آخوندی، وجود برخی طرح های نیمه تمام اقتصادی و عمرانی در گناباد را ناشی از وعده های غیر کارشناسانه برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته دانست.
وجود 131 شعبه اخذ رای در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان
فرماندار گناباد و رئیس حوزه انتخابیه گناباد و بجستان نیز گفت: دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، یازدهم اسفندماه امسال همزمان با سراسر کشور در ۱۳۱ شعبه اخذ رأی این حوزه انتخابیه برگزار میشود. رضا نصیری افزود: انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری و دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان با مشارکت دو هزار و ۸۰۰ نفر به عنوان عوامل اجرایی و نظارتی برگزار میشود. وی بیان کرد: در حوزه انتخابیه گناباد و بجستان از میان ۳۹ نفر افراد تایید صلاحیت شده، یک نفر راهی مجلس می شود. وی بر لزوم مشارکت حداکثری مردم در انتخابات تاکید و تصریح کرد: هرچه نماینده منتخب مردم با درصد مشارکت بالاتر واجدان شرایط به مجلس شورای اسلامی راه یابد، با تکیه بر آرای مردم، بهتر میتواند مطالبات مردم و حوزه انتخابیه را پیگیری کند. فرماندار گناباد و رئیس حوزه انتخابیه گناباد و بجستان، سقف و حداکثر میزان تبلیغات هر نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی در این شهرستانها را ۲۰ میلیارد ریال بیان و اظهار کرد: ۸۰ درصد این هزینه باید توسط نامزدهای انتخاباتی پرداخت شود و تنها تأمین ۲۰ درصد دیگر هزینههای تبلیغاتی توسط بخشهای حقیقی و حقوقی، مردمی یا خیران مجاز است. نصیری، برگزاری مناظرههای انتخاباتی میان نامزدهای انتخابات مجلس شورای اسلامی را در افزایش مشارکت واجدان شرایط در انتخابات مؤثر دانست و گفت: باید از ظرفیت دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و گروههای مختلف مانند استادان و اعضای هیئت علمی دانشگاهها، نخبگان، روحانیت، پزشکان و فعالان فرهنگی و اجتماعی برای تبیین اهمیت و ضرورت مشارکت حداکثری استفاده کنیم.
تمامی فعالیتهای تبلیغاتی نامزدهای انتخابات مجلس رصد میشود
رئیس هیئت نظارت حوزه انتخابیه گناباد و بجستان نیز با اشاره به فعالیت ۳۸۰ نفر به عنوان نیروهای ستادی، رابطان، ناظران مسئول و ناظران هیئت نظارت در این حوزه انتخابیه اظهار کرد: با هدف اجرای قانون و برگزاری سالم انتخابات، خوشبختانه تعامل خوبی بین هیئتهای نظارت و اجرایی انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی در این حوزه انتخابیه وجود دارد. کاظم گلباف با تاکید بر این که موظف به پیگیری هرگونه تخلف احتمالی از نامزدهای انتخاباتی و هواداران آنان هستیم، افزود: تمامی فعالیتهای تبلیغاتی نامزدهای مجلس در فضای مجازی و حقیقی رصد میشود و در صورت بروز تخلفات احتمالی، با همکاری کمیته پیشگیری از تخلفات و جرایم انتخاباتی، اقدام لازم انجام خواهد شد. به امید این که یازدهم اسفندماه با حضور حماسی و بانشاط مردم در آستانه ماه بهار قرآن و بهار طبیعت، شاهد دمیده شدن خون تازهای در رگهای نظام اسلامی باشیم و در پرتو وحدت، انسجام و مشارکت حداکثری، مؤلفههای امنیت، اقتدار و عزت میهن عزیزمان را در عرصههای بینالمللی تقویت کنیم.