گلایه بیماران از نبود دستگاه ام آر آی در قوچان
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان: قوچان در اولویت دریافت این دستگاه قرار دارد
امروزه برای تشخیص بسیاری از بیماریها نیاز به استفاده از دستگاههای پیشرفته پزشکی است؛ از سونوگرافی و رادیولوژیهای ساده گرفته تا دستگاههایی نظیر سی.تی.اسکن و ام.آر.آی که همین تصویربرداریها موجب تشخیص درست بیماری ها شده و توانسته بسیاری را حتی از مرگ نجات دهد. ام.آرآی یک دستگاه پیشرفته پزشکی برای تشخیص بسیاری از بیماریها مانند تومورها، خونریزیها، ناهنجاریها و بیماریهای التهابی و... است و همچنین میتوان با این دستگاه آسیبدیدگیهای ناشی از ضربهمغزی یا سکته مغزی را تشخیص داد که همین موضوع نشان از اهمیت این دستگاه پیشرفته پزشکی دارد. به گزارش فارس، شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان بهعنوان دروازه ورودی خراسان رضوی سالیانه پذیرای بیش از ۲۵ میلیون زائر بارگاه مطهر رضوی است که مسیر شمالی استان را برای تشرف به حرم امام رضا(ع) انتخاب میکنند و جدای از اهمیت فراهم کردن امکانات مناسب برای این زائران، باید خدمات بهداشتی و درمانی نیز متناسب و بهموقع به افراد ارائه شود.
نیاز قوچان به دستگاه ام آر آی
بهروز بودن تجهیزات پزشکی یکی از عوامل مهم برای تشخیص بیماری ها به شمار میآید اما قوچان از وجود یک دستگاه پیشرفته و مهم ام.آر.آی محروم است و بیماران باید فاصلهای حدود ۱۲۰ کیلومتری تا مشهد را طی کنند و در بیمارستانهای دولتی پشت صفهای طولانی درمان قرار گیرند یا با پرداخت هزینههای هنگفت و سرسامآور به بخش خصوصی مراجعه کنند. علاوه بر بیماران عادی که نیازمند استفاده از این دستگاه هستند، برخی بیماران اورژانسی هم که دچار آسیب به سر، گردن و... شدهاند، باید برای تشخیص درست و بهموقع عارضه به وجود آمده از ام.آر.آی استفاده کنند؛ اما باید باتحمل فشار و درد ناشی از بیماری ، مسیر قوچان تا مشهد را طی کنند که چهبسا ممکن است در طول راه عارضه به وجود آمده نیز شدت یابد.
قوچان به دلیل موقعیت جغرافیایی علاوه بر درمان و پاسخگویی به بیماران شهرستان خود پذیرای مراجعانی از درگز، سرولایت، فاروج و حتی چناران و... است که قطعاً جمعیت مراجعهکننده حوزه درمان را تا مرز ۴۰۰ یا ۵۰۰ هزارنفری افزایش میدهد؛ پس این مسئله میطلبد که تجهیزات درمانی و پزشکی در آن کمی کاملتر از شهرهای اطراف باشد تا بیماران دیگر دچار زحمت نشوند. اگر به قانون نظام سطحبندی خدمات درمانی (به ازای هر یکمیلیون نفر جمعیت باید یک دستگاه پیشرفته تشخیصی ام.آر.آی مستقر باشد) توجه شود، قوچان هیچگاه نمیتواند از نعمت داشتن دستگاه ام.آر.آی برخوردار شود. این مسئله نیازمند پیگیری مسئولان شهرستان است؛ زیرا جمعیت خراسان شمالی حدود یکمیلیون نفر است اما پیگیریهای مداوم مسئولان این استان موجب شده تاکنون شش دستگاه ام.آر.آی را در آن مستقر کنند.
قوچان در اولویت دریافت دستگاه ام آر آی قرار دارد
رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی مشهد آذرماه سال گذشته بازدیدی کوتاه از بخشهای مختلف بیمارستان موسی بن جعفر(ع) قوچان داشت و در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر ضرورت استقرار دستگاه ام.آر.آی در این شهرستان وعده داد که پس از تهیه این دستگاه برای بیمارستان امام رضا(ع) مشهد، قطعاً قوچان در اولویت خواهد بود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان قوچان با اشاره به قطبیت این شهرستان و پوشش شهرستانهای اطراف در حوزه درمانی با جمعیت بالغبر ۴۵۰ هزار نفر، گفت: از نظر اولویتها ، قوچان در اولویت دوم بعد از بیمارستان امام رضا(ع) برای دریافت دستگاه ام.آر.آی قرار داشته است و بهطور قطع اگر دستگاه جدیدی به دانشگاه علوم پزشکی مشهد اختصاص پیدا کند، در این شهرستان مستقر میشود.
فرشید فتحی مقدم با یادآوری این مطلب که شاید مشکلاتی در حوزه واردات دستگاه وجود داشته باشد، افزود: اینکه برخی دانشگاههای علوم پزشکی زودتر در اولویت قرارگرفته و دستگاه ام.آر.آی دریافت میکنند بر اساس نظر وزارتخانه است اما قطعاً این شهرستان نیز در اولویت دریافت قرار دارد.
گفتنی است، ۲۲ مهرماه امسال بیمارستان امام رضا(ع) مشهد مجهز به یک دستگاه ام.آر.آی به ارزش ۴۰ میلیارد تومان شد که با فناوری جدید و کیفیت تصویر بالا به بیماران خدمترسانی میکند. لذا طبق وعده های داده شده باید در آینده ای نزدیک منتظر استقرار این دستگاه در بیمارستان قوچان باشیم.
سخن پایانی اینکه استقرار دستگاه ام.آر.آی در قوچان، یکی از اصلیترین نیازهای درمانی این شهرستان است و بیماران این شهرستان و شهرستان های اطراف آن چشم انتظار تحقق وعده های مسئولان هستند تا روزی برسد که جز درد بیماری، رنج دیگری نداشته باشند.