مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی
تعداد بازدید : 82
۵۱ ملک مازاد استان مجوز فروش گرفت
مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: ۵۱ ملک مازاد دولتی در استان مجوز فروش در قالب مولدسازی را از وزیر امور اقتصادی و دارایی دریافت کرده است.سیدحامدحسینی در گفت و گو با ایرنا افزود: این تعداد ملک مازاد دولتی دارای ۲۵ هزار و ۸۰ میلیارد ریال ارزش است که تاکنون ۹ ملک آن به ارزش ۷۴ میلیارد ریال به فروش رسیده است.
وی بدون اعلام شمار املاک مازاد دولتی شناسایی شده در استان اضافه کرد: از مجموع املاک معرفی شده توسط دستگاههای اجرایی خراسان رضوی به دبیرخانه کارگروه استانی مولدسازی داراییهای دولت، تعداد ۱۱۴ ملک به ارزش ۲۰۷ هزار و ۷۵۰ میلیارد ریال در دبیرخانه استانی بررسی و تایید شده است.مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: از املاک یاد شده ۶۳ ملک به ارزش ۱۸۲ هزار و ۶۷۰ میلیارد ریال در هیئت عالی مورد پذیرش قرار گرفته که ۵۱ ملک مجوز فروش را تاکنون دریافت کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گفتوگو با مادر شهید رضا اسماعیلی در سالروز شهادتش
تعداد بازدید : 54
اولین ذبیح فاطمیون
هانیه غلامی - مادر، یک واژه است و هزاران معنای ارزشمند که تار و پود باورهای وجودی ما با آن آمیخته است. هر بار که قرار است با مادر شهیدی همکلام شوم، نمی دانم چرا بر اساس یک قانون نانوشته گمان میکنم قلب مادران شهید در آغوش صبر است. همان قدر آرام و گرم. همزمان با سالروز شهادت اولین ذبیح فاطمیون، شهید رضا اسماعیلی، "پلاک عزت" مهمان خانه مادر شهید شده است.
نذر امام مهربانیها
رضا از بچگی نذر امام مهربانیها (ع) بوده و نامش را رضا گذاشتهاند. مادر نقل میکند ماه های اول تولدش کافی بود کمی گریهاش طولانی شود تا همراه پدرش راهی دوا و دکتر شویم. تا این که یک روز پزشک
می خندد و میگوید: بچه تا گریه نکند که بزرگ نمیشود. 11 ساله بود که پدرش را از دست میدهد و رضای نوجوان تکیه گاه مادر و خواهر کوچکش میشود و همراه با درس خواندن، کار می کند. برای مادر مهم است یگانه پسرش چطور تربیت شود. همیشه دورادور در راه مدرسه مراقب او بوده است. اگر دوچرخه میخواست مادر خریده است؛ حتی اگر به قیمت گرو گذاشتن گوشوارۀ خواهر بوده باشد تا رنج نداشتن پدر لحظهای خاطر نوجوانِ او را آزرده نکند. 18 ساله بود که ازدواج کرد. مادر میخواست رضا برای خودش خانوادهای مستقل داشته باشد. او که حالا درسش را هم تمام کرده بود، مرد خانواده میشود. اما جنس دغدغههایش تنها در میان روزمره گیها جای ندارد. جوان شیک پوش و ورزشکاری که امروز مدالهایش را در کنار قاب عکسش آویزان کردهاند چند سالی است در کنار مادر نیست و عطرش را از تنها یادگار به جا ماندۀ او استشمام میکنند. محمدرضا، پسر خردسال شهید اسماعیلی که به گفته مادر شهید، هر روز بیشتر شبیه پدرش میشود و شیطنتهایش، کودکیهای رضا را زنده میکند. فرزندی که هیچ گاه پدرش را ندیده و هیچ وقت آغوش پدر را تجربه نکرده است.
«ابو سه نقطه»
جنگ 33 روزه لبنان، رضا را بی قرار میکند، دوست دارد راهی شود که مادر رضایت نمیدهد. اما زمانی که اولین خبرها از حضور داعش در سوریه منتشر میشود، بیتابیاش دو چندان میشود. راه دایی شهیدش که در آزادسازی خرمشهر به شهادت رسیده است را برای مادر بازگو میکند، از شرمساری در پیشگاه حضرت زینب (س) که عاشقان سیدالشهدا(ع) زنده باشند و به حرم او بیحرمتی شود. هر چند دل مادر رضایت نمیدهد اما وقتی اشتیاق فرزند و ایمان به راهش را میبیند، میپذیرد.
شهید رضا اسماعیلی یکی از 22 نفری است که اولین گروه اعزامی فاطمیون به سوریه را تشکیل داده است. بعد از 3 بار اعزام و دو بار زخمی شدن، زمانی که برای بار چهارم به منطقه رفته است، خبر میدهند مهمانی در راه دارد و پدر شده است اما هنوز جنسیت بچه مشخص نیست، دوستانش از آن روز «ابو سه نقطه» صدایش میزنند. وصیت میکند اگر فرزندش دختر بود نامش را زینب و اگر پسر بود محمدرضا بگذارند.
اسارت و شهادت
اسارت و شهادت اولین ذبیح فاطمیون به قدری هولناک است که واژهها از بیانش میگریزند. مادر دستانش میلرزد، صدایش پایین میآید و زمزمه میکند: حضرت زینب (س) به قلب من صبر داده است وگرنه من چطور میتوانم این اتفاق را بازگو کنم. یادم است دفعه آخر، اعزامش روز عید فطر بود، از زیر قرآن ردش کردم، سوار ماشین شد، سه بار پیاده شد من را بوسید و رفت.
چند روز قبل از شهادتش خواب دیدم پیکرش را توی تابوتی که پرچم ایران رویش کشیده شده آوردهاند و در نهایت هم همان شد. آن روز از صبح دلشوره داشتم و قلبم بیقراری میکرد، آخرین بار که تلفنی صحبت کردیم گفت ما در زمانیه دمشق عملیات داریم چند روزی نمیشود تماس بگیرم. نتوانستم سر کار بمانم و مرخصی گرفتم. همه میدانستند و ما نمیدانستیم چند روز گذشته بود و هنوز کسی به من اطلاع نداده بود. یکی از دوستانش آمد سقف خانه را تعمیر کرد، همه جویای حالش بودند. تا این که یک روز وقتی یکی از آشنایان آمده بوده و از زخمی شدن فرد دیگری میگفت من به واسطه خوابی که دیده بودم پرسیدم نکند رضا شهید شده است؟ همین جمله کافی بود تا صدای گریه بلند شود و تمام دوستانش وارد خانه ما شوند. پیکرش را آوردند، شهید تشییع شد. موقع دفن اجازه ندادند من پیکر را ببینم و تنها پاهایش را نشانم دادند. 40 روز گذشت مداحی که مرثیه میخواند گفت این شهید سر ندارد. من شنیدم و از حال رفتم. بعد از چند ماه یک روز تصویر سر بریدهاش را در تلویزیون دیدم. بعد از چند ماه من احساس میکردم قرار است بار دیگر رضا را تشییع کنم. من سر بریده فرزندم را دیدم، اشک ریختم و گفتم شهید ما از امام حسین(ع) که عزیزتر نیست، زمان برد تا نحوه شهادت را متوجه شدیم. گاهی جوانها از من میپرسند سر رضا را نیاوردند این چه حسی به شما میدهد و من هر بار میگویم مثل مادر وهب؛ چیزی که در راه خدا دادهام پس نمیگیرم.
سخن از اسارت و نقل آن ماجرا سخت است، حتی پرسش از آن اتفاق سخت است. اما بانوان در طول تاریخ روایتگر حقایق بودهاند هر چند روح و جان شان را آزرده سازد. به همین رسم، مادر شهید، چند لحظه درنگ میکند، شاید استغاثه به حضرت زینب (س)، تا بتواند حرف بزند و ادامه میدهد: مسئولیت آقا رضا اطلاعات و شناسایی بوده است. پیکی که بنا بوده سمت شهید برود به اشتباه به دل دشمن میزند. شهید اسماعیلی به دنبال او میرود و در آنجا اسیر میشود. همرزمانش گفتوگوها را از بیسیمی که همراه شهید بوده شنیدهاند. داعشیها از او خواستهاند به حضرت زینب و حضرت رقیه (س) ناسزا بگوید اما او جز ذکر یا علی چیزی بر زبان نیاورده، سرش را برای جایزه گرفتن بریدند و به پیکرش هم رحم نکردند، تن بیجانش را به ماشین بسته و روی زمین کشیدند و در گوشهای رها کردند و همرزمانش سه روز بعد پیکرش را بازآوردند.
غم این روزها
اما غم دل مادر اینها نیست، رنج هر روز او این است که بعضی افراد میگویند مدافعان حرم برای پول رفتهاند. در حالی که مادر شهید اسماعیلی همچنان در خانهای اجاره ای زندگی میکند و باز هم حاضر است تمام داشتههایش را به چنین افرادی بدهد و آنها حاضر شوند تنها یک بند از انگشتان خود را از دست بدهند.
غم من دلتنگی است
خواهر شهید که همیشه از گفت و گو پرهیز دارد به اصرار جملهای از او نیز میشنوم: «رنج من شهادت برادرم نیست، غم من نداشتن او و دلتنگی است. من بعد از او دیگر هیچ وقت پشت موتور سوار نشدم چون همیشه به من میگفت تو خیلی خوب سوار میشوی، برادرم برای راهش رفت و امیدوارم در زمان ظهور همراه امام زمان (عج) باشد.شهید رضا اسماعیلی متولد 1371 بود و سال 1392 در سوریه به شهادت رسید. او اولین شهید بی سر فاطمیون است.
شایان ذکر است ، کتاب "ذبیح" روایتی داستانی از زندگی شهید رضا اسماعیلی شهید مدافع حرم نوشته بتول پادام است و در انتشارات به نشر منتشر شده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آیت ا... علم الهدی در دیدار با وزیر علوم:
تعداد بازدید : 37
دانشجو را فرزند خود بدانید
نماینده ولیفقیه در استان گفت: در هر موقعیت به خود یادآوری کنید که دانشجو فرزند شماست، عائله شماست. تلاش کنید در هر حوزه، حداقل فشار به دانشجو وارد شود، حداقل وجه از دانشجو دریافت شود، اما حداکثر امکانات در خدمت دانشجو قرار بگیرد و حداکثر رفاه و آرامش برای دانشجو فراهم باشد. به گزارش
Alamolhoda.com، آیتا... علمالهدی در دیدار با محمدعلی زلفی گل، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری که با حضور روحا... دهقانی فیروزآبادی معاون علمی و فناوری ریاستجمهور به میزبانی دفتر نماینده ولیفقیه در استان برگزار شد، اظهار کرد: تامین آرامش مدیریتی در فضای دانشگاهها یک ضرورت است. استاد و دانشجو نباید دغدغهای داشته باشند و فقط آن زمان است که میتوان انتظار رشد علمی داشت و آن هنگام است که اهداف تعیینشده در ارتباط دانشگاه و صنعت، تحقق پیشرفت فناورانه کشور و مسائلی از این قبیل در دسترس خواهد بود. وی افزود: امروزه با وجود پیشرفت در بسیاری از زمینهها، هنوز هم دانشگاههای کشور و بهخصوص استان با مشکلات مختلفی دست به گریبان هستند. یک نمونه همین موضوع تامین خوابگاههای دانشجویی بهخصوص در حوزه خوابگاه متاهلین است که اگر دانشجو تامین باشد، بهویژه در سطوح ارشد و دکتری با آسودگی و تمرکز بیشتری به کار علمی خود خواهد پرداخت. آیتا... علمالهدی با تاکید بر رسیدگی به مشکلات دانشگاههای غیرانتفاعی اظهار کرد: به وضع دانشگاههای غیرانتفاعی رسیدگی کنید؛ هم از نظر علمی، هم فرهنگی و هم معنوی. ارتقای سطح علمی استادان و دانشجویان در دانشگاههای غیرانتفاعی یک ضرورت است و بهموازات این، باید تبیین پایههای معنویت و اخلاق را هم به این حوزه تسری دهید تا بسیاری از مشکلاتی که امروزه وجود دارد، برطرف شود. بنده این را از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها هم خواستهام و میخواهم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این دیدار در پاسخ به مطالبه امام جمعه مشهد در حوزه رسیدگی به مشکلات دانشگاههای غیرانتفاعی بیان کرد: این یک حقیقت است که استانداردهای آموزش و پرورش در دانشگاههای غیرانتفاعی باید ارتقا پیدا کند. به همین دلیل، کمیتههای علمی فرعی ذیل نظارت مستقیم وزیر علوم تشکیل شده است و نمایندگان وزیر در هیئت امنای این دانشگاه بر عملکرد آنها نظارت جدیتری دارند. اصلاح اساسنامه آنها در برنامه وزارت و شورای عالی انقلاب فرهنگی است. انحلال مؤسسات بیکیفیت در دستور کار کمیسیون ماده ۹ است. تعیین کمیتههای ویژه برای بازنگری و تایید صلاحیت علمی رؤسا و جذب استادان این دانشگاهها، دو اقدام ویژه در این باره است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نگاهی به نمایش «سرگذشت طبقه دوم» در گفت و گو با محمد نیازی کارگردان
تعداد بازدید : 27
روایتی از تنهایی انسان در لابه لای ساختارهای اجتماعی
بهاره موفقی/ نمایش «سرگذشت طبقه دوم» یک روایت اجتماعی است که با نگاهی عمیق، به تنهایی انسان در زیر نقاب ساختارهای اجتماعی و مشکلات بوروکراتیک می پردازد. این نمایش از 20 دی در مشهد به روی صحنه رفته و تا این جا بنا بر اعلام سامانه گیشات 1713 بلیت در 22 سئانس فروخته است و رتبه چهارم جدول فروش نمایش های روی صحنه را دارد. به بهانه استقبال مردم از این نمایش، گپ و گفتی با «محمد نیازی»، کارگردان شناخته شده این اثر داشتیم و از جزئیات اجرای «سرگذشت طبقه دوم» گفتیم.
نگاهی عمیق به یک وضعیت همه شمول
محمد نیازی درباره ایده شکل گیری داستان نمایش «سرگذشت طبقه دوم» به «خراسان رضوی» می گوید: نمایش حول محور یک اداره می گذرد که در واقع مشکلات و اتفاقاتی را که می خواهد در یک اداره رخ بدهد، بررسی می کند. در لایه بعدی به تنهایی آدم ها، اتفاقاتی که برای یک شخص در ساختار اجتماع امروز رقم می خورد، ضرباتی که یک سیستم می تواند به زندگی آن ها بزند، مشکلات بوروکراسی اداری و مشکلات اجتماعی می پردازد. وی می افزاید: در این نمایش سعی کردم دغدغه های ذهنی خودم را در قالب یک نمایش برای مخاطبان مختلف بگنجانم ضمن این که مخاطبانی که نگاه عمیق تری دارند، بتوانند به مسائل دیگری که در نمایش وجود دارد، نیز پی ببرند. از نیازی درباره تفاوت های چشمگیر این نمایش با تجربه های موفق و سابقش سوال می کنیم که پاسخ می دهد: در این نمایش سعی کردم فضای جدیدتری را تجربه کنم که در ابتدا برای خودم هم ناشناخته بود. چند پارامتر را در این نمایش برای خودم شکستم. تفاوت های این نمایش با دیگر نمایش ها در این بود که برخلاف نمایش های قبل، این نمایش قصه ای بود که در داخل ایران اتفاق می افتد. دومین تفاوت مربوط به سبک و ژانر رئالیستی نمایش است و سومین تفاوت در شیوه اجرای آن است که در نمایش های قبلی در ژانر موزیکال به نمایش درمی آمد. چهارمین تفاوت این است که نمایش های قبلی در مدیوم قاب صحنه و در استیج اجرا می شد، اما این نمایش در بلک باکس اجرا می شود.
مشکلات زیرساختی هنر تئاتر
نیازی در پاسخ به این سوال که بزرگ ترین مشکلات حال حاضر تئاتر مشهد چیست؟ می گوید: بزرگ ترین مشکل تئاتر مشهد زیرساخت آن است، آن هم با توجه به این که بعد از تهران بزرگ ترین مرکز تئاتر هستیم تئاتر مشهد مورد حمایت قرار نگرفته است، منظورم این نیست که به تئاتر پول بدهند یا تئاتر سفارشی تولید کنند، بلکه فقط از بخش خصوصی در صدور مجوزهای ایجاد زیرساخت، طرح های تشویقی برای سرمایه گذار فعال در این عرصه حمایت شود تا امنیت سرمایه گذاری برای بخش خصوصی ایجاد شود. وی می افزاید: تعداد سالن های موجود در مشهد کم و انگشت شمار است و از کیفیت خوبی هم برخوردار نیست.
در اجراهای این نمایش یک اتفاق تلخ هم رقم خورد و آن فوت پدر یکی از بازیگران اصلی نمایش بود که البته با حضور وی در اجراها خللی در روند آن پیش نیامد. نیازی در این باره می گوید: «بهادر اورعی» یکی از بازیگران شاخص تئاتر مشهد است که چند سالی تهران بود. برای مشکلات پدر خود به مشهد برگشت و ما افتخار همکاری با وی را در این نمایش داشتیم. او بازیگری حرفه ای است و در این شرایط با این که برایش خیلی سخت بود آن طور که خودش می گوید به عشق پدرش روی صحنه می آمد و اجرا را ترک نکرد. به نظرم این رفتار او کاملا حرفه ای و فوق العاده بود، امیدوارم یک الگو برای کسانی باشد که به تازگی این کار را شروع کرده اند و اهمیت جدی بودن کار تئاتر را درک کنند که تئاتر سرگرمی نیست و یک حرفه پرقدرت و مهم است.
«سرگذشت طبقه دوم» آن طور که کارگردان آن می گوید تا 20 بهمن هر شب ساعت 18 در تماشاخانه شمایل واقع در خیابان پاستور 11 پذیرای علاقه مندان خواهد بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تغییر سکاندار شورای ائتلاف نیروهای انقلاب در خراسان رضوی
تعداد بازدید : 17
بصیری پور جایگزین ترقی در شورای ائتلاف استان شد
بر اساس حکم رئیس جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، غلامرضا بصیری پور به مدت دو سال رئیس این شورا در استان خراسان رضوی شد.در این حکم آمده است؛ امید است با توکل بر خداوند متعال و استعانت از امداد الهی و روش و منش انقلابی و استفاده از همه ظرفیتهای سازماندهی شده در سطوح مختلف شورای استان، در جهت ایجاد وحدت در بین همه نیروهای انقلابی در سطح استان و ایجاد ارتباط با نخبگان و شخصیتهای تأثیرگذار و تعامل با تشکلها و جریانهای سیاسی همسو و سازمانهای مردمنهاد تا رسیدن به هدف پیشبینیشده نسبت به ایفای مسئولیتها و وظایفی که بر عهده جنابعالی است، اهتمام ورزید.درخور ذکر است که پیشتر حمیدرضا ترقی ریاست این شورا را در استان خراسان رضوی بر عهده داشته است.همچنین در حکم دیگری، غلامعلی حداد عادل رئیس جبهه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی، عباس پارسایی را نیز به عنوان دبیر این شورا در استان خراسان رضوی منصوب کرده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارشی از مشکل کمبود نیرو برای حفاظت از آثار تاریخی در شهرستان سرخس
تعداد بازدید : 26
حفاظت از 130 اثر تاریخی با یک نیرو !
محمد علی تمدن/ نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرخس دو نیرو دارد که یک نفر از آنان مدیر و کارشناس محسوب می شود و یک نفر دیگر نیروی یگان حفاظت اداره است. این در حالی است که شهرستان سرخس 130 اثر تاریخی دارد که از این تعداد 44 اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند. با توجه به وجود حفاران غیرمجاز و قاچاقچیان اشیای تاریخی باید در حفاظت از این آثار تاریخی تلاش بیشتری صورت گیرد، وگرنه در آینده ای نزدیک شاهد از بین رفتن این آثار ارزشمند خواهیم بود.
ریزگردها، تهدیدی برای آثار تاریخی
یک شهروند سرخسی در این باره گفت: کمبود نیروی انسانی ، کمبود امکانات و وسایل لجستیکی و همچنین نداشتن تشکیلات رسمی در سطح شهرستان، دلیل تزلزل این سازمان در حفظ میراث فرهنگی سرخس است و همچنین با توجه به وجود چنین نواقص و کاستیهایی یگان حفاظت میراث فرهنگی قادر نخواهد بود در برابر اعمال غیرقانونی و حفاران غیرمجاز قاطعانه بایستد. حمید علیمیرزایی افزود: متاسفانه به میراث فرهنگی سرخس زیاد بها نمی دهند ، اماکن تاریخی و فرهنگی سرخس سوت و کور است، مسئولان می توانند با ایجاد اماکن تفریحی در مقبره بابا لقمان و رباط شرف یا پل خاتون و دیگر اماکن فرهنگی و تاریخی سرخس ، زمینه جذب گردشگر
( بوم گردی ) را فراهم کنند و درآمدزایی برای شهرستان ایجاد و پیشینه و تاریخ این اماکن را نیز به دنیا معرفی کنند، ولی حیف که کسی همت نمی کند و با این گرد و خاک ها و ریزگردها به مرور زمان کم کم این آثار تاریخی ناپدید خواهد شد. متاسفانه اداره میراث فرهنگی سرخس نیرو کم دارد و این خودش ضعف بزرگی است.
وجود 44 اثر تاریخی ثبت ملی شده
مدیر نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سرخس نیز گفت: تا ابتدای امسال در سطح شهرستان 130 اثر تاریخی شناسایی شده که از این تعداد 44 اثر در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. از ۴۴ اثر ثبت شده ۲۲ اثر تنها در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ ثبت شده است. همچنین پرونده ۲۰ اثر تاریخی دیگر تکمیل و برای ثبت به شورای ثبت استان ارسال شده است. مجید حسینی افزود: پرونده ثبت جنگل های پسته وحشی خواجه به عنوان یک اثر شاخص طبیعی به استان ارسال شده که در صورت تصویب مانند جنگل های هیرکانی برای ثبت جهانی به یونسکو معرفی می شود.
از مهمترین آثار شهرستان می توان به اثر تاریخی رباط شرف اشاره کرد که به تازگی در پرونده زنجیرهای کاروانسراهای ایران در فهرست آثار جهانی توسط یونسکو به ثبت رسیده است. همچنین بابالقمان از آثار مهم شهرستان است که به شماره ۱۶۵ در سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است. از آثار مهم دیگر شهرستان می توان به انبار سیلوی سرخس ، انبار غله قوش خزایی ، انبار غله روستا کندکلی ، حمام تاریخی کندکلی ، پاسگاه سه گوش و سازه های نظامی شورلق مربوط به جنگ جهانی دوم اشاره کرد .
محوطه ها و تپه های تاریخی فراوان
فرماندار سرخس نیز در این باره گفت: از مهم ترین ویژگی های تاریخی شهرستان تعداد زیاد محوطه و تپه های تاریخی است که حدود ۷۰ درصد آثار تاریخی شهرستان را تشکیل داده و نشانگر پیشینه تاریخی شهرستان است.
حسن نوری زاده افزود: هر چند در سرخس نیز حفاری های غیرمجاز از عوامل مهم تخریب و تعدی به آثار تاریخی محسوب می شود، اما فراوانی آن به نسبت تعداد آثار و در مقایسه با سایر شهرستان ها زیاد نیست.
هرچند با همکاری دستگاه های انتظامی، نظامی و قضایی برخورد جدی با حفاران غیرمجاز شده است به طوری که در سال ۱۴۰۱ در دو پرونده ۷ نفر از متهمان دستگیر و به حبس و جزای نقدی محکوم شدند. برای مقابله با حفاری های غیرمجاز ایجاد انجمن های میراث فرهنگی روستایی با عضویت افتخاری علاقه مندان میراث فرهنگی در دستورکار قراردارد که تاکنون در ۲۲ روستا از مجموع ۲۵ روستای مستعد با عضویت حداقل ۵ نفر تشکیل شده است.
نمایندگی میراث فرهنگی سرخس
فقط با 2 نیرو اداره می شود
وی اذعان کرد: تشکیلات موجود اداری در سرخس، نمایندگی میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی است که هم اکنون با دو نیرو مرکب از یک نفر مدیر که کارشناس هم محسوب می شود و یک نفر نیروی یگان حفاظت اداره می شود. پیگیری های متعدد اداره کل برای ارتقای نمایندگی سرخس به اداره ، به دلیل الزام وزارت به تغییر ساختار تشکیلاتی فعلا انجام نشده، اما قرار است با تغییر ساختار ، انجام و به اداره تبدیل شود.
فرماندار سرخس خاطرنشان کرد: از مهم ترین پروژه های حوزه میراث فرهنگی می توان به تکمیل دیوار محوطه بابالقمان و انجام محوطه سازی آن به وسعت حدود ۳ هکتار اشاره کرد که نزد عامه مردم به پروژه باغ ایرانی بابالقمان مشهور شده است.دیوار محوطه با اعتبار ۴۰ میلیارد ریال از تیر امسال در حال انجام است.
وی تصریح کرد: در حوزه گردشگری، شهرستان دارای یک منطقه ویژه گردشگری بزنگان است، هرچند حداقل سه منطقه دیگر شامل منطقه مزداوند- منطقه آق دربند و منطقه خواجه مستعد ایجاد منطقه ویژه گردشگری هستند که منوط به موافقت استانداری و ایجاد زیرساخت ها به خصوص جاده است. بیش از ۹۰ درصد روستاهای بخش مزداوند و ۵۰ درصد روستاهای بخش مرکزی سرخس ظرفیت گردشگری دارند.
نوری زاده اظهار کرد: تا پیش از شیوع بیماری کرونا، سرخس و به ویژه رباط شرف مورد توجه گردشگران خارجی بوده به طوری که در سال های۹۸ و ۹۹ بیش از ۳۵۰ گردشگر از رباط شرف بازدید کرده اند و این شهرستان یکی از مقصدهای عمده گردشگران خارجی به خصوص دوچرخه سواران بوده ،اما متاسفانه در سال های اخیر این آمار یک رقمی شده است.
هرچند گردشگران ایرانی از آثار تاریخی شهرستان همواره استقبال خوبی کرده اند، اما قطعا بهبود وضعیت جاده می تواند نقش مهمی در افزایش بازدید و آمار گردشگران داشته باشد.
وجود 750 هنرمند در حوزه
صنایع دستی
فرماندار سرخس در ادامه بیان کرد: در حوزه صنایع دستی تاکنون ۷۵۰ هنرمند و صنعتگر صنایع دستی در شهرستان شناسایی و برای آن ها پرونده تشکیل شده است. از این تعداد و از سال ۹۸ تاکنون برای ۳۰۰ نفر پروانه تولید یا کارت شناسایی صادر شده است. بیشتر صنعتگران صنایع دستی شهرستان در رشته های گلیم بافی ، رودوزی های سنتی ، سوزن دوزی، بافتنی های های سنتی، صنایع چوب ، معرق، سفالگری، میناکاری و چرم دوزی مشغول فعالیت هستند.
در سال ۹۸ درمجموع مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات به هنرمندان صنایع دستی پرداخت شد که این رقم امسال به ۱۶ میلیارد ریال رسیده است. نوری زاده افزود: از مهم ترین پروژه های حوزه صنایع دستی می توان به ساخت مرکز صنایع دستی با مساحت ۴۵۰ مترمربع در پایانه سرخس اشاره کرد که در مجاورت پایگاه اطلاع رسانی گردشگری در حال ساخت است. مرکز صنایع دستی سرخس به منظور توسعه ، ترویج و آموزش هنرمندان صنایع دستی شهرستان ساخته می شود و دارای فضاهای کلاسی و آموزشی ، نمایشگاهی و فروشگاهی خواهد بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 27
جعبه سیاه بودجه 1403 استان ها
اصلاح قانون چگونه بودجه های استانی را به جعبه سیاهی تبدیل کرده است که خیلی دیر باز می شود و چندان قابل تغییر نیست؟
مسعود حمیدی/ حدود یک دهه پیش بود که برای اولین بار، لوایح بودجه با پیوست های آن انتشار عمومی پیدا کرد، این انتشار مزیت چشمگیر داشت و آن این که بودجه های سازمان ها و نهادها به علاوه بودجه طرح ها و پروژه ها زیر ذره بین نمایندگان افکار عمومی یعنی رسانه ها قرار می گرفت و خروجی آن حداقل نزدیک شدن به عدالت بودجه است. به طور مثال مشخص بود بودجه زیارت چه میزان است و بودجه حاشیه شهر هم مشخص بود.در طول همین یک دهه روزنامه خراسان به نمایندگی از افکار عمومی مردم استان، لوایح و پیوست های بودجه ای را در فصل بودجه که آذرماه شروع می شد، بررسی و تحلیل می کرد تا جایگاه و سهم استان از کیک بودجه را ارزیابی کند. هدف اصلی این ارزیابی ها طرح مطالبه عمومی مردم بوده و هست. برای روشن تر شدن این مسئله چند موضوع را طرح می کنیم. پیشران توسعه هر استانی، وجود زیرساخت های اساسی مانند خطوط ریلی و جاده ای یا سد زیرساخت های آبی و امثال آن است.
پیوست های لایحه بودجه 1403 برخلاف سال های گذشته منتشر نشده و کسی نمی داند دولت چگونه می خواهد اعتبارات عمرانی استان ها را تقسیم کند، پیوست هایی که بعد از تصویب کلیات عملاً غیرقابل تغییر خواهند بود؛ یعنی بودجه امسال مانند هندوانه سربسته و جعبه سیاه است که بعد از تصویب رؤیت و غیرقابل تغییر است.
وضعیت استان ازنظر زیرساختی و نیاز آن به منابع بودجه
در طول این سال ها به رغم این که استان خراسان رضوی به لطف وجود بارگاه ملکوتی علی بن موسی الرضا(ع) پذیرای سالانه بیش از 40 میلیون زائر بوده و هست، اما متناسب با این ظرفیت زیرساخت های مواصلاتی این استان توسعه و ارتقا پیدا نکرده و هرساله این زیرساخت ها مستهلک تر شده اند طوری که این استان به لحاظ زیرساخت جاده ای به خصوص به لحاظ برخورداری از آزادراه و بزرگراه جزو 5 استان فقیر کشور است و دولتمردان نیز در طول چند دهه اخیر هم به آن اذعان داشته و هم چندین پروژه برای جبران این عقب ماندگی کلید زده اند؛ مانند آزادراه حرم تا حرم که سهم استان از این پروژه 12 ساله تا امروز صفر بوده و این پروژه که به نام امام رضا(ع) کلید خورد، همیشه مورد کم مهری بودجه قرار گرفته بود.
پروژه بعدی آزادراه مشهد- چناران است که وضعیت آن بهتر از آزادراه حرم تا حرم نیست، تکمیل باند دوم جاده مرگ و چندین پروژه دیگر که پرداختن به آن ها خارج از حوصله این نوشتار است.
امروز که در حال قلم فرسایی این نوشتار هستیم، آژیر بحران آب مشهد به صدا درآمده و همه مسئولان و مدیران استان کاسه چه کنم به دست گرفته اند که تابستان پیش رو را چه باید کرد و آب شرب 6 میلیون جمعیت سیال مشهد الرضا(ع) را از کجا تامین کنند؟ اگرچه توسعه و ایجاد نیازهای جدید برای آب مشهد در طول 60 سال گذشته عامل اصلی این بحران است، اما نباید کم کاری دولت ها را در این زمینه نادیده گرفت، زمانی که می شد با اعتبارات اندکی سیکل جایگزینی پساب با آب کشاورزی را انجام داد و تصفیه خانه ها را احداث کرد، دولت تا جایی که می توانست این وظیفه را بر دوش مردم استان گذاشت و در تامین اعتبار کم لطفی کرد، 10 سال است که طرح های مختلف برای انتقال آب از فراحوزه مطرح می شود، اما هیچ کدام هنوز به سرانجام نرسیده اند و باید به صراحت گفت که دولت با بحران آب مشهد شوخی بودجه ای داشته و دارد.
85 درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود و حد بهره وری آب در این بخش که امنیت غذایی استان را به دوش می کشد، پایین است . دولت بیش از یک دهه پیش اعلام کرد که باید این بخش را به سوی استفاده از آبیاری های نوین و مکانیزاسیون پیش برد، اما دریغ از حمایت جدی و تامین اعتبار.
در پروژه های ریلی هم چنین وضعیتی داریم. در حوزه زیارت و بودجه زیارت، در حوزه سامان دهی پرجمعیت ترین حاشیه شهر کلان شهرهای کشور هم وضعیت بهتر از دیگر حوزه ها نیست. درواقع باید به صراحت بیان کرد که خراسان رضوی به رغم نام بزرگش به لحاظ زیرساختی جزو استان های کم برخوردار و ضعیف است. در مقابل برخی از استان ها به دلیل پیگیری ها یا اعمال نفوذ به رغم این که در بیشتر پروژه های زیرساختی بعد از استان خراسان رضوی شروع به کار کردند، اما امروز عمده پروژه های زیرساختی آن ها به بهره برداری رسیده یا چندین برابر جلوتر از استان خراسان رضوی هستند و اسفناک است که بگوییم سهم این استان ها از بودجه های عمرانی و زیرساختی حداقل در حوزه آب چند برابر استان خراسان رضوی است یا به لحاظ آزادراهی یا حتی خطوط ریلی به رغم این که تا دو دهه پیش هم تراز خراسان رضوی بوده اند، اما امروز چندین برابر این استان به لحاظ زیرساختی برخوردار هستند.
این مقدمه لازم الذکر بدین دلیل بوده که بگوییم در این 10 سال همواره «عدالت بودجه ای» در لوایح و قوانین بودجه رعایت نشده و هرچه دولت وعده داد کمتر تحقق پیدا کرده است. در طول این 10 سال رسانه های استان و به خصوص روزنامه خراسان با بررسی لوایح بودجه سهم استان از اعتبارات عمرانی پروژه های روی زمین مانده و زیرساختی را ارزیابی و یک مطالبه عمومی را برای جبران کم مهری دولت از طریق مجلس مطرح می کرد، یعنی زمانی که دولت لایحه بودجه را تحویل مجلس می داد، روزنامه خراسان وضعیت اعتبارات عمرانی بخش های مختلف مانند پروژه های زیرساختی آزادراهی و ریلی و آبی و بودجه زیارت و حاشیه شهر مشهد را که جزو عمده ترین مطالبات بوده، بررسی و در غالب گزارش های مطالبه پیگیرانه منتشر می کرد و به لطف همین گزارش های پیگیرانه خراسان و دیگر رسانه های استان، نمایندگان مجلس بخشی از این کم مهری دولت را جبران می کردند یا بودجه ها احیا می شد یا افزایش پیدا می کرد تا کمی به عدالت بودجه ای سالانه نزدیک تر شویم، هرچند هنوز فاصله فرسنگ هاست.
اصلاح قانون و عدم انتشار پیوست های لایحه بودجه
اما امسال وضعیت به گونه ای دیگر رقم خورد. دولت در آذرماه بودجه را تحویل مجلس داد، اما پیوست های آن منتشر نشده است. درواقع امروز که کلیات بودجه را مجلس مصوب کرد، کسی نمی داند وضعیت اعتبارات عمرانی پروژه های استانی و ملی چگونه رقم خورده است.
بر اساس اعلام مجلس امسال با اصلاح ماده 182 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که مربوط به تقدیم لایحه بودجه دولت به مجلس است، روال به گونه ای دیگر رقم خورده است و بر اساس اصلاحیه این ماده که در 14 دی ماه سال گذشته به تصویب مجلس رسیده، لایحه بودجه سال 1403 در دو بخش تقدیم مجلس می شود طوری که در ابتدا بخش اول لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور مشتمل بر هفت فصل شامل احکام سقف منابع، سقف درآمد و تراز عملیاتی سقف واگذاری دارایی های سرمایه ای، سقف واگذاری دارایی های مالی، منابع هدفمندسازی یارانه ها و مفروضات پیش بینی منابع و مصارف بودجه توسط دولت تقدیم مجلس می شود و مهلت مجلس برای رسیدگی به بخش اول، از زمان وصول حداکثر دو ماه است. پس از اتمام رسیدگی بخش اول لایحه بودجه، مصوبه مجلس به شورای نگهبان ارسال و پس از تایید آن شورا به دولت ابلاغ می شود.
در بخش دوم لایحه بودجه که مربوط به جداول تفصیلی بودجه است درواقع جداول پیوستی با اولویت رسیدگی به جداول مربوط به منابع بودجه عمومی دولت و منابع و مصارف دستگاه ها و نهادهای مذکور، بهتفکیک برنامه های عملیاتی آن ها مورد رسیدگی قرار می گیرد.
به زبان ساده لایحه بودجه 1403 این گونه تصویب می شود که مجلس در بخش اول که درآمدها و هزینه های کلان ، در قالب تبصره ها و جداول کلان است به تصویب می رساند و بعد از تصویب مجلس بخش اول بودجه که صورت های کلان بودجه است به تصویب شورای نگهبان رسیده و به دولت ابلاغ می شود. این یعنی، در این مرحله مجلس تنها به صورت های کلان بودجه کار دارد و موضوع های اساسی و مهمی که در طول سال های گذشته مورد بررسی و پیگیری قرار می گرفت، ارزیابی نخواهد شد،یعنی دولت اعتبارات هزینه ای و عمرانی کلان بودجه 1403 را بدون جزئیات استانی و پروژه ها و طرح ها که تا پیش ازاین انتشار عمومی پیدا می کرد، تقدیم مجلس می کند و نمایندگان آن را به تصویب می رسانند.
اعداد و ارقام جداول کلان چه می گویند؛ دولت درآمدهای مالیاتی خود را در لایحه بودجه 1403 نسبت به 1402 حدود 50 درصد رشد داده و عملاً جمع درآمدهای خود را 42 درصد افزایش داده که با توجه به نرخ تورم 40 درصد تا حدی قابل پذیرش است، اما دولت واگذاری دارایی های سرمایه ای خود را در لایحه بودجه 1403 نسبت به 1402 کاهش داده و در مقابل سایر واگذاری های مالی را که عمدتاً مربوط به اوراق و استقراض است، 52 درصد افزایش داده ، یعنی دولت درآمدهای خود را از بخش فروش اموال به استقراض و افزایش درآمدهای مالیاتی شیفت داده است.
اما آن چه در این گزارش حائز اهمیت است ،نحوه هزینه کرد درآمد و منابع دولت در بودجه 1403 است. این بخش که به مصارف بودجه معروف است، مشخص می کند که دولت چه میزان از درآمدهای خود را می خواهد در بخش اعتبارات هزینه ای که همان حقوق و مزایا و هزینه های دولتی است، صرف و چه میزان از این مصارف را می خواهد در بخش عمرانی هزینه کند. درواقع بخش مصارف دولت مشخص می کند دولت در نظر دارد چه میزان اعتبارات عمرانی برای اجرا و تکمیل طرح های عمرانی در نظر بگیرد.
رشد صفر اعتبارات عمرانی بدون توجه به تورم
طبق جدول شماره 5 مربوط به سقف مصارف عمومی دولت در سال 1403 دولت اعتبارات هزینه ای بودجه 1403 را نسبت به سال گذشته حدود 20 درصد افزایش داده که با توجه به نرخ تورم 40 درصد این موضوع جای تأمل دارد که البته با توجه به این که دولت مصر است که حقوق را 18 درصد افزایش دهد، این عدد قابل توجیه است، اما مجلس به عدد 18 درصد پاسخ منفی داده،اما آن چه در این جدول اهمیت بسیار دارد، مربوط به اعتبارات عمرانی است. دولت در لایحه بودجه 1403 اعتبارات تملک دارایی سرمایه ای را معادل 375 هزار میلیارد تومان در نظر گرفته که این عدد نسبت به اعتبارات سال 1402 هیچ تغییر نکرده و میزان رشد این اعتبارات «صفر» در نظر گرفته شده است. این یعنی دولت بدون توجه به وضعیت تورم، بدون توجه به افزایش سرسام آور هزینه های تمام شده پروژه ها و نرخ تعدیل ها، بدون توجه به این که بخش عمده پروژه های عمرانی استان ها به خصوص استان خراسان رضوی از عقب ماندگی جدی برخوردار است و تشنه اعتبار است، بودجه عمرانی کل کشور را بدون یک ریال افزایش مانند اعتبارات سال گذشته پیشنهاد داده است.
دولت همچنین برای پرداخت بدهی های خود 283 هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته که نسبت به سال گذشته رشد 42 درصدی داشته است، یعنی در سال آینده بخش عمده از مصارف خود را صرف تسویه بدهی های خود خواهد کرد و اعتبارات عمرانی را افزایش نداده که البته عنوان می شود دولت اجرا و تعریف هرگونه پروژه جدید را ممنوع کرده است بااین حال تکمیل همین پروژه های روی زمین مانده با نرخ تورم و هزینه های تمام شده فعلی و بدون افزایش اعتبارات عمرانی غیرممکن است.
دست خالی نمایندگان و اصحاب رسانه از نحوه هزینه کرد اعتبارات عمرانی
اما آن چه در این جا حائز اهمیت است و در این گزارش بر آن اشاره داریم، این است که برخلاف سال های گذشته، دولت پیوست های هزینه کرد و نحوه تخصیص اعتبارات عمرانی لایحه بودجه را بر اساس مصوبه مجلس تقدیم نمایندگان نکرده ،یعنی نمایندگان بدون این که بدانند این اعتبارات بناست در کدام بخش ها و چه پروژه هایی هزینه کرد شوند، باید آن را مصوب کنند درحالی که در سال های گذشته هم نمایندگان و هم اصحاب رسانه از پیوست ها و نحوه هزینه کرد اعتبارات عمرانی دولت مطلع می شدند و بر اساس آن مطالبه یا اولویت بندی می شد.درواقع تمام چانه زنی نمایندگان و پیگیری های اصحاب رسانه به خصوص روزنامه خراسان در زمان بررسی لایحه بودجه مربوط به نحوه هزینه کرد اعتبارات عمرانی دولت در سال آتی است که اگر از عدالت بودجه ای یا اولویت های تعریف شده و وعده های دولت فاصله داشته باشد، بتوان در خلال رسیدگی به لایحه در کمیسیون های مجلس آن را اصلاح کرد، اما امسال نه تنها اعتبارات عمرانی تغییر پیدا نکرده است، بلکه نحوه هزینه کرد آن هم مشخص نیست و عملاً دست نمایندگان و اصحاب رسانه برای پیگیری و چانه زنی بودجه ای برای نزدیک کردن هزینه کردها به عدالت بودجه ای خالی است.
تصویب سربسته اعتبارات عمرانی مانند جعبه سیاه
اما ماجرا به این جا ختم نمی شود و شاید بیان شود که بعد از این که مجلس و شورای نگهبان بخش اول بودجه را به تصویب رساندند، بخش دوم که مربوط به جداول و پیوست هاست بر اساس آن توسط دولت تنظیم و تقدیم مجلس شود. اما در این جا دو تفاوت مشخص وجود دارد. ابتدا این که در سال های گذشته نمایندگان مجلس پیوست های هزینه کرد دولت را بررسی می کردند و اگر لازم بود بر اساس اولویت ها و قوانین بالادستی و برنامه های بالادستی سقف اعتبارات عمرانی بخش های مختلف را تغییر می دادند و جابه جا می کردند و اگر لازم بود از آن طریق یا جایگزین کردن منابع حتی سقف اعتبارات عمرانی را هم تغییر دهند، اما امسال بدین گونه نیست به دو دلیل مهم؛ اول این که بخش اول بودجه بعد از این که به تصویب شورای نگهبان رسید و به دولت ابلاغ شد، به هیچ عنوان قابل تغییر نیست.
سقف مصوب تغییر نمی کند
دوم این که دولت بر اساس آن چه در بخش اول بودجه به تصویب رسیده، اعتبارات عمرانی و هزینه کردهای خود را تنظیم و بخش دوم بودجه را تقدیم مجلس می کند، یعنی نمایندگان حتی اگر بخواهند نسبت به تغییر اعتبارات عمرانی در بخش دوم بودجه اقدام کنند، به لحاظ قانونی دستشان بسته است. همان طور که در اصلاحیه ماده 182 آیین نامه داخلی مجلس آمده «در این بخش فقط به ارقام و اعداد جداول بدون تفکیک کلیات و جزئیات رسیدگی می شود و هیچ حکمی در این مرحله قابل بررسی و تصویب نیست و پیشنهادها نیز نباید مغایر قوانین جاری و مصوبه بخش اول باشد.»
این یعنی این که دولت پیوست های «اعتبار طرح های تملک دارایی های سرمایه ای» را که شاخصه و شاکله اصلی بودجه هرساله است و مربوط به اعتبارات عمرانی استان هاست،در بعد از تصویب بخش اول بودجه تنظیم می کند و به مجلس می دهد و نمایندگان قادر نخواهند بود کف و سقف این اعتبارات را تغییر دهند درحالی که سال های گذشته نمایندگان کلیه پیوست ها را در اختیار داشتند و با توجه به اولویت ها آن را تغییر می دادند یا جابه جا می کردند.اما امسال تنها کاری که نمایندگان می توانند انجام دهند، جابه جا کردن اعتبارات است، یعنی اگر به طور مثال در حوزه اعتبارات عمرانی بخش آب اولویت تأمین آب مشهد مقدس است، یا تکمیل پروژه های عمرانی حوزه راه و امثال آن باید اعتبار استانی دیگر یا حوزه دیگری را کسر کنند و به این بخش انتقال دهند که به نظر اجرایی کردن این موضوع غیرممکن است، زیرا همه نمایندگان قطعاً اولویت خود را تأمین حداکثری اعتبارات عمرانی برای حوزه های انتخاباتی خود در نظر گرفته اند و هیچ نماینده یا استانی حاضر نمی شود که اعتبارات پروژه های عمرانی خود را به استان یا پروژه دیگری تغییر دهد.
امکان تشدید اختلافات بین استان ها
این رویه قطعاً به اختلاف نظر و تشدید اختلافات بین نمایندگان استان ها و حتی اصحاب رسانه استان ها خواهد انجامید و اگر هم نمایندگان بخواهند به این اختلافات دامن نزنند، باید مانند سال های گذشته بتوانند سقف اعتبارات در بخش کلان بودجه و تبصره های بودجه را تغییر دهند که امسال این کار غیرممکن است، زیرا بخش اول بودجه 1403 تا آن زمان تبدیل به قانون شده و غیرقابل تغییر است یا مثلاً اعتبارات حوزه آب اصفهان را به مشهد انتقال دهند یا اعتبارات حوزه راه را به ریلی ببرند که این امر به نظر غیرممکن است و عملاً نمایندگان بودجه 1403 را مانند جعبه سیاه مصوب و تبدیل به قانون کردند بدون این که بدانند نحوه هزینه کرد دولت در استان ها و طرح ها و پروژه ها چگونه خواهد بود و بعد از آن که بخش دوم بودجه هم تقدیم مجلس شود، عملاً قابل تغییر نخواهد بود.به نظر می رسد نمایندگان مجلس باید فرایند تحویل و رسیدگی به لوایح بودجه را به روال سابق بازگردانند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 60
پیشتازی پوشاک استوک در بازار مشهد
غلامی/ در حالی که رکود زمستان گرم بر بسیاری از بازارها مانند پوشاک سایه افکنده است، پوشاک استوک مشتری های خود را دارد
فروش اجناس استوک از جمله پوشاک یکی از منابع خوب کسب درآمد برای بعضی واحدهای فروش شده است. زمانی که از استوک صحبت می کنیم دو نوع کالا مدنظر است که بخشی از آن شامل تاناکورا و اجناسی است که قبلا استفاده شده و بهاصطلاح به آن دست دوم میگویند و بخشی دیگر که به دلیل زخم خوردگی، تک سایز بودن یا گذر از فصل فروششان استوک محسوب می شود. کالاهای استوک هم شامل اجناس خارجی هستند و هم ایرانی. مشاهدات میدانی نشان می دهد کالاهای خارجی استوک به سبب برندهایی که دارند با وجود داشتن قیمت های نسبتا بالا باز هم مورد استقبال شهروندان قرار می گیرد. در مورد پوشاک استوک داخلی نیز چون با قیمت هایی کمتر از مشابه خود به فروش می رسند، این استقبال صادق است. نمونه آن را در حراج هایی که ممکن است مجوزی هم از اتحادیه دریافت نکرده باشند؛ دیدهایم. چنانکه مدیر بازرسی اصناف استان به پلمب چند واحد فروش به دلیل برگزاری حراج های غیرواقعی و بدون مجوز که در واقع گرانفروشی بوده اند اشاره می کند. اما در مورد کالای خارجی اینکه چگونه این کالاها وارد استان می شود و بعد به بازار می رسد، جای سوال دارد.
خرید با یک ششم قیمت
در گفت و گو با رئیس اتحادیه پوشاک، لسان طوسی در توضیح روند ورود پوشاک داخلی استوک به بازار می گوید: این اجناس استوک ته ماندۀ کارخانههاست، برای مثال
کارخانه ای 10 هزارتا از یک کالا تولید کرده و 8 هزار تای آن را فروخته است. 2 هزار تای باقیمانده را باید چه کار کند؟ یکسری افراد هستند که ته ماندۀ کارخانه ها را با یک پنجم یا یک ششم قیمت واقعی میخرند و در مغازههایشان با دو برابر قیمت می فروشند؛ این دو برابر فروختن یعنی نصف قیمت بازار. این روند برای بنکداری هم که اجناسی را آورده بخشی را فروخته و بخشی از آن باقیمانده است تکرار می شود.
تولیدکننده ضرر می کند
وی که سر درد دلش باز شده بود، اضافه کرد: ما سالهاست به دارایی می گوییم جنس ما استوک دارد، تک سایز شدن و تک رنگ دارد. از طرفی ورود این استوک ها به بازار به ضرر خود تولیدکننده نیز هست، چون تولیدکننده که دیگر نمی تواند جنس جدید خود را با آن قیمت تولید کند و به بنکدار و خرده فروش دهد و به این طریق برای خودش مانع ایجاد می شود. زیرا استوک ها ارزان تر نسبت به قیمت اصلی فروخته می شود و این رونق کسب و کار ما را از بین می برد.
درخواست مشتری، تولیدکننده را متقلب می کند
رئیس اتحادیه پوشاک درباره استوک های خارجی نیز گفت: قطعا و صد در صد چنین اجناسی به صورت قاچاق وارد می شوند و ستاد مبارزه با قاچاق کالا با آن ها برخورد می کند و معادل 10 برابر سودشان جریمه می شوند. علاوه بر آن لسان طوسی به این نیز اشاره کرد که در بعضی موارد، درخواست و اقبال عدهای به جنس خارجی در شرایطی که واردات پوشاک نداریم، باعث می شود بعضی تولیدکنندگان کالای تولیدی خودشان را با برند خارجی روانه بازار کنند که خود این کار باز تقلب در فروش است.
قیمت پوشاک استوک بر مبنای عرف است
در ادامه مدیر بازرسی اصناف استان در پاسخ به این سوال که پوشاک استوک چگونه وارد بازار می شود و بر چه مبنایی قیمت گذاری خواهد شد، گفت: برای این منظور دفاتر ثبت خرید و فروش کالا وجود دارد که اداره اماکن در اختیار اصناف قرار می دهد و آن ها ملزم هستند مشخصات خریدار، فروشنده و قیمت را در آن ثبت کنند. با این حال، بازرسی اصناف با اتحادیه ها گشت مشترک دارد و تخلفات را شناسایی می کند. البته در فضای مجازی هم از این موارد وجود دارد که با ورود پلیس فتا باگ های آن برطرف میشود.
صیادی برای نمونه به 5 واحد پلمب شده از ابتدای دی ماه اشاره کرد که در واقع گران فروشی میکرده اند یا مجوزی برای حراج نداشته اند. وی فروش کالای استوک به اسم نو را مصداق تخلف دانست و بیان کرد در صورت مشاهده با آن برخورد می شود.
از مدیر بازرسی استان پرسیدم قیمت گذاری کالاهای استوک بر چه مبنایی است؟ وی جواب داد: قیمت این دست کالاها با توجه به عرف تعیین می شود و در بازرسی ها با حضور نماینده اتحادیه این موارد مورد توجه قرار می گیرد.صیادی درباره استوک های خارجی هم گفت: این کالاها قاچاق هستند و در حوزه کاری ما نیست و مسئول برخورد با آن سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.
انهدام باندهای بزرگ سازمان یافته
در اولویت است
در نهایت، دبیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان درباره اقدامات انجام شده برای مبارزه با قاچاق پوشاک در استان گفت: اقداماتی در قرارگاه عملیاتی صورت گرفته و دستگاههای اجرایی، امنیتی و قضایی که متولی این امر هستند به خط شده اند. به این جهت که در حوزه رهگیری، شناسایی و برخورد در سطوح متفاوت، مسیرها، انبارها و سطح عرضه
آماده باش باشند.
دشتبان افزود: مراکز فروش عمده رصد شده اند و کارهای فنی و اطلاعاتی انجام شده است و اولویت بندی انجام شده بر این است که کار بر مبنای اطلاعات دقیق باشد. دستگاههای مختلف از جمله پلیس امنیت اقتصادی، اطلاعات سپاه و اداره کل اطلاعات استان در این راستا عمل کرده اند.وی اظهار کرد: در سال جاری دو باند بزرگ را که در مشهد فعالیت داشته اند، منهدم کردیم زیرا اولویت ما این است که با زدن باندهای بزرگ و شبکه های مافیایی از ورود کالای قاچاق به سطح عرضه جلوگیری کنیم و در دو هفته آینده نیز با دو باند بزرگ دیگر برخورد خواهد شد.دبیر مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: مبدأ این کالاها اغلب استان های جنوب و جنوب شرق است. به همین دلیل پاسگاه ها و راه های مواصلاتی را هوشیارباش داده ایم. با وجود این ، در سطح عرضه، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان صمت و تعزیرات فعال هستند و با چند باب مغازه هم برخورد کرده اند.دشتبان تأکید کرد: در استان میزان برند تقلبی از برند خارجی و پوشاک تاناکورا بیشتر است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آغاز فرایند طراحی گذری دیگر برای تشرف به حرم مطهر رضوی
تعداد بازدید : 59
گذر نوغان احیا می شود
مراکز شهری یکی از عوامل و مظاهر اصلی ارزشهای تاریخی، فرهنگی و تجسم نمادها، نشانه ها و خاطرههای هویت بخش زائران امام رضا (ع) برای تمام یا بخشی از ساکنان شهر است. این محدودهها به نوعی قلب تپنده و اغلب محل تجمع و تمرکز فعالیتهای تجاری، تعاملات اجتماعی و تلاقی شریانهای حیاتی بخشی از شهر هستند که در طول تاریخ ضمن هویت بخشی به حیات شهری، همواره محل تمرکز و تجمع سرمایه های مادی و معنوی بوده و از همین رو همواره چالش چگونگی حفظ و احیای آن یکی از مهم ترین مسائل توسعه شهری بوده به طوری که هر یک از مکاتب و نظریه های اصلی در زمینه شهرسازی همواره توصیههایی برای نحوه مواجهه با این بخشها را ارائه کرده است. توصیه هایی که گاه رنگ و بوی مرمت و حفاظت و احیا داشته و گاه به دنبال به سازی و نوسازی و بازسازی هستند. محله نوغان مشهد را اگر نخستین محله شهر ندانیم به طور قطع یکی از نخستین سکونتگاه های شهر مشهد از گذشته تا به امروز است، از همین رو احیای این محله که یکی از مسیرهای تشرف به حرم مطهر رضوی است، مورد تاکید مدیریت شهری مشهد قرار گرفته و بنا بر اعلام مدیرکل دفتر طرحها و مطالعات شهری شهرداری مشهد، فرایند طراحی پروژه گذرتشرف نوغان اکنون در دستور کار شهرداری است. به گزارش روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری، حجت فرقانی در این زمینه اظهار کرد: رویکرد مدیریت شهری مشهد از مداخله در مراکز خدمات شهری، حفظ هویت شهری با برگرداندن حیات، سرزندگی و حضورپذیری سابق به مراکز هویتی است و به این ترتیب جلوگیری و اصلاح روند فرسایش این محدوده ها در راستای حفظ ارزشهای هویتی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی موجود در بافتهای تاریخی در دستور کار قرار دارد. وی ادامه داد: محور نوغان با طول 570 متر به عنوان یکی از میراثهای بجا مانده از روزگار اولیه مشهد با بیش از 1400سال قدمت، گذر اصلی محله نوغان است که امروز این محور تبدیل به راسته بازاری برای رفع نیاز زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی شده است. فرقانی با اشاره به آغاز پروژه طراحی گذر نوغان گفت: پروژه طراحی گذر تشرف نوغان درصدد آن است که با حفظ اتصال و پیوستگی و ترمیم گسست کالبدی ایجاد شده بر اثر عبور بولوار شارستان از میانه این محور تاریخی و هویتی، به تقویت خوانایی و ادراک گذر تشرف به حرم مطهر رضوی کمک کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش:
تعداد بازدید : 27
۴۰ مدرسه کانکسی در استان جمع آوری شد
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: استان، ۶۰ مدرسه کانکسی داشت که ۴۰ مدرسه از این تعداد جمع آوری و در راستای تحقق مصوبات سفر رئیس جمهور با ساختمان مدرسه جایگزین شد. شوشتری در گفت و گو با ایرنا افزود: در استان دارای دو نوع مدرسه کانکسی هستیم که شامل مدرسه کانکسی مستقل و ضمیمه میشود به این معنا که در مدل نخست مدرسه به صورت کانکس فعالیت دارد و در مدل دوم به دلیل کمبود کلاس در ساختمان مدرسه یا تراکم زیاد دانش آموز، یک یا چند کلاس مدرسه در کانکس برگزار میشود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
طرح متفاوت اداره کل ارشاد استان برای پاسداشت زبان فارسی در نام گذاری مجتمع های تجاری
تعداد بازدید : 37
پاسبان خفته این دار، اگر بیدار بود...
شاهنامه در مقام پاسبانی از زبان فارسی، به نام های غیر ایرانی تذکر میدهد؛ این طرح متفاوت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برای پاسداشت زبان فارسی است. در خاک گوهرخیز خراسان، خاورستان ادب پارسی، مردی از تبار خور، «بسی رنج برده ست درین سال سی» تا فارسی را پاس بداریم، چراکه «قدر زر، زرگر شناسد/ قدر گوهر، گوهری.» به گزارش «خراسان رضوی»، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در گام اول این اقدام طی نامه ای به مجتمع تجاری ویلاژ توریست خواستار پاسداشت زبان فارسی در نام گذاری سردر اصناف شد. در بخشی از این نامه آمده است: «مدیر ارجمند مجتمع تجاری موسوم به ویلاژتوریست، به اطلاع میرساند متاسفانه نام واحد صنفی شما در زمره واژگان زبان فارسی قرار ندارد، این امر برای ما ایرانیان که در سپهر زبان و ادبیات فارسی ستارگان درخشانی چون فردوسی، حافظ، سعدی، مولانا، نظامی و... داریم، شایسته نیست. به همین سبب از جناب عالی درخواست میشود در کمترین زمان با تغییر نام واحد صنفی خود به یکی از واژگان زیبای زبان فارسی دلبستگی و پایبندی خود را به زبان فارسی و هویت ملی نشان دهید. همکاران ما در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی آمادگی دارند در انتخاب نامی زیبا و برازنده با شما همفکری و همکاری نمایند، همچنین بر اساس تصمیم شورای پاسداشت زبان فارسی خراسان رضوی درخصوص رسانه ای کردن و اعلام عمومی نام جدید آن مجموعه تجاری هماهنگی های لازم صورت می پذیرد.»
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 26
ر عد؛ تیمی که بردن بلد نیست
تنها نماینده بسکتبال استان در 16 بازی اخیر خود فقط یک پیروزی دارد
علی ترابی-بازی های هفته هفدهم رقابت های لیگ برتر بسکتبال کشور عصر امروز در شهرهای مختلف دنبال می شود که تنها نماینده خراسان رضوی که نتایج آن دیگر برای علاقه مندان خراسانی هم مهم نیست به مصاف نماینده فارس میرود که احتمالا طبق معمول بازنده این مسابقه خواهد بود.تیم های بسکتبالی تاکنون در 16 مسابقه به میدان رفته اند و تا حدودی عیار تیم ها مشخص شده است که چه تیم هایی می توانند در منصب قهرمانی بمانند و چه تیم هایی ظرفیت سقوط را دارند. در حال حاضر شهرداری گرگان رکوردار است و با 15 برد در صدر جدول جای دارد و به عنوان تیم قهرمان از آن یاد می کنند.پس از آن تیم ذوب آهن در رتبه دومی قرار دارد که 30 امتیازی است و سایه به سایه نماینده گرگان حرکت می کند و منتظر لغزش آن است تا به صدر تکیه بزند. تیم های پالایش نفت آبادان، طبیعت، مهرام، کاله و حتی مس کرمان هم در میانههای جدول قرار دارند و در حد و قواره قهرمان فصل ظاهر نشده اند.اما برای ثبت جایگاه بهتر در حال تلاش هستند.همچنین تیم های آورتا ساری ، مس رفسنجان، لیموندیس فارس و فولاد هرمزگان هم در رده های بعدی هشتم تا یازدهم جای گرفته اند. اما تیم قعر جدولی گروه 12 تیمی به نام نماینده مشهد ثبت شده است که تاکنون با 16 بازی فقط یک برد به دست آورده و با 15 باخت همراه بوده است.شرایط این تیم اصلا خوشایند نیست و به شدت بحرانی است.البته از جایی حمایت خاصی نشده است و کادر فنی با دستان خالی به مصاف حریفان تا دندان مسلح می روند و کاری هم از پیش نمی برند. این در حالی است که نتایج و عملکرد تیم رعد دیگر برای دوستان بسکتبالیست مشهدی مهم نیست و آن را دنبال نمی کنند. حالا چه دلیلی داشت که مسئولان ورزش استان پذیرفتند که به هر قیمتی تیمی در رقابت های لیگ برتر با چنین وضعیتی داشته باشند که با آبروی بسکتبال استان بازی و مسخره عام و خاص در کشور شود.
تیمی رها شده در قعر جدول
در ابتدای فصل هواداران مشهدی و علاقه مندان به بسکتبال خیلی خوشحال بودند که امسال هم یک نماینده در لیگ برتر بسکتبال داریم و میتوانیم شاهد مسابقات هیجان انگیزی باشیم . اما رفته رفته تیم رعد پدافند مشهد چیزی برای عرضه نداشته و حالا از او آن به عنوان تیم قعر جدولی یاد می شود. تیم رعد پدافند با بازیکنان سرباز پا به میدان گذاشته و امیدوار بودیم که با جذاب بهترین ها می تواند از اعتبار بسکتبال استان دفاع کند، اما برعکس این واقعیت اتفاق افتاد و حالا حتی متولیان ورزش استان هم این تیم را متعلق به خراسانی ها نمی دانند و به حال خود رها شده است. تیمی که از 16 مسابقه فقط یک پیروزی به دست آورده است. آن هم در سومین بازی خود مقابل فولاد هرمزگان ثبت شد. در این بازی که خیلی حساس هم بود رعد موفق شد در کوارتر طلایی با نتیجه ۱۰۲ بر ۹۷ حریف خود را از پیش رو بردارد و در نخستین بازی خانگی، نخستین برد فصل را هم دشت کند.اما پس از آن دیگر طعم پیروزی به خود ندید و در امپاس قرار گرفته است. حال این سوال مطرح می شود که چرا وضعیت این تیم برای هیچ کسی مهم نیست و حتی پیگیر شکستهای آن هم نیستند؟یعنی کسی در مشهد عواقب آن را گردن نمی گیرد.
تیم رعد پدافند از ساعت 16 امروز در یک بازی خانگی به مصاف لیموندیس فارس می رود که بر اساس نتایج قبلی می توان گفت که متقبل شکست می شود جز این که اتفاق خاصی رخ دهد. هر چند حریف امروز تمی رعد هم وضعیت خوبی در جدول ندارد و با 20 امتیاز در رده دهم جای دارد که نماینده بسکتبال مشهد با کمی تمرکز و هماهنگی بازیکنان می تواند نتیجه کاملی از این بازی بگیرد تا از کمی با روحیه بهتری به ادامه مسابقات بپردازد. دو تیم در دور رفت مسابقات در حالی به میدان رفتند که نماینده فارس با نتیجه 83 بر 71 پیروز میدان شده بود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 60
فعالیت 3 شیفته اجرای پروژه دوربرگردان غیرهمسطح شهید میرزایی
شهردار مشهد در بازدید از پروژه دوربرگردان غیرهمسطح شهید میرزایی بر سه شیفته شدن عملیات اجرایی این پروژه تأکید کرد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، محمدرضا قلندرشریف، در حاشیه بازدید از روند عملیات اجرایی این پروژه افزود: یکی از پروژههای عمرانی مهم در حوزه ترافیکی، دوربرگردان غیرهمسطح شهید میرزایی است. وی اضافه کرد: این پروژه که در بزرگراه شهید بابانظر و محدوده میدان بار نوغان در حال احداث است، تاثیر بسیار زیادی در کاهش بار ترافیکی این منطقه خواهد داشت. شهردار مشهد با بیان اینکه وجود تعداد زیادی معارض در مسیر پروژه دوربرگردان غیرهمسطح شهید میرزایی اجرای پروژه را با تاخیر روبهرو کرد، افزود: خوشبختانه با تلاش همکارانمان در سازمان عمران و منطقه سه 11 معارض موجود در مسیر رفع شد و پروژه اکنون بهسرعت در حال احداث است. قلندر شریف به اقدامات انجامشده در این پروژه اشاره و تصریح کرد: برای احداث دوربرگردان غیرهمسطح شهید میرزایی تاکنون 684 تن آرماتوربندی، 5هزارو 342 مترمربع قالببندی، 4هزارو 260 متر مکعب بتنریزی انجام و 425 قطعه بتنی پیشساخته به همراه 18 تیر پیشساخته نصبشده است. وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی بیش از 80 درصدی پروژه ادامه داد: از همکارانمان در سازمان عمران خواستهایم تا تمام توان خود را به کار گرفته و با فعالیت سه شیفته این پروژه را اسفندماه آماده بهرهبرداری کنند. همچنین شهردار مشهد در ادامه بازدید خود از پروژههای عمرانی منطقه سه با حضور در محدوده دهرود از پروژه تعریض پل دهرود بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند عملیات اجرایی پروژه قرار گرفت و در گفتوگو با پیمانکاران پروژه بر سرعت بخشیدن به روند کار تأکید کرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 23
افزایش مبتلایان بیماران تنفسی در استان
استادیار گروه بیماریهای عفونی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مبتلایان به بیماریهای تنفسی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی همزمان با سرما طی ۲ هفته اخیر افزایش یافتهاند. به گزارش ایرنا، دکتر رزیتا خداشاهی افزود: بخش زیادی از مبتلایان به بیماریهای تنفسی در خراسان رضوی را آنفلوآنزا، «رینو ویروس و آدنو ویروس» و سایر ویروس های تنفسی تشکیل میدهند که بخشی از آنها منجر به بستری شده است. وی بیان کرد: همه ساله در فصول سرد زمینه ابتلا به بیماریهای تنفسی افزایش پیدا می کند، به همین دلیل باید بر رعایت تهویه و دوری از ازدحام برای کودکان، مادران باردار، بیماران زمینه ای و سالمندان تاکید ویژهای شود. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: رعایت بهداشت فردی و فاصله گرفتن از افراد دارای علایم و استفاده از ماسک از مهمترین راهکارهای کنترل بیماریهای تنفسی است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 20
خودروهای دودزا ۳۲ برابر دیگر خودروها آلودگی تولید میکنند
رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد گفت: خودروهای دودزا ۳۲ برابر دیگر خودروها آلودگی تولید میکنند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمد پذیرا در نشست تخصصی هوای پاک اظهار کرد: مشهد از لحاظ پایش آلایندگیهای هوای شهر پیشرو است و در این موضوع شهرداری، هواشناسی و محیط زیست ید واحد هستند و برخلاف دیگر شهرها که چندین عدد برای کیفیت هوا منتشر میشود، در مشهد آلایندگیها با کیفیت بالا اندازهگیری میشود و یک عدد به اطلاع مردم میرسد. پذیرا خاطرنشان کرد: ۱۳۵ ایستگاه در شهر مشهد مشغول پایش آلایندگی و سایر پارامترهای زیست محیطی هستند، از کیفیت هوا و اشعه UVگرفته تا امواج الکترومغناطیس و صوت پایش میشود. وی ادامه داد: گشتهای سمام هم نمونه موفق دیگری از همکاری شهرداری با اداره کل محیط زیست و پلیس راهور است که در آن با خودروهای دودزا برخورد قانونی میشود، چون هر خودروی دودزا ۳۲ برابر دیگر خودروها آلودگی تولید میکند. رئیس اداره محیط زیست، سلامت و ایمنی شهرداری مشهد اضافه کرد: با این کار توانستیم یک درصد از آلودگی هوای شهر را کاهش بدهیم که براساس استانداردهای جهانی این کار ۸۰ میلیون دلار هزینه دارد ولی با ۱۴ خودروی گشت این کار انجام شد، علاوه بر این، از فعالیت گشتهای سمام، دادههای پژوهشی به دست آمد که با ارائه آنها اقدامات خوبی صورت گرفت، ازجمله اینکه سن معاینه فنی از پنج سال به سه سال کاهش پیدا کرد. پذیرا یادآور شد: موضوع قابل توجه دیگر، افزایش ۷۰ درصدی مصرف بنزین از سال ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲ است؛ به ازای هر هزار نفر در ایران ۷۰۰ خودرو وجود دارد که تقریبا هفت برابر استاندارد جهانی است، این عوامل باعث شدهاند که در سالهای اخیر شاهد افزایش آلودگی هوا باشیم. وی تاکید کرد: نیاز است که قوانین مربوط به آلودگی هوا منطقهای نوشته شود و بخشی از عوارض هم تغییر کند، به طور مثال عوارض خودرو بر مبنای مصرف سوخت و آلایندگی گرفته شود. پذیرا گفت: مشهد یکی از معدود کلان شهرهای کشور است که سراغ تدوین و نگارش سیاهه آلودگی هوا رفته است، اولین سیاهه آلودگی هوای شهر سال ۹۷ منتشر و مبنای تصمیمگیری شد و از آنجایی که با گذشت زمان نیاز به اطلاعات بهروزتری داشتیم، این سیاهه بهروز شد تا با اطلاعات جدیدتر به وضع قوانین برای شهر بپردازیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.