پهلوانان خراسانی صاحب بازوبند پهلوانی
پهلوان مصطفی طوسی
متولد سال 1298 هجری شمسی ، اولین کسی است که بازوبند پهلوانی را در رقابتهای رسمی کشور به دست آورد. او در سال های ۱۳۲۳، ۱۳۲۴ و ۱۳۲۵ صاحب بازوبند پهلوانی شده است. در سال ۱۳۲۴ رقابت های کشتی پهلوانی بین پهلوان طوسی و پهلوان ابوالقاسم سخدری، دو روز طول کشید. این کشتی گیر خراسانی که در کار خیر هم فعالیت داشت، سال 1361 در 60 سالگی بر اثر بیماری از دنیا رفت.
ابوالقاسم سخدری
دومین پهلوان نامی خراسان است. پهلوان نامدار خراسان در سالهای۱۳۲۳ و ۱۳۲۴ در رقابتی پرشور و نزدیک، قافیه را به پهلوان طوسی باخته بود، اما در نهایت سخدری در 36 سالگی توانست عنوان پهلوانی ایران در سال ۱۳۲۷ را به نام خود ثبت کند و صاحب بازوبند پهلوانی شود. او یک چوخه کار تمام عیار بود و در مسابقات، فنون چوخه را به نمایش می گذاشت. او همچنین کاپیتان تیم ملی کشتی در جمع اعزام شدگان به المپیک 1948 لندن بود. پهلوان سخدری سرانجام 28 مرداد 1381در ٩٠ سالگی بر اثر بیماری سرطان فوت کرد.
احمد وفادار
سومین پهلوان بزرگ خراسان بود. یک چوخه کار نامدار که در سه سال متوالی (۱۳۲۹ ،۱۳۳۰ و ۱۳۳۱) پهلوان کشور شد تا برای همیشه صاحب بازوبند پهلوانی شود. پهلوان احمد وفادار سالها در سنگین وزن یکه تاز رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی کشور و در رقابتهای مختلف جهان و المپیک عضو تیم ملی کشتی آزاد ایران بود.او سال ۱۳۳۱ با شکست دادن جهان پهلوان تختی به عنوان پهلوانی کشور دست یافته بود. وی 6 اسفند ۱۳۸۳ پس از تحمل یک دوره بیماری سخت درگذشت.
پهلوان یعقوبعلی شورورزی
از دیار نیشابور بود که سال 1340 توانست عنوان پهلوانی ایران را به نام خود ثبت کند. او در سال۱۳۴۰ فاتح رقابتهای کشتی پهلوانی شد. شورورزی 4شهریور 1302 در روستای «شورورز» نیشابور دیده به جهان گشود.او از 12 سالگی شروع به ورزش کشتی باچوخه کرد تا جایی که در روستاهای اطراف، همتایی نداشت. پهلوان شورورزی،پله پله رشد کرد تا بازوبند پهلوانی کشور را بر بازو بست. او در سال 1376 تمام اسناد افتخارات خود را به موزه تاریخی شهر نیشابور در کاروانسرای شاه عباسی اهدا کرد و سرانجام در سال 1378 دار فانی را وداع گفت و در قطعه مشاهیر آرامستان نیشابور به خاک سپرده شد.
پهلوان حمید قشنگ
دلاوری دیگر از خراسان پهلوان پرور است که در اجرای فنون لنگ استاد بود و با قامت و دست ها و پاهای کشیدهاش، یک دردسر واقعی برای دیگر مدعیان به حساب میآمد. حمید قشنگ سه بار در سال های ۱۳۷۷ ،۱۳۷۸ و ۱۳۸۱موفق به کسب بازوبند پهلوانی کشور شد. وی سال هاست که در کسوت مربیگری به کشتی خراسان رضوی خدمت می کند و در این مدت شاگردان زیادی را پرورش داده است که در کشور افتخار کسب کرده اند.
امین رشید لمیر
نوه پهلوان یعقوبعلی شورورزی است که دلاوری و پهلوانی را از پدربزرگش به یادگار گرفته بود. او دو بار در سال های ۱۳۸۰ و ۱۳۸۷ به عنوان پهلوان کشور معرفی شد و نام خراسان را پرآوازه کرد. نکته جالب توجه این که او و برادرش(امیر رشید لمیر)در یکی از فینال های کشتی پهلوانی به یکدیگر رسیدند که با انصراف امیر، بازوبند پهلوانی به امین رسید.
عبدالرضا کارگر
یک لنگ کار قهار بود. کشتی گیری که از چناران مطرح شد و توانست دو بار طی سال های ۱۳۸۲ و ۱۳۸۳ افتخار پهلوانی ایران را به نام خراسان ثبت کند. عبدالرضا کارگر که در رقابتهای جوانان جهان صاحب مدال طلا شده بود در کشتی پهلوانی تواناییهایش را به نمایش گذاشت و دو سال متوالی صاحب بازوبند شد. وی در سال های اخیر منشأ خدماتی در کشتی پهلوانی استان بوده و حالا در جایگاه پیش کسوت است.
احمد میرزاپور
آخرین پهلوان استان خراسان رضوی که صاحب دو بازوبند پهلوانی است که همانند دایی خود عبدالرضا کارگر تبحر خاصی در گرفتن لنگ دارد. او که در رشته های مختلفی همچون کشتی آزاد، کوراش، چوخه و کبدی فعالیت دارد، برای اولین بار در سال 1392 توانست به قهرمانی کشتی پهلوانی دست یابد. او حتی در سال 1396 تا یک قدمی کسب بازوبند پهلوانی هم پیش رفته بود که با ناداوری در فینال مغلوب شد،اما سپس عزم خود را جزم کرد و سال 1401 پس از 9 سال دوباره توانست بازوبند پهلوانی را برای خراسانی ها به ارمغان بیاورد و صاحب دو بازوبند پهلوانی شود.حالا او امسال درصدد است تا سومین بازوبند پهلوانی را از آن خود کند و در زمره رکوردداران قرار گیرد.