در جلسه ای با حضور مدیرکل ورزش و جوانان و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان مطرح شد
تعداد بازدید : 11
مخالفت ها با طرح مولدسازی مجموعه ورزشی انقلاب نیشابور
شجاعی مهر/ در پی اعلام خبر تغییر کاربری ۴ هکتار از اراضی مجموعه انقلاب نیشابور در راستای طرح مولدسازی، موجی از مخالفت و نارضایتی در بین مردم نیشابور ایجاد شده است. در همین زمینه، اعضای شورای شهر نیشابور در نامه ای که به امضای رئیس این شورا رسیده است، خطاب به مدیر کل راه و شهرسازی خراسان رضوی مخالفت صریح شورای شهر را با این اقدام مطرح و اعلام کرده اند این اقدام بدون بررسی دقیق همه جوانب امر، تبعات اجتماعی، جایگاه ویژه شهر نیشابور و شرایط بحرانی سرانه ورزشی نیشابور بوده است. آن ها این اقدام را ناصواب و غیرکارشناسی اعلام کرده اند و خواستار لغو این مصوبه شده اند. همچنین طی بیانیه ای که در فضای مجازی منتشر شده است جمعی از ورزشکاران و پیشکسوتان نیشابور صراحتا با این اقدام مخالفت کرده و از مسئولان درخواست لغو این مصوبه را
داشته اند.در همین زمینه، مدیر کل امور اقتصادی و دارایی و مدیر کل ورزش و جوانان استان با حضور در جلساتی با اعضای شورای شهر و شورای ورزش و خبرنگاران به تبیین زوایای مختلف این طرح پرداختند. مدیر کل ورزش و جوانان استان در این باره گفت: اولویت یک، دو و سه این مصوبه، اتمام پروژه های ناتمام مجموعه ورزشی انقلاب است که پیش بینی شده با درآمدزایی از این محل ساخته شود. تاج فیروز افزود: ۱۷ پروژه در مجموعه انقلاب تعریف شده که از این ۱۷ پروژه زمین فوتبال هنوز نواقصی دارد، خانه جوان احتیاج به تجهیز دارد، استخر فقط فونداسیون دارد و سالن صخره نوردی یک سوم دیوار شده و برای سایر پروژه ها اقدامی صورت نگرفته است. وی ادامه داد: برای یک متر تغییر کاربری باید یک سال و نیم در جلسات مختلف می رفتیم ولی در طرح مولد سازی این موضوع سریعا در حال انجام است.
تکمیل پروژه های ورزشی ناتمام شهرستان با درآمد حاصل از مولدسازی
وی گفت: در سطح استان ۲۸۲ پروژه ناتمام داریم؛ خیلی از این ها ۱۷ تا ۱۸ سال پیش کلنگ خورده و برای تکمیل آن ها به
دو هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم؛ در حالی که اعتبار عمرانی مصوب امسال ما ۱۷۰ میلیارد تومان بوده است و برای همین چاره ای به جز مولدسازی نداریم . مدیر کل ورزش و جوانان استان خاطرنشان کرد: در ۴ هکتار مدنظر در مجموعه ورزشی انقلاب نیشابور پیش بینی پارکینگ کرده بودند که در طرح جدید پارکینگ را در ارتقاع تامین کردیم و مابقی زمین مولدسازی می شود. وی اظهار کرد: با این اقدام هم پارکینگ را تامین می کنیم و هم پروژه های ناتمام مجموعه ورزشی انقلاب و تمام پروژه های ورزشی ناتمام شهرستان را تکمیل می کنیم و اجازه نداریم یک ریال از این مبلغ را در خارج از نیشابور هزینه کنیم.
100 درصد درآمد حاصل از مولدسازی به نیشابور بر می گردد
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه ارزش این ملک ۷۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است که از این محل ۸۰۰ میلیارد تومان نیز پروژه ورزشی برای نیشابور تعریف شده است، گفت: ۱۰۰ درصد این مبلغ به نیشابور برمی گردد و هرچه درآمد حاصل شود برای ورزش و شهر نیشابور پروژه تعریف می شود. سید حامد حسینی افزود: هر چند قبلاً در طرح مولدسازی غیر از شرکتها، دانشگاهها و آموزش و پرورش برای باقی دستگاهها ۵۰ درصد منابع به دستگاه برمیگشت، اما در جلسه هجدهم هیئت عالی مولدسازی مصوب شد که ۱۰۰ درصد منابع برگردد.
کمبود شدید سرانه ورزش در نیشابور
رئیس شورای شهر نیشابور نیز گفت: طرح های جامع و تفصیلی می گوید در سرانه هایی که کمبود دارید حق تغییر کاربری ندارید و ما در حوزه ورزش با کمبود شدید سرانه مواجه هستیم. کمیلی پور افزود: شما طی این سال ها نتوانسته اید برای این مجموعه اعتبار درنظر بگیرید حالا اسم آن را اموال مازاد گذاشته اید. وی افزود: در طرح ارائه شده، جلوی مجموعه ورزشی انقلاب کاربری تجاری دیده شده و پشت آن ۶ طبقه مسکونی طراحی شده و خبری از پارکینگ طبقاتی نیست.وی خاطرنشان کرد: مشاور طرح تفصیلی شهر نیشابور با این موضوع مخالفت کرده و گفته تمام برنامه های شهرسازی را بههم می ریزد. رئیس شورای شهر نیشابور بیان کرد: تضمین می کنیم اگر ۵۰ درصد اعتبارات لازم برای تکمیل این مجموعه ورزشی را شما تقبل کنید، ۵۰ درصد باقی مانده را شهرداری و خیران و سرمایه گذاران تامین می کنند.
مخالفت اعضای شورای ورزش شهرستان
اعضای شورای ورزش شهرستان نیز که متشکل از ورزشکاران، پیشکسوتان و مدیران ورزشی نیشابور هستند طی سخنانی مخالفت جدی خود را با این طرح اعلام کردند. اعضای شورای ورزش نیشابور در این جلسه خواستار بهره گیری از سایر ظرفیت های قانونی برای بهره وری مجموعه انقلاب شدند که اشاره به استفاده از ظرفیت خیران و سرمایه گذاران دارد.