2 ماه مانده به اتمام مهلت قانونی تنها 32 درصد از 5 همت اعتبارات عمرانی بودجه1402 استان تخصیص یافته است
تعداد بازدید : 15
مطالبه 3400 میلیاردی استان از بودجه
مسعود حمیدی- بنا بر داده های شورای برنامه ریزی و توسعه استان، مجموع اعتبارات عمرانی استان در سال 1402 حدود 5 هزار میلیارد تومان بوده که تاکنون تنها 32 درصد آن تخصیص یافته است. این در حالی است که مهلت قانونی تخصیص اعتبارات عمرانی تا پایان اسفند ماه است و تنها 59 روز به انتهای مهلت تخصیص اعتبارات مانده است.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در حاشیه جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان اظهار کرد: در هشتمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان، چهار دستور کار اصلی داشتیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: در دستور کار اول ۲۴۵ میلیارد تومان اعتبار محرومیت زدایی توزیع شد که مربوط به حوزه راه روستایی و راه عشایری بود. از این مبلغ ۲۱۰ میلیارد تومان به حوزه راه روستایی و ۳۵ میلیارد تومان هم به راه عشایری اختصاص پیدا کرد.
وی با بیان این که اصلاحاتی در حوزه مصوبات قبلی این شورا صورت گرفت، تصریح کرد: بعضی از پروژه ها در شورا مصوب شده بود که از طریق مشارکت عمومی و خصوصی تحقق پیدا کنند و لذا حسب مصوبه شورا، تخصیص را برای این ۱۵۵ پروژه ممنوع کرده بودیم که بر این اساس امروز ۴۳ پروژه از ممنوعیت تخصیص خارج شد.
نظری تاکید کرد: این ۴۳ پروژه جزو طرحهایی بود که باید به اتمام میرسید و گاهی از مصوبات سفر بودند. موضوع بعدی در این جلسه مازاد درآمدهای استانی بود که طی ۹ ماه سال ۱۴۰۲ ابلاغ شده بود و بر اساس آن رقم ۹۰۰ میلیارد تومان درآمدهای دولتی را افزایش داده بودیم که توانستیم ۱۰۶ درصد از این درآمدها را محقق کنیم.
تخصیص 32 درصدی
استاندار خراسان با بیان این که ۲۵ مصوبه کارگروه امور زیربنایی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان طرح شد و با نظر حداکثری به تصویب رسید، ادامه داد: طبق گزارشهای دریافتی ۳۲ درصد بخش تملک دارایی یا بودجه عمرانی تخصیص داشته است و امیدواریم تا ابتدای بهمن ماه با ۲۰ درصد دیگر این رقم به ۵۰ درصد تخصیص افزایش کند. باید گفت این ۲۰ درصد مربوط به تکمیل ۵۱۲ پروژه در سطح استان است که با تخصیص ۱۰۰ درصدی بودجه به بهره برداری خواهد رسید.
بررسی و توزیع اعتبارات محرومیت زدایی موضوع جدول (ج-10) قانون بودجه سال 1402، بررسی و توزیع اعتبارات مازاد درآمدهای استانی موضوع ردیف (550000-29 ) قانون بودجه سال 1402، بررسی تغییرات مصوبات قبلی شورای برنامه ریزی و توسعه استان و همچنین بررسی مصوبات پیشنهادی کارگروه زیربنایی، توسعه روستایی، عشایری، شهری و آمایش سرزمین و محیط زیست، از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه بود.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی در این جلسه با اشاره به آخرین وضعیت تخصیص اعتبارات استان اظهار کرد: مجموع تخصیص اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی های سرمایه ای استان تاکنون 48.6 درصد است. وی میزان تخصیص اعتبارات هزینه ای استان را 84 درصد اعلام کرد.دبیر شورای برنامه ریزی وتوسعه استان افزود: با رایزنی های انجام شده با سازمان برنامه و بودجه کشور، مقرر شد تا کسری بودجه اعتبارات هزینه ای در بخش حقوق ظرف 3 ماه باقی مانده تا پایان امسال تامین شود. در همین راستا 32.5 درصد از مجموع کسری های مربوط به حقوق طی ماه جاری، همین میزان در بهمن ماه و باقی مانده کسری نیز ظرف اسفند ماه از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور تامین خواهد شد.
حسینی اظهار امیدواری کرد سازمان برنامه و بودجه کشور، کسری سایر اعتبارات استان را نیز تا پایان سال جاری تامین اعتبار کند تا استان در حوزه اعتبارات هزینهای دچار مشکل نشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی با اشاره به اعتبارات محرومیت زدایی ردیف 99 جدول ( ج-10) قانون بودجه سال 1402 اظهار کرد: این اعتبارات شامل بخش های راه روستایی و عشایری، مسکن محرومان، مدارس و آب روستایی و عشایری است که تنها بخش راه روستایی و عشایری، استانی بوده و سایر موارد ملی است.
حسینی با بیان این که 32 درصد از اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای استان تاکنون تخصیص یافته است اظهار امیدواری کرد: ظرف چند روز آینده نیز 20 درصد دیگر از این اعتبارات به استان تخصیص یابد تا مجموع اعتبارات تخصیص یافته تملک دارای های سرمایه ای استان به 50 درصد برسد.
20 درصد دیگر تخصیص می یابد
دبیر شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان رضوی تصریح کرد: 20 درصد مذکور مربوط به تکمیل 512 پروژه نیمه تمام عمرانی در سطح استان است که انشاءا... با تخصیص 100 درصدی که اتفاق خواهد افتاد، درآینده نزدیک شاهد بهره برداری از این پروژه ها باشیم.رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مهمترین دلایل تغییرات کمیته های برنامهریزی شهرستان ها را عدم تایید برخی پروژه های شهرداری های استان توسط امور برنامه و بودجه سازمان برنامه و بودجه کشور و الزام کمیته های برنامه ریزی برای جایگزینی پروژه های دیگر، تغییر دستگاه اجرایی برخی از پروژه ها و همچنین جابهجایی اعتبار بین پروژه ها با رعایت کلیه قوانین و مقررات توسط کمیته ها که مورد تایید سازمان نیز است، اعلام کرد.
مطالبه به حق استان
شایان ذکر است سال های گذشته نیز روزنامه خراسان تخصیص اعتبارات عمرانی استان را به عنوان یک مطالبه عمومی و به حق استان مطرح و پیگیری کرد که در نهایت سال گذشته بنا بر اذعان سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی از 3200 میلیارد تومان اعتبارات مصوب حداقل 2300 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد. این در شرایطی است که بخش عمده پروژه های عمرانی خراسان رضوی تشنه اعتبار هستند و با توجه به این که خراسان رضوی بیش از 900 میلیارد تومان فراتر از درآمد ابلاغی، منابع مالی به خزانه دولت واریز کرده، انتظار است دولت شوخی بودجه ای با بحران های جدی خراسان رضوی بهخصوص در حوزه آب و راهسازی را کنار بگذارد و اعتبارات مصوب 1402 را کامل تخصیص دهد.