نایب رئیس کمیسیون ویژه سامان دهی حاشیه شهر در تحریریه خراسان خبر داد:
تعداد بازدید : 6
افزایش اعتبارات عمرانی حاشیه مشهد طی 2 سال اخیر
بهاره موفقی/ روز گذشته تحریریه روزنامه خراسان میزبان سید ابراهیم علیزاده عضو شورای شهر مشهد و نایب رئیس کمیسیون ویژه سامان دهی حاشیه شهر بود. علیزاده در جریان حضور در موسسه فرهنگی هنری خراسان، از بخش های مختلف آن بازدید و در ادامه با رضا خوراکیان مدیرعامل موسسه و مدیرمسئول روزنامه خراسان دیدار و گفت وگو کرد. وی در حاشیه حضور در تحریریه خراسان، به گفت و گو با خبرنگار ما پرداخت و در پاسخ به سوالی درباره دلیل کند بودن اجرای پروژه های عمرانی در حاشیه شهر گفت: در شورای ششم یکی از رویکردهای ما به مسائل کلان، توسعه متوازن شهر با محوریت حرم مطهر است، همان طور که می دانید شهر به سمت غرب و جنوب غربی توسعه پیدا کرده است که با توسعه متوازن امیدوارم حرم مطهر به عنوان نگینی در مرکزیت شهر قرار بگیرد. بنابراین لازمه این کار این است که ما سمت شمال و شمال شرق را توسعه دهیم. وی افزود: اعتبارات حاشیه شهر را در این دو سالی که گذشت، سال اول از بین 10 تا 12 درصد سنوات سال قبل به حدود 40 درصد رساندیم و آخرین گزارشی که خود شهردار مشهد ارائه داد، 50 درصد اعتبارات عمرانی شهر به حاشیه شهر اختصاص پیدا کرده است که در این بخش یکی از تلاش های ما این بوده که خود مردم هم در تصمیم گیری ها سهیم باشند. علیزاده در توضیح جزئیات اظهار کرد: سال اول 10 میلیارد تومان برای هر محله و سال دوم یعنی سال 1402 برای هر محله 15 میلیارد تومان با نظر مستقیم خود مردم در نظر گرفته شد؛ البته نظر نخبگانیِ مردم که متشکل از شورای اجتماعی محله، طرح تسهیل گری، امام جماعت مسجد جامع محله و بسیج بود که بتوانند این پیشنهادها عملا چکیده نظرات مردمی باشد که رضایتمندی بالاتری را ایجاد کنیم. وی تصریح کرد: اگرچه بعضا مقاومت هایی در بدنه شهرداری از این حیث که ضرورت ها را بیشتر از مردم می دانند، وجود داشت، اما گفتیم به هر حال باید برای مردم احترام قائل شد و اولویت پیشنهادها باید پیشنهادهای مردم باشد که اتفاقات خوبی رقم خورد، مثلا سال اول در پروژه های زودبازده بیش از 95 درصد اعتباراتی که گذاشته شد، انجام شد. علیزاده ادامه داد: عملا یک بخشی که تقریبا انجام نشد، بحث های تملکی بود آن هم به این دلیل که مالک باید راضی باشد که این اتفاق بیفتد وگرنه کلیت نگاه ما در ارتباط با پروژه های زودبازده انجام شد.
مصوبه هایی که حرکت پروژه های عمرانی را کند کرد
نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه، فناوری اطلاعات و منابع انسانی شورای شهر مشهد در اشاره به اهمیت دادن شورای ششم به پروژه های عمرانی حاشیه شهر گفت: در این دوره دو اتفاق صورت گرفت؛ یکی در مصوبه مجلس در بحث درآمدهای پایدار و دیگری در ابلاغ طرح های جامع و تفصیلی. این دو اتفاق خودش در بحث کاهش درآمدهای شهرداری بسیار تاثیرگذار بود و به نوعی ناخواسته شاید مسیر حرکت اجرای پروژه ها را کند کرد. علیزاده افزود: اولویت اول اجرای پروژه ها را در حاشیه شهر گذاشتیم به این دلیل که اگر کندی در روند اجرای پروژه های حاشیه شهر باشد، مورد قبول نیست، به این دلیل که وقتی 50 درصد اعتبارات را برای حاشیه شهر گذاشتیم، به هر حال از شهرداری در کف کار انتظار می رود که حداقل 50 درصد پروژه ها انجام شود. علیزاده تصریح کرد: این موضوع در سال 1401 نسبتا خوب عملی شد، اگرچه انتظاراتی که ما داشتیم، برآورده نشد. در واقع، نقدی که خودم شخصا به شهرداری داشتم این بود که این اولویت هایی که در اجرای پروژه ها داشتیم، به آن قوتی که انتظار داشتیم، عملی نشد و سرعت عملشان مورد انتظار نبود، فقط شیفت پروژه ها از فضای کلان شهری به حاشیه شهر انجام شد. به همین دلیل بعضا در تذکراتی که ما به دوستان در حوزه مدیریت شهری می دهیم ، این است که این سرعت عمل اتفاق بیفتد. امسال هم در رویه شهرداری به دلیل این که عمده درآمدهای شهرداری در شش ماهه دوم است، شاید حدود 50 درصد درآمدهای شهرداری در سه ماهه چهارم سال محقق شود. علیزاده خاطرنشان کرد: ارائه خدمات فقط مبتنی بر حوزه مدیریت شهری و شهرداری نیست. ما در سندهای چشم انداز یکی از حرکاتی که انجام دادیم، این بود که اعلام کردیم سند توسعه هر محله را تهیه کنند که بخشی از آن تهیه شد و باقی مانده در دست تهیه است. وی افزود: از اسنادی که تهیه کردیم 30 درصد سهم مدیریت شهری، 30 درصد سهم کلیه دستگاه های اجرایی و دولتی و 30 درصد هم سهم سرمایه گذاری خصوصی می شود. البته ما بیش از آن 30 درصدی که نیاز باشد مدیریت شهری اعتبار بگذارد، اعتبار گذاشتیم.
رسیدگی به تفریغ بودجه 1401؛ حداکثر 2 ماه دیگر
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد همچنین در پاسخ به سوالی درباره مشکلات تفریغ بودجه سازمان های شهرداری مشهد بیان کرد: این موضوع در کلیت روند اجرایی اش مشکلی ندارد. یکی از ایراداتی که من به شهرداری داشتم این بود که برای مثال برای یک سالی، سه برابر موضوعی که در آلبوم بودجه در حوزه پرداختی بدهی ها گذاشته بودند، پرداخت کردند؛ یعنی انحرافی در اجرای پروژه ها. از یک جهت کار خوبی کردند که سعی کردند بدهی ها را پرداخت کنند، اما در فضای کلان دستگاه های اجرایی ما انتظار داریم که برابر آلبوم پیش بروند. وقتی برابر عددی که در آلبوم گذاشتید باید به اندازه همان پرداخت کنید. ما نمی گوییم هیچ وقت پرداخت نکنند، بلکه می گوییم آن را مدیریت کنند. هنر دستگاه های اجرایی از نگاه من این است که باید تعریف کار بکنند و بدهی ها را هم مدیریت کنند. علیزاده افزود: بحث های تفریغ بودجه تمام رسیدگی هایش صورت گرفته است، عملا فقط باید در صحن بیاید. ما تفریغ بودجه 1401 را هم شروع کردیم و ظرف حداکثر دو ماه رسیدگی خواهد شد.