چی بخوانیم؟
تعداد بازدید : 11
فیزیک کوانتوم و نظریه ریسمان به زبان ساده
صابری| امروز یک کتاب معروف، محبوب و خواندنی را در زمینه نجوم، کوانتوم و نظریههای شاخصی که تبیینی از جهان و مکانیزمش هستند، معرفی میکنیم. کتابی که میتواند پاسخی شیرین و همهکس فهم به سوالات بسیاری باشد. مرزهای کیهان تا کجاست؟ پیکان زمان بهکدام سمت حرکت میکند؟ آیا در جهانی سه بُعدی زندگی میکنیم که نهایتش با بُعد زمان به 4 بعد میرسد یا ابعاد دیگری هم وجود دارد؟ چرا جهان مدام در حال انبساط است؟ انرژی اولیه این تورم از کجا آمده و تا کجا ادامه خواهد داشت؟ انقلابهای کیهانشناسی و نجومی چه گامهایی برای درک بهتر و بیشتر جهان برداشتند و با ابزارهای امروزی چه تصویری از جرم کیهان داریم؟ ماده تاریک چیست و در دل یک سیاهچاله چه میگذرد؟ کرمچالهها از کجا میآیند و چطور میتوانند نقاطی با میلیاردها سال نوری را بههم وصل کنند؟ اگر وارد یک کرمچاله شویم میتوانیم در زمان سفر کنیم؟ نظریههای نسبیت و اِم چه تبیینی از جهان ما ارائه میدهند؟
عاشق علم خواهید شد
سوالات بالا و صدها سوال دیگر ممکن است ذهن هرکسی را که به دنیای فیزیک، کوانتوم و نجوم علاقهمند است، درگیر کرده باشد. فیزیک دانشی جذاب و شیرین، سرشار از پاسخ به سوالات بنیادین انسانها برای درک بهتر مکانیزم کیهان است که در مدرسه خوب به ما معرفی نشده. اگر میخواهید دنیای فیزیک، مکانیک کوانتوم و نجوم را بهتر بشناسید و پاسخ بسیاری از سوالات را پیدا کنید، کتاب «جهانهای موازی» اثر دانشمند بزرگ میچیو کاکو میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. میچیو کاکو یک فیزیکدان برجسته، مروج علم و جزو شاخصترین نظریهپردازان حوزه کوانتوم و نظریه ریسمانها است.
مباحثی پیچیده بهزبانی ساده
او در کتابش پیچیدهترین مباحث دنیای علم را بهزبانی ساده و گیرا نقل میکند. اگر آیزاک آسیموف علم را برای کودکان جذاب میکرد، میچیو کاکو در آثارش اعم از کتاب و سخنرانی، برای بزرگترها بیانی شیوا و گیرا دارد. هرچند باید بهخاطر داشته باشید مباحثی این چنینی بهخودی خود چنان دشوار هستند که بیانی ساده از آنها هم ممکن است بهراحتی قابل فهم نباشد. اما اگر به پیدایش و گسترش کیهان، تئوریهای «همهچیز»، آینده کیهان، جهانهای ممکن و موازی، زمان، کرمچاله، ماده تاریک و میدانهای کوانتومی علاقه داشته باشید و با حوصله این اثر را بخوانید جذبش خواهید شد. از این کتاب ترجمههای مختلفی موجود است که انتشارات «مازیار» به همت سارا ایزدیار و علی هادیان بهترین ترجمه را ارائه کرده است.