مسابقه با ویلچر جوش داده!
تنها ملی پوش بسکتبال با ویلچر خراسانی از دغدغه ها و مشکلات می گوید
علی ترابی-تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران که این روزها تمرینات خود را برای مسابقات آسیا – اقیانوسیه آماده می کند، به عنوان یکی از نامزدهای «بهترین عملکرد تیمی آسیا» انتخاب شده که تاکنون بی سابقه بوده است. این رشته ورزشی تاکنون در رویدادهای مهم آسیایی و جهانی عنوان های مهمی کسب کرده، ولی کمتر مورد توجه قرار گرفته و در مقایسه با دیگر رشته های ورزشی اهمیتی به آن داده نمی شود. استان خراسان رضوی هم در تیم ملی فقط یک نماینده باسابقه دارد که تاکنون در بیشتر بازی های ملی حضور فعال و موثری داشته است که حالا خود را برای رقابت های آسیا - اقیانوسیه آماده می کند. حسین عبدی که اصالتا اهل چناران است، استعداد و توانمندی خیلی خوبی در بسکتبال با ویلچر دارد و در آوردگاه های جهانی افتخارات زیادی کسب کرده است. او هر چند که از نظر آمادگی بدنی در سطح بالایی قرار دارد، اما متاسفانه از نظر ویلچر شرایط نامساعدی دارد. ویلچر یکی از ابزارهای مهم برای این دسته از ورزشکاران توانیاب محسوب می شود که در میدان مسابقه کارایی زیادی دارد. اما این ملی پوش خراسانی برای رقابت در رویدادهای بین المللی مجبور است از ویلچری قدیمی که دارای شکستگی زیادی است ، استفاده کند. رقابت این ورزشکاران در آوردگاه های جهانی همانند مسابقه بین پراید با بنز است که اصلا قابل مقایسه نیست و این مسئله به یکی از دغدغه های مهم ورزشکاران تبدیل شده است که عزمی برای حل آن وجود ندارد. فرصتی فراهم شد تا گپ و گفتی با این ملیپوش خراسانی داشته باشیم که برای حضور در پارالمپیک پاریس آماده می شود.
بهترین عملکرد تیمی
حسین عبدی مدتی از تیم ملی بسکتبال با ویلچر دور بود و حالا با صلاحدید کادرفنی دوباره به جمع ملی پوشان پیوسته و بار دیگر قرار است حضورش را در پارالمپیک سال آینده قطعی کند. او که این روزها در اردوی تهران به سر می برد، درباره شرایط خودش این گونه می گوید: از نظر آمادگی بدنی شرایط خیلی خوبی دارم و در کنار دیگر ملی پوشان تمرینات خود را دنبال می کنم. بهمن ماه مسابقات آسیا – اقیانوسیه را پیش رو داریم که با جدیت تمرین می کنیم تا در این رقابت ها عملکرد قابل قبولی داشته باشیم. این مسابقات برای انتخابی پارالمپیک پاریس است که همه تیم ها با قدرت به میدان می آیند تا سهمیه لازم را کسب کنند و این وظیفه ما را سخت تر می کند. در این دوره بهترین تیم شرکت کننده، سهمیه قطعی شده آسیا برای پارالمپیک را به نام خود ثبت میکند. چین، ژاپن، کره جنوبی، ایران و ... تیمهایی هستند که باید برای کسب این سهمیه با هم رقابت نزدیکی داشته باشند. بازیکنان لژیونر هم هنوز به جمع ما اضافه نشده اند؛ چرا که درگیر لیگ های خارجی هستند و پس از تعطیلی راهی ایران می شوند.
او که از نامزدی تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران به عنوان «بهترین عملکرد تیمی» بسیار خوشحال است، در این باره می گوید: تیم ملی بسکتبال با ویلچر ایران در یک سال اخیر عملکرد خیلی خوبی در رقابت های بین المللی داشته و حالا برای اولین بار در سال 2023 نامزد بهترین کشور از نظر عملکرد تیمی در آسیا شده است. این اتفاق خوشایندی است که بی سابقه بوده و نشان دهنده پیشرفت بسکتبال با ویلچر ایران است که امیدواریم از این پس بیشتر به این رشته ورزشی اهمیت داده شود.
مسابقه با ویلچر شکسته
ویلچر مهمترین ابزار ورزشکاران توانیاب در رشته بسکتبال است که حسین عبدی طی سال های اخیر، به دلیل فرسودگی ویلچر با مشکل مواجه بوده است. او با این ویلچر که سال 2016 خریداری شده است، در تمرینات و مسابقات حضور مییابد که در این سال ها حتی دچار شکستگی هم شده است. این در حالی است که در رویدادهای جهانی ویلچر حرفه ای حرف اول را در میدان می زند و در عملکرد ورزشکاران هم سهم بسزایی دارد که بیشتر ملی پوشان ایرانی از این وضعیت رنج می برند. این ورزشکار خراسانی در این باره اظهار می کند: برای حضور در مسابقات بین المللی از نظر شرایط بدنی مشکلی ندارم ، اما از نظر ابزار کار که همان ویلچر است، دچار مشکل هستیم و مسئولان هم اصلا حمایت نمی کنند. بیشتر قسمت های این ویلچر دچار شکستگی شده و با جوش از آن استفاده می کنم. در این زمینه خیلی پیگیری کردم ولی متولیان ورزش و مسئولان استانی هیچ حمایتی نکردند و مشکلم برطرف نشده است و با همین وضعیت در تمرین و مسابقه شرکت می کنم. وی به هزینه خرید یک ویلچر مناسب اشاره و اظهار می کند: برای خرید یک ویلچر خارجی باید مبلغی در حدود 300 میلیون تومان هزینه کنم. از طرفی برای تهیه ویلچر ایرانی هم حداقل 150 میلیون تومان باید بپردازم که بنده از عهده این هزینه ها بر نمی آیم. حتی به مسئولان هم گفتم که برای خرید ویلچر به ما تسهیلات بدهید. از طریق ورزش امرار معاش می کنم که این را هم قبول نکردند. اگر تسهیلات بلندمدت بدهند می توانم مشکلم را حل کنم. این چالش بیشتر ورزشکاران در بسکتبال با ویلچر است که درگیر این مسئله هستند.
حضور مقتدرانه در لیگ برتر
این ملی پوش خراسانی امسال در رقابت های لیگ برتر با تیم بسکتبال با ویلچر آسایشگاه فیاض بخش قرارداد منعقد کرده و از عملکرد تیمش راضی است. او درباره مسابقات لیگ برتر می گوید: شرایط امسال لیگ برتر بسکتبال با ویلچر خیلی تغییر کرده و استقبال خیلی خوبی هم از سوی باشگاه ها شده است. سال گذشته در رقابت های لیگ برتر فقط 4 تیم حضور داشتند که امسال با حمایت حامیان مالی به 8 تیم افزایش یافته و این نشان دهنده رشد روز افزون این رشته ورزشی است. شرایط تیم مشهد هم خیلی خوب است و الان با دو پیروزی و یک شکست، در جدول رده بندی مقام دوم را داریم. آسایشگاه فیاض بخش خیلی از ورزشکاران حمایت کرده و باعث شده چراغ این رشته ورزشی در استان روشن بماند که واقعا ارزشمند است. از طرفی امسال تیمی از مشهد با حضور ورزشکاران جوان در لیگ ملی حضور پیدا کرده که بی سابقه بوده است و این حمایت ها نباید نادیده گرفته شود. به نظرم بسکتبال با ویلچر مسیر خود را به خوبی شناخته و دارای استعدادهای زیادی است که می تواند در رویدادهای جهانی افتخار آفرینی کند. فقط مشکل اصلی بحث ویلچر است که در این زمینه باید تدبیری اندیشیده شود تا ورزشکاران دغدغه نداشته باشند و تمرکز خود را روی تمرین و مسابقه بگذارند.