اینفوگرافی خراسان از وضعیت اجرای طرح هادی در روستاهای بالای 20 خانوار استان
تعداد بازدید : 6
توسعه روستایی ، روی کاغذ!
طرح هادی روستایی به عنوان سند توسعه و راهبردی هر روستا از جمله پروژه هایی محسوب می شود که توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی که به فرمان حضرت امام خمینی (قدس سره ) در سال 1358 تاسیس شد ، با هدف فراهم سازی زمینه توسعه و عمران نقاط روستایی تهیه و اجرا می شود. این برنامه یکی از برنامه های پایه توسعه و عمران روستاها و مبنایی برای اجرای اصولی دیگر برنامه ها به ویژه در زمینه کالبدی به شمار می رود. طرحی که ضمن سامان دهی و اصلاح بافت موجود ، میزان و مکان گسترش آینده و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف از قبیل مسکونی ، تولیدی، تجاری ، کشاورزی ، تاسیسات و تجهیزات و نیازمندی های عمومی روستایی را حسب مورد در قالب مصوبات طرح های سامان دهی فضا و سکونتگاه های روستایی یا طرح های جامع ناحیه ای تعیین می کند.از طرفی طرح هادی روستایی به عنوان سند توسعه روستا یک سری اهدافی را دنبال می کند که زمینه سازی برای توسعه و عمران روستاها با توجه به شرایط فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی آن منطقه ، تامین و توزیع عادلانه امکانات اجتماعی، تولیدی و رفاهی در میان روستاییان ، نظارت و توسعه کالبدی روستاها ، توجه ویژه به توسعه مسکن روستاییان و خدمات زیست محیطی و عمومی به آن ها و بهبود وضعیت اقتصادی روستاها از طریق تسهیلات تولیدی، اشتغال و ارتقای درآمد روستاییان از مهم ترین آن هاست.طرح هادی در استان خراسان رضوی فراز و نشیب هایی دارد و خیلی از روستاهای برخوردار از این طرح بی نصیب مانده اند. در خراسان رضوی 2 هزار و 596 روستای بالای 20 خانوار وجود دارد که بر اساس آمار ارائه شده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان رضوی، برای 2 هزار و 515 روستا طرح هادی تهیه و در هزار و 53 روستا طرح هادی اجرا شده و در دست اجراست.این در حالی است که بخش زیادی از روستا ها هنوز طرح هادی ندارند و نیازمند اعتبارات لازم در این زمینه هستند تا به آبادانی دست یابند.
سرخس
در شهرستان سرخس ۸۵ روستا وجود دارد که از این تعداد ۷۴ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند. در بین روستاهای بالای 20 خانوار فقط ۴۶ روستا دارای طرح هادی هستند.به نوعی 62 درصد روستاها از طرح هادی بهره مند هستند. همچنین اقدامات لازم مطالعاتی برای طرح هادی ۲۸ روستای باقی مانده تعریف شده که با تخصیص اعتبارات به اجرا درخواهد آمد. همچنین با بررسی های انجام شده ۴۰ روستا نیازمند بازنگری بودند که تاکنون تعداد ۱۳ روستا بازنگری
شده اند و ۲۷ روستا نیز در دست بازنگری هستند. ضمن این که تعداد ۱۶ روستا به صورت موضعی یا موردی بازنگری شده است.
فریمان
شهرستان فریمان 100 روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که طرح هادی در تمام این روستا ها اجرا شده است. همچنین طرح هادی 30 روستا در حال بازنگری است .
تربت جام
شهرستان تربت جام 125 روستای بالای 20 خانوار دارد که تاکنون طرح هادی در 46 روستا اجرا شده و در 11 روستا نیز در دست اقدام است. همچنین 44 روستا که مدت 10 سال از زمان تصویب طرح هادی آن ها گذشته ، بازنگری شدند و طرح هادی 48 روستا نیز در حال بازنگری است. میزان اعتبارات اختصاص یافته برای اجرای طرح هادی روستایی طی امسال، مصوب استانی 4میلیارد و 650 میلیون و 500هزارتومان بوده که تا الان 2میلیارد و 170میلیون تومان تخصیص یافته است .
باخرز
شهرستان باخرز 53 روستا دارد که در 9 روستا طرح هادی اجرا شده است. همچنین در 4 روستا طرح هادی در دست اقدام است.
تایباد
شهرستان تایباد ۳۸ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که به طور 100 درصد طرح هادی در تمام این روستاها اجرا شده است. همچنین بازنگری طرح هادی در ۲۰ روستا آغاز شده که در این بین افق طرح ۱۱ روستا به اتمام رسیده است. پس از آن ، تعداد شاخص بازنگری طرح هادی این شهرستان به ۸۲ درصد خواهد رسید.
زاوه
تعداد کل روستاهای شهرستان زاوه ۷۴ روستاست و از این تعداد ۶۸ روستا بالای ۲۰ خانوار هستند که ۳۰ روستا نیز از طرح هادی بهره مندند. طرح هادی در 6 روستا نیز در دست اقدام است. تعداد ۲۸ روستا نیاز به بازنگری دارند که به صورت موضعی و کلی در دست اقدام است . بقیه روستاها بازنگری شده و میزان اعتبار اختصاص یافته برای بازنگری 1.1 میلیارد تومان بوده که کمتر از ۱۴ درصد تخصیص داشته است و اعتبار اجرای طرح هادی بر اساس موافقت نامه 4.6 میلیارد تومان بوده که ۴۴۶ میلیون تومان اختصاص داشته ایم.
تربت حیدریه
شهرستان تربت حیدریه ۱۴۵ روستا دارد که از این تعداد ۱۳۴ روستا بالای ۲۰ خانوار هستندو از مجموع این تعداد، ۵۶ روستا دارای طرح هادی هستند. طرح هادی تعداد ۱۸ روستا نیز در دست اقدام قرار دارد. همچنین تعداد ۴۴ روستا نیاز به بازنگری دارند که به صورت موضعی و کلی در دست اقدام است . بقیه روستاها بازنگری شده و میزان اعتبار اختصاص یافته برای بازنگری 1.5 میلیارد تومان بوده که کمتر از ۱۴ درصد تخصیص داشته است.
رشتخوار
شهرستان رشتخوار 57 روستای بالای 20 خانوار دارد که طرح هادی تاکنون در 25 روستا انجام شده و 32 روستای دیگر نیز هنوز از طرح هادی برخوردار نیستند. همچنین امسال مبلغ 500میلیون تومان اعتبار تخصیص یافته که طرح هادی در یک روستا در حال اجراست . همچنین تعداد 14 روستا در دست بازنگری موضعی و5روستا در دست بازنگری کلی است. بقیه روستاهای این شهرستان بازنگری شده است.
گناباد
شهرستان گناباد 62 روستای بالای 20 خانوار دارد که58 روستا دارای طرح هادی مصوب هستند. طی امسال 3 روستا برای مطالعه و 4 روستا برای بازنگری طرح هادی در دست اقدام است. از محل اعتبارات سال 1400 تعداد 24 روستا در قالب عملیات ابنیه فنی، سنگفرش، زیرسازی و آسفالت در دست اقدام است.
مه ولات
شهرستان مه ولات ۲۷ روستای بالای ۲۰ خانوار دارد که از این تعداد 17 روستا دارای طرح هادی و 10 روستا فاقد طرح هادی هستند. همچنین طرح هادی 6 روستا در دست اقدام است و 6 روستا هم نیاز به بازنگری دارند. البته طرح هادی 20 روستا تاکنون بازنگری شده اند. میزان اعتبارات اختصاص یافته برای اجرای طرح های هادی روستایی طی امسال برای 6 روستا اعتباری در حد 33 میلیارد و 342 میلیون ریال بوده است.
کاشمر و کوهسرخ
شهرستان کاشمر 25 روستای بالای 20 خانوار دارد که در تمامی این روستاها به صورت صد درصدی طرح هادی اجرا شده است. تاکنون طرح هادی در 13 روستا طی سال های گذشته بازنگری شده و 12 روستا نیز امسال به صورت کلی بازنگری شده اند. در 14 روستا طرح هادی از محل اعتبارات عمرانی اجرا شده است، به طوری که شاخص اجرای طرح های هادی در کاشمر 56 درصد است .
همچنین روستاهای کوهسرخ بالای 20 خانوار 28 روستاست که برای تمامی روستاها به صورت صد درصدی طرح هادی تهیه شده است. تاکنون طرح هادی 6 روستا طی سال های گذشته بازنگری شده و 17 روستا نیز امسال در حال بازنگری است.
خلیل آباد
تعداد کل روستاهای شهرستان خلیل آباد ۲۴ روستاست. در 14 روستا طرح هادی اجرا شده.اکنون نیز 3 روستا در دست اقدام طرح هادی است. همچنین 13 روستا به بازنگری نیاز دارند.
بردسکن
از مجموع ۷۱ روستای بالای ۲۰ خانوار در شهرستان بردسکن ، ۶۹ روستا دارای طرح مصوب هادی هستند و همچنین طرح هادی یک روستا در دست تهیه است . بنابراین تا پایان سال ۱۴۰۰ طرح هادی ۱۸ روستا بازنگری شده و همچنین تعداد زیادی از روستاها نیازمند بازنگری هستند. بازنگری ۳۸ روستا در دست اقدام است که تا اواسط سال ۱۴۰۲ تمام می شود.
سبزوار
روستاهای دارای سکنه و بدون سکنه شهرستان سبزوار 133 روستاست که برای 29 روستا طرح هادی انجام شده است و 66 روستا نیز فاقد طرح هادی هستند. طرح هادی 8 روستا نیز در دست اقدام است و 32 روستا نیازمند بازنگری هستند.
خوشاب
از مجموع ۶۶ روستای دارای طرح هادی در شهرستان خوشاب ، ۲۲ روستا تا پایان سال از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری بازنگری می شوند. ۸ روستا در این شهرستان زیر ۲۰ خانوار هستند. همه روستاهای بالای ۲۰خانوار شهرستان خوشاب دارای طرح هادی هستند. روستاهایی که افق ۱۰ ساله طرح هادی آن ها به اتمام برسد، بازنگری می شوند.
داورزن
تعداد روستاها دارای سکنه و بدون سکنه شهرستان داورزن 40 روستاست که در 12 روستا طرح هادی اجرا شده است.
جغتای
جغتای 53 روستا دارد که برای 29 روستا طرح هادی اجرا شده است. همچنین طرح هادی 28 روستا بازنگری شده است.
جوین
شهرستان جوین ۴۷ روستای بالای 20 خانوار دارد که از مجموع این تعداد 23 روستا دارای طرح هادی هستند. طرح هادی 7 روستا نیز در دست اقدام است. همچنین بازنگری طرح هادی 7 روستا در دستور کار قرار دارد و تاکنون 4 روستا بازنگری شده اند.
ششتمد
شهرستان ششتمد 54 روستای دارای سکنه و بدون سکنه دارد که تاکنون در 10 روستا طرح هادی اجرا شده است.34 روستا هنوز دارای طرح هادی نیستند.طرح هادی در 6 روستا در دست اقدام است و 19 روستا نیز نیاز به بازنگری دارند.
فیروزه
شهرستان فیروزه 69 روستا بالای 20 خانوار دارد که 68 روستا طرح هادی دارند. طرح هادی 26 روستا بازنگری شده است.
نیشابور
شهرستان نیشابور 282 روستای بالای 20 خانوار دارد که طرح هادی در 116 روستا اجرا شده و 148 روستا نیز فاقد طرح هادی هستند. البته هم اکنون طرح هادی در 18 روستا در دست اجراست.همچنین 133 روستا نیازمند بازنگری هستند و 133 روستا در دست بازنگری قرار دارند.
درگز
کل روستاهای شهرستان درگز 111 روستاست که در 29 روستا طرح هادی اجرا شده است و 82 روستا نیز فاقد طرح هادی هستند.
طرقبه شاندیز
تعداد ۴۳ روستا در شهرستان طرقبه شاندیز بالای ۲۰ خانوار جمعیت دارند که از این تعداد حدود ۳۲ روستا دارای طرح هادی مصوب هستند. همچنین طرح هادی چهار روستا اکنون در دست اقدام است. همچنین طرح هادی در 7 روستا بازنگری شده است.
زبرخان
شهرستان زبرخان ۵۹ روستا دارد که از این تعداد ۵۲ روستا بالای ۲۰ خانوار است که برای ۵۲ روستای این شهرستان با شاخص 100درصد طرح هادی تهیه شده است. در ۱۷ روستا طرح هادی بازنگری شده است.
دسترسی به اطلاعات برخی شهرستان ها به دلیل فقدان خبرنگار یا پاسخگو نبودن مسئولان برخی شهرستان ها ممکن نشد. البته این در حالی است که برخی از روستاهای بالای 20 خانوار هنوز از طرح هادی محروم هستند و اعتبارات لازم را ندارند. برخی از مسئولان هم از ارائه آمار دقیق و درست از تعداد روستاهای دارای طرح هادی خودداری کردند.