مدیرکل دفتر مشارکت و جذب سرمایه شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل خبر داد :
تعداد بازدید : 8
منابع بانکی 400 میلیاردی در مسیر آزادراه مشهد-چناران
مدیرکل دفتر مشارکت و جذب سرمایه وزارت راه و شهرسازی خبر داد: با پیگیری های انجام شده از سوی شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور و با هدف تسریع عملیات اجرایی آزادراه مشهد- چناران، با مشارکت بانک تجارت و بانک صادرات مبلغ ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل ماده۵۶ در سال ۱۴۰۲ به این پروژه تخصیص می یابد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، سید جلال افتخاریان گفت: به دنبال سفر سال گذشته رئیس جمهور به استان خراسان رضوی و اهمیت تسریع در عملیات اجرایی آزادراه مشهد-چناران، مقرر شد مبلغ ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار طی دو سال از محل ماده ۵۶ قانون الحاق از سوی بانک ها با پیگیری شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور به همراه اعتبارات مصوب از سوی سازمان برنامه و بودجه به این پروژه تزریق شود.
وی ضمن اشاره به پیگیری های انجام شده برای جلب مشارکت بانک ها برای تامین مالی این پروژه از سوی شرکت ساخت اظهار کرد: مقرر شد در مرحله اول بانک مسکن مبلغ۱۰۰ میلیارد تومان و بانک تجارت مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار در سال ۱۴۰۱ از محل ماده ۵۶ به این پروژه تخصیص دهد.افتخاریان ادامه داد: در نشستی با حضور معاونان مدیرعامل بانک های تجارت و صادرات، نمایندگان شرکت ساخت و توسعه و آستان قدس رضوی به عنوان پیمانکار نحوه تامین مالی این پروژه در سال آینده مشخص شد.
وی اعلام کرد: سال آینده ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل ماده ۵۶ از سوی این دو بانک به پروژه تزریق می شود و آستان قدس رضوی نیز به عنوان پیمانکار عملیات اجرایی این آزادراه را تسریع می بخشد تا بخش هایی از این آزادراه آماده بهره برداری شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس سازمان حج و زیارت استان خبر داد:
تعداد بازدید : 5
انصراف ۴۰۰۰ خراسانی از سفر به عتبات به دلیل نوسانات ارز
رئیس سازمان حج و زیارت خراسان رضوی گفت: حدود ۴۰۰۰ خراسانی به دلیل نوسانات ارزی از سفر به عتبات عالیات انصراف دادهاند. جواد شاد در گفتوگو با ایسنا اظهارکرد: هم اکنون کاروانها با حداقل ۵ میلیون و ۲۱۶ هزار تومان و حداکثر ۱۴ میلیون و ۳۵۲ هزار تومان در دسترس متقاضیان قرار دارند، افزایش قیمتها به این دلیل است که در کشور میزبان بر اساس دلار هزینه میشود و در زمان افزایش نرخ دلار در سفرهای عتبات نیز افزایش قیمت به وجود میآید. وی تصریح کرد: در دی ماه امسال ۲۱۸۶ زائر در قالب ۶۲ گروه که از ۸۳۵ مرد و ۱۳۵۱ زن تشکیل شده بود، به عتبات اعزام شدند، در دی ماه سال گذشته ۱۴۹۵ زائر به عتبات اعزام شدند که نسبت به امسال کمتر بوده و به این دلیل است که اعزامها پس از مدت طولانی تعطیلی به علت شیوع کرونا از ۲۷ آذر ماه آغاز شده بود. شاد درباره افزایش قیمتها گفت: نوسانات قیمت بستههای سفر عتبات به ارز وابستگی مستقیم دارد، چرا که خدمات در حوزههای حملونقل، تغذیه و اسکان بر اساس دلار تنظیم میشود و هزینهها در این حوزهها برعهده زائر است، برای مثال قیمت سفر سوریه با ۱۱ میلیون تومان آغاز شد و هم اکنون حدود ۱۴ میلیون تومان است. وی درباره سهمیه ۱۴۰۲ حج خراسان رضوی نیز اظهارکرد: معمولا ۱۰ درصد سهمیه کل کشور در اختیار خراسان رضوی است، اما هم اکنون هنوز سهمیه دقیق حج استان مشخص نشده است.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پیگیری گلایه سوادآموزان از تعطیلی چندماهه کلاس های سوادآموزی استان
تعداد بازدید : 2
الفبای مشکلات در نهضت سوادآموزی!
بهاره موفقی/ شوق یادگیری الفبا هنوز زنده است، اما برخی از مشکلات نهضت سوادآموزی استان، مشتاقان سوادآموزی را در سراشیبی بی سوادی نگه داشته است. با وجود گذشت چند ماه از سال تحصیلی جدید هنوز برخی از کلاس های آموزشی نهضت سوادآموزی به طور کامل برگزار نشده است و نهضت سواد آموزی استان با آن چه که نهضت سوادآموزی کشور به منظور آموزش افراد کم سواد یا بی سواد طی امسال ابلاغ کرده، هنوز 9 هزار نفر فاصله دارد، البته مشکلات فقط به این ها ختم نمی شود چرا که با وجود کمبود 600 نفر نیروی آموزشی در استان، از سال 1392 تاکنون هیچ نیروی آموزشی جدیدی برای نهضت سوادآموزی استان جذب نشده است و حدود 2 هزار نفر نیروی آموزشی نیز در انتظار تبدیل وضعیت خود هستند. آن طور که یکی از سوادآموزان در تماس با گروه جامعه روزنامه خراسان رضوی اعلام کرده، کلاس های نهضت طی این مدتی که از آغاز سال تحصیلی گذشته، برگزار نشده و بلاتکلیفی در این زمینه باقی است.
ثبت نام کلاس ها تا پایان اسفند
سید جمال وزیری، معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان در پاسخ به گلایه سوادآموزان درباره برگزار نشدن کلاس های نهضت به «خراسان رضوی» می گوید: ما بحث شناسایی، پالایش و جذب را از همان شهریور ماه شروع کردیم و همکاران ما آمادگی داشته اند که متقاضیان را در کلاس ها ثبت نام کنند، اما به دلیل چرخش های تحول آفرین رویکردها و تغییراتی که در سامانه سوادآموزی داشتیم، امسال از اول دی ماه بحث کلاس گذاری ها آغاز شده و کلاس هایی که به حد نصاب رسیده، تشکیل شده است و در بعضی از مناطق افراد در حال آموزش هستند، البته کلاس ها هیچ سالی هم در مهرماه شروع نشده است، اما روال مهرماه بوده است. وی درباره جزئیات چرخش های تحول آفرین اشاره شده، نیز می گوید: قسمت گروه های جهادی به تازگی همین امسال به سامانه ما اضافه شده است، ممکن است برخی از آموزش های ما از طریق گروه های جهادی صورت بگیرد به همین دلیل آن قسمت را در سامانه اضافه کرده بودند و هم اکنون هم طبق روال معمول سامانه آماده بارگذاری است و آموزش دهنده های ما می توانند ثبت کلاس را انجام بدهند. وی در پاسخ به این سوال که ثبت نام کنندگان دقیقا از چه زمانی می توانند در کلاس ها حضور پیدا کنند؟ اظهار می کند: هر کلاسی که به حدنصاب های لازم رسیده ، از اول دی تشکیل شده است، مهم این است که ما به شاخص های لازم برای کلاس برسیم، مثلا تعداد برخی از دوره ها باید به 10 یا 15 نفر برسد. وزیری تصریح می کند: هم اکنون در حال کلاس گذاری هستیم، وزارتخانه به ما مهلت داده تا پایان اسفند کار شناسایی و جذب سوادآموز را انجام بدهیم.
نتیجه نهایی تا شهریور سال آینده
معاون نهضت سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان در پاسخ به این سوال که کلاس ها در کدام مناطق استان فعال ودر کدام مناطق غیرفعال هستند؟ می گوید: کلاس گذاری در تقریبا دو سوم مناطق انجام شده و فقط بحث ثبت و تایید نهایی مانده است که باید توسط سازمان انجام شود، کلاس باید به حد نصاب لازم برسد که سازمان تایید نهایی کند، همچنین بحث شناسایی ها و احراز هویت ها هم مطرح است که این ها باید مدارک شان از طریق سامانه ثبت احوال تایید شود چون ممکن است برخی ها به اشتباه دوره سواد را گذرانده باشند، اما باز هم در این دوره شرکت کنند، از این رو این موارد راستی آزمایی و پس از آن کلاس ثبت می شود. وی می افزاید: به محض این که نهضت سوادآموزی هر کلاسی را تایید نهایی کند، آموزش دهنده های ما می توانند کار آموزش را آغاز کنند، ثبت نام آن یک سوم باقی مانده هم تا پایان اسفند نهایی می شود، البته ممکن است تا خرداد یا تیرماه به طول بینجامد اما عقب ماندگی برای کلاس ها ایجاد نمی شود و سعی می کنیم تا شهریور سال آینده کلاس های سوادآموزی را به نتیجه نهایی برسانیم. وزیری در پاسخ به این سوال که یک سوم باقی مانده از کلاس ها در کدام مناطق پراکندگی دارند؟ می گوید: بیشتر در شهرستان مشهد و در مناطق تبادکان، ناحیه 4 و ناحیه 5 هستند، البته در مناطق مرزی هم که تعداد بیشتری کم سواد یا بی سواد را داریم، این موارد وجود دارد که در حال شناسایی و پالایش است. در ناحیه3 و ناحیه 4 فرد بی سواد یا کم سواد به ندرت داریم.
فاصله 9 هزارنفری با ابلاغ سازمان نهضت سوادآموزی کشور
معاون نهضت سوادآموزی آموزش و پرورش استان در پاسخ به این سوال که در شهرستان مشهد چه تعدادی از افراد هنوز موفق به حضور در کلاس ها نشده اند؟ می گوید: هنوز این آمار نهایی نشده است، اما تعدادی که وزارتخانه به ما امسال ابلاغ کرده که کار سوادآموزی آن ها باید انجام شود حدود 27 هزار نفر در کل استان است، از این تعداد تاکنون حدود 18 هزار نفر در سامانه ثبت نام کرده اند، یعنی یک سوم دیگر باقی مانده است. وی در پاسخ به این سوال که بودجه اختصاصی به استان در این زمینه چقدر بوده است؟ می افزاید: رقم مشخصی نیست ولی ما به ازای هر کلاسی که آموزش دهنده تشکیل می دهد و یک دوره با تعداد ساعتی مشخص باشد، مبلغی را به آموزش دهنده پرداخت می کنیم، برای 27 هزار نفر بودجه را وزارتخانه در نظر گرفته است، مهم این است که از این 27 هزار نفر چقدر محقق شود، این گونه نیست که به ما بگویند شما اعتبار مشخصی دارید بلکه با توجه به کلاس هایی که تشکیل می دهیم به ما اعتبار داده می شود.
1980 نفر آموزش دهنده نهضت سوادآموزی استان در انتظار تبدیل وضعیت
وزیری درباره کمبود نیروی آموزش دهنده در سطح سوادآموزی استان می گوید: براساس قانونی که بحث تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران مجلس مصوب کرده است، هر سال تعدادی از آموزش دهنده های دارای شرایط لازم تبدیل وضعیت می شوند و به استخدام آموزش و پرورش درمی آیند، امسال حدود 57 نفر از آموزش دهنده های ما در بحث تبدیل وضعیت قانون ایثارگران به جمع همکاران آموزش و پرورش پیوستند، در کل کشور حدود 26 هزار نفر آموزش دهنده داریم که منتظر هستند وضعیت استخدامی شان مشخص شود، در استان نیز تقریبا 1980 نفر منتظر تغییر وضعیت خود هستند. معاون سوادآموزی آموزش و پرورش استان تصریح می کند: در استان 600 نفر کمبود نیرو داریم، قاعدتا در مشهد به آن صورت کمبود نیرو نداریم اما در تبادکان، ناحیه یک مشهد، ناحیه 2 و ناحیه 5 با کمبود آموزش دهنده مواجه هستیم که این تعداد در مشهد حدود 160 نفر می شود. وزیری در پاسخ به این سوال که چه اقدامات و رایزنی هایی برای رفع مشکل کمبود نیرو انجام شده است؟ می گوید: ما مکاتبات لازم را با سازمان نهضت سوادآموزی کشور انجام دادیم چون در برخی از مناطق با کمبود نیرو مواجه هستیم، از سال 1392 تاکنون هیچ آموزش دهنده جدیدی جذب نکرده ایم، سازمان سوادآموزی هم پیگیر است که راهکارهای جذب نیرو و مجوزهای لازم را از سازمان برنامه و بودجه و مجلس بگیرند. وی می افزاید: این موضوع مصوبه مجلس بوده و مجلس تاکنون اجازه جذب نیرو را نداده است تا آموزش دهنده های فعلی تعیین تکلیف شوند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
جذب 15 پزشک متخصص جدید در دانشگاه علوم پزشکی سبزوار
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: ۱۵ پزشک متخصص جدید جذب و در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه مشغول فعالیت شدهاند. به گزارش ایرنا، محمد سالاری اظهار کرد: با اضافه شدن این تعداد پزشک متخصص به مجموعه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، شمار پزشکان متخصص و فوق تخصص در شهرستان های منطقه سبزوار به ۱۹۸ نفر رسیده است.وی افزود: پزشکان تازه جذب شده دارای تخصص های آسیب شناسی، پوست، قلب، زنان و زایمان، طب اورژانس، رادیولوژی، جراحی عمومی، بیهوشی، داخلی، کودکان، گوش، حلق و بینی هستند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 3
آزاد سازی یک هکتار از اراضی کشاورزی در نیشابور
شجاعی مهر/ مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور از قلع و قمع ۶ مورد تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغی و آزادسازی یک هکتار از اراضی کشاورزی در این شهرستان خبر داد.علی مبارکی تصریح کرد: براساس وظیفه ذاتی این مدیریت و در راستای حفظ کاربری اراضی کشاورزی و باغی و بازدیدهای میدانی همکاران، پس از دادن اخطارهای لازم، در حضور مسئولان شهرستانی اقدام به قلع و قمع این واحد کردیم و 10 هزار متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
موقعیت راهبردی گذرگاه مرزی درگز به عنوان یکی از مهم ترین مسیرهای ترانزیتی ایران به کشورهای آسیای مرکزی و روسیه
تعداد بازدید : 2
رونق ۲۳ برابری تردد مسافر از مرز لطف آباد
افزایش تردد اتباع ترکمنستانی از گذرگاه مرزی لطف آباد درگز، ظرفیتی برای رونق گردشگری و توسعه اقتصادی این شهرستان مرزی در خراسان رضوی فراهم کرده است که البته هماهنگی برای بهره گیری درخور از این ظرفیت به تلاش و هماهنگی بیشتری نیاز دارد. به گزارش ایرنا، از تابستان امسال کشور ترکمنستان به آرامی محدودیتهای سختگیرانه کرونایی را در مرزهای خود کاهش داد و علاوه بر افزایش ترانزیت و صادرات کالا از مرزهای سرخس و لطف آباد خراسان رضوی، به تدریج با صدور روادید برای اتباع ترکمنستان، ورود آنان به کشور ما از پایانه مرزی لطف آباد درگز نیز رونق گرفت. این پایانه مرزی با زیرساخت های مناسب در ۹۰ کیلومتری جنوب عشق آباد، پایتخت ترکمنستان قرار دارد که همین موقعیت جغرافیایی، موجب دسترسی آسان اتباع کشور همسایه برای ورود به ایران شده است.
مطابق آن چه مسئولان محلی در پایانه مرزی لطف آباد مطرح کرده اند؛ موقعیت راهبردی این پایانه مرزی، به عنوان یکی از مهم ترین مسیرهای ترانزیتی ایران به کشورهای آسیای مرکزی و روسیه دارای اهمیت فراوانی است. از ابتدای امسال ۶۴ هزار و ۲۶۳ دستگاه ناوگان، اعم از پر و خالی، حامل ۹۴۳ هزار و ۲۴۸ تن کالا از طریق پایانه مرزی لطف آباد خراسان رضوی تردد داشته اند که با توجه به رفع محدودیت های کرونایی از سوی ترکمنستان، تردد ناوگان حمل و نقل باری تجاری از این پایانه مرزی در ۹ ماه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳ درصد افزایش داشته است.
رونق ۲۳ برابری تردد مسافر از مرز لطف آباد
اتفاق خوب دیگری که در این مدت در پایانه مرزی لطف آباد روی داده، رونق سفر اتباع ترکمنستان از این مرز بوده است. مدیر پایانه مرزی لطف آباد درگز در این خصوص به ایرنا گفت: بازگشایی مرز توسط ترکمنستان پس از بهبود وضعیت شیوع بیماری کرونا، از تیر امسال و تداوم محدودیت تردد از پایانه مرزی باجگیران، باعث رشد چشمگیر رفت و آمد مسافران از این معبر مجاز زمینی شده است.محسن رکنی افزود: در ۹ ماه امسال هزار و ۵۱۷ مسافر از کشور ترکمنستان از طریق پایانه مرزی لطف آباد درگز، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران شده اند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۲۳ برابر شده است.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد نیز با اشاره به خلق فرصت های جدید برای جذب گردشگر به واسطه تردد مسافران خارجی از این گذرگاه مرزی گفت: تمهیدات خوبی در زمینه بهره برداری از بخش ویژه (VIP) بیمارستان امام خمینی(ره) درگز در نظر گرفته شده که موجب افزایش رغبت اتباع ترکمنستان برای استفاده از این فرصت درمانی شده است.رکنی افزود: ظرفیت درمانی یاد شده در قالب احیای گردشگری سلامت در افزایش میزان تردد مسافران ورودی تاثیرگذار بوده است، از طرفی گردشگران سلامت اهل ترکمنستان اگر نیاز باشد از این مرکز درمانی به مراکز درمانی مشهد نیز اعزام می شوند.
مدیر پایانه مرزی لطف آباد گفت: با توجه به نبود امکانات قرنطینه انسانی و آزمون های کرونا در مرز آرتیق ترکمنستان (در مقابل لطف آباد) خروج بیشتر مسافران ورودی از لطف آباد از طریق پایانه مرزی سرخس انجام می شود.رکنی ادامه داد: هرچند سال گذشته تردد مسافران از این پایانه مرزی اندک بوده است، اما با همین آمار اندک نیز می توان به کاهش خروج مسافران ترکمنستانی از مرز لطف آباد در ۹ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل پی برد.وی گفت: تاکید طرف ترکمنستانی بر انجام آزمایش های کرونا برای بازگشت اتباع خود، یکی از عوامل کاهش آمار یاد شده است، بنابراین پیگیر تامین زیرساخت مناسب در مرز طرف مقابل و بازگشایی تردد مسافران برای خروج از این مرز زمینی هستیم.
گردشگران خارجی سلامت در درگز
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان مرزی درگز نیز در تشریح ظرفیت درمانی این شهرستان گفت: بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی امام خمینی(ره) این شهرستان دارای بخش های جراحی، داخلی، زنان، اطفال، مراقبت های ویژه اطفال، سی. تی. اسکن و رادیولوژی، آزمایشگاه، مراقبت های ویژه، سی. سی. یو، روان پزشکی و دیالیز است. رضا حق پرست به فعالیت و استقرار ۱۸ پزشک متخصص در بیمارستان درگز اشاره کرد و افزود: هم اکنون این بیمارستان با ۱۷۰ نیروی درمانی، اداری و خدماتی به مردم شهرستان و نیز گردشگران خارجی سلامت، خدمات ارائه می کند.وی اظهار کرد: راه اندازی بخش ویژه گردشگری سلامت با ۱۲ تخت بستری در بیمارستان درگز بیش از ۲۰ میلیارد ریال هزینه داشته که در مدت سه ماه فعالیت، پذیرای ۲۳ بیمار از سه کشور ترکیه، ترکمنستان و افغانستان بوده است.رئیس شبکه بهداشت و درمان درگز افزود: با راهاندازی بخش گردشگری سلامت در بیمارستان امام خمینی(ره) این شهرستان، بیمارانی از کشورهای ترکیه، افغانستان و ترکمنستان در این مرکز درمانی پذیرش میشوند.حق پرست بیان کرد: راه اندازی بخش ویژه گردشگری علاوه بر درآمدزایی برای بیمارستان، امکان ارائه خدمات ویژه را در یک بخش وی. آی. پی به بیماران ایرانی در این شهرستان ۷۵ هزار نفری فراهم کرده است.
رونق تجارت محلی درگز با احداث بازارچه مرزی
فرماندار درگز نیز با اشاره به ظرفیت تردد مسافران ترکمنستانی در این شهرستان گفت: از وزارت امور خارجه و طرف ترکمنستانی می خواهیم زمینه راه اندازی بازارچه مرزی در مرز لطف آباد را فراهم کنند تا موجب رونق تجارت محلی و مرزی در درگز شود.محمد کرمی افزود: هم اکنون بازارچه ای موسوم به «بازار شهرداری»در منطقه لطف آباد دایر است که مسافران نیز از آن خرید می کنند، اما این بازارچه ای مرزی نیست.
وی گفت: در سفر قریب الوقوع استاندار به ترکمنستان یکی از موضوعاتی که دو طرف پیگیری خواهند کرد، راه اندازی بازارچه مرزی مشترک است.فرماندار درگز به راه اندازی بخش ویژه و توریسم درمانی در بیمارستان امام خمینی (ره) اشاره کرد و گفت: هم اکنون یک شرکت گردشگری در گمرک و بیمارستان امام خمینی (ره) شهرستان مستقر شده است و برای جذب بیماران خارجی اقدام می کند.
کرمی افزود: به طور همزمان پزشکان متخصص شهرستان، استان و حتی خارج از استان را برای درمان بیماران هماهنگ می کنیم و اگر گاهی امکانات درمانی در بیمارستان امام خمینی (ره) درگز فراهم نباشد، پس از اقدامات اولیه، بیماران به مشهد یا تهران اعزام می شوند.وی خاطرنشان کرد: از مواهب گردشگری سلامت، بهره مندی ساکنان محلی از کادر درمان متخصصی است که با هزینه بالاتر و به واسطه درمان بیماران خارجی به شهرستان می آیند.
مشکلات برجا مانده حمل و نقل
با توجه به سخت گذر بودن جاده درگز- قوچان و نیاز به تردد زمینی بین درگز و مشهد، موضوع راه اندازی شرکت حمل و نقل سواری کرایه در این مسیر از سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی پیگیری می شود.مسئولان محلی نیز از نبود شرکت های حمل و نقل سواری کرایه در درگز گلایه دارند و ضعف در ارائه خدمات توسط مسافرکش های شخصی در جاده درگز - قوچان به اتباع ترکمنستانی را نامطلوب می دانند.
معاون حمل و نقل اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی در این خصوص گفت: تاکنون یک درخواست از درگز برای ایجاد شرکت حمل و نقل مسافر به دست ما رسیده است.رضا صحراگرد افزود: متقاضی تاسیس شرکت باید زمینی مناسب برای این مجموعه حمل و نقلی یا توقفگاهی برای ناوگان داشته باشد، اما از آن جا که هنوز این ملزومات قانونی فراهم نشده، مجوزی داده نشده است.فرماندار درگز نیز در این خصوص گفت: بخش خصوصی شهرستان، زیرساخت لازم برای تامین همه موارد قانونی مندرج در مجوز تاسیس شرکت حمل و نقل را ندارد.کرمی افزود: یکی از مولفه های اصلی لازم برای تاسیس این گونه شرکت ها، داشتن زمین و ساختمان با میزان مشخصی از زیربناست که در این شهرستان سرمایه گذار محلی توانایی تامین این میزان زمین را ندارد.وی به مخالفت راهداری با صدور مجوز تاسیس شرکت اشاره کرد و گفت: پیشنهاد داده ایم فعلا از زیرساخت یک شرکت حمل و نقل دیگر برای این شرکت به صورت اشتراکی استفاده شود تا زمانی که مسافران این شرکت حمل و نقل سواری کرایه، افزایش یابد، بتواند زیرساخت مد نظر راهداری را فراهم کند. فرماندار درگز به رایزنی ها با مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای خراسان رضوی در این باره اشاره کرد و گفت: متاسفانه اداره کل راهداری با پیشنهاد ما مبنی بر استفاده اشتراکی از زمین یا مستثنا شدن شرکت متقاضی از برخی موارد قانونی موافقت نکرده و مشکلات همچنان پابرجاست.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 1
عقب ماندگی 30 میلیون متر مکعبی
ناترازی 30 میلیون مترمکعبی گاز در استان حکایت از لزوم تغییر راهبرد به سوی تولید انرژی های سبز و بهینه سازی مصرف دارد
حلاجیان/ کاهش محسوس دما در زمستان امسال به نحوی بود که رئیس اداره پیشبینی هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرد: سرمای امسال در طول ۲۵ سال گذشته بیسابقه بوده است. این سرما و البته آمادگی نداشتن برای مقابله با آن باعث بروز مشکلات متعددی برای مردم و حوزههای مختلف اقتصادی شد. در روزها و شبهایی که دماسنجها اعداد دورقمی زیر صفر را نشان میدادند، گاز برخی از مشترکان در چند شهرستان قطع شد و مردم را با مشکلات مختلفی روبهرو کرد؛ بهجز برخی مناطق در مشهد، برخی شهرستانها مانند سبزوار، باخرز و... برای مدتی به دلیل افت فشار گاز دچار قطعی گاز شدند اما در این میان شهرستان تربتجام با قطعی گاز حدود 70 درصد از مشترکانش آنهم برای حدود 4 روز همه توجهها را به خود جلب کرد.قطعی گاز در زمستان سرد ایران در حالی رخ داد که سالهاست اصلیترین سوخت برای در امان ماندن از سرما، پناه بردن به شعلههای آبی گاز است و جایگزینی آن با سوختهای دیگر در کوتاه مدت تقریباً غیرممکن مینماید. اگر چه بخش عمده گاز استان در بخش خانگی مصرف می شود اما نمی توان از کنار فرسودگی و غیر استاندارد بودن سازه ها و ساختمان ها و اتلاف شدید انرژی در بخش خانگی گذشت که باعث بالا رفتن مصرف گاز و کاهش بهره وری شده است.
وعده لوله گازی
قطعی گاز تربتجام وزیر نفت را به همراه استاندار خراسان، به این شهر کشاند تا اوجی وزیر نفت دولت سیزدهم، وعده احداث خط انتقال و تقویت گاز به تربتجام را در کمتر از یک سال بدهد.این خط لوله به طول 65 کیلومتر و بااعتبار 500 میلیارد تومانی قرار است از اتفاقات مشابه در سالهای آینده جلوگیری کند، اما ناترازی گاز تنها بخش خانگی را دچار مشکل نکرد و شاید بتوان اصلیترین اتفاقاتی راکه در پی کمبود گاز به وجود آمد، در بخش اقتصاد و ضربه مهلک آن به صنایع و تولید رصد کرد، هرچند نمیتوان بهسادگی از تعطیلی بیش از یکهفتهای ادارات و مراکز آموزشی در استان و همچنین میزان آلودگی هوا که نیروگاهها به دلیل سوزاندن مازوت ایجاد میکنند، گذر کرد.افت فشار گاز و متعاقب آن قطع گاز در بعضی صنایع بزرگ نظیر فولادیها و صنایع تولید سیمان که قسمت بزرگی از سهم تولید را در استان به عهده دارند، یکی از مهمترین اتفاقات روزهای سرد و تلخ زمستان بود. مجتمع فولاد خراسان از چندین روز قبل از برودت سخت هوا دچار قطعی گاز شده بود. در 25 آذر، فرشید فضیلت معاون بهرهبرداری مجتمع فولاد خراسان گفت: به علت قطع گاز از صبح ۱۲ آذر کل کارخانه متوقف شده است. مهدی مرادی دبیر انجمن مدیران صنایع استان در گفتوگو با روزنامه خراسان از تعطیلی تقریبی صنایع استان از روز اعلام تعطیلیها یعنی 20 دی خبر داد.نکته مهم و البته همیشگی و مغفول مانده در تعطیلی واحدهای تولیدی و اقتصادی به دلیل قطع انرژی این جاست که طبق قانون بهبود فضای کسبوکار، دولت موظف است میزان خسارت وارد شده به واحدها را محاسبه و البته جبران کند اما این اتفاق در سالهای اخیر بنا به اعلام لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی، بههیچعنوان نیفتاده است و ادامه این شرایط سخت و فشارهای فزاینده به بدنه صنایع استان آنهم در سالی که با شعار افزایش تولید شروعشده، صنایع را به سمت تعطیلی سوق میدهد.
ظرفیت خانگیران
مشکلاتی که برای استان در حدود دو هفته سرمای سخت به وجود آمده، در حالی است که پالایشگاه شهید هاشمی نژاد بهعنوان تنها تولیدکننده گاز در شرق کشور و یکی از مهمترین پالایشگاهها در کشور، در شهرستان سرخس واقع شده است. بنا به گفته فیض، مدیرعامل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد، مخازن گازی منطقه خانگیران شامل سه مخزن گاز شیرین با ظرفیت تولید ۱۷ میلیارد مترمکعب و یک مخزن گازترش عظیم با ظرفیت تولید ۵۵۰ میلیارد مترمکعب است.
یکی از ویژگیهای مهم در این پالایشگاه توانایی ذخیرهسازی گاز در ابعاد وسیع است. «احمد رجبی» مدیر تولید شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در 17 فروردین امسال درباره اهداف اجرای مرحله اول طرح ذخیرهسازی گاز در مخزن شوریجه D میدان گازی خانگیران بیان کرد: این طرح بهمنظور تزریق روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز سبک طبیعی طی 8 ماه سال و بازتولید روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب در چهار ماه سرد سال اجرا شده است. همچنین در مرحله دوم، امکان ذخیرهسازی روزانه ۲۰ میلیون مترمکعب گاز در فصل گرم و برداشت روزانه ۴۰ میلیون مترمکعب در چهار ماه سرد سال فراهم میشود. روشن است که گاز تولید و ذخیره شده در این پالایشگاه نمیتواند مختص مصرف در استان باشد و این ذخیرهسازی به شبکه کشوری تزریق میشود.یکی از مهمترین اتفاقات در پالایشگاه شهید هاشمی نژاد، حجم کم فلرینگ یا همان مشعلهای سوزان هدر رفت گاز است که طبق گزارش «انتخاب» ایران جزو بالاترین کشورها در این زمینه است. بانک جهانی در گزارشی اعلام کرده، در سال ۲۰۲۱ طبق دادههای ماهوارهای حدود ۱۴۴ میلیارد مترمکعب گاز تنها در بخش بالادستی سوزانده شده است. در این گزارش به ۱۰ کشوری که بیشترین فلرینگ را داشتهاند، اشاره شده که در این میان ایران در رده سوم بعد از روسیه و عراق قرار دارد. طبق این گزارش، ایران در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۳ میلیارد مترمکعب گاز سوزانده و این رقم در سال ۲۰۲۱ به بیش از ۱۷ میلیارد مترمکعب رسیده است؛ یعنی افزایش بیش از ۳۰ درصدی. همه اینها در حالی است که صنعت فولاد ایران در سال تقریباً معادل ۶ میلیارد مترمکعب گاز مصرف میکند و مصرف گاز صنعت سیمان نیز حدود سالانه ۳ میلیارد مترمکعب است. این دو صنعت سرجمع سالانه در بیشترین حالت حدود ۱۰ میلیارد مترمکعب گاز مصرف میکنند در حالی که طبق آمار بانک جهانی، در سال ۲۰۲۱ ایران بیش از ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز را سوزانده است. اگر از فناوری روز استفاده و سرمایهگذار جذب میشد، فقط با کاهش میزان فلرینگ به ۸ یا ۹ میلیارد مترمکعب، گاز بخشی از صنایع (فولاد و سیمان) بهراحتی تأمین میشد یا حتی اگر هر مترمکعب را باقیمت ۳۰ سنت به ترکیه یا عراق صادر میکردیم، درآمدی بیش از ۵ میلیارد دلار در سال کسب میشد. هرچند حجم فلرینگ در ایران جزو بالاترینها در جهان است ؛ پایگاه خبری گازرسان در 12 دی از خداحافظی پالایشگاه سرخس با مشعل فلرینگ و 6 میلیون دلار صرفهجویی خبر داد و اعلام کرد: حجم این صرفهجویی معادل 3 برابر مصرف شهر سرخس بود. البته جبران ناترازی گازی بنا به گزارش خراسان به توجه خیلی بیشتری نیاز دارد به طوری که میدان پارس جنوبی بهعنوان بزرگترین میدان گازی جهان، تأمینکننده حدود 70 درصد گاز موردنیاز کشور است. با این حال، افزایش بیرویه برداشت موجب افت فشار مخازن این میدان شده و اگر تصمیم فوری گرفته نشود، سالانه به اندازه یک فاز معادل 28 میلیون مترمکعب در روز، افت تولید روی خواهد داد. برای جلوگیری از وقوع چنین اتفاقی و صرفاً به منظور حفظ وضعیت تولید فعلی، درمجموع به 20 میلیارد دلار سرمایهگذاری برای اجرای طرحهای فشار افزایش مخازن پارس جنوبی نیاز است.
ناترازی 30 میلیون مترمکعبی گاز خراسان
رقم ناترازی برای استان خراسان رضوی بنا به گفته افتخاری در مصاحبه با ایسنا در 17 دی، 30 میلیون مترمکعب اعلام شد. افتخاری مدعی شده بود: مجموع گازی که از ذخیرهسازی و پالایشگاه برداشت میکنیم رویهم ۵۵ میلیون مترمکعب در زمان اوج بار است، درحالیکه مصارف استان در ایام اوج مصرف، ۸۵ میلیون مترمکعب است، پس حدود ۳۰ میلیون مترمکعب در روز در خراسان رضوی کمبود گازداریم که از این میزان، بخشی را از طریق منابع گازی جنوب و خطوط انتقال سراسری و بخش دیگر را به ناچار با اعمال محدودیت و قطع گاز واحدهای صنعتی بزرگ تأمین میکنیم.با توجه به این که میزان مصرف خراسان رضوی در ایام اوج مصرف هرگز به 85 میلیون مترمکعب نرسید و افتخاری روز 19 دی از اوج مصرف که حدود 68 میلیون مترمکعب بود خبر داد، حتی با وجود تعطیلی ادارات و مراکز آموزشی، گاز شهرستان تربتجام بیش از 3 روز قطع بود و صنایع استان عملا در مدار تولید قرار نداشتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 13
مشکل کمبود آب شرب2 روستای رشتخوار حل شد
خاکشور / مدیر امور آب و فاضلاب رشتخوار از افزایش ظرفیت تامین آب شرب و رفع مشکلات چند ساله مردم دو روستای عمیدی و باسفر رشتخوار با جمعیت بیش از ۵ هزار نفر خبر داد. میثم شریعت در گفت و گو با خراسان رضوی اظهار کرد: با جابهجایی چاه مشترک روستاهای عمیدی و باسفر و حفر چاه جدید تا عمق ۱۸۲ متر، توان تولید آب از 8 لیتر بر ثانیه به ۲۱ لیتر افزایش یافت.وی تصریح کرد: با این اقدام آب شرب مورد نیاز اهالی این دو روستا که حتی در فصل زمستان هم تنها ۱۰ ساعت در شبانه روز آب داشتند، پایدار شد. مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان رشتخوار با اشاره به این که برای اجرای این پروژه ۱۵ میلیارد ریال هزینه شده است،ادامه داد: چاه جدید پس از اتصال به مخزن ذخیره هزار مترمکعبی و تنظیم شیر فلکهها و متوازن سازی فشار در دو روستا، وارد مدار شد.
توقیف خودروی سرقتی با شلیک پلیس
خودروی سرقتی با شلیک پلیس در درگز توقیف شد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فرمانده انتظامی شهرستان درگز گفت: در پی اعلام سرقت یک دستگاه خودرو به مرکز فوریت های پلیسی، ماموران انتظامی این خودرو را حدود 3 ساعت بعد در محدوده شهر نوخندان شناسایی و برای راننده دستور ایست صادر کردند. سرهنگ حبیب قهاری افزود: سارق با مشاهده پلیس متواری شد، اما در عملیات تعقیب و گریز، پلیس با شلیک تیر هوایی راننده خودرو را مجبور به توقف کرد. وی گفت: سارق با رها کردن خودرو متواری شد، اما با واکنش ماموران و شلیک پلیس دستگیر و برای مداوا به بیمارستان منتقل شد. فرمانده انتظامی درگز گفت: پرونده سارق برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شد.
کشف چوب تاغ قاچاق در فیروزه
گلستانی / فرمانده انتظامی شهرستان فیروزه از کشف مقادیری چوب درخت تاغ به ارزش یک میلیارد و 300 میلیون ریال در این شهرستان خبر داد. سرهنگ حمیدرضا خوشخو گفت: ماموران کلانتری 11 شهرستان فیروزه حین گشت زنی به یک دستگاه وانت مزدا حامل چوب های تاغ مشکوک شدند و این خودرو را به منظور بررسی بیشتر متوقف کردند. وی افزود: ماموران انتظامی پس از هماهنگی با مقام قضایی در بازرسی از خودروی مدنظر چوب های تاغ قاچاق را کشف و در این زمینه دو متهم را دستگیر کردند. سرهنگ خوشخو با بیان این که کارشناسان منابع طبیعی ارزش تاغ های کشف شده را یک میلیارد و 300 میلیون ریال برآورد کرده اند،اظهار کرد: متهمان دستگیر شده پس از تشکیل پرونده مقدماتی برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.
سارقان زعفران در فریمان دستگیر شدند
حسن اصغرفریمانی/ فرمانده انتظامی شهرستان فریمان گفت: دو متهم به سرقت 8 کیلوگرم زعفران به همت پلیس آگاهی این فرماندهی در فریمان دستگیر شدند. به گزارش خراسان رضوی،سرهنگ جواد ابراهیمی گفت:در پی وقوع سرقت مقدار قابل توجهی زعفران از یک واحد مسکونی در یکی از روستاهای شهرستان فریمان موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس قرار گرفت. وی افزود:کارآگاهان پلیس آگاهی با انجام اقدامات فنی و اطلاعاتی موفق به شناسایی دو متهم در این زمینه شدند که با هماهنگی مقام قضایی آن ها را در یک عملیات ضربتی در مخفیگاه شان دستگیر کردند. سرهنگ ابراهیمی خاطرنشان کرد: متهمان دستگیر شده در مواجهه با دلایل و مدارک پلیس، به سرقت ۸ کیلوگرم زعفران اعتراف کردند و در ادامه ماموران انتظامی در بازرسی از مخفیگاه متهمان موفق به کشف زعفران های مسروقه شدند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سهم خراسان رضوی از حدود 15 هزار میلیارد اعتبارات فصل منابع آب لایحه بودجه کمتر از یک درصد است
تعداد بازدید : 1
شوخی بودجه با بحران آب استان!
مسعود حمیدی/ تنش آبی در اکثر استانهای کشور به حالت هشدار درآمده است، کاهش ریزشهای جوی، توسعه شهرها و تعریف نیازهای جدید به رغم ناسازگار بودن با محیطزیست و زیستبومها در برخی نقاط کشور این تنش را تشدید کرده اما تنش آبی در خراسان رضوی به خصوص کلانشهر مشهد تیک قرمز گرفته است؛ کاهش بیسابقه بارندگی و قرار گرفتن مهمترین مخزن تأمین آب مشهد یعنی سد دوستی در وضعیت بحرانی با پر بودن تنها 15 درصد مخزن، افت شدید مخازن آب زیرزمینی و کسری مخزن بیش از یک میلیارد مترمکعبی، قرار گرفتن تقریباً تمام دشتهای استان در وضعیت بحرانی گویای آن است که وضعیت آب در استان از خط بحران گذر کرده است اما به نظر میرسد این وضعیت را متولیان امر در پایتخت جدی نگرفتهاند. تمام روزهای تابستان سال گذشته را در وضعیت هشدار گذر کردیم، آب بخش کشاورزی محدود و از سر اجبار تأمین آب شرب مردم، آب بیشتری را از چاههای خشکیده دشتهای بحرانی به ویژه مشهد برداشت کردیم که خروجیاش قطع به یقین نهتنها امنیت غذایی بلکه امنیت مراکز حیاتی و انسانی را در معرض خطر جدی قرار خواهد داد زیرا افت آب زیرزمینی یعنی فشرده شدن خاک و درنتیجه پایین رفتن آن، یعنی بالا رفتن درجه شوری آب به حدی که بههیچعنوان نه قابل شرب خواهد بود و نه قابلاستفاده برای آبیاری مزارع... این مقدمه از آن نظر لازم بود که بگوییم اگر اقدام عاجلی برای رفع این تنش نشود سالهای آیند باید آماده تنش آبی باشیم. عاجلترین اقدام برای جلوگیری از تشدید تنشهای آبی در استان علاوه بر مدیریت مصرف تسریع در اجرای پروژههای تأمین آب است.
طرحهایی مانند انتقال آب از دریای عمان برای استانهای شرق کشور با ظرفیت حداقل 120 میلیون مترمکعب برای صنایع خراسان رضوی، پروژه مدیریت خروج آب از یال شمالی کوههای هزار مسجد که میتواند سالانه حداقل 40 میلیون مترمکعب آب به مشهد برساند و طرح بازچرخانی و جایگزینی پساب با آب بخش کشاورزی و احداث سد شوریجه از جمله طرحهایی هستند که سالهاست مطرحشدهاند اما تخصیص اعتبارها برای تکمیل این پروژهها به حدی ناچیز است که بهجرئت میتوان ادعا کرد دولت بههیچعنوان بحران آب استان خراسان رضوی را جدی نگرفته است و این جمله مدیرعامل آب منطقهای استان که «تهرانیها میگویند خراسانیها مشکلاتشان را خودشان حل میکنند» مهر تایید بر این ادعاست.نگاهی به اعتبارات فصل منابع آب لایحه بودجه 1402 گواهی دیگر بر این ادعاست که دولت به رغم شرایط سخت تأمین منابع مالی، برای فصل تأمین آب معادل 14 هزار و 885 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است که نسبت به مصوب سال گذشته حدود 1900 میلیارد تومان افزایش داشته است. با اینحال سهم خراسان رضوی از کل پروژههای منابع آب کشور در قالب 10 پروژه تعریفشده است که مجموع اعتبارات این پروژه به حدی ناچیز است که قابلطرح هم نیست.
سهم کمتر از یک درصدی از اعتبارات آبی
بررسی ریز اعتبارات 10 پروژه آبی خراسان رضوی در بخشهای عرضه و تأمین آب ذیل فصل منابع آب لایحه بودجه 1402 نشان میدهد مجموع اعتبار پیشنهاد شده برای این پروژهها حدود 243 میلیارد تومان است. یعنی سهم وضعیت بحرانی آب خراسان رضوی از اعتبارات دولت در لایحه بودجه 1402 کمتر از یک درصد است. این اعتبارات به حدی ناچیز است که معادل یک پروژه آبرسانی در استانهای دیگر بهطور مثال آبرسانی به خرامه فارس هم نمیشود. تنها پروژهای که دولت برای تکمیل آن اعتبار در نظر گرفته تکمیل سد شوریجه است که حدود 70 میلیارد تومان در لایحه بودجه برای این پروژه در نظر گرفتهشده است.
حدود صفر سهم استان از اعتبارات آبفا
یکی دیگر از فصول آب که در حقیقت مربوط به توزیع آب و نه تأمین و عرضه آن است، اعتبارات آبفاست. طبق دادههای پیوست شماره یک لایحه بودجه دولت برای اجرای پروژههای آبفای کشور در سال 1402 معادل 8115 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته است که بیش از 5600 میلیارد تومان آن مربوط به ایجاد تأسیسات آبی است. برای شهرهای خراسان رضوی در این فصل حدود 22 میلیارد تومان است. یعنی سهم آبهای خراسان رضوی و مشهد از اعتبارات فصل آب و فاضلاب کشور در لایحه بودجه 1402 به مانند فصل منابع آب کمتر از یک درصد است درحالیکه این اعتبار برای برخی شهرها به هزار میلیارد تومان هم میرسد.
برای این که بدانیم وضعیت آب کلانشهر مشهد تا چه حد بحرانی است به برخی دادهها که مدیران عامل آب منطقهای خراسان رضوی و آبفای مشهد که در گفت وگو با ما آن را بازگو کردند، اشاره میکنیم.
کسری 4150 لیتر بر ثانیه آب در مشهد
بنابر گفته مدیرعامل آب منطقهای مشهد سالانه (بر اساس مصرف امسال) بیش از 270 میلیون مترمکعب مصرف آب دارد که از 4 سد و 470 حلقه چاه تأمین میشود. برای این که بهشدت مصرف آب در این شهر در اوج مصرف پی ببریم درخور اشاره است سال گذشته در اوج مصرف 16 هزار و 400 لیتر بر ثانیه آب در مشهد مصرفشده است. مصارف آب مشهد در اوج مصرف معادل 12 هزار و 700 لیتر بر ثانیه است که اکنون توان تولید آب برای این کلانشهر توسط آب منطقهای 7800 لیتر بر ثانیه است که این یعنی این کلانشهر با کمبود 4150 لیتر بر ثانیه آب مواجه است. این کسری بناست به دو طریق تأمین شود؛ آبفای مشهد با اجرای پروژههای خود 1900 لیتر بر ثانیه را تأمین کند و 2250 لیتر دیگر با اجرای پروژههای مشترک آبفا و مشهد و آب منطقهای باید تأمین شود.
1200 میلیارد برای گذر از تنش آینده نیاز است
بنا بر گفتههای طاهری مدیرعامل آب منطقهای استان برای گذر از بحران آب مشهد در اوج مصرف ماههای آینده و تابستان سال آینده حداقل 1200 میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تا الان از نیاز اعلامشده توسط آب منطقهای که 400 میلیارد تومان برآورد شده تنها 80 میلیارد تومان تأمینشده است. از سویی دیگر بر اساس برآوردها در افق سال 1420 مصارف آب در کلانشهر مشهد به 400 میلیون مترمکعب خواهد رسید. یعنی در شرایطی که اکنون ما با کمبود 4150 لیتر بر ثانیه مواجه هستیم در افق 18 سال آینده سالانه با کسری حداقل 130 تا 150 میلیون مترمکعبی روبه رو خواهیم بود.
پروژههای تأمین آب مشهد کداماند؟
شوریجه و نیاز 900 میلیارد اعتبار
بنا بر گفته مدیرعامل آب منطقهای؛ دو پروژه اصلی میانمدت یک پروژه بلندمدت، یک پروژه مادر و چند پروژه کوتاهمدت برای تأمین آب مشهد پیشبینیشده است. پروژه انتقال آب از سد شوریجه که اکنون حدود 30 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن به 900 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. این پروژه قادر است ضمن تأمین آب پاییندست به میزان 2.5 میلیون مترمکعب در اوج مصرف یعنی ماههای تیر و مرداد حدود 15.5 میلیون مترمکعب آب به مشهد برساند که اگر تأمین اعتبار شود میتوان امیدوار بود تا دو سال آینده وارد مدار شوداما یک پروژه کلان دیگر با مدل پساب و از طریق جذب سرمایهگذار خصوصی در مشهد در حال اجراست که بناست سرمایهگذار بخش خصوصی با دریافت بخشی از پساب تصفیهشده 4 پروژه انتقال آب از هزار مسجد، تأسیس تصفیهخانه طبرسی شمالی، انتقال پساب به غرب مشهد و آب رسانی از بالادست سد گلستان را اجرایی کند.
اجحاف دولت به پروژه هزار مسجد
یکی از پروژههای تأمین آب مشهد انتقال آب از یال شمالی کوههای هزار مسجد است که اولویت آن در وهله اول تأمین آب همه بخشهای منطقه کلات است و سپس انتقال آب مازاد تا حجم 40 میلیون مترمکعب در سال به مشهد است که بناست 65 درصد این پروژه 5900 میلیاردی را سرمایهگذار بخش خصوصی و بقیه را دولت تأمین کند اما به رغم تمام پیگیریها و ارسال اسناد مورد نیاز مجوز ماده 23 این پروژه صادر نشده و جای خالی این پروژه در ردیفهای بودجه خالی است. درحالیکه در سال 97 این پروژه وارد لایحه بودجه شده بود اما سالهای بعد حذف شد.آنطور که مدیرعامل آب منطقهای میگوید با اجرای طرحهای تصفیه پساب در مشهد میتوان 70 درصد ظرفیت مصرف فعلی آب این کلانشهر را به چرخه بازگرداند که اکنون حدود 60 میلیون مترمکعب آن عملیاتی شده و برای سالهای آینده در صورت تأمین اعتبار میتواند نقش بسیار مهمی در تأمین آب مشهد داشته باشد.
ترکمنستان فعلاً از دوستی آب برنمیدارد
ذکر این نکته بسیار مهم است که اکنون از تمام ظرفیت سد دوستی تنها 90 میلیون مترمکعب قابلیت برداشت مشترک بین ایران و ترکمنستان وجود دارد که با هماهنگیهای انجامشده با کشور ترکمنستان این کشور هم اکنون برداشتی از این سد نمیکند اما تلختر آن که به دلیل کاهش شدید آبهای سطحی استان آب منطقهای ناچار شده است به آبفای مشهد اجازه دهد حد نهایی پروانه خود از منابع زیرزمینی دشت مشهد یعنی 217 میلیون مترمکعب را برداشت کند که این برداشت زنگ هشدار جدی برای دشت بحرانزده مشهد است.
تنش آبی به داد مشهد میرسد؟
مدیرعامل آبفای مشهد نیز با اذعان بر این که اعتبارات پروژههای آبفای مشهد بسیار ناچیز است از کمک دولت از طریق ردیفهای متمرکز وزارت نیرو خبر داد و تصریح کرد: اگر بودجه ردیفهای متمرکز مقابله با تنش آبی شهرها نبود ما با مشکل جدی برخورد میکردیم به طوری که در سال 1401 از این ردیفها تا الان حدود 650 میلیارد تومان ابلاغشده و حدود 300 میلیارد تومان آن تخصیص یافته است اما این اعتبارات صرف تأمین آب نمیشود بلکه برای خروج از تنش است.
لزوم عدالت اعتبار در فصل منابع آب
در پایان باید اذعان کرد وضعیت دولت در تأمین منابع مالی چندان مناسب نبوده و احتمال کسری بودجه جدی است. از سویی تخصیص اعتبارات عمرانی استان طی امسال به طرز بیسابقهای قفلشده است اما بههرحال دولت با همین منابع محدود حدود 14 هزار میلیارد برای فصل منابع آب و بیش از 8 هزار میلیارد تومان برای فصل آب و فاضلاب در نظر گرفته که سهم پروژههای خراسان رضوی که بهصورت جدی با تنش آبی و بحران دستوپنجه نرم میکند رویهمرفته یک درصد هم نبوده که این بهدوراز عدالت بودجهای به نظر میرسد و لازم است دولت وظیفه اساسی خود یعنی تأمین آب را ضمن این که درباره همه استانها اجرایی کند، خراسان رضوی و بحران آب مشهد را به حال خود واگذار نکند و همتراز با دیگر استان ها اعتبار برای پروژههای آبی استان در نظر بگیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
پس از ۵۰ سال فعالیت هنری انجام شد
تعداد بازدید : 17
اعطای نشان درجه یک هنری به استاد قربان محمد قره خانی
نشان درجه یک هنری برابر با مدرک دکترا، به استاد قربان محمد قره خانی هنرمند موسیقی اصیل خراسان اعطا شد.به گزارش خبرگزاری صداوسیما، با حضور معاون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، فرماندار، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان و جمعی از هنرمندان، نشان درجه یک هنری برابر با مدرک دکترا به استاد قربان محمد قره خانی هنرمند موسیقی اصیل خراسان اعطا شد.فرماندار شهرستان چناران با اشاره به این که هنر یکی از مولفههای اصلی فرهنگ است، خاطرنشان کرد: هنرمندان با هنر ارزشمند خود، فرهنگ ایران اسلامی را زنده نگه می دارند.محسن مه آبادی افزود: برگزاری جشنوارهها و اجرای برنامههای فرهنگی با حضور هنرمندان، نقش بسزایی در امید آفرینی و ایجاد نشاط بین مردم خواهد داشت و ضرورت دارد تا شهرداران و بخشداران با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در آستانه دهه فجر و فرا رسیدن نوروز باستانی، با بهرهمندی از ظرفیت هنرمندان، زمینههای شادی مردم را فراهم کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 5
اخذ موافقت اصولی برای ساخت بیمارستان 64 تختخوابی خوشاب
ملکی/ سرپرست دانشگاه علوم پزشکی سبزوار گفت: موافقت اصولی برای ساخت پروژه درمانی بیمارستان 64 تختخوابی خوشاب از وزارت بهداشت اخذ شد. به گزارش خراسان رضوی، سالاری با اعلام این خبر افزود: شهرستان خوشاب در فاصله 45 کیلومتری سبزوار واقع شده و قرار گرفتن این شهر در محور ارتباطی شمال به جنوب و همچنین ترانزیتی بودن مسیر سبب شد تا در سال 90 پروژه بیمارستان خوشاب کلنگ زنی شود و به دلیل این که طرح به بازدهی سریع بینجامد پروژه از بیمارستان به مرکز درمان بستر تغییر کاربری داده شد. وی افزود: به مرور زمان با توجه به افزایش جمعیت ساکن و حادثه خیز بودن محور و درخواست امکانات بیشتر درمانی ،یکی از مطالبات به حق مردم منطقه ساخت پروژه جدید بیمارستانی بود که با پیگیری های متعدد و رایزنی با معاون وزیر بهداشت، موافقت اصولی برای ساخت بیمارستان 64 تختخوابی جدید در خوشاب اخذ شد .
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 2
مصدومیت 7 نفر در حادثه برخورد سرویس مدرسه با تیر چراغ برق
شجاعی مهر/ سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی نیشابور از مصدوم شدن هفت نفر در حادثه برخورد سرویس مدرسه با تیر چراغ برق خبر داد. محمد شورورزی در این باره گفت: در پی تماس با مرکز ارتباطات اورژانس ۱۱۵ مبنی بر تصادف یک دستگاه خودروی پراید با تیر چراغ برق در روستای شهرآباد (دهستان غزالی) ،سه دستگاه آمبولانس اورژانس 115 و یک دستگاه آمبولانس هلال احمر و بالگرد اورژانس به صحنه حادثه اعزام شدند.وی ادامه داد: در این حادثه پنج دانش آموز، راننده خودرو و فرزند راننده که در خودرو بودند، آسیب دیدند. رئیس اورژانس نیشابور افزود: به علت وخامت حال مصدومان، بالگرد اورژانس دو بار به صحنه اعزام شد و شش مصدوم توسط بالگرد اورژانس و یک مصدوم توسط آمبولانس هلال احمر به بیمارستان حکیم اعزام شدند. سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی نیشابورگفت:متاسفانه حال یکی از سرنشینان وخیم است .
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 6
شمارش معکوس برای تماشای اولین پرواز
مدیرکل فرودگاه های خراسان رضوی از عملیاتی شدن فرودگاه گناباد در دهه مبارک فجر خبر داد
صفری/ شهری که جزو کهن ترین شهرهای ایران بهشمار می رود، پس از سال ها انتظار دارای فرودگاه خواهد شد.گناباد که از شمال 290 کیلومتر با مشهد و از جنوب 210 کیلومتر با بیرجند فاصله دارد، در شعاع 250 کیلومتری خود تاکنون فرودگاهی نداشته و در دهه فجر امسال برای نخستین بار دارای فرودگاه مستقل خواهد شد. پروژه نیمه تمام فرودگاه شهدای گناباد در حالی روزهای پایانی خود را سپری می کند که اقشار مختلف مردم از جمله دانشجویان و متخصصان بیمارستان مجهز بهلول و صنعتگران و سرمایه گذاران بخش های مختلف از این که دیگر لازم نیست علاوه بر پرواز، خستگی و مخاطرات سفر جاده ای را نیز تحمل کنند تا به شهرستان گناباد برسند، خوشحالند.محمود امانی بنی مدیرکل فرودگاه های استان خراسان رضوی در این باره از عملیاتی شدن فرودگاه گناباد در دهه مبارک فجر امسال خبر داد.
همچنین رئیس فرودگاه شهدای گناباد در این باره گفت: مطالعات احداث باند فرودگاه شهدای گناباد به عنوان باند امداد و نجات تا سال 1374 انجام شده و پس از مکان یابی و تامین زمین تا اواخر سال 1389 به صورت باند خاکی در اختیار وزارت کشور بوده است. مهدی توکلی کندری افزود: مالکیت فرودگاه شهدای گناباد در اوایل سال 1390 به شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران واگذار شد و این شرکت مادرتخصصی تا سال 1397 موفق به احداث 2700 متر باند آسفالته به عرض 45 متر و تاکسی وی و اپرون شده است.
وی با بیان این که اکنون پروژه احداث ترمینال پروازهای داخلی و ساختمان جنبی فرودگاه به اتمام رسیده است، گفت: این پروژه که از سال 1397آغاز شده بود تا شهریور امسال حدود 90 درصد پیشرفت فیزیکی داشت که با خاتمه فعالیت پیمانکار و ادامه پروژه به صورت امانی و با تامین اعتبار پنج میلیارد تومان، از منابع داخلی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران به پایان رسید.
وی با بیان این که در صورت تامین ناوگان، پیش بینی می شود حداقل شاهد دو پرواز در هفته باشیم، افزود: با توجه به فاصله زمینی 925 کیلومتری گناباد تا تهران و نبود راه آهن، بدون شک با برقراری این مسیر پروازی خدمت بزرگی به مسافران این مسیر انجام خواهد شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.