بیمارستان سوانح لنگ سی تی اسکن
دستگاه سی تی اسکن بیمارستان سوانح آیت ا... طالقانی چند هفته ای است که درگیر تعمیرات است و بیماران را گرفتار کرده است، مشکل چیست و چه زمانی رفع خواهد شد؟
بهاره موفقی/ پیامک مردم: «بیمارستان طالقانی مشهد تنها بیمارستان سوانح غرب مشهد و شمال خراسان رضوی، به علت خرابی دستگاه سی تی اسکن پذیرش بیمار ندارد و عملا نیمه تعطیل است.»
درست یک ماه پیش روایتی در روزنامه خراسان منتشر کردیم از یک مشکل اساسی در مهم ترین بیمارستان سوانح مشهد؛ خرابی سی تی اسکن! آن گزارش روایت بیماری بود که به علت تروما و تصادف به بیمارستان تخصصی سوانح طالقانی می رود و پزشک، سیتیاسکن را برای مشخص شدن وضعیت این فرد تجویز می کند اما دستگاه سیتیاسکن این بیمارستان خراب است، حالا بیمار و همراهانش پس از یک بار رادیولوژی و تحمل درد زیاد و مشخص نشدن وضعیت، به اجبار با یک مسکن و آمبولانس به بیمارستان دیگری برای سیتیاسکن از خارج از شهر وارد مشهد می شوند و عملا بیمارستان سوانحی که یکی از مهم ترین بخش های تشخیصی آن سی تی اسکن است، دستگاه تصویربرداری خرابی دارد که بیماران و همراهان آنان را گرفتار کرده است. این مشکل قرار بود همان روزها یعنی اوایل آبان ماه رفع شود اما گلایه های مردم از ادامه دار بودن وضعیت خرابی دستگاه سی تی اسکن نشان از رفع نشدن این مشکل اساسی دارد، موضوعی که البته مدیر روابط عمومی بیمارستان طالقانی مشهد نیز آن را تایید کرده است.
گرفتار تعمیر و سرویس!
گلایه های مردم و وضعیت دستگاه سی تی اسکن این بیمارستان را از دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیری کردیم که پاسخگویی در این زمینه به عهده مدیر روابط عمومی بیمارستان طالقانی مشهد گذاشته شد. محمد موحدی نژاد در پاسخ به این سوال که دلیل انجام نشدن سی تی اسکن در بیمارستان طالقانی مشهد چیست؟ به «خراسان رضوی» گفت: این طور نیست که با نبودن سی تی اسکن، بیمارستان نیمه تعطیل شود، یکی از خدمات ما به دلیل خرابی دستگاه کاهش یافته است، دستگاه هم توسط شرکت سرویس دهنده در حال تعمیر و سرویس است. وی افزود: این دستگاه مشکل فنی دارد و جک آن یکی از علت هایی بود که باعث خرابی دستگاه شده است، وگرنه عکس گرفته می شد، از این رو ما با این که دستگاه در حال تعمیر است اما سی تی اسکن بیماران اورژانسی را انجام می دهیم، بیمار اورژانسی را دو نفر هل می دادند به داخل و دوباره بیرون می آوردند که باعث اشعه اضافه به افراد می شد، بنابراین فقط اورژانسی ها انجام می شد و موارد غیر اورژانسی به هیچ وجه انجام نمی شدکه سی تی اسکن آن ها را به بیمارستان های دیگر ارجاع می دادیم و مجدد اقدامات دیگر برای بستری آن ها یا مشاوره و هر اقدام دیگر در همین بیمارستان انجام می شد. مدیر روابط عمومی بیمارستان طالقانی مشهد تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که همین دستگاه در دوران کرونا بیشترین سی تی اسکن مشهد را گرفته است و در جایگاه خودش بیشترین رکورد را داشته است، این که در ایام غیر موج نیاز به تعمیر داشته باشد، طبیعی است. وی افزود: دستگاه به طور پیوسته مشکل نداشته و هم اکنون یک هفته است که در حال سرویس مجدد است، قبل از آن به صورت کامل پذیرش داشتیم، دو ماه قبل هم خرابی قطعه داشتیم و در حد دو روز ارائه خدمات سی تی اسکن را تعطیل کرده بودیم.
تا عید دستگاه سی تی اسکن دیگر راه اندازی می شود
مدیر روابط عمومی بیمارستان طالقانی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا سی تی اسکن دیگری در بیمارستان طالقانی راه اندازی می شود یا خیر؟ نیز گفت: بیمارستان طالقانی اکنون همین یک دستگاه سی تی اسکن را دارد اما دستگاه دوم هم در حال جانمایی است که به عنوان دستگاه پشتیبان تا عید راه اندازی می شود.
وعده ای که داده شد اما محقق نشد
یک ماه پیش که مشکلات خرابی دستگاه سی تی اسکن بیمارستان طالقانی مشهد را پیگیری کردیم، ایزدی، مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وعده داده بود که تا فردای گزارش ماه گذشته یعنی 10 آبان مشکل این دستگاه رفع شود، وعده ای که بر اساس گلایه های مردم محقق نشد و همچنان دستگاه سی تی اسکن این بیمارستان دچار مشکل است. ایزدی 9 آبان ماه در این زمینه به خبرنگار ما گفته بود: این دستگاه نیازمند به روز رسانی سیستم و تعویض کف پوش اتاق محل استقرار آن است که تصمیم بر این شد هر دوی این کارها در یک زمان انجام شود و حدود پنج روز است که کار تعمیرات برای این دستگاه در حال انجام است. این اتفاق اجتناب ناپذیر است و به هرحال باید انجام شود، در همه جای دنیا هم انجام می شود و این چند روز باید بگذرد و چاره ای جز انجام آن نداشتیم و نمی توانیم کاری کنیم. در بیمارستان شهید هاشمی نژاد یا امدادی که بیشتر کار آن ها با تروماست، دو دستگاه وجود دارد ولی متاسفانه با وجود پیگیری های ما از وزارتخانه، دستگاه دوم در بیمارستان طالقانی هنوز وجود ندارد، الان حدود هشت ماه است که پیگیر دریافت یک دستگاه برای بیمارستان طالقانی هستیم اما نتیجه بخش نبوده است. نمی توانم زمانی رابرای نصب دستگاه دوم اعلام کنم اما دستگاه موجود فردا (10 آبان ماه) مجدد راه اندازی می شود.
وعده تعمیر سی تی اسکن تا اواخر این هفته یا هفته آینده
روز گذشته مجدد این موضوع را از عباس ایزدی، مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیگیری کردیم که وی در پاسخ به این سوال که چرا وعده تعمیر دستگاه سی تی اسکن تحقق نیافت؟ گفت: دستگاه بعد از سه روز از گزارش قبلی روزنامه خراسان درست شد و کار می کرد، حتی کف پوش های اتاق سی تی اسکن هم که قرار بود تعویض شود، انجام شد و سی تی اسکن راه افتاد، اما دوباره خراب شد. وی افزود: این موضوع یکی از دغدغه های ماست، در ایام کرونا یکی از دستگاه هایی که خیلی برای بیماران کرونا استفاده می شد، سی تی اسکن بود، به ویژه یک نوع از سی تی اسکن به نام اچ آی سی تی که فشار زیادی را به دستگاه وارد می کند، در آن ایام ما حجم بالایی روی این نوع سی تی اسکن ها داشتیم که استهلاک دستگاه ها بالاتر رفت. وی درباره روند تعمیر دستگاه سی تی اسکن بیمارستان سوانح طالقانی مشهد هم گفت: هم اکنون پیگیر راه اندازی همین دستگاه هستیم و چند روز پیش با مدیر تجهیزات پزشکی وزارتخانه صحبت کردم که به شرکت ضرب الاجل بدهند تا این دستگاه سریع تر راه اندازی شود، خودمان هم پیگیر این مسئله هستیم چون بیمارستان تروماست و نیاز شدیدی به دستگاه سی تی اسکن دارد، بنابراین، دستگاه تا اواخر این هفته یا هفته آینده راه اندازی می شود. ایزدی در پاسخ به این سوال که وضعیت بیماران تا هنگام تعمیر دستگاه چه می شود؟ گفت: این قضیه را ستاد هدایتی ما مدیریت می کند، این گونه نیست که بیمار رها شده باشد، در صورت نیاز بیمار به سی تی اسکن سریع به اولین مرکز سی تی اسکن اعزام می شود.
دستگاه سی تی اسکن دوم در روند ترخیص گمرک
مدیر تجهیزات پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین درباره راه اندازی یک دستگاه سی تی اسکن دیگر در بیمارستان طالقانی مشهد با توجه به نیاز شدید به آن، اظهار کرد: در برنامه های ما برای بیمارستان های تروما این است که دو دستگاه سی تی اسکن در آن مرکز فعال باشد، چون به هر حال یک دستگاه ممکن است خرابی داشته باشد، برای دستگاه دوم سی تی اسکن بیمارستان طالقانی هم از مدت ها پیش اقدام کرده ایم، دستگاه های سنگین مانند سی تی اسکن و ام آر آی را هم از طریق وزارت بهداشت دریافت می کنیم و جزو قول هایی بوده که به ما داده اند تا برای این بیمارستان دستگاه دوم هم راه اندازی شود. وی افزود: البته دستگاه اولی هم که در این بیمارستان موجود است، دستگاه خوبی است اما طبق آخرین پیگیری هایی که از وزارتخانه داشته ایم اعلام کرده اند دستگاه به گمرک رسیده و منتظر ترخیص آن هستند. وی در پاسخ به این سوال که دستگاه دوم چه زمانی راه اندازی می شود، گفت: از زمانی که دستگاه را تحویل بدهند، یک ماه روند نصب آن طول می کشد، سعی می کنیم در اسرع وقت آن را راه اندازی کنیم.