در بازدید جمعی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی از جاذبه های گردشگری نیشابور، فیروزه و زبرخان مطرح شد
تعداد بازدید : 9
صدور مجوز؛ چالش اصلی سرمایه گذاری گردشگری
نویسنده : شجاعی مهر
همزمان با هفته گرامیداشت گردشگری، تور آشناسازی سرمایهگذاران داخلی و خارجی با فرصتهای سرمایهگذاری گردشگری در شهرستانهای زبرخان، فیروزه و نیشابور برگزار و طرح و بسته های سرمایه گذاری گردشگری به علاقه مندان این حوزه معرفی شد. در این تور صدور مجوز به عنوان مهمترین چالش و دغدغه سرمایه گذاران طرح های گردشگری در منطقه مطرح شد.
به گزارش خراسان رضوی، معاون سرمایهگذاری و تامین منابع اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی در این برنامه گفت: ۱۵ سرمایهگذار از کشور افغانستان که مقیم مشهد و عضو انجمن فعالان اقتصادی افغانستان در مشهد هستند و ۱۵ سرمایهگذار داخلی و مدیران عامل شرکتهای تسهیلگری در این تور حضور دارند تا بدینترتیب تمرکز سرمایهگذاری در مشهد با توزیع عادلانه سرمایه در سطح استان کاهش یابد. احمد دیناری همچنین افزود: مهمترین چالشهای سرمایهگذاری در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری مربوط به فرایند صدور مجوزهای تاسیسات گردشگری یا طرحهای سرمایهگذاری گردشگری است.
الزام انجام بیش از 10 استعلام برای طرحهای خارج از محدوده
میراث فرهنگی به عنوان متولی و یک دستگاه بینبخشی یا فرابخشی پس از صدور موافقت اصولی طرحهای خارج از محدوده قانونی شهرها، باید بالغ بر ۱۰ استعلام بر اساس شیوهنامههای تعریف شده صادر کند و به دلیل اینکه اکثر دستگاهها در این خصوص سختگیری میکنند یا دیر پاسخ میدهند، فرایند گرفتن جواب استعلام بسیار طولانی میشود. وی ادامه داد: از طرف دیگر این موافقتهای اصولی فقط یکسال اعتبار دارد و طی آن سرمایهگذار نمیتواند جواب استعلام را بگیرد و درنهایت در دونوبت شش ماهه دوباره برایش تمدید میکنیم، اما طی همین مدت بسیاری از متقاضیان حتی در حریم شهرها و روستاها از ادامه این روند صرفنظر میکنند؛ زیرا پاسخ لازم را از دستگاههایی مانند محیط زیست، راهوشهرسازی و امور اراضی دریافت نمیکنند.
دیناری گفت: برخی مقاصد گردشگری مانند نیشابور دارای عرصههای میراث فرهنگی است و به دلیل ضوابط حاکم بر اینعرصهها محدودیتهایی برای سرمایهگذاران هست که باید با بررسی و مطالعه کافی در این ضوابط تجدیدنظر شود. اکنون هم بسیاری از فرایندهای دریافت مجوزها و استعلامها به صورت الکترونیکی و در قالب سامانه است.
۷۰ پروژه سرمایه گذاری در نیشابور
شهردار نیشابور نیز در حاشیه این مراسم به خراسان رضوی گفت: ظرفیت های سرمایه گذاری در نیشابور ظرفیت های بزرگ و نهفتهای است که تاکنون مدیریت شهری در ادوار مختلف نتوانسته است از آن در حد نام و بزرگی دانشمندان و قدمت نیشابور که حضرت امام رضا(ع) زمان هجرت در این شهر ماندند تا حدیث سلسلة الذهب به عنوان غدیر دوم را قرائت کنند، استفاده کند. در همین راستا بسته های متعدد سرمایه گذاری تعریف کردهایم. سید حسن میرفانی افزود: این بسته های سرمایه گذاری حدود ۷۰ پروژه و بسته مختلف در حوزه های گوناگون را شامل می شود.
رئیس شورای شهر نیشابور نیز در گفت و گو با خراسان رضوی گفت: از دروازه ورودی تا خروجی و از شمال تا جنوب نیشابور تماما ظرفیت های گردشگریِ فرهنگی، تاریخی، طبیعی و مذهبی است. داوود کمیلی پور افزود: بانک اطلاعاتی بیش از ۵۰۰ سرمایه گذار نیشابوری جمع آوری شده است تا بتوانیم بسته های سرمایه گذاری مناسب را به اطلاع آنها برسانیم.
رئیس انجمن فعالان اقتصادی افغانستانی مقیم ایران نیز به خبرنگار ما گفت: سرمایهگذاران افغانستانی در بخشهای گردشگری، پتروشیمی، حملونقل و کشاورزی فعالیت دارند و بیشتر فعالیت آنها در حوزه هتلداری و گردشگری است. حاج بشیراحمد اربابی گفت: اکنون در استان خراسان ۳۱ هتل توسط این سرمایهگذاران ساخته شده و به بهرهبرداری رسیده و ۱۴ هتل نیز با پیشرفت فیزیکی ۴۰درصد در حال ساخت است. همچنین در شهرستان قوچان، چناران، تربت حیدریه و تربتجام کارخانههایی در حوزه سنگ، گچ و آهک راهاندازی کردهاند که موجب اشتغالزایی شده است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیشابور نیز گفت: با تعریف طرحهای جدید و بسته های سرمایه گذاری میزان زمان ماندگاری گردشگر و زائر در نیشابور افزایش پیدا می کند و این موضوع موجب افزایش درآمدهای جانبی شهرستان و رسوب پول و سرمایه در نیشابور بزرگ خواهد شد تا بتوانیم نیازهای شهرستان را برآورده کنیم. وی ادامه داد: در این برنامه از بقعه زبرخان، حمام تاریخی و قلعه تاریخی زبرخان، معدن فیروزه و باغ نشاط و مجتمع های بینراهی، باغ قوامی، آرامگاه های عطار و خیام و تعدادی از زمینهای شهرداری نیشابور بازدید شد.