امامجمعه موقت مشهد:
تعداد بازدید : 62
حرکت اربعین زمینهساز ظهور است
امامجمعه موقت مشهد با برشمردن ویژگیهای حرکت اربعین حسینی و تأثیر آن بر انسان، راهپیمایی اربعین را راهپیمایی علیه استکبار و آن را زمینهساز ظهور امام عصر(عج) دانست. به گزارش خراسان رضوی، امامجمعه موقت مشهد گفت: هماهنگی سران سه قوه در کشور برای اجرای تصمیماتشان و این که آن را بر مبنای خواست مقام معظم رهبری در جامعه پیاده کنند تا بتوانند بیشتر میان مردم ظاهر شوند و مردمی عمل کنند، یک بشارت است.
وی افزود: این همان چیزی است که انقلابی معنا میشود، همان چیزی است که کمک پروردگار را جذب و دشمنان را ناامید میکند. امیدواریم این هماهنگی هر چه بیشتر بشود و زندگی مردم، دردها و مشکلات و اعتقادات مردم را بیشتر درک کنند.
اعجاز الهی اربعین
حجتالاسلام والمسلمین فرزانه اظهار کرد: خبر دستاول جهان، نهتنها جهان اسلام، اعجاز الهی اربعین است و همه دنیا متوجه این حادثه هستند. اربعین یک حرکت مردمی جوشیده از عمق ایمان، تاریخ و عقیده است با ترکیب جمعیت در مقیاس جهانی، اربعین محدود به چند کشور نیست.
لبیک یا حسین یعنی مرگ بر آمریکا
امامجمعه موقت مشهد افزود: راهپیمایی اربعین، بزرگترین راهپیمایی جهانی علیه استکبار، شرک و کفر است با شعار لبیک یا حسین، وقتیکه دشمن این شعار را میشنود، میفهمد لبیک یا حسین یعنی مرگ بر آمریکا. حرکت اربعین استغاثهای است جهانی برای ظهور منجی و دعوت از ظهور منجی بشریت با لبیک یا مهدی. حرکت اربعین مانور عشق و صفا و ارادت، ایثار، محبت و عظمت اهلبیت است. اگر انسان بخواهد محبت اهلبیت را بفهمد چه میبیند، عظمت اهلبیت را ببیند در کجا میبیند، این عظمت و محبتی که در تاریخ بشر بیسابقه است، نگاه کنید که ترکیب جمعیت چیست، از پیرمردانی که با عصا و ویلچر حرکت میکنند تا نوزادانی که در آغوش مادر قرارگرفتهاند، همه و همه و درنهایت، نمایشی است از شکستپذیری ظلم و ظالم در اوج قدرت و پیروزی حق در اوج مظلومیت و سختی.
دستاوردهای ورود ویژگیهای اربعین به زندگی
وی ادامه داد: در نتیجه، اگر همین خصوصیاتی که عرض کردم بعد از بازگشت از مراسم اربعین و زیارت وارد جامعه ما بشود و در جامعه ما تبلور پیدا کند و در عمل وارد زندگی ما شود، به نحوی که وقتی به زندگی مردم نگاه کنید همان خصوصیات راهپیمایی اربعین را در آن ببینید، جامعه چه حالی پیدا میکند؟ این کار خواهد شد و همه عالم را خواهد گرفت، دیدیم برادران اهل سنت در بعضی از راهها و مرزهای خروجی موکب زدند و به عشق حسین دارند به مردم کمک میکنند. مسیحیت در این راهپیمایی شرکت میکند، مسئله فقط این نیست که برسد به شیعه، اگر خصوصیات اربعین به عمق زندگی بیاید که خواهد آمد، اولین اثری که خواهد داشت این است که ما به آن جا میرسیم که خود واقعیمان را پیدا کنیم، به عبارتی عواطف و احساسات عالی انسانی وارد زندگی ما خواهد شد. ایمان به خدا، عشق به خدا، ترس از خدا و بندگی خدا وارد زندگی ما میشود.
امامجمعه موقت مشهد اظهار کرد: با مقاومت در برابر سختیها و فشارهای دشمن، ولایتمداری و تقوا به زندگی ما وارد میشود و مردم در مقابل دشمن مقاومت میکنند. مورد سوم، صداقت، راستی و یک رنگی است. به عبارتی، آن چه میگوییم و میکنیم یکی خواهد بود، دو شخصیت نداریم. چهارم، همه زندگی ما به نور دانش و معرفت و علم روشن و جهل از وجود ما گم میشود. پنجم، هدف زندگی ما خشنودی و رضایت خدا خواهد بود. ششم، خدمت به همه انسانها بهویژه انسانهای محروم دغدغه ما میشود. هفتم، عفت، پاکدامنی و آزادی از گناه؛ هشتم، ستمستیزی، عدالتخواهی و دفاع از مظلوم در برابر ظالم است. وقتی دنیا به ما نگاه کند، میبیند مخالف ستم هستیم و از مظلوم در برابر ظالم دفاع میکنیم. نهم، عشق به وطن اصلی و آخرتگرایی، هر کس به ما نگاه کند ما را متوجه به آخرت میبیند.
آمادگی برای ظهور
امامجمعه موقت مشهد تصریح کرد: 9 نکتهای که اشاره کردم، میشود احساسات و عواطف عالی انسانی. اگر ما دارای اینها شویم، آن زمان است که آماده میشویم تا با همه توان بگوییم لبیک یا مهدی. یعنی آماده میشویم برای ظهور، آماده میشویم برای آن که در کنار و رکاب او باشیم. جامعهای که این خصوصیات را نداشته باشد جمال دلآرای حضرت مهدی را نخواهد دید و به زیارت او نائل نخواهد شد. فضای جامعه را برای ظهور حضرت، عواطف و احساسات عالی انسانی فراهم کنیم، توجه داشته باشید که واقعه اربعین با ظهور حضرت رابطه دارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش:
تعداد بازدید : 49
مدرسه، مقر فرماندهی آموزش و پرورش است
مشاور عالی وزیر آموزش و پرورش و دبیر قرارگاه عدالت تربیتی و نصیب برابر آموزشی گفت: مدرسه مقر فرماندهی آموزش و پرورش است، در مدارس گروه جهادی شکل می گیرد. به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش استان، خان محمدی با حضور در مشهد و شرکت در اجلاس روسای آموزش و پرورش استان اظهار کرد: اصلی ترین و راهبردی ترین هدف تشکیل قرارگاه حل مسائل است.
وی افزود: نگاه جهادی یعنی ساختارها را با نگاه انقلابی تغییر دهیم. انسجام درونی یعنی همه افراد منسجم عمل و در برقراری عدالت آموزشی از تمام ظرفیت ها استفاده کنند. وی از مدیران و روسای آموزش و پرورش خواست با تمام نهادها ارتباط برقرار کنند و گفت: قرارگاه در سطح شهرستان و منطقه فعالیت می کند و تصمیم گیری ها را انجام می دهد، مدیر آموزش و پرورش مسئول قرارگاه جهادی است و باید تمام ارتباطات را برقرار کند. بین نهادهای مختلف ارتباط ایجاد کنید ، حلقه اتصال نهادها، قرارگاه جهادی است. خان محمدی با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب گفت: باید در نقاط مرزی بهترین مدارس و بهترین معلمان وجود داشته باشند، در روستاها و مدارس عشایر از بهترین معلمان استفاده کنید. به نقاط حاشیه شهر که 74 نقطه است بسیار توجه شود و تحت رسیدگی کامل قرار گیرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس:
تعداد بازدید : 48
منطقه ویژه اقتصادی سرخس در آینده می تواند به منطقه آزاد تبدیل شود
محمودی/ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دربازدید از مرز سرخس درباره طرح تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به آزاد تجاری و صنعتی خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس اعتقاد دارند که منطقه ویژه اقتصادی سرخس در آینده به منطقه آزاد تبدیل شود، منتها لازمهاش این است که دولت هم تلاش خودش را داشته باشد و اقناعسازی لازم را انجام دهد.
نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با ابراز امیدواری درباره آزادشدن منطقه ویژه سرخس، این منطقه را نقطه اتصال راهگذر شمال به جنوب در مبادلات اقتصادی دانست.
به گزارش خراسان رضوی، ابراهیم عزیزی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با بیان این که یکی از فرصتهای مرزی بسیار خوب ما شهرستان سرخس و منطقه ویژه اقتصادی است که زمینهساز توسعه امنیت اقتصادی کشور و فرصتی برای توسعه روابط تجاری با آسیای میانه است، درباره طرح تبدیل منطقه ویژه اقتصادی سرخس به آزاد تجاری صنعتی خاطر نشان کرد: نمایندگان مجلس این اعتقاد را دارند که منطقه ویژه اقتصادی سرخس در آینده به منطقه آزاد تبدیل شود، منتها لازمهاش این است که دولت هم تلاش خودش را داشته باشد و اقناعسازی لازم را انجام دهد.
فرود اضطراری بالگرد حامل اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس درشهرک صنعتی درگز
بالگردی که اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با آن به شمال خراسان رضوی سفر کرده بودند، به دلیل نقص فنی در محل شهرک صنعتی شهرستان درگز فرود آمد و نمایندگان مجلس با توجه به این وضعیت بهصورت زمینی به مشهد بازگشتند.
به گزارش مهر، شامگاه پنجشنبه محسن نجابت با بیان اینکه بالگرد حامل اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در شهرک صنعتی شهرستان درگز به دلیل نقص فنی فرود اضطراری داشته است، اظهار کرد: اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روز پنجشنبه با هدف بازدید از مناطق مرزی باجگیران و لطف آباد به وسیله بالگرد به این منطقه رفته بودند.
وی ادامه داد: طبق گفته فرماندار شهرستان درگز، این بالگرد به دلیل نقص فنی در محل شهرک صنعتی شهرستان فرود آمد و نمایندگان مجلس بهصورت زمینی به مشهد بازگشتند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 51
خرید و فروش خودرو نزدیک به صفر
رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودروی مشهد گفت: هم اکنون در بازار خودرو نوسان وجود داشته و از نظر قیمت ثبات ندارد، قیمتها چند روز کاهش یافته و دوباره برمیگردد. حدود 2 تا 3 میلیون کاهش قیمت در خودروهای ایرانی داشتیم. حیدری در گفتوگو با «خراسان آنلاین» افزود: در بازار نیز رکود وجود داشته، خرید و فروشی انجام نمیشود و نزدیک به صفر است. برجام، واردات ماشین و ارزان شدن ارز در بازار تاثیر گذاشته و بازار را به رکود میبرد. وی تصریح کرد: واردات خودرو باید قیمتها را کاهش دهد، زمانی که خودروهای باکیفیت وارد میشود، صددرصد برقیمتها تاثیرگذار خواهد بود. اکنون باید ماشینهای بیمدل را با قیمتهای گزاف بدهیم، اما وقتی ماشین سال با قیمت 20 هزار دلاری که اعلام شده، وارد شود، خودروهایی خوب و باکیفیت و استانداردهای بالا خواهد بود که تاثیر بسیار زیادی در بازار خودرو خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
دادستان گناباد خبر داد :
تعداد بازدید : 32
تاخیر 16ساله در بازنگری طرح تفصیلی گناباد!
صفری / دادستان عمومی و انقلاب گناباد تاخیر در بازنگری طرح تفصیلی گناباد را از مشکلات مهم دانست و اظهار کرد: مدت اجرای این طرح که ۱۰ سال است در سال ۱۳۸۵ به اتمام رسیده و بعد از گذشت ۱۶ سال بازنگری طرح تفصیلی به تازگی ابلاغ شده است و این بازنگری هم اگر توسط کارشناسانی که در گناباد حضور نداشتند، انجام شود نتیجه لازم را نخواهد داشت بلکه باید توسط کارشناس های مستقر در این شهرستان انجام شود.مرتضی امیری گفت: بنگاه های مشاوران املاکی که برای منافع بیشتر خود در افزایش قیمت زمین و مسکن این شهرستان نقش دارند، پلمب و بدون اغماض با آن ها برخورد قانونی می شود.وی در جلسه شورای مسکن گناباد با اشاره به این که مشاوران املاک در بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت بخش مسکن و از جمله اجاره بهای واحدهای مسکونی تاثیر گذارند، خواستار نظارت بیشتر بر این بخش شد.
وی افزود: افزایش قیمت زمین و مسکن و به ویژه اجاره بهای واحدهای مسکونی به یک دغدغه مهم شهروندان گنابادی تبدیل و موجب نارضایتی مردم شده است، به طوری که بخشی از مراجعان روزانه به دستگاه قضایی را معترضان به افزایش تورم این بخش تشکیل می دهند که خواستار عنایت بیشتر مسئولان مربوط برای کاهش این معضل و سامان دهی آن هستند.دادستان عمومی و انقلاب گناباد با اشاره به این که برخی از قولنامه هایی که در مشاوران املاک منعقد می شود اشکالات متعدد حقوقی دارد، گفت: مسئولان مربوط باید به این مسئله نظارت بیشتری داشته باشند.
تاثیر اجرای طرح نهضت ملی مسکن در کاهش تورم این بخش
وی اجرای طرح نهضت ملی مسکن را در کاهش معضل تورم بخش مسکن شهرستان گناباد بسیار موثر دانست و افزود: باید از همه ظرفیت های موجود برای روان سازی اجرای موثر این طرح بهره گرفت.امیری از ادارات راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گناباد خواست که قرارداد زمین های واگذار شده به افراد که بعد از گذشت مدت مد نظر در قرارداد احداث نشدند و متقاضیان به تعهدات خود عمل نکردند، فسخ و به دیگر افراد متقاضی واگذار شود.
وی تاخیر در بازنگری طرح تفصیلی گناباد را از مشکلات مهم دانست و گفت: مدت اجرای این طرح که ۱۰ سال است در سال ۱۳۸۵ به اتمام رسیده و بعد از گذشت ۱۶ سال طرح بازنگری آن به تازگی ابلاغ شده است و این بازنگری هم اگر توسط کارشناسانی که در گناباد حضور نداشتند، انجام شود نتیجه لازم را نخواهد داشت بلکه باید توسط کارشناس های مستقر در این شهرستان انجام شود.فرماندار گناباد هم با اشاره به وضعیت نابسامان و افزایش قیمت در بخش زمین و مسکن و اجاره بهای واحدهای مسکونی در این شهرستان اظهار کرد: باید با هم افزایی و انسجام بخشی فعالیت ها و جلوگیری از اقدامات سلیقه ای و پراکنده کاری با برنامه ریزی صحیح و شناخت دقیق و ریشه ای مسائل و مشکلات برای رفع و سامان دهی این بخش اقدام کرد.رضا نصیری افزود: باید با بهره گیری از خرد جمعی و استفاده از نظرات نخبگان و صاحب نظران مربوط و بهرهگیری از همه ظرفیت های موجود برای رفع معضل و سامان دهی زمین و مسکن در این شهرستان برنامه عملیاتی داشت.وی خاطرنشان کرد: قیمت های بالای زمین و مسکن و اجاره بهای واحدهای مسکونی که حتی از شهرهای همجوار و مرکز استان و برخی نقاط تهران میزان رشد آن هم بالاتر است به یک دغدغه مهم مردم و به ویژه جوانان در آستانه ازدواج و قشر کارمند و کارگر تبدیل شده است و تاکنون به یک دلیل منطقی علت این تورم دست نیافته ایم.نصیری افزود: بنگاه های مشاور املاک نقش مهمی در جلوگیری از افزایش قیمت زمین و مسکن و اجاره بها دارند و باید به نوبه خود از این مسئله جلوگیری کنند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 40
وعده راهاندازی اتوبوس ویژه دانشآموزان
رئیس اداره انجمن اولیا و مربیان آموزشوپرورش استان گفت: نرخ نامه سرویس مدارس به تازگی انجام شده و هنوز شرکتها به مدارس معرفی نشدند، گشایشهایی برای حقالزحمه رانندگان و شرکتها انجام و از ظرفیت خود اولیا نیز استفاده شده، افرادی که تمایل دارند همراه بچه خود چند دانشآموز دیگر را نیز به مدرسه ببرند و حقالزحمه دریافت کنند، حتما باید گواهی صلاحیت خود را از سازمان تاکسیرانی بگیرند. نعمتی در گفتوگو با «خراسان آنلاین» افزود: تاکنون ۴۶ شرکت حملونقل اعلام آمادگی کردند. همچنین مدارس در بخشهایی که امکان تردد اتوبوس در خیابانهای اصلی آن وجود دارد، مانند ناحیه ۷ و حاشیه شهر، شناسایی شدند تا یک خط جدید ویژه دانشآموزان دورههای متوسطه به تفکیک جنسیت توسط اتوبوسرانی ایجاد شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
درجلسه بررسی مشکلات و ظرفیت های روستای مرندیز مطرح شد
تعداد بازدید : 24
«دهکده فرش» محروم از امکانات فرهنگی و آموزشی
سلیمی/ وجود 180 دار قالی فعال در روستای مرندیز که به دهکده جهانی فرش مشهور شده و همچنین 44 واحد مرغداری در این روستا، بخشی از قابلیت های این روستای محروم و کویری در شهرستان بجستان است اما از سوی دیگر این روستا نیز همانند بسیاری از روستاهای دیگر استان از نبود امکانات فرهنگی، آموزشی و ورزشی رنج می برد.
به گزارش خراسان رضوی، در جلسه بررسی مشکلات و ظرفیت های روستای مرندیز، مهندس محرابی رئیس جهاد کشاورزی بجستان گفت: مرندیز به دهکده جهانی فرش معروف است ،همچنین می توان به ظرفیت پرورش طیور این روستا اشاره کرد زیرا حدود ۴۴ واحد فعال مرغداری دارد.به دلیل کویری بودن و غارهای متعدد و سرمایه اجتماعی و انسانی و تعداد کم بیکاران، مرندیز را می توان به عنوان روستایی الگو معرفی کرد؛۱۸۰ دار قالی اکنون در حال بافت است، جمعیت خانوار روستا ۸۷۲ نفر و محصول اصلی کشاورزی آن پسته است.
وی تصریح کرد: فهرست جامع مشکلات روستا را داریم و اقداماتی که می شود انجام داد با حضور خود مردم است. سهمیه نهاده ۴۰۰ تن را به ۷۰۰ تنی افزایش دادیم و دو کارگزار در شهرستان داریم اما نقدینگی آنها کم است و از مردم درخواست داریم که پای کار بیایند تا مشکل حل شود. سیاست دولت بر تمرکززدایی است و مرکز خدمات تخصصی کشاورزی غیردولتی احداث شود تا خدمات خوبی در روستا صورت گیرد و از دامدار و کشاورز حمایت شود زیرا متخصصان بیشتر در دسترس خواهند بود.
یوسفی نماینده شورای مرندیز نیز گفت: مرندیز چهارمین تولیدکننده گوشت سفید در استان است و تولید انرژی از کود مرغ یکی از موارد مهم است که باید پیگیری شود. در بحث ورزش، مربی داریم اما سالن ژیمناستیک و سالن استاندارد چندمنظوره نداریم.در بحث عمران مشکل منبع آب مرندیز حل نشده است و در حوزه کشاورزی و محیط زیست نیازمند توجه ویژه است، سایهسار نداریم و باید درخت گز بکاریم زیرا به آب زیاد نیازی ندارد و باید کمربند سبز در روستا ایجاد کنیم و واحدهای دامی سازماندهی شود.
وی افزود: در بحث فرهنگی که کتابخانه در حال احداث است، پسرفت داشته ایم زیرا میلگردها روی زمین است و به حال خود رها شده است. یک کانون منسجم نداریم؛ اگر کانون بود کلاس های زبان و رایانه برگزار می کردیم. ما به دبیرستان دخترانه نیازمندیم و در حوزه گردشگری میراث فرهنگی هیچ اقدامی نمیکند. مسجد جامع و حوض نو همه به حال خود رها شده اند و هر روز شاهد تخریب گوشه ای از آن هستیم.
در بحث کویرنوردی و غارنوردی ظرفیت های خوبی هست؛قنات گردشگری داریم اما بدون مهندسی و هزینه کردن و گفتند آب ندارد.
خانم دکتر پاسبان مسئول دفتر پژوهش و فناوری جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هدف از طرح الگویی روستایی، افزایش بهره وری و ایجاد زنجیره ارزش در بخش کشاورزی است.با معیارهایی که قبلا داده بودیم و با مشارکت فرماندار و جهاد کشاورزی روستای مرندیز برای اجرایی شدن طرح الگویی روستایی آماده شد. قانونی که جهاد کشاورزی باید انجام دهد قانون افزایش بهره وری در کشاورزی است.متخصصان کار در روستاها مستقر می شوند تا عملکرد افزایش یابد؛ به عنوان مثال می توان حدود ۳ تن گندم را به ۵ تن افزایش داد. با اجرای این طرح کارهایی انجام می شود که درآمد کشاورزان و دامداران افزایش پیدا کند و ضایعات کاهش یابد.
دکتر پاسبان افزود: ما از رئیس جهاد کشاورزی ماهانه مطالبهگری خواهیم داشت که ببینیم چه اقداماتی صورت گرفته است ،انشاءا... مردم روستا خواهند دید که چه اشتغالزایی خوبی صورت میگیرد.
محمد معصومی رئیس شورای شهر یونسی گفت: اگر قرار است طرحی اجرا شود باید خوب اجرا شود،طرح های زیادی روی کاغذ است اما اجرا نمی شود؛ اگر یک طرح اجرا شود مردم استقبال خواهند کرد.
دکتر محدث عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی گفت: مردم باید به همراه حکومت از فرصت های پیش آمده بهره کافی ببرند. یکی از انگیزه های بنده برای حضور در روستای مرندیز این است که روحیه مطالبهگری بالایی دارند؛ باید کارگروه هایی تشکیل شود و از همدیگر یاد بگیریم و به شهرهای دیگر هم سرایت کند.
وی افزود: یادگیری مداوم یکی از پایه های قوی شدن علم است.افراد موفق از یادگیری خسته نمی شوند. بعضی از مشکلات عمومی است و باید رسانه به کمک بیاید تا مسئولان هم خبردار شوند .شاید بسیاری از مسئولان خبر داشته باشند ولی توجیه نشده باشند که باید مطالبهگری شود تا توجیه شوند. تشکل ها می توانند حمایت خوبی داشته باشند. ما متخصصان زیادی در حوزه پسته فیض آباد و کارشناسی آب داریم که باید از وجود این افراد بهره مند شد. وزارت کشاورزی را وزارت کود و سم نشناسیم، یکبار هم که شده با همفکری همدیگر یاد بگیریم.
برای بحث گردشگری روستا، از میراث فرهنگی بخواهیم توجه ویژه کند.اولویت اول این شهرستان روستای مرندیز است. دهیار باید در تمامی کارگروه ها حضور داشته باشد تا مشکلات را به سمع و نظر برساند اما متاسفانه تا حالا حضور نداشتند.مشکلات روستا گزینش شود.بارها به وزارت نیرو اعلام کردیم که برق شهرها را قطع کنند اما روستاها را خیر زیرا باعث دلسردی و نبود تولید می شود اما گوش شنوایی ندارند و این موضوع توسط رسانه ها باید مطالبهگری شود.
وی تصریح کرد : مشکلات روستاها چند نوع است که یکی در سطح کلان ، یکی در سطح روستا و یکی در بحث نداشتن درآمد کافی مردم است. در بحث کلان باید از بالا مطالبهگری شود تا بررسی شود و در روستا باید هماهنگی لازم بین مسئولان استانی و شهرستانی صورت گیرد و در بحث نداشتن درآمد کافی باید به کشاورز یاد داده شود که چطور محصولش را به بهترین نحو ممکن تولید کند تا افزایش درآمد داشته باشد. ما در این طرح دنبال تزریق دانش در بخش کشاورزی هستیم. مشکلاتی از قبیل کرم و آفت باعث شده است که درآمد کشاورز پایین بیاید. باید بازار فراهم شود تا محصول به قیمت خوب و خارج از دست دلال به مصرفکننده برسد و نهاده ها با قیمت خوب و مناسب تامین شود.
وی اظهار کرد: یکی از مسائلی که در روستاها وجود دارد، این است که کسانی هستند که به کار در روستا علاقه زیادی دارند ولی به علت اینکه هماهنگی لازم بین دستگاه های مربوط و حامی نیست، دلسرد میشوند؛ این وام هایی که به کشاورز یا دامدار می دهند بیشتر حالت معیشتی دارد تا اشتغال. ما باید هماهنگی های لازم را انجام دهیم تا تولید را بیشتر کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 0
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تحلیلی بر کارنامه صادرات و واردات 5ماهه استان
تعداد بازدید : 33
سایهروشنهای کارنامه تجاری استان
حمیدی/ دادههای گمرک کشور نشان میدهد هرچند میزان صادرات استان کاهش و حجم واردات افزایش یافته اما ارزش تناژی کالاهای صادراتی در مقابل کالاهای وارداتی نکات مثبت کارنامه تجارت خارجی استان است.
به گزارش خراسان رضوی، گمرک کشور، دادههای پنج ماهه صادرات و واردات کشور را منتشر کرد که بر اساس آن وضعیت تجارت خارجی استان از طریق پنج مرکز گمرکی مشخص شده است.
تراز تجاری 204 میلیون دلاری
این دادهها نشان میدهد مجموع صادرات صورت گرفته از درگاههای گمرکی استان در این مدت معادل 453 میلیون دلار بوده و به لحاظ وزنی حدود 820 هزار تن کالا در این مدت از مرزهای استان صادرشده است. مجموع واردات استان در پنج ماهه نخست امسال نیز بر اساس دادههای گمرک کشور معادل 249 میلیون دلار و به لحاظ وزنی حدود 127 هزار تن بوده است. بدین ترتیب تراز تجاری استان در پنج ماهه نخست امسال حدود 204 میلیون دلار بود.
کاهش 26 درصدی ارزش صادرات
اما مقایسه کارنامه تجاری استان در پنج ماهه نخست امسال با مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد در حوزه صادرات، حجم کل صادرات استان از حدود 571 میلیون دلار به 453 میلیون دلار کاهش یافته، یعنی صادرات استان در این مدت 26 درصد کاهش پیدا کرده است. به لحاظ وزنی نیز بیش از 416 تن از صادرات استان در این مدت کاهش پیدا کرده است که دلیل اصلی آن کاهش صادرات به مقصد کشور افغانستان است.
کاهش 100 میلیون دلاری صادرات به افغانستان
آمارها نشان میدهد حجم صادرات به مقصد کشور افغانستان در پنج ماهه نخست امسال حدود 172 میلیون دلار بوده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته صادرات به مقصد افغانستان بیش از 271 میلیون دلار بوده است. بدین ترتیب در پنج ماهه امسال صادرات به افغانستان حدود 100 میلیون دلار کاهش پیداکرده که دلیل اصلی آن تغییرات سیاسی و روی کار آمدن دولت جدید در افغانستان و برهم خوردن برخی تعاملات تجاری به خصوص در حوزه مرز است.
رشد واردات
دادههای گمرک کشور نشان میدهد، میزان واردات پنج ماهه ثبتشده در گمرکات استان خراسان رضوی نسبت به سال گذشته افزایش داشته است، به طوری که ارزش کالاهای وارداتی به استان از حدود 209 میلیون دلار در پنج ماهه سال گذشته به حدود 249 میلیون دلار در پنج ماهه امسال رسیده است. از سوی دیگر حجم واردات استان در این مدت از حدود 79 هزار تن در سال گذشته به حدود 127 هزار تن در پنج ماهه امسال رسیده است.
برای تحلیل دقیقتر وضعیت تجارت خارجی استان نگاه به متوسط ارزش کالاهای وارداتی و صادراتی نشان میدهد؛ متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی در پنج ماهه امسال به 560 دلار رسیده درحالیکه متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی استان در مدت مشابه سال گذشته حدود 465 دلار بوده که این موضوع نشاندهنده ارزشمندتر شدن کالاهای صادراتی استان است. البته به همان نسبت تناژ کالاهای صادراتی استان باکاهشی قابلتوجه به حدود 415 هزار تن رسیده است. بخشی از این کاهش به دلیل نصف شدن حجم کالاهای صادراتی به افغانستان است.
تحلیل صادرات
ریز دادههای کالاهای صادراتی نشان میدهد، عمده کالاهای صادراتی استان به مقصد افغانستان مواد معدنی مانند سیمان و فلزات بوده، علاوه بر این، مجموع صادرات تناژی استان کاهش داشته که میتوان دو دلیل عمده برای آن در نظر گرفت؛ یکی بحرانی شدن وضعیت صادرات به افغانستان و دومی کاهش ثبت کالاهای صادراتی در گمرکات استان به دلیل هزینههای حملونقل که این موضوع باعث شده حجم کالاهای صادراتی از بندرهای شمال و جنوب کشور رشد داشته باشد. از سوی دیگر، تدوین مقررات جدید گمرکی و سختگیریها را هم میتوان بهعنوان عامل دیگر کاهش تناژی صادرات استان در نظر گرفت.
اما این را که ارزش تناژی کالاهای صادراتی نسبت به سال گذشته رشد حدود 100 دلاری داشته، میتوان نشانه مثبتی از جلوگیری از خام فروشی و صادرات موادخام از کشور دانست. هرچند وقتی ارزش ریالی کالاهای صادراتی را ارزیابی میکنیم، این نکته قابل تأمل است که متوسط مبنایی ارزش ریالی هر دلار کالای صادراتی استان در پنج ماهه سال گذشته کمتر از 22 هزار تومان بوده و در پنج ماهه امسال به حدود 25 هزار تومان رسیده است.
تحلیل واردات
دادههای گمرک کشور نشان میدهد، علاوه بر رشد تناژی و دلاری واردات استان در پنج ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ارزش هر تن کالای وارداتی که در پنج گمرک استان ثبتشده حدود 1962 دلار بوده، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته، ارزش هر تن کالای وارداتی به استان حدود 2665 دلار بوده است. این کاهش ارزش کالاهای وارداتی به کشور در پنج ماهه امسال متأثر از چند عامل است؛ اول این که بخش عمده کالاهای وارداتی استان در این مدت کالاهای اساسی و ماشینآلات سنگین بوده است. دوم این که مبنای ارزش هر دلار کالای وارداتی در پنج ماهه سال گذشته 4200 تومان بوده ولی ارزش متوسط هر دلار کالای وارداتی در پنج ماهه امسال حدود 13 هزار تومان برآورد شده است.
اما نکته مثبتی که میتوان در صادرات و واردات استان علاوه بر کاهش کالاهای سنگین مانند موادمعدنی مشاهده کرد، کاهش حجم صادرات محصولات آب بر است، به طوری که حجم صادرات هندوانه در پنج ماهه امسال به کمتر از دو میلیون دلار رسیده درحالیکه در مدت مشابه سال گذشته حدود سه میلیون دلار بوده است.
مهمترین کالاهای صادراتی استان در پنج ماهه نخست امسال همچنان محصولات کشاورزی است به طوری که زعفران، سیب تازه و پسته و دیگر میوهها در صدر هستند البته تولیدات صنعتی مانند پریفورم و کفپوشها نیز جزو کالاهای عمده صادراتی استان بوده است.
موبایل همچنان در صدر واردات
دادههای گمرک کشور نشان میدهد، ارزش کل گوشیهای وارد و ثبتشده در گمرکات استان در پنج ماهه نخست امسال، حدود 45 میلیون دلار و در مدت مشابه سال گذشته ارزش کل گوشیهای واردشده به استان حدود 62 میلیون دلار بوده است. علاوه بر این در پنج ماهه نخست امسال نیز حدود 14 میلیون دلار واردات گندم به استان صورت گرفته در حالی که در مدت مشابه سال گذشته هیچ دادهای مبنی بر واردات گندم و ثبت آن در گمرکات استان وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
کمبود من کارت طی روزهای اخیر باعث سرگردانی شهروندان شده است، در گفت وگو با مدیر عامل فاوا شهرداری این مشکل را بررسی کرده ایم
تعداد بازدید : 65
چرایی کمبود من کارت و راهکارها
نویسنده : ترسول
«از مسئولان شهرداری تقاضا دارم باجه های شارژ و فروش من کارت را بیشتر کنند.از هر باجه ای که سوال می کنی من کارت فروشی ندارد. در اکثر باجه ها دستگاه های شارژ من کارت هم خراب است یا سرجایش نیست.»
«با افزایش قیمتی که برای سفر بدون من کارت در اتوبوس ها در نظر گرفته اند، رفتیم تا من کارت بخریم و هزینه را یک سوم کنیم، اما واقعا نمی شود من کارت پیدا کرد. چرا مسئولان قبل از افزایش 3 برابری هزینه برای مردم، فکری برای تهیه و توزیع من کارت نکردند؟»
افزایش هزینه پرداخت نقدی کرایه اتوبوس ها از هزار تومان به سه هزار تومان، موجب افزایش تا دو برابری تقاضای خرید من کارت در مشهد شده است، شهروندانی که تا پیش از افزایش سه برابری کرایه نقدی اتوبوس ها، با پرداخت نقدی از حمل و نقل عمومی بهره می بردند، حالا به دلیل افزایش هزینه کرایه نقدی به دنبال تهیه من کارت هستند و این افزایش تقاضا باعث شده کمبود من کارت در مشهد بیشتر مشهود شود. افزایش کرایه نقدی استفاده از اتوبوس را شهرداری برای کاهش استفاده از پول نقد در نظر گرفته بود اما به نظر می رسد تمهیدات کافی برای تامین من کارت مورد نیاز شهروندان اندیشیده نشده بود و مردم به صورت جدی این مطالبه را مطرح می کنند که این من کارتی را که به خرید آن تاکید دارند از کجا می شود تهیه کرد؟ سطح تقاضای خرید و شارژ من کارت به ویژه در مسیرهایی که به حرم مطهر رضوی ختم می شود، افزایش قابل ملاحظه ای داشته است و در طول سال در ایام موج ورود زائران امام رضا(ع) به شهر باز هم این تقاضا افزایش پیدا می کند و به تعداد متقاضیان مشهدی، زائرانی که می خواهند روزانه برای رفت و آمد به حرم مطهر امام هشتم(ع) از سرویس حمل و نقل عمومی و همین من کارت ها استفاده کنند، اضافه می شود. اصل مشکل کمیابی و در برخی موارد نایاب بودن من کارت را که گلایه های جدی شهروندان را نیز به دنبال داشته مدیرعامل سازمان فاوا شهرداری مشهد تایید می کند اما این را هم می گوید که این مشکل «تقریبا» حل شده است.
افزایش تا 3 برابری توزیع من کارت
مشکل کمیابی من کارت در مشهد و گلایه های شهروندان در این زمینه را از مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری مشهد پیگیری می کنیم. مهدی بدیع به «خراسان رضوی» می گوید: این مشکل تقریبا حل شده است. میزان توزیع من کارت را حتی نسبت به آن چیزی که به طور متوسط در سال گذشته یا سه، چهار ماه قبل بوده تا 2 و 3 برابر افزایش داده ایم، اما ایام حضور زائران است و شاید تقاضا بالا رفته و ما درگیر مسئله هستیم.
30 مرکز توزیع من کارت برای کل مشهد!
وی می افزاید: مراکزشارژ من کارت به تعداد 850 مرکز در شهر است که از این تعداد بیش از 200 مرکز دستگاه شارژ من کارت هستند و شهروندان با مراجعه به آن ها می توانند کارت هایشان را شارژ کنند و حدود 600 فروشگاه مثل سوپرمارکت و دکه هم هستند که شارژ من کارت را انجام می دهند و تعداد این مراکز در مشهد به مراتب بیشتر از کلان شهرهای تهران، اصفهان و شیراز است. از این تعداد 30 باجه هم توزیع من کارت و هم شارژ من کارت را انجام می دهند. ممکن است مثلا در یک باجه که ما روزانه 200 من کارت توزیع می کنیم، تا ساعت 11 همه من کارت ها توزیع شود و کسی که بعد از ظهر مراجعه می کند دیگر در آن باجه من کارتی برای فروش نباشد، اما اتمام من کارت های یک باجه در یک روز، به معنای تمام شدن کلیه من کارت ها در شهر نیست. از مدیرعامل فاوا شهرداری مشهد درباره تمهیدات افزایش توزیع من کارت در باجه های پرتقاضا از جمله اطراف حرم مطهر رضوی سوال می کنیم که وی در این زمینه می گوید: قطعا ما همین کار را می کنیم، باجه های اطراف حرم، میدان شهدا و مناطق پرتردد اتوبوس ها تعداد من کارت بیشتری هم برای توزیع دارند.
مشکلات واردات قطعه من کارت از چین
وی تصریح می کند: شما مسئله کارت ملی را نگاه کنید، دولت مانده است برای تامین کارت ملی که یک قطعه به کار رفته در آن وارداتی است و ما تحریم هستیم. من کارت هم به همین شکل، تامین آن مشکل است اما با این حال ما در پایان سال 1400 تعداد 200 هزار من کارت تامین کردیم، مجدد 50 هزار تا تامین شد، الان هم یک 100 هزار تا و 300 هزار تا داریم تامین می کنیم. از این تعداد 250 هزار من کارت تامین شد و در حال توزیع است. این در حالی است که میانگین میزان توزیع سالانه من کارت عموما 200 هزار مورد بوده است. بدیع می گوید: این من کارت ها از چین تامین می شود، با قیمت 15 هزار تومان به دست مردم می رسد اما برای شهرداری هر یک من کارت 50 هزار تومان هزینه دارد و شهرداری نزدیک به 100 میلیارد تومان برای تعداد کلی که عرض کردم سوبسید می دهد. وی در ادامه بر واقعی سازی قیمت من کارت تا 60 هزار تومان تاکید می کند و یادآور می شود: گاهی شاید زائری به مشهد می آید، من کارت تهیه می کند و آن را به عنوان یادگار از مشهد با خودش می برد، چون قیمت من کارت کم است شهروندان ما هم گاه در نگهداری از آن دقت نمی کنند، از نظر ما من کارت را کسی باید تهیه کند که استفاده مستمر از ناوگان حمل و نقل شهری دارد تا این همه هزینه و دشواری که برای تهیه آن وجود دارد به درستی استفاده شود.
تنوع روش های پرداختی در آینده
در ادامه بحث اضافه شدن بلیت های تک سفره برای مسافرانی را که استفاده همیشگی از ناوگان اتوبوسرانی ندارند مطرح می کنیم و این که این وعده مدیریت شهری چه زمانی قرار است محقق شود؟ وی در پاسخ به این سوال تصریح می کند: برای بلیت تک سفره کیو آر کدی که مشابه بلیت های مترو است، نیاز است که کیو آر کد هر مسافر پس از استفاده باطل شود، یعنی مثلا باید در تعداد دو هزار اتوبوس دستگاه خوانش کیو آر کد نصب شود که عدد هزینه آن وحشتناک است و شهرداری باید نزدیک به 100 میلیارد تومان تجهیزات بخرد و در این اتوبوس ها نصب کند. شاید بگویید این کار برای مترو انجام شده، اما ما در مترو در نهایت 100 گیت برای کارت زدن داریم، 100 مورد کجا و دو هزار اتوبوس کجا؟ اما در مجموع در حال تلاش برای چیدن برنامه نوسازی تجهیزات پرداخت هستیم تا تجهیزاتی نصب شود که همشهریان ما با من کارت، بلیت تک سفره، گوشی موبایل یا کارت بانکی بتوانند پرداخت را انجام دهند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 56
دستور وزیر بهداشت برای کمک به ظرفیت های مشهد در دهه آخر صفر
گروه جامعه/ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در دستوری با اشاره به حجم ورود زائران در دهه آخر صفر به مشهد الرضا (ع) گفت: برای زائران پیاده امام رضا(ع) برنامهریزی شده تا از ظرفیت تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دانشگاه میزبان استفاده شود. به گزارش «خراسان رضوی»، دکتر بهرام عین اللهی پنج شنبه گذشته در سفر به مشهد ، با حضور در آیین «همراه با حکیمان» و تجلیل از استادان برتر علوم پزشکی کشور با اشاره به حضور زائران اربعین حسینی در عراق اظهار کرد: در حوزه اربعین فعالیتهای میدانی در مرزهای شلمچه و مهران داشتیم که ۹۰ درصد ترددها را دارد و عمده نگرانی ما گرمای این روزهای عراق و مناطق مرزی است که در این خصوص، کانکسها و امکانات لازم را فراهم کردهایم. وی تصریح کرد: امسال مرکز بهداشتی و درمانی شهید سلیمانی را در شلمچه راهاندازی کردیم و حضور داوطلبانه نیروهای بهداشتی و درمانی را به فال نیک میگیریم و برای مهران هم از ظرفیت کانکسها و سازههای دانشگاه علوم پزشکی ایلام، سپاه، ارتش و نیروی انتظامی استفاده می کنیم، ضمن این که در سمت عراق هم مدیریت با جمعیت هلال احمر است و هرکسی بخواهد داوطلبانه به عراق برود، ماموریتش را قبول میکنیم. وزیر بهداشت تاکید کرد: همچنین پس از این ایام هم برای دهه آخر صفر و زائران پیاده امام رضا(ع) برنامهریزی شده تا از ظرفیت تمامی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور با مدیریت دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان دانشگاه میزبان استفاده شود. وی با بیان این که با توجه به تزریق ۱۵۴ میلیون دوز واکسن و ثبت اعداد ۹۱، ۸۶، ۷۲ درصد در دوزهای اول تا سوم و مجموع ۶۰ درصد، حاشیه امن خوبی داریم، افزود: ما در این روزها بر دوز یادآور، زدن ماسک، رعایت فاصله اجتماعی، غذای سالم و رعایت نکات بهداشتی تاکید داریم و این که زائران اربعین در زمان بازگشت به ایران همکاری لازم را با نیروهای بهداشتی مستقر در مرزها داشته باشند. وزیر بهداشت اظهار کرد: به مردم توصیه میکنیم بدون توجه به تعداد دوزهای دریافتی کرونا هرچه سریعتر دوز یادآور را دریافت کنند و بدانند که کرونا هنوز پایان نیافته و بهترین کار برای دوری از این ویروس منحوس دریافت سالانه دوز یادآور (سالی یک بار) تا زمان پایان این همه گیری است. وی با بیان این که ما بدون شک قویترین حوزه سلامت منطقه هستیم و جمهوری اسلامی ایران به برکت خونهای پاک شهدا در بالاترین جایگاه دیپلماسی سلامت قرار دارد، خاطرنشان کرد: ما در مدیریت بیماری کرونا جزو برترین کشورهای دنیا هستیم و با وجود تحریمهای ظالمانه یکی از بهترین مدیریتها را در این همه گیری داشتیم.
حوزه سلامت در دوران کرونا درخشید
همچنین حجتالاسلام والمسلمین رستمی، نماینده ولی فقیه در دانشگاههای کشور نیز در این مراسم گفت: حوزه سلامت در ایام بحران کرونا خوش درخشید و در این روزها مقدمات خدمترسانی به زائران پیاده حسینی و رضوی را برنامهریزی کردهاند تا این ماموریتها را به نحو احسن اجرا کنند. وی با تاکید بر این که در ایام اربعین حسینی حضور گروههای مختلف جامعه از جمله استادان و دانشجویان دانشگاهها و دانشکدهها را میبینیم، گفت: بیشک هیچ کس تاثیرپذیرتر از استاد برای دانشجو نیست و با توجه به این که استاد بیشترین میزان ارتباط را با دانشجو دارد، میتواند با انتخاب یک شیوه درست در امر تعلیم و تربیت بیشترین میزان اثرگذاری را بر دانشجو داشته باشد، اثرگذاری که حتی شاید از پدر و مادر هم بیشتر باشد.
میزبانی از هزار استاد برتر در مشهد
عباس شیراوژن، معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت نیز در این مراسم اظهارکرد: با توجه به این که استادان در طول سال تحصیلی درگیر کلاسهای درس هستند، از فصل تابستان به عنوان فرصتی ویژه برای برگزاری اولین دوره آموزشی و فرهنگی همراه با حکیمان استفاده کردیم تا میزبان اعضای هیئت علمی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور باشیم، در این دوره که در قالب ۱۲ نوبت برگزار شد، میزبان بیش از هزار استاد دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی در بازه زمانی ۴۰ روزه بودیم و برنامههای فرهنگی، آموزشی و زیارتی هر گروه به مدت ۷۲ ساعت برگزار شد.
آیین نامه 8 ماده ای تحول پژوهشی
در بخش دیگری از این مراسم یونس پناهی، معاون پژوهش و فناوری وزارت بهداشت نیز در اظهاراتی گفت: طبق تاکید مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه ویژهای به موضوع آینده پژوهی شده و در همین خصوص آیین نامه ۸ مادهای به معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده و در این بندهای هشت گانه به موضوعات بسیار مهمی همچون تحول در پژوهش، تشکیل کمیته تخصصی آینده پژوهی، حمایت از شرکتهای دانش بنیان و استفاده حداکثری از ظرفیت نخبگان اشاره شده است.
پناهی همچنین با اشاره به آخرین رتبه بندی جهانی گفت: در آخرین رتبهبندی جهانی، ایران در رتبه پانزدهم جهان در حوزه تولید دانش بوده است، این عدد در حوزه پزشکی یک رتبه پایینتر از مجموع علوم پزشکی و غیرپزشکی بوده و در این حوزه در جایگاه شانزدهم قرار داریم و باید برای ارتقای آن تلاش کنیم. وی ادامه داد: ایران در تولید علم از کشورهایی همچون مالزی، سنگاپور، اندونزی، قطر و عربستان بالاتر است و کشورهایی همچون چین، آمریکا، کانادا، هلند، آلمان و ترکیه بالاتر از ایران قرار دارند اما معتقدیم با توانمندیهایی که داریم میتوانیم به جایگاههای بهتر دست یابیم. معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: وزیر بهداشت، بر توجه ویژه به موضوع دیپلماسی سلامت تاکید کرده و معاونت پژوهش و فناوری این وزارتخانه مکلف به توسعه ارتباطات بینالملل و همچنین تلاش در مسیر ارتقای مجلات علمی شده است. اگر با ایرانیان مقیم خارج از کشور ارتباط بگیریم، میتوانیم به نتایج و دستاوردهای بهتر هم برسیم زیرا این مهم را حق خودمان میدانیم و نباید در این خصوص از دیگر کشورها عقب بمانیم. وی افزود: ما باید آینده نگری در شاخصهای علمی داشته باشیم، در این حوزه هماکنون در عدد زیر ۱۵ هزار در میان تولید علمی سالانه هستیم و باید در سال ۲۰۲۵ به عدد بالای ۲۵ هزار در این عرصه برسیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی:
تعداد بازدید : 29
نظارت باعث اصلاح امور میشود
استاندار خراسان رضوی گفت: نظارت باعث اصلاح امور میشود و این در حالی است که احساس حمایت مسئولان از سوی سازمان بازرسی خراسان رضوی نیز افزایش پیدا کرده است. به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، یعقوبعلی نظری در دیدار مدیرکل سازمان بازرسی استان و هیئت همراه افزود: نباید موضوع مهم انجام نظارت باعث کندی کار شود بلکه باید شرایط به گونهای برنامه ریزی شود تا در عین حال از تخلف پیشگیری کنیم و انجام کارها همراه با سلامت باشد که این مسیر اکنون در حال اصلاح است. استاندار خراسان رضوی ادامه داد: برخی موضوعات تنش زاست و باید حل آنها با درایت و در لحظه صورت گیرد، به عنوان مثال، موضوع اعزام زائران برای حضور در راهپیمایی اربعین حسینی باعث افزایش درخواست و کمبود وسیله نقلیه در پایانه مسافربری شد و بر همین اساس در کمتر از 48 ساعت دو مرحله بازدید میدانی صورت گرفت و فرماندار مشهد به عنوان نماینده ویژه استاندار برای حل این مشکل در محل پایانه مسافربری مشهد، مستقر شد.
نظری با اشاره به برنامههای مختلف در دست اقدام در استان خراسان رضوی بیان کرد: برای انجام برخی از کارها و رسیدن استان به سطح مطلوب در کشور، نیاز به ایجاد برخی زیرساختها بود و آغاز عملیات اجرایی این طرحها در دست اقدام قرار گرفت که تعدادی از آنها کار خود را شروع کردهاند. به عبارتی کارها بر اساس موضوع و اهمیت آن رتبه بندی شده و در قرارگاههای مختلف، نحوه اجرا، تامین مالی و زمان بهره برداری آن مشخص است و سازمان بازرسی به عنوان نهاد نظارتی، میتواند مطالبه گر نحوه صحیح اجرای برنامهها باشد. استاندار خراسان رضوی گفت: برخی از طرحها همچون راهاندازی قطار سریع السیر مشهد - تهران یا ایجاد شهرک فرودگاهی مشهد نه تنها سطح سرانه استان را افزایش میدهد بلکه با اقدامی جهشی، تاثیر شگرفی بر حل مشکلات کشور نیز خواهد گذاشت. نظری افزود: برنامههای مصوب شده از سوی هیئت دولت در سفر استانی توسط استانداری خراسان رضوی پیگیری میشود تا دستگاههای متولی بتوانند کارها را به سرانجام برسانند و سازمان بازرسی در این زمینه نیز میتواند یاری دهنده باشد. استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: نتیجه خدمات منجر به حل مسائل خواهد شد و میتواند سرمایه اجتماعی مردم را که اکنون آسیب دیده است، افزایش دهد و یکی از این اقدامات، طرح بزرگ نهضت ملی مسکن است که به بهبود معیشت مردم منجر خواهد شد.
مدیرکل سازمان بازرسی خراسان رضوی نیز در این دیدار با تشریح فعالیتهای دستگاههای مربوط گفت: عملکرد بیش از 30 دستگاه عمده استان از نظر ماموریت یا به صورت موردی، تاکنون ارزیابی شده است و نکته حائز اهمیت، پیگیری و پشتکار آنها برای حل مسائل بوده است.
حجت الاسلام موسی فتوحی افزود: با توجه به اختیاراتی که مدیران دارند، شاهد افزایش سطح سلامت شان هستیم و این مهم، میتواند در رفع چالشهای موجود تاثیر بسیار بگذارد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر موضوع حمایت از تولید و کاهش موانع به عنوان یکی از اصول این سازمان در دست اقدام است و سعی شده تا برخی مشکلاتی که صنایع مختلف دارند، با برگزاری جلسه با مدیران دستگاهها و نهادها رفع شود و تمام تلاش خود را به عنوان دستگاه ناظر انجام خواهیم داد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هواشناسی خراسان رضوی اعلام کرد:
تعداد بازدید : 65
پیشبینی بارش باران در برخی مناطق استان
رئیس اداره پیشبینی هواشناسی استان گفت: باتوجه به نفوذ امواج ناپایدار، روزهای شنبه و یک شنبه در نیمه شمالی استان احتمال وقوع بارشهای رگباری وجود دارد. قائنیپور در گفتوگو با «خراسان آنلاین» افزود: طبق تحلیلی که روی نقشههای فصلی انجام شده، انتظار میرود بارشهای فصل پاییز در استان با تاخیر و کمتر از حد نرمال رخ دهد، هر چند که انتظار داریم این وضعیت با نقشههایی که مهرماه در اختیار ما قرار میگیرد، تعدیل شود و شرایط بهتری داشته باشیم اما فعلا انتظار بارش خوبی را در فصل پاییز نداریم. وی تصریح کرد: دما به طور میانگین یک درجه در فصل پاییز افزایش خواهد داشت.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
در جلسه بررسی مشکلات وظرفیت های روستای مرندیز مطرح شد
تعداد بازدید : 33
«دهکده فرش » محروم از امکانات فرهنگی و آموزشی
سلیمی/ وجود 180 دار قالی فعال در روستای مرندیز که به دهکده جهانی فرش مشهور شده و همچنین 44 واحد مرغداری در این روستا، بخشی از قابلیت های این روستای محروم و کویری در شهرستان بجستان است اما از سوی دیگر این روستا نیز همانند بسیاری از روستاهای دیگر استان از نبود امکانات فرهنگی، آموزشی و ورزشی رنج می برد.
به گزارش خراسان رضوی، در جلسه بررسی مشکلات و ظرفیت های روستای مرندیز، مهندس محرابی رئیس جهاد کشاورزی بجستان گفت: مرندیز به دهکده جهانی فرش معروف است ،همچنین می توان به ظرفیت پرورش طیور این روستا اشاره کرد زیرا حدود ۴۴ واحد فعال مرغداری دارد.به دلیل کویری بودن و غارهای متعدد و سرمایه اجتماعی و انسانی و تعداد کم بیکاران، مرندیز را می توان به عنوان روستایی الگو معرفی کرد؛۱۸۰ دار قالی اکنون در حال بافت است، جمعیت خانوار روستا ۸۷۲ نفر و محصول اصلی کشاورزی آن پسته است.
وی تصریح کرد: فهرست جامع مشکلات روستا را داریم و اقداماتی که می شود انجام داد با حضور خود مردم است. سهمیه نهاده ۴۰۰ تن را به ۷۰۰ تنی افزایش دادیم و دو کارگزار در شهرستان داریم اما نقدینگی آنها کم است و از مردم درخواست داریم که پای کار بیایند تا مشکل حل شود. سیاست دولت بر تمرکززدایی است و مرکز خدمات تخصصی کشاورزی غیردولتی احداث شود تا خدمات خوبی در روستا صورت گیرد و از دامدار و کشاورز حمایت شود زیرا متخصصان بیشتر در دسترس خواهند بود.
یوسفی نماینده شورای مرندیز نیز گفت: مرندیز چهارمین تولیدکننده گوشت سفید در استان است و تولید انرژی از کود مرغ یکی از موارد مهم است که باید پیگیری شود. در بحث ورزش، مربی داریم اما سالن ژیمناستیک و سالن استاندارد چندمنظوره نداریم.در بحث عمران مشکل منبع آب مرندیز حل نشده است و در حوزه کشاورزی و محیط زیست نیازمند توجه ویژه است، سایهسار نداریم و باید درخت گز بکاریم زیرا به آب زیاد نیازی ندارد و باید کمربند سبز در روستا ایجاد کنیم و واحدهای دامی سازماندهی شود.
وی افزود: در بحث فرهنگی که کتابخانه در حال احداث است، پسرفت داشته ایم زیرا میلگردها روی زمین است و به حال خود رها شده است. یک کانون منسجم نداریم؛ اگر کانون بود کلاس های زبان و رایانه برگزار می کردیم. ما به دبیرستان دخترانه نیازمندیم و در حوزه گردشگری میراث فرهنگی هیچ اقدامی نمیکند. مسجد جامع و حوض نو همه به حال خود رها شده اند و هر روز شاهد تخریب گوشه ای از آن هستیم.
در بحث کویرنوردی و غارنوردی ظرفیت های خوبی هست؛قنات گردشگری داریم اما بدون مهندسی و هزینه کردن و گفتند آب ندارد.
خانم دکتر پاسبان مسئول دفتر پژوهش و فناوری جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: هدف از طرح الگویی روستایی، افزایش بهره وری و ایجاد زنجیره ارزش در بخش کشاورزی است.با معیارهایی که قبلا داده بودیم و با مشارکت فرماندار و جهاد کشاورزی روستای مرندیز برای اجرایی شدن طرح الگویی روستایی آماده شد. قانونی که جهاد کشاورزی باید انجام دهد قانون افزایش بهره وری در کشاورزی است.متخصصان کار در روستاها مستقر می شوند تا عملکرد افزایش یابد؛ به عنوان مثال می توان حدود ۳ تن گندم را به ۵ تن افزایش داد. با اجرای این طرح کارهایی انجام می شود که درآمد کشاورزان و دامداران افزایش پیدا کند و ضایعات کاهش یابد.
دکتر پاسبان افزود: ما از رئیس جهاد کشاورزی ماهانه مطالبهگری خواهیم داشت که ببینیم چه اقداماتی صورت گرفته است ،انشاءا... مردم روستا خواهند دید که چه اشتغالزایی خوبی صورت میگیرد.
محمد معصومی رئیس شورای شهر یونسی گفت: اگر قرار است طرحی اجرا شود باید خوب اجرا شود،طرح های زیادی روی کاغذ است اما اجرا نمی شود؛ اگر یک طرح اجرا شود مردم استقبال خواهند کرد.
دکتر محدث عضو هیئت علمی مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی گفت: مردم باید به همراه حکومت از فرصت های پیش آمده بهره کافی ببرند. یکی از انگیزه های بنده برای حضور در روستای مرندیز این است که روحیه مطالبهگری بالایی دارند؛ باید کارگروه هایی تشکیل شود و از همدیگر یاد بگیریم و به شهرهای دیگر هم سرایت کند.
وی افزود: یادگیری مداوم یکی از پایه های قوی شدن علم است.افراد موفق از یادگیری خسته نمی شوند. بعضی از مشکلات عمومی است و باید رسانه به کمک بیاید تا مسئولان هم خبردار شوند .شاید بسیاری از مسئولان خبر داشته باشند ولی توجیه نشده باشند که باید مطالبهگری شود تا توجیه شوند. تشکل ها می توانند حمایت خوبی داشته باشند. ما متخصصان زیادی در حوزه پسته فیض آباد و کارشناسی آب داریم که باید از وجود این افراد بهره مند شد. وزارت کشاورزی را وزارت کود و سم نشناسیم، یکبار هم که شده با همفکری همدیگر یاد بگیریم.
برای بحث گردشگری روستا، از میراث فرهنگی بخواهیم توجه ویژه کند.اولویت اول این شهرستان روستای مرندیز است. دهیار باید در تمامی کارگروه ها حضور داشته باشد تا مشکلات را به سمع و نظر برساند اما متاسفانه تا حالا حضور نداشتند.مشکلات روستا گزینش شود.بارها به وزارت نیرو اعلام کردیم که برق شهرها را قطع کنند اما روستاها را خیر زیرا باعث دلسردی و نبود تولید می شود اما گوش شنوایی ندارند و این موضوع توسط رسانه ها باید مطالبهگری شود.
وی تصریح کرد : مشکلات روستاها چند نوع است که یکی در سطح کلان ، یکی در سطح روستا و یکی در بحث نداشتن درآمد کافی مردم است. در بحث کلان باید از بالا مطالبهگری شود تا بررسی شود و در روستا باید هماهنگی لازم بین مسئولان استانی و شهرستانی صورت گیرد و در بحث نداشتن درآمد کافی باید به کشاورز یاد داده شود که چطور محصولش را به بهترین نحو ممکن تولید کند تا افزایش درآمد داشته باشد. ما در این طرح دنبال تزریق دانش در بخش کشاورزی هستیم. مشکلاتی از قبیل کرم و آفت باعث شده است که درآمد کشاورز پایین بیاید. باید بازار فراهم شود تا محصول به قیمت خوب و خارج از دست دلال به مصرفکننده برسد و نهاده ها با قیمت خوب و مناسب تامین شود.
وی اظهار کرد: یکی از مسائلی که در روستاها وجود دارد، این است که کسانی هستند که به کار در روستا علاقه زیادی دارند ولی به علت اینکه هماهنگی لازم بین دستگاه های مربوط و حامی نیست، دلسرد میشوند؛ این وام هایی که به کشاورز یا دامدار می دهند بیشتر حالت معیشتی دارد تا اشتغال. ما باید هماهنگی های لازم را انجام دهیم تا تولید را بیشتر کنیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
هیچ بلیتی به مقصد مرز عراق فروخته نخواهد شد
تعداد بازدید : 33
پایان بلیت فروشی زمینی اربعین
فرماندار مشهد گفت: بنا بر مصوبات اعلامشده، به علت مسدود شدن مرزهای زمینی تردد به سمت کشور عراق، هیچ بلیتی به سمت این مقاصد از پایانه مسافربری امام رضا(ع) در مشهد فروخته نخواهد شد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، محسن داوری روز گذشته در پایان جلسه کمیته حملونقل زائران اربعین حسینی که با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد، افزود: همچنین برای زائرانی که بهقصد زیارت بارگاه منور رضوی در شهر مشهد حضور دارند، تصمیم گرفته شد تا به نزدیکترین مقصد برای اعزام آنها برنامه ریزی شود.
نماینده ویژه استاندار برای ایجاد هماهنگی در تردد زائران حسینی ادامه داد: از سوی دیگر در این کمیته مصوب شد، به افرادی که بلیت به مقصد مهران گرفتهاند و امروز عازم هستند، با توجه به مسدود بودن مرزها و احتمال جلوگیری از تردد آنها اطلاعرسانی شود تا سفر خود را لغو و هزینه بلیت خود را بهصورت کامل دریافت کنند.
داوری بیان کرد: همچنین مصوب شد زائران کشور افغانستان از سمت تایباد، مستقیم به سمت مرزهای کشور عراق با استفاده از ناوگان اتوبوسی و ون کشور افغانستان، راهی شوند و به سمت مشهد حرکت نکنند.
فرماندار مشهد اضافه کرد: برای جابه جایی مسافران در استان خراسان رضوی نیز با هماهنگی صورت گرفته، از ناوگان شهری برای این کار استفاده خواهد شد.
داوری گفت: در صورت باز شدن مرزها، نحوه خدمترسانی مجدد به زائران حسینی، در کمترین زمان ممکن اطلاعرسانی میشود.
وی یادآور شد: از زمان حضور بهعنوان نماینده استاندار برای تردد زائران حسینی، تا ظهر روز پنج شنبه ۶۵ هزار بلیت برای تردد جادهای، ریلی و هوایی به سمت مرزهای ایران و عراق صادر شده است و این در حالی است که آمار ترددهای خودروهای شخصی در این آمار وجود ندارد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.