
گزارش
تعداد بازدید : 23
حکایت عجیب حق ماموریت برای 180 نیرو
نویسنده : محمد علی تمدن

یکی از مهم ترین شرکت های دولتی فعال مستقر در چند منطقه گازی اکتشاف شده عملیاتی شهرستان سرخس شرکت نفت و گاز شرق است. کار این شرکت انجام عملیات برداشت گاز ترش یا شیرین از نزدیک 100 چاه گازی فعال و غیر فعال و پلمب شده در منطقه خانگیران، دولت آباد، گنبدلی و چند منطقه اکتشاف شده دیگر در شهرستان سرخس است. گازهای ترش و شیرین استحصالی اکنون از 67 چاه فعال در مدار پس از برداشت و جمع آوری به مرکز جمع آوری این شرکت در منطقه خانگیران وارد و حداقل به وسیله دو خط لوله ترش و شیرین برای جدا سازی گوگرد و دیگر مواد همراه گاز تحویل شرکت پالایش گاز شهید هاشمی نژاد مستقر در منطقه خانگیران می شود. گاز تحویلی به پالایشگاه که گاهی میزان آن در اوج مصرف به بالای 55 میلیون مترمکعب در روز می رسد در پالایشگاه تبدیل به گاز قابل استفاده برای مصارف خانگی و صنعت می شودو گوگرد و میعانات گازی همراه آن جداسازی و سپس توسط چند خط لوله برای مصارف استان های شرق و شمال کشور تزریق می شود. گازی که توسط کارکنان سخت کوش مجموعه صنعت نفت و گاز در سرخس تولید می شود قبل از تحویل به پالایشگاه و حتی در فراورش و پالایش بسیار خطرناک و سمی بوده به طوری که در صورت تنفس 20 تا 24 واحد در یک میلیون واحد هوا موجب عوارض و حتی مرگ انسان می شود.
در این شرایط برخی از نیروهایی که صرفا برای انجام عملیات استحصال گاز در منطقه عملیاتی شرکت نفت و گاز شرق استخدام شده اند به جای حضور در منطقه عملیاتی سرخس به دفتر ستادی در مشهد رفته اند. چند سال پیش هم همین وضعیت برای دفتر ستادی پالایشگاه شهید هاشمی نژاد تکرار شده بود که در ابتدا مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره و سپس تمامی پرسنلی که در مشهد مستقر شده بودند به منطقه عملیاتی خود در سرخس بازگشتند.
در این گزارش به مبالغی که به عنوان حق ماموریت دریافت می شود می پردازیم . برای انتقال ستاد این شرکت از مشهد به سرخس و نیروهایی که از منطقه عملیاتی به مشهد رفته اند امام جمعه، نماینده مجلس و فرماندار سرخس بارها پیگیری کرده و تذکراتی داده اند و مردم شکواییه هایی داشته اند اما به جای برگشت این نیروهای عملیاتی به سرخس تعدادشان همچنان به چند برابر سال های قبل افزایش یافته به طوری که واکنش ها و مقاومت هایی را برانگیخته است.
خبرنگار خراسان از فرماندار سرخس پرسید این نیروها ابتدا برای کار در منطقه عملیاتی شرکت نفت و گاز شرق در سرخس استخدام شدند اکنون در مشهد که چاه نفت و گازی نیست چه کار می کنند ؟فرماندار گفت: بحث ما هم انتقال ستاد شرکت نفت و گاز شرق از مشهد به سرخس است ، موضوع مهمی هست و قوانینی هست که باید اجرایی شود چون هم منطقه عملیاتی استخراج نفت در سرخس است و هم ناحیه اش در دولت آباد سرخس و هم چاه اکتشافی اش در منطقه مزداوند و بزنگان در حوزه شهرستان سرخس ( خانگیران) است بنابراین یک ساختمان ستاد با 180 نیرو در شهرستان مشهد نه از لحاظ چارت سازمانی و نه از لحاظ قانونی و همچنین از لحاظ مطالبه مردم جایگاهی ندارد.
" حسن نوری زاده " با تایید بر این که این دفتر و نیروهایش باید سال ها قبل به سرخس می آمده است، افزود: متاسفانه این معضل هست و باید این اتفاق بیفتد و این ها به سرخس برگردند و الان ما پیگیر هستیم و خود مدیرانشان دوست ندارندبه سرخس بیایند ،همه هیئت مدیره اش در مشهد است یک مدیر عملیاتشان آن هم اقماری هفت روز این جاست هفت روز هم نیست تازه هفت روزی که می آید حق ماموریت هم می گیرد حتی تمام پرونده های حقوقی شان در دادگاه سرخس بررسی می شود. رئیس حقوقی اش در مشهد است ، تمام حوزه حراست شان در سرخس است، مدیر حراست در مشهد است، تمام نیروی انسانی اش در سرخس و رئیس منابع انسانی اش در مشهد است و این یک ظلم است.
وی درباره مزایای بازگشت این ستاد به سرخس افزود: حضور 180 نیرو در سرخس و یک گردش مالی مصرفی در ماه دو تا سه میلیارد تومان فقط گردش مالی دارد دوم این که تبعاتی که در نبود مدیران است الان آسیب به ویژه به بخش کارمندی شان وارد کرده که برای انجام هر کاری باید به مشهد بروند و کلی هزینه کنند همچنین بحث رفاه خود کارمندانش هم مطرح است.
وی تشریح کرد: چون حراست نیست همه مشکلات و معضلاتی که در منطقه ما از ناحیه آن ها پیش می آید بخشی از توان نیروی انتظامی و نیروی امنیتی ما را در این شهرستان مرزی و سوق الجیشی درگیر می کند درحالی که آن نیروهایی که در مشهد هستند آن جا کارایی ندارند با این مطلب همه این پرسنلی که از استان می آیند در سرخس حق ماموریت می گیرند و این بار مالی برای دولت ایجاد می کند بنابراین این مجموعه عواملی است که با توجه به شعارهای دولت این موضوعات همخوانی ندارد ضمن این که همه این ها ماموریت عملی شان خانگیران است و اصلا لزومی ندارد در مشهد باشند مثل خود پالایشگاه شهید هاشمی نژاد همه مدیرانش در سرخس اند و منازل سازمانی شان نیز در سرخس است. همین جا هم دفتر دارند قبلا هم این جا بوده اند. سه سال پیش در دفتر مشهد این ها 70 نفر بوده اند الان تعدادشان 180 نفر شده است و همه هم دوست دارند که به جای کار در سرخس به دفتر ستاد در مشهد بروند.
فرماندار سرخس تاکید کرد: بخش زیادی از نیروی انسانی که باید در منطقه عملیاتی سرخس کار کنند به ستاد مشهد رفته اند و آن جا هیچ کارایی هم ندارند و به نیروهای خدمات رفاهی برای آقایانی که از وزارتخانه های مختلف در مشهد می آورند تبدیل شده اند چه لزومی دارد مدیر حراست در مشهد باشد درحالی که تمام امنیت چاه های گاز با این همه فاصله ده ها کیلومتری و مساحت ده ها هکتاری باید توسط رئیس حراست حفاظت شود وقتی در محل نیست ما تبعات و سرقت در منطقه داریم.
نماینده مردم فریمان، سرخس و بخش های احمد آباد و رضویه مشهد در مجلس شورای اسلامی در این باره گفت: در دو دولت قبل در دولت های نهم و دهم بحث شده قرار بود که این افراد جابه جا شوند و به سرخس برگردند اما متاسفانه قبول نکردند و یکی از مطالبات ما این است که این افراد به سرخس منتقل شوند و حتی یک حرکت دیگری را هم مدیر عامل شرکت انجام داده بود که من به تازگی پیگیری کردم این اتفاق نیفتد. آن ها گفته بودند همین ساختمان ستادشان در همین جایی که مستقر هستند کوچک است می خواستند زمین دیگری را در همان محدوده بولوار سجاد خریداری کنند و یک ساختمان بزرگ تری را برای خودشان ایجاد کنند که ما نگذاشتیم.
" سید احسان قاضی زاده هاشمی" افزود: ما پیگیری کردیم با این اتفاق جدیدتر که این مجموعه باید به سرخس منتقل شود برخی از این کارکنان ستاد تقاضای انتقال دارند و نمی خواهند بمانند .آن ها با این شرط می خواهند کار کنند که در مشهد باشند ما گفتیم که این ها دارند از قِبَلِ منطقه عملیاتی خانگیران حقوق می گیرند نمی توانند چنین شرطی داشته باشند در نهایت با این اتفاقات اخیر هم مکاتبه ای با وزیر نفت خواهیم داشت . آن ها برای جابه جایی ساختمان تقاضایی را مطرح کرده بودند من پیگیری کردم که این اتفاق نیفتد و ما مکاتباتی خواهیم داشت که این جابه جایی ستاد به سرخس اتفاق بیفتد البته جمعی از این آقایان هم نامه نوشته اند که اگر جابه جایی به سرخس اتفاق بیفتد ما در این شرکت ماندگار نخواهیم بود و به دیگر بخش های وزارت نفت منتقل می شویم فکر می کنم اگر این اتفاق هم بیفتد اتفاق مبارکی خواهد بود و کسانی که واقعا می توانند در منطقه عملیاتی کار کنند حضور داشته باشند .
وی با تایید خسارت اقتصادی حق ماموریت این 180 نفر که باید در منطقه عملیاتی سرخس باشند اما در مشهد مستقر هستند و وقتی این افراد از مشهد به سرخس می روند دوباره حق ماموریت می گیرند،گفت: بله درست است، حالا همان هزینه های حمل و نقل و رفت و آمد و هزینه های متعددی که دارند تمامی این ها هزینه های زیاد و هنگفتی است که دولت می پردازد تازه یکی از کارهایی که این افراد می خواستند انجام دهند در دوره پیش و بنده نگذاشتم این بود که می خواستند همزمان با بیمارستان نفت غدیر سرخس در مشهد یک بیمارستان تاسیس کنند که موافقت نشد چون مشهد منطقه عملیاتی نیست که شرکت نفت بخواهد بیمارستانی ایجاد کند آن ها در مشهد یک درمانگاه دارند.
وی افزود: فعلا چاه هایی که در منطقه سرخس وجود دارد برخی عملیاتی و برخی غیرعملیاتی است. 67 حلقه چاه فعال است که به تناسب زمان روی برخی از این ها باید دوباره روند فنی و مهندسی رخ دهد ضمن این که اکنون شرکت مپنا برای پروژه ذخیره سازی گاز در سرخس مستقر شده و تا زمانی که کارهای اولیه منازلشان انجام شود هتل دوستی را به مدت شش ماه اجاره کرده اند. آن ها رفتند در سرخس مستقر شدند و نیامدند مشهد بنشینند هر روز با خودرو نیرو به سرخس بفرستند چون آن شرکت منافع اقتصادی برایش مهم است برای همین خودشان رفته اند تا بعد زیرساخت های اقامتی شان تثبیت شود اما هنوز حاضر نشدند به منطقه عملیاتی سرخس برگردند و مراحل پیگیری بازگشت این نیروها به منطقه عملیاتی خانگیران سرخس را در وزارتخانه دنبال می کنیم اگرچه این افراد هم اعلام کرده اند اگر این اتفاق بیفتد به جاهای دیگری درخواست انتقال می دهیم.
خبرنگار خراسان برای درج نظر مدیر عامل شرکت پالایش نفت و گاز شرق با آقای مهندس خیبری مدیر عامل شرکت تماس گرفت وی با محترم دانستن اظهارنظرهای برخی مسئولان، هر گونه اعلام نظر را منوط به نظر مدیران بالادستی و روابط عمومی نفت مرکزی دانست.