مدیرعامل شرکت گازاستان با اشاره به رشد قابل ملاحظه شاخص های گازرسانی در چند سال گذشته، از آغاز طرح گازرسانی به یک شهر و 352 روستای استان با اعتباری معادل چهار هزار میلیارد ریال خبر داد.به گزارش روابط عمومی شرکت گاز استان، سیدحمید فانی اظهار کرد: با تلاش های انجام شده در حوزه گازرسانی استان، به زودی پروژه گازرسانی به شهر بار با 1122 خانوار و همچنین 258 روستا با جمعیتی حدود 31 هزار و 263 خانوار و مجموع هزینه دو هزار میلیارد ریال به صورت رسمی افتتاح و بهره برداری خواهد شد.وی افزود: همچنین عملیات اجرایی و کلنگ زنی گازرسانی به 104 روستا با 9 هزار و 831 خانوار و اعتباری معادل هزار و 488 میلیارد ریال نیز به طور همزمان آغاز می شود.وی ادامه داد: برای اجرای طرح گازرسانی به شهر بار و روستاهای این محور، یک خط انتقال به طول 40 کیلومتر و چندین ایستگاه توسط شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران احداث شده که هزینه این طرح نیز حدود500 میلیارد ریال است.فانی با اشاره به تلاش های انجام شده در دولت تدبیر و امید برای محرومیت زدایی و توزیع متوازن نعمت گاز در اقصی نقاط کشور یادآور شد: از ابتدای سال 92 تا پایان مهرماه امسال، 1207 روستا در استان به شبکه سراسری گاز کشور متصل شده اند که بیشترین حجم این فعالیت مربوط به سال 95 به بعد است.وی با بیان این مطلب که در این مدت به طور میانگین هر دو روز یک روستا گازدار شده است، افزود: از مجموع 1207 روستای گازدار شده استان با جمعیتی حدود 185 هزار خانوار به ترتیب، 150روستا در سال 92، 105 روستا در سال 60،93 روستا طی سال 94، 162 روستا در سال 95 و 364 روستا در سال 96 گازرسانی شده است. همچنین در سال گذشته 222 روستا و از ابتدای امسال تاپایان مهرماه 98 نیز 144 روستای دیگر گازدار شدند.
فانی اضافه کرد: مطابق مصوبه بند «ق» 2673 روستای واجدشرایط گازرسانی در خراسان رضوی وجود دارد که تاکنون 2153 روستا با جمعیت 473 هزار و 162 خانوار از نعمت گاز بهره مند شدهاند و عملیات اجرایی گازرسانی به 406 روستای دیگر در حال اجراست. هم اکنون ضریب نفوذ گاز در بخش خانوار روستایی 90 درصد است که با اتمام طرح های در حال اجرا به 98 درصد ارتقا خواهد یافت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
شاید با دیدن معلولان، برخی افراد جامعه احساس ترحم کنند و چه بسا این ترحم باعث ناراحتی این قشر از جامعه شود؛ اما بسیاری از این معلولان بیرون رفتن را به نشستن در کنج خانه ترجیح داده و با اراده های پولادین و روحیه ای خستگی ناپذیر توانسته اند بر مشکلات غلبه کنند و برخی از آن ها به مرحله ای از موفقیت رسیده اند که باور آن برای خیلی از افراد سخت است اما در کنار توانایی های افراد معلول، همه ما وظیفه داریم از این استعداد ها و توانایی ها حمایت کنیم و اگر قول و وعده ای می دهیم به آن جامه عمل بپوشانیم چرا که اندک حمایت هر کدام از افراد جامعه و مسئولان از این قشر می تواند بسیاری از این افراد را پرانگیزه تر و امیدوارتر کند؛ اگر دولت وعده می دهد در استخدامی 3 درصد سهمیه مختص معلولان باشد این در عمل محقق شود، اگر مسئولان می خواهند معلولان در جامعه حضور پیدا کنند باید معابر عمومی، ادارات و همه دستگاه ها برای مناسب سازی اقدام کنند و اگر هر کدام از ما احساس وظیفه می کنیم ، این حمایت و کمک به معلولان را باید در تمام طول سال ادامه دهیم. 12 آذر نیز که به عنوان روز جهانی معلولان نام گذاری شده، فرصتی را در طول سال فراهم کرده تا توجه همگان به این قشر معطوف شود. به همین مناسبت مدیرعامل آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش، روز گذشته نشستی خبری برگزار کرد تا از حال و روز این آسایشگاه، اقدامات انجام شده برای معلولان و سختی ها و مشکلات در این زمینه بگوید.
ماهانه 3 میلیارد تومان هزینه نگهداری معلولان آسایشگاه
به گزارش «خراسان رضوی»، یوسف کامکار مدیر عامل آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش با اشاره به مشکلات تامین هزینه های نگهداری از معلولان این آسایشگاه اظهار کرد: ماهانه بیش از سه میلیارد تومان هزینه نگهداری از معلولان آسایشگاه شهید فیاض بخش است که از این مبلغ 400 میلیون تومان یارانه توسط بهزیستی اختصاص می یابد که حدود 15 درصد کل این هزینه هاست و بقیه هزینه ها نیز توسط خیران و مردم تامین می شود. وی یادآور شد: خیرانی خارج از کشور نیز برای تامین هزینه های موسسه کمک می کنند اما در شرایط حاضر، خیلی از خیران هستند که دوست دارند کمک مالی کنند ولی به دلیل تحریم نمی توانند پول به ایران منتقل کنند.
افزایش هزینه ها به دلیل افزایش تورم
کامکار با بیان این که با افزایش تورم هزینه های آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش نیز بالا رفته است، اظهار کرد: از برخی دستگاه ها مثل آستان قدس رضوی، دانشگاه علوم پزشکی، استانداری، بهزیستی و اوقاف انتظار بیشتری داریم که از ما حمایت کنند، به ویژه دانشگاه علوم پزشکی که می تواند به لحاظ تامین دارو و خدمات درمانی به ما کمک کند. وی در ادامه به موضوع مناسب سازی معابر برای تردد معلولان اشاره کرد و افزود: معلولان از این بابت همیشه گلایه دارند و ما نیز این موضوع را به صورت مستمر پیگیری می کنیم، اگر قانون مناسب سازی معابر برای معلولان اجرا شود بسیاری از مشکلات این قشر از جامعه برطرف خواهد شد.
وی همچنین از اجرای طرح جامع افزایش ظرفیت پذیرش در مرکز نگهداری معلولان شهید فیاض بخش خبر داد و گفت: در این طرح 45 هزار متر مربع به زیر بنای آسایشگاه در چندین مرحله افزوده می شود که هم اکنون فاز اول آن در مرحله فنداسیون است، برای اجرای کل طرح به اعتباری بیش از 180 میلیارد تومان نیاز است، همچنین هزینه تجهیز نیز 200 میلیارد تومان برآورد شده است.
وی ضمن قدردانی از روزنامه خراسان به دلیل حمایت رسانه ای از آسایشگاه شهید فیاض بخش، از شهرداری مشهد و اداره کل بهزیستی استان نیز برای کمک در پرداخت هزینه پروانه ساخت این مرکز تشکر کرد.
با اجرای طرح جامع ظرفیت پذیرش معلولان به 1200 نفر افزایش می یابد
مدیر عامل آسایشگاه معلولان شهید فیاض بخش، به مزایای اجرای طرح جامع افزایش ظرفیت پذیرش معلولان اشاره کرد و گفت: هم اکنون 500 نفر از معلولان در این مرکز به صورت شبانه روزی نگهداری می شوند که با اجرای طرح جامع این تعداد به 1200 نفر افزایش می یابد، همچنین پذیرش روزانه سایر معلولان به صورت نامحدود است و می توانیم به آن ها خدمات ارائه کنیم. کامکار ادامه داد: 80 درصد معلولان آسایشگاه شهید فیاض بخش یتیم هستند و اگر قرار است کمکی صورت بگیرد این جا استحقاق بیشتری دارد.
وی در ادامه به اقدامات انجام شده در مرکز نگهداری معلولان شهید فیاض بخش در حوزه های مختلف به ویژه در حوزه درمانی طی هشت ماه امسال اشاره کرد و گفت: 8200 ویزیت عمومی، 171 مورد روان پزشکی، 317 مورد ویزیت تخصصی داخلی، 232 مورد ارتوپدی و 10 مورد ویزیت قلب و عروق انجام شده است؛ همچنین برای 9 هزار نفر نیز در کلینیک دندان پزشکی مرکز پرونده تشکیل شده که تنها 3 درصد خدمات این کلینیک به خود معلولان مرکز شهید فیاض بخش ارائه می شود و 97 درصد مربوط به سایر معلولان استان، کشور و حتی خارج از کشور است. وی افزود: بیش از 6 درصد کارکنان آسایشگاه از خود معلولان مرکز هستند که زمینه اشتغال آن ها را فراهم کرده ایم، همچنین مسکن معلولانی که ازدواج می کنند نیز تامین می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اولین نشست از سلسله نشست های از ایده تا عمل برای تبیین بیانیه گام دوم انقلاب با موضوع کسب مرجعیت علمی و فرهنگی پیش نیاز تمدن نوین اسلامی ، به همت دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد. به گزارش روابط عمومی دفتر نهاد رهبری در دانشگاه فردوسی، دکتر مجتبی
طهمورث پور عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی در این نشست گفت: تجربه تاریخی در تمدن اسلامی و تمدن غرب نشان می دهد که شکل گیری تمدن بر دو پایه «علم» و «فرهنگ» استوار است. علم شامل دو بخش «آموزش» و «پژوهش» بوده و لذا فرهنگ، آموزش و پژوهش، سه ستون اصلی تمدن را تشکیل می دهند. وی افزود: خداوند متعال در وجود انسان که آن را احسن الخالقین نامیده، ظرفیت بالقوه ای قرار داده است که چنان چه در بستری مناسب قرار گیرد و سایر شرایط لازم هم فراهم باشد، رشد می کند و به کمال می رسد. تحقق تمدن، وابسته به نقش و جایگاه عامل انسانی و نشئت گرفته از شکوفایی استعدادهای ذاتی انسان و توسعه و تعمیق در فکر و اندیشه اوست. طهمورث پور تصریح کرد: اکتشاف، اختراع، نوآوری، نظریه پردازی جدید و هر نوع علمی درون زا و به زبان فارسی که برپایه شکوفایی استعدادها، ابتکار، خلاقیت، نوآوری و تفکر و تدبر در آفاق و انفس واز طریق شناخت و تبیین قوانین و روابط بین اشیا و متغیرها، برای اولین بار در دنیا تولید و مورد استناد سایر دانشمندان قرار گیرد، مرجعیت علمی نامیده می شود.عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: مرجع علمی کسی است که اعلم، پیشتاز و پیشوای علمی زمان خود بوده و در زمینه تخصصی خود فصل الخطاب باشد و حرف آخر را بزند و دیگران به نظرات، آرا، رویکردها، مدل ها و روش های او استناد کنند. وی افزود: رویکرد آموزش عالی که برمبنای پوپولیسم علمی شامل ارتقا در نظام های رتبه بندی از طریق افزایش مقالات، استناد به این مقالات، افزایش دانشجویان خارجی و بدون توجه به تولید علم ناب و اصیل درون زا استواربوده، مرجعیت علمی نیست و حتی نتوانسته پاسخ گوی نیازهای کشورباشد.
وی با تاکید بر این که ارزیابی کیفیت و تأثیر تحقیقات بر اساس علمسنجی، نه تنها کافی نیست بلکه مانع بزرگی بر سر راه ارتباط محققان با صنعت ایجاد میکند، گفت: در بخش صنعت، پروژههایی تولید میشود که جنبههای نظری کمتری دارد و در نتیجه نیازمند استنادات نیست. وی افزود: نظام فرهنگی و نظام آموزشی موجود خیلی موفق درتربیت نیروهای انسانی مبتکری که نظریه پرداز، نوآور، مخترع، مکتشف، جامع نگر، کلان نگر و صاحب فضایل معنوی و اخلاقی باشند نبوده است، نظام فرهنگی باید به این نکته کلیدی توجه کند که آزادی بیان و تامین امنیت پس از بیان، سبب تضارب آرا و شکل گیری کرسی های آزاداندیشی شده و نقطه آغازین تولد تمدن نوین اسلامی است. وی تاکید کرد: به منظور پیاده سازی بیانیه گام دوم انقلاب و برای رسیدن به قله مطلوب که تشکیل تمدن نوین اسلامی است ، به نیروی انسانی خلاق و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ارزش های انسانی نیاز است که فقط از طریق تغییر و تحول در نظام فرهنگی و نظام آموزشی به دست می آید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
میلاد کلاته/ شهرستان سبزوار با قدمتی بیش از شش هزار سال دارای 14 کاروانسرا و سرای تاریخی است که به دلیل اعتبارات قطره چکانی و حضور نداشتن سرمایه گذار برای احیا و مرمت آن ها در معرض تخریب کامل قرار دارد. به گزارش خراسان رضوی، کاروانسراها از گذشته مکان هایی برای استراحت مسافران بوده و مسافران پس از طی مسافت های طولانی در کاروانسراها به استراحت می پرداختند و شهرستان سبزوار نیزیکی از شهرستان های تاریخی دارای ظرفیت های بی شمار در حوزه میراث فرهنگی از جمله کاروانسراهای تاریخی است. سبزوار شش کاروانسرا و هشت سرای تاریخی دارد و احیای کاروانسراهای تاریخی و تبدیل آن به مناطق فرهنگی و گردشگری سبب رونق، توسعه گردشگری و افزایش جذب گردشگران داخلی و خارجی می شود.
قرارگیری کاروانسراهای تاریخی سبزوار در مسیر جاده ابریشم
یکی از کارشناسان میراث فرهنگی در گفت وگو با خراسان رضوی اظهار کرد: ضرورت وجود کاروانسراها برکسی پوشیده نیست. سلیمانی با بیان این که حفظ کاروانسراها برای نسل های آینده کشور ضروری است و باید به این ظرفیت و گنجینه بیشتر از گذشته توجه کنیم، افزود: کاروانسراها خانه های تاریخی بین راهی مردم و سرپناه انسان ها در طول تاریخ بوده و این بناهای تاریخی به امنیت، انسجام و ضرورت های اولیه و ثانویه افراد توجه داشته است. وی ادامه داد: کاروانسراها از زمان هخامنشیان در ایران شکل گرفتند و در زمان ساسانیان به شدت به آن ها توجه شد و در دوره سلجوقیان اهمیت خارق العاده ای پیدا کرد. این کارشناس میراث فرهنگی با بیان این که کاروانسراها در دوره صفویه به معماری ویژه و ارزش گذاری خاصی رسید و در دوره قاجار نیز کاروانسراهای بزرگی ساخته شد، اظهار کرد: کاروانسراها قابلیت های ناگفته ای دارند که باید به آن ها پرداخته شود و این که چرا این معماری فاخر و ارزشمند با دقت، توجه نظر، احساس، خرد و زیبایی در کاروانسراها به کار رفته است؟
تمامی کاروانسراها و سراهای تاریخی سبزوار در معرض تخریب است
مدیر پایگاه میراث فرهنگی سبزوار گفت: کاروانسراهای زعفرانیه، صالح آباد، سرپوش،سنگ کلیدر، حاج فرامرزخان، عرب ها و همچنین سراهای حقیران، دو در، پنبه ای ها، واسعی، معمارزاده، تومانیان، اولیا و حاج زمان در سبزوار قرار دارند. برآبادی افزود: در سراهای تاریخی سبزوار در محدوده بافت بازار به خاطر تعدد مالکان و وقفی بودن مشکل هماهنگی میان آن ها را داریم و مالکان و اوقاف به دنبال تخریب بناها هستند تا بتوانند بناهای جدیدی بسازند. وی ادامه داد: متاسفانه نمی توان این مالکان را همراه کرد که بخشی از سامان دهی و مرمت سراها را آن ها قبول کنند و بخش دیگر را میراث فرهنگی سبزوار انجام دهد. مدیر پایگاه میراث فرهنگی سبزوار با بیان این که هم اکنون در حال انجام مرمت و به سازی کاروانسراهای زعفرانیه و سنگ کلیدر هستیم اما متاسفانه اعتبارات میراث فرهنگی این شهرستان به صورت قطره چکانی و محدود است و متاسفانه به اندازه مرمت و بازسازی کاروانسراهای تاریخی سبزوار اعتبار نمی دهند، اظهار کرد: بخش خصوصی هم به دلیل حجم بالای سرمایه گذاری به مرمت و به سازی کاروانسراها ورود نمی کند و به طور مثال برای سرمایه گذاری در یک کاروانسرا چندین میلیارد تومان به منظور مرمت و بازسازی باید هزینه کند تا بنا آماده بهره برداری شود. برآبادی ادامه داد: حتی برای بهره برداری نیز سرمایه گذار باید هزینه کند و متاسفانه هنوز در سبزوار موردی نداریم که سرمایه گذاران الگو بگیرند و به سرمایه گذاری رغبت پیدا کنند. وی گفت: کاروانسرای روستای مهر داورزن به زودی به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار می شود تا نجات بخشی صورت گیرد اما به طور مثال برای جذب سرمایه گذار برای احیا و مرمت کاروانسرای زعفرانیه سبزوار و دیگر کاروانسراها از گذشته اعلام کرده ایم ولی تاکنون بخش خصوصی ورود نکرده است. برآبادی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چه تعداد از کاروانسراهای تاریخی سبزوار در معرض تخریب قرار دارد؟ افزود: تمامی کاروانسراهای این شهرستان در معرض تخریب است .
اعتبارات قطره چکانی زخمی بر کاروانسراهای تاریخی سبزوار
وی بیان کرد: در گذشته اگر بخشی از کاروانسرایی که متولی درآن زندگی می کرد دچار تخریب می شد، متولی برای مرمت آن اقدام می کرد و این موضوع سبب سالم ماندن کاروانسراها می شد اما از زمانی که کاروانسراهای سبزوار متروکه شده، هرساله فرسایش و تخریب آن ها افزایش یافته است. میراث فرهنگی سبزوار با این اعتبارات قطره چکانی به داد کدام کاروانسرا برسد؟
طی امسال اعتباری برای مرمت کاروانسراهای تاریخی اعلام نشده است
برآبادی در خصوص میزان اختصاص اعتبار برای احیا و مرمت کاروانسراهای تاریخی سبزوار، بیان کرد: طی امسال اعتباری برای این موضوع اعلام نشده است. در سال گذشته 100 میلیون تومان و در سال 1396 نیز 150 میلیون تومان اعتبار برای احیا و مرمت کاروانسرای زعفرانیه سبزوار اختصاص یافت و هزینه شد. وی تصریح کرد: همچنین برای احیا و مرمت کاروانسرای سنگ کلیدر در سال گذشته 80 میلیون تومان اختصاص یافت و هم اکنون در حال انجام است. وی با اشاره به ظرفیت های بالای کاروانسراهای تاریخی سبزوار برای جذب گردشگران داخلی و خارجی، گفت: کاروانسراهای تاریخی سبزوار از زمان سلجوقی تا دوره قاجار قدمت دارد و بخش زیادی از آن ها به دوره صفویه و قاجار باز می گردد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس اتحادیه صنف آهنآلات و صنایع پروفیل مشهد گفت: قیمت آهن در مشهد طی هفته جاری برای هر شاخه آهن به میزان ۲۰۰ هزار ریال کاهش یافت. محمد طیرانی در گفت و گو با ایرنا افزایش نرخ در پی اجرای طرح سهمیهبندی بنزین در بازار مشهد را تکذیب کرد و گفت: قیمت آهنآلات در مشهد در مقایسه با هفته پیش که اجرای طرح سهمیهبندی بنزین آغاز شد روند نزولی پیدا کرده است. وی افزود: چند سال است که صنعت ساختمان دچار رکود شده است و وضعیت فروش آن در بازار مشهد نسبت به سال گذشته تغییر نکرده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گزارش: آذرصدارت | عکسها: میثم دهقانی | تعریف ویکیپدیاییِ محله، فضا و منطقهای است که محـل سکونت متمرکز تعدادی خانواده که همسایه یکدیگر بهحساب میآیند، باشد. مفهوم انسانی محــله اما، چیزی فراتر از این است. محله برای بیشترِ ما، همان منطقهای است که خانه پدریمان، خانهای که آن جـا بهدنیا آمدهایــم و قد کشیدهایم، در آن قرار گرفته. جایی که احتمالا اولین تجربه دوستی و معاشرت با همسالان، مشارکت در فعالیتهای جمعی یا تعلقخاطر به حریـــم زندگی را میچشیم و حال و هـوا و در و دیــوار و درخت و مسجد و مدرسهاش، یک خاطرهجمعی برای ساکنان بهحساب میآید که در ادامه، به یکجور دلبستگیِ نوستالژیک تبدیل میشود. دلبستگی که در حال کمرنگ شدن است اما نباید از دست برود؛ چرا که آبادیِ هر منطقه، در کنار خدمات مدیریت شهری، نیازمند مشارکتِ جمعی است و مشارکت جمعی شکل نمیگیرد جز بهواسطه احساس مسئولیت در برابر موضوعی که برایــمان اهمیت دارد؛ پس مهم است حس تعلقخاطر و احساسمسئولیت درباره مفهوم محله، بهرغم تمام موانع، حفظ شود. همان هدفی که «تریبونمحــله»، 40 هفته پیاپی، با گشت و گذار در 40 محله مختلف مشهد و پرسوجـو از اهالی درباره کموکاستیهای منطقه و تلاش برای رفعشان، دنبال کرده و میکند. هدفی که شهردار مشهد را هم در چهلمین شماره، به همراهی با تریبونمحله ترغیب کرد؛ یک گشت و گذار دوساعته در محله کودکی شهردار که در کنار خاطرهبازی، به شنیدن گلایههای اهالی محله سناباد و پاسخ گویی دقیق و باحوصله شهردار، سپری شد. شهر مشهد، 170 محـله کوچک و بزرگ دارد که سرکشی به تکتکشان و نشستن پای درددل ساکنان اش، برنامه بلندمدت و پیشروی تیم تریبونمحله است؛ برنامهای که پیش از این با حضور شهردارِ منطقهای که محله در آن واقع شده بود، اتفاق میافتاد و از این به بعد با وعده شهردار، با حضور پررنگ «محمدرضا کلایی» شکل میگیرد.
بچهپولدار نبودم
فلسطین 21، واقع در منطقه یک شهرداریِ مشهد، محله کودکی و نوجوانی دکترکلایی است. محلهای 103 هکتاری و 11هزار و37 نفری که این سالها، جزو مناطق برخوردار شهر به حساب میآید؛ شهردار اما در پاسخ به این شوخی که «پس شما بچهپولدار بودی»، میگویـد: «نه. بچهپولدار نبودم. خانواده من از سال 57 به خیابان فلسطین آمدند و تا 20 سالگیِ من، یعنی سال 79 در ساختمان پلاک 17 همیــن محله زندگی میکردیم. به الان نگاه نکنید؛ چهار پنج دهه پیش، این جا برّ بیابان بود و ساکنان این منطقه، مرفه بهحساب نمیآمدند. من بچه تنبلی بودم؛ به این معنی که زیاد از خانه بیرون نمیرفتم و رفیق و همبازی خاصی در محله نداشتم. دبستانــم، مدرسه سالیانی در کویدکترا بود و راهنمایی و دبیرستان، سمپادی بودم و به مدارس استعدادهای درخشان، حوالی میــدان فردوسی میرفتــم. سمپادیها بهواسطه اعتمادبهنفس زیادشان، معمولا بچهپررو از آب درمیآمدند؛ پرروبازی به معنیِ مثبتش که به یکجور نشاط اجتماعی منجــر میشد.»
پرسه شبانه شهردارِ تماموقت، در محلههای شهر
هرچند شهردار مشهد، به گفته خودش، از مخاطبان صفحه حرفمردم و آیتم تریبونمحله است، اما برای یادآوری، مشغول مرور محلههایی هستم که در 40 هفته اخیر، مقصد تریبونمحله بودند که با شنیدن نامِ یکی دو محله، از جا میپرد، عکسهای ذخیره شده در تلفنهمراهش از همان محلهها را نشان میدهد و میگوید: «اتفاقا همین یکی دو شب قبل، حدود ساعت 12، از این محــلهها بازدید داشتم. این برنامه بیشترِ آخرشبهای من است و همکارانم این را میدانند و اگر پیشنهادی برای رصد شرایط محله و منطقهای داشته باشند، حدود ساعت 12 شب پیام میدهند و من هم همانموقع، تا یادم هست و فرصت دارم، میروم و سر میزنـــم. به همین دلیل، از حال و هوا و مشکلاتِ محلههای مشهد مطلع و پیگیر بهبود شرایطشان هستم.»
جدول بیرنگ و تابلـو، عامل تصادف و سانحه
اواسط خیابان، سلمانیِ مردانه کوچکی است که آرایشگر و مشتریانش، وقتی متوجه حضور شهردارمشهد برای شنیدن دغدغههایشان درباره محله میشوند، شروع به درددل میکنند. مشتری که پیرمرد تحصیلکرده و کارشناس بازنشسته دامپروری است، توضیح میدهد: «من سالهاست ساکن خیابان فلسطین20 هستم. مدتهاست پاکبان محله، نمیدانم به چه دلیل، فقط یککدام از پیادهروهای این خیابان را آب و جــارو میکند و یکی دیگر را به حال خود رها میکند.» و در ادامه، شهردارِ جــوان را نصیحت میکند و میگوید: «به این بازدیدهای سرزده و بیخبر در محلههای مشهد، ادامه بده تا از درد و مشکلات مردم شهر باخبر شوی...» کلایی در پاسخ، قول بازدید از خیابان مدنظر پیرمرد و پیگیری اصلاح شرایط نظافت منطقه را میدهد و تاکید میکند: «من هم به ارتباط چهره به چهره با مردم و گشت و گذارِ کوچه به کوچه در شهر معتقدم و امیدوارم به همین روش، بتوانیم شرایط را بهبود ببخشیم.» متصدی آرایشگاه هم، جدولِ باریک و بدون تابلوی وسط خیابان را نشان میدهد و میگویـد: «شبی نیست که موتور یا خودرویی، بهواسطه تاریکی و نبود تابلوی شبرنگ ابتدای جدول، تصادف نکند و دچار سانحه نشود. لطفا اگر جانمایی این جدول، طبق نظر کارشناسی در این خیابان لازم است، بهوسیله رنگ و تابلو اصلاحش کنید تا کارایی واقعیاش را از دست ندهد.» شهردارمشهد، بلافاصله شرایط جدول را بررسی میکند و با تایید حرف آرایشگر جوان، قول اصلاح شرایط را میدهد.
پیادهرو خراب، در انتظار ترمیم و بهسازی
انتهای فلسطین 21، درست همانجایی که خیابان، به یک دوراهی تبدیل میشود و یکی دو درختِ کهنسال توت، بر سر اهالی و عابران سایهانداخته، پیادهرو بهشدت خراب و پرچاله چولـــه است. زن سالمندی که با چادرنماز سفید گلدار، جلوی در خانهاش ایستاده، وقتی متوجه حضور شهردار برای رصد مشکلات محله میشود، میگویــد: «این جا را ببینید؛ همیشه دلهره دارم پای خودم یا عابران، توی یکی از این چالهها گیر کند و پیچ بخورد. از زمانی که رفتگر محله، این پیادهرو را جارو میکند هم نگویم؛ از شدت گرد و خاک، خفه میشوی. وقت بارندگی هم، برکهای درست میشود که بیا و ببین.» شهردار، حرف این مادر را تایید میکند و توضیح میدهد: «به سازی پیادهروهای معابر فرعی، اولویت شهرداری نیست اما از آن جا که این نقطه واقعا خراب است، حتما بازسازیاش میکنیم.»
کاش مردمِ مشهد، مشهد را دوست داشته باشند
مدیریت یک کلانشهرِ مهم مثل مشهد، حتما نیازمند طراحی و اجرای برنامههای کوتاهمدت و بلندمدتِ ریز و درشتی است. شهردارمشهد، درباره یکی از جدیدترینِ این طرحها میگوید: «چند وقت قبل به خودم گفتم: تصور کن روزی که دوره کاریات بهعنوان شهردار مشهد تمام شود، حسرتِ چه کارهایی را که میتوانستی انجام بدهی و ندادی میخوری؟ این فکر، شد مبدأ خلق طرح «50 پروژه»؛ 50 پروژه مهم در حوزه مدیریت شهری و فرهنگ شهرنشینی که اجرایش در شهری مثل مشهد، ضروری است. مثلا یکی از مهمترینهایش، جاانداختنِ قانون و فرهنگ کاهش سرعت خودرو و حق تقدم عابر پیاده است که هدف نهاییِ کاهش میانگین سرعت خودروها در شهر و الزامشان به ترمز، پشت خطکشی عابرپیاده را دنبال میکند» و میتوان این تغییرات مثبت و ضروری در شهر را به شکلِ یک پویش مردمی، با همکاریِ خود شهروندان، اجرا کرد و پیش برد؟ مهمترین مشکل مشهد برای رسیدن به شهر ایدهآل چیست؟ پاسخ کلایی به این سوال، قابلتامل است: «واقعیت این است که سرمایه اجتماعیمان به معنیِ اعتماد و مشارکت مردمی، ضعیف است. مردم مشهد، مشهد را به هزار و یک دلیل، خیلی دوست ندارنــد. هرچند میتوان با راهکارهایی مثل ایجاد یک جهش اقتصادی، این علقه را ایجاد کرد. این اتفاق، درباره استانبول، دقیقا بهواسطه رونق و رشد اقتصادی و تمایزبخشی، میسر شد. به همین دلیل، فکر و ذکر من این است که مثلا تا خرداد سال آینده، آمار رشد اقتصادی مشهد دورقمی باشد تا دلبستگی مشهدیها روز به روز به شهرشان عمیقتر شود؛ هرچند کار سختی است.»
خانه یا دفتر کار؟ پیادهرو یا پارکینگ؟ مسئله این است!
پیادهروهایی که تبدیل به محــل پارک خودرو شدهاند و عملا برای عابران، بلااستفادهاند! این پررنگترین تصویر خیابانهای فلسطین، سناباد و راهنمایی است. محلهای که در گذر زمان، از بافت مسکونی به تجاری، تغییر شکل داده و تعداد زیادی از واحدهای قبلا مسکونیاش، حالا تبدیل به دفاتر تجاری و حقوقی و محل رفت و آمد افراد زیادی بهعنوان کارمند و مدیر و مُراجع شدهاند. شهرداری مشهد برای مدیریت این چالش، برنامهای دارد؟ کلایی توضیح میدهد: «برخلاف برخی محلههای اصطلاحا درانتظار نوسازی مثل هاشمیه و نسترن که میتوان این جنس مشکلاتشان را با تمهیداتی حل کرد، برای محله فلسطین که یک منطقه آماده نوسازی نیست، کار زیادی نمیشود کرد. نمیگویم راه ندارد، حتما راه دارد، منتها در مشهد جواب نمیدهد؛ مثلا با ایجاد پارکینگهای مکانیزه محله، تا حدی میتوان مشکل پارک خودرو در پیادهرو را برطرف کرد اما چندان تاثیری ندارد. یا میشود سختگیری برای صدور مجوز تجاری موقت جهت استفاده از واحدهای مسکونی بهعنوان دفترکار را بیشتر کرد؛ اما هزینه اجتماعیاش بالا میرود و در این شرایط کسب و کار کساد، بهصلاح نیست.»
ایجاد بارانداز بله
حذف لاین دوچرخهسواری نــــه!
چندین مرد جوان اطراف کلایی حلقه میزنند و در حالی که شهردار را به سمت خیابان سناباد هدایت میکنند، با آب و تاب توضیح میدهند: «یکی از بزرگترین چالشهای خیابان سناباد، مسیری است که برای دوچرخهسواران، درست مقابلِ مغازه و فروشگاههای این خیابان که بیشتر، عرضه کننده خدمات تاسیساتی هستند، ایجاد شده. امثال ما که برای این فروشگاهها بار میآوریم، از آن جا که این مسیر، پل و بارانداز برای تخلیه بار ندارد، مجبوریـــم خودرویمان را دوبله و سوبله پارک و بارِ 300کیلویی را از وسط خیابان کول کنیم تا مغازه. نتیجه، ترافیکِ وحشتناک خیابان، جریمه توسط افسر راهنمایی و رانندگی و البته خرد و خمیر شدنِ کتف و کمرمان است. خواهش میکنیم برای حل این مشکل فکری بکنید.» همین طور که به لاین عبور دوچرخه نزدیک میشویم، به تعداد معترضان به مسیر دوچرخهسواری در این خیابان اضافه میشود. آنها تاکید میکنند: «بهخاطر تعداد معدودی دوچرخهسوار که از این مسیر استفاده میکنند، کسبه و باربران و خودروهای عبوری، به دردسر افتادهاند. نباید اول فرهنگِ استفاده از دوچرخه جا میافتاد، بعد این مسیر تعبیه میشد؟»
شهردارمشهد، بهدقت حرفها را میشنود و بعد، شمرده پاسخ میدهد: «بهشکل کلی، مسیرهای عبور دوچرخه شهر مشهد، تا امروز در خیابانهایی اجرا شده که حدود چهار و نیملاین عرض دارند و نیملاینی که بابت عبور دوچرخه حذف میشود، قرار بوده عادت غلط پارک دوبل را ریشهکن کند و هزینه به سطح شهر آمدنِ خودروهای تکسرنشین را بالا ببرد. از مسیر دوچرخه که نمیتوان صرفنظر کرد، چون آمادهسازی زیرساخت و فرهنگ سازیِ استفاده از شکلهای سالم و متنوع حمل و نقل مثل دوچرخه و اسکوتر در کلانشهرها، باید به موازاتِ هم اتفاق بیفتد و هیچ کدام مقدم بر دیگری نیست اما وجود ورودی و بارانداز در این لاین، برای تخلیه سریع و چنددقیقهایِ بار یا تغییر فرم مسیر از میلههایی که مانع باز شدن درِ خودرو است به گلمیخ، الزامی و قابلقبول است و در این باره حق با شماست و حتما پیگیرِ ایجاد آن از سوی سازمان حمل و نقل و ترافیک، خواهم بود.»
مشهدگردی بهسبک ایام نوجوانی
پس از یک پیادهروی مفصل در محله کودکیِ شهردارمشهد و گپ و گفت با تعدادزیادی از اهالی، دوست دارم بدانم کلایی، بچهمحلهایش را به یاد میآورد و کسی از اهالی سابق محله هست که هنوز باهم در ارتباط باشند؟ میخندد و پاسخ میدهد: «راستش من خیلی اهل گشت و گذار در محله نبودم؛ بهجایش یک تفریحِ خاص، عجیب و شیرین داشتم. از اول راهنمایی به مدتِ 6-7 سال، مهمترین سرگرمیِ من این بود که خطوط مختلفِ اتوبوس را سوار شوم، تا ایستگاه آخر بروم و تمامِ مسیر به در و دیوار شهر زل بزنم و باز یک خطِ دیگر و خطهای دیگر را امتحان کنــم. از سناباد میرفتم فلکه آب، از فلکه آب میرفتم احمدآباد و این ماجرا ادامه داشت. این که الان جزییات تمام کوچهخیابانهای مشهد را بلدم، به همین پیشینه برمیگردد؛ فکر کن: 300بار یک مسیر را میرفتم و برمیگشتم و برای همین هم، مشهدشناسیام خیلی خوب است.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تسنیم | عباس تابش معاون وزیر صمت و رئیس سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با دعوت از مردم برای پیوستن به پویش «گران نمی خریم» گفت: در خراسان رضوی پویش مردمی با عنوان گران نمیخریم راه افتاده است که تقاضا دارم همه به این پویش بپیوندند و هر جا افزایش قیمت دیدند اعلام کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس شورای شهر مشهد بر لزوم پایبندی به نص صریح قانون و اساسنامههای مصوب در اجرای کار و فعالیت ها تاکید کرد .به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورا، محمدرضا حیدری در جلسه مشترک اعضای شورای شهر مشهد با مدیران عامل سازمانهای شهرداری با بیان این که شهروندان، تفکیکی بین شورای شهر و شهرداری قائل نیستند، اظهار کرد: برای خدمت به مردم باید از هرگونه خطا و برداشتن قدم اشتباه بپرهیزیم. وی با بیان این که مبارزه با فساد، راهبرد اساسی شورای پنجم است، افزود: اگر تخلف و فسادی ثابت شود، مدیریت شهری باید مدعی و شاکی باشد و ورود دستگاه های نظارتی را فرصت می دانیم اما چنانچه نظارت درونی راتقویت کنیم، نیازی به ورود دستگاه های نظارتی بیرونی نخواهد بود. وی افزود: شورای شهر برای بعد از خرج و هزینه در ستاد، مناطق، سازمانها و شرکتها از ابزار حسابرسی و تفریغ بودجه استفاده میکند اما برای نظارت حین خرج، اتکایش به نظارت ذی حسابان و سیستم های نظارتی شهرداری است. درحال بررسی کارشناسی هستیم که چنان چه شرایط موجود کفایت نکند، ازابزارها وروش های دیگراستفاده کنیم. حیدری در ادامه با تقدیر از زحمات و تلاشهای دوساله تمامی معاونان، مدیران عامل سازمانها و در راس آن ها، شهردار مشهد، اظهارکرد: مدیران شهری نقش وکالت و نیابت از سوی اعضای شورای شهر را عهدهدار هستند، اعضایی که همگی منتخبان مردم هستند، پس باید برای تحقق وعدهها و اهداف و برنامههایی که قول آن ها را به مردم دادهایم، گام برداریم. وی اظهار کرد: اقدامات ارزشمند و قابل قبولی را طی دو سال اخیر شاهد بودهایم و فداکاریهای بسیاری شکل گرفته و همچنان درحال شکل گیری است، نقایص و کمبودهایی ممکن است وجود داشته باشد که البته دارد ولی اگر نگاهی منصفانه به شرایط مدیریت شهری بیندازیم، با وجود محدودیتهای مالی و خیلی از مسائل دیگر، تدابیر مناسبی اندیشیده شده و شهرداری از بسیاری مشکلات و بحرانها مصون مانده است. رئیس شورای شهر مشهد در ادامه با تاکید بر لزوم حرکت در جهت تحقق اهداف و آرمانهایی که در دوران انتخابات به مردم وعده دادیم، گفت: در این خصوص عقبماندگیها و کاستیهایی وجود دارد که باید با همت مضاعف آن ها را جبران کنیم. وی ادامه داد: شورای پنجم شهر مشهد از ابتدای فعالیت خود نگاه حمایتی همراه با اعتماد را به تمامی مدیران شهرداری داشته و خواهد داشت و منافع شهر و حل مسائل مدیریت شهری را در اولویت قرار داده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی گفت: شهریه اماکن ورزشی نرخ مصوبی دارد، اگر مردم تخلفی مشاهده کردند، به امور باشگاههای اداره کل ورزش و جوانان استان گزارش دهند.فرزاد فتاحی اظهار کرد: در راستای اجرای دستورات استاندار خراسان رضوی مبنی بر افزایش نیافتن قیمتها در استان و حمایت از مردم در جلوگیری از گرانی کالاها و خدمات، تصمیم گرفتیم طرحی را به صورت ضربتی در باشگاههای ورزشی اجرا کنیم.وی ادامه داد: بر اساس این طرح از هفته آینده 10 اکیپ از مرکز استان تشکیل می شود و قرار است این گروهها با مسئولیت معاونان، مسئولان ستادی اداره کل ورزش وجوانان خراسان رضوی، همکاری بازرسان باشگاهها و نماینده حراست، بازدیدهایی را از همه باشگاههای ورزشی مشهد داشته باشند تا ضمن نظارت بر قیمتها، باشگاهها را راهنمایی کنند.وی ضمن تشکر از باشگاههایی که بسیاری از خدمات ورزشی را در بهترین اماکن و در نقاط مختلف استان ارائه میدهند و بخشی از نیازمندیهای جامعه ورزشی را تامین می کنند، تصریح کرد: به منظور حمایت از باشگاهها و این که سوء استفادههایی در شرایط کنونی در باب افزایش هزینههای خدمات انجام نشود، این بازرسیها به صورت دقیق انجام میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: هر اکیپ در طول روز موظف است از 5 تا 10باشگاه در سطح مشهد بازدید کند، در واقع به صورت میانگین روزانه بین 50تا 100 باشگاه ورزشی مورد بازرسی قرار میگیرد. این طرح تا دوماه ادامه می یابد و در طول این دوماه کلیه باشگاهها مورد بازرسی قرار میگیرند.فتاحی با بیان این که قصد این طرح برخورد نیست بلکه بیشتر قصد داریم باشگاهها را راهنمایی کنیم و بر عملکرد آن ها نظارت داشته باشیم تا تخلفی صورت نگیرد، افزود: در ضمن اجرای این طرح، باشگاههایی که فاقد مجوز هستند برای دریافت مجوز راهنمایی می شوند.
وی تاکید کرد: برخی، از گرانی ورزش در شهر مشهد گلایه داشتند که باید بگوییم تمام اماکن ورزشی که خدماتی ارائه میدهند و بابتش شهریه دریافت میکنند، بر اساس کمیته تعیین نرخ که کارشناسی است و همه ساله براساس قانون و مقررات قیمت خدمات در تمامی اماکن اعم از آبی و غیر آبی، سالنهای فوتبال و فوتسال، سالنهای بدنسازی و ورزشی اعلام میشود، باید از مراجعه کنندگان شهریه بگیرند؛ در این بازرسیها اگر از قبل هم گرانی بوده، برخورد میشود و از افزایش خدمات پیشگیری می کنیم.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمد بهبودی نیا -روز سه شنبه هفته جاری تیم «گران نمی خریم»، گشت مشترک روزنامه خراسان، تعزیرات حکومتی، صنعت ، معدن و تجارت استان و اتاق اصناف مشهد به منظور مقابله با برخی از
گران فروشی ها درخیابان های اطراف حرم مطهر حضور یافته بود که در این گشت مشترک آخرین اخطارها مبنی بر اصلاح قیمت ،درج قیمت روی کالا و خودداری از فروش اجباری برخی کالاها به فروشندگان این واحدها داده شد. در این گشت مشترک قاضی جلیلی رئیس شعبه یک تعزیرات حکومتی استان ضمن تذکر جدی به تمامی فروشندگان اعلام کرده بود که اصلاحات لازم را تا صبح روز چهارشنبه انجام دهند ودر غیر این صورت پلمب واحد صنفی تنها راه باقی مانده برای ماموران قانون است و این حکم در صورت عمل نکردن تا صبح روز چهارشنبه اجرایی خواهد شد.
مسجل شدن تخلف برای بازرسان
تیم «گران نمی خریم» و بازرسان اتاق اصناف مشهد برای رصد واحدهای متخلف که روز سه شنبه اخطار پلمب دریافت کرده بودند صبح روز گذشته وارد عمل شدند که پس از پایان رصدها مشخص شد یکی از نانوایی ها واقع در خیابان طبرسی که به صورت آزاد پز فعالیت می کرد ، همچنان به گران فروشی و دیگر تخلفات خود که درباره آن تذکر گرفته بود ادامه می دهد. پس از باخبر شدن از این موضوع برای بررسی به همراه قاضی جلیلی به محل مد نظر مراجعه کردیم. زمانی که به محل این نانوایی می رسیم، یکی از شاگردان نانوایی با عجله قیمت مصوب شده نان را پشت پنجره می چسباند و بعد از حضور گشت تعزیرات و اتاق اصناف اعلام می کند که نان را به قیمت مصوب فروخته اند غافل از این که بازرسان اتاق اصناف مشهد به صورت ناشناس به خرید نان از این واحد پرداخته اند و گران فروشی این واحد بعد از آخرین اخطارها برای آن ها مسجل شده است.
سرپیچی از قانون در محل اتاق اصناف
قاضی جلیلی بعد از شنیدن گزارش بازرسان اتاق اصناف مشهد دستور پلمب واحد را صادر می کند. وی درباره دلایل پلمب این واحد نانوایی می گوید : تعدادی از واحدهای صنفی اطراف حرم مطهر مورد بازرسی قرار گرفتند و تعدادی از واحدهای متخلف شناسایی شدند و به تمامی واحدهای متخلف اخطار پلمب دادیم اما متاسفانه این واحد با وجود تذکرات متعدد بازرسان اصناف به گران فروشی ، درج نکردن قیمت نان و فروش اجباری نان کنجدی ادامه داده بود و علاوه بر این در محل اتاق اصناف منطقه هم اقدام به سرپیچی از قانون کرده است لذا طبق هماهنگی های انجام شده با قاضی دشتی فدکی جانشین معاون دادستان، این واحد صنفی پلمب شد و در ادامه اقدامات بعدی قضایی و تعزیراتی درخصوص پرونده این نانوایی به عمل می آید.
وی یادآور می شود:خوشبختانه طبق بازرسی مجددی که توسط بازرسان اتاق اصناف انجام شده بود تمامی واحدهایی که اخطار گرفته بودند، مشکلات شان را برطرف و از قانون تبعیت کردند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.