
برگ های تقویم 11 ماه ورق خورد و دوباره ماه بهار قرآن، رمضان المبارک فرا رسید. ماه رونق بیشتر محافل قرآنی و در این بین آن چه بیشتر جلوه می کند، نام قاریان و حافظان برجسته در شهری است که به مهد پرورش جامعه ممتاز قرآنی کشور شهره است. شخصیت هایی که هم به واسطه ویژگی های متمایز قرائت و کسب رتبه های ملی و بین المللی در جهان اسلام و همین طور تلاش در جهت تعلیم و تعلم اخلاق قرآنی شناخته می شوند.یکی از این چهره های سرشناس تلاوت قرآن کریم محمدعلی دوستی، قاری برگزیده مسابقات بین المللی قرآن (در کشور سوریه) است. کارنامه فعالیت قرآنی او جنبه های متنوعی دارد. از کسب عناوین متعدد ملی و بین المللی، داوری و تدریس قرآن، قاری برگزیده آموزش و پرورش تا تدریس زبان انگلیسی و اجرای برنامه در شبکه های جهانی و فعالیت در حوزه تحقیق و پژوهش. موفقیت هایی که به اعتقاد خودش همه را به برکت حرکت در مسیر نورانی قرآن کسب کرده است. همزمان با این شب و روزهای مبارک، پای صحبت ها و نقل خاطرات شیرین این مدرس نامی قرآن نشسته ایم تا به این بهانه بیشتر از آثار حضور قرآن در زندگی او جویا شویم.
مصائب شیرین
مثل بسیاری از اهالی قرآن با صوت جذاب و دلنشین استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد مجذوب عالم قرائت می شود و در پی فراگیری شیوه قرائت او، در دوره ها و محافل آموزشی حضور می یابد. اما سنگ بنای این عشق و ارادت قلبی در جای محکم تری گذاشته می شود، خانه پدری استاد محمدعلی دوستی. پدرش روحانی بود و مادرش نیز اصرار فراوانی بر پرورش قرآنی فرزندانش داشت. به ویژه در ایام ماه مبارک رمضان محفل گرم خانوادگی با حضور برادر و خواهر بزرگ تر در کنار «محمدعلی» عضو کوچک خانواده برای تلاوت حداقل یک جزء از قرآن مرتب برقرار بود. او به دلیل صغر سنی توان همراهی با آن ها را نداشت اما علاقه اش به قرائت از همین جا جرقه خورد.
وقتی که شش ساله شد، او را برای فراگرفتن قرآن به مکتب فرستادند. از ترس توامان با شوق آن روزگار خاطرات زیادی به یاد دارد. با وجود مستعد و پرتلاش بودن، چند باری به خاطر شیطنت های کودکی به چوب دستی استاد نواخته شده است. البته ماجرای پُر فراز و نشیب قاری شدن استاد دوستی به همین جا ختم نمی شود، آن هم در دورانی که قرآن آموزی چون امروز سهل و ساده نبود. او تعریف می کند که دو، سه هفته یک بار آن هم وقتی می توانست مقداری پول جمع و جور کند، نوارهای کاست قرائت قرآن را از کانون شکوفه های دین در مرکز شهر تهیه می کرد و با قرض گرفتن دستگاه ضبط از خانه دوست و فامیل و آشنا، حداکثر یک هفته برای تمرین وقت می گذاشت؛ تازه گاهی در اثر تکرر استفاده، دستگاه خراب می شد که دردسر بزرگ تری بود. در مجالس محلی با حضور استادان صاحب نام شرکت می کرد و همه عشقش این بود که بتواند روزی مثل آن ها پشت بلندگو با صوت خوش برای همه تلاوت کند. برای فراگیری علوم قرآنی، حتی برای پاسخ به یک سوال، دشواری سفر تا پایتخت را هم تحمل می کرد تا آب را از سرچشمه به دست آورد.
اما شرکت در مسابقات کشوری دانش آموزی قرآن مجید و موفقیت در آن، سرآغاز فعالیت جدی و حرکت رو به جلوی وی در این عرصه بود. برای این منظور از محضر استادان مبرز ایرانی همچون سیدمرتضی سادات فاطمی، محمدجواد رجایی، سیدحسن میرزایی و نیز استادان مصری چون شیخ صلاح شایانی کسب فیض می کرد. حضور موفق و پیشرفت چشمگیر «دوستی» در رقابت های استانی و ملی قرآن، در تمام طول دوران تحصیل اش و بعد از آن ادامه می یابد و حتی شروع جنگ و اعزام شدن به جبهه، وقفه ای در تلاش مستمر او ایجاد نمی کند. آن جا هم به خاطر شور و شوق و تقاضای رزمندگان محفلی قرآنی را تشکیل می دهد و در مسابقات قرآن بسیجیان و رزمندگان نیز حائز مقام نخست می شود. انتشار تمبر پستی با تصویر محمدعلی دوستی برای اولین بار در تاریخ کشور یکی دیگر از افتخارات کارنامه قرآنی این استاد پیش کسوت قرآن مشهد است. با تحمل تلخی ها و شیرینی های این دوران طولانی، به اعتقاد خودش به برکت آیات نورانی قرآن، امروز نتیجه سعی و صبر خود را گرفته است.
استاد قرآن باید جاذبه داشته باشد
این قاری و موذن حرم رضوی، آموزش ظاهر تلاوت را چون باغی با سردر زیبا تشبیه می کند که ما در نگاه اول نمای ظاهری و زیبایی بیرونی آن را می بینیم و ادامه می دهد: اگر ما فرصت گذر از این لایه را داشته باشیم، استفاده از مفاهیم عمیق آن چقدر می تواند برایمان زیبا و جذاب باشد؟ همیشه به شاگردانم می گویم، قاری باید پیش از هر چیز با صوت خوش و دلنشین جذابیت آفرین باشد تا فرصت ورود به مقوله های دیگر دست دهد. لذا در وهله اول استاد باید با رفتار، کردار، شکل و شمایل ظاهری خود جذابیت ایجاد کند و در درجه دوم، غیر از آموزش نکات تخصصی تلاوت، با
بهره مندی از ظرفیت کارشناسان، نکات به روز و پُرکاربرد را به صورت کوتاه به شاگردان منتقل کند.
وی که به جز تخصص در علوم قرآنی در رشته زبان خارجه هم تحصیل کرده، با ذکر خاطره ای شنیدنی اضافه می کند: حتی یک استاد قرآنی باید در سطح عمومی جامعه هم با رفتار خود الگو باشد و شناخته شود تا دیگران از آن با کرداری خوب یاد کنند. در یکی از کلاس های تدریس زبان انگلیسی ام، شاگردی که خود و خانواده اش از فضای مذهبی و قرآنی دور بودند، از من سوالاتی در خصوص چگونگی قرآن خواندن پرسید. اتفاقا او لکنت زبان هم داشت. خودش تعریف می کرد که به خاطر این نقصان حتی برای انجام ابتدایی ترین کارها از جامعه دوری می کند ولی از وقتی با من آشنا شده، از شکل برخوردم در جلسات درس و قرائت، اعتماد به نفس پیدا کرده و مسیر قرآن را در پیش گرفته است. او حالا در زمره قاریان و مدرسان فعال و موفق آموزش و پرورش و آستان قدس رضوی است.
هر آن چه دارم به برکت قرآن است
از این داور بین المللی قرآن کریم درباره تاثیرات و اعجاز این کتاب الهی روی زندگی فردی و اجتماعی اش جویا می شویم که این طور پاسخ می دهد: اصلا زندگی من وابسته به قرآن و اعجاز آن است. جایی که من اکنون ایستاده ام به برکت آیات نورانی کلام ا... مجید است. در واقع اگر قرآن را از زندگی ام حذف کنید هیچ چیزی ندارم. این موقعیت ها و موفقیت های کسب شده همگی از گام برداشتن در این مسیر به دست آمده است.
«دوستی» به عنوان سفیر قرآنی کشورمان که سفرهای خارجی فراوانی به کشورهای مختلف جهان به خصوص سرزمین های اسلامی داشته، در حظ و لذت وافری که از تلاوت به یاد ماندنی اش در سفر دیگری به کربلا برده، ما را شریک و تعریف می کند: بیش از حلاوت تلاوت در چنین اماکن مقدسی، این نکته در این سفر برایم جذاب بود که تلاوتم در کربلا مصادف شد با روز میلاد حضرت رضا(ع) و مراسم خطبه خوانی در صحن امام حسین(ع).
وی ادامه می دهد: من قاری کاروان بودم و تلاوت آغازین آن ویژه برنامه را به عنوان خادم حرم مطهر رضوی باید انجام می دادم. این مراسم و قرائت از شبکه های تلویزیونی عراق و همین طور شبکه های ماهواره ای به صورت مستقیم در حال پخش بود. وقتی می خواستم شروع به تلاوت کنم، چشمم به گنبد نورانی ابا عبدا... افتاد، حالتی عجیب به من دست داد و زیر لب خطاب به حضرت شان عرضه داشتم: «یا ابا عبدا... کسی چون من که هیچ نبودم و نیستم، به برکت قرآن امروز در این مکان مقدس ایستاده ام و در محضر شما اذن قرائت یافته ام». در حالی که قرائت می کردم، اشک هایم جاری بود. این بهترین لحظه زندگی ام بوده که همیشه گفته ام، از هر عنوان و جایزه بین المللی برایم بزرگ تر و شیرین تر است.
وی سر رشته سخن را به سمت و سوی شرایط کنونی جامعه قاریان می برد و در این باره خاطرنشان می کند: در کشور ما یک هنرمند یا قهرمان ورزشی همین که مقداری شناخته می شود و نام و مقامی به دست می آورد، مورد اقبال و تبلیغ واقع می شود و در مقابل، این اتفاق را هرگز برای قاریان و حافظان برجسته قرآنی مان شاهد نیستیم. تنها رسانه ها به چاپ یک مطلب کوچک بسنده می کنند و تمام. به نظر می رسد مهجوریت قرآن بیشتر به این دلیل است که مسئولان این حوزه قرآنی نبوده اند تا دغدغه ها را بدانند و بر آن اساس حرکتی انجام دهند. متاسفانه از متولیان قرآنی کاری بیشتر از عیادت و پیگیری مختصر برخی امور نمی بینیم که نتیجه ای هم در پی ندارد. امیدوارم در آینده نزدیک شاهد سامان بخشیدن به این اوضاع و احوال باشیم.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

در آستانه 25 اردیبهشت، روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی، ویژه برنامههای متعددی در شهر مشهد پیش بینی شده است. به گزارش خراسان رضوی، برگزاری نخستین همایش بینالمللی «شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم» در روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت ماه، بهره برداری از جلوخان آرامگاه و رونمایی از مجسمه های «رستم و رخش» و «رستم و اژدها» از جمله برنامه های این روزهای فرخنده است که بزرگداشتی باشکوه تر نسبت به سال های گذشته را رقم خواهد زد.
معرفی مشهد با دو عنصر مذهبی و ملی در سطح بین المللی
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، معاون اجتماعی و فرهنگی شهردار مشهد روز گذشته در نشست خبری بینالمللی «شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم» گفت: در کنار مضجع منور رضوی، یکی از ظرفیتهای بزرگ مشهد را فردوسی بزرگ، توس وشاهنامه میدانیم و با افتخار به دنبال این هستیم که این دو عنصرمذهبی و ملی را به عنوان ظرفیتهای بزرگ حوزه ادبیاتی و گردشگری به هم پیوند دهیم تا بتوانیم مشهد را در سطح ملی و بینالمللی به جهان معرفی کنیم. «مهدی زارعی» درخصوص اهداف برگزاری این همایش گفت: انتشار دانش و یافتههای نو درباره شاهنامه و فردوسی بزرگ و ماهیت توس، تاکید بر نقش گسترده شاهنامه و شخصیت برجسته فردوسی در سطح ملی و بینالمللی، تاکید بر اشتراکات هویتی در کشورهای همسایه و ایران، ارتباط با صاحب نظران و دغدغه مندان حوزه ادبیات فارسی و خراسان شناسی و گسترش آموزه های اخلاق مداری و داد ورزی از جمله اهداف این همایش است.
ویژه برنامه های همایش
معاون گردشگری و زیارت سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری نیز جزئیات این همایش را اعلام کرد و گفت: آیین افتتاحیه همایش بینالمللی ، روز دوشنبه 23 اردیبهشت در تالار شهر همراه با ویژه برنامه هایی مانند رونمایی از آثار برجسته بزرگ ترین تندیس ساز حماسی روسیه، رونمایی از فرش دست باف هنرمند داخلی با مفهوم هفت خان فردوسی و نمایشگاه« قابهای سنگی صلح» با مفهوم بومی و خطاطی استاد صالحی برگزار می شود. «نرگس شالچیان» افزود: در روز افتتاحیه، پنلهای تخصصی در دانشگاه فردوسی از ساعت 16 تا 19 و سپس برنامه شبهای فرهنگی در یکی از خانههای تاریخی مشهد برگزار می شود. 24 اردیبهشت نیز برنامه پنل تخصصی در دانشگاه فردوسی در ساعت 9 تا 13 و برنامه ششمین دوره اعطای نشان فردوسی به فرهیختگان ادبیات و شعر فارسی را در ساعت 16 تا 19 برگزار خواهیم کرد. وی همچنین از برگزاری ماراتن پیاده روی برخی از پیش کسوتان کشتی با پیام ثبت جهانی توس از سه راه فردوسی تا آرامگاه این شاعر، برگزاری مراسم ویژه فرهنگی آستان قدس و رونمایی از نسخ خطی و چاپی مرتبط با شاهنامه در عصر روز 24 اردیبهشت خبر داد. معاون گردشگری و زیارت شهرداری مشهد گفت: عصر 25 اردیبهشت نیز از ساعت 15 تا 17 رونمایی از دو مجسمه ساخته شده برای نصب در سه راه فردوسی و میدان هفت خان و مراسم افتتاح جلوخان فردوسی را در دستور کار داریم و از ساعت 17 تا 19 نیز مراسم فرهنگی بزرگداشت فردوسی و اختتامیه این همایش بینالمللی در آرامگاه فردوسی برگزار خواهد شد. بر اساس اعلام شهرداری مشهد، دو مجسمه که در روز 25 اردیبهشت رونمایی می شود با نامهای «رستم و رخش» و «رستم و اژدها» با ارتفاع 5/5 متر و از جنس فایبرگلس و فلز است.
بهره برداری از جلوخان در روز بزرگداشت فردوسی
مدیرکل میراث فرهنگی استان نیز در این نشست گفت: کار احداث جلوخان فردوسی با مشارکت شهرداری و با اعتبار 12 میلیارد تومان آغاز شد و در روز بزرگداشت فردوسی، با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور به بهرهبرداری می رسد. «ابوالفضل مکرمی فر» در خصوص طرح تفصیلی منطقه تاریخی توس گفت: این طرح پس از اتمام و تصویب، بستری برای توسعه در فضاهای امکان سنجی شده در بخش گردشگری فراهم میآورد. وی با اشاره به اجرایی شدن پردیس توس افزود: پردیس توس به وسعت 32 هکتار براساس تفاهمنامه منعقد شده بین میراث و شهرداری اجرایی شد و پس از اتمام مطالعات، قرارداد واگذاری آن به شهرداری منعقد می شود. مکرمی فر درباره پروژه برج و باروی توس اظهار کرد: پاییز سال گذشته با اعتبار سه میلیارد و 200 میلیون تومان، این پروژه را به طول 7 کیلومتر آغاز کردیم. 9 میلیارد تومان نیز در سفر هیئت دولت برای این پروژه تصویب شده که در صورت تخصیص اعتبار، این برج و بارو به سمت دروازه رزان ادامه می یابد و امید است توقفی در پروژه رخ ندهد. مکرمی فر افزود: عمارت چهار برج نیز به وسعت 5 هزار مترمربع با اعتبار یک میلیارد تومان با مشارکت شهرداری اجرایی شد و در روزهای آینده بهرهبرداری می شود. مدیر کل میراث فرهنگی استان افزود: همچنین میراث پهنه ای گسترده برای واگذاری به شهرداری پیشنهاد کرده تا برای احیای ارگ کهن دژ اقدام شود و اقدامات زیرساختی متناسب با منطقه صورت گیرد. مکرمیفر درخصوص احداث دانشگاه در شهر توس نیز گفت: مکانیابی برای دانشگاه انجام شده، مشاور در حال تهیه طرح است و سرمایهگذار میتواند اقدام لازم را انجام دهد.
ارسال 320 مقاله به دبیرخانه همایش
دبیر علمی این همایش بینالمللی نیز از ارسال 320 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: فراخوان همایش به 52 کشور دنیا فرستاده و در مجموع 320 مقاله و چکیده مقاله از کشورهای مختلف ارسال شد که 49 مقاله خارجی از 21 کشور جزو مهم ترین این مقاله هاست. علیرضا قیامتی حضور سفیران کشورهایی مانند افغانستان، هندوستان، آذربایجان، ترکیه، گرجستان، قزاقستان، لهستان، انگلستان و اسپانیا در این همایش را قطعی اعلام کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

«من فرهنگی هستم و هرماه 40هزارتومان از حسابم برای بیمه تکمیلی کسر میشود. در گذشته ویزیت پزشک،دارو و بیمارستان هیچ هزینهای نداشت اما در قرارداد جدید بیمه آتیهسازان حافظ با آموزش و پرورش، باید خود بیمه شده ابتدا هزینه را پرداخت کند و بعد با ارائه رسیدها، وجه به فرد برگردانده شود. زمان بازگشت مبلغ ابتدا یک هفته بود، بعد گفتند یک ماه؛ اما الان هشت ماه است که از تاریخ تحویل رسیدها میگذرد و هنوز خبری از پرداخت نیست. هیچ کس هم پاسخ گو نیست و مسئولان هم بین آموزش و پرورش و بیمه پاسکاری میکنند. برای بیمه هزینه میکنیم که روزی در مریضی به کمک مان بیاید اما همان جا هم باید دغدغه هزینهها را داشته و هشت ماه منتظر عودت پولمان باشیم. این چه بیمه ای است؟ این چه قراردادی است که بین آموزش و پرورش و بیمه آتیه سازان بسته شده؟ چه کسانی سود این قرارداد را می برند که نسبت به شرایط ما فرهنگیان، بی تفاوت هستند؟ لطفا به داد ما برسید.»
فلسفه وجود بیمه، پس انداز برای استفاده و کمک به بیمه شده در اتفاقات و حوادث احتمالی است اما اگر در زمان حادثه، هم بیمه شده و هم افراد فاقد بیمه نگرانی تامین و پرداخت هزینههای سنگین درمانی را داشته باشند، پس چه تفاوتی بین این دو قشر وجود دارد؟ بنابراین برای روشن شدن ابعاد ماجرا و پاسخ مسئولان به سراغ مسئولان آموزش و پرورش خراسان رضوی و بیمهآتیهسازان حافظ رفتیم.
آموزش و پرورش، عامل اصلی بدهی بیمه به مردم است
«سید حسین رحیمی»، مدیر شعبه خراسان رضوی بیمه آتیهسازان حافظ در پاسخ به سوال ما میگوید: «قرارداد این بیمه با وزارت آموزش و پرورش به صورت صندوقی است و آموزش و پرورش مکلف است مبالغ حق بیمهای را که از بیمه شدگان خود دریافت میکند، به حساب بیمه آتیه سازان واریز کند تا از اعتبار همان صندوق برای پرداخت خسارت های افراد استفاده شود. اما با تاخیر پرداختها از طرف آموزش و پرورش، بدهی ما به فرهنگیان نیز بیشتر و بیشتر می شود. وزارت آموزش و پرورش از حق بیمهای که توسط فرهنگیان پرداخت میشود، مبلغ ناچیزی به عنوان کارمزد ارائه خدمات توسط بیمه آتیه سازان به حساب ما واریز میکند و در ارائه خدمات بیمهای، هیچ گونه سودی در این قرارداد عاید ما نمی شود. البته مبلغ این کارمزد را دقیقا به خاطر ندارم اما کمتر از پنج هزارتومان است.» رحیمی با تایید بدهی بیمهای به معلمان توضیح میدهد: «تاریخ آخرین پرداختی بیمه به فرهنگیان که دلیلش فقط دیرکرد پرداخت آموزش و پرورش است، به 11 آذرماه 97 برمی گردد و از آن زمان تا کنون، هیچ پرداختی برای خسارت های بیمه تکمیلی به فرهنگیان انجام نشده است. بدقولی آموزش و پرورش به ما، به اعتماد مردم به بیمه آتیه سازان لطمه زده و جالب این جاست که در سال گذشته وزارت آموزش و پرورش اوراق قرضهای را در قبال طلب بیمه آتیه سازان ارائه داد و امسال هم به نظر میرسد همین روند ادامه داشته باشد.»
تمامی بدهیها به حساب بیمه آتیهسازان واریز شده!
«علی ابری اول»، معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزشو پرورش خراسانرضوی در ابتدا با ابراز بیاطلاعی از طلب فرهنگیان بیمهشده توسط بیمهآتیهسازان حافظ می گوید: «به علت مشغله زیاد در امور محوله، از این موضوع بیاطلاع هستم و باید از اداره تعاون استعلام و نتیجه را اعلام کنم. چیزی که مشخص است این است که هرماه مبلغی از حساب بنده و همه همکارانم به عنوان حق بیمه تکمیلی برداشت میشود و دلیلی برای دیرکرد پرداخت نیست و در صورت وجود این ایراد و احیانا استفاده این پولها در مسیر دیگری، من حق را به همکارانم میدهم و حتما موضوع را پیگیری خواهم کرد. قرارداد جدید بیمه آتیه سازان اسفندماه97 منعقد شده است و برای تمدید قرارداد نیاز به تسویه حساب خواهد بود. به همین دلیل، بعید میدانم این بدهی به بیمه شدگان، بیشتر از دو یا سه ماه باشد.» پس از بررسی، طی تماسی مجدد، ابری اول ضمن رد هرگونه بدهی آموزش و پرورش به بیمه آتیه سازان توضیح می دهد: «طبق استعلامی که از اداره کل تعاون وزارت آموزش و پرورش گرفته شد، تمامی مبالغ حق بیمه که به صورت ماهانه از حساب همکاران فرهنگی کسر می شود، همان ماه به حساب بیمه آتیه سازان حافظ پرداخت می شود و هیچ بدهی در این زمینه وجود ندارد و برخی از بدهی ها باید به صورت موردی و توسط نمایندگیهای بیمه آتیه سازان در ادارات آموزش و پرورش بررسی و پیگیری شود.»
یک ابهام: آیا خود آموزش و پرورش، کارگزار و دریافت کننده کارمزد بیمه آتیهسازان است؟
فارغ از تناقضگویی بیمه و آموزش و پرورش، در بررسیهای میدانی درباره بدهیهای بیمه آتیه سازان حافظ به فرهنگیان، با ابهامات دیگری هم مواجــه شدیم. مثلا در بیشتر ادارات آموزش و پرورش از جمله اداره کل آموزش و پرورش استان، نمایندگیهای بیمه آتیه سازان وجود دارد و به نظر می رسد کارگزاری بیمه تکمیلی آتیه سازان عملا به عهده خود آموزش و پرورش است و این شائبه را به وجود میآورد که کارمزد اعلام شده توسط مدیرعامل این شرکت بیمه ای، به جیب همین نمایندگیها برود. معاونت توسعه مدیریت و پشتیبانی اداره کل آموزشو پرورش خراسان رضوی در پاسخ به چرایی اعطای نمایندگیهای بیمه آتیه سازان به ادارات هفت گانه آموزش و پرورش مشهد میگوید: «این نمایندگیها فقط برای سهولت در کار بیمهشدگان در ادارات حضور دارند و به هیچ گونه دخل و تصرفی در امور آنان توسط ادارات آموزش و پرورش نمی شود و فقط دفتر آنان توسط ادارات آموزش و پرورش تامین شده است. در مواردی هم همکاران بازنشسته ما برای فعالیت در این دفاتر معرفی میشوند اما از مبالغ دریافتی بیمه، حتی یک ریال به حساب آموزش و پرورش واریز نشده و بلافاصله در اختیار بیمه آتیه سازان قرار میگیرد.»
پرداخت نشدن سهم دولت، حلقه مفقوده بدهیها
ذاکر، کارشناس بیمه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی میگوید: «در روش صندوقی، مبلغی از حق بیمه تکمیلی از حساب معلمان کسر میشود و بقیه آن نیز باید توسط وزارت آموزش و پرورش به عنوان حق دولت پرداخت شود اما از آن جا که پرداخت سهم دولت همیشه با تاخیر صورت میگیرد، همکاران فرهنگی ما با چنین مشکلاتی مواجه میشوند. برای حل و فصل این موضوع، سال 98-97در بخشنامه بیمه تکمیلی، طرحی ارائه شد که براساس آن، تمامی حق بیمه از حساب خود همکاران و به جای مبلغ 39هزار تومان، مبلغ 69هزارتومان کسر شود و در مقابل، بیمه متعهد شود در کمتر از 15 روز مبالغ تعهدات بیمهای را پرداخت کند اما این طرح با استقبال همکاران ما مواجه نشد و همچنان باید تلاش کرد تاخیر دولت در پرداخت سهم خود، کم و کمتر شود.»

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رئیس شعبه سیار تعزیرات حکومتی خراسان رضوی گفت: هزار گالن روغن خودروی احتکاری از برندهای مختلف داخلی و خارجی در انباری در مشهد کشف شد.امید جلیلی در گفت و گو با ایرنا افزود: در پی گزارش مردمی مبنی بر عرضه نشدن روغن خودرو در یک واحد صنفی در خیابان 17 شهریور، موضوع در دستور کار قرار گرفت و با حضور بازرسان اتاق اصناف مشهد از این واحد بازرسی شد. این واحد صنفی ادعا می کرد روغن خودرو برای عرضه ندارد اما در بازرسی از انبارش هزار گالن روغن از چهارلیتری تا بشکه های 50 لیتری کشف شد.وی گفت: این روغن های خودرو توقیف و پرونده تخلف تعزیراتی برای صاحب این واحد صنفی تشکیل شد.او همچنین از کشف 600 قوطی رنگ خوراکی غیرمجاز از انباری در بولوار شهید رستمی مشهد خبر داد و افزود: این محموله نیز توقیف و پرونده تخلف برای صاحب انبار تشکیل شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

رونق اقتصادی مستمر واحدهای صنعتی، باید با شناخت ظرفیت ها و چالش هایی که واحدهای مزبور با آن مواجه هستند ارزیابی، ایجاد و تقویت شود. در واقع باید با
بهره گیری از ساختاری مناسب بتوان گام های موثری برای صاحبان صنایع برداشت، در این میان صنعتگران نیز نقش مهمی در شناسایی و احصای این نیازها خواهند داشت. بخشی از مشکلات واحدهای صنعتی به ساختارها و بخش دیگر نیز به تحریم ها باز می گردد، لذا صنعتگران باید به بخش ساختاری که در اختیارشان است توجه لازم را مبذول داشته و برای اصلاح آن اقدام کنند. هم اکنون تامین مالی سرمایه در گردش و وابستگی به واردات برای تامین مواد اولیه؛ دو مشکل مهم ساختاری و تحریمی واحدهای صنعتی بوده که با برطرف شدن این دو بحث، بسیاری از مسائل صنعتگران حل خواهد شد و رشد و توسعه حوزه صنعت شتاب بیشتری به خود خواهد گرفت. در این میان، مشکلات مالی واحدهای صنعتی کوچک و متوسط از ناکارآمدی بازارهای مالی به دلیل کمبود مکانیزم های مناسب تامین مالی و نبود انعطاف پذیری ناشی می شود. از این رو روش تامین مالی زنجیره تامین به عنوان یکی ازشیوه های نوین تامین مالی بنگاههای کوچک و متوسط توصیه می شود. علاوه بر این مشارکت مردمی یکی از راهکارهای مهم استفاده از ظرفیت های بالقوه صنایع است. همانطور که رهبر انقلاب اسلامی در حمایت از کالای ایرانی فرمودند «استفاده همگان از کالای داخلی یکی از بهترین راه ها برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی است.»از دیگر اهداف شرکت شهرک های صنعتی آن است که واحدهای صنعتی از تولید تکمحصولی خارج شده و به سمت تولید چند محصولی حرکت کنند. علاوه بر این با استفاده از پژوهش و فناوری های جدید زمینه لازم برای دانش بنیان شدن صنایع شکل بگیرد یا از محصولات شرکت های دانش بنیان برای استفاده از ظرفیت های بالقوه بهره گرفته شود. صاحبان صنعت نیز به نوبه خود باید از ابتدا چشم اندازی متقن برای اهداف خود ترسیم کنند و با تعریفی دقیق در حوزه صنعت به تولید، اشتغال و در نهایت به توانمندسازی اقتصادی برسند. علاوه بر این با توجه به برخی از محدودیت ها در حوزه صنعت در اثر تحریم ها، باید نیازسنجی لازم صورت گیرد تا با احصای خلأهای موجود، ظرفیت های خود را با توجه به بخش های مختلف ارائه دهیم. قطعا در این مسیر باید از ظرفیت بزرگ دانشجویان، نخبگان و فرهیختگان در راستای ایجاد بستری امن و جهشی رو به جلو بهره بگیریم. در واقع صنعتی توام با علم و فناوری، زمینه استفاده از موقعیت های بالقوه برای ایجاد تولید و اشتغال مولد را فراهم میکند.به طور کلی از مهمترین راهکارهای بالفعل کردن ظرفیت های خالی صنایع موجود میتوان به تقویت جایگاه بخش خصوصی، تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید و مصرف کالای ایرانی و نیز کنترل صدور مجوزهای صنعتی برای صنایع اشباع شده اشاره کرد، چرا که مجوز باید برای صنایعی صادر شود که محصول تولیدی آن ها دارای اولویت در بازار مصرف است، در مسیر تولید از رویکردهای نوآورانه بهره می گیرد یا در مجموع رویکرد صادرات محور دارد. در غیر این صورت صدور هر مجوز به منزله ایجاد درصدی ظرفیت خالی در مراکز تولیدی ما خواهد بود. هم اکنون شاهد صدور مجوز صنعتی بیش از نیاز واقعی بازار، به دلایلی همچون: کاهش تقاضای بازار، تغییر ذائقه و سلیقه مشتری، اتمام دوره محصول و جایگزین نشدن آن با محصول جدید، پرداخت نشدن مطالبات صنایع توسط کارفرمایان بزرگ دولتی و در برخی موارد آثار تحریم های ظالمانه هستیم که دسترسی به مواد اولیه و بازارهای صادراتی را دشوار می کنند.البته ناگفته نماند با توجه به مشکلات متفاوت واحدهای صنعتی، ارائه یک پیشنهاد واحد برای تمامی آنها امکانپذیر نیست. لذا باید با کمک تشکل های خصوصی به ویژه انجمن های تخصصی هر رشته صنعتی، آسیب شناسی های لازم انجام گرفته و براساس پیشنهاد آن ها اقدام اصلاحی صورت گیرد. این نکته مهم را نیز فراموش نکنیم که مشکل واحدهای صنعتی گاه در نحوه مدیریت آن ها نهفته است که در اکثر تحلیل ها نادیده گرفته می شود. خوشبختانه در سال های اخیر با توجه به شرایط حاکم بر استان و مشارکت مناسب تشکل های بخش خصوصی در پیگیری دشواری های واحد های صنعتی، تمامی دستگاه ها در قالب کارگروه های مختلف موجود در استان نظیر کارگروه های ستاد تسهیل استان، کارگروه رفع موانع تولید و ... از مشکلات واحدها مطلع شده و تا آن جا که قوانین اجازه داده است با حمایت ویژه دستگاه قضایی در رفع مشکلات صنایع همکاری مطلوبی داشته اند. مجمع نمایندگان استان و شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در کنار صاحبان صنعت همواره تسهیلگر امور مربوط به بخش خصوصی بوده اند و قوانین را در کشور با شرایط موجود متناسب سازی و در جهت مشکلات واحدهای صنعتی و تولیدی راهکارهای مختلفی ارائه کرده اند.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

عبدالهی – سال گذشته بود که موضوع نام گذاری روزی به نام «روز ملی مشهد» در تقویم رسمی کشور جدی شد و دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان بر آن شد تا با دریافت نظرات کارشناسان و نخبگان، روزهای پیشنهادی را گردآوری کند. در این زمینه مسئولیت انجام مطالعات و دریافت نظرات کارشناسی، به مرکز پژوهش های شورای شهر مشهد سپرده شد و برگزاری جلسات با نمایندگان دستگاه های عضو شورای فرهنگ عمومی و همچنین استادان و کارشناسان مذهبی و تاریخی از جمله اقدامات انجام شده در این خصوص بود. حالا پس از چند ماه، از میان گزینه های پیشنهادی مطرح شده، سه گزینه به عنوان پیشنهادهای اصلی مرکز پژوهش های شورای شهر انتخاب شده که در نشست تخصصی تعیین نهایی «روز ملی مشهد» مشهد بررسی و درباره آن تصمیم گیری خواهد شد.
1- رد بی چون و چرای یک گزینه
یکی از گزینه های نهایی برای بررسی در جلسه تخصصی، «روز تغییر رسمی نام توس به مشهد» است که نتایج بررسی های کارشناسی و دریافت نظرات پژوهشگران در مرکز پژوهش های شورای شهر با این پاسخ همراه بوده که «درخصوص تغییر نام توس به مشهد، تاریخ دقیقی که بتوان روز، ماه و سال آن را مشخص کرد در منابع تاریخی وجود ندارد».
بر این اساس بدون هیچ چون و چرا، یکی از سه گزینه پیشنهادی نهایی، از بین گزینه ها خارج می شود.
2- ابهام و تقریب در گزینه دوم
دومین گزینه، سالروز ورود امام رضا(ع) به مشهد است. روزی که به گفته مورخان، برای آن نیز نمی توان روز دقیقی را مشخص کرد. حتی در پژوهش انجام شده و پاسخی که در این خصوص به مرکز پژوهش های شورای شهر ارائه شده نیز به غیرقطعی بودن آن اشاره و از واژه «تقریب» استفاده شده است : «بنابر نوشته ابن باویه در کتاب عیون اخبارالرضا(ع)، امام رضا(ع) در مسیر حرکت به سمت مرو پس از خروج از نیشابور به قریه سناباد وارد شده اند. با توجه به فاصله شهرها و مقدار مسیر ممکن برای طی شدن در یک روز در آن دوران، در تحقیقات مختلف زمان ورود آن حضرت به طوس یا سناباد، «به تقریب» یک شنبه 3 جمادی الاخر سال 201 هجری برابر 11 دی ماه سال 195 خورشیدی است».
نمی توان تاریخ دقیق ورود امام رضا(ع) به مشهد را مشخص کرد
دقیق نبودن این تاریخ، همان نکته ای است که حجت الاسلام «یوسفی غروی» محقق برجسته تاریخ اسلام نیز پیش از این در گفت وگو با ما به آن اشاره کرده بود. وی در این باره گفته بود: «آن گونه که در تاریخ نقل شده، مأمون در جریان سفر به سمت بغداد، ایامی را در هر شهر می ماند و مشخص نشده که چند روز را در این شهرها توقف کرده است. بنابراین روز رسیدن وی به شهرهای دیگر از جمله سرخس نیز مشخص نیست، بر این اساس نه روز ورود و نه روز خروج وی مشخص است. از سوی دیگر، بعید به نظر می رسد که مأمون در توس نمانده باشد و در قصر «حُمَید بن قَحطَبه» (والی خراسان در دوره خلافت هارون الرشید و مامون) در سناباد، بیش از 10 روز مانده باشد. مأمون از سرخس به قصر «حُمَید بن قَحطَبه» (محل شهادت حضرت رضا (ع)) آمده و در این مسیر، از توس گذشته است. این اطلاعات وجود دارد اما هیچ سرنخی در هیچ جا به دست نمی آید که چه زمانی به توس یا سناباد رسیده باشند. تعیین این زمان امکان ندارد، مگر آن که به صورت حدسی و تخمینی، اوایل ماه ذیقعده را مشخص کرد. نهایت این است که گفته شود مأمون حدود 20 روز یا سه هفته در سناباد مانده و با این حساب اوایل ماه ذیقعده تاریخ تخمینی برای این موضوع است و امکان اعلام زمان دقیق آن وجود ندارد».
دو نکته مهم
نکته مهم این که بدون شک سیاست مدنظر در تعیین روز ملی مشهد این است که بتوان تمام نگاه های ملی را متوجه این شهر کرد و جایگاه و اهمیت این کلان شهر مذهبی جهان را بیش از گذشته نشان داد. در این مهم شکی نیست که مشهد به نام نامی امام رضا(ع) شناخته شده و همین یک ویژگی برای آن بس است، اما قطعا باید در روز ملی مشهد از همه نیازها و مطالبات این شهر نیز سخن گفت. باید در کنار زیبایی های معنوی پایتخت معنوی ایران اسلامی، از کاستی ها و مشکلات آن گفت تا مسئولان ملی بیش از وضع موجود به این شهر توجه داشته باشند، چیزی که طبیعتا در روز عزیزی مانند «سالروز ورود حضرت به مشهد» (که تعیین دقیق آن از نظر تاریخی ممکن نیست)، شدنی نخواهد بود و نکته دیگر این که، تاریخ پیشنهادی 11 دی ماه دو اشکال مهم دیگر هم دارد. اول این که یک روز پس از «دهم دی» به عنوان یکی از روزهای تاریخ ساز مشهد است. روز عزیزی که «یک شنبه خونین» نام گذاری شده و باید تا همیشه تاریخ، آن را بزرگ داشت و به یاد شهیدان آن قیام کرد. ضمن این که دی ماه مشهد به دلیل شرایط جوی، زمان مناسبی برای انتخاب روز مشهد که بتوان در آن برنامه هایی در سطح ملی وبا حضور آحاد مردم برگزار کرد، نخواهد بود.
3- گزینه سوم : هشتمین روز هشتمین ماه
اما سومین گزینه ای که مرکز پژوهش های شورای شهر آن را در فهرست گزینه های نهایی قرار داده است، پیشنهاد روزنامه خراسان است. «هشتمین روز هشتمین ماه سال» یعنی هشتم آبان هر سال، پیشنهاد متفاوتی که در کنار نداشتن ابهام، فرصت جدیدی را برای این شهر خلق خواهد کرد. اولین و مهم ترین دلیل پیشنهاد این تاریخ، عدد «8» است. عددی که همه ما ایرانیان با شنیدن آن به یاد «هشتمین امام» می افتیم و ناخودآگاه دلمان روانه مشهدالرضا(ع) می شود. این عدد سال هاست که با روح و جان ایرانیان آمیخته شده و بسیاری از عاشقان اهل بیت(ع)، هر روز در ساعت 8 صبح و 8 شب، صلوات خاصه ایشان را زمزمه می کنند. ترکیب عدد هشت با روز و ماه، یعنی «هشتمین روز هشتمین ماه سال» تاثیر آن را دوچندان می کند، به طوری که اگر از هر مسلمان بپرسیم «چرا هشتمین روز هشتمین ماه سال به نام روز ملی مشهد نام گذاری شده است؟»، بدون شک اولین پاسخش این خواهد بود که «به خاطر امام هشتم، امام رضا(ع)». همین ویژگی که همه مسلمانان جهان، چه تاریخدان و پژوهشگر و چه یک فرد عادی و غیردانشگاهی، با شنیدن این تاریخ، نام امام هشتم(ع) برایش تداعی خواهد شد، کافی است که باور داشته باشیم انتخاب هشتم آبان ماه هر سال، انتخاب خوبی برای نام گذاری به عنوان «روز ملی مشهد» خواهد بود. بماند که در این روز امکان صحبت و گفت وگو درباره همه ابعاد این کلان شهر وجود دارد و می توان در کنار هویت اصلی آن که همان امام «هشتم» است، دیگر موضوعات از جمله نیازها، دغدغه ها، کاستی ها، توانمندی ها، اعتبارات و ... را نیز بیان کرد.
تصمیم گیری در جلسه نهایی
بر اساس اطلاعات ارائه شده، مرکز پژوهش های شورای شهر مشهد، طی روزهای آینده جلسه نهایی بررسی این گزینه ها را برگزار خواهد کرد تا کارشناسان نظرات خود را اعلام و گزینه نهایی خود را برای ارائه به شورای فرهنگ عمومی استان انتخاب کنند. پس از آن شورای فرهنگ عمومی استان با بررسی گزینه نهایی، در این باره تصمیم گیری خواهد کرد و روز پیشنهادی برای ثبت در تقویم رسمی کشور به نام «روز ملی مشهد» را به شورای فرهنگ عمومی کشور و دیگر نهادهای متولی، پیشنهاد خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


فرمانده انتظامی خراسان رضوی گفت: با تلاش و عملیات گسترده پلیسی، شب گذشته یک و نیم تن مرفین در سبزوار کشف شد و یک سوداگر مرگ به هلاکت رسید. سردار «محمد کاظم تقوی» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در پی رد زنی های گسترده اطلاعاتی و کسب سرنخ های دقیق مبنی بر حمل محموله سنگین مرفین از استان های جنوبی کشور به مقصد خراسان رضوی و استان های شمالی، موضوع در دستور کار قرار گرفت. وی افزود: در همین زمینه مرکز عملیات ویژه پلیس مبارزه با مواد مخدرخراسان رضوی و اکیپ های عملیاتی فرماندهی انتظامی استان سمنان با یکدیگر همکاری کردند. این عملیات در مسیر جاده روداب به سبزوار انجام شد که طی آن سه خودروی حامل محموله مواد افیونی و راه پاک کن، محاصره و سوداگران مرگ که قصد مقاومت و فرار از صحنه داشتند با پاتک مسلحانه ماموران انتظامی زمین گیر شدند. تقوی افزود: در این عملیات یک دستگاه خودروی نیسان وانت، یک دستگاه خودروی پژو پارس و یک دستگاه پژوی 405 که به عنوان راه پاک کن محموله مواد افیونی بود توقیف شدند و با دستگیری پنج قاچاقچی هزار و 550 کیلو گرم مرفین کشف شد. وی گفت: در این عملیات یکی از قاچاقچیان که به ضرب گلوله پلیس زخمی شده بود به مرکز درمانی مشهد انتقال یافت و دیگری هم که جوانی 31 ساله بود جان خود را از دست داد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

تولیت آستان قدس در دیدار جمعی از خانوادههای شهدای لبنان گفت: حزب ا... لبنان مایه افتخار شیعه، جهان اسلام و همه جریانهای آزادی بخش جهان است. به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام والمسلمین «احمد مروی» در این دیدار که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، افزود: خداوند را سپاس گزاریم که راه نورانی شهید عباس موسوی را سید بزرگوار دیگری به نام سید حسن نصرا... با همان صلابت، قدرت و شجاعت ادامه داده و حزب ا... توانسته است با اقتدار، ایمان و نیروهای مؤمن و شهدای عزیز خود، خواب را از چشم اسرائیلیها بگیرد. تولیت آستان قدس تصریح کرد: بین ما و حزب ا... لبنان هیچ فاصلهای جز مسافت جغرافیایی نیست، برای علو درجات شهیدان حزب ا... لبنان و سلامتی و عافیت آقای سیدحسن نصرا... دعا میکنیم و امیدواریم خداوند روز به روز بر ابهت، عزت و قدرت حزب ا... و شیعیان بیفزاید.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

معاون تربیتبدنی و سلامت آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: طبق آمارهای سال گذشته و قبل از آن، بیش از 80 درصد دانشآموزان خراسان رضوی یک عارضه ناهنجاری ساختار قامتی را دارند. این عارضهها شامل شست پای کج، شانه نامتقارن، پای پرانتزی، سربه جلو و... است که در این آمار نسبت دختران به پسران بیشتر است.صفدر سلطانی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: این آمارها مربوط به سالهای قبل بوده و ممکن است، بیشتر شده باشد. این موضوع مسئلهای جدی است که باید پیگیری شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده شرکت پدیده، امروز برگزار می شود.به گزارش خراسان رضوی، اولین جلسه رسیدگی به اتهامات متهمان پرونده موسوم به "شرکت پدیده" صبح امروز در محل دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلالگران در نظام اقتصادی کشور در مشهد برگزار می شود.رئیس کل دادگستری استان، روز ۱۴ اردیبهشت ماه در این باره گفت: پرونده موسوم به پدیده دارای سه متهم اصلی و تعداد زیادی متهم دیگر است که برای رسیدگی به دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اخلال گران در نظام اقتصادی ارسال شد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

وزیر آموزش و پرورش طی سفر یک روزه خود به خراسان رضوی، با حضور در اردوگاه باغرود از نزدیک با مشکلات آموزش و پرورش استان و این اردوگاه آشنا شد و با جمعی از مسئولان و نخبگان و فرهنگیان دیدار و گفت وگو کرد. به گزارش خراسان رضوی، حواشی روزهای اخیر درباره پخش موسیقی های غیرمتعارف در مدارس کشور موضوعی بود که وزیر آموزش و پرورش در این جلسه به آن اشاره کرد و گفت: تاکنون دو نفر را به دلیل رفتارهای اخیر در مدارس لغو ابلاغ کرده ایم و وظیفه داریم از جامعه دفاع کنیم. «سید محمد بطحایی» با اشاره به ضرورت توجه فرهنگی افزود: در شرایطی که امروزه هویت فرهنگی ما هدف هجمه قرار گرفته است، باید به دانش آموزان آموزش دهیم که چطور در فضای مجازی از خود مراقبت کنند. وی با تاکید بر نظارت و دقت در این زمینه، تصریح کرد: شاید در بین این همه مدرسه، چند نفر هم کار نابلد، ناشی و غیر وارد داشته باشیم که نباید این را به همه جامعه فرهنگیان نسبت دهیم کما این که جامعه فرهنگیان ما مطابق نظرسنجی ها بالاترین اعتماد اجتماعی را بین اقشار جامعه دارند.
داشته های مان را هم ببینیم
وی همچنین با بیان این که خدمات آموزش و پرورش نسبت به قبل انقلاب قابل مقایسه نیست، افزود: با وجود این همه دشمنی امروزه در منطقه حرف برای گفتن داریم و باید سعی کنیم علاوه بر کمبود ها داشته های مان را نیز ببینیم. بطحایی افزود: سال گذشته دو میلیون و 800 هزار نفر از فرهنگیان و دانش آموزان در طرح حفظ قرآن کریم و 10 میلیون نفر نیز به صورت داوطلبانه در مسابقات فرهنگی و هنری شرکت کردند که نشان دهنده ظرفیت بالای هویتی و فرهنگی مدارس کشور است.
مسیر آموزش باید تصحیح شود
وی در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از شیوه حافظه محوری در مدارس گفت: باید نظام و مسیرآموزشی در کشور اصلاح شود. آموزش به دانش آموزان برای حفظ هویت در فضای مجازی و خروج از فرد محوری و آموزش مسائل اجتماعی باید در مدارس نهادینه شود. وی بیان کرد: کسی را تشویق می کنیم که نمره 20 بیشتری دارد و رتبه اش در کنکور بهتر است ولی به چه قیمتی؟ وی ادامه داد: در این زمینه اصلاح نظام آموزشی را در دوره ابتدایی با حذف آزمون ها و کتاب های کمک آموزشی شروع کرده ایم و در همین باره نیز چهار مدیر منطقه به دلیل تخلف لغو ابلاغ شده اند.
نیاز به 88 هزار معلم برای سال آینده
وزیر آموزش و پرورش در حاشیه برگزاری این نشست در گفت وگو با خراسان رضوی درباره کمبود نیرو در سال آینده گفت: با کمبود معلم و نیرو مواجه ایم اما با روش های مختلف مانع از خالی ماندن کلاس ها می شویم. بطحایی افزود: در کل کشور 88 هزار معلم برای سال آینده در کشور نیاز داریم که با روش های مختلف باید جایگزین کنیم. وی درباره نحوه بهره برداری از اردوگاه باغرود نیشابور گفت: این اردوگاه در گذشته به عنوان اردوگاه کشوری مورد استفاده تمام مردم ایران بوده است اما امروز متاسفانه به دلایل مختلف که بخشی از آن از اختیار ما خارج بوده حداکثر بهره برداری از آن انجام نمی شود. بطحایی با اشاره به پیشنهاد های مطرح شده برای این مجموعه گفت: در اختیار گذاشتن بخشی از این مجموعه برای دانشگاه فرهنگیان و استفاده از سرمایه گذاران بخش خصوصی برای به روز رسانی و حداکثر استفاده از این مجموعه منحصر به فرد در حال بررسی است.
سال آینده 16هزار کمبود نیرو در استان
«قاسمعلی خدابنده» مدیر کل آموزش و پرورش استان نیز گفت: طی سال تحصیلی گذشته 4 درصد به دانش آموزان ما اضافه شد و در مقابل با کمبود 13 هزار نفری پرسنل رو به رو بودیم که پیش بینی می کنیم این عدد برای سال تحصیلی آینده به 16 هزار نفر برسد و برای پر کردن کلاس ها با چالش مواجه شویم. «سعید شیبانی» معاون استاندار و فرماندار ویژه نیشابور نیز با اشاره به وجود 100هزار دانش آموز در این شهرستان گفت: توجه به معیشت و رفاه و آسایش معلمان باعث بهبود روند آموزشی و کمک به آینده کشور است و با توجه به کمبود نیروی آموزشی در نیشابور امیدواریم این موضوع مهم برای سال آینده کمرنگ تر شود.
مشکل ایجاد شده برای خیّر مدرسه ساز
«حسین مهرآبادی» رئیس آموزش و پرورش نیشابور هم با اشاره به کمبود امکانات در این شهرستان گفت: خیر نیک اندیش ما آقای وکیلی مقرر بوده است تا آغاز سال تحصیلی 10 مدرسه و تا سال 1400 چندین مدرسه دیگر بسازد که با مشکل به وجود آمده با اوقاف برای مدرسه وکیلی 8 این روند متوقف شده و با توجه به 700 هنرجوی این هنرستان در سال آینده با چالش جدی مواجه ایم. «حمید گرمابی» نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس نیز با انتقاد از نحوه تمرکز زدایی در کشور گفت: اگر دانشگاه فرهنگیان احتیاج به توسعه دارد با توجه به شرایط نیشابور، مرکزیت در استان، دسترسی آسان به شهر، پیشینه تاریخی و فرهنگی و وجود دیگر موسسات آموزش عالی این شهر بهترین گزینه در منطقه است. «هاجر چنارانی» دیگر نماینده نیشابور نیز با اشاره به ظرفیت های اردوگاه باغرود گفت: این ظرفیت می تواند با برنامه ریزی بلند مدت و سرمایه گذاری بخش خصوصی به یکی از مناطق مهم گردشگری کشور تبدیل شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

حقدادی -معاون فرماندار تربت جام با اشاره به جذب نشدن اعتبارات توسط مدیران تصریح کرد: برای شهرستان افت دارد که اعتبارات ادارات برگشت کند و در صورت برگشت اعتبارات هر اداره مدیر آن دستگاه هم باید برود. «حسن کاظمی» در جلسه کارگروه سیل ومخاطرات دریایی همچنین با اشاره به مشکلات عدیده ساخت و سازهای غیر مجاز در حریم رودخانه ها گفت: مدیران اجرایی به دنبال تخریب ساخت وسازهای غیر مجاز درمسیر رودخانه هاو مسیل هاباشند و درصورت کم کاری با مدیران برخورد می شود.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.

11 رویداد موزه بزرگ خراسان در شورای بین المللی ثبت شد
رئیس موزه بزرگ خراسان گفت: 11 رویداد موزه بزرگ خراسان برای اولین بار در شورای بین المللی موزه ها (ایکوم) تایید و ثبت شد. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، «محمد رکنی» با اعلام این خبر افزود: تاکنون هیچ موزه ای از ایران رویدادهای خود را در ایکوم به ثبت نرسانده و موزه بزرگ خراسان برای اولین بار 11 رویداد خود را به ثبت رسانده است. وی با بیان این که محوریت شعار 2019 ایکوم «موزه ها به عنوان کانون های فرهنگی در آینه سنت» است، افزود: اولین رویداد در موزه بزرگ خراسان پیرو این شعار، تهیه کارت پستال از پوستر روز جهانی موزه و هدیه به بازدید کنندگان با هدف احیای سنت ایرانی است. راه اندازی مرکز روابط بین الملل، اجرای برنامه «عصری در موزه با شعار موزه مکان فرهنگی و متعلق به تمام قشرهای جامعه»، برنامه سفر به خراسان سرزمین اسطوره ها، طرح آزمایشی راهنمای نوجوان، حفاظت و مرمت 20 قلم شیء تاریخی و رونمایی در روز جهانی موزه، همایش مشترکات فرهنگی- تاریخی ایران و قزاقستان، چهار روایت از معمار و استاد با هدف معرفی شیخ بهایی، برگزاری سمینار معماری زنده، معماری خاک و نشست تخصصی معماران و سمینار معماری مشهد رویدادهای ثبت شده موزه بزرگ خراسان است.
۱۱ زندانی درگز درانتظار حمایت خیران هستند
مقصودی - رئیس اداره زندان درگز در نشست با خبرنگاران گفت : هم اکنون ۱۱ زندانی جرایم غیرعمد با مبلغ ۳۷۶ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان بدهی مالی، نیازمند مساعدت و کمک های خیران برای آزادی هستند. «محمد تقی حسنمزرجی» افزود: ۲۳ اردیبهشت جشن گلریزان در باغ تالار پردیس درگز برگزار می شود و در صورتی که مبلغ ۳۷ میلیون و ۶۶۷ هزار تومان به همت خیران جمع آوری شود، ستاد دیه استان نیز تا ۱۰ برابر آن برای آزادی این زندانیان کمک خواهد کرد.

ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.


ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.