نگاهی به 6 فیلم روز اول جشنواره
تنگه نفس گیر ابوقریب
سعید برند
نقاط قوت: آن چه از صحنههای نبرد دفاع مقدس در «تنگه ابوقریب» به تصویر کشیده شده، چند سرو گردن بالاتر از دیگر آثار این حوزه است. روایت بهرام توکلی از خط مقدم به شدت تاثیرگذار و واقعی از آب درآمده است. نکته دیگر این که بیننده در لحظه لحظه فیلم، سایه شوم رژیم بعث عراق را به خوبی احساس میکند، اما در فیلم حتی یک سرباز عراقی هم نشان داده نمیشود و خبری از اغراقهای معمول نیست.
نقاط ضعف:فیلم فارغ از این که شروع ضعیفی دارد، هیچ داستان مشخصی را هم برای مخاطب تعریف نمیکند. گویی قرار نیست هیچ گرهای در داستان ایجاد شود، کمااین که دیالوگهای بعضا کلیشهای نیز شنیده میشود.
«هایلایت»؛ تکراری ملال آور
نسیم سهیلی
نگاه اصغر نعیمی در فیلم «هایلایت» به پدیده خیانت، نه نگاهی جدید است و نه بازیگرانش را به واکنشی متفاوت برمی انگیزد.
داستان کهنه این خیانت از همان میانه فیلم لو میرود، ریتم کند و خسته کننده، بازیگران تک بعدی و بازیهای سطحی همه دست به دست هم میدهند تا یکی از ضعیف ترین فیلمهای جشنواره رقم بخورد. هیچ نقطه اوج و بحرانی در فیلم وجود ندارد و همه چیز در سطح میماند. از طرفی بازتاب این بحرانها را در بازیگران نمیبینیم. بازیگر زن همه سکانسها را شبیه به هم بازی میکند؛ گویی تصادف، خیانت و مرگ به یک اندازه او را آزرده است!
«امپراتور جهنم»؛ ضعیف و از هم گسیخته
وحید تفریحی
نقاط ضعف: امپراتور جهنم از آن دست فیلمهایی است که فهرست بلند بالایی از نقاط ضعف را میتوان برای آن ردیف کرد. از ضعف در ساختار داستان و فیلم نامه از هم گسیخته گرفته تا جلوههای ویژه ضعیف، صداگذاری نامناسب (موسیقی متن بر دیالوگها غالب بود و در بخشهای زیادی از فیلم دیالوگها شنیده نمیشد) و البته بافت تصویری فیلم هم به شدت تصنعی بود.
نقاط قوت: آن قدر وجه بصری فیلم و افکتهای آن بی کیفیت است که در کل فیلم نمیتوانی نقطه قوتی در آن بیابی و حتی همین نقاط ضعف، بازی نسبتا خوب استاد علی نصیریان را هم تحت الشعاع قرار میدهد.
«مصادره»؛ کمدی مفرح جشنواره
عبدالهی
نقاط قوت: حضور رضا عطاران، هومن سیدی و مهران احمدی در یک فیلم، به اندازه کافی برای مخاطب جذاب است و میشد مطمئن بود «مصادره» لحظات مفرحی را برای مخاطبان خلق میکند. به نظر میرسد دلایلی از جمله پرداخت طنزگونه به ماجرای زندگی یک نیروی ساواک، کنایههای سیاسی و بازی درخشان ستارهها گیشه خوبی را برای «مصادره» رقم بزند.
نقاط ضعف: برخی شوخیهای لفظی، کش دار شدن داستان و پایان بندی ضعیف از جمله نقاط ضعف فیلم «مهران احمدی» دراولین تجربه کارگردانی است.
روشناییهای «اتاق تاریک»
بهروز
نقاط قوت: «اتاق تاریک» یکی از غافلگیریهای شیرین نخستین روز نمایش فیلمها در جشنواره پانزدهم فیلم فجر مشهد بود و روشناییهای اتاق تاریک «روح ا...حجازی» آن قدر زیاد است که میتوان از معدود تاریکیهای آن چشم پوشید. در درجه نخست باید از انتخاب جسورانه سوژه کودک آزاری نوشت که پرداختی معمایی، جامعه شناسانه و روانکاوانه دارد. بازیهای حرفه ای، فیلم نامه خوب، موسیقی تنیده در موضوع فیلم، دکوپاژ و... از دیگر امتیازات این فیلم است.
نقاط ضعف: شاید ریتم کند فیلم و معدود سکانسهای طولانی و زاید را بتوان با سختگیری، جزو نکات منفی فیلم دانست.
واقعیت تلخ «مغزهای کوچک زنگ زده»
عبدالهی
نقاط قوت: جذابیتهای سینمایی فیلمی با داستان اراذل و اوباش و باندهای سوء استفاده از کودکان، مخاطب را برای تماشای این اثر میخکوب میکند. «هومن سیدی» به خوبی از عهده نویسندگی و کارگردانی بر آمده، بازیها درخشان است و طنزهای گاه به گاه فیلم هم التیامی بر تلخی فراوان آن میشود.
نقاط ضعف: شباهتهای نقش نوید محمدزاده در این فیلم با نقش اش در «ابد و یک روز» را میتوان از ضعفهای فیلم برشمرد، اگرچه محمدزاده این بار هم کم نظیر ظاهر شده و کارگردان هم تلاش کرده است این تشابه را با لحاظ کردن گریمی خاص متمایز کند.