مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری مشهد، روز گذشته فعالیت همه تاکسی های اینترنتی را در مشهد به دلیل دریافت نکردن مجوز از تاکسیرانی غیرقانونی اعلام کرد. این در حالی است که خرداد ماه امسال گفته بود تا کنون دو شرکت از ما مجوز و پروانه فعالیت دریافت و سه شرکت دیگر نیز درخواست پروانه کردهاند و در حال پیگیری هستند. پیش از این علوی مقدم خرداد ماه امسال در خصوص وضعیت سایر شرکت های ارائه کننده این خدمات در مشهد به خراسان رضوی گفته بود: ما برای این که فضای رقابتی در این حوزه را از بین نبریم، هیچ گونه محدودیتی برای تعداد شرکت های فعال در این عرصه نداریم و تا کنون هم دو شرکت «تاچسی» و «چیتکس» از ما مجوز و پروانه فعالیت دریافت کرده اند که تمام اقدامات آن ها از جمله فعالیت، هویت رانندگان، آموزش ها و... تحت نظارت تاکسیرانی بوده است و سه شرکت دیگر نیز درخواست دریافت پروانه داده اند و در حال پیگیری هستند ولی هنوز فعالیت خود را آغاز نکرده اند و بقیه شرکت های فعال در این زمینه، هیچ مجوزی از ما دریافت نکرده اند.
پروانه ها عام بود، باید گواهی خدمات اینترنتی بگیرند
با این حال علوی مقدم مدیرعامل سازمان نظارت و مدیریت برتاکسیرانی مشهد، روز گذشته به خراسان رضوی در این باره گفت: در زمان آغازفعالیت شرکت های حمل و نقل اینترنتی هنوز آیین نامه خاصی برای نحوه فعالیت این شرکت ها نداشتیم تا این که آیین نامه ای در شورا تصویب شد. وی افزود: با ابلاغ آیین نامه، فراخوان عمومی دادیم که باید براساس مصوبه جدید شورا، شرکت های حمل و نقل گواهی ارائه خدمات اینترنتی دریافت کنند. علوی مقدم درباره اظهارات قبلی اش در خردادماه امسال مبنی بر دریافت پروانه توسط دو شرکت و پیگیری سه شرکت دیگر برای دریافت پروانه نیز گفت: پروانه آن ها عام بوده و اکنون باید گواهی خدمات اینترنتی دریافت کنند. وی با تاکید برغیر قانونی بودن فعالیت شرکت های حمل و نقل اینترنتی ادامه می دهد: به هشت شرکت فعال در این زمینه در شهر مشهد این موضوع را ابلاغ کردیم که چهار شرکت مدارک شان را آورده اند ولی تاکنون هیچ کدام از کارگروه های مربوط تاییدیه فعالیت دریافت نکرده اند. وی درباره نحوه برخورد با شرکت های غیرقانونی اظهار کرد: اقدامات قانونی را انجام داده ایم و به مراجع قانونی، مراجع قضایی و فرمانداری نیز این موضوع را اعلام کرده ایم تا از فعالیت آن ها جلوگیری کنند. وی در گفت وگو با مهر در خصوص فعالیت تاکسی های هوشمند در مشهد، اظهار کرد: فعالیت تاکسی های هوشمند در مشهد در گرو دریافت دو نوع مجوز است، در غیر این صورت فعالیت آن ها غیر قانونی تلقی می شود. وی افزود: یک مجوز باید از شرکت های حمل و نقل گرفته شود و یگ گواهی نامه و تاییدیه را نیز سازمان تاکسی رانی مشهد صادر می کند. مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد با بیان این که در مشهد تنها سه یا چهار تاکسی اینترنتی مجوز شرکت حمل و نقل را گرفته اما گواهی نامه لازم را از تاکسیرانی دریافت نکرده اند، گفت: طبق آیین نامه ای که به تصویب شورای شهر مشهد رسیده است، فاکتورها و شاخصه هایی را برای فعالیت تاکسی های هوشمند اعلام کرده ایم تا در نهایت طبق این شاخصه ها فعالیت شرکت های فعال در حوزه ارائه خدمات تاکسی اینترنتی، مجاز و قانونی باشد. وی ادامه داد: با این حال، تنها تعداد اندکی از این تاکسی ها مجوز حمل و نقل را دریافت کرده اند و از آن جایی که فعالیتشان غیرقانونی تلقی می شود، به مراجع قضایی این موضوع را اعلام کرده ایم. علوی مقدم همکاری تمام دستگاه ها را برای رفع این مشکل مهم ارزیابی کرد و افزود: تاکسی های اینترنتی باید شناسنامه دار باشند تا فعالیت آن ها قانونی باشد و در سایه قانون می توانیم آن ها را کنترل کنیم و اگر شکایتی از طرف مردم صادر شد، پیگیری کنیم.
اگر چه مدیرعامل تاکسیرانی فعالیت هشت شرکت حمل و نقل اینترنتی در مشهد را غیر قانونی اعلام کرده است اما همچنان این سوال وجود دارد اگر فعالیت این شرکت ها غیر قانونی بوده است چگونه توانسته اند مجوز تبلیغات در شهر مشهد را دریافت کنند؟
علاوه براین با توجه به کرایه پایین این تاکسی ها بسیاری از شهروندان از خدمات تاکسی های اینترنتی رضایت دارند و قطعا این سیاست یک بام و دوهوای تاکسیرانی در مواجهه با تاکسی های اینترنتی باید تعیین تکلیف شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
چند ماه پیش، برای کلنگ زنی مجتمع قالی شویی در مجاورت روستای برزش آباد واقع در 17کیلومتری شهر مشهد در این منطقه حضور یافتم و با استفاده از فرصت پیش آمده گشتی در این روستای در حال توسعه زدم. در همان زمان وجود پلاستیک هایی بزرگ و کثیف که هر از گاهی با وزش باد شدید در ورودی یا میدان روستای برزش آباد به این سوو آن سو می رفت، توجهم را به خود جلب کرد وهمین موضوع باعث شد برای رفع کنجکاوی هم که شده به دنبال منبع آن باشم. از تعدادی از ساکنان روستا دلیل رها شدن پلاستیک های آلوده را سوال کردم که در پاسخ گفتند منشأ رها شدن این پلاستیک ها، سالن تولید قارچی در مجاورت روستای برزش آباد است. اکنون پس از گذشت چندین ماه از آن زمان، مشکل ضایعات سالن تولید قارچ که به همراه پلاستیک درزمین های اطراف روستا رها شده، بیشتر شده وخبر ایجاد سالن هزارتنی جدید تولید قارچ در همین محل درکنار ایجاد مجتمع قالی شویی، ساکنان برزش آباد را از بروز مشکلات زیست محیطی گسترده نگران کرده است طوری که ساکنان محل با ارائه شکایتی به دادستانی خواستار رسیدگی به این موضوع شده اند وبا توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست دادستان این موضوع را به قاضی بخشی محبی معاون دادستان مرکز استان برای رسیدگی فوری ارجاع داده و به گفته قاضی بخشی محبی شکایت از جهاد کشاورزی، آب منطقه ای و اداره کل محیط زیست دردستور کار قرارگرفته و اقدامات وبررسی های اولیه دراین باره انجام شده است وبا توجه به پاسخ ندادن دستگاه های مربوط به مکاتبات دادستانی، پرونده شکایت ساکنان روستای برزش آباد به دادگاه ارسال خواهد شد.
ضایعات قارچ ها را در اطراف روستا انباشته کرده اند
در همین حال، «رفعت» عضو شورای روستای برزش آباددر گفت وگو با خراسان رضوی با اشاره به این که این روستا تنها 17کیلومتر از مشهد فاصله دارد، می گوید: یکی از مشکلات این روستا رها کردن زباله های سالن تولید قارچ در زمین های اطراف برزش آباد است که مشکلات فراوانی را برای محیط زیست روستا ایجاد کرده است. وی می افزاید: ضایعات قارچ های این سالن را با پلاستیک هایی که زیر آنها پهن می شود، جمع آوری می کنند و در زمینهای اطراف می ریزند و با وزش باد پلاستیک ها به همراه ضایعات قارچ در اطراف روستا پراکنده می شود. وی اضافه می کند: با توجه به این که روستای برزش آباد "بادخیز" است، بیشتر اوقات با وزش بادهای شدید این ضایعات به همراه پلاستیک ها تا وسط روستا پخش می شود که هم چهره روستا را زشت می کند وهم مشکلات بهداشتی وزیست محیطی به دنبال دارد.از طرف دیگر، قرار است در کنار روستای برزش آباد سالن تولید قارچی با ظرفیت هزار تن ایجاد شود که این محصول با توجه به مصرف بالای آب و ضایعات فراوان، مشکلاتی را برای کشاورزان و محیط زیست منطقه ایجاد خواهد کرد در حالی که تعداد زیادی از ساکنان روستاهای اطراف، از راه کشاورزی زندگی خود را می گذرانند و منطقه با کمبود آب مواجه است. وی تصریح می کند: 16هکتار زمین در اطراف روستای برزش آباد برای ایجاد سالن تولید قارچ خریداری شده است که برای تامین آب این پروژه، تنها یک دوازدهم سهم آب یک چاه کشاورزی را خریده اند که پاسخ گوی آبیاری این میزان قارچ نیست بنابراین سوال ما این است که آب مورد نیاز را از کجا تامین خواهند کرد؟ رفعت می گوید: برداشت بیشتر آب از چاه مد نظر ،چاه های آب همجوار از جمله چاه آب شرب روستا را ضعیف و ساکنان را دچار مشکل خواهد کرد در حالی که اکنون هم با مشکل تامین آب شرب روستا مواجه ایم.
نگرانی از مشکلات مجتمع قالی شویی
عضو شورای روستای برزش آباد به نگرانی ساکنان این روستا در خصوص ایجاد مجتمع قالی شویی در مجاورت روستا نیز اشاره می کند و می افزاید: ساکنان روستا موافق احداث مجتمع قالی شویی در مجاورت این روستا نیستند و به این موضوع اعتراض دارند. وی می افزاید : این مجتمع که در حال احداث است، میزان فضای سبزی را که برایش در نظر گرفته بودند رعایت نکرده است و بخاری که به دلیل خشک کردن قالی ها در اتاق های داغ ایجاد می شود، مشکلات زیست محیطی و آلودگی هوای این منطقه را به دنبال خواهد داشت. وی اضافه می کند: این مجتمع در حاشیه کالی در نزدیکی کشف رود ایجاد شده است وبرای این که بتوانند به داخل مجتمع رفت وآمد کنند، بخشی از مسیر کال را مسدود کرده اند که این امر با توجه به سیل خیز بودن منطقه، خطراتی را هم به دنبال خواهد داشت.
عضو شورای روستای برزش آباد می افزاید: نگرانی دیگر ساکنان این روستا و روستاهای اطراف، ایجاد ترافیک سنگین درجاده باریکی که این روستا ها را به یکدیگر و به مشهد متصل می کند و احتمال تصادفات شدید جرحی به واسطه این مجتمع قالی شویی است زیرا با فعال شدن 46 قالی شویی در این مجتمع، حدود 200تا 250خودروی نیسان برای جابه جایی فرش در این جاده باریک تردد خواهند داشت که این جاده ظرفیت تردد این تعداد خودرو را ندارد . وی با اشاره به مشکلات جاده مسیر تردد روستا نیز اضافه می کند: این جاده هم اکنون کشش تردد ساکنان 15روستایی را که از آن استفاده می کنند، ندارد چه رسد به زمانی که با راه اندازی مجتمع قالی شویی حدود 200تا 250خودروی نیسان با بار سنگین بخواهند از این جاده عبور کنند.
رفعت می گوید: به ما وعده داده اند که در این مجتمع قالی شویی برای پساب هایشان تصفیه خانه کوچکی ایجاد خواهد شد اما هنوز این تصفیه خانه راه اندازی نشده 2-3قالی شویی درآن فعال شده است که پساب خود را در کال مجاور مجتمع رها می کنند. وی با اشاره به این که اگر قرار است با رضایت ساکنان روستا این دو مجتمع در این منطقه ایجاد شود، باید برای مشکلاتی که پیش خواهد آمدچاره اندیشی شود، اظهار می کند: مسئولان باید برای عبور تعداد زیادی خودروی نیمه سنگین و مشکلات زیست محیطی وتامین آب این دو مجتمع در حال تاسیس چاره ای بیندیشند. عضو شورای برزش آباد می افزاید : در این خصوص مکاتباتی را با معاون دادستان استان انجام وشکایتی را ارائه داده ایم که قاضی بخشی محبی قول پیگیری داده است.
پرونده شکایت ساکنان روستا روی میز دادگاه
"محمدبخشی محبی" معاون دادستان مرکز استان در این خصوص به خراسان رضوی می گوید: چند هفته قبل مکاتباتی را در این باره با سازمان محیط زیست ،فرمانداری، جهاد کشاورزی وآب منطقه ای استان انجام داده ایم. وی می افزاید : مطابق اصل 50قانون اساسی همه برای حفظ محیط زیست وظیفه دارند وهر فعالیت اقتصادی که بخواهد انجام شود باید پیوست محیط زیستی داشته باشد و سازمان حفاظت از محیط زیست نیز آن را تایید کند.
وی با بیان این که چون در این زمینه قرار است فعالیت شغلی واقتصادی انجام شود، نمی توانیم به بهانه سامان دهی کشف رود، مشکل دیگری ایجاد کنیم، اظهارمی کند: اگر قرار است فعالیت اقتصادی صورت گیرد باید در چارچوب قانون انجام شود تا برای رفع یک معضل، مشکل دیگری ایجاد نشود.بخشی محبی اضافه می کند: اگر اکنون مشکلی در حوزه سامان دهی کشف رود وجود دارد، راه حلهای آن نیز موجود است اما اگر مشکل دیگری را به وجود آوریم باید همین دور تسلسل را دنبال کنیم از این رو حتما بایدجهاد کشاورزی ومحیط زیست مجوزهای لازم را داده باشند واگر این مجوزها داده نشده است، باید به دادستانی اعلام کنند زیرا طبق قانون وظیفه دارند اگر تخلفی صورت گرفت چه در بحث تخریب محیط زیست یا آلوده شدن آب ها، موارد را بلافاصله به دادستانی اعلام کنند در غیر این صورت به عنوان معاونت در جرم می توانند تحت تعقیب قرار گیرند. وی در خصوص کم عرض بودن جاده ای که قرار است سالن قارچ ومجتمع قالی شویی در آن احداث شود، اظهار می کند: در این باره باید اداره راه اعلام نظر کند تا اگرزمانی این مجتمع ها راه اندازی شد، تمهیدات لازم در این زمینه پیش بینی شده باشد. بخشی محبی می افزاید : اگر ایجاد سالن قارچ ومجتمع قالی شویی مجوزهای لازم را داشته باشد، برای حمایت از تولید وصنعت بایداز آن حمایت شود اما اگر مجوزقانونی دریافت نشده است وابتدا می خواهند کاری را انجام دهند سپس مجوز بگیرند، مسلما اگر گزارشی از سوی متولیان مربوط با توجه به پیگیری هایی که مردم دارند، ارائه شود به آن رسیدگی خواهیم کرد. معاون دادستان می گوید: گزارشی از سوی تعدادی از مردم همین منطقه به دست مان رسیده است و شکایتی را در این باره به دادستان ارائه داده اند که این شکایت به ما برای پیگیری حقوق مردم ارجاع شدوبا توجه به این که حق مردم برای ما مهم است ضوابط قانونی در خصوص این دو مجتمع باید در نظر گرفته شود.
وی اضافه می کند: اما با توجه به پاسخ گو نبودن مسئولان این دستگاه ها در مهلتی که به آن ها داده شده بود، پرونده براساس شکایتی که ساکنان روستای برزش آباد از مدیران این دستگاه ها کرده اند،به دادسرای ناحیه 2 ویژه مدیران ارسال می شود. وی تصریح می کند: بحث حفاظت از محیط زیست به ویژه آب ها برای همه ما مهم است ودادستانی با توجه به تاکیداتی که در این زمینه وجود دارد با متخلفان قاطعانه برخورد خواهد کرد وهیچ فردی به بهانه سامان دهی کشف رود نمی تواند اتفاق دیگری را در آن جا رقم بزند بنابراین اگر مجوز نداشته باشند کار تعطیل خواهد شد تا مجوزهای لازم را تامین کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رضا شیدا- پیرو گلایه های تعدادی از کسبه مجتمع تجاری سلمان درباره مشکلات این مجتمع پس از وقوع حریق تیرماه سال گذشته، روزنامه خراسان رضوی در تاریخ 29 خرداد، گزارشی با عنوان "مصائب سلمان" منتشر کرد و به بررسی مشکلات شهروندان و کسبه این برج پرداخت. رئیس هیئت مدیره برج سلمان در آن گزارش با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای بازگشایی مجتمع، به شهروندان اطمینان خاطر داد که بخش تجاری مجتمع ایمن است و تمهیدات لازم برای ایمنی واحدهای اداری نیز در نظر گرفته شده و با یک شرکت مشاور در زمینه ایمنی، قرارداد منعقد شده است. وی همچنین وعده داد که تأییدیه ایمنی بخش اداری برج، شهریور صادر خواهد شد.
برای پیگیری این وعده با مدیر بهره برداری و عضو هیئت مدیره این مجتمع گفت و گو می کنیم. حسین بمانی به «خراسان رضوی» می گوید: با توجه به قرارداد منعقد شده با شرکت مشاور ایمنی، تمام نواقص موجود برطرف شده و ساختمان از نظر رعایت مسائل ایمنی به روز رسانی شده است. وی می افزاید: اقدامات لازم برای صدور تأییدیه نهایی آتش نشانی نیز انجام شده است و منتظر بازدید آتش نشانی و صدور تأییدیه ایمنی هستیم. بمانی تصریح می کند: علاوه بر این عملیات ساختمانی و تأسیسات واحدهای اداری نیز به پایان رسیده و از هفته گذشته کار تحویل واحدها به مالکان آن آغاز شده است. وی با اشاره به رفع مشکل آب و برق مجتمع می افزاید: البته به دلیل بدهی به شرکت برق هنوز برق واحدها وصل نشده و قرار است در جلسه ای تمهیدات لازم در این خصوص انجام شود.
اختلافات گذشته همچنان باقی است
مدیر بهره برداری برج سلمان با اشاره به مشکلات و اختلافات گذشته مالکان مجتمع می گوید: این اختلافات همچنان باقی است، با وجود آن که شرکت تعاونی مصرف کارکنان اتوبوسرانی 60 میلیون تومان بدهی شارژ واحدهای خود را پرداخت کرده اما هنوز هم مبالغی بابت شارژ ماه های اخیر بدهکار است. وی می افزاید: شهرداری نیز به دلیل اختلافات موجود در برخی واحدهای آن، هنوز مبالغ زیادی هزینه شارژ بدهکار است که اگر بدهی های مالکان به موقع پرداخت می شد، مشکلی در زمینه پرداخت بدهی شرکت برق و وصل مجدد برق هم به وجود نمی آمد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
خبیری/ اداره کل هواشناسی با صدور اطلاعیه ای درباره کاهش دما به صفر درجه، وزش باد شدید وبارش پراکنده باران ورعد وبرق هشدارداد. "یحیی قاینی پور " رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی در گفت وگو با خراسان رضوی، تصریح کرد: طبق تحلیل آخرین نقشه ها و الگو های هواشناسی عبور سامانه ای ناپایدار همراه با گسترش جریان های شمالی در استان باعث افزایش شدت وزش باد، افزایش ابرناکی، بارش های پراکنده و از امروز (سه شنبه 96.07.11) به تدریج منجر به کاهش دما در استان خواهد شد. وی افزود: بر این اساس با نفوذ این سامانه بر شدت وزش باد در استان افزوده می شود به طوری که این وضعیت تا روز های پایانی هفته در غالب نقاط (به ویژه نوار شرقی و نیمه جنوبی) خصوصا در ساعات بعدازظهرهمراه با وزش باد گاهی شدید توام با گردوخاک خواهد بود. وی اضافه کرد: طبق این گزارش پیش بینی می شود ازاوایل وقت روز های پنج شنبه و جمعه هفته جاری دمای حداقل شبانه در نواحی سردسیر و کوهستانی به صفر و کمتر از صفر درجه سانتی گراد کاهش یابد. قاینی پور با بیان این که طی این مدت، بارش های پراکنده به شکل رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف استان (به ویژه شمال و غرب) پیش بینی می شود، اظهارکرد: همچنین از اوایل وقت روز چهارشنبه تا پایان هفته جاری در محور های کوهستانی و نواحی مستعد استان، تشکیل مه و کاهش دید افقی دور از انتظار نیست. رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی استان تصریح کرد: با توجه به کاهش دما طی چند روز آینده توصیه می شود گلخانه ها، مرغ داری ها و دام داری ها برای تنظیم دمای محیط و کشاورزان (خصوصا صیفی کاران) برای جلوگیری از بروز خسارات احتمالی، تمهیدات لازم را بیندیشند. وی درباره وضعیت جوی مشهد افزود: آسمان امروز شهرستان مشهد کمی تا قسمتی ابری، گاهی با وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوغبار، در بعدازظهر افزایش ابر با احتمال رگبار پراکنده پیش بینی می شود. وی گفت: دمای هوای امروزمشهد در گرم ترین زمان 24درجه سانتی گراد پیش بینی می شود که در سردترین زمان به 11درجه سانتی گراد کاهش خواهد یافت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گسترش فضای مجازی، فرصت ها و چالش هایی را برای ساحت تربیت سیاسی و اجتماعی جامعه ایران فراهم ساخته است.
چنان که در بسیاری از ارزیابی ها چالش های فضای مجازی حول دو محور مطرح بوده است، یکی چالش کارکردهای فضای مجازی و دیگری نحوه مدیریت و نظارت بر آن.
به بیان دیگر با وجود آن که بستر فناوری در کشور به مثابه یک فرصت تلقی می شود، اما زمانی که این تکنولوژی در دسترس عموم مردم قرار می گیرد چالش های آن به دلیل نبود برنامه ریزی و فرهنگ سازی نمود بیشتری می یابد.
بنابراین با وجود آن که فضای مجازی می توانست فرصت های اقتصادی از جمله اشتغال و بسترهای فرهنگی مطلوبی چون تعاملات علمی را فراهم آورد اما شاهد غفلتی عمیق از آسیب های این فضا در میان دولتمردان هستیم، مصداق این مدعا چالشهای گسترش فضای مجازی در حوزه روابط خانوادگی به ویژه میان فرزندان و والدین و یا همسران است.
تغییرات به وجود آمده در این حوزه به کاهش نقش خانواده به عنوان مرجع، کاهش ارتباط والدین با فرزند و اختلافات زوجین بهواسطه استفاده ناهنجار از این فضا منجر شده است.
پیامدهای مواجهه مخاطبان ایرانی با آسیب های فضای مجازی، دغدغه های بسیاری را برای جامعه ایجاد کرده است و کارشناسان به دفعات نسبت به این شرایط ابراز نگرانی کرده اند.
گرچه فرهنگ سازی در فضای مجازی مجزا از مباحث زیرساختی و توسعه فناوری است اما باید توام به مسائل زیرساختی ملاحظات و مناسبات فرهنگی توجه شود تا به بستر اصلی فرهنگ آسیبی وارد نسازد بلکه حتی متقابلا شرایطی فراهم شود که از این ظرفیت به عنوان یک عنصر تقویت کننده و مکمل فرهنگ بهره گرفته شود.
به طور مثال؛ نحوه دسترسی و سرعت اینترنت برای نوجوانان فاقد قوه تمیز، نباید به سهولت فراهم شود بلکه باید در قالب سازوکاری باشد که نظارت خانواده نیز به عنوان یک فیلتر در این مسیر عمل کند.
وجود و تبعات آسیب های فوق الذکر مسئولیت دولت و شورای عالی فضای مجازی را بیش از پیش کرده است، از این منظر باید برنامه هوشیارکننده و بصیرت افزایی در دستور کار قرار گیرد.
حال این سوال مطرح میشود که جامعه ما و مردمان آن تا چه میزان از تهدیدهای فضای مجازی آگاهی دارند؟ پاسخ به این سوال دشوار نیست، موید آن هم پرونده های مفتوح موجود در این زمینه و انبوه مشکلات و آسیبهایی است که افراد در رویارویی با این بخش به آن دچار شدهاند.
در حقیقت نهادهای متولی امر که رسالت شان تدوین و تبیین خط مشی برای فضای مجازی کشور طی سال های گذشته بوده، همواره دچار نوعی سهل اندیشی و غفلت در وظایف و مسئولیت های خود بوده اند و همین امر مانع برخورد مناسب و جامع با این حوزه شده است.
تبعات آن نیز نبود بهرهمندی از فرصت های این عرصه و ناتوانی برای حفظ جامعه از آسیب ها و تهدیدهای دنیای مجازی بوده است.
به هر روی، این ضرورت همچنان باقی است و نهادهای مسئول باید کمر همت به تحقق آن ببندند.
در این زمینه و برای پیشگیری از آسیب های این فضا، سیاستگذاریها باید توام رویکردهای سلبی و ایجابی را شامل شوند.
اتخاذ هر دوی این رویکردها بنا به موقعیت و ضرورت، اثربخشی بیشتری را رقم میزند.
در حقیقت در این عرصه، بایدها و نبایدها مکمل یکدیگرند.
بنابراین این روحیه و وجدان کاری باید در مسئولان تقویت شود تا نگاه مدبرانه و دلسوزانه به این عرصه داشته باشند.
از سویی، دسترسی ها و تسهیلاتی که در اختیار مردم قرار می گیرد باید مکمل و تقویت کننده فرهنگ باشد نه آسیب زا برای آن.
مسئولان باید فرزندان مردم را به مثابه فرزندان خود بدانند و دغدغه تعالی فرهنگی ایشان را داشته باشند.
والدین هم اکنون از سهولت دسترسی فرزندان به فضای مجازی رضایتی ندارند، البته خود آنها نیز بعضا در رویکردهای نظارتیشان با ضعفهایی مواجهند.
بنابراین با توجه به آن که فضای مجازی امروزه به بخش جدایی ناپذیر زندگی بسیاری از مردم تبدیل شده است، شناخت آسیب ها و چالش های فرهنگی فضای مجازی در ساحت تربیت اجتماعی و سیاسی جامعه و نحوه عملکرد آن نباید منتج به عقب نشینی و گرفتن موضع تدافعی در مقابل این ابزارهای نوین و فناورانه شود؛ بلکه باید در مقابل هجمه های فرهنگی یک طرفه شبکه های اجتماعی، مسئولانه تر از فرهنگ ایران اسلامی محافظت شود.
به باور نگارنده، تمام مسئولیت اجتماعی مقابله با هجمه های فرهنگی و رسانه های نوین صرفا بر عهده مردم نیست و مسئولان امر باید با قاعده مند سازی و نظارت موثر بر این عرصه و حفاظت از جامعه در برابر آسیب ها و بداخلاقی ها، فضای مجازی را همانند فضای حقیقی پیگیری کنند و رسالتی جدی برای خود بدانند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
قیمت روی کالا در کارخانه درج شود یا کالا بدون برچسب قیمت روانه بازار شود و فروشنده روی آن قیمت بگذارد، انگار خیلی تفاوتی ندارد در هر صورت تولید کننده، توزیع کننده و فروشنده سود می برند و کلاه گشادی سر مصرف کننده می رود. بررسی های میدانی ما نشان می دهد در بازار مشهد دو دسته کالا وجود دارد دسته ای از کالا ها که توسط کارخانه قیمت گذاری شده اند اما بین قیمت روی کالا با قیمتی که کارخانه یا شبکه توزیع برای فروشنده فاکتور کرده است تفاوت چشمگیری وجود دارد و دسته دوم کالا هایی که روی آن ها قیمتی درج نشده و در بهترین حالت دارای برچسبی دست نویس به خط فروشنده هستند که گاهی پایین و بالا هم می رود.
سود های نجومی!
همین چند روز پیش که به همراه تیم بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان به تعدادی از فروشگاه های عرضه کالا های مصرفی در شهر مشهد سری زدیم رب گوجه فرنگی کارخانه خوشاب با برچسب ثبت شده کارخانه 5350 تومان به فروش می رسید اما قیمت فاکتور شده برای مغازه 2250 تومان بود این یعنی فروشنده از فروش چنین کالایی حدود 140 درصد سود می کند در حالی که اگر مبنای سود همان 12 درصد بیشتر از قیمت فاکتور باشد که بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان می گویند این محصول باید با قیمت2520 تومان به فروش برسد. رب گوجه فرنگی یک کیلوگرمی محصول کارخانه «یک و یک» هم که قیمت مصرف کننده آن 5100 تومان توسط کارخانه درج شده است برای این فروشگاه 3100 تومان فاکتور شده یعنی باید 3500 تومان به دست مصرف کننده برسد در حالی که با قیمت درج شده عملا 1600 تومان گران تر فروخته می شود. در فروشگاه دیگری برچسب کارخانه روی تن ماهی 180 گرمی «شیلتون» 6400 تومان است در حالی که قیمت فاکتور شده برای فروشگاه 4600 تومان ثبت شده و قیمت مصرف کننده این کالا با سود 12 درصدی هم که حساب کنیم می شود 5500 تومان.اما فروش آن 900 تومان سود مازاد برای فروشنده در پی دارد. محصول دیگری که در فروشگاه سوم با آن برخورد می کنیم و میان قیمت مصرف کننده و قیمت فاکتور شده برای فروشنده تفاوت فاحشی وجود دارد شربت آب میوه «سان استار» یک لیتری است.قیمت درج شده کارخانه روی این محصول 7000 تومان است اما 4000 تومان برای فروشگاه فاکتور شده است . یعنی قیمت واقعی این محصول برای مصرف کننده با احتساب سود قانونی 12 درصد برای عرضه کننده نهایتا 4500 تومان است ولی متاسفانه مصرف کننده بایستی 2500 تومان گران تر این محصول را خریداری کند به عبارتی فروشنده از فروش چنین کالایی بیش از 70 درصد سود می کند.البته در همین بازدید کالا های خرد تری مثل چیپس، پفک و...هم به چشم خورد که هم به لحاظ قیمتی و هم از نظر وزنی اگر پای چرتکه حساب کنیم فروشش بیش از 100 درصد برای فروشنده سود دارد.
برند های بدون قیمت!
در کنار چنین کالا هایی که میان قیمت مصرف کننده با قیمت تمام شده برای فروشنده اختلافی نجومی وجود دارد کالا هایی از دو برند «شاداب» و «زشک» دیده شد که هیچ گونه برچسب قیمتی روی آن ها درج نشده بود و فروشنده نیز از قضا برچسبی روی آن درج نکرده بود موضوعی که این امکان را به ما نداد تا فاصله بین قیمت نهایی با نرخ فاکتور شده را بررسی کنیم و البته به اذعان برخی شهروندان حاضر در فروشگاه دقیقا همین کالاهاست که در هر مغازه ای به هر قیمتی فروخته می شود و نرخ ثابت ندارد. هر قیمتی که عرضه کننده روی آن بگذارد ملاک است. فروشنده اگر چه مدعی است بیش از 12 درصد از قیمت فاکتور شده بابت فروش این کالا ها از مشتری نمی گیرد اما اگربخواهیم منطقی نگاه کنیم نمی شود با این بلبشو بر بازار نظارت کرد. اگرچه در این میان ممکن است برخی با تکیه بر بخش اول این گزارش میدانی بر ضرورت اجرایی شدن بخشنامه ای که نعمت زاده وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت در آخرین روز های مسئولیتش صادر کردو الزام قیمت گذاری روی چند کالای مصرفی توسط کارخانه ها را لغو کرد تاکید کنند اما باید گفت حذف این قیمت گذاری هم به نظر می رسد چاره کار نیست چه این که در این میان فروشندگان این فروشگاه ها به نوعی از دو شیوه موجود یعنی قیمت گذاری کارخانه و حذف آن گلایه دارند.
تقصیر کارخانه ها است...
فروشنده یکی از فروشگاه ها پس از این که کارشناس بازرسی صنعت و معدن خود را معرفی می کند، توپ گران فروشی و کسب سود های نجومی را به میدان کارخانه ها می اندازد و می گوید: ما خودمان از این موضوع شاکی هستیم این قیمت ها را تولید کنندگان روی محصولات درج می کنند ولی ما با قیمت درج شده کاری نداریم و به مشتری تخفیف می دهیم در نهایت اگر گران فروشی هم بکنیم بیش از قیمت روی محصول که نمی توانیم بفروشیم این هم که طبیعتا پیش چشم بازرسان قرار دارد و نظارت می شود. وی ادامه می دهد: کارخانه ها قیمت ها را هر روز اضافه و کالا ها را گران تر می کنند اما مردم تصور می کنند مقصر ما هستیم.ولی واقعا قیمت ها را ما تعیین نمی کنیم. فروشنده این مغازه که نگران برخورد بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت است می گوید: این شیوه مربوط به امروز و دیروز نیست و سال هاست که کارخانه ها قیمت روی محصول را خیلی بالاتر از قیمت واقعی درج می کنند تا بااین روش فروشنده ترغیب شود فروشگاهش را از محصولات آن ها پر کند.
هرروز باید برچسب عوض کنیم
فروشنده دیگری درباره نصب نکردن برچسب قیمت برای کالا هایی که قیمت مصرف کننده آن توسط کارخانه درج نشده است، می گوید:بیش از 500 قلم کالا داخل این فروشگاه است برخی از آن ها مدت ها پیش خریداری شده و بعد از آن کالا های تازه تری از همان کارخانه یا دیگر کارخانه ها وارد این فروشگاه شده است اگر قرار باشد هرروز برچسب عوض کنیم به کارمان نمی رسیم.قیمت ها را می دانیم مشتری اگر اعتراضی کند فاکتوررا نشان می دهیم اما معمولا کسی اعتراض نمی کند. با وجود این اظهارات و بلبشویی که در قیمت گذاری کالا ها دربازار وجود دارد نظر معاون بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت را نیز جویا می شویم.
عذر بدتر از گناه!
علی باخرد بابیان این که یکی از دلایلی که طرفداران حذف درج برچسب قیمت کالا توسط کارخانه ها عنوان می کنند همین موضوعی است که امروز در بازار دیده می شود، می گوید:درواقع وقتی واحد تولیدی برچسب قیمت را روی کالا درج نکند واحد توزیعی نمی تواند به این راحتی افزایش 100درصدی را در قیمت کالا اعمال کند و بهانه ای برای این که ادعا کند که کالا را به قیمت درج شده فروخته ام نخواهد داشت. وی تصریح می کند: واحد های توزیع کننده ادعا می کنند که ما اطلاعی از قانون نداریم که بایستی حاشیه سود 12 درصد را روی قیمت فاکتور شده اعمال و به مصرف کننده نهایی بفروشیم ولی زمانی که درج قیمتی توسط کارخانه صورت نگیرد و خود عرضه کننده قیمت را روی کالا درج کند دیگر بهانه ای وجودندارد و فروشنده فقط اجازه دارد حاشیه سود 12 درصد را اعمال کند و قیمت نهایی را روی کالا درج و به مصرف کننده عرضه کند.
هم واحد تولید کننده و هم توزیع کننده متخلف هستند
باخرد بابیان این که واحد های تولیدی نیز در این تخلف شریک هستند می افزاید: واحد های تولیدی نیز به عنوان معاونت در تخلف و بر اساس ماده ۲ قانون تعزیرات حکومتی به اتهام گران فروشی قابل پیگرد قانونی هستند. بنابراین هم واحد های عرضه کننده ای که قیمت کالا ها را بیشتر از سود 12 درصد عرضه می کنند و هم واحد های تولیدی که در این گران فروشی شریک هستند، برای آن ها پرونده تشکیل خواهد شد و به تعزیرات فرستاده می شوند.
توزیع کننده برای تولیدکننده قیمت تعیین می کند!
وی بابیان این که فضای تولید امروز چندان به سامان نیست، می گوید: واحد های تولیدی برای تعیین قیمت کالا ها باید بر اساس هزینه مواد اولیه، هزینه تولید و هزینه سربار اقدام کنند و قیمت فروش کارخانه بر اساس این پارامتر ها مشخص شود. ولی امروز به دلیل وضعیت نابه سامان تولید و بی رونقی بازار، واحد های توزیعی برای واحد های تولیدی قیمت تعیین می کنند. باخرد ادامه می دهد: به دلیل این که توزیع کننده امکان انتخاب کالارا در شبکه توزیع دارد، واحد تولیدی را مجبور می کند حداقل قیمت پس از محاسبه سود تولید را در فاکتور درج کند و قیمتی بسیار بالاتر را روی کالا بچسباند. واحد تولیدی هم به دلیل نیاز به نقدینگی مجبور است به شرایط تعیین شده توسط واحد های توزیعی تن دهد و از سود واقعی چشم پوشی کند. بنابراین قیمت واقعی یک کالا مانند رب گوجه فرنگی بالاتر از قیمت فاکتور شده برای واحد توزیعی است. وی ادامه داد: در این شرایط واحد توزیعی هم کالا را پایین تر از قیمت واقعی از واحد تولیدی خریداری می کند و هم کالا را به قیمت غیرواقعی و دو برابر قیمت خرید به مصرف کننده نهایی می فروشد.
می توان گفت همه توزیع کنندگان مشهد متخلف هستند!
وی در ادامه بابیان این که سالانه بالغ بر 56 هزار پرونده در زمینه های مختلف در معاونت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تشکیل می شود، اضافه می کند: می توان گفت تمام مغازه ها و عرضه کننده های شهر مشهد به نوعی در این زمینه در حال تخلف هستند و بخش اعظم پرونده های ما در بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت در همین زمینه تشکیل می شود. این اظهارات درحالی مطرح می شود که همچنان بر این باوریم درج قیمت روی کالا توسط کارخانه ها به مشتری و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت و دیگر نهاد های مربوط این امکان را می دهد تا تفاوت این قیمت ها و تخلف صورت گرفته را کشف و گزارش کنند حال آن که درج نشدن قیمت روی کالا ها آن هم در حالی که در واقعیت می بینیم فروشندگان اهتمامی به درج قیمت ندارند بلبشوی بیشتری را در بازار به وجود می آورد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
امروز و همزمان با سالروز شهادت مظلومانه یادگار کربلا، حضرت سیدالساجدین، امام زین العابدین(ع) که در واقعه عاشورا به عنوان مبلغ بزرگ این قیام با خطبه های ماندگار خود، نهضت حق طلبانه امام حسین(ع) را از تحریف مصون داشت، ویژه برنامه عزاداری در حرم مطهر رضوی برگزار می شود. به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام «سیدجلال حسینی» معاون تبلیغات آستان قدس رضوی با اعلام ویژه برنامه های سالروز شهادت این امام همام، گفت: این برنامه ها که از شب گذشته آغاز شده، امروز سه شنبه نیز در سه نوبت در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار می شود. این مراسم از ساعت 10 تا 12:30 با سخنرانی حجت الاسلام «شریعتیتبار» درباره موضوعات سبک زندگی امام سجاد(ع)، عوامل دینزدایی از منظر امام سجاد(ع) و بررسی حوادث پس از واقعه عاشورا ادامه خواهد یافت. امروز همچنین مداحان و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به مرثیهسرایی و عزاداری در وصف چهارمین پیشوای شیعیان میپردازند.
برگزاری اجتماع رهروان زینبی در مشهد و طرقبه
امروز همچنین در دوازدهمین روز از ماه محرم، اجتماع عظیم «رهروان زینبی» با حضور بانوان ولایی در مشهد و طرقبه برگزار می شود. بر اساس اعلام اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، آیت ا... «سیداحمد علم الهدی» نماینده ولی فقیه و امام جمعه مشهد، صبح امروز در پایانه معراج واقع در میدان معراج در اجتماع عظیم رهروان زینبی سخنرانی خواهد کرد. عصر امروز در شهرستان طرقبه نیز حجت الاسلام والمسلمین «سیدابراهیم رئیسی» تولیت آستان قدس رضوی در آستان مقدس امامزادگان یاسر و ناصر در میان اجتماع عظیم رهروان زینبی سخنرانی خواهد کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به آخرین وضعیت مذاکره با هند برای سرمایه گذاری در پروژه ریلی چابهار - زاهدان -بیرجند -مشهد گفت: هندی ها هم اکنون در حال بررسی چگونگی تأمین منابع مالی موردنیاز به مبلغ 1.5 میلیارد دلاربرای این پروژه هستند و در انتظار اعلام تصمیم نهایی دولت هندوستان برای سرمایه گذاری شرکت هندی در پروژه هستیم. خیرا... خادمی در گفت وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهر سازی با اشاره به اهمیت تکمیل و بهره برداری از پروژه راه آهن چابهار- زاهدان- بیرجند- مشهد اظهار کرد: در سفری که شهریور ماه به کشور هند انجام شد، شرکت هندی به طور متقابل از محل احداث پروژه بازدید و تمایل خود برای سرمایه گذاری در این خط آهن را به دولت هند اعلام کرد. معاون وزیر راه و شهر سازی با اشاره به جلسات برگزارشده با معاون وزیر تجارت و معاون وزیر راه آهن هندوستان گفت: موضوع آمادگی شرکت هندی برای سرمایه گذاری در راه آهن چابهار-زاهدان-بیرجند-مشهد به دولت هندوستان اعلام شده است و هم اکنون در حال بررسی چگونگی تأمین منابع مالی موردنیاز به مبلغ 1.5 میلیارد دلار هستند. مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه با اشاره به رقم قابل توجه این سرمایه گذاری بیان کرد: به منظور سرمایه گذاری در این پروژه ریلی، طرف هندی پیشنهاد تأمین اعتبار در سه مرحله را مطرح کرد که پاسخ ما در مقابل این بود که با توجه به این که پروژه در دست اجرا ست، به صورت یک جا تأمین مالی شود. خادمی خاطرنشان کرد: مقرر شد در سفر وزیر راه و شهر سازی به کشور هندوستان و ملاقات با وزرای راه آهن و تجارت آن کشور، تصمیم نهایی اتخاذ شود.وی با اشاره به تأمین منابع به مبلغ 420 میلیارد تومان از محل اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت به پروژه مذکور یادآور شد: این پروژه با روند ساخت مطلوبی در حال پیشرفت است، اما کافی نیست و ما نیاز مند تأمین منابع مالی از طریق سرمایه گذاری کشور های خارجی هستیم.
پیشرفت 20درصدی بعد از هفت سال
15 آذرماه سال 1389 بود که در جریان سفر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت به چابهار، مصوب سفر دوم هیئت دولت به سیستان و بلوچستان طی مراسمی عملیات احداث قطعه اول خط آهن چابهار - زاهدان - مشهد از چابهار به زاهدان به طول 570 کیلومتر آغاز و مقرر شد تا پایان سال 94 به بهره برداری برسد. بااین حال به گزارش ایسنا فروردین ماه امسال علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در جمع مردم آهوران نیکشهر درباره راه آهن چابهار - زاهدان گفت: این طرح بزرگ بیش از 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای تکمیل آن نیاز به بیش از 90 هزار میلیارد ریال اعتبار است.
این خط ریلی از چابهار آغاز و با عبور از ایرانشهر، خاش، زاهدان، نهبندان، بیرجند، قاین و گناباد از طریق ایستگاه کالشور در حوزه شهرستان تربت حیدریه به راه آهن بافق - مشهد متصل می شود و با بهره برداری از این طرح، سیستان و بلوچستان از چند مسیر به راه آهن سراسری جمهوری اسلامی و چندین کشور همسایه ایران متصل خواهد شد. خط آهن چابهار - مشهد 1350 کیلومتر طول، 11 کیلومتر پل و 12 کیلومتر تونل دارد و سه میلیارد یورو اعتبار برای آن در نظر گرفته شده که از طریق فروش کارخانه های دولتی تأمین می شود.
میزان خاک برداری این پروژه 44 میلیون متر مکعب و میزان خاک ریزی آن 40 میلیون متر مکعب است. طراحی سرعت برای قطار های مسافربری در این طرح 160 کیلومتر در ساعت و برای قطار های باری نیز 120 کیلومتر در ساعت است که به این ترتیب مسیر ریلی زاهدان - مشهد حداکثر در مدت زمان 13 ساعت طی خواهد شد. قطار مسیر چابهار - مشهد می تواند بین سه هزار تا سه هزار و 500 تن بار را جابه جا کند که این موضوع موجب پهلوگیری کشتی هایی با تناژ بالا در ادامه طرح توسعه بندر چابهار می شود.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
معاون امور حقوقی و موقوفات آستان قدس رضوی از اختصاص پنج موقوفه به برگزاری مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) در ایام ماه محرم خبر داد. به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام رضا دانشورثانی با بیان این مطلب افزود: بر اساس نیات واقفان، مراسم عزاداری ویژه دهه اول ماه محرم در قالب پنج موقوفه در حرم مطهر رضوی انجام میشود که موقوفه «سعید خان موتمن الملک»، «عضد الملک»، «ملک التجار»، «علی اکبر تحویلدار» و «میرزا محمد مومن» از جمله این موقوفات به شمار می آید.
دانشور ثانی با اشاره به موقوفه سعید خان موتمن الملک اظهار کرد: در این مراسم خدام و فراشان بارگاه منور رضوی با همراهی زائران این حریم نورانی در حرم مطهر به مدیحه سرایی و عزاداری میپردازند.وی یادآور شد: موقوفه محمد قاسم ملک التجاربرای برگزاری مراسم تعزیه امام حسین(ع) در شبهای دهه اول محرم، موقوفه علی اکبر تحویلدار برای مراسم روضه خوانی حضرت اباعبدا...(ع) در دهه اول محرم و همچنین موقوفه میرزا محمد مومن برای عزاداری امام حسین(ع) هر روز و شب جمعه است.
گفتنی است موقوفات عزاداری بیشترین سهم را در میان 26 سرفصل موقوفاتی آستان قدس رضوی از آن خود کرده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
سهیلی- عسکری/جنگ شده بود و خاک میهن مثل پازلی که تکه های جنوبی اش را جدا کرده باشند، اندک اندک به دست دشمن می افتاد. بعضی ها هنوز جوان بودند که سربند یا زهرا(س) بر پیشانی و کوله بار سفر بر دوش، به جبهه های جنگ رفتند تا نگذارند بازی دشمن ادامه یابد. می دانستند راهی که می روند بی مشقت و سختی نیست، انتهای آن نامعلوم است و شاید بازگشتی در کار نباشد! شاید هم قسمتی از جسمشان را در جبهه های جنگ جا بگذارند و برگردند. امتحان الهی برای تعدادی از مردان خدا این گونه رقم خورد و آن ها با پیکری مجروح به عنوان یادگاران جنگ چون دُر و گوهر برایمان ماندند. چقدر از یاد می کنیم و چقدر از مطالبات خواسته هایشان آگاهیم؟ همین که روز جانباز یا هفته دفاع مقدس می رسد بهانه ای برایمان جور می شود تا شانه مان را از بار مسئولیت دیدار با آن ها خالی کنیم، اما این کفایت نخواهد کرد! ما به آن ها بدهکاریم و باید تا امروز سرمان زیر آن بار خم شده باشد اما...
در روز هایی که هنوز عطر و بوی هفته دفاع مقدس به مشام می رسد، با چند جانباز عزیز به گفت وگو می نشینیم تا اندکی از وظیفه سنگین خود را در این زمینه انجام داده باشیم.
دردم از نان نیست...
«جواد اعلمی» جانباز 30 درصدی که بر اثر اصابت ترکش به ناحیه کمر مجروح شده و به همین دلیل نیز از نعمت داشتن فرزند محروم است، می گوید: «شغلم آشپزی است و اجاره نشینم. به خاطر ترکش در نخاع نمی توانم کار زیاد و سخت انجام دهم، وضعیت مالی خوبی ندارم و حسابی تحت فشار هستم. با وجود همه این مشکلات خواسته مالی از مسئولان ندارم و برای خودم چیزی نمی خواهم، اما درخواست من این است که مسئولان به وضع جامعه برسند! نگاهی به حاشیه نشین ها بیندازند.»
مسئولان به داد جامعه برسند
وی می گوید: این هرج و مرجی که در جامعه است، فساد، اختلاس، رانت خواری، بی حجابی، اعتیاد، مزاحمت خیابانی و... به آن ها رسیدگی کنند و جامعه را نجات دهند. مواد مخدر به دختر زیر 10سال رسیده و در دبستان هم توزیع می شود. آینده مملکت را نجات دهید، من رفتنی ام، آینده را نجات بدهید.
شعار دادن فایده ای ندارد. بر ما که گذشت اما به مسئولانی که رسیدگی نمی کنند و کم کاری می کنند سخت خواهد گذشت! برخی مسئولان در خواب غفلت هستند و باید بیدار شوند.
می خواهیم خون شهیدان پایمال نشود
من نود ماه در جبهه بودم که به آن افتخار می کنم، اما زندگی ام را در جبهه نگذاشتم که حالا ببینم وضع این است!؟ این هرج و مرج را که می بینم بسیار پریشان می شوم. این چیز ها برایم سم است. حاضرم بمیرم و نبینم که در شهری مثل مشهد و در کنار حرم امام رضا(ع) این اتفاقات می افتد.
درد ما نان نیست چون زمین فرش ما و آسمان لحاف ماست. ما فقط می خواهیم خون شهیدان پایمال نشود. این درد ماست. مسئولان بیایند ببینند درد درون سینه ما چیست و رنگمان برای چه زرد شده! این درد بزرگی است. اول این ها را سامان بدهند.
بی توجهی مردم و مسئولان به اقتصاد مقاومتی
«غلامحسین صفایی» جانباز نام آشنای مشهدی هم که 36 سال است همنشین ویلچر است، دغدغه هایی متفاوت و شنیدنی دارد و می گوید: شاید یکی از بزرگ ترین مشکلات فعلی کشور که کمتر به آن پرداخته ایم، بی توجهی مردم و مسئولان به اقتصاد مقاومتی باشد. وی ادامه می دهد: متأسفانه در بسیاری از خانواده های ایرانی بی توجهی گسترده ای به مصرف بهینه آب، برق و تلفن می شود، ضمن این که در بسیاری از مراسم رسمی، مهمانی ها، هتل ها و در برخی از خانواده ها بیش از نیاز مواد غذایی استفاده و مقدار زیادی از آن ها دور ریخته می شود.
تولید کالا های بی کیفیت به قیمت آبروی کشور
وی بیان می کند: تأسف دیگر درباره تولید کالا های بی کیفیت و نظارت نکردن مسئولان بر ارتقای تولید است که این امر می تواند به قیمت آبروی نظام تمام شود، ضمن این که باید برای جلوگیری از فرهنگ رو به گسترش مادی گرایی در جامعه قدم های جدی و اساسی برداشته شود. صفایی اظهار می کند: در مقابل تمام فداکاری هایی که خانواده معظم شهدا و جانبازان در راه نظام انجام داده اند، تنها توقع موجود، تلاش برای پاسداشت خون شهدا و دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی و نظام است.
با ما صادق باشید
«جعفر موسوی» جانباز دیگری است که لب به شکوه می گشاید و درد کهنه درون سینه اش را بر زبان جاری می کند: «سال 65 در جبهه جنگ مجروح شدم. با این که پزشک متخصص من را جانباز 70 درصد اعلام کرده بود اما بنیاد 65 درصد اعلام کرد و بعد از 30 سال ، سه ماه قبل توانستم ثابت کنم جانباز 70 درصد هستم که یک وام خودرو با دردسر زیاد به من تعلق گرفت و این هم خودش داستانی دارد بس طولانی !» وی می افزاید: مسئولان در حق جانبازان کم کاری نکنند. ما به خاطر پست و مقام و مادیات دنیا به جنگ نرفتیم، حالا هم تنها خواسته ام این است که با جانبازان صادق باشند» .
فاصله مسئولان با مردم بیشتر شده است
با جانباز «مصطفی صداقت» که در این باره همکلام می شویم، از روز های آغازین پیروزی انقلاب به عنوان عصر طلایی ارتباط مردم و مسئولان یاد می کند و می گوید: در آن ایام مسئولان بیشتر در میان مردم حضور داشتند و برای رسیدگی به امور مردم پیشقدم بودند و این رابطه نزدیک تر بود اما اکنون گمان می کنم فاصله ها بیشتر شده است.
از دست دادن بازار منطقه
وی با اشاره به برخی مطالبات کلان دیگر در کشور ابراز کرد: زمانی که شوروی سابق فروپاشید، یکی از سرداران دوران دفاع مقدس که اکنون نیز مسئولیت مهمی در اداره کشور دارد، از مسئولان اقتصادی کشور خواست با مدیریت و درایت خود زمینه را برای تولید با کیفیت و صادرات به کشور های آسیای میانه فراهم کنند. وی ادامه داد: متأسفانه با نظارت نکردن درست و تولید نشدن کالای مرغوب توسط برخی بازرگانان، بخش زیادی از بازار وسیع جمهوری های آسیای میانه را از دست دادیم.
اگر شهید دادیم و جانباز شدیم برای ولایت بود
«نعمتی» دیگر جانباز عزیزی است که به سراغش می رویم تا او نیز خواسته هایش را برایمان بازگو کند: «ما از مسئولان هیچ مطالبات مادی نداریم. فقط خواسته مان این است که راه شهدا را ادامه دهند و زندگی شهدایی داشته باشند. شهدا و جانبازان برای خدا رفتند، ما هم باید سعی کنیم خط ولایت را دنبال کنیم، همان گونه که حضرت عباس(ع) تا آخرین لحظه پای ولایت ایستاد و شعارش این بود که اگر دست و پایم قطع شود، از ولایت و دین دست بر نمی دارم. اگر شهید دادیم و جانباز شدیم برای ولایت بود، به این خاطر که فرهنگ اسلام در جامعه جاری شود نه این که بی تفاوت از کنار مسائل دینی بگذرند. اگر مسئولان و مردم واقعا راه شهدا و جانبازان را که خواسته آن ها نیز همان مطالبات رهبری است، دنبال کنند، برای خودشان عاقبت به خیری دارد و به جانباز هم ارج نهاده اند. بنابراین روشن کردن مسیر و حرکت در راه ولایت به عهده مسئولان است.»
شهر برای جانبازان مناسب سازی نشده است
«محمد محمدی شاندیزی» یکی دیگر از جانبازان قطع نخاع است و می گوید: مطالبات نه تنها من بلکه تمام جانبازان از مسئولان این است که آن چه حق این قشر از جامعه است به طور تمام وکمال داده شود، این مطالبات، زیاده خواهی نیست بلکه حق وحقوق عزیزان جانباز است. عزیزان جانباز بعداز جراحت هایی که برآن ها عارض شده مثل نابینایی و قطع نخاع و دیگر مشکلات فیزیکی، حقشان است که زیرساخت های عمرانی شهر برای آن ها مناسب سازی شود از جمله ساختمان ادارات، سازمان ها، مراکز بهداشتی، فرهنگی، تفریحی، خدماتی، پیاده رو های شهرمان و وسایل حمل ونقل عمومی، اما متاسفانه ما شاهد آن هستیم که پس از گذشت حدود 30 سال از جنگ در تمام مواردی که من اشاره کردم عزیزان جانباز مشکلات جدی دارند.این یک نمونه از ده ها نمونه مطالبات عزیزان جانباز از مسئولان است و امیدوارم به زودی حل شود.
افراد لایق را سر کار بیاورند
«مهدی قاضی» گوهر دیگری از دریای ایثار است که او نیز در بیان گلایه ها و خواسته هایش می گوید: «جانباز 25 درصد هستم که در سه مرحله و در عملیات والفجر یک و 5 و عملیات بدر از ناحیه دست، پا و شکم مجروح شدم. مسئولان و مردم باید ما را به یاد بیاورند. مشکلات ما کم نیست. من برای خودم از کسی تقاضای مالی ندارم اما شش فرزند دارم که همه شان بیکارند. از دو فرزند پسرم یکی مبتلا به بیماری کلیوی است و توان کار کردن ندارد و دیگری هم کنار خیابان دست فروشی می کند! فراهم کردن شرایط کار و یا دادن وام برای ایجاد اشتغال شاید بتواند دردی از ما و امثال ما کم کند. غیر از این مسائل و مشکلات اجتماعی، مسئولان باید به خون شهدا و ارزش های اسلام احترام بگذارند و از دولت و مسئولان می خواهیم افراد لایق و دلسوز را سرکار بیاورند تا خون شهدا را پاس بدارند.»
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
قاضی پرونده کارچاق کن آبی جزئیات جدیدی از این پرونده را تشریح و اعلام کرد: عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب کارواش ها و منازل که با این اقدام باعث می شد رقم نهایی آب بهای مصرفی به نصف یا کمتر از آن تغییر کند با دستور قضایی و طی یک قرار صوری بازداشت شد.به گزارش «خراسان رضوی»، 31 مردادماه در گزارشی با عنوان «دستگیری کارچاقکن آبی با پیگیری خراسان» به پشت پرده برخی اقدامات غیر قانونی پرداختیم که برخی افراد سودجو با مراجعه به واحدهای تجاری مانند کارواش ها یا منازل مسکونی، در ازای دریافت مبلغ چند صد هزار تومان اقدام به دستکاری کنتورهای آب می کردند و با این اقدام آب بهای مصرفی این واحدها را به نصف یا کمتر کاهش می دادند. در آن گزارش با پیگیری «خراسان رضوی» یکی از متهمان که طی قراری صوری به محل کشانده شده بود تا کنتور یک کارواش را برای دستکاری بررسی کند با دستور قاطع قاضی کمال زاده جانشین معاون دادستان ناحیه 2 دادسرای مشهد، توسط ماموران کلانتری جهاد دستگیر شد.
اعترافاتی که عامل اصلی را لو داد
حال با گذشت بیش از یک ماه از ماجرای دستگیری کارچاق کن آبی، قاضی پرونده در ناحیه 2 دادسرای عمومی و انقلاب مشهد جزئیات جدیدی از این پرونده را به «خراسان رضوی» اعلام می کند و خبر از بازداشت عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب می دهد.قاضی «محمد مقنی باشی» در تشریح اقدامات قضایی صورت گرفته در پرونده کارچاق کن آبی به «خراسان رضوی» می گوید: پس از آن که متهم اول طی قراری صوری، حین بازدید کنتور یکی از کارواش های شهر دستگیر شد با توجه به حساسیت موضوع که به نوعی دست اندازی به بیت المال نیز محسوب می شد، از ماموران کلانتری خواسته شد تا متهم را از زندان تحویل بگیرند و به صورت ویژه ای بازجویی فنی و پلیسی کنند. قاضی شعبه 224 دادسرای مشهد می افزاید: زمانی که متهم مشاهده کرد با توجه به مستندات غیر قابل انکار موجود در پرونده راهی برای وقت کشی و کتمان حقیقت ندارد، لب به اعتراف گشود و مشخص شد وی پس از مراجعه به مکان هایی مانند کارواش یا منازل مسکونی و بازکردن کنتور های آب، آن ها را به حوالی خیابان قرنی منتقل می کرد و به عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب تحویل می داد، همچنین متهم در قسمتی دیگر از اعترافات خود اظهار کرد: در ازای بازکردن هرکنتور آب و دستکاری در شمارشگر آن بین 300 تا 400 هزار تومان دریافت می کرده است که از این میان حدود 35 هزار تومان به وی می رسیده و بقیه آن سهم عامل اصلی دستکاری کنتورها می شده است.
ردپای متهم دستگیر شده در شرکت آب و فاضلاب
وی تصریح می کند: در دیگر بررسی های قضایی مشخص شد فرد بازداشت شده بی ارتباط با شرکت آب و فاضلاب نبوده و به نوعی با آن ها نیز همکاری می کرده است.قاضی «مقنی باشی» به دستور ویژه قضایی برای شناسایی عامل اصلی هم اشاره می کند و یادآور می شود: با روشن شدن دیگر زوایای پرونده از ماموران تجسس کلانتری جهاد خواسته شد در پوشش متقاضی دستکاری کنتور آب به محلی که فرد بازداشت شده حضور عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب را لو داده بود مراجعه و موضوع را دقیق بررسی کنند، همچنین از پلیس خواسته شد تا از تمام اقدامات خود به صورت نامحسوس مستند سازی کند و کارشناسان حراست شرکت آب و فاضلاب نیز که در مرحله اول از فرد بازداشت شده اعلام شکایت کرده بودند همراه با نیروهای پلیس به محل مراجعه کردند.وی می افزاید: در ادامه پیگیری ها، زمانی که فرد متخلف کنتور آب را از ماموران دریافت کرد، مدعی شد که منطقه محل استفاده را هم مشخص کنید چرا که هزینه دریافتی هر منطقه متفاوت است. در حالی که لحظه به لحظه این اقدامات هم مستندسازی می شد متهم اصلی به ماموران گفت کنتور شما تا چند ساعت دیگر آماده خواهد شد و می توانید آن را ببرید، هزینه تغییر و دستکاری شمارشگرهای کنتور را هم 250 هزار تومان اعلام کرد.قاضی پرونده تصریح می کند: همچنین عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب در این قرار صوری مدعی شد که هر چه بخواهیم می تواند از میزان مصرف کنتور کم کند. بر همین اساس ماموران کنتور را تحویل فرد مذکور می دهند و پس از دریافت کنتور دستکاری شده، متهم را دستگیر می کنند.
اعتراف متهم به دستکاری کنتورهای آب
قاضی شعبه 224 دادسرای مشهد می گوید: عامل اصلی دستکاری کنتورهای آب پس از آن که متوجه شد از ابتدا در مقابل ضابطان دستگاه قضایی قرار داشته و تمام اقداماتش هم مستندسازی شده است به دست بردن در کنتور های آب اعتراف و اظهار کرد: تاکنون چندین کنتور آب را دستکاری و در ازای ایجاد تغییر در هر کنتور مبلغ 250 هزار تومان دریافت کرده است.وی تصریح می کند: بر همین اساس متهم راهی زندان مشهد شد تا تحقیقات بیشتری در این باره انجام شود و دیگر عوامل احتمالی و دخیل در این تخلف هم شناسایی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آغازمرحله دوم واکسیناسیون تب برفکی 300 هزار راس دام سنگین استان
دام پزشکی خراسان رضوی از آغاز مرحله دوم واکسیناسیون تب برفکی طی امسال در کلیه گاوداری های صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی استان از هفته جاری خبر داد. به گزارش روابط عمومی این اداره کل، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دام پزشکی استان گفت: در این مرحله، کلیه دام های سنگین (گوساله و گاو) دامداری های صنعتی و مناطق روستایی به تعداد حدود 300 هزار راس، تحت پوشش عملیات ایمن سازی علیه بیماری تب برفکی قرار می گیرند. دکتر محسن عابدزاده، اظهار کرد: این طرح، تا 30 روز کاری ادامه خواهد داشت و گزارش دهی انجام عملیات از طریق سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)، شبکه های دام پزشکی شهرستان های تابعه انجام خواهد شد. وی با تاکید بر رایگان بودن هزینه واکسن و واکسیناسیون تب برفکی برای دام داران و روستاییان استان، خاطرنشان کرد: برابر دستورالعمل ارسالی، هرگونه توزیع و عرضه غیرمجاز واکسن تب برفکی در استان از طریق مراجع قضایی و انتظامی پیگیری خواهد شد و نیز صدور مجوز تردد دام در استان، حداقل دو هفته پس از انجام مایه کوبی و درصورت رعایت دیگر تمهیدات قرنطینه ای- بهداشتی و رعایت مفاد دیگر دستورالعمل های مربوط مانندگذشته توسط شبکه های دام پزشکی شهرستان بلامانع خواهد بود. او همچنین تاکید کرد، دام داران تا حد ممکن از رفت و آمد به دام داری های یکدیگر اجتناب کنند و محتوی حوضچه های ضدعفونی را همه روزه با مواد مناسب پر و از حمل و نقل و خرید و فروش بدون ضابطه هرنوع دام زنده، خودداری کنند.
از ساعت 15 امروز در چارچوب لیگ برتر جوانان صورت می گیرد
میزبانی پدیده از خوزستانی ها
ترابی - هفته اول لیگ برتر فوتبال جوانان از دوم مهر آغاز شده و نماینده خراسان رضوی نیز عصر امروز به مصاف تیم فولاد خوزستان می رود.به گزارش "خراسان رضوی"، تیم فوتبال جوانان پدیده که سال گذشته از لیگ دسته یک صعود کرده بود، از ساعت 15 امروز در ورزشگاه تختی مشهد به مصاف تیم فولاد خوزستان می رود.همچنین دیدار هفته دوم تیم پدیده مشهد نیز هفدهم مهرماه در ورزشگاه شهید بهشتی بوشهر برگزار خواهد شد.درخور یادآوری است، تیم فوتبال جوانان پدیده فصل گذشته با هدایت رضا صاحبی موفق شده بود به لیگ برتر صعود کند که امسال اولین سال حضورشان در لیگ برتر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری مطرح کرد
مداخلات غیر کارشناسی عامل بیشتر طلاق ها در استان
انتقاد از انعقاد نیافتن تفاهم نامه بین بهزیستی و دانشگاه علوم پزشکی برای کاهش طلاق
مسلمی- مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری خراسان رضوی گفت: مداخلات غیر کارشناسی عامل بیشتر طلاق ها در استان خراسان رضوی است. به گزارش خراسان رضوی؛ «فرشته سلجوقی» دیروز در جلسه اتاق فکر اندیشه ورزان تحکیم بنیان خانواده که با حضور نمایندگان دستگاه های اجرایی و تشکل های غیر دولتی مرتبط با ازدواج در محل استانداری تشکیل شد اظهار کرد: مداخلات دولت در زمینه طلاق باید نظارتی باشد چون تشکل ها و سمن های غیر دولتی بهتر می توانند برای کاهش طلاق اقدام کنند. وی به سیاست های ابلاغی رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره تحکیم بنیان خانواده اشاره کرد و افزود: در «طرح مهرانه» که در راستای کاهش طلاق در استان اجرایی شد قرار شد تفاهم نامه ای بین دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی استان امضا شود ولی متاسفانه تا الان این تفاهم نامه منعقد نشده است. وی حضور تشکل های غیر دولتی در موضوع ازدواج را مهم ارزیابی کرد و گفت: باید زمینه ای فراهم شود تا تشکل های غیر دولتی بتوانند با دستگاه های اجرایی هم افزایی بیشتری داشته باشند و این هم افزایی می تواند بسیاری از مشکلات ازدواج را حل کند. همچنین «سید جواد حسینی» معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه اظهار کرد: آموزش و توانمندی خانواده ها، حمایت مالی از زوجین، اشتغال پایدار و کاهش طلاق از جمله محور هایی است که باید در راستای تحکیم بنیان خانواده در دستور کار اتاق فکر اندیشه ورزان تحکیم بنیان خانواده قرار بگیرد. وی به موضوع آموزش و توانمندی خانواده ها در زمینه ازدواج اشاره کرد و افزود: قرار است با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشاوره های قبل از ازدواج که دو ساعت بود به 12 ساعت ارتقا یابد که در این راستا امسال برای بیش از یک میلیون و 100 نفر از خانواده ها آموزش های لازم برگزار شد. وی حمایت مالی از زوجین را یکی دیگر از محور های تحکیم بنیان خانواده دانست و گفت: در سال گذشته بیش از 77 هزار زوج وام ازدواج با کارمزد چهار درصد دریافت کردند و امسال که طرح ضربتی وام ازدواج مطرح شد طبق آمار بیش از 36 هزار زوج این وام را دریافت کرده اند. ضمن این که آستان قدس رضوی در طرح «ازدواج در مشهد» اعلام کرده، کسانی که از استان های دیگر مراسم عقدشان را در مشهد برگزار کنند به هر زوج 600 هزار تومان به عنوان هدیه پرداخت خواهد کرد. حسینی ادامه داد: موضوع اشتغال یکی از بحث های مهم در امر ازدواج است که خوشبخانه از شهریور سال گذشته تاکنون 175 هزار شغل پایدار در استان ایجاد شده است.
کاهش 13.1 درصدی طلاق در استان
وی به موضوع طلاق در استان اشاره و تصریح کرد: با طرح مهرانه کاهش طلاق که با همکاری دستگاه قضایی، دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی اجرا شد روند رشد طلاق در استان کاهش یافت که در پنج ماهه اول امسال این کاهش به 13.1 درصد رسیده است. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ادامه داد: این طرح افرادی را شامل می شود که قصد ازدواج دارند و با تشکیل پارلمان مشورتی این پیشنهاد ها به عنوان لایحه در این پارلمان مطرح می شود و کمیسیون فرهنگی و اجتماعی آن ها را مورد بررسی قرار می دهد.
از ابتدای آذر ماه
فعالیت جایگاه های سوخت گاز مایع در مشهد متوقف می شود
مدیرعامل سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهرداری مشهد گفت: از ابتدای آذر، فعالیت جایگاه های سوخت گاز مایع (ال پی جی) متوقف می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، "سید مهدی علوی مقدم" اظهار کرد: از ابتدای دهه 80 تعدادی از خودرو ها و تاکسی ها اقدام به نصب مخزن گاز مایع (ال پی جی) کردند که بخش عمده ای از این خودرو ها، شامل تاکسی ها می شد.
وی افزود: اما پیرو دستورالعمل شرکت ملی پخش فراورده های نفتی، از ابتدای آذر امسال فعالیت جایگاه سوخت گاز ال پی جی (مایع) متوقف خواهد شد.
علوی مقدم بیان کرد: درخواست ما از شهروندان و به ویژه تاکسیرانان این است که با توجه به شرایط ایده آل نو سازی خودرو و به ویژه تاکسی، در اسرع وقت برای نو سازی خودروی خود اقدام کنند.
وی تصریح کرد: خودرو های دارای گاز ال پی جی، خودرو هایی فرسوده هستند که سبب آلودگی هوا می شوند و باید با سرعت نو سازی شوند که مقدمات این کار برای تاکسی های فرسوده در سازمان مهیاست.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اداره کل هواشناسی خراسان رضوی با صدور اطلاعیه ای هشدارداد:
پیش بینی کاهش دمای استان به صفر درجه
خبیری/ اداره کل هواشناسی با صدور اطلاعیه ای درباره کاهش دما به صفر درجه، وزش باد شدید وبارش پراکنده باران ورعد وبرق هشدارداد. "یحیی قاینی پور " رئیس اداره پیش بینی هواشناسی خراسان رضوی در گفت وگو با خراسان رضوی، تصریح کرد: طبق تحلیل آخرین نقشه ها و الگو های هواشناسی عبور سامانه ای ناپایدار همراه با گسترش جریان های شمالی در استان باعث افزایش شدت وزش باد، افزایش ابرناکی، بارش های پراکنده و از امروز (سه شنبه 96.07.11) به تدریج منجر به کاهش دما در استان خواهد شد. وی افزود: بر این اساس با نفوذ این سامانه بر شدت وزش باد در استان افزوده می شود به طوری که این وضعیت تا روز های پایانی هفته در غالب نقاط (به ویژه نوار شرقی و نیمه جنوبی) خصوصا در ساعات بعدازظهرهمراه با وزش باد گاهی شدید توام با گردوخاک خواهد بود. وی اضافه کرد: طبق این گزارش پیش بینی می شود ازاوایل وقت روز های پنج شنبه و جمعه هفته جاری دمای حداقل شبانه در نواحی سردسیر و کوهستانی به صفر و کمتر از صفر درجه سانتی گراد کاهش یابد. قاینی پور با بیان این که طی این مدت، بارش های پراکنده به شکل رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف استان (به ویژه شمال و غرب) پیش بینی می شود، اظهارکرد: همچنین از اوایل وقت روز چهارشنبه تا پایان هفته جاری در محور های کوهستانی و نواحی مستعد استان، تشکیل مه و کاهش دید افقی دور از انتظار نیست. رئیس اداره پیش بینی اداره کل هواشناسی استان تصریح کرد: با توجه به کاهش دما طی چند روز آینده توصیه می شود گلخانه ها، مرغ داری ها و دام داری ها برای تنظیم دمای محیط و کشاورزان (خصوصا صیفی کاران) برای جلوگیری از بروز خسارات احتمالی، تمهیدات لازم را بیندیشند. وی درباره وضعیت جوی مشهد افزود: آسمان امروز شهرستان مشهد کمی تا قسمتی ابری، گاهی با وزش باد نسبتا شدید همراه با گردوغبار، در بعدازظهر افزایش ابر با احتمال رگبار پراکنده پیش بینی می شود. وی گفت: دمای هوای امروزمشهد در گرم ترین زمان 24درجه سانتی گراد پیش بینی می شود که در سردترین زمان به 11درجه سانتی گراد کاهش خواهد یافت.
مدیر اجرایی مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد:
کیفیت هوای دیروز مشهد در وضعیت هشدار بود
خبیری/ کیفیت هوای مشهد روز گذشته با میانگین شاخص 110در ایستگاه های سنجش آلودگی هوا در وضعیت هشدار برای گروه های حساس قرارگرفت. "رضا اسماعیلی " مدیر اجرایی مرکز پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری مشهد به خراسان رضوی گفت: روز گذشته کیفیت هوای مشهد در ایستگاه های کریمی با شاخص 136، مفتح با شاخص 128، خیام شمالی با شاخص 125، سمزقند با شاخص 122، سرافرازان با شاخص 108، شهید آوینی با شاخص 105وامامیه با شاخص 102در وضعیت هشدار برای گروه های حساس بود.
افزایش میانگین دمای هوای استان نسبت به دوره آماری بلندمدت
خراسان رضوی گرم تر شده است
مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی گفت: میانگین دمای هوا در تمامی شهر های این استان به جز قوچان و درگز نسبت به دوره آماری بلندمدت، افزایش داشته است. محسن عراقی زاده روز گذشته به ایرنا اظهار کرد: قوچان و بردسکن به ترتیب سردترین و گرم ترین شهر های این استان در سال زراعی 96 - 95 بوده اند. میانگین دمای هوا در قوچان طی سال زراعی گذشته از اول مهر 1395 تا 29 شهریور 1396 به میزان 12.2 درجه و میانگین دمای بردسکن طی این مدت 20.5 درجه گزارش شده است. وی ادامه داد: میانگین دمای هوای خراسان رضوی در سال زراعی گذشته 16.5 درجه بود که نسبت به سال قبل هفت دهم درجه کاهش داشت و نسبت به دوره آماری بلند مدت دو دهم درجه افزایش دارد. مدیرکل هواشناسی خراسان رضوی افزود: میانگین دمای هوای قوچان در سال زراعی گذشته 12.3 درجه و درگز 16.3 درجه گزارش شده که نسبت به سال قبل به ترتیب 9دهم درجه و یک درجه کاهش داشته است. عراقی زاده میانگین دمای هوای مشهد را نیز در این مدت 16.1 درجه اعلام و بیان کرد: میانگین دمای هوای مشهد در این مدت سه دهم درجه نسبت به دوره آماری بلندمدت آن افزایش داشته است. وی افزایش گاز های گلخانه ای، افزایش سوخت های فسیلی، از بین بردن درختان و افزایش بیابان زایی را از علل افزایش دمای هوا در خراسان رضوی، کشور و جهان بیان کرد و افزود: پیامد این شرایط تغییرات اقلیمی، بارندگی های خارج از فصل و سیل آسا، گرمایش زمین و سرما و گرمای زودرس است. میانگین دمای هوای خراسان رضوی در دوره بلندمدت 16.5 درجه است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
رئیس امور اداری آموزش و پرورش خراسان رضوی:
انجام مصاحبه پذیرفته شدگان آزمون استخدامی تا 15 مهر
رئیس اداره امور اداری و تشکیلات اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: مصاحبه از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش خراسان رضوی تا نیمه مهرماه انجام می شود. محمد معلم شهری در گفت وگو با تسنیم، اظهارکرد:284 نفر در خراسان رضوی در آزمون استخدامی آموزش و پرورش قبول شدند که از این تعداد 161 نفر مرد و 123 نفر زن هستند. رئیس اداره امور اداری و تشکیلات آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: بررسی و کنترل مدارک پذیرفته شدگان بنا بر آن چه در سایت سازمان سنجش ثبت شده از تاریخ 15 تا 30 مهرماه انجام می شود. وی ادامه داد: پس از این، پذیرفته شدگان مرحله نخست برای معاینات پزشکی به درمانگاه فرهنگیان و سپس برای انجام مصاحبه تخصصی به دانشگاه فرهنگیان فرستاده می شوند. معلم شهری تصریح کرد: بدیهی است جدول زمان بندی، نحوه و محل مراجعه این داوطلبان از طریق سایت رسمی اداره امور اداری و تشکیلات اداره کل آموزش وپرورش به آدرس edari.razavi.medu.ir اطلاع رسانی خواهد شد. این جدول زمان بندی پس از ایام تعطیلات تاسوعا و عاشورا با برگزاری کمیته تصمیم گیری بررسی و اعلام می شود. وی اذعان کرد: پیش بینی می شود حدود نیمه مهرماه، مصاحبه و گزینش پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش انجام شود. رئیس اداره امور اداری و تشکیلات اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خطاب به پذیرفته شدگان مرحله نخست آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار کرد: داوطلبان باید قبل از مراجعه، به مطالعه اطلاعیه ها اقدام کنند و هنگام مراجعه اصل و کپی مدارک را به همراه داشته باشند. از پذیرفته شدگان تقاضا داریم هیچ وجهی به هیچ حسابی واریز نکنند مگر این که از طریق سایت های معتبر اطلاع رسانی شده باشد.
واژگونی خودرو در جاده سبزوار- شاهرود 4 مصدوم برجای گذاشت
پورسخاوت_ رئیس جمعیت هلال احمر سبزوار گفت: واژگونی خودرو در جاده سبزوار- شاهرود چهار مصدوم برجای گذاشت. محمد علی جباری ثانی در گفت وگو با خبرنگار خراسان رضوی اظهار کرد: این حادثه در 90 کیلومتری غرب سبزوار رخ داد و در پی آن، امدادگران جمعیت هلال احمر و اورژانس هوایی به محل اعزام شدند. وی خاطرنشان کرد: مصدومان این حادثه توسط اورژانس هوایی سبزوار به بیمارستان اعزام شدند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.