گزارشی از مشکلات تنها کشتارگاه قدیمی بردسکن
تعداد بازدید : 23
کشتارگاه بردسکن ، متناسب بانیازهای 40 سال قبل!
سرپرست شهرداری بردسکن: هم اکنون کشتارگاه مشکل خاصی ندارد
نویسنده : نوری
تنها کشتارگاه بردسکن بیش از 40 سال قدمت داردوظرفیت این کشتارگاه پاسخگوی نیاز فقط 10 درصد جمعیت شهرستان است.مردم از وضعیت نامناسب بهداشتی این کشتارگاه گلایه دارند. هرچند برای تجهیز کشتارگاه هزینه شده است اما سیستم فاضلاب کشتارگاه طبق اظهارات رئیس دام پزشکی بردسکن مشکل دارد. باتوجه به انتقادها وگلایه های اهالی بردسکن ازوضعیت فعلی کشتارگاه با چندتن ازاهالی شهر ومسئولان گفت وگو کردیم که درادامه می خوانید.
متناسب بانیازهای 40 سال قبل
عباسی یکی از قصابان روستای ابراهیم آباد می گوید: اگر چه شهرداری در سال های اخیر کشتارگاه را بهسازی کرده اما از نظر موقعیت و فضای ذبح دام بسیار نامناسب است و نیاز است یک کشتارگاه دیگر احداث شود. ذاکری یکی دیگر از اهالی بردسکن می گوید: کشتارگاه بردسکن با توجه به قدمت 40 ساله آن برای 40 سال قبل خوب بود نه حالا که روزانه بیش از 50 قصاب در این کشتارگاه کوچک دام های خود را ذبح می کنند. حسن نژاد یکی از ساکنان قدیمی بردسکن وضعیت کشتارگاه را نامناسب می داند و بیان می کند این کشتارگاه در شأن مردم این شهر نیست. وی می گوید: بردسکن 24 سال است به شهرستان ارتقا پیدا کرده است و نباید کشتارگاه آن به لحاظ بهداشتی شرایط بدی داشته باشد.
مشکل فاضلاب و سگ های ولگرد
یکی دیگر از اهالی به وضعیت بد سیستم فاضلاب کشتارگاه اشاره می کند و می گوید: متاسفانه سیستم سپتیک کشتارگاه، غیر بهداشتی و اطراف آن پر از زباله و سگ های ولگرد است که باید متولیان امر فکری اساسی در این باره بکنند. مرادی یکی دیگر از شهروندان می گوید : با توجه به این که در شهر بردسکن و روستای ابراهیم آباد بیش از 50 واحد قصابی فعالیت دارند و در مراکز بخش های انابد و شهرآباد کشتارگاهی وجود ندارد، می طلبد یک کشتارگاه صنعتی در این شهرستان احداث شود.
کشتارگاه پاسخگوی 10 درصد نیاز است
انصاری یکی دیگر از شهروندان بیان می کند: با توجه به جمعیت 35 هزار نفری شهر بردسکن یا 80 هزار نفری شهرستان، روزانه به طور متوسط حدود 40 تا 50 راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه ذبح می شوند که این تعداد تنها پاسخگوی نیاز 10درصد جمعیت شهرستان است و 90 درصد دام ها در مراکز بخش ها و روستاها بدون نظارت و غیر بهداشتی ذبح می شوند.
فاضلاب کشتارگاه بردسکن مشکل دارد
دراین باره دکتر علی صدیقی رئیس شبکه دام پزشکی بردسکن گفت: روزانه بیش از 40 راس دام سبک و سنگین در کشتارگاه بردسکن ذبح می شوند و نظارت ویژه برذبح دام توسط کارشناس این شبکه و ناظر شرعی انجام میشود. وی افزود: شهرداری بردسکن در سال های اخیر برای بهسازی کشتارگاه اقدام و به تازگی پیش سردکن آن را نصب کرده است ولی متاسفانه سیستم فاضلاب کشتارگاه بردسکن مشکل دارد و در اطراف آن سگ های ولگرد مشاهده می شود. دکتر صدیقی بیان کرد: انتقاد قصابان به سیستم فاضلاب کشتارگاه به جاست و دراین باره شهرداری قول داده است برای رفع مشکلات اقدام کند. وی همچنین گفت: با توجه به این که کشتارگاه بردسکن یک کشتارگاه سنتی است و در محدوده شهر قرار دارد، فاقد پروانه بهداشتی است و دام پزشکی نمی تواند برای آن مجوز صادر کند. دکتر صدیقی با اشاره به کمبود فضا برای ذبح دام ها گفت: با توجه به این که قصابان روستای ابراهیم آباد نیز در کشتارگاه بردسکن دام های خود را ذبح می کنند، درصدد هستیم که ورود قصابان را به کشتارگاه ممنوع کنیم و سلاخ هادام ها را ذبح کنند و تحویل قصابان دهند. وی افزود: با توجه به این که درهیچ یک از مراکز بخش های شهرستان کشتارگاه وجود ندارد و مردم غیر بهداشتی دام خود را ذبح می کنند، می طلبد بخش خصوصی یک کشتارگاه صنعتی در شهرستان احداث و دولت نیز از صاحبان سرمایه حمایت کند. رحمانی کارشناس مرکز بهداشت بردسکن دراین باره گفت: سیستم سپتیک کشتارگاه مشکل دارد و از نظر مرکز بهداشت، کشتارگاه بردسکن وضعیت بهداشتی مناسبی ندارد. وی افزود: کشتارگاه بهداشتی برای تولید گوشت سالم و بهداشتی، لازم و حق مردم هر شهری است که ازاین امکانات بهره مند باشند. وی بیان کرد: وضعیت کشتارگاه بردسکن نگران کننده و سلامت مردم را به مخاطره انداخته است.در همین زمینه حاج علی صابری رئیس شورای اسلامی شهر بردسکن گفت: با توجه به قرار گرفتن کشتارگاه بردسکن در بولوار ورودی شهر به لحاظ مکانی موقعیت مناسبی ندارد و بایددر آینده برای احداث کشتارگاه جدید در شهرستان فکری اساسی شود. وی اظهار کرد: شهرداری سال قبل هزینه خوبی برای به سازی و تجهیز امکانات در کشتارگاه صرف کرده است و هم اکنون به لحاظ بهداشتی و کشتاردام مشکل خاصی ندارد. صابری بیان کرد: با توجه به این که کشتارگاه سیستم سپتیک ندارد در روزهای اخیر کانال فاضلاب کشتارگاه دچار ریزش شد که واحد عمران شهرداری آن را مرمت کرد.وی از آمادگی شهرداری و شورای اسلامی شهر برای احداث کشتارگاه جدید با کمک بخش خصوصی خبرداد و افزود: با توجه به این که قصابان روستای ابراهیم آباد دام های مورد نیاز خود را در کشتارگاه ذبح می کنند، ضرورت دارد کشتارگاه جدیدی در شهرستان احداث شود. محمد رضا مختاری سرپرست شهرداری بردسکن با توجه به اظهارات قصابان گفت: اگر چه کشتارگاه بردسکن قدمت 40 ساله دارد اما شهرداری بردسکن برای به سازی و تجهیز کشتارگاه و نصب پیش سردکن، بیش از 200 میلیون تومان از منابع داخلی هزینه کرده و نسبت به گذشته گام های موثری برداشته است.
آمادگی برای مشارکت با بخش خصوصی
وی بیان کرد: شهرداری آمادگی دارد با کمک بخش خصوصی یک کشتارگاه صنعتی احداث کند و از حمایت های دولت نیز برخوردار شود.سرپرست شهرداری بردسکن بیان کرد: هم اکنون کشتارگاه مشکل خاصی ندارد اما به دلیل مراجعه قصابان روستای ابراهیم آباد فضای فعلی جوابگوی کشتاردام نیست و با توجه به این که کشتارگاه سیستم سپتیک ندارد برای دفع فاضلاب دام ها مشکلاتی داریم که به تازگی واحد عمران شهرداری به طور موقت این مشکل را رفع کرده است. مختاری پیشنهاد داد با توجه به این که شهرهای کاشمر و خلیل آباد نیز کشتارگاه صنعتی ندارند این آمادگی را داریم که با کمک بخش خصوصی کشتارگاهی در محدوده محور بردسکن به خلیل آباد احداث کنیم که شهرهای هم جوار نیز برای ذبح دام های خود مشکلی نداشته باشند.