رئیس شورای شهر مشهد:
تعداد بازدید : 60
واحد حقوقی شورا رفع تصرف اراضی باغ موقوفه وکیل آباد را پیگیری می کند
نویسنده : محمدعلی علی نژاد
به گزارش خراسان رضوی حجت الاسلام "احمد زاده"مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی که به مناسبت هفته وقف در یکصد و چهل و هفتمین جلسه علنی شورای شهر مشهد سخنرانی می کرد، با اشاره به برخی احادیث و روایات درباره ضرورت اجرای نیت واقف گفت: فردی حق ندارد نیت واقف را عوض کند؛ در جریان جنگ تحمیلی برخی افراد خدمت امام (ره) رفتند و درخواست کردند که از موقوفات کمک گرفته شود که اجازه داده نشد و فرمودند، مصالح ملت و دولت و زمان و مکان در این مورد اثر ندارد ونباید تغییرداده شود.وی تصریح کرد: خاطرتان هست بخشی از پارک وکیل آباد مدتی بنا به ضرورت در اختیار یکی از ارگان ها بود، ولی به لحاظ الزام شرعی وقف آن مجموعه، آن جا را تخلیه کرد و تحویل شهر داد،چون آن جا وقف عموم مردم است.
احمد زاده در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان این که درمحدوده شهرداری منطقه ثامن و محدوده خیابان حر عاملی نیز تفاهم نامه ای برای رعایت مناسبات موقوفه ها انجام شده است، گفت: برای اراضی موقوفه ای بافت آبکوه نیز تفاهم نامه ای با شهرداری منعقد شده است.
وی گفت: وقف و اراضی وقفی، مانع توسعه شهری نیست، اما برخی مشاوران طرح های تفصیلی ضعیف ترین کاربری ها را برای اراضی وقفی می گذارند.احمد زاده افزود: شهرداری اقداماتی را در ماه صفر سال گذشته انجام داد که فرهنگ سازی و اعتماد سازی شد و مشهد الرضا به عنوان یک جهان شهر می تواند با پشتوانه وقف و نذر بسیاری از نیازمندیهای شهر را رفع کند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: وقف و نذر در جامعه مغفول مانده است البته نهضت مسجد سازی در این دوره اتفاق افتاد که از شورای شهر و شهردار ولایت مدار سپاسگزارم؛ این اقدامات روحیه خیرخواهی را در جامعه بالا می برد.
وی گفت: در 6 ماه اول امسال 1402 وقف جدید در کشور انجام شده که 13 درصدآن در خراسان رضوی بوده است. وی تصریح کرد: وقف را باید آسان کنیم تا همه بتوانند وقف کنند وحتی ضعیف ترین افراد جامعه نیز واقف شوند. موقوفه ای به نام حضرت زهرا(س) پیش بینی شده است و هر سهم موقوفه 50 هزار تومان است. وی تصریح کرد: در حوزه کتاب و کتابخوانی هم می توان برای وقف اقدام کرد؛ حتی چه اشکالی دارد که صندلی برای پارک وقف شود. باید بسته های موقوفه تعریف شود.
• رئیس شورا: پیگیری می کنیم
براساس وقف نامه باغ وکیل آباد، متولی این موقوفه شهرداری است و یکی از ناظران وقف انجمن شهر می باشد. مدیرکل اوقاف نیز در این جلسه اعلام کرد بخشی از باغ وکیل آباد که در اختیار ارگانی بوده بر اساس نیت واقف برگردانده شده است؛ در حالی که یکی از مدیران شهرداری مدعی است هنوز بخشی از موقوفه در اختیار نهاد مذکور است. محمدکمال سرویها، رئیس شورای شهر مشهد در حاشیه جلسه و در پاسخ به این سوال که برنامه شورا برای اجرای وقف نامه چیست؟ گفت: بحث باغ وکیل آباد در شورای دوم و سوم مطرح شد و بحث آن بالا گرفت و به دادگاه کشیده شد و دادگاه نظر داد و دوستانی هم که از مجموعه های نظامی آن جا را در تصرف داشتند، متقاعد شدند از تصرفشان خارج شود و در اختیار عموم قرار بگیرد. اکنون قسمت عمده باغ آزادسازی شده و یکسری مباحث برای ارتفاعاتش مطرح است؛ مواردی که در خط پهنه بندی باغ مطرح است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا بخشی از اراضی باغ وکیل آباد هنوز در تصرف است؟ گفت: بله. بخشی از اراضی باغ ، آن قسمت هایی که زمین های بایر است ، در تصرف می باشد ولی طبق آنچه به من گزارش کرده اند جاهایی که درختکاری شده است همه الان در اختیار مجموعه شهرداری است و خودشان بودجه می گذارند و ورودی ها را اصلاح می کنند و اقداماتی انجام می دهند که در اختیار مردم قرار گیرد.
وی افزود: این که ارگانی تصرف داشته باشد و مقاومتی برای فضاهای باغی باشد نداریم. اما اگر بحث بر سر تصرف اراضی باغ است این مسئله را پیگیری می کنم البته دوستان در اداره اوقاف نیز می توانند پیشنهادی را بیاورند که تبدیل به احسن شود. وی افزود: این موضوع را به گروه حقوقی ارجاع خواهم داد، چون از زمانی که کار را برعهده گرفته ام هیچ مشکلی از سوی اوقاف یا جای دیگری اعلام نشده است ولی متصرفی اجازه کار نمی دهد.
وی درباره این موضوع که متولی این وقف اوقاف نیست بلکه بر اساس وقف نامه، شهرداری مشهد متولی وقف است و انجمن شهر( شورای شهر) ناظر موقوفه است، نیز اظهار کرد: شهرداری نیز برای ارائه خدمات اگر با مانعی روبه رو شود، باید به شورا اعلام کند تا ما ورود پیدا کنیم اما از این طریق هیچ موردی نه از شهرداری ، نه از اوقاف ،نه از شهروندان و حتی از خبرنگاران در این باره به من اعلام نشده است.
وی درباره رعایت حدود اراضی قید شده در وقف نامه گفت: افراز را باید دستگاه قضایی انجام دهد و اگرآن ها اعلام کردند که باغ است ما نیز حتما پیگیری می کنیم.سرویها از ماموریت دادن به واحد حقوقی شورا برای پیگیری این موضوع خبرداد و گفت: اگر واقعا به نیت واقف عمل نشده، دوستان شهرداری را برای اجرای وقف تشویق می کنیم، ارگان هایی که الان هستند نیز بر ماندنشان اصرار ندارند چون وظایفشان را انجام می دهند و اگرببینند نیت واقف نیست، وجهه شرعی نیز پیدا نمی کند، حتما پیگیری خواهیم کرد.هم چنین سرویها رئیس شورا در آغازاین جلسه با اشاره به روز جهانی معلولان بر ضرورت مناسب سازی معابر و اماکن عمومی تاکید کرد و گفت: از کمیسیون مربوطه درخواست می کنم با سازمان عمران و دیگر سازمان های مرتبط هماهنگی برای مناسب سازی معابر را انجام دهد، باید مناسب سازی معابر انجام شود تا شرمنده معلولان نباشیم.وی با اشاره به هفته وقف افزود: وقف را باید به سبد خانوار ها بیاوریم تا همه مردم بهره مند شوند.
• واکنش عضو شورا به مصوبه ضد ایرانی کنگره آمریکا
در ادامه جهانبخش عضوشورای شهر مشهد نسبت به تصویب تمدید تحریم های ده ساله (داماتو) گفت: دولت بد عهد و پیمان شکن آمریکا تمدید تحریم های 10 ساله قبلی را تصویب کرد وآن چه پشت پرده بود رونمایی شد، امروزدیگر نمی شود با وعده و وعید و گفتاردرمانی مردم را قانع کرد. امروز لازم است دولت پشت سر رهبری و همراه مردم موضوع اجماع کاملی از افکار عمومی و خواص در برابراین تصمیم آمریکا را سیاست راهبردی قرار دهد و همه یک مطالبه را داشته باشندو پاسخ مناسب ، منطقی، ، مستدل و در عین حال کوبنده از طرف دولت و مجلس و قوه قضائیه برابربا عمل آمریکا داده شود.وی افزود: پاسخ باید به گونه ای باشد که آمریکا نا امید و از کرده خود پشیمان شود.هم چنین دراین جلسه اولین دستور کار شورا ادامه بررسی لایحه کاهش عوارض صدور پروانه در پروژه های منطقه ثامن بود که بندهای باقی مانده به تصویب رسید.قدیری طرقی عضو شورا بعد از تصویب لایحه گفت: برخی پروژه ها در این منطقه با وجود این که 100 درصد بهره برداری می شود اما 100 میلیارد تومان بدهی به شهرداری دارد.وی افزود: برخی پروژه ها وسرمایه گذاران 20 -30 میلیارد تومان به شهرداری بدهی دارند.قدیری طرقی یادآورشد: مجموع بدهی های پروژه های واقع در محدوده منطقه ثامن که بهره برداری می شوند اما طلب شهرداری پرداخت نشده است حدود 700-800 میلیارد تومان است.در ادامه فیاضی عضو شورا با اشاره به آتش سوزی جمعه گذشته در برج های فاز 3 مجتمع مسکونی فیروزه گفت: به عنوان مسئول هیئت مدیره این مجتمع از تلاش آتش نشانی به ویژه برای امداد و نجات ساکنان تشکر می کنم.وی افزود: اشکالاتی دراین عملیات وجود داشت که مربوط به محوطه سازی این مجموعه است و باید رفع شود. در ادامه تفریغ بودجه سازمان هاو شرکت های وابسته به شهرداری در دستور کار قرار گرفت. سهیلی رئیس کمیسیون تلفیق شورای شهر با قرائت نظریه این کمیسیون گفت:با تفریغ بودجه سال 94 تمامی سازمان ها و شرکت های وابسته با رعایت برخی موارد موافقت شد. پس از تصویب کلیات نظریه ، تفریغ بودجه سازمان های آتش نشانی، مدیریت پسماند، فردوس ها، میادین، پارک ها و فضای سبزو شرکت توسعه گردشگری هفت حوض به تصویب رسید. جعفری مدیرعامل سازمان آتش نشانی درباره تحقق بودجه این سازمان در ماه پایانی سال 94 و لحاظ نکردن آن در اصلاح بودجه 94 گفت: در مقطعی نظارت آتش نشانی بر ساختمان های در حال احداث متوقف مانده بود و اکنون با آغازنظارت بیش از 100 مورد پروژه را به دادگستری معرفی کرده ایم و از برخی پروژه ها مانند مشهد مال و جهان مال بیش از یک میلیارد تومان پول گرفته ایم که به بودجه اضافه شده است.هم چنین در زمان تصویب تفریغ بودجه 94 سازمان فردوس ها صاحبی عضو شورا گفت: یک غسال درتهران 6-7 میلیون تومان دریافتی دارد اما در مشهد1.5 میلیون تومان است.
جهانبخش عضو شورا نیز گفت: تفاوت حقوق در مشهد و دیگر کلان شهرها باید به حداقل برسد.