مدیرعامل بانک پارسیان :
تعداد بازدید : 48
وجوه باقی مانده سپرده گذاران تعاونی ثامن الحجج(ع) حداکثر طی یک سال پرداخت می شود
مدیرعامل بانک پارسیان با بیان این که وجوه باقی مانده سپرده گذاران ثامن الحجج حداکثر طی یکسال پرداخت می شود، افزود: امیدواریم با تامین حداقل دو هزار میلیارد دیگر یا اجازه انتشار اوراق گواهی خاص به سرعت سقف های بالاتر از یک میلیارد را بتوانیم پرداخت کنیم.
کوروش پرویزیان در گفتوگو با تسنیم درباره تعیین تکلیف وضعیت سپرده، سپرده گذاران ثامن الحجج و تجمعات این افراد در اماکن مختلف از جمله بانک مرکزی و مجلس، اظهار کرد: بررسی های انجام شده ازمراجع مختلف نشان می دهد که بانک پارسیان وظیفه عاملیت خود را به طور کامل و به بهترین نحو انجام داده و ضمن درک مسائل سپرده گذاران تعاونی مذکور، تجمعات پراکنده برخی افراد برای تعیین تکلیف سریع تر وضع افراد باقی مانده است.
مدیرعامل بانک پارسیان ضمن اظهار امیدواری از این که تصمیم گیران کارگروه به سرعت در این زمینه تصمیم گیری کنند تا این بزرگ ترین پروژه ساماندهی شود و با موفقیت کامل به سرانجام برسد، گفت: پرداخت های این بانک برای سپرده گذاران تعاونی ثامن الحجج در عرض کمتر ازپنج ماه، به دامنه پرداخت یک میلیارد ریال رسید که 350 میلیون ریال پرداخت شد و بقیه در تعهد بانک پارسیان است که ظرف حداکثر یک سال به دارنده حساب پرداخت می شود. بانک پارسیان و بانک مرکزی یک میلیون و 350 هزار حساب سپرده گذاران را ساماندهی کرده است و کمتر از 45 هزار نفر از سپرده گذاران باقی مانده اند که مشکلات آن ها نیز در آینده نزدیک حل خواهد شد.
وی افزود: در صورت تامین منابع از سوی دولت و بانک مرکزی امکان پرداخت سریع تر به سپرده گذارانی که هنوز نتوانسته اند پول خود را دریافت کنند، امکان پذیر خواهد بود. پرویزیان با تأکید براین که تصمیم گیری درباره افراد باقی مانده از سپرده گذاران ثامن الحجج برعهده بانک پارسیان نیست، بلکه برعهده کارگروه ملی است، تصریح کرد: املاک و دارایی های موسسه ثامن الحجج در اختیار بانک پارسیان نیست و تمام این منابع در اختیارکارگروه فرادستگاهی است که در این حوزه تصمیم می گیرد. وی ادامه داد: از ابتدا که شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی عاملیت را به بانک پارسیان ابلاغ کرد ، پیچیدگی موضوع و مسائل آن را متوجه بودیم ولی زمانی که پول تمام سپرده گذاران ثامن الحجج را پرداخت کنیم و خانوادههای زیادی به وجوه خود برسند ، خرسند خواهیم بود که به ساماندهی بازار پول وعودت وجوه مردم کمک کرده ایم و این اجازه را هم از سهامداران اصلی بانک گرفتیم. و ی افزود: در فاصله بسیار کوتاهی مشکلات بخش عمده سپرده گذاران ثامن الحجج حل شده و برای باقی مانده که کمتر از 10 درصد است، به کمک دولت، بانک مرکزی و قوه قضاییه نیاز داریم و امیدواریم مشکل بقیه و نیز مشکل کارکنان حل شود.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
استاندار خراسان رضوی تاکید کرد؛
تعداد بازدید : 28
لزوم هماهنگی فعالیت دستگاه های اجرایی در سیاست های پدافند غیرعامل
استاندار خراسان رضوی درجلسه شورای راهبردی پدافند غیرعامل استان که باحضور معاون مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور برگزار شدبر لزوم هم افزایی، هماهنگی و هم پوشانی فعالیت دستگاه های اجرایی در سیاست های پدافند غیرعامل تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی استانداری خراسان رضوی، علی رضا رشیدیان در این جلسه با اشاره به موقعیت جغرافیایی ویژه کشور و ناامنی های منطقه، سپری کردن یک دوره جنگ نظامی و وجود سیاست های متعارض با رژیم صهیونیستی، گفت: توجه به پدافند غیرعامل به عنوان یک سیاست مهم مقابله با تهدیدات احتمالی دشمنان و حراست از امنیت را ضروری می کند.
وی افزود: مقام معظم رهبری همواره بر این نکته مهم تاکید کرده و در سیاست های اقتصاد مقاومتی و بندهای 13 گانه ابلاغی این بخش توجه ویژه ای به پدافند غیرعامل داشته اند. استاندار خراسان رضوی با بیان این که دولت یازدهم همواره بر اجرای سیاست های پدافند غیرعامل به عنوان ضرورتی اجتناب ناپذیر تاکید داشته است، خاطرنشان کرد: اجرایی شدن برجام و خروج ایران از فصل هفتم منشور سازمان ملل با اجرای برجام اقدام موثری در راستای تحقق این مهم بوده است.
رشیدیان بر لزوم هم افزایی، هماهنگی و هم پوشانی فعالیت دستگاه های اجرایی در سیاست های پدافند غیرعامل تاکید و تصریح کرد: این موضوع مهم در استان خراسان و به ویژه شهر مقدس مشهد به دلیل وجود مضجع شریف رضوی و پذیرش سالانه بیش از 27 میلیون نفر زائر و مسافر داخلی و نزدیکی رویداد پایتخت فرهنگ جهان اسلام در سال 2017 از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
وی اظهار کرد: تمام اقدامات برای مقابله با تهدیدات مستقیم و غیرمستقیم خرابکارانه به همت نیروهای امنیتی، اتحاد دولت و ملت و وجود رهبری هوشیار و عالم خنثی شده است.
استاندار خراسان رضوی از آغاز به کار قرارگاه زیستی پدافند غیرعامل با هدف مقابله با تهدیدات بیولوژیکی و زیستی با دبیری دانشگاه علوم پزشکی خبر داد.
رشیدیان به مذاکرات صورت گرفته با والیان مرزی افغانستان در همایش اخیر مسائل مرزی استان های شرق کشور اشاره و خاطرنشان کرد: توجه به ضرورت های پدافند غیرعامل در صادرات دامی و نباتی از جمله مسائل پیگیری شده در این گردهمایی بود.
لزوم ابلاغ سند راهبردی پدافند غیرعامل زیستی استان، تکمیل اسناد پدافند غیرعامل حوزه جهادکشاورزی طی دو هفته آینده و همچنین بخش راه ها برای مقابله با تهدیدهای امنیتی در تونل ها و پل ها و تهیه طرح پدافند غیرعامل آب در شهرهای مرزی از دیگر تاکیدات استاندار در این جلسه بود.
مجتبی مولوی، معاون مدیرکل امور مرزی و پدافند غیرعامل وزارت کشور نیز در این جلسه با مطلوب ارزیابی کردن اقدامات پدافند غیرعامل در استان، گفت: فرهنگ سازی و آموزش در این بخش در سرلوحه فعالیت های وزارت کشور قرار دارد.
وی افزود: تحقق اهداف پدافندغیرعامل جزو راهکارهای اصلی تحقق امنیت در جامعه است که در سیاست های کلی نظام هم مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.
گفتنی است در این جلسه گزارش عملکرد چهار ماهه پدافند غیرعامل، طرح های کمیته تخصصی احصای تهدیدات حوزه انسان با تاکید بر بیوتروریسم و ممیزی بیمارستان ها و مراکز درمانی شهر مشهد ازمنظر پدافند غیرعامل ارائه و سند پدافند غیرعامل و قرارگاه زیستی استان مصوب شد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
آیت ا... علم الهدی در دیدار با اصحاب رسانه خراسان رضوی:
تعداد بازدید : 35
رسانه های انقلابی و ارزشی رقابتهای نادرست را کنار بگذارند
سیاست
نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی تاکید کرد: در فضای امروزی جامعه نیاز است رسانههای انقلابی و ارزشی با یکدیگر متفق باشند و رقابتهای نادرست را کنار بگذارند. به گزارش تسنیم، آیتا... سیداحمد علمالهدی ظهر دیروز در دیدار مدیران رسانهها و روابط عمومی سازمانهای خراسان رضوی ضمن تبریک میلاد امام رضا(ع) و گرامیداشت روز خبرنگار اظهار کرد: در تفسیر آیه ششم سوره حجرات به عدالت خبرنگار و خبررسان توجه ویژه شده است. وی تأکید کرد: منشأ تضارب آرا و تضادها در جامعه، رسانه است و رسالت رسانه تنظیم این تضارب و تضادها در مسیری روشن است. نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی با تاکید براین که در نسبت دادنها باید دقت لازم وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: اگر چیزی را به اسلام نسبت میدهیم، تنها تحلیل کافی نیست بلکه باید مستند صحبت کنیم و نظرات شخصی را وارد نکنیم. وی درباره رسالت رسانه از دیدگاه قرآنکریم افزود: قرآن رسالت رسانه را خط دهی و سازندگی برخوردها و سیاستهای اجتماعی میداند بهطوری که پشیمانی بهبار نیاورد.
آیتا... علمالهدی بیان کرد: رسانه اسلامی رسانهای است که تصمیمساز بسیار قوی برای تصمیمگیرندگان باشد و مدیران رسانهها باید در ارزیابی خود به این نکته توجه کنند که چه میزان در تصمیمگیریها اثر بخش هستند، همچنین با توجه به این که با عناصر لائیک خیلی تفاوت داریم، آنها از نوعی لاابالیگری برخوردار هستند و آزادی دارند، درحالی که رسانههای ما در انتشار اخبار این عناصر را ندارند بلکه نیاز به دقت بیشتر دارند. نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی درباره گلایه خود از برخی رسانهها گفت: گاهی سخنی گفته میشود همراه با سند و رسانهها آن سخن را بهصورت حرف شخصی منعکس میکنند، این از جهل رسانهای است که سند و حرف سخنور را بهدرستی نیاورد، همچنین در انعکاس اخبار باید توجه داشت خبری که منتشر میکنیم، اگر منجر به عملیات روانی شود تمام مظالم آن برعهده رسانه است و باید جواب گوی خدا باشد.
وی تصریح کرد: امروزه در جریان رسانهای کشور با مظلومیت حق روبهرو هستیم و رسانههای خودی حتی گاهی در اظهار حق و حقیقت دچار مشکل هستند و این نبودشجاعت و شهامت گاهی بهدلیل از دست ندادن مخاطبان است که این کاری بسیار نادرست است. آیتا... علمالهدی با اشاره به این که در جامعه امروزی نیازمند رسانههای شجاع و با شهامت هستیم، تأکید کرد: رسانه اگر میخواهد نقش سازنده داشته باشد باید در مسیر حق باشد و از گفتن حق ترسی نداشته باشد. همچنین در فضای امروزی جامعه نیاز است رسانههای انقلابی و ارزشی با یکدیگر متفق باشند و رقابتهای نادرست را کنار بگذارند. نماینده ولیفقیه در استان خراسانرضوی خاطرنشان کرد: رسانهها باید توجه داشته باشند که در فضای رسانهای چهرهسازی نکنند و افرادی را با دهها نقطه ضعف به دلیل یک نکته مثبت جلوه ندهند، چون ممکن است این شخص از موقعیتی که برای او ایجاد شده سوء استفاده و مشکلاتی را ایجاد کند.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 64
چهره ها و خبرها
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی خبرداد:
مذاکره با سرمایه گذاران ترکیه ای برای توسعه صنایع گردشگری و تولیدی استان
مدیرعامل سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی از مذاکره با یک هلدینگ اقتصادی و سرمایه گذاری از ترکیه در زمینه توسعه زیر ساختی در صنعت گردشگری و تولیدی استان خبر داد. به گزارش روابط عمومی سازمان همیاری شهرداری های خراسان رضوی، قربان میرزایی با اشاره به دیدارش با «فیرات ایلماز» مدیرعامل هلدینگ اقتصادی و سرمایه گذاری mafinvest ترکیه، گفت: تلاش داریم با برقراری تعاملات سازنده از ظرفیت های شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی برای پروژه های زیرساختی سازمان در استان بهترین بهره را ببریم.
مدیر دفتر تجهیز منابع مالی آبفای خراسان رضوی خبرداد
آمادگی برای واگذاری پروژه آب و فاضلاب به بخش خصوصی
14 هزار میلیارد ریال پروژه آب و فاضلاب در خراسان رضوی برای واگذاری به سرمایه گذاران بخش خصوصی آماده شد. این مطلب رامدیر دفتر تجهیز منابع مالی و توسعه مشارکت آبفای خراسان رضوی اعلام کرد و افزود : از این مبلغ 10هزار میلیارد ریال مربوط به بخش فاضلاب شهرهای استان و چهارهزار میلیارد ریال هم برای آب رسانی به سبزوار، طرقبه ، بینالود و فریمان در نظر گرفته شده است. به گزارش روابط عمومی آبفای استان ، هاشمی برنامه های امسال این دفتر را فعالیت در جهت سرمایه گذاری برای تامین آب و کاهش هدررفت آب و همچنین اجرای شبکه های فاضلاب و احداث تصفیه خانه فاضلاب به روش بیع متقابل دانست.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی خبر داد
وصول ۱۰۰ میلیاردتومان از مطالبات بانکی در استان طی سال گذشته
مدیرکل ثبت اسناد و املاک خراسان رضوی گفت: سال گذشته رقمی در حدود ۱۰۰ میلیارد تومان مطالبات بانکی توسط ادارهکل ثبت اسناد و املاک استان خراسان رضوی وصول شده است.
غلامرضا رحمتیزاده روز گذشته در حاشیه بازدید از تحریریه روزنامه خراسان به مناسبت روز خبرنگار افزود: درآمدهای حاصل از ثبت اسناد و املاک به میزان 52 درصد در اختیار هلال احمر قرار میگیرد و 42 درصد نیز به دولت تعلق میگیرد و 8 درصد نیز در اختیار شهرداریهاست.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
الزامات اجرای سیاست های حمایتی ازصنایع
تعداد بازدید : 69
تزریق نقدینگی به صنایع لازم است اما کافی نیست
نویسنده : رستم زاده
بحران زدگی صنایع و واحد های تولیدی کشور موضوعی است که طی یکی دو سال اخیر بیشتر می شود. اگرچه بحران در این بخش یک شبه به وجود نیامده و ریشه در سال ها بی توجهی ،کم توجهی یا اشتباه در رویکردها و سیاست گذاری ها دارد اما فارغ از همه این حرف ها آن چه حائز اهمیت است این است که فروریختن دیوار یک سرمایه گذاری بی تردید آسیب های فراوانی را در پی دارد .ورشکستگی سرمایه گذاری که ثمره یک عمر زندگی خود را پای کار آورده است حتما اولین آسیب این پدیده محسوب می شود اما تنها آسیب آن نیست چه این که افزایش نرخ بیکاری ،بروز آسیب های اجتماعی و حتی وابستگی بیشتر کشور در حوزه ها ی اقتصادی و سیاسی به کشورهای دیگر را نیز به دنبال دارد. با این حال چندی است که گویا مسئولان و متولیان عزم کرده اند تا از این بحران عبور کنند. اگرچه نسخه ابتدایی و احتمالا اورژانسی آن ها، اعطای تسهیلات بانکی با نرخ 18درصد است اما همین مسئله با وجود همه ضرورت هایی که برای آن ذکر می شود و مزایایی که برآن مترتب است معایبی هم دارد .
در همین باره، محسن خندان دل رئیس انجمن فنی مهندسی استان که مسئولیت تیم عارضه یابی صنایع و واحدهای تولیدی را نیز برعهده دارد در گفت و گو با خراسان رضوی گفت:قضاوت ما در این باره براساس عارضه یابی هایی است که تا کنون به انجام رسیده است و نتایج این بررسی ها نشان می دهد حدود 40 درصد واحدهای صنعتی و تولیدی استان به تامین نقدینگی به شکل فعلی و پیش بینی شده نیاز دارند و مشکل شان برطرف می شود.
وی در توضیح این مطلب افزود : این تصور که تامین تسهیلات 16هزار میلیاردی می تواند در هر صورت مشکل تولید و صنعت کشور را حل و فصل کند تصور کاملا اشتباهی است چراکه از یک سو همه واحدها نیازمند تامین نقدینگی نیستند و از سوی دیگر بسیاری از واحدهای نیازمند نقدینگی و سرمایه در گردش هم به این نقدینگی پیش بینی شده با سود 21 درصد که نرخ آن به تازگی 3 درصد کاهش داشته است نیازی ندارند .
وعده هایی که عملی نشد ...
رئیس انجمن فنی مهندسی خراسان رضوی همچنین با تاکید بر این که متاسفانه در این میان برخی وعده های از پیش داده شده مثل اختصاص 800 میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات احیای صنایع عملی نشده است اظهار کرد :اگرچه این وعده در ابتدای اختصاص 16هزار میلیارد تومان تسهیلات به صنایع مطرح شد اما تاکنون اقدامی از سوی معاونت برنامه ریزی رئیس جمهور در این زمینه انجام نگرفته است از این رو متقاضیان تسهیلات و بانک ها هم اکنون براساس همین قوانین و سود تسهیلات فعلی با هم قرارداد امضا می کنند .این درحالی است که بانک ها برخی دیگر از دستورات پیش بینی شده در این طرح مثل نداشتن چک برگشتی واحد ها و معوقات بانکی را از پیش شرط های اعطای تسهیلات حذف نکرده اند و مدعی هستند با وجود بخشنامه های بالادستی در این زمینه ،باید از دستورالعمل های داخلی تبعیت کنند.
وی در خصوص راهکارهای عملی حل مشکل واحدهای صنعتی گفت :در عارضه یابی نمی توانستیم الزاما با دید اعطای تسهیلات به واحدهای مشکل دار نگاه کنیم در حالی که بسیاری از این واحدها ماشین آلات و تجهیزات فرسوده و بدون استفاده در تولید دارند به گونه ای که فناوری موجودآن هابه کار تولید امروز و تامین تقاضای بازار نمی آید حتی دیگر مواد اولیه تولید برای این ماشین آلات در دنیا به اندازه کافی وجود ندارد.در این زمینه هم دنیا مقصر نیست، مقصر ماییم که خود را با سرعت پیشرفت فناوری همراه نکرده ایم.درواقع تولید کننده ما با تسهیلات گران قیمت فرصت نیافت یا جرأت نکرد تا فناوری خود را به روز کند.
وی تصریح کرد: اگربخواهیم با در نظر گرفتن همه این مشکلات ارزیابی دقیقی از بسته حمایتی مطرح شده ارائه دهیم باید گفت قدمی در جهت تامین مالی واحدهای تولیدی و صنعتی به گونه ای که گره مشکلات آنها راباز کند برداشته نشده و از سوی دیگر برای واحدهایی که علاوه بر مشکل نقدینگی با مسائل دیگری نیز روبه رو هستند اقدامی صورت نگرفته است.
وی به برخی تخفیفات مالیاتی مثل بخشودگی جرایم در صورت تسویه معوقات تا شهریور ماه جاری نیز اشاره کرد و گفت : این ها همه اگرچه خوب است اما کافی نیست چراکه وقتی واحد صنعتی و تولیدی موفق نمی شود در بازار گرفتار رکود کشور کالای خود را به فروش برساند پولی برای تسویه این معوقات ندارد برای همین ضروری بود همگام با پیش بینی این تخفیفات و تسهیلات، دولت برنامه تحریک تقاضا را با جدیت پیگیری می کرد .
خندان دل ادامه داد : به نظر می رسد دولت از میان رکود و تورم ،رکود را انتخاب کرده است و باهدف تثبیت ،یا کاهش نرخ تورم ترجیح داده است تا رکود را حفظ کند.چون بی تردید یکی از مهم ترین عوامل توسعه اقتصاد یا حداقل برون رفت از این شرایط بحرانی تولید و صنعت،تحریک تقاضاست این در حالی است که این تقاضا در داخل وجود ندارد و در پی آن واحد تولیدی هم نمی تواند به تولید و صادرات برسد.
محسن خندان دل همچنین آمار و ارقامی از عارضه یابی ها که تا تاریخ 5مردادماه جاری صورت گرفته است ارائه داد و گفت :حدود هزار و 500 واحد در سامانه بهین یاب سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ثبت نام کرده اند اما از مجموع این تعداد 108 واحد برای عارضه یابی به تیم کارشناسی پیش بینی شده ارجاع شده اند .در میان واحدهای ارزیابی شده 41 درصد سرمایه در گردش ،21درصد حل مشکلات مالیاتی و تامین اجتماعی ،9درصد بازسازی و نوسازی خط تولید،9درصد تامین مواد اولیه،4درصد اصلاح ساختارعرضه و تقاضا و 13درصد اصلاح نظام مدیریتی تنها راه نجاتشان تشخیص داده شد 3درصد هم در این میان دچار مشکلات دیگری بودند که نیازمند تدوین راهکارهای دیگری است .
تکرار سرنوشت ورشکستگی صنایع در سال های بعد
این درحالی است که محسن شرکا، رئیس کانون عالی کارفرمایی صنایع ومعادن خراسانرضوی و عضو هیئترئیسه خانه صنعت، معدن و تجارت استان نیز گره زدن سرنوشت احیای صنایع و واحدهای تولیدی با تسهیلات بانکی گران قیمت را تکرار سرنوشت امروز واحدهای ورشکسته برای دیگر واحدها دانست و گفت :در بسیاری از کشورهای صنعتی سازمان هایی که البته نمونه آن را در ایران نیز در دوره ای با عنوان «سازمان گسترش و نوسازی صنایع» داشته ایم در حوزه های صنعتی و تولیدی با این نگاه ورود می کنند و صنایع را در اختیار می گیرند تا آن را متناسب با نیاز بازار و فناوری روز نوسازی کنند و توسعه دهند این درحالی است که نسخه آماده شده برای احیای صنایع هم اکنون با اتکا به بانک ها و تسهیلات با نرخ بالا آن هم بدون برطرف کردن دیگر آلام صنعت از معوقات بیمه ای گرفته تا جرایم مالیاتی و همچنین کالاهای انباشته و بدون مشتری در انبارها راه به جایی نخواهد برد .
وی با بیان این که امروز نظام بانکی با تولید بداخلاقی می کند تصریح کرد: تردیدی نداشته باشید تولید کننده ای که عمر خود را برای ایجاد یک واحد صنعتی صرف کرده است امروز برای این که سرمایه زندگی اش را از دست ندهد حاضر است پای هر قرارداد بانکی را امضا کند به امید این که بازار از رکود خارج شود و بتواند با فروش محصول تولیدی خود زیان انباشته را جبران کند.
به واحدهای تعطیل هم سری بزنید
وی با بیان این که اصلاح نظام بانکی نیز نوعی مبارزه با فساد به حساب می آید گفت : کافی است سری به تولید و واحدهای تولیدی بزنند و با تولید کننده به عنوان فردی مواجه شوند که چرخ اقتصاد و صنعت کشورر ا به حرکت درآورده است و امروز میلیاردها تومان سرمایه گذاری اش، آن هم به خاطر رکودی که ثمره سیاست های اتخاذ شده دولت هاست به خطر افتاده و معطل توجه مسئولان است.البته در سطح استان به تازگی استاندار و برخی مدیران کل استانی در قالب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به برخی واحدها سر می زنند اما در این سرکشی ها دو نکته باید مورد توجه قرار گیرد: اول این که استاندار باید اختیار کافی برای حل معضلات واحدهای تولیدی داشته باشد و دیگر این که همین ستاد به کارخانه های تعطیل شده استان نیز سری بزنند .
با این حال آن چه در این میان ضروری به نظر می رسد این است که دولت ضمن ادامه روند اعطای تسهیلات به صورت هدفمند و البته با نرخ سود پایین تر باید به طور جدی برای تحریک بازار داخلی و خارجی فکری بکند. موضوعی که هفته گذشته ولی ا...سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی به آن اشاره کرد و گفت :وقتی ازبانک مرکزی خواسته شد تا 16هزارمیلیارد تومان اعتبار به احیای صنایع اختصاص دهد هیچ مخالفتی نداشتم چون این میزان تسهیلات برای بانک های کشور رقمی به حساب نمی آید اما درهمان جلسه تاکید کردم واقعا این اطمینان وجود دارد که این تسهیلات به کمک صنایع می آید ؟چراکه به اعتقاد من واحد تولیدی که یک چک برگشتی دارد ،علامت ورشکستگی و بحران را نشان می دهد و تسهیلات بانکی نه تنها کمکی به آن نمی کند بلکه شرایط دشوارتری را برایش به ارمغان می آورد. وی در آن جلسه در پاسخ به درخواست متولیان اقتصادی استان و فعالان بخش خصوصی درباره سرعت بخشیدن به روند واگذاری تسهیلات و اجرای دستورالعمل معاون اول در جهت تسهیل شرایط واگذاری گفت :باید بپذیریم که بانک نیز یک موسسه اقتصادی است و قرار است سپرده گذاری های مردم را در بخش های سودده با بیشترین بازدهی سرمایه گذاری کند برای همین در این خصوص تاکید ویژه ای کرده ام که این تسهیلات و تسهیلات مشابه این را به بخش هایی واگذار کنند که درباره احیا و سود دهی آن ها اطمینان داشته باشند. وی البته در همان نشست با تاکید بر این که در دنیا بانک ها تنها از سرمایه گذاری های کوچک و کوتاه مدت حمایت می کنند از اتکای صنعت و تولید کشور به ویژه در مقیاس های بزرگ برنظام بانکی انتقاد کرد.
تولید از فناوری روز دنیا عقب افتاده است
از سوی دیگر شافعی، رئیس اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی هم در این نشست و هم در نشست فعالان بخش خصوصی با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از فاصله عمیق تولیدات داخلی با ذائقه مصرف کننده داخلی و بازار مصرف صادراتی انتقاد کرد و گفت :درحالی که دنیا طی سال های متمادی تلاش کرده است تا با استفاده و بهره برداری از فناوری های نوین ضمن افزایش بهره وری تولید آن را هر روز بیش از پیش با ذائقه مخاطب همسو کند، بسیاری از تولیدات ما به دلیل نبود بازار فروش در انبارها انباشته شده و صادرکننده نیز نمی تواند در این زمینه اقدامی کند .
وی همچنین انگشت انتقادش را به سمت صدور مجوزهای بی رویه نشانه رفت و گفت: از مفهوم واقعی رشد و توسعه درکی وجود ندارد برای همین گاهی جای این دو مقوله عوض شده است یا به بهانه رشد ،توسعه ایجاد کرده ایم در حالی که توسعه صورت گرفته چون در جای خود صورت نگرفته منجر به رشد نشده است .
با وجوداین اظهار نظرها به نظر می رسد تمام اهتمام مسئولان دولتی به عبور از بحران موجود معطوف شده است درحالی که بیماری حوزه تولید و صنعت یک بیماری واگیر دار است و چالش به وجود آمده در بسیاری از واحدهای صنعتی امروز دیر یا زودگریبان دیگر واحدهای تولیدی کشور را خواهد گرفت .بی تردید در این میان ضروری است همزمان با اقدامات کلینیکی برای درمان بیماران فعلی این بخش، در خصوص اقدامات پیشگیرانه و مراقبتی برای دیگر واحدهای تولید و صنعتی تدبیری بیندیشیم.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
یادداشت
تعداد بازدید : 42
حمایت از واحدهای تولیدی به تزریق نقدینگی محدود نشود
نویسنده : مهدی عرفانیان
بدون شک یکی از مشکلات اصلی صنایع و واحدهای تولیدی در کشور و استان تامین منابع مالی است و در این خصوص طرح احیای صنایع با رویکرد تامین مالی صنایع کوچک در کشور و استان درحال اجراست، کاری که در خور تقدیر است، اما پرسش اساسی این است که سرنوشت بقیه واحدهایی که مشکلاتی علاوه بر تامین مالی یا غیر از آن دارند چه می شود؟ آیا اساسا فقط با تزریق نقدینگی این واحدها را نجات داده ایم؟ با کالبدشکافی مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی استان می توانیم در دسته بندی واحدهای تولیدی و صنعتی به چند گروه برسیم:
گروه اول واحدهای تولیدی که مشکلات مدیریتی دارند.
این واحدها به دلیل نداشتن دانش و بینش لازم برای مدیریت واحد تولیدی با توجه به شرایط اقتصادی کشور و دنیا فاقد برنامه و استراتژی مشخص برای فروش، بازاریابی و صادرات و ایجاد چرخه پایدار تولید تا فروش هستند. واحدهایی که با گذشت زمان به فکر به روز کردن خط تولید و فناوری ساخت خود نبوده اند و مطابق با ذائقه مشتری محصولات خود را به روز نکرده اند و اساسا همانند قایقی سرگردان در امواج متلاطم هستند. گروه دوم: واحدهای تولیدی که بر اثر نوسان های اقتصادی خارج از اراده و مدیریت خود مشابه نوسان های ارزی در زمان دولت قبلی دچار مشکل شدند یا بر اثر تحریم ها و قطع ارتباطات بانکی چرخه تولید آن ها متوقف شده است، یا در اثر اجرایی شدن برخی تصمیم های غلط اقتصادی مثل واردات بی رویه و امثال آن ها دچار مشکلات عدیده در فروش و ادامه فعالیت شده اند. به طور قطع سیاست های حمایتی دولت در برابر این واحدها باید متفاوت باشد. تعداد زیادی از واحدهای تولیدی استان نیازمند آموزش ، اصلاح ساختار، تغییر و بهینه سازی خطوط تولید هستند، اتخاذ سیاست های حمایتی دولتی و ارائه معافیت های مالیاتی و همچنین استمهال بدهی بانکی و تسهیل برای ورود به بازارهای کشورهای همسایه می تواندازجمله اقدامات حمایتی باشد. بنابراین حمایت دولت در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی لازم است اما کافی نیست، پیشنهاد می شود دولت به جای ارائه صرف تسهیلات بانکی، بسته ای متشکل از مجموعه حمایت های مالی، آموزش، تغییر ساختار و خطوط تولید، سیاست های حمایتی و مشوق هایی نظیر معافیت های مالیاتی و ... ارائه دهد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
تعداد بازدید : 29
خرید تضمینی گندم در استان به 550 هزار تن رسید
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: خرید تضمینی گندم در این استان تا نیمه مرداد ماه امسال به 550 هزارتن رسید. نجفقلی صالحی دیروز در گفت و گو با ایرنا افزود: این میزان خرید در مقایسه با مدت مشابه پارسال 25 درصد افزایش دارد. وی اظهار کرد: مشکلی در خرید تضمینی محصولات وجود ندارد و تا زمانی که لازم باشد دولت گندم را به صورت تضمینی از کشاورزان می خرد.
ارسال دیدگاه
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.