
واگویه هایی دریک نشست خبری
تعداد بازدید : 24
قایق نیمه واژگون«قایقرانی استان»در گرداب مشکلات !
آینده رشته ورزشی قایقرانی در استان با توجه به مشکلات پیش رو، تیره و تار است و این مسئله، موضوعی نیست که حتی رئیس این هیئت نیز از گفتن آن ابایی داشته باشد.نداشتن مکان آبی برای تمرین ورزشکاران،قایق های کهنه وفرسوده قایقرانان خراسانی و کاهش روزافزون تعداد ورزشکاران این رشته ومتوقف ماندن روند استعدادیابی و...گردابی مهیب را رودرروی"قایقرانی" استان ایجاد کرده است که بنا به گفته مسئولان در صورت چاره جویی نشدن برای حل آن،کشتی "نیمه واژگون" این رشته را غرق خواهد کرد. مشروح مهم ترین فراز پاسخ های مسئولان حاضربه سوالات اهالی رسانه در نشست خبری روز گذشته هیئت قایقرانی استان با همین مقدمه،امروز تقدیم شما می شود...
گزیده مهم ترین فرازاظهارات «علیرضا ارزانی» رئیس هیئت استان:
*حال واحوال رشته قایقرانی،اصلا خوب نیست وتنگناهای اقتصادی هم مشکلات ما را مضاعف کرده است.
*مشکل اصلی و مهم ورزشکاران ما «نبود مکان تمرینی» است که در استان هایی مثل«خراسان رضوی»که منابع آبی محدود دارند؛ «نمود»بیشتر دارد.البته مشکلات این رشته منحصر به هیئت کنونی نیست و در دوران قبل نیز حتی به مراتب نامساعدتر از امروز بوده است.*ما تمام تلاش های خود را برای خروج از«بن بست های کنونی» انجام می دهیم وانصافا مسئولان اداره کل ورزش وجوانان استان نیز همکاری خوبی با ما دارند؛اما متاسفانه «مشکلات»همچنان پابرجاست وروز به روز بیشتر می شود.
*مکان تمرینی قایقرانی یا استخرهاست یا سدها ویا مکان های آبی مربوط به بوستان هاست که ما در هرسه مورد برای تامین مکان تمرینی به مشکل خورده ایم...
همکاری نکردن مسئولان شهری و استانی
*برای تمرین در استخرها،اداره کل ورزش،فقط 3روز در هفته«استخر کوثر مشهد» را طی ساعات7تا9صبح دراختیار ما قرار داده است که برای تمرین تیم کانوپولوی استان اختصاص یافته و حتی همین 3 روز هم استخربه صورت نامنظم در اختیار ماست.
* محدودیت های اداره کل ورزش را برای تامین استخر درک می کنیم و این اداره برای تامین استخرورزشکاران هیئت های شنا ونجات غریق و... نیز بامشکلات مواجه است؛اما نیاز ورزشکاران ما به تمرین در مکان آبی هم جدی است.
*متاسفانه «سازمان آب منطقه ای» هم برای دراختیار گذاشتن امکانات سدهای آبی به ما شروط غیرمنطقی می گذارد.مثلا از هیئت، ضمانت محضری برای اتفاق نیفتادن حادثه وغرق نشدن ورزشکاران می خواهد در حالی که این تعهد محضری معمولا از ورزشکار اخذ می شود و نه هیئت استان و کلا به هیچ وجه با هیئت همکاری ندارند.
*«شهرداری مشهد» هم می تواند مکان های آبی مثل: دریاچه آبی وبرکه های بوستان های کوهسنگی و ملت و... را در اختیار ما قرار دهد که این کار را نمی کند وبا وجود رایزنی های متعدد حتی مکان هایی را که قبلا در آن قایقرانی می شد، به بهانه تعمیرات از ما گرفتند وبه ما پس ندادند.
«مانع تراشی»برای تمرین قایقرانی درسد چالیدره وسد فریمان
*ورزشکاران مظلوم ما حتی امکان تمرین درسد«چالیدره» وسد«فریمان» را نیز به دلیل مانع تراشی برخی مسئولان از دست داده اند.
* مسئولان سد چالیدره، این مکان را ساعت 5صبح برای تمرین قایقرانان در اختیار ما قرار داده اند،درحالی که ایاب وذهاب ورزشکار در این ساعت- که ساعت خواب بدن نیز هست- غیرعملی است.*سد فریمان هم که یکی از مکان های مناسب تمرینی ما بوده ،به بهانه واگذاری به بخش خصوصی،برای جذب گردشگر، یک سالی است از دسترس قایقرانان خارج شده است وبا این توصیفات،معلوم نیست ورزشکار حرفه ای این رشته مدال آور در استان باید کجا تمرین کند؟
حیف از تلف شدن این همه استعداد
*قایقرانان خراسانی با همه این تنگناها ،استعدادهای بسیار خوبی دارند و برای مثال«متین جواهری» ورزشکار خراسانی بارها به تیم های ملی دعوت شده است ویا در بخش بانوان از7ورزشکار اعزامی ایران به مسابقات جهانی کانوپولو،3نفر خراسانی هستند.
*متاسفانه برخلاف بسیاری از نقاط کشور،در استان ما به دلیل«جزیره ای عمل کردن»مسئولان مربوطه(شهرداری ها وسازمان آب منطقه ای و...)قایقرانی، دچار چالش جدی شده است و راستش ما هم از پیگیری بی نتیجه مشکلات خسته شده ایم وبه نظرم راهکار حل این مشکل از کانال های بالاتر از اداره کل ورزش،مثل استانداری یا...امکانپذیر است.
سرقت تجهیزات قایقرانی در فریمان!
*قایقرانی در مکان های آبی مستلزم تاسیساتی مثل اسکله نگهداری از قایق هاست که متاسفانه در برخی مکان ها چون سد فریمان که هیئت امکاناتی را به این منظور فراهم کرده بود، با معلق شدن قایقرانی،تاسیسات مذکور و حتی کانکس مربوطه، بلا تکلیف ماند و به سرقت رفت که بسیار مایه تاسف وتاثر است.* برنامه استعدادیابی این رشته نیز با وجود همکاری اداره کل آموزش وپرورش استان وثبت نام65خانم و35آقا به دلیل نبود مکان تمرینی،متوقف شد !
قایق های مستهلک و فرسوده و کاهش آمار ورزشکاران
آمار دقیقی ازتعداد قایق هایمان در استان نداریم،اما همین قدر بگویم که بیشتر این قایق ها،فرسوده ومستهلک است وفدراسیون نیز تاکنون برای تامین قایق وکایاک وپارو، کاری نکرده است، البته وعده هایی داده شده که منتظر تحقق آن هستیم.*تعدادی از قایق ها را تعمیر کرده ودر اختیار ورزشکاران قرار داده ایم و در حد وسع،هزینه اعزام ورزشکاران را به اردوهای ملی تامین می کنیم.علاوه بر آن،تعدادی لایف وروکش قایق نیز خریداری شده،اما نیازها بسیار بیشتر از وسع ماست.*آمار ورزشکاران ما رو به کاهش است ومثلا در مشهد به تنها30قایقران رسیده است و در صورت تداوم مشکلات این آمار کمتر هم خواهد شد.* قایقرانی استان روی«خط قرمز مشکلات »رسیده ومشکلات تلاش ما را کم اثر کرده است.
گزیده اظهارات رئیس کمیته کانوپولو(نفیسه خرمی):
در بخش بانوان، ظرفیت های بسیار خوبی داریم که به خاطر نبود مکان تمرینی بسیاری از ورزشکاران در حال مهاجرت هستند وبرخی از آنها نیز به همین علت برای استان های دیگر«پارو»می زنند.* بانوان کانوپولوی ما با 2هفته تمرین سال گذشته نایب قهرمان لیگ برتر کشور شدند و3دعوت شده به اردوی تیم ملی بزرگسالان ویک دعوت شده به تیم ملی جوانان داریم.
گزیده اظهارات یک قایقران(محمد خواجوی):
6سال است در ماده کایاک،قایقرانی می کنم وتک و تنها صبح زود به چالیدره می روم وتمرین می کنم.* عبور قایق های موتوری، با ایجاد موج در قایقرانی ما اخلال ایجاد می کند که ناچاریم با همین اوضاع نامناسب درچالیدره تمرین کنیم واعتراضی هم نکنیم.
درحاشیه:
مجری این نشست(رضا محمدیان نیک- کارشناس روابط عمومی اداره کل) ورئیس هیئت استان در ابتدای سخنانشان،فرارسیدن «روز خبرنگار» را به خبرنگاران حاضر تبریک گفتند.