پرداخت سالانه 11.4 میلیارد تومان برای داروهای مبتلایان به دیابت در استان
مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی گفت: سالانه به طور میانگین 11.4 میلیارد تومان از سوی بیمه سلامت برای داروهای کاهنده قند خون مبتلایان به دیابت در این استان پرداخت می شود.
دکتر «علیرضا رمزی» در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون تمام تست های آزمایشگاهی دیابت و 14 قلم داروی درمان بیماری دیابت زیرپوشش سازمان بیمه سلامت قرار دارد.
وی با اشاره به شعار هفته سلامت با عنوان «غلبه بر دیابت» اظهار کرد: آموزش و غربالگری نقش مهمی در پیشگیری و کنترل دیابت و کاهش هزینه های درمانی این بیماری دارد.
وی کل بیمه شدگان بیمه سلامت در استان خراسان رضوی را سه میلیون و 739 هزار و 484 نفر عنوان کرد و گفت: این تعداد در چهار صندوق بیمه همگانی سلامت، کارمندان، بیمه روستایی و سایر اقشار زیرپوشش قرار دارند.
مدیر کل بیمه سلامت خراسان رضوی افزود: بیش از یک میلیون و 970 هزار نفر از این تعداد زیر پوشش بیمه روستایی، یک میلیون و 100 هزار نفر زیرپوشش بیمه همگانی سلامت و حدود 449 هزار نفر زیرپوشش بیمه کارمندی هستند و افزون بر 173 هزار نفر در صندوق سایر اقشار بیمه شده اند.
وی اظهار کرد: افزون بر 762 هزار نفر از افراد زیر پوشش بیمه همگانی در خراسان رضوی ساکن شهر مشهد هستند که تاکنون زیرپوشش هیچ بیمه ای نبوده اند و در دو سال اخیر زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفته اند.
طی هفته سلامت
غربالگری دیابت از دو هزار مشهدی
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیش از دو هزار نفر از شهروندان این شهر طی هفته سلامت، در اتوبوس های سیار به طور رایگان مورد غربالگری دیابت و آموزش در این زمینه قرار گرفتند.
دکتر «محمد جعفر صادقی» در گفت و گو با ایرنا افزود: دو اتوبوس سیار ویژه غربالگری بیماری دیابت همزمان با هفته سلامت در مکان های پرتردد شهر مشهد، بوستان ها و برخی ادارات و نهادها نظیر آموزش و پرورش و راه آهن استقرار داشتند.
وی خاطر نشان کرد: راه اندازی اتوبوس های سیار به عنوان اقدامی نمادین با هدف اطلاع رسانی و آموزش چهره به چهره درباره بیماری دیابت انجام شد.
وی گفت: در این اتوبوس ها ضمن بررسی قد و وزن و مشخصات مراجعان، تست قند خون و سابقه ابتلا به دیابت در خانواده آنان بررسی و آموزش های پیشگیری و کنترل بیماری دیابت ارائه شد.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هم اکنون 10 درصد از ساکنان مناطق شهری خراسان رضوی به دیابت مبتلا هستند.
وی ادامه داد: سبک نادرست زندگی، کاهش تحرک، افزایش مصرف دخانیات، کاهش مصرف میوه و سبزی و استرس های زندگی از علل افزایش بیماری دیابت به شمار می رود.
وی مهم ترین راهکارهای پیشگیری از بیماری دیابت را کاهش وزن، داشتن تحرک کافی، کاهش مصرف مواد قندی، افزایش مصرف سبزی و میوه، مصرف نکردن دخانیات، کنترل استرس و قند خون عنوان کرد.
صادقی گفت: بسیاری از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاع ندارند در حالی که با شناسایی بیماری و کنترل آن می توان از عوارض ثانویه دیابت مانند قطع پا، مشکلات چشمی، کلیوی و قلبی و عروقی پیشگیری کرد.یکم تا هفتم اردیبهشت ماه هفته سلامت در کشور با شعار غلبه بر دیابت نام گذاری شده است.