رئیس شورا: مشهد3 هزار اتوبوس نیاز دارد
علی نژاد-رئیس شورای شهرمشهد با رد ادعای مدیر عامل اتوبوسرانی مبنی بر اینکه کمبود ناوگان نداریم گفت : قطعا مشهد به 3 هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد.
به گزارش خراسان انتظاری هروی رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت روز شوراها گفت: آن چه مهم است آگاهی مردم درباره کار شورا و مدیریت شهری در شهر مشهد در خارج از شهر و حتی خارج از کشور است چون اینجا پایتخت معنوی ایران است و مضجعی است که حاضر و ناظربر رفتار و عملکرد خادمان است.وی افزود: دستیابی مردم به فضای مجازی، اطلاع رسانی به موقع و سریع و ارتباط دو طرفه مردم و مسئولان و خادمان خودشان در شورای شهر را تقاضا دارم. انتظاری تصریح کرد: لازمه ترویج فرهنگ شهری در مدیریت شهری، شناخت مخاطب است و دریافت میزان اثربخشی در بین مردم وظیفه رسانه هاست.
خبرنگاران بر شورا نظارت کنند
وی گفت: خبرنگاران می توانند بر امور نظارت جدی داشته باشند و در راستای شفاف سازی، نقد منصفانه کنند.وی بر ضرورت خلق ارزش افزوده تاکید کرد و گفت: در پایان سال گذشته تخفیف 34 درصدی به مردم داده شد، دیدید که چگونه همراهی کردند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با بیان این که هنوزشورا جایگاه واقعی خود را ندارد، تصریح کرد:اگر چه اعضای شورا حضورماهیانه شان بر اساس وظیفه قانونی 60 ساعت کاری است ولی هر عضو شورا بیش از 200 تا 300 ساعت وقت می گذارد که این اثرگذار است و در سال گذشته 70 درصد بودجه شهرداری محقق شده و با اصلاح بودجه رقم بودجه سال گذشته به 7 هزار میلیارد تومان رسیده است که این میزان 3 برابر بودجه عمرانی استان است و این بودجه توانسته اشتغال ایجاد کند.انتظاری گفت: شورا سرمایه ارزشمندی است که مشارکت و اعتماد عمومی را افزایش می دهد.وی همچنین پیگیری رسانه ها را برای توجه بیشتر به نقش شوراها در برنامه ششم خواستار شد و افزود: نقش و جایگاه شورا در برنامه ششم توسعه کجاست ؟ در لایحه برنامه ششم جایگاه خوبی نداریم، فقط در قالب 4 تبصره به بحث شوراها توجه شده که این ناکافی و ناقص است.
وی تصریح کرد: از ابتدای شورای چهارم نگاه فرهنگی به امور داشتیم و پیوست فرهنگی برای پروژه های شهری و مدیریت یکپارچه شهری را به جد پیگیری می کنیم چون معتقدیم شهرداری باید سازمانی فراتر از مدیریت شهری فعلی شود.انتظاری تصریح کرد: در گذشته بیش از 70 درصد درآمدهای شهرداری را درآمدهای حاصل از صدور پروانههای ساختمانی و تخلفات تشکیل میداد که این مهم باید با درآمدهای پایدار جایگزین شود.انتظاری هروی با اشاره به کاهش 70 درصدی صدور پروانه ساختمانی در سال 94، اظهار کرد: با وجود این میزان کاهش، نه تنها کارهای شهرداری مشهد تعطیل نشد بلکه ما حقوق کارکنان خدوم شهرداری را نیز افزایش دادیم و با حقوق کارکنان دولت همسانسازی کردیم.وی گفت: اکنون در مجلس طرحی در حال بررسی است که در پی آن درآمد پایدارشهرداری ها از محل مالیات برارزش افزوده دچار اشکال خواهد شد؛ در این زمینه توجه دولت و مجلس برای کمک به شهرداری ها ضروری است.
لایحه رکود در بخش ساختمان در حال بررسی است
وی تصریح کرد: لایحه رکود دربخش ساختمانی را در شورا بررسی می کنیم تا ساخت و سازها که بیش از 140 شغل مستقیم و غیر مستقیم وابسته به این بخش است، از رکود خارج شود.وی با بیان این که دراین دوره شورا 117 جلسه علنی و 120 جلسه هماهنگی برگزار کرده و 531 مصوبه داشته ایم، یادآورشد: شورا موظف است هر 15 روز یک جلسه به مدت 4 ساعت داشته باشد اما به جز ملاقات های عمومی و جلسات کمیسیون ها بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش درباره خروج مردم از بافت اطراف پیرامونی حرم مطهرگفت: بخشی از ساکنان حاشیه شهر، کسانی هستند که از بافتهای فرسوده داخل شهر رانده شدهاند که بخش عمدهای از ساکنان اطراف حرم مطهر نیز جزو این دستهاند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد خاطرنشان ساخت: بافت فرسوده آبکوه نیز در حال تبدیل شدن به سجادی دیگر بود که ما جلوی این کار را گرفتیم و با تقسیم قطعات به قطعات کوچک تر، کاری کردیم تا مردم در این بافت بمانند زیرا اعتقاد داریم باید جمعیت و میراث فرهنگی بافت پیرامون حرم مطهر حفظ شود.
وی با اشاره به جلسه برگزار شده برای طرح جامع مشهد نیز گفت: براساس آن چه در شورای عالی شهر سازی و معماری مقرر شد، طرح جامع باید به تصویب شورا برسد.
رئیس شورای شهر مشهد گفت:اقتصاد مقاومتی در برنامه میان مدت 93 تا 97 پیش بینی شده و در سیاست های بیست وچهارگانه اقتصاد مقاومتی 15 محور منطبق بر مدیریت شهری است و بحث های دانش بنیان، بهره وری و تولید ملی را مورد توجه قرار دادیم.
وی از ابلاغ مصوبه شورا برای تشکیل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در شهرداری خبر داد و افزود: در این زمینه سند فرهنگی اجتماعی شهر مشهد ، سندساماندهی حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار و مقابله با فساد از طریق شفاف سازی دنبال می شود.انتظاری تصریح کرد: شهردارکه در زمان پذیرش مسئولیت اعلام کرده بود عضو بیست و ششم شورا هستم ، در عمل هم این راثابت کرد؛ البته شهردار تنها نیست و معاونان ومدیران هم هستند.وی با بیان این که شورا ناظر دارد، اظهار کرد: همه مصوبات ما اجرا نشده است و حتی برخوردهایی شده و سوال از شهردار شده است. حتی طرح تحقیق و تفحص هم مطرح و از اتوبوسرانی تحقیق و تفحص نیز انجام شده است.نمره دادن به عملکرد اگر چه سخت است اما باید نمره بالایی بدهیم. در زمینه استقبال از بهار باید نمره 19 و 20 بدهیم.
انتظاری گفت: روزانه 6 میلیون سفر در مشهد انجام می شود که طبق طرح جامع حمل و نقل باید 75 درصد مردم از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند اما اکنون کمتر از 50 درصد ترددها با وسایل نقلیه عمومی انجام می شود.وی با بیان این که از 13 هزار تاکسی مشهد 7 هزار خودرو در ابتدای دوره چهارم شورا فرسوده بود افزود: با وجود موانع زیادی که در این مسیر وجود داشت تا پایان سال گذشته 2200 دستگاه نوسازی و 2300 دستگاه برای نوسازی نام نویسی شده است.وی به محقق نشدن بخشی از وعده دولت برای تامین 200 دستگاه اتوبوس در مشهد اشاره کرد و گفت: بر اساس استانداردها مشهد به سه هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد. از 2300 اتوبوس که استفاده می شود حدود هزار دستگاه فرسوده است و آلودگی در محیط شهری را زیاد می کند.وی گفت: ما تامین منابع برای این بخش نداشتیم. در ابتدای سال کرایه را افزایش دادیم. اکنون 1300 دستگاه از 2300 دستگاه در اختیار بخش خصوصی است.
وی در پاسخ به این سوال که مدیر عامل اتوبوسرانی اعلام کرده است کمبود ناوگان نداریم گفت: قطعا مشهد به 3 هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد.