اقتصاد - گزارش جلسه
مدیرکل دیوان محاسبات استان گفت: با وجود تاکیدات و بخشنامه مبنی بر استفاده از تولیدات داخلی در دستگاه ها مشاهده شده است که دستگاه ها حتی خودکار، پوشه و لاک غلط گیر مورد نیازشان از نوع خارجی است.
به گزارش خراسان، محمد نفیسی فر در ششمین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخل گفت: بر همین اساس بخشنامه ای به همه دستگاه ها مبنی بر فهرست کالاهایی که در داخل تولید می شود اعلام و بر استفاده از کالای ایرانی تاکید شده است. با وجود این مشاهده شده است که دردستگاه های دولتی حتی خودکار و پوشه و لاک غلط گیر از نوع خارجی استفاده می شود.
وی همچنین با اشاره به بخشنامه نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در 17 تیرماه امسال مبنی بر ممنوعیت نوسازی و تجهیز لوازم اداری در همه دستگاه ها، گفت: بنا بر این بخشنامه ناچاریم عملکرد همه دستگاه ها را بررسی کنیم و چون مشخص نشده تجهیز لوازم اداری به چه معناست حتی خرید یک میز هم مشمول این بخشنامه خواهد شد.وی تصریح کرد: آن طور که ما بررسی کردیم همه دستگاه ها در استان دچار این مشکل شدند شاید از محل اعتبارات خارج از شمول بتوان تا حدی این مشکل را برطرف کرد اما این اعتبارات هم کفاف رفع این مشکل را نمی کند و اگر چاره ای نیندیشیم در پایان سال با حجم انبوهی از تخلفات دستگاه ها مواجه خواهیم شد.نفیسی فر همچنین در گزارشی از وضعیت مصارف و منابع اعتبارات هزینه ای و تملک دارایی استان گفت: مجموع مصارف اعتبارات هزینه ای استان در شش ماه امسال، 3 هزار و 769 میلیارد ریال بوده که بین دستگاه ها توزیع شده است. مصرف اعتبارات هزینه ای ملی نیز 9 هزار و 173 میلیارد ریال و مصرف اعتبارات هزینه های ابلاغی نیز 12 هزار و 729 میلیارد ریال بوده است.
کوتاهی 7 فرمانداری در معرفی طرح تولیدی و اشتغال زای شهرستان
استاندار خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: با توجه به اهمیت اشتغال و تولید، با توجه به اعطای وام های قرض الحسنه به طرح های تولیدی و اشتغال زا قرار بود همه فرمانداری ها طرح های شهرستان های خود را به استانداری ارسال کنند تا پس از تایید سرمایه گذاری انجام شود اما فرمانداری های قوچان، سرخس، کلات، جغتای، خوشاب، جوین و داورزن طرح های خود را ارسال نکردند . با این که مهلت ارسال طرح ها آخر آبان ماه بوده و مهلت آن تمام شده است فرمانداری ها، باید سریع تر این طرح ها را ارسال کنند.
علیرضا رشیدیان خاطرنشان کرد: اگر فرمانداری ها در ارسال این طرح ها کوتاهی کنند بعد از محرومیت منطقه خود، گلایه نکنند. وی ادامه داد: بین سازمان صنعت ، معدن و تجارت و اداره کل فنی و حرفه ای و کمیته امداد تفاهم نامه ای امضا و قرار شد برای ایجاد اشتغال و جذب نیروی کار به کارآفرینانی که مددجوی تحت کمیته امداد را به کار می گیرند وام های 15 میلیون تومانی پرداخت شود.
15 درصد از ثبت نام ها برای دریافت وام خودرو متعلق به خراسان رضوی است
رشیدیان با اشاره به مطالبات نیروی کار در واحدهای تولید خودرو و قطعه سازی افزود: با توجه به این که 15 درصد از ثبت نام های دریافت وام 25 میلیونی خودرو به خراسان رضوی اختصاص دارد، امیدواریم با دستورالعمل های ابلاغ شده و همکاری بانک ها به همین نسبت مطالبات واحد های تولید خودرو و قطعه سازی استان پرداخت شود.
وی با تاکید بر توجه مدیران دستگاه ها و فرمانداری ها بر تکمیل هر چه سریع تر پروژه های راهبردی در شهرستان ها از جمله پروژه های مشهد 2017 و ساماندهی بافت فرسوده مشهد و همچنین تکمیل پروژه مسکن مهر استان خراسان رضوی گفت: باید هر چه سریع تر پروژه هایی که تاثیر به سزایی در پیشرفت استان و رفاه مردم داشته باشد در اولویت قرار گیرد.
وی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در پروژه های استان گفت: دستگاه ها 62 پروژه قابل واگذاری به استانداری اعلام کرده اند و امیدواریم پروژه هایی که قابلیت مشارکت با بخش خصوصی را دارد، با کمک مدیران دستگاه ها و فرمانداری ها ظرف دو هفته آینده مشخص شود و سرمایه گذارانی هم که می توانند در این پروژه ها مشارکت کنند شناسایی و ترغیب شوند.
رشیدیان با بیان این که به موقع دستگاه ها بودجه را جذب و اجرایی کنند گفت: دستگاه ها و سازمان مدیریت و دیوان محاسبات اگر تغییراتی در برنامه ها و اختیارات اعلام می شود هر چه سریع تر این تغییرات را به اطلاع دستگاه ها برسانند حتی اگر لازم است افرادی را از دستگاه ها توجیه کنند.
استاندار با تاکید بر تدوین برنامه های بلند مدت برای توسعه استان به خصوص در جهت چشم انداز 1420 گفت: خوشبختانه تا کنون برنامه ریزی در حوزه برق، آب و گاز و همچنین حوزه حمل و نقل تهیه شده است و امیدواریم در حوزه محیط زیست و هواشناسی نیز این برنامه آماده شود و بتوانیم اقدامات متناسب را با برنامه 1420 سمت و سو بدهیم.
1800 پروژه نیمه تمام در استان نیازمند اعتبار
رضا جمشیدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز در این جلسه گفت: آخرین اعتباراتی که به استان ابلاغ شده 1257 میلیارد تومان است که 547 میلیارد تومان یعنی حدود 44 درصد تخصیص دارد و 445 میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای است که 69 درصد تخصیص دارد و در خصوص حقوق و مزایا مستمر 72 درصد تخصیص داریم.
وی افزود: اعتبارات تملک و دارایی سرمایه ای استان 812 میلیارد تومان است که 240 میلیارد تومان 29 و نیم درصد به طور میانگین تخصیص دارد و طرح های ملی استانی 160 میلیارد تومان با میانگین 6/16 درصد کمک به اشخاص حقوقی غیردولتی شش میلیارد تومان با تخصیص 100 درصد و طرح های مطالعاتی و اجرایی سه میلیارد تومان با تخصیص 100 درصد و توازن منطقه ای شش و نیم میلیارد تومان با تخصیص 100 درصد انجام شده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون هزار و 800 پروژه نیمهتمام در استان خراسانرضوی نیازمند تزریق 2 هزار و 700 میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل است و یکی از مهم ترین اقداماتی که در این زمینه باید انجام شود این است که بتوانیم مشارکت بخش خصوصی را نیز در تکمیل پروژهها جلب کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسانرضوی ادامه داد: علاوه بر این در سطح کشوری نیز براساس برآوردها چهار هزار طرح نیمهتمام وجود دارد که تکمیل آنها نیازمند اختصاص اعتباری در حدود 400 هزار میلیارد تومان است.وی بیان کرد:اعتبارات دولتی قطعا در زمینه تکمیل این پروژهها کفایت نمیکند و در سطح کشوری و استانی باید بخش خصوصی به میان آید.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
گروه جامعه- لایحه دریافت بهای خدمات شهروندی از شهروندان مشهدی، بخش زیادی از زمان نودمین جلسه علنی شورا را که هفته گذشته برگزار شد به خود اختصاص داد. در این جلسه که 21 نفر از اعضای شورا حضور داشتند، پیشنهاد شد این لایحه برای مدت 6 ماه مسکوت بماندکه 10 نفر به مسکوت ماندن و 11 نفر به طرح و بررسی این لایحه در صحن شورا رای دادند و این لایحه در دستور کار شورا باقی ماند با واکنش های شهروندان مواجه شده است. گزارش خراسان در این زمینه را می خوانید.
این لایحه چیست؟
به گفته «محمد آذری» معاون اداری مالی شهرداری مشهد، براساس تکلیف قانونی که برنامه پنجم توسعه برای اجرای این لایحه بر دوش شهرداری ها گذاشته است این لایحه ارائه شده است. وی گفته با بیان این که 70 درصد درآمد شهرداری به ساختمان سازی وابسته است، افزود: به موارد مصارف شهر که نگاه می کنیم رقم قابل ملاحظه ای برای اداره شهر نیاز است و کسی هم نیست که در این رابطه به شهرداری کمک کند، شهرداری در 2 بخش زیرساخت ها و اداره شهر با هزینه هزار میلیارد تومانی در طول سال مواجه است، ضمن اینکه این هزینه ها قابل کاهش نیست.او معتقد است: بنابراین از راه تراکم فروشی و ساختمان فروشی هزینه های رفت و روب، نگهداری شهر و بسیاری خدمات دیگر تأمین می شود.وی در جلسه شورای شهر با طرح این پرسش که آیا افرادی که از خدمات شهری استفاده می کنند نباید متناسب با آن، بهای خدمات یاد شده را پرداخت کنند، گفته است: بیش از یک سال و نیم برای تدوین این لایحه کار کارشناسی انجام شده است و نخبگان دانشگاه فردوسی و آزاداسلامی هم روی آن نظر داده اند.
موافقان لایحه چه می گویند؟
«محمد سهیلی» رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در این باره گفته است: این که دریافت هر گونه بها به ضرر شهروندان است، برداشتی سطحی است و هدف ما عدالت در پرداخت هاست ، برخی مجموعه ها از خدمات زیادی استفاده می کردند و بهایی در قبال آن پرداخت نمی کردند، ضمن اینکه در صورت تصویب این لایحه برای خانوارها در سال اول اجرا، هزینه ای اضافه نمی شود و در سال بعد از صفر تا 50 درصد هزینه ها دریافت خواهد شد و این دریافت برای مناطق کم برخوردار در سال آینده نیز بین صفر و 20 درصد خواهد بود.
وی بیان کرد: توجه بیشتر این لایحه به طور جامع، متوجه اقشاری است که بهره مادی می برند، اما حقوق شهر و خدمات شهرداری را پرداخت نمی کنند.همچنین علی اصغر نخعی راد رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و مشارکت ها نیز در دفاع از این لایحه گفته است: تراکم فروشی را کم کردیم، جرایم ماده 100 را زیاد کردیم و خودمان شهرداری را مکلف کردیم لایحه مذکور را به شورا ارائه کند، اما حالا با نزدیک شدن به زمان انتخابات عدهای می گویند صلاح نیست این لایحه مطرح شود. آیا درست است که مصلحت مردم را به مصلحت خودمان ترجیح بدهیم؟ اگر مصلحت خودمان است که رأی بیاوریم پس به این لایحه رأی ندهیم.
مخالفان لایحه چه می گویند؟
محمدرضا دیمه کار عضو کمیسیون حمل و نقل شورا نیز در مخالفت با این لایحه گفته است: در هیچ کجای کشور این تکلیف قانونی اجرایی نشده، بنابراین چرا باید مشهد «پایلوت» اجرای همه افزایش قیمت ها شود مشهد نباید فدای کارهای غیر کارشناسی شود.وی با انتقاد از برخی اصول این لایحه گفت: فرمول دریافت بهای خدمات در چهار عمل اصلی ضرب، تقسیم، جمع و تفریق دارای اشکال است و هیچ آنالیز و توجیهی برای این ضریب وجود ندارد و وقتی سوال می کنم بر چه اساسی 650 تومان به هزار و 750 تومان تبدیل شده است کسی پاسخگو نیست.وی که بر ضرورت بررسی علت پرداخت نشدن قبوض نوسازی توسط شهروندان تاکید دارد، می گوید: اگر می خواهیم این قبض نیز به قبض های پرداخت نشده قبلی اضافه نشود باید علت عدم تمایل مردم به این پرداخت ها را بررسی کنیم و تاکید می کند: بهتر نیست در برخی هزینه های شهرداری صرفه جویی کنیم و مثلا به جای اجرای سالانه 15 کیلومتر قطار شهری، 14 کیلومتر اجرا کنیم و 200 میلیارد تومان صرفه جویی شده را به دیگر امور شهر اختصاص بدهیم؟
همچنین «لطفی» به عنوان دیگر عضو شورا در مخالفت با کلیات این لایحه گفته است: به عنوان گروهی اصولگرا فضای نارضایتی ایجاد کرده ایم، با توجه به اینکه 4 وزیر اقتصادی دولت اعلام رکود کرده اند، اکنون وقت مناسبی برای طرح این لایحه نبود.
بازتاب طرح لایحه خدمات شهروندی در شورای شهر
درج گزارش جلسه شورای اسلامی شهر مشهد وطرح لایحه دریافت پول از مشهدی ها برای ارائه خدمات شهروندی واکنش های شهروندان را در پی داشته است و تعدادی از شهروندان پیامک های ذیل را به سامانه ارتباطات حرف مردم روزنامه خراسان (2000999) ارسال کرده اند.که در ادامه برخی از این پیامک ها را می خوانید.
شهرداری مشهد که در دریافت خدمات شهروندی از مردم در کشور پیش قدم شده لطف کند و برای مردم توضیح بدهد قرار است چگونه مبالغ دریافت شود و مهم تر این که کجا هزینه شود؟
جناب شهرداروشورای شهرمشهد،دریافت پول ازشهروندان بابت خدمات شهروندی،نشان ازضعف مدیریت است.درهمه جای کشور،بهای خدمات عمومی ارزان ترازمشهداست!
اعضای محترم شورا ما به شما رای دادیم که هزینه اضافی روی دوش مردم نیندازید. خدمت به مردم به چه قیمتی با اعصاب وروان مردم بازی نکنید. هنوز تورم باقی است شما اگرهزینه هاراکم کردیددرحق مردم خدمت کرده اید.
متاسفانه شورای شهر، شورای شهرداری است ساخت وساز تعطیل و مصوبات در راستای خالی کردن جیب مردم مشهد است.
مردم وقتی بدون آگاهی و فقط براساس حزب های سیاسی نه براساس تخصص و تحصیلات عضو شورا را انتخاب می کنند باید منتظر بدترین مصوبات غیر تخصصی باشند؛ چه توقعی می توانید داشته باشید. تازه الان خیلی هم خوب است. هنوز 2 سال دیگر مانده است.
آقایان عضو شورای شهر!شما که بودجه ده هزار میلیارد تومانی برای شهر مشهد تصویب می کنید بعد چطور هزارمیلیارد تومان برای اداره شهر ندارید!؟طرح جدیدتان کاری عبث و بی نتیجه است چون شهروندان راضی نیستند.اگر مدیر نیستید بروید.
لطفاً به آقایان شورای شهر بفرمایید شما را مردم انتخاب کرده اند، تا باری از دوششان بردارید نه اینکه هر روز بار گرانی باشید بر دوش مردم. مشکلی نیست درانتخابات، این رای تان درباره دریافت پول بابت خدمات شهروندی را حتماً جبران می کنیم.
چرا شورای شهر و شهرداری باهم متحد شوند تا جیب مردم را خالی کنند کمی انصاف داشته باشید.
دورهم جمع می شدیم به خنده می گفتیم که باشد روزی که شهرداری وشورای شهر ازنفس کشیدن مردم عوارض بگیرند حالا باتصویب عوارض خدمات شهروندی برای اولین بار در کشور، خنده همه به گریه تبدیل می شود.
بهتر نیست به جای تصویب این لایحه برای تشویق مردم به پرداخت عوارض نوسازی فکری شود؟ واقعا برخی مردم شرایط اقتصادی نامناسبی دارند، چطور به ازای هر متر مربع مسکونی هزار و 750 تومان باید پرداخت کنند؟
باتوجه به حضور سالانه ۲۰ میلیون مسافر در مشهد هیچ امتیازی از دولت مردان دریافت نمی شود تصویب(خدمات شهروندی)ازسوی شورای شهر، ظلمی مضاعف به مردم مشهد است.
شورای شهر تا حالا مصوبه ای به نفع مردم داشته است؟ آن ها فقط نماینده شهرداری هستند و همه مصوباتشان به نفع شهرداری است! از مردم که به آن ها رای داده اند خجالت نمی کشند؟ لابدانتظار دارند دور بعد هم به آن ها رای بدهیم.
چرا شورای شهر مشهد لایحه دریافت پول از مشهدی هابرای((خدمات شهر وندی))را می خواهد تصویب کند وچراشهرمشهدرا جزوشهرهای پیشرودرتمامی طرح هاوابتکارات انتخاب می کنندمگرمشهدی ها روی گنج نشسته اند.
وقتی آقایان در شهرداری جزئیات کامل هزینه کردها را به مردم اعلام نمی کنند چطور از مردم توقع دارند پول اضافی پرداخت کنند؟
خبر جلسه شورای شهر را کامل خواندم، فارغ از بحث ریالی و پولی که مردم باید بپردازند صرفا به عنوان یک شهروند علاقه مندم توضیحات منطقی نمایندگان موافق را بدانم، واقعا اگر توضیح منطقی دارند، خواهش می کنم ارائه دهید تا مردم در جریان باشند بر چه اساسی باید این پول را بپردازند.
از حقوق ماهیانه من به عنوان یک کارمند و سرپرست یک خانواده چهار نفره فقط 200هزار تومان می ماند که باید خرج خوراک و تفریح و ... خانواده ام کنم، اعضای شورای شهر به من بگویند چطور با این درآمد می توانم پول خدمات شهری را هم بپردازم؟
دریافت حقوق شهروندی از مردم توسط شهرداری دیگر چه صیغه ای است؟ آیا دریافت عوارض نوسازی، عوارض تجاری، حمل زباله، آتش نشانی، صدور پروانه، حق انتقال اسناد مسکونی و تجاری، حق پارک خودرو (الیت) و ده ها عوارض دیگر توسط شهرداری کافی نیست؟
لطفا به داد ما مستاجرها برسید، دوستان محترم شورای شهر فکر می کنید وقتی لایحه خدمات شهری را تصویب کنید چه می شود؟ اولین کاری که صاحب خانه می کند افزایش کرایه خانه است.
مگرشهرداری چه خدماتی برای شهروندان انجام می دهد که می خواهد پول بگیرد! عوارض و...کافی نیست؟
اعضای شورای شهر شما که خودتان از جنس مردم هستید و درد مردم را متوجه می شوید من به عنوان یک بازاری وقتی درآمدم به دلیل اوضاع اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم افت کرده است، چطور می توانم علاوه بر عوارض و مالیات، پول خدمات شهروندی را هم بپردازم؟
یک پیشنهاد اگر شهرداری دنبال درآمد هست می تواند از آدم هایی که اضافه وزن دارند عوارض بگیرد چون وزن شان زیاد است و باعث خرابی آسفالت می شود،یا راه دیگری برای کسب درآمد پیدا کند.
لطفا رسیدگی کنید به پولی که شهرداری مشهد در قالب شرکت الیت از مردم می گیرد وچند برابر هم شده و شورا در برابر آن ساکت است! حالا باز قبض خدمات شهروندی را نیز می خواهند تصویب کنند!
شهرداری ها چه خوب است اول حیف و میل بودجه ها و دیگر منابع مالی خود را مدیریت کنند، در غیر این صورت اموال مردم هم جوابگو نخواهد بود در این مدت مشهد فقط یک شهردار خوب به خود دید. کار را به کاردان بسپارید.
امروز خبر لایحه دریافت پول از مشهدی ها برای خدمات شهری را چاپ کرده اید مگر به غیر از عوارض نوسازی، آموزش و پرورش، جمع آوری زباله، آبیاری فضای سبز ، ما باید واسه نفس کشیدن هم عوارض پرداخت کنیم؟
لایحه دریافت پول از مشهدی ها برای خدمات شهروندی دیگر چه طرحی است با این همه زائر که هر سال به مشهد می آیند آیا شورای شهر ابتکار بهتری ندارد که فشار بیشتری برصنوف که گاهی برای خرج زندگی روزمره شان مانده اند وارد نکند طرحی که در هیچ کجا اجرا نشده است.
با تشکر از خدمات ویژه شورای شهر لطفاً لایحه ای هم برای دریافت پول بابت « آبونمان تنفس در هوای شهر » ارائه کنند.
شهرداری از قبوض عوارض منازل و عوارض خودرو این همه از ملت پول می گیرد ، باز این خدمات شهروندی چیست؟
آقایان شورای شهر! برای اینکه شما را راحت کنیم پیشنهاد می شود طرحی تصویب کنید و کل حقوق ماهیانه مردم را بگیرید اگر صلاح بود به مردم پول تو جیبی بدهید. دستم درد نکند بابت رأی به شما.
به اعضای محترم شورای شهر مشهد پیشنهاد می کنم، برای کسب درآمد بیشتر، به پای شهروندان دستگاه جی پی اس ببندند و از راه رفتن شهروندان ، آقایان محترم هزینه دریافت کنند.
آقایان شورای شهر شما که بهتر از هرکسی در جریان وضعیت اقتصادی و رکود بازار هستید؟ آیا فکر نمی کنید اجرایی شدن این لایحه فشار مضاعفی به مردم وارد می کند؟
لایحه شورای شهردر خصوص بهای خدمات شهروندی تصویب نشود چون مردم درگیر الیت وپارک کردن در خیابان های فرعی هستند این لایحه تصویب شود دیگر قوز بالا قوز می شود لطفاً پیگیری کنید.
شهرداری وشورای شهرمشهددستشان توی یک کاسه است و هرروز به بهانه ای از مشهدی ها عوارض دریافت می کنند عوارض نوسازی،کسب وپیشه...حالاهم خدمات شهروندی.
دوستی می گفت به خاطر نفس کشیدن هم باید در آینده عوارض بدهیم ! باورمان نمی شد. مردم اعضای این شورا را در انتخابات بعدی در نظر داشته باشند.
از روزنامه وزین خراسان می خواهیم تازمان تصویب لایحه بهای خدمات شهروندی، با مصاحبه با موافقان و مخالفان اعضای شورای شهر بیشتر اطلاع رسانی کند. تا مردم تکلیف خودشان را بهتربدانند و نمایندگانشان را بهتر بشناسند.
این که شهر را باید با عوارض اداره کرد تا تخلف فروشی، تصمیم درستی است اما الان که شرایط اقتصادی خوبی در کشور حاکم نیست و رکود اقتصادی در کشور حاکم است بهتر است اعضای محترم شورای شهر تصمیم گیری در مورد این موضوع را به زمانی که اقتصاد کشور از رکود خارج شد موکول کنند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
72 روز شبها و روزها گام هایشان را به عشق قدم زدن در این صحن و سرا برداشتند، سختی راه، آفتاب و تاولهای پا را به جان خریدند، سه ماه از کارزار این دنیا فقط برای رسیدن به این لحظه دست کشیدند، لحظه دیدار؛ لحظهای که سینه ها به عشق آن تپید و نفسها به شوق آن جاری شد... .
«مهدی ارجمند» سخنگوی کاروان پیاده مشهد کربلا در گفتوگو با ایسنا از رسیدن این کاروان به کربلای معلی خبر داد و گفت: زائران پیاده مشهدی جمعه شب پس از 72 روز پیادهروی به کربلای معلی مشرف شدند. این کاروان تا روز اربعین در کربلا میماند و از آن روز دوباره پیادهروی خود را به مقصد نجف اشرف آغاز میکند. کاروان پیاده زائران اربعین، بعد از اقامت یک روزه در نجف به ایران باز میگردد و در روز شهادت امام رضا(ع) به مشهد میرسد. ارجمند افزود: این کاروان شامل حدود 60 نفر از عاشقان و دلدادگان حسینی است که برای پانزدهمین سال متوالی سفر معنوی خود را اواخر شهریورماه امسال از جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام رضا (ع) در مشهد به قصد زیارت بارگاه ملکوتی حضرت اباعبدا... الحسین (ع) آغاز کرد و بعد از عبور از شهرهای تربت حیدریه، بجستان، فردوس، طبس، خوروبیابانک، نائین، ورزنه، شهرضا، دهاقان، بروجن، لردگان و ایذه به اهواز رسید. کاروان انصارالحسین(ع) پس از 55 روز حرکت با پای پیاده از مشهد الرضا(ع) به مقصد کربلای معلی، با عبور از مرز شلمچه وارد خاک عراق شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مهدی عسکری - با پایان واگذاری 35 هکتار از اراضی زکریا به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، پروژه «اسکان مجدد» در حاشیه شهر مشهد و برای ساماندهی بخشی از سکونتگاه های غیر رسمی مشهد آغاز شد.
اواخر شهریور امسال بود که «محمدسعید ایزدی» معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران از اختصاص 35 هکتار زمین در منطقه زکریا در قالب طرح «اسکان مجدد» حاشیه نشینان مشهد خبر داد و اعلام کرد برای ساماندهی و اجرای طرح اسکان، بخش هایی که نزدیک دکل های فشار قوی یا رودخانه هاست و خطر بروز حادثه برای آنها زیاد است، در اولویت توانمندسازی و ساماندهی قرار دارد.
آن روز معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد، قرار است موافقت نامه های این مبادله در جلسه ستاد بازآفرینی استان به تأیید نهایی شهرداری، استانداری، ستاد بازآفرینی استان و کلیه سازمان های دست اندرکار برسد.
آغاز فاز اول واگذاری
در همین زمینه رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی به خراسان گفت: زمین در نظر گرفته شده برای اجرای طرح «اسکان مجدد» 48 هکتار است اما به دلیل وجود معارض، برای اجرای فاز اول این طرح 35 هکتار از این طرح مد نظر قرار گرفت.
وی ادامه داد: با نهایی شدن تفاهم نامه، این زمین از سازمان ملی زمین و مسکن به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری واگذار شد و با رفع تعارض، 13 هکتار باقی مانده نیز در آستانه واگذاری به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران است که سازمان مذکور نیز متولی اجرای برنامه های حاشیه شهرو ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی است.
شهرداری پای کار آمد
وی با بیان اینکه شهرداری مشهد طی دو سه سال اخیر از ورود به اقدامات مشترک در حاشیه شهر پرهیز کرده است، افزود: طی تفاهم نامه ای که به امضا رسید، شهرداری هم برای این مهم پای کار آمد و مقرر شد اقدامات مشترکی در این باره در حاشیه شهر مشهد انجام شود.
منصوری با بیان اینکه روند عملیاتی فاز اول آغاز شده است، بیان کرد: بعد از امضای تفاهم نامه میان شهرداری و شرکت مادر تخصصی، هیئت امنا تشکیل شد و قرار است این هیئت امنا تبدیل زمین 35 هکتاری به سرمایه اجرایی طرح های بازآفرینی در سکونتگاه های غیر رسمی را مدیریت کند.
وی افزود: وقتی قرار بر واگذاری یک زمین توسط سازمان ملی زمین و مسکن به دستگاه دیگر دولتی یا شخص حقیقی باشد، این امر باید به مرحله واگذاری برسد و بعد از واگذاری، مرحله صدور سند در پیش است.وی ادامه داد: برای زمین 35 هکتاری نیز مرحله واگذاری به پایان رسیده و این زمین در مرحله صدور سند است اما 13 هکتار دیگر هنوز به مرحله قرارداد واگذاری هم نرسیده و در مرحله خلع ید است که این مسئله توسط اداره املاک حقوقی اداره کل راه و شهرسازی استان در حال پیگیری است.رئیس اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه و شهرسازی خراسان رضوی افزود: بعد از اتمام پروسه خلع ید، 13 هکتار دیگر نیز با قرارداد واگذاری به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران معارفه خواهد شد.
فروش، سرمایه گذاری، تهاتر
وی از سه شیوه فروش، سرمایه گذاری و تهاتر به عنوان تبدیل زمین 35 هکتاری به سرمایه برای ساماندهی و اجرای طرح «اسکان مجدد» نام برد و گفت: یکی از رویکردها، فروش زمین مذکور به سرمایه گذاران و هزینه کرد آن برای اجرای طرح ها و برنامه های توانمندسازی سکونتگاه های غیر رسمی در حاشیه شهر است و دومین رویکرد نیز تهاتر با اراضی بزرگ موجود در حاشیه شهر است و اقدام آخر نیز پذیرش سرمایه گذاران برای اجرای طرح های مشترک و ایجاد ارزش افزوده در زمین یاد شده است.
معاوضه با پهنه های حاشیه ای
منصوری تصریح کرد: در 8 پهنه حاشیه شهر زمین های بزرگی قرار دارد که در خطر تفکیک و ساخت و ساز غیر مجاز قرار دارد و می توان بخشی از زمین 35 هکتاری را با قطعات بزرگی از زمین های یاد شده معاوضه کرد.وی با بیان اینکه هیئت امنا شیوه نامه ای را برای اجرایی کردن تمام مراحل تدوین کرده است، گفت: این شیوه نامه در قالب برنامه اقدام تبدیل اراضی زکریا به اعتبار مورد نیاز طرح ها و برنامه های مورد نیاز برای ساماندهی سکونتگاه های غیر رسمی مشهد تدوین خواهد شد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عمل پیوند قلب روی یک بیمار مبتلا به نارسایی حاد قلبی در مرکز پیوند قلب بیمارستان امام رضا(ع)، از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با موفقیت انجام شد.به گزارش وب دا(پایگاه خبری - اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد) رئیس گروه پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دهمین عمل پیوند قلب روی یک خانم 44 ساله مبتلا به نارسایی قلبی مادرزادی که از سه سال قبل به علت تشدید بیماری، کاندیدای پیوند قلب شده بود، با موفقیت انجام شد.دکتر رضا باقری افزود: قلب پیوندی این بیمار، از آقایی 30 ساله به نام مرتضی ارعشی - که به علت سانحه رانندگی،دچار مرگ مغزی شده بود - در مرکز دیالیز و پیوند اعضای منتصریه دریافت و در بیمارستان امام رضا(ع) به بیمار پیوند زده شد.دکتر محمد عباسی تشنیزی رئیس بخش جراحی قلب بیمارستان امام رضا (ع) حال عمومی بیمار را مطلوب اعلام کرد و گفت: هم اکنون بیمار در بخش مراقبت های ویژه این مرکز دوران نقاهت را طی می کند و دستگاه های کمک تنفسی نیز از وی جدا شده است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
اولین نشست تخصصی «مشهد2017» با عنوان «راهکارهای رسیدن به شهر ایرانی اسلامی» صبح دیروز با حضور جمعی از کارشناسان و نخبگان حوزه های مختلف در تالار شهدای شهرداری مشهد برگزار شد و حاضران به بیان نظرات خود در این حوزه پرداختند.
به گزارش خراسان «مصطفی بهزاد فر» مشاور پروژه «مشهد ، شهر ایرانی اسلامی» و عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران در این نشست گفت: در بررسی سنجش وضعیت و آسیب شناسی شهر مشهد برای تدوین معیارهای شهر ایرانی اسلامی بیش از 1000 مسجد و حسینیه شهر مورد آسیب شناسی و تحلیل قرار گرفت که بر اساس این سنجش، مشخص شد در حدود 50 درصد از مساجد و حسینیه های مشهد هنجارهای اسلامی از جمله معماری، اجتماع پذیری، رویداد پذیری و تنوع فعالیت ها کم رنگ شده است. بهزادفر با بیان این که برای برنامه ریزی شهر ایرانی اسلامی باید دید برنامه ساز و مکان محور داشت، گفت: در یک شهر ایرانی اسلامی مهم ترین مکان ها به منظور برنامه ریزی مساجد و حسینیه هاست.
رعایت سلسله مراتب در کالبد شهری
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و صنعت ایران با بیان این که رعایت سلسله مراتب و اولویت بندی های ضروری در شهر، از راهکارهای عملیاتی برای تحقق شهر ایرانی اسلامی است، گفت: در شهری مانند مشهد، شاخص ترین عنصر کالبدی حرم مطهر امام رضا (ع) است، لذا اگر بنایی می سازیم که حرم امام رضا(ع) را تحت الشعاع قرار می دهد این یعنی مشکل ساختار کالبدی در شهر داریم. بهزاد فر با اشاره به این که مدیریت اسلامی مبتنی بر اصل وحدت محوری است، گفت: اگر یکپارچگی و وحدت در مدیریت یک شهر دیده نشود، می توان گفت که ویژگی های شهر اسلامی در آن شهر وجود ندارد. وی سرزندگی را یک مفهوم علمی دانست و اظهار کرد: با توجه به تعاریف اسلامی باید مکان هایی برای قرارهای اجتماعی وجود داشته باشد تا تعلق خاطر نیز برای مردم شهر ایجاد شود، از این رو تعلق خاطر را باید هم برای ساکنان شهر و هم افرادی که به عنوان بازدیدکننده یا گردشگر به این شهر می آیند، مد نظر قرار داد. وی با اشاره به این که راهکار های رسیدن به شهر ایرانی اسلامی در بررسی و مطالعه ارزش ها و هنجار ها به دست می آید، افزود: اگر ارزش ها و هنجار ها در جای خود قرار گرفته اند باید حفظ شوند و بازتاب آن به مردم معرفی شود، اما اگر برخی ارزش ها در جایگاه خود قرار نگرفته اند باید اصلاح آن ها را در دستور کار قرار داد. مشاور پروژه «مشهد، شهر ایرانی اسلامی» با اشاره به نکات مثبت و سازنده ارزش های دینی در مشهد گفت: برای «مشهد 2017» باید جنبه های مثبت ارزشی را شناسایی و به صورت عینی به جهان اسلام معرفی کنیم، حال ممکن است، این ارزش یک بنا یا یک ویژگی اجتماعی و رفتاری باشد. در ادامه دکتر «جواد سرگلزایی» نیز نکاتی را عنوان و اظهار کرد: 981 نخبه و استعداد برتر در خراسان رضوی حضور دارند که می توانند در حوزه های تخصصی برای تحقق شهر ایرانی اسلامی همکاری داشته باشند و ایجاد زمینه حضور این نخبگان مسیر دستیابی به اهداف را کوتاه تر خواهد کرد.
فاصله گرفتن از زیبایی های ادبیات ایرانی اسلامی
عضو شورای شهر مشهد نیز در این نشست علت پیدا نکردن شهر ایرانی اسلامی با مولفه های اصلی اش را فاصله گرفتن از منابع اسلامی دانست و گفت: قرآن، عترت و سنت شاخص ترین منابع ما برای الگو سازی و ایجاد شهر ایرانی اسلامی است. «محمود هراتی» افزود: عمده مشکل ما در دانشکده های هنر این است که هیچ گاه دانشجویان ارزش حافظ و دیگر مشاهیر را درک نکرده اند، لذا به لطافت روحی نمی رسند که بخواهند خالق آثار هنری ایرانی اسلامی اصیل باشند.
در بخش دیگری از این مراسم دکتر «محمد رحیم رهنما» عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد نیز بر زیبا سازی شهر و ارتباط آن با هنر تاکید کرد و گفت: اگر بتوانیم جایگاه هنر را در شهر مشهد متبلور کنیم، زیبایی های زیادی نیز در کنار آن به وجود خواهد آمد. همچنین «محمدرضا مسعودی» مدیر مرکز طراحی و مطالعات پروژه های شهری نیز گفت: برای رسیدن به مشهد 2017 و تبدیل آن به شهری با همه ویژگی های یک شهر ایرانی اسلامی که عنوان شد، زمان بسیار محدود است و به نظر می رسد ادعای رسیدن به چنین نقطه ای، یک بلوف بزرگ است.
دکتر «ایمانی» رئیس دانشکده هنر دانشگاه پیام نور مشهد نیز حرکت به سوی الگوسازی را لازمه تحقق اهداف و برنامه های پیش بینی شده عنوان کرد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
علی نوری/ رئیس شورای اسلامی شهر انابد با بیان این که مشکلات این شهر در حوزه های مختلف همچنان به قوت خود باقی است ، گفت: تنها مرکز بهداشتی درمانی شهر انابد با وجود این که ساختار سازمانی آن برای شبانه روزی شدن دریافت شده است ، اما به دلیل کمبود نیرو این موضوع هنوز اجرایی نشده که هم اکنون این مرکز درمانی شب ها تعطیل است.«فردوسی» در گفت و گو با خبرنگار خراسان افزود:با اقدامات و پیگیری های انجام شده دو پزشک در دو نوبت صبح و عصر در این مرکز بهداشتی درمانی مستقر هستند و خدمات دهی میکنند. اما متاسفانه این مرکز درمانی در هنگام شب تعطیل است که امید است مسئولان تدابیر لازم را در این زمینه اتخاذ کنند.وی تصریح کرد: اواخر سال 92 دکتر«هاشمی قاضی زاده» وزیر بهداشت و درمان در سفر به بردسکن قول داده بود، طی شش ماه اول سال 93 تنها مرکز بهداشتی درمانی شهر انابد شبانه روزی شود اما با گذشت 20 ماه از این قول هنوز این موضوع اجرایی نشده است و جمعیت 10 هزار نفری شهر انابد و جمعیت 20 هزار نفری بخش انابد از نبود یک مرکز بهداشتی درمانی شبانه روزی رنج می برند.وی اظهار کرد: ۲۷ روستا زیر مجموعه شهر انابد قرار دارد که بیشتر روستاییان برای برخی از کارهای درمانی مجبور هستند به شهر مراجعه کنند که در بعضی از ساعت های خاص و به خصوص در شب با توجه به تعطیلی مرکز درمانی شهر انابد به ناچار باید به مرکز شهرستان بردسکن مراجعه کنند که در این زمینه هزینه های زیادی برای این قشر زحمت کش به وجود می آید.
کتابخانه استیجاری
وی همچنین به وضعیت کتابخانه ثامن الائمه شهر انابد اشاره کرد و گفت: هم اکنون کتابخانه شهر انابد به خاطر نبود مکان مناسب در یک خانه استیجاری فعالیت می کند که با جمعیت دانش آموزی شهر انابد فضای آن اصلا جواب گو نیست. رئیس شورای اسلامی شهر انابد به پروژه احداث کتابخانه در ورودی شهر انابد اشاره کرد و گفت: این پروژه از پیشرفت 60 درصدی برخوردار است که امید است با تزریق اعتبارات لازم تا هفته دولت سال آینده این پروژه تکمیل شود و به بهره برداری برسد.
مشکل کمربندی
«فردوسی» به راکد ماندن پروژه کمربندی این شهر نیز اشاره و اظهار کرد: متاسفانه به خاطر نبود کمربندی تمام وسایل نقلیه سنگین از بولوار اصلی شهر تردد می کنند که این معضل علاوه بر این که سالانه بیش از 500 میلیون تومان به زیرساخت های شهر خسارت وارد می کند، جان شهروندان انابدی را به مخاطره انداخته و تاکنون پنج نفر از همشهریان انابدی جان خود را از دست داده اند که نیاز است متولیان پیگیر این معضل باشند.
کمبود اعتبار شهری
رئیس شورای اسلامی شهر انابد به وضعیت اعتباری شهرداری انابد اشاره کرد و گفت: متاسفانه به خاطر وضعیت خشکسالی و اقتصادی مردم ، شهرداری هم در حوزه صدور پروانه و دیگر عوارض هیچ گونه درآمدی ندارد و کل پروانه های ساختمانی که امسال تاکنون صادر شده است به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد. وی خاطر نشان کرد: مدیریت شهرداری ها در شهرهای زیر 20 هزار خانوار کار سختی است که می طلبد دولت اعتبارات ویژه ای را به شهرداری ها تزریق کند. وی همچنین از پیگیری مسئولان شهر انابد برای اقامه نماز جمعه در این شهر خبرداد و گفت: تاکنون زمین لازم برای احداث ساختمان نماز جمعه به شورای سیاست گذاری ائمه جمعه واگذار شده است و پیگیر این هستیم که تاپایان امسال نماز جمعه را در انابد برگزار کنیم. در خور ذکر است بخش انابد با بیش از 20 هزار نفر جمعیت در حاشیه جاده ترانزیتی محور بردسکن به طبس قرار دارد و فاصله آن با مرکز شهرستان 15 کیلومتر است.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
عبدالهی- 18 سال قبل بود که تیم ملی فوتبال ایران با تساوی 2-2 مقابل تیم ملی استرالیا در ملبورن توانست جواز حضور در جام جهانی فوتبال 1998 را به دست آورد. قاب امروز را به مرور خبر روزنامه خراسان در روز پس از این پیروزی اختصاص می دهیم. روزنامه خراسان در شماره 13988 مورخ یکشنبه نهم آذر نوشت:
بچه ها گل های یاس آورده اند / ملت ایران سپاس آورده اند
شگفتی فوتبال در ملبون استرالیا رقم خورد و دلاور مردان فوتبال جمهوری اسلامی ایران در آن سوی مرزها و در سرزمین کانگوروها توانستند راه خود را به جام جهانی فرانسه هموار سازند و پرچم پر افتخار کشورمان را در ورزشگاه زیبای ملبورن به اهتزاز در آورند. بازی با حملات توفانی زردپوشان میزبان آغاز شد و حملات آنان یکی پس از دیگری توسط مدافعان و سنگربان تیم ملی دفع شد. استرالیا که در این بازی به دنبال پیروزی بود سرانجام در دقیقه 31 به گل برتری دست یافت. تیم ما یک لحظه کم آورد و همین غفلت باعث شد دروازه ایران باز شود. بعد از این گل، بازی به تعادل کشیده شد و تیم ما یکی، دو بار فرصت گل زنی به دست آورد که این حملات حاصلی نداشت. در وقت دوم استرالیا خیلی سریع به گل دیگر دست یافت تا اقتدار خود را به رخ فوتبال ما بکشد. اما حضور «ویرا» سرمربی آگاه تیم ملی تمام نقشه های تیم مقابل را نقش بر آب کرد. وی تعویض های آگاهانه، کشاندن بازی به روی زمین و نفوذ از قلب دفاعی حریف با توجه به سرعت عزیزی و مهدوی کیا را برای رسیدن به گل انتخاب کرد و این شیوه خیلی سریع نتیجه داد. در باور کمتر کسی می گنجید که بازی 2 بر صفر برده را استرالیا با نتیجه (2-2) تعویض کند.
مشهدی های حماسه ساز
و امروز دوباره حماسه ملبورن برای مردم ایران تداعی می شود. بازی جذاب و دیدنی ایران و استرالیا در ملبورن که با درخشش «خداداد عزیزی» فوتبالیست مشهدی ایران را راهی جام جهانی فرانسه کرد. اتفاقی که 16 سال بعد نیز با درخشش یک فوتبالیست دیگر از مشهد تکرار شد و تیم ایران با گل «رضا قوچان نژاد» به جام جهانی 2014 برزیل راه یافت.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
مراسم اهدای پرچم متبرک بارگاه منور رضوی به آستان مقدس علوی با حضور جمعی از مدیران و خادمان آستان های مقدس برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آستان قدس رضوی، در این مراسم که در دارالضیافه حرم مطهر حضرت علی علیه السلام برگزار شد، پرچم متبرک گنبد منور حضرت رضا (ع) به قائم مقام تولیت آستان مقدس علوی و متقابلا پرچم گنبد منور علوی به مدیر کاروان خدام آستان قدس رضوی اهدا شد. این مراسم با مداحی و مرثیه خوانی خادمان امام رضا علیه السلام و سخنرانی حجت الاسلام حسینی شریف؛ مدیر کاروان خدام اعزامی و قائم مقام تولیت آستان نجف همراه بود. حسینی شریف به عنایات تولیت آستان نجف اشرف نسبت به خادمان امام رضا (ع) اشاره و ابراز امیدواری کرد توسعه تعاملات و تقویت اخوت و دوستی بین مسلمانان دو کشور ایران و عراق بیش از پیش افزایش یابد. همچنین ابو مصطفی حاجی خالد؛ قائم مقام تولیت آستان نجف نیز با تشکر از طرف تولیت حرم مطهر علوی و آرزوی اقامتی خوش و زیارتی مقبول برای خادمان رضوی، با اشک چشم بدرقه کننده کاروان پیاده خادمان بود.
عطرافشانی حرم مطهر علوی
همچنین خادمان بارگاه منور رضوی که به منظور شرکت در پیاده روی اربعین حسینی در نجف اشرف حضور دارند، در مراسم عطرافشانی و سربرداری ضریح مطهر حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام حضور یافتند. کاروان خدام قبل از این مراسم در دیدار با تولیت آستان مقدس علوی به تبادل نظر درباره راه های توسعه همکاری پرداختند.تولیت آستان مقدس علوی در این جلسه ضمن ابراز خرسندی از اولین حضور خادمان امام رضا علیه السلام در نجف اشرف و پیاده روی اربعین حسینی، خواستار توسعه تعاملات شد و گفت: اولین تبادل جدی بین عتبه علویه و آستان قدس رضوی از طریق انتقال تجربیات در زمینه فعالیت های قرآنی دارالقرآن حرم مطهر رضوی صورت گرفت و از آن روز این همکاری ها همواره رو به توسعه بوده است و امیدواریم روند آن با سرعت بیشتری ادامه یابد.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.
محمد جواد رنجبر/ در حالی که مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی رقم اجاره بالگرد هلال احمر برای بازدید آقای وزیر را "حداکثر 10 تا 15 میلیون تومان" اعلام کرد، معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی این رقم را با لحاظ تخفیف، 54 میلیون تومان ذکر کرد.
به گزارش خراسان، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی که اواخر شهریورماه به منظور آغاز عملیات اجرایی تونل های محور درگز – دوغایی در خراسان رضوی به این استان سفر کرده بود، برای عزیمت به محل پروژه که در روستای گپی در محور قدیم درگز قوچان واقع است، از بالگرد هلال احمر استفاده کرد.
در میانه راه، بالگرد به علت شرایط نامساعد جوی، ناچار به فرود اضطراری در روستای سرزو در ۴۵ کیلومتری قوچان شد و وزیر از این روستا بازدید کرد و پس از فراهم شدن امکان پرواز، بالگرد با چند ساعت تاخیر به محل پروژه رسید.
وجود تنها یک بالگرد امدادو نجات هلال احمر در استان
استفاده وزیر راه و شهرسازی از تنها بالگرد هلال احمر استان آن هم در روزی بارانی و حادثه خیز به دلیل لغزندگی در جاده های استان، در حالی انجام گرفت که اگر حادثه خاصی همچون سیل یا زمین لرزه در استان اتفاق می افتاد، شاید امکان امداد رسانی با این بالگرد با تاخیر فراهم می شد.
همچنین با توجه به مشکلاتی که استان خراسان رضوی در حوزه راه دارد، انتظار بود آقای وزیر با خودرو جاده های استان را می پیمود تا بیشتر با چاله ها و دست انداز ها و پایین و بالاهای جاده های خراسان رضوی آشنا می شد!
اعتقاد وزیر به استفاده نکردن از هواپیمای اختصاصی
اما با این حال مدیرکل راه و شهرسازی استان در گفت و گو با خراسان درباره هزینه سفر هوایی آقای وزیر اظهار داشت: آقای وزیر معتقد است که به هیچ عنوان نباید از هواپیمای اختصاصی استفاده کند و به همین دلیل، وی از بالگرد هلال احمر استفاده کرد.محمد رضا اخوان عبداللهیان در پاسخ به این سوال خراسان که یعنی شما هزینه ای نپرداختید؟ گفت: در چارچوب آنچه تعرفه هلال احمر است، باید ما پرداخت کنیم، اما اصلا این رقم ها نیست.مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی در پاسخ به این که رقم اجاره بالگرد برای آقای وزیر چقدر بوده است؟، افزود: این رقم حداکثر 10 تا 15 میلیون تومان بوده است.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که استفاده از بالگرد هلال احمر موجب اختلال در امداد رسانی در حوادث احتمالی نمی شود؟ اظهار داشت: اتفاقا در سفری که رفتیم، حادثه ای در جاده اتفاق افتاده بود، که بالگرد فرود آمد و وزیر پیاده شد و آقای وزیر به امداد در چارچوب وظایف خود عمل کرد.اخوان عبداللهیان با اشاره به این که ممکن است برخی به دلایل ایمنی از بالگرد استفاده نکنند، افزود: وزیر به خاطر این که برنامه ریزی برای بازدید از چند مکان داشت، از بالگرد استفاده کرد. هلال احمر هم در چارچوب خود برنامه ریزی می کند.وی ادامه داد: ما اگر می خواستیم با وسیله نقلیه هم برویم، هزینه اش کمتر از این نمی شد!
اما در حالی که مدیرکل راه و شهرسازی خراسان رضوی رقم اجاره بالگرد هلال احمر برای آقای وزیر را "حداکثر 10 تا 15 میلیون تومان" اعلام کرد، معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی این رقم را با لحاظ تخفیف، 54 میلیون تومان ذکر کرد.
اجاره بالگرد به همه سازمانها
اسماعیل بهمن آبادی معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی در گفت و گو با خراسان درباره اجاره تنها بالگرد هلال احمر استان اظهار داشت: تهران هزینه اجاره بالگرد هلال احمر برای هر ساعت را 20 میلیون تومان تعیین کرده است، اما ما در استان با توجه به تعاملاتی که با دیگر سازمان ها داریم، سه میلیون تومان تخفیف گرفته ایم و برای اجاره این بالگرد، هر ساعت 17 میلیون تومان قرارداد منعقد می کنیم.وی افزود: این هزینه از همه افراد و سازمان ها از شخص استاندار گرفته تا معاون اول رئیس جمهور اخذ شده است.معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی ادامه داد: قبل از پرواز باید وجه واریز شود، تا مجوز پرواز از تهران صادر شود.وی در پاسخ به این که اگر در زمانی که بالگرد هلال احمر استان در اجاره قرار دارد، ماموریت امداد و نجات برای آن اعلام شود، چه اتفاقی می افتد؟ اظهار داشت: هر کجا ماموریت امداد و نجات اعلام شود، اولویت با انجام ماموریت است و اجاره ملغی می شود.بهمن آبادی درباره رقم اجاره بالگرد هلال احمر استان برای وزیر راه و شهرسازی در سفر اواخر شهریورماه وی به استان نیز گفت: زمان انجام آن پرواز 4 ساعت و 10 دقیقه بود که به دلیل تعاملاتی که با مسکن و شهرسازی داشتیم، یک ساعت و 10 دقیقه تخفیف برای این سازمان لحاظ شد و مبلغ اجاره بالگرد حدود 54 میلیون تومان شد که به حساب واریز کردند.
- ضمن تشکر از بیان دیدگاه خود به اطلاع شما رسانده می شود که دیدگاه شما پس از تایید نویسنده این مطلب منتشر خواهد شد.
- دیدگاه ها ویرایش نمی شوند.
- از ایمیل شما فقط جهت تشخیص هویت استفاده خواهد شد.
- دیدگاه های تبلیغاتی ، اسپم و مغایر عرف تایید نمی شوند.