printlogo


گزارش
انتخاب حمل و نقل ریلی، صدای رانندگان کامیون را در آورد

مدتی است که رانندگان نیشابوری با شرکت فولاد خراسان برای میزان بار و نرخ کرایه آن دچار اختلافاتی شده اند. مباحثی که پیش از این نیز مشکلاتی را برای دو طرف ایجاد کرده بود.از طرفی شرکت فولاد خراسان با توجه به نقش مهمی که در اقتصاد منطقه ایفا می کند، در حمل و نقل جاده ای نیز نقش اساسی دارد و بخش زیادی از بار منطقه از این مبدأ حمل می شود که به واسطه همین موضوع طی سال های گذشته  پایانه بار و زیر ساخت های مختلف حمل و نقل جاده ای در نیشابور ایجاد شده است.
اما این بار با توجه به شرایط بازار و تغییر نحوه فروش محصولات فولادی، رانندگان نیشابوری در اعتراض به نبود بار کافی و مدت زمان زیاد انتظار برای دریافت بار  تجمع کردند.یکی از رانندگان معترض در گفت و گو با خراسان رضوی می گوید: مدتی است بیشتر محصولات فولاد به بندرعباس به وسیله قطار ارسال می شود. وی می افزاید: با این وضعیت تعداد زیادی از خودروهای تریلی کفی چهار ماه است که بیکار مانده اند.
راننده  دیگری از آن طرف دوان دوان می آید و در حالی که برگه نوبتش را نشان می دهد، می گوید: از اول شهریور در نوبت حمل بار هستم، اما هنوز باری تحویل نگرفته ام.وی اظهار می کند: در این شرایط که قیمت تمام اجناس مربوط به خودروها مانند لاستیک و روغن گران شده، برای حمل بار به بندر عباس پنج میلیون ریال تخفیف به فولاد هم داده ایم، اما با وجود قول هایی که به نمایندگان ما در جلسات مختلف داده اند با بدعهدی همچنان از دادن بار به ما سر باز می زنند و در این شرایط توان رقابت با بخش حمل و نقل ریلی را که دولتی است، نداریم.
بی توجهی به ناوگان حمل و نقل
رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده ای نیشابور درباره مشکل به وجود آمده، می گوید: به نظر می رسد به دلیل شرایط بازار، تولید و فروش میلگرد در مجتمع فولاد از لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و سود بیشتر باعث شده است که حجم تولید و صادرات شمش فولاد در این مدت افزایش پیدا کند.مجید مفیدی فر می افزاید: مجتمع فولاد خراسان طی قراردادی برای صادرات و حمل 60هزارتن شمش فولاد صادراتی به مقصد بندر عباس با اداره راه آهن قرار داد بسته است.
وی اظهار می کند: تغییر در فروش محصول و انتخاب حمل و نقل ریلی باعث شده حجم عظیمی از ناوگان حمل و نقل نیشابور که حدود دو هزار دستگاه تریلی می شود و وابسته به صنایع فولاد هستند، دچار مشکل شودو خواب این خودروها که دو تا سه روز بوده به یک ماه برسد.
وی خاطرنشان کرد: جلساتی با حضور معاون فرماندار و معاون فولاد برای حل این مشکل برگزار شد که آخرین جلسه نیزحدود یک ماه پیش بود و قرار بر این شد درصدی از حمل تولیدات شمش فولاد به حمل و نقل جاده ای اختصاص پیدا کند که متاسفانه تا این لحظه تنها 11 مورد اتفاق افتاده است.
مفیدی فر افزود: پیش از این از مجتمع فولاد درخواست کردیم، زمانی که قصد بستن قرارداد برای حمل محصولاتشان با هر مجموعه ای را دارند، قبل از آن با انجمن رانندگان این موضوع را مطرح کنند که متاسفانه این اتفاق رخ نداده و با وجود افزایش 20 درصدی کرایه ها در تمام کشور که به تصویب رسیده است، انجمن رانندگان برای همکاری بیشتر با شرکت فولاد، قیمت حمل بار را نه تنها 20 درصد افزایش نداده، بلکه از تنی یک میلیون و 250 هزار ریال به یک میلیون و 50 هزار ریال کاهش داده اند.
اولویت حمل و نقل ریلی
معاون فروش و بازاریابی مجتمع فولاد خراسان نیز در این باره می گوید: مطابق با قوانین سیستم حمل و نقل، هرکس باری را می خرد این حق را دارد، خودش نحوه حمل آن را انتخاب کند و فولاد خراسان نیز از این قاعده مستثنا نبوده است . اما با گذشت 10 سال و پیگیری های زیادی که انجام داده ایم، نتوانسته ایم  از این حق انتخاب استفاده کنیم.
محمد حسن پارسا می افزاید: مطابق همین حق نیز فولاد خراسان به تازگی حمل قسمتی از محصولات فولادی خود را با توجه به برگزاری مناقصه به بخش حمل و نقل ریلی واگذار کرده است.
وی خاطرنشان می کند: شرکت حمل و نقل ریلی به ازای حمل هر کیلوگرم بار مجتمع فولاد 870 ریال دریافت می کند درحالی که در حمل زمینی قیمت اولیه یک هزار و 450ریال بوده است که به کیلویی یک هزار و 150 ریال کاهش داده اند.
وی اظهار کرد: از یک محموله 50 هزار تنی شمش، 11 هزار تن به بخش حمل زمینی واگذار شده و 35 هزار تن نیز قبلا واگذار شده است و طبق قرار داد با شرکت حمل و نقل ریلی در صورت حمل نشدن بار توسط آن شرکت با این قیمت و همچنین تامین نشدن بار از سمت ما برای دو طرف جریمه در نظر گرفته شده است و باید با حمل و نقل ریلی انجام شود.
پارسا تصریح کرد: از ابتدای امسال 95 هزار تن شمش فولادی از مجتمع فولاد خارج شده که برای حمل 60هزار تن از این بار با شرکت حمل و نقل ریلی قرارداد بسته شده است، البته در ابتدای سال قرارداد ما آماده نبوده و درآینده باید حافظ منافع سهام داران شرکت فولاد باشیم و این میزان را افزایش دهیم.
وی با اشاره به این که از کل میزان بار نیشابور 40درصد متعلق به فولاد خراسان است، خاطرنشان کرد: با فولاد خراسان همانند دیگر بخش ها و به عدالت رفتار شود و همین امروز بیش از 80 مورد حمل بار میلگرد اعلام شده است و از ابتدای امسال 460 هزار تن از محصولات فولاد صادر شده که از این میزان 40 هزار تن توسط حمل و نقل ریلی انجام شده است.