printlogo


قطار مشهد- گلبهار به خطوط یک و 3 قطار شهری مشهد وصل خواهد شد
گلبهار به مشهد نزدیک تر می شود
مسعود حمیدی

در صد و چهل و یکمین جلسه شورای عالی ترافیک، اصلاح مسیر قطار حومه‌ای مشهد- گلبهار به تصویب رسید.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار بااعلام این خبر به خراسان رضوی گفت:قبلاً این مسیر به‌گونه‌ای بود که فقط به خط یک قطار شهری مشهد در انتهای بولوار وکیل‌آباد متصل می‌شد اما با پیشنهاد جدید و با تصویب شورای عالی ترافیک و به منظور بالا بردن ظرفیت پاسخ گویی به زائران و مسافران، خط شماره 3 متروی مشهد در ایستگاه چندمنظوره غرب مشهد به وسیله یک آنتنی و به‌صورت مثلثی به طرح اضافه می‌شود.
محمد مقدوری توضیح داد: این خط در مسیر با یک آنتنی به‌طرف خط 3 قطار شهری می‌رود و از خط 3 مجدد به خط شماره یک در انتهای وکیل‌آباد وصل خواهد شد. وی در پاسخ به این سوال که آیا خط آهن مشهد- گلبهار می‌تواند در آینده بخشی از پروژه قطار مشهد -گرگان نیز باشد، گفت:این اصلاحات به‌گونه‌ای پیش بینی شده که بتوان از ظرفیت ریلی ایجادشده در دو بخش متروی مشهد-گلبهار-چناران و همچنین قطار مشهد- گرگان استفاده کرد.
وی درباره میزان پیشرفت فیزیکی این طرح نیز گفت: از چهار قطعه کلی تعریف‌شده در مسیر 40 کیلومتری حدفاصل مشهد – گلبهار که البته بعدا چناران نیز به آن اضافه شد،در قطعه شماره چهار 70 درصد و درسه قطعه دیگر 100 درصد تملک‌ها انجام‌شده است. در بخش زیرسازی نیز در قطعه شماره 2 حدود 95 درصد پیشرفت و در دو قطعه دیگر پیشرفت فیزیکی کمتری با همین میانگین داشته ایم. وی از پیگیری فاینانس پروژه نیز خبر داد و گفت: شورای اقتصاد در این خصوص مصوبه داشته است و امیدواریم طرح، سرعت بیشتری به خود بگیرد و برنده مناقصه سال گذشته با سرعت بیشتری پیگیر اجرای امور مربوط به روسازی و ناوگان باشد. مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید گلبهار نیز در این خصوص به خراسان رضوی گفت: قطار برقی مشهد –گلبهار- چناران، کارکرد مترو را ندارد و روی زمین‌ساخته می‌شود و با سرعت تقریبی  140 کیلومتر در ساعت این مسافت را طی می‌کند.
هومن گریوانی افزود: این قطار هیچ توقفی در مسیر نخواهد داشت و در صورت انجام توافقات بعدی ممکن است ایستگاهی در حوالی ورزشگاه ثامن الائمه(ع) احداث شود. وی بابیان این‌که در صورت تخصیص اعتبارات موردنیاز تا سال 1400 این پروژه به بهره‌برداری خواهد رسید، افزود: هزینه این پروژه بدون احتساب واگن‌های موردنیاز حدود 1200 میلیارد تومان است و هنوز در خصوص این‌که چه نوع واگنی   روی این خط تعبیه شود تصمیم  نهایی گرفته نشده است.
شایان‌ذکر است پروژه قطار مشهد- گلبهار- چناران از سال 91 کلید خورد اما مدتی به دلیل مشکلات تملک و. .. راکد ماند. سال 94 با حضور یک شرکت چینی و تامین فاینانس با یک شرکت ایرانی، بنا بود این پروژه با سرعت بیشتری انجام شود. 9 مرداد امسال نیز محمد دهقان نماینده مردم چناران و بینالود به صداوسیما گفت :« هم اکنون 34 کیلومتر از مسیر در قالب سه فاز تسطیح شده و زیرساخت‌های خوبی، در حال اجراست».
بی تردید اجرای این پروژه ضمن این که بخشی از مسیر ریلی مشهد- بجنورد -گرگان به حساب می‌آید، می‌تواند گره در هم تنیده مشکلات ساکنان گلبهار را نیز رفع کند.